logo Polskie Linie Lotnicze LOT

Polskie Linie Lotnicze LOT

Warszawa

Opinie o Polskie Linie Lotnicze LOT

anonim 2009-03-17 10:08
Słowa kojarzące się z PLL LOT S.A. (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca): rozwojowa i profisjonalna, stresująca zależnie od zajmowanego stanowiska,
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako .dość wysoka, zależnie od stanowiska.. .
Atmosfera i ludzie tam pracujący są . w większości przyjaźni.. .
Od jakiej stawki można negocjować pensję? 2000
Najbardziej podobało mi się w PLL LOT S.A.: możliwość podróżowania
Najbardziej nie podobało mi się w PLL LOT S.A.: firma rodzinna
5
anonim 2009-12-04 22:32
anonim - 2009-03-17 10:08:32

Słowa kojarzące się z PLL LOT S.A. (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca): rozwojowa i profisjonalna, stresująca zależnie od zajmowanego stanowiska,
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako .dość wysoka, zależnie od stanowiska.. .
Atmosfera i ludzie tam pracujący są . w większości przyjaźni.. .
Od jakiej stawki można negocjować pensję? 2000
Najbardziej podobało mi się w PLL LOT S.A.: możliwość podróżowania
Najbardziej nie podobało mi się w PLL LOT S.A.: firma rodzinna

anonim czy ty pracujesz/pracowałeś tam???
bo z tego co piszesz to wynika że nie.
Firma składa się z układów układzików jak komuś brakuje komunizmu to niech wali tam jak w dym.

firma nie jest solidna, profesjonalizm: hmm ta firma nie zna tego pojęcia, rozwojowa: tak przez 2 lata dział szkoleni nie miał certyfikatów i nie szkolili nikogo.

nawet nie potrafią zwolnić z twarzą pracowników.
JEDNO WIELKIE BAGNO, CHAMSTWO, DONOSICIELSTWO.

co do pensji ile kosztuje bezpieczeństwo na pokładzie samolotu? nowy pracownik po szkole technicznej kierunkowej 1609zł brutto.
7
luka 2014-05-20 17:09
Właśnie zostałem pracownikiem LOT-u. Nie potwierdzam informacji o rzekomych układach i układzikach. Nie mam w firmie nikogo z rodziny. Dostałem się, gdyż pozytywnie oceniono i dostrzeżono moje kwalifikacje. Dziekuję
11
PLL123123 2014-08-29 16:09
Miałam okazję uczestniczyć w rekrutacji przez firmę zewnętrzną Work Service na stanowisko "Kasjer Lotniczy" w PLL LOT. Pierwszy etap w Agencji pośrednictwa pracy, pełen pofesjonalizm (rozmowa + testy matematyczne) nastepnie dostałam telefonicznie zaproszenie na rozmowę w PLL LOT. I tu zaczeło się coś śmiesznego, pani na recepcji już były złe na nazwisko osoby prowadzącej. Następnie na umówioną ze mną godzinę, pojawiły się jeszcze 3 Panie. Kobieta rekrutująca zaprosiła nas do pokoju "zabaw" i kazała oczekiwać. Wchodziłyśmy pojedyńczo, na każdą osobę do 30 minut. Następnie podczas rozmowy nie padały sensowne pytania mające na celu rekrutację kandydatów. Panie wiedziały wszystko najlepiej, nie sprawdzały wiedzy kandydatów, poziomu języka, wiedziały wszystko z góry. A po zadanym pytaniu, odpowiadały przez kolejne 5 min nie dając dojść do głosu. Obiecano odpowiedź bez zwględu na wynik w 1 tydzień!

Nie polecam, żenujące, brak odpowiedzi :)

Drogie młode dziewczyny, nie traćcie pieniędzy na dojazd i tak nic z tego:)Nikt was nie doceni, a jeszcze poczujecie niesmak!
8
Bronek 2015-12-03 21:36
Nie do końca mogę powiedzieć jak się tam pracuję ale opowiem coś o "rekrutacji' w której brałem udział. Już samo wysłanie CV gwarantowało jakieś przygody. Spodziewałem się jednak podróży wehikułem czasu bowiem warunkiem, jaki należało spełnić był udział w szkoleniu którego data była wcześniejsza niż dzień pojawienia się ogłoszenia. Ale nic, Po jakiś 2-3 tygodniach dzwoni do mnie powiedzmy pan Marcin i pyta czy ja jeszcze jestem zainteresowany... hmmm a niech tam! No jestem. To fajno! To proszę przyjść, spotkanie poprowadzi powiedzmy pani Marzenka. Przychodzę punktualnie, zgłaszam się na recepcję i mówię po co, pani mnie spisuje i mówi czekać! Żadnego proszę tam spocząć, żadnej kawy, wody... notabene to biurowiec klasy A+ a maniery jak wśród chłopów na skupie pod elewatorem lub cukrownią. Czekam czekam, na zegarek patrzę no nie! Taki wielki żeby w 15 minut nie można było do recepcji dotrzeć to on nie jest. Grzecznie się odmeldowałem i udałem się w sobie wiadomym kierunku. Więcej się tam o pracę ubiegać nie będę i będę pamiętał kupując bilety. Niestety, smutek taki, że po raz kolejny niedługo będzie płacz że nasze wrony, orły i sokoły sobie na rynku nie radzą i trzeba z budżetu dołożyć... eh...
13
misiek 2016-02-29 12:53
ile się zarabia w dziale wynagrodzeń ??????????????????
bo słyszałem że dno ale chyba to nie możliwe ktoś coś źle zrozumiał
ktoś 2016-08-03 11:11
hejka, czy ktoś może podczas rozmowy kwalifikacyjnej rozwiązywał test arytmetyczny? Napiszcie coś o tym teście proszę
git 2016-08-03 11:13
Posiadanie odpowiedniego wykształcenia czy doświadczenia jest czymś oczywistym, ale zarobki jakie są?
1
DJ 2016-12-10 17:23
Strasznie słaba firma byłem na rozmowie kwalifikacyjnej propozycja 12 zł brutto umowa zlecenie później po 8 miesiacach jak będziesz grzeczny umowa o prace i 15 zł brutto. Odradzam komuna oni chyba nie mają pojęcia, że są ulokowani w stolicy gdzie wynajem kawalerki czy jakiegokolwiek mieszkania są bardzo wysokie. Dodam że praca wymagała posługiwaniem się biegle angielskim.
10
Była 2016-12-21 00:19
Rany, co Ty mówisz... Serio aż tak nisko upadli?... Na jakie stanowisko to była rekrutacja? Nie kazali Ci przypadkiem zakładać własnej firmy? :P
Pracowałam tam dość długo. Dużo widziałam (a słyszałam jeszcze więcej), chyba o wiele za dużo, jak na moją wytrzymałość, więc odeszłam. Takiej ilości dziejących się tam absurdów najstarsi pracownicy nie pamiętają. Mówię tu zarówno o pracownikach LOT-u, jak też takich, którzy przyszli z innych korpo i mieli porównanie. Owszem, firma pod wieloma względami jest fajna, bardzo nowoczesna, pracownicy to w większości fantastyczni ludzie, pomocni i życzliwi. Ale niestety głównie pod względem organizacyjnym LOT po prostu leży i kwiczy. Ale może już tak po prostu jest w tych naszych kochanych spółkach państwowych i nie powinno to nikogo dziwić?... Nie wiem. Nie chcę za bardzo kąsać ręki, która jednak mimo wszystko przez długi czas mnie karmiła, ale naprawdę nie spodziewałam się, że wygłupiają się z proponowaniem takich stawek. Zwłaszcza, że de facto samemu się do własnej pensji dokłada. Wstyd, po raz kolejny wstyd, drogi Locie...
5
xyz 2017-01-31 15:21
Pracowałem w PLL LOT S.A. 24 lata. Byłem wzorowym pracownikiem. Za dobrą pracę podziękowano mi zwolnieniem oczywiście bez odprawy. Było jak na wojnie ciągłe nagonki i wymiana kadr według klucza politycznego. Wykorzystano mnie na maksa. Miałem nietuzinkowe zdolności i osiągnięcia. Już nawet nie piszę jakie bo to wstyd dla firmy, bo tak nie traktuje się ludzi z szczególnymi dokonaniami dla firmy.

Zostały mi dyplomy i podziękowania Prezesów i Dyrektorów. Zwolnienie po 50 roku życia to jak wyrok śmierci. Potraktowano mnie jak śmiecia. Żona bez pracy 2 dorastających dzieci. Musiałem bardzo szybo się pozbierać.

Obecnie pracuję poniżej kwalifikacji i fizycznie. Tak naprawdę to Lot zniszczył mnie psychicznie.
Wielu moich znajomych z Lotu już 4 lata szuka bezskutecznie pracy. Kiedyś to była dobra firma ale tak z 15 -20 lat temu. Tam teraz nie ma ludzi są jedynie bezduszne roboty. Do dzisiaj śnią mi się te koszmary.
Pewne osoby będę pamiętał do końca życia.
17
Qwertyu 2017-02-27 23:21
Rowniez nie polecam firmy. Kreca z umowami. Dla osob szukajacych pierwszej pracy do zaakceptowania.
3
Alicja 2017-03-01 10:02
Polskie Linie Lotnicze LOT cieszy się dobrą reputacją! A Wy co sądzicie o pracy w tej firmie?
Aneta 2017-03-15 18:57
byłam dziś tam na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko młodszy specjalista ds. sprzedaży ; umowa zlecenie , osoba znająca dwa języki obce komunikatywnie dostaje 17 zł brutto za godzinę ...okazało się że głównie się obsługuje infolinię , czasem się coś sprzeda ale głownie infolinia , pracuje się również na noce ...premia max 1000 brutto ale to mało realne bo w sumie można tylko do sprzedawać jakieś pierdoły typu nadbagaż ...
DNO!!!!! , DNO I 5 METRÓW MUŁU .... ku*wa DWA JĘZYKI OBCE i praca na noce !
10
Alicja 2017-03-16 09:54
@Aneta, a czy grafik można ustalić z przełożonym czy masz już ustalony z góry?
Zaangazowana 2017-03-31 07:33
ustalony z góry, ale możesz dokonywać zamian z pozostałymi pracownikami na tym samym stanowisku.
Alicja 2017-03-31 09:19
@Zaangazowana, dziękuję. Dla zainteresowanych pracą w Polskie Linie Lotnicze LOT zachęcam do odwiedzenia strony internetowej firmy, w celu zapoznania się z tym, co LOT oferuje swoim pracownikom: http://corporate.lot.com/pl/pl/kariera
1
Sindbad Żeglarz 2017-04-11 17:15
PLL LOT, stanowisko - spec. ds. obsługi klienta.

15 zł za godzinę pracy. 17 przy znajomości dwóch lub więcej języków obcych. Możesz znać i pięć języków - stawka będzie jak przy dwóch. Dyspozycyjność 24/7 - ktoś zawsze może zachorować i trzeba taką osobę zastąpić. Praca piątek, świątek i niedziela. Rezerwacji dokonujesz w programie Amadeus - opartym o ciągi komend. Intensywne szkolenia wstępne. Praktycznie codziennie rozwiązywanie testów z przyswojonej wiedzy. To wszystko i jeszcze więcej na umowie zlecenie. Umowa o pracę jest osiągalna po kilku (?) miesiącach, gdy awansujesz na stanowisko kasjera, co wiąże się z przyswojeniem kolejnego pakietu wiedzy teoretycznej i praktycznej oraz nowych programów do obsługi płatności.
Oferta pracy zdecydowanie dla ludzi młodych.
Jeśli chodzi o work&life balance, to można o tym terminie zapomnieć.
4
Zażenowana 2017-04-11 18:38
Nie pracowałam ale brałam udział w procesie rekrutacyjnym na stanowisko seniorskie w centrali ( nie bede pisać jakie dokładnie gdyz chce pozostać anonimowa w pełni).od samego początku byłam zdegustowana- hrka spóźniła sie 20min kazac mi czekać w holu. W windzie mnie zignorowała kompletnie i zaczęła rozmawiać z koleżanka. Nie wiem po co mnie w ogóle zaprosiła gdyz znała moje widełki a bie byli mi w stanie mi tyle zaproponować. Teraz czekam juz kilka tygodni ale brał odzewu- rozumiem ze be byli zainteresowani, ja tez nie ale kultura nakazuje chociaż automatycznego maila. To nie były praktyki. Kolejna Polska beznadziejna firma w której myślą ze eksperci bedą pracować za grosze.
3
Alicja 2017-04-12 09:09
@Sindbad Żeglarz, a powiesz coś więcej na temat szkoleń, o których wspominasz? Jak wyglądają w praktyce?
Zainteresowana 2017-05-01 13:20
A stanowisko stewardessy? Warto iść czy nie ma po co?
Alicja 2017-05-04 09:57
Polacy wybrali firmy, w których najbardziej chcieliby pracować. Wiecie, że Polskie Linie Lotnicze LOT zajęły 3 miejsce w rankingu 10 najbardziej atrakcyjnych przedsiębiorstw w badaniu Randstad Employer Brand Research? Więcej przeczytacie pod linkiem: http://www.pulshr.pl/rekrutacja/polacy-wybrali-firmy-w-ktorych-najbardziej-chcieliby-pracowac,43503.html
M 2017-05-10 17:32
z góry i nie masz nic do powiedzenia, jeśli nie masz uczelni/nie jesteś studentem.
2
ke 2017-05-29 15:05
na jakim jesteś czy juz byłeś stanowisku? szukam kontaktu z osobą, która pracuje czy pracowała w dziale sprzedaży
A 2017-05-31 11:27
Szukam kontaktu z osobą, która aplikowała na stanowisko stewardessy do dnia 24.05.2017r.
Alicja 2017-05-31 11:36
@M dziękujemy za opinię.
Kto z Was pracuje na stanowisku stewardessy w Polskie Linie Lotnicze LOT? Wiele osób jest zafascynowana tym zawodem. A Wy jakie macie doświadczenia? Jak wygląda przykładowy dzień pracy na tym stanowisku?
a 2017-06-04 13:39
Pani Dorota, nigdy nie powinna zajmować stanowiska HR - to ogromne nieporozumienie w tej firmie !!!
4
Alicja 2017-06-06 13:29
@a proszę o zamieszczanie komentarzy na temat pracy w Polskie Linie Lotnicze LOT, a nie na temat poszczególnych pracowników.
b 2017-06-12 00:44
W ogóle cały dział HR to ogromne nieporozumienie w tej firmie...
3
aviatorka 2017-06-26 12:31
Alicja brzmisz jak bot PLL LOTU- nasłali Cie zebyś ucackała temat i dodała pare miłych komentarzy?
4
Ewa 2017-06-30 01:53
W jaki sposób mogę sprawdzić czy moje CV dotarło i czy rekrutacja jeszcze trwa? Chciałabym porozmawiać z kimś z HR, czy to jest możliwe? Zależy mi bardzo.
1
Sylwia 2017-07-11 16:22
Witam, na jakie stanowisko?
Rekruter 2017-07-14 14:26
Dziękujemy za opinie, jednak informacja jest niepełna gdyż stawka na umowę zlecenie wynosi od 15 do 25zł za h, wystarczy nabrać nieco więcej umiejętności i mieć cierpliwość do nauki, klientów i pracy na infolinii 24h. Ogłoszenie wyraźnie mówi o pracy 24h wiec trzeba czytać ze zrozumieniem aby potem nie przyszło rozczarowanie. Poza stawką bazowa naliczane są dodatki za staż, dodatkowe umiejętności, godziny nocne a od tego wszystkiego premia do 25%.
Umowa o prace jest odsunięta w czasie tylko ze względu na długi proces uczenia się kandydatów, potrzebę praktyki na łatwiejszych tematach rozmów aby przejść do kolejnego poziomu kompetencji oraz kosztowne szkolenie, za którym idzie podpisanie umowy lojalnościowej wiążącej obie strony.
3
ip1976 2017-07-18 14:16
Dołączam się do zapytania @Ewa-2017-06-30 dotyczącego możliwości sprawdzenia statusu aplikacji. Ja też kilka dni temu, za pośrednictwem portalu Pracuj.pl, złożyłam do Was CV. Jedynym sposobem na sprawdzenie, czy CV zostało przez Państwa odczytane, jest wizyta osobista na ul. 17 Stycznia 41, prawda? Adres mailowy kariera@lot.pl jest już nieaktualny. Podobnie jest z nr telefonów, np 226067182. Nie ma także możliwości dodzwonienia się na recepcję w Waszym biurowcu celem poproszenia o połączenie z Działem Kadr.

Bardzo proszę o informację.
Asik 2017-07-26 20:18
Praca na stanowisku stewardessy odbywa się na zasadzie założenia własnej działalności gospodarczej. Przez dwa lata płacisz niższy ZUS a potem przestaje się opłacać. Poza tym żadnych możliwości pracy na stałą umowę. Żadnych urlopów, zwolnień, dni wolnych na żądanie. Nie ma możliwości ułożenia sobie życia osobistego. Pracownik nie ma żadnych praw. W momencie zajścia w ciążę żadnej pewności powrotu do pracy.
Żaden bank nie da kredytu takiemu pracownikowi. Nie polecam. Trzeba by to nagłośnić. Taka firma a umowy śmieciowe.
7
Asik 2017-07-26 20:21
Nie warto marnować czasu.
2
Hubert 2017-08-09 01:44
Jak wygląda proces rekrutacji na stanowisko Młodszy specjalista ds. obsługi klienta? Czy są tam te wszystkie etapy wymienione na pracuj.pl - "testy wiedzy, umiejętności, Assessment Center, spotkania z przełożonymi wyższego szczebla"? Jeśli tak, jakie testy wiedzy i jakie zadania podczas assessment center? I jak wygląda spotkanie z przełożonymi?

I co do samej pracy - gdzie się znajdują te stanowiska do rezerwacji biletów? To są jakieś oddzielne miejsca od Lot-owych check-inów czy na tych stanowiskach?
2
Al 2017-08-11 07:49
Nie polecam pracy w call center, ponieważ jest bardzo ciężka i męcząca - telefon dzwoni non stop, 8h w takich warunkach to jak 12h gdzie indziej. Po pracy nie mam siły na nic, bo głowę rozsadza. Grafik okropny, żadnego życia poza pracą, często jedyne wolne to po nocy, czyli kończysz o 3 lub 6 nad ranem, masz ten dzień wolny i następny pracujesz. I ten wolny to jest np za sobotę albo niedzielę - nie żaden dodatkowy. Pensja jest mała "do 25zł/h" haha, dobre sobie. Jest 15 - 17 brutto , ale za pierwszy miesiąc w którym masz szkolenie nie płacą od razu, tylko jakoś po kolejnym miesiącu (nie pamiętam). Jest duża rotacja, bo łatwo znaleźć inną pracę za lepszą kasę z taką znajomością języków, jaka tu jest wymagana. Co do kierownictwa na zmianie, to tylko napiszę że nie jest dobrze. Żałuję że zmarnowałam tu czas, ale dałam się nabrać na gadkę w stylu Rekrutera.
7
Teardrop 2017-08-22 21:12
Ja rozwiazywalam. Same proporcje z matmy. Nie jest trudny, a orłem z matematyki nie jestem.
Rekruter 2017-08-23 16:34
Jakie stanowisko Cię interesuje?
AnetaA 2017-09-28 18:02
Hej wiecie może jak wyglada rekrutacja do działu prawnego? Czy jest w ogóle możliwość się tam dostać? Pozdrawiam
Zostaw swoją opinię o Polskie Linie Lotnicze LOT - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polskie Linie Lotnicze LOT