brak logo

Agencja pracy tymczasowej "Mared"

Meshkov

Opinie o Agencja pracy tymczasowej "Mared"

boossu 2013-07-22 10:44
Jakoś cicho o tej firmie , proszę o opinie
1
gość 2016-04-27 23:06
Największemu wrogowi nie życzę kontaktu z tą agencją.Radzę uważać przy podpisywaniu umowy.Jest tak stworzona,że opiekunka nie ma żadnych praw.A szefowa nie ma żadnych skrupułów ani litości.To człowiek pozbawiony uczuć,potrafi się posunąć nawet do zastraszania i szantażu.
3
lusia 2016-05-10 19:29
To jest forum,na których szuka się opinii na temat agencji a nie rad.Chciałąm tu cos znaleźć na temet agecji Mared a czytam "mądrą"radę.Więc odpowiem,skoro ktoś taki dowcipny.Umowa powinna być napisana klarownie i uczciwie.Nie każdy ma czas i pieniądze latać do prawnika,zanim podpisze umowę.A oszukać można kogoś raz.Skoro ktoś pisze żle o Maredzie,to ja wolę się tej agencji wystrzegać,a nie wydawać pieniądze na prawnika.
3
oszukana 2016-06-09 23:03
Mnie nie zapłacili pensji za cały miesiąc,bo córka babki napisała mi złą opinię.Mimo,że babka była potworem i wcześniej to w agencji zgłosiłam,to potem nikt mnie nie chciał słuchać,wprost przeciwnie kłamali,że nie było takiej rozmowy.A potem się dowiedziałam,że agencja dostała od rodziny pieniądze,czyli zarobiła za friko,a ja chociaż się przy babce narobiłam i nabawiłam depresji,wróciłam do domu bez grosza.
4
Edyta 2016-07-02 10:35
Firma jest beznadziejna, byłam na dwóch zleceniach,kobiety są opryskliwe jak tylko spróbujesz mieć inne zdanie pracowałam w pięciu agencjach i powiem szczerze że jak pozostałe mają zlecenie, chętnie jadę od nich nie polecam firmy mared trzymajcie się z dala od nich, to klan nie firma
9
ela58 2016-07-21 22:58
to wielkie oszustwo nawet ksiegowa odeszla bo kombinuja z wyplata i czy jedna osoba czy dwie to 1200 eurp a skladki do zus tragedja ty zarabiasz 1200 euro ioni 1200 szok
5
właściciel firmy MARED 2016-07-23 17:25
No cóż. Jakoś trafiłam na to forum. Dokładnie znam z nazwiska osoby, które mnie szantażowały, że napiszą na forum, jeśli nie zapłacę. No i się wykazały, mimo, że ich adwokaci mieli ze mną kontakt. Ciekawe dlaczego odpuścili?
W każdym z tych przypadków po ich "pracy" traciłam klienta. Jedna z tych pań zastrzegła sobie, że tylko w tym i żadnym innym mieście nie będzie pracować. Jak się potem okazało - miała tam swoich znajomych, przyjaciół, a u mojej klientki po prostu mieszkała. Mało ją interesowała osoba babci. Wyrzucona z pracy nabawia się depresji. Tylko współczuć. Dodam, że miałam tę niemiecką klientkę od roku, a po pracy wczasowiczki/oszustki straciłam. Inna po prostu wzięła kartę do bankomatu mojego klienta i wyjęła sobie 2x 900 euro. Policja "OPIEKUNKĘ" namierzyła z kamery bankomatowej, a taka ma pretensje, że jej wypłaty nie wypłacono. Klient odszedł oczywiście. Jaka ta firma jest nieuczciwa, prawda? Pijana opiekunka w pierwszym dniu pobytu "skasowała" mercedesa klienta i nie wytrzeźwiała do granic własnego domu jak sądzę, bo wprowadzana do autokaru o bożym świecie nie wiedziała. Firma nie zapłaciła!
Zwracam się zatem z prośbą do wszystkich tu opiniujących - faktycznie trzymajcie się z daleka od MARED.
Kombinatorów, oszustów, złodziejek, alkoholiczek nie chcemy.
P.S. Ta wasza zaprzyjaźniona księgowa dokładnie tyle samo była warta co wy.
właściciel tej niedobrej firmy 2016-07-23 17:38
Pani Elu zastanawia mnie, dlaczego Pani u nas pracuje, ba...deklaruje regularne wymiany z inną opiekunką? Jak Pani doszła do tych wyliczeń odnośnie naszych i Pani zarobków? Przypominam, że jest Pani u mojej klientki do 09.08 i właściwie rodzina po ostatnich odwiedzinach koordynatorki nie wyrażała się o Pani pochlebnie. Nie dziwię się, skoro większość czasu spędza Pani w Internecie. Niestety nie dam rady już znaleźć dla Pani kolejnego miejsca. Jak Pani wie, robiłam co mogłam. Żadna z koordynatorek nie chce Pani drugi raz.
Pozdrawiam
robert 2016-07-23 17:55
Poda mi Pani numer telefonu bo mnie naciskają na wyjazd bysmy porozmawiali chwile Robert
właściciel firmy Mared 2016-07-23 18:06
Nie naciskają. Za słaby niemiecki :) Ppowodzenia w poszukiwaniach pracy
ela58 2016-08-15 19:01
to szok to oszusci pobieraja z twojej wyplaty po 40 euro kiedy jestes w polsce z twoj3j wyplaty czyli jak czekasz na zmiane to z tego co zarobilas ostatniego miesiacz pobiora 80 euro i wyplaca ci zamiastb1200 1120 ost4zegam
4
oszukana 2016-08-15 19:50
Raczej nie podam,bo nie wiem kim Pan jest .Ale agencji jest mnóstwo i pracy też.Jak nie chce Pan kłopotów,to niech się Pan od nich trzyma z daleka.
3
oszukana 2016-08-15 19:55
Nie podam Panu,gdyż nie wiem kim Pan jest .Ale pracy i agencji jest mnóstwo.Jeśli nie chce Pan kłopotów,to niech Pan się od nich trzyma z daleka.Oni potrzebują niewolników nie opiekunów.24 godziny harówki,bez przerwy i odpoczynku,najlepiej,żeby jeszcze opiekunka nic nie jadła.
4
znajoma ksiegowej 2016-08-16 11:58
Księgowa odeszła ,bo nie mogła się pogodzić z tym,że okradała pani opiekunki,szanowna pani właścicielko firmy Mared.A klientów w Niemczech traci pani,bo niemieckie agencje nie chcą już z panią współpracować,odkąd się dowiedziały o pani oszustwach.Jeśli pobiera pani od niemieckich klientów pieniądze a nie płaci opiekunkom,tylko zgarnia do swojej kieszeni,to jak można panią nazwać?Gdyby była pani uczciwa,to nie wzięłaby pani wynagrodzenia od rodziny,w przypadku,gdy opiekunka się nie sprawdziła.Czyż nie tak?
5
znajoma księgowej 2016-08-16 12:05
widocznie się przestraszyła,że dowie się Pan prawdy od innej opiekunki
3
KONKURENCJA 2016-08-18 21:57
Wierzyć się nie chce,że właściciel agencji pośredniczącej ,tak wyraża się o swoich pracownicach.Sama jestem szefową agencji,ale mój stosunek do moich opiekunek,jest całkowicie odmienny.Nie wyobrażam sobie,o paniach,które przynoszą mi dochód ,powiedzieć :oszustka,kombinatorka.Nie zdarzył mi się żaden z przypadków ,jakie pani opisuje.Najpewniej dlatego,że darzę swoje opiekunki szacunkiem i zaufaniem,i jak dotąd żadna mnie nie zawiodła.Ale one czują moje wsparcie i pewność,że mogą na mnie liczyć w razie problemów.Trzeba zrozumieć droga pani,że opiekunki ,które wysyłamy do pracy na obczyznę ,też są ludźmi i mają uczucia,to nie są roboty zaprogramowane wyłącznie do pracy,skazane na nieustanne przebywanie z ludźmi starymi,chorymi,częstokroć niezupełnie świadomymi.Zupełnie mnie pani rozbroiła brakiem zrozumienia,że jedna z pani opiekunek życzyła sobie pracować w wybranym miejscu.Cóż jest w tym niewłaściwego?Ja zawsze biorę pod uwagę wszystkie życzenia opiekunek,te dotyczące lokalizacji,osoby podopiecznego czy też czasu trwania zlecenia.Pani chyba zapomniała,że te panie pracują dobrowolnie,nie jesteśmy władne wysyłać je do Reichu na przymusowe roboty.Pani z pewnością pomyliła czas i rolę.Jeśli moja opiekunka mi mówi,że nie podoła opiekować się dwoma osobami,a druga,że nie chce jechać do Bawarii,bo słyszała że tam mówią gwarą i ona zapewne nie zrozumie,to pani zdaniem ,mam którąś zmusić.?Nie proszę pani,to tak nie funkcjonuje.Ja zawsze staram się przekonać do zlecenia,czasami proponując wyższą stawkę,ale zmuszać?To jakieś nieporozumienie.U mnie opiekunka ma prawo wybierać dla siebie zlecenie.A jeśli chodzi ,o ten przykład z piciem...cóż ja w to nie wierzę.Chociaż,trzeba zrozumieć,że to ciężka i niewdzięczna praca,ludzie w ekstremalnych warunkach się zmieniają.Miałam kilka razy ciężkie przypadki,gdzie podopieczni próbowali moje opiekunki źle traktować.Gdybym wtedy nie interweniowała,biorąc je pod swoją opiekę,kto wie ,jak by się to skończyło?.Ja zawsze biorę pod uwagę możliwość,że moi klienci,to nie zawsze aniołki.A bardzo często zupełnie inni w naszej obecności,a całkowicie inni dla opiekunek,gdy zostaną z nimi sami.Pani tego nie bierze pod uwagę?Czasami musiałam z klienta i z pieniedzy zrezygnować,gdyż ważniejszy dla mnie był spokój mojej pracownicy.Sądzę,że po tym jak wyraża się pani o swoich pracownicach,trudno będzie pani znaleźć takie,które odważą się u pani pracować.Pozdrawiam-właścicielka firmy konkurencyjnej
12
ela58 2016-08-28 15:53
pani szefowo firmy mared niech pani nie bedzie taka pewna siebie bo latwo jest spasc z wysokiego stoolka w koncu znajdzie sie osoba ktora wam nie odposci
5
Barbra 2016-08-28 19:44
Już spada,bo niemieckie agencje nie chcą mieć z nią do czynienia.Prowizje od niemieckich rodzin bierze podwójną,wiem,bo babcia mi pokazała rachunek.Myślę,że kiedyś udławi się z tej chciwości.
6
gosc 2016-09-12 19:37
mysle ze zznalazly sie osoby ktore tej klice nie odpuszcza
7
gosc 2016-10-09 18:19
dobiore sie wam do d.....y za te oszustwa
6
????ania 2017-02-15 00:26
Miałam propozycję od tej agencji,ale kiedy czytam komentarze,to mi się włos jeży na głowie.Matko kochano,toż to strach w tej agencji pracować.Ani jednej dobrej opinii.A co ta szefowa wypisuje!!to tylko potwierdza złą opinie o sobie.Jakaś chamka po prostu.Koleżanka ,która u nich pracuje,mówiła mi,że jej płacą coraz wyższą pensję,bo nikt nie chce dla nich pracować.Podobno szefowa wściekła,bo dostaje coraz mniej ofert z Niemiec,bo tam już tej wiedza o jej oszustwach.Myślałam,żeby zaryzykować,kiedy mi o nich powiedziała,ale gdzież tam!.Ona też mówiła,że wie,że szefowa to oszustka,ale jej płaci,bo podobno zostało tylko już tylko kilka opiekunek i teraz szefowa się boi,że i on e odejdą.A nowe wcale nie chcą dla niej robić.Po tym co tu przeczytałam to ja się też nie odważę.
Szkoda,że nie wiadomo co to za agencja zamieściła swój komentarz,całkiem rozsądnie kobieta pisze.I wygląda,że jest w porządku
1
Elżbieta 62 2017-04-03 18:49
Zgadzam się całkowicie z tą opinią, a szczególnie Pani Jola, jest porostu bezczelna, bez skrupułów... Nie życzę nikomu pracy w tej firmie
3
Barbara 2017-06-17 12:35
czy te opinie dotycza firmy Mared z Myszkowa bo nie chce mi sie wierzyc w te opinie ,pracuje z ta firma rok mam dobry kontakt Panie sa mile pieniedze przed czasem interesuja sie podopiecznym oraz opiekunka koordynator przychodzi cos mi tu nie hallo
Barbra 2017-06-20 13:36
To chyba z Panią coś nie hallo.Nagle sie Pani obudziła,żeby ratować firmę pani koordynatorki albo wlascicielko.Za pozno,fama o waszych oszustwach poszła już w świat.
2
bbbbbbbbbbbbbbbbbbbb 2017-06-28 09:51
ze mna jest hallo ,ale zeby kogos oskarzyc najpierw samemy trzeba byc w porzadku ,w wszystkie te wpisy to poisza dwie osoby niedzy innymi Agnieszka co okradla klijetke znam ta sprawe bo mialam pracowac na jej miejscu.Przewaznie pisze te co nabroiły wobec firmy i z zemsty pisza ,takie osoby nie powinny pracowac jako opiekunki ,tz zlodziejki pijaczki i leniuchy ,osoby ktore czytaja te wpisy o firmie nie powinny wierzyc oszustka i pijaczka
Opiekunka 2017-06-28 17:14
To opiekunki maja taka wiedzę o innych opiekunkach ?skad niby ma pani informacje kto pije a kto kradnie?jakos mi to nieładnie pachnie.
DANA 2017-07-13 16:43
Czytam te 'opinie 'to jest po prostu smieszne.MARED JEST JEDNA Z ELITARNYCH FIRM zatrudniajacych panie i panow do pracy w opiece. Pracuje w tej firmie i nie moge spokojnie pogodzic sie z tym co pisza osoby ktore po prostu nie nadaja sie do takiej pracy.Nich lepiej jada ogorki zbierac chociaz nie wiem czy i tam bylyby mile widziane bo to tez odpowiedzialna praca. Kilka razy zmienialam takie Panie i lepiej ze odeszly bo tylko psuja opinie o naszej pracy.Wszystkim odpowiedzialnym i znajacym jezyk niemiecki polecam MARED . NIGDY sie nie zawiodlam na tej firmie i wiem ze w kazdej sytuacji moge liczyc na pomoc.
Opiekunka to odpowiedzialnosc i chec pracy.Ciezki kawalek chleba.Niestety nie wszyscy sie do tego nadaja.Ocen swoje mozliwosci zanim podejmiesz decyzje.Dziewczyny z MARED sa wspaniale i nie pozwola wyprowadzic sie w pole. Jestem dumna ze z Nimi pracuje.
2
Katarzyna Wrocław. 2017-09-08 21:42
Potwierdzam. Z każdej wypłaty potrącają po 40 Euro jak jestem w Niemczech w pracy. Aby wypłacić później w Polsce. Gdy mówiłam że to nielegalne , Jola, i właścicielka Edyty ,powiedziała: idź sobie na skargę do sądu". Podejście właścicielki i jej przydupnicy do pracownica jest takie: Nie podoba się , idź WON. Znajdziemy kolejne naiwne. Nawet ostatnio zmieniły nazwę firmy a SENIOPOL sp. z o.o. sp.k.. Nie polecam tej firmy. Poza tym przy odejściu np. szybciej z miejsca pracy , Jola , obcina kawałki pensji a ja się dzwoni to nie powie przepraszam , tylko pomyliłam się... Szkoda słów i nerw na tę firmę. Edyta S. właścicielka i Jola G. dwie oszustki które mają swoich pracowników za pijaczki, oszustki, złodziejki. A same najwięcej okradają swoich pracowników.
1
Ania z Wrocławia 2017-09-08 21:54
Właścicielka firmy Mared lub Seniopol bo też taka nazwą posługuje się i podpisują ze mną umowę , stosuję taką metodę jeżeli opiekunka ma zarobić 1200 euro , to fakturę wystawia na 2400euro. To standard, do tego za święta Bożego Narodzenia, płaci rodzina np. 300 Euro , a nie , jak w innych agencja po połowie . Taka jest zachłanna pani Edyta S. wraz z przy***cą Jolą G. Nie polecam Wam tej agencji , kończę niedługo pracę za niewłaściwe podejście właścicielki do pracownika tzn do mnie, chamskie odzywki Jolki, oraz okradania w żywe oczy pracowników tzn. obcina pensje: przykład. Przyjeżdżam np. po 11.00 danego dnia a już liczy 1/4 stawki za dzień czyli 40 euro jest dniówki a Jolka liczy sobie 10 euro dla mnie a resztę dla siebie zostawia. Wracam np. w sobotę o 17.30 mam busa to podobnie liczy mi np. pół stawki roboczej zamiast całej , czyli 40euro stawki , a dostanę 20euro. W innych firmach podchodzą ze dają całą stawkę - dniówkę. Nie polecam firm Mared i Seniopol z Myszkowa , ul. Kościuszki 18 . Nie polecam rozmowy z Jolą G, ani z nieprzyjemnym właścicielem Edytą S.
1
Ania z Wrocławia 2017-09-08 21:54
Właścicielka firmy Mared lub Seniopol bo też taka nazwą posługuje się i podpisują ze mną umowę , stosuję taką metodę jeżeli opiekunka ma zarobić 1200 euro , to fakturę wystawia na 2400euro. To standard, do tego za święta Bożego Narodzenia, płaci rodzina np. 300 Euro , a nie , jak w innych agencja po połowie . Taka jest zachłanna pani Edyta S. wraz z przy***cą Jolą G. Nie polecam Wam tej agencji , kończę niedługo pracę za niewłaściwe podejście właścicielki do pracownika tzn do mnie, chamskie odzywki Jolki, oraz okradania w żywe oczy pracowników tzn. obcina pensje: przykład. Przyjeżdżam np. po 11.00 danego dnia a już liczy 1/4 stawki za dzień czyli 40 euro jest dniówki a Jolka liczy sobie 10 euro dla mnie a resztę dla siebie zostawia. Wracam np. w sobotę o 17.30 mam busa to podobnie liczy mi np. pół stawki roboczej zamiast całej , czyli 40euro stawki , a dostanę 20euro. W innych firmach podchodzą ze dają całą stawkę - dniówkę. Nie polecam firm Mared i Seniopol z Myszkowa , ul. Kościuszki 18 . Nie polecam rozmowy z Jolą G, ani z nieprzyjemnym właścicielem Edytą S.
1
Nie zadowolona, była pracownica 2017-09-09 13:38
Pani Jolu G. widzi pani jednak ja miałam rację. Jest pani jednak niesympatyczna, traktuje pani ludzi jak: szmaty, bez szacunku, brak jakiejkolwiek opieki. Gdy zgłasza się pani że dana podopieczna czyli osobą którą się opiekuje, opiekunka, jest ciężka w opiece i prosi się o interwencję u rodziny, pani jako dyrektor jak się pani tytułuj zwala pani wszelką winę na opiekuna: np. że kradnie , że pije alkohol, że nie opiekuje się , że to tylko moja wina, pani słowa , cytuję "da sobie pani radę pani Zosiu, niech pani nie przesadza , Monika ma gorszą pracę z pacjentką i nie narzeka", koniec cytatu. Przez panią ,pani Jolu G. przemawia buta, chamstwo, buractwo i brak wychowania, brak ogłady. gdy jest dobrze , to pani chwali ale gdy pacjent jest ciężki do opieki z różnych przyczyn , to pani , pani Jolu ani właścicielka Edyta S. nic nie pomożecie tylko potraficie na zbity pysk wywalić , bez słowa przepraszam. Dobro i zło wraca. Do was też wróci to co dajecie swoim pracownikom. Szkoda że nie odzywają się żadni panowie...
Potwierdzam wyżej wypowiedzi że wypłaty pobierane jest 40euro aby po powrocie do Polski , wypłacać po 20 euro na konto ,bo jak się wyraża Jolka G.: "tak trzeba pani Zosiu, i nic się zmieni. Jak się nie podoba proszę zmienić agencje."
1
CCCCCCCCCCCCCCCCC 2017-09-11 00:53
Musiała złodziejka zmienić nazwę,bo nikt nie chce u niej pracować.
1
Zostaw swoją opinię o Agencja pracy tymczasowej "Mared" - Meshkov
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja pracy tymczasowej "Mared"