logo Polskie Linie Lotnicze LOT

Polskie Linie Lotnicze LOT

Warszawa

Opinie o Polskie Linie Lotnicze LOT

anonim 2009-03-17 10:08
Słowa kojarzące się z PLL LOT S.A. (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca): rozwojowa i profisjonalna, stresująca zależnie od zajmowanego stanowiska,
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako .dość wysoka, zależnie od stanowiska.. .
Atmosfera i ludzie tam pracujący są . w większości przyjaźni.. .
Od jakiej stawki można negocjować pensję? 2000
Najbardziej podobało mi się w PLL LOT S.A.: możliwość podróżowania
Najbardziej nie podobało mi się w PLL LOT S.A.: firma rodzinna
4
anonim 2009-12-04 22:32
anonim - 2009-03-17 10:08:32

Słowa kojarzące się z PLL LOT S.A. (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca): rozwojowa i profisjonalna, stresująca zależnie od zajmowanego stanowiska,
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako .dość wysoka, zależnie od stanowiska.. .
Atmosfera i ludzie tam pracujący są . w większości przyjaźni.. .
Od jakiej stawki można negocjować pensję? 2000
Najbardziej podobało mi się w PLL LOT S.A.: możliwość podróżowania
Najbardziej nie podobało mi się w PLL LOT S.A.: firma rodzinna

anonim czy ty pracujesz/pracowałeś tam???
bo z tego co piszesz to wynika że nie.
Firma składa się z układów układzików jak komuś brakuje komunizmu to niech wali tam jak w dym.

firma nie jest solidna, profesjonalizm: hmm ta firma nie zna tego pojęcia, rozwojowa: tak przez 2 lata dział szkoleni nie miał certyfikatów i nie szkolili nikogo.

nawet nie potrafią zwolnić z twarzą pracowników.
JEDNO WIELKIE BAGNO, CHAMSTWO, DONOSICIELSTWO.

co do pensji ile kosztuje bezpieczeństwo na pokładzie samolotu? nowy pracownik po szkole technicznej kierunkowej 1609zł brutto.
3
luka 2014-05-20 17:09
Właśnie zostałem pracownikiem LOT-u. Nie potwierdzam informacji o rzekomych układach i układzikach. Nie mam w firmie nikogo z rodziny. Dostałem się, gdyż pozytywnie oceniono i dostrzeżono moje kwalifikacje. Dziekuję
5
PLL123123 2014-08-29 16:09
Miałam okazję uczestniczyć w rekrutacji przez firmę zewnętrzną Work Service na stanowisko "Kasjer Lotniczy" w PLL LOT. Pierwszy etap w Agencji pośrednictwa pracy, pełen pofesjonalizm (rozmowa + testy matematyczne) nastepnie dostałam telefonicznie zaproszenie na rozmowę w PLL LOT. I tu zaczeło się coś śmiesznego, pani na recepcji już były złe na nazwisko osoby prowadzącej. Następnie na umówioną ze mną godzinę, pojawiły się jeszcze 3 Panie. Kobieta rekrutująca zaprosiła nas do pokoju "zabaw" i kazała oczekiwać. Wchodziłyśmy pojedyńczo, na każdą osobę do 30 minut. Następnie podczas rozmowy nie padały sensowne pytania mające na celu rekrutację kandydatów. Panie wiedziały wszystko najlepiej, nie sprawdzały wiedzy kandydatów, poziomu języka, wiedziały wszystko z góry. A po zadanym pytaniu, odpowiadały przez kolejne 5 min nie dając dojść do głosu. Obiecano odpowiedź bez zwględu na wynik w 1 tydzień!

Nie polecam, żenujące, brak odpowiedzi :)

Drogie młode dziewczyny, nie traćcie pieniędzy na dojazd i tak nic z tego:)Nikt was nie doceni, a jeszcze poczujecie niesmak!
6
Bronek 2015-12-03 21:36
Nie do końca mogę powiedzieć jak się tam pracuję ale opowiem coś o "rekrutacji' w której brałem udział. Już samo wysłanie CV gwarantowało jakieś przygody. Spodziewałem się jednak podróży wehikułem czasu bowiem warunkiem, jaki należało spełnić był udział w szkoleniu którego data była wcześniejsza niż dzień pojawienia się ogłoszenia. Ale nic, Po jakiś 2-3 tygodniach dzwoni do mnie powiedzmy pan Marcin i pyta czy ja jeszcze jestem zainteresowany... hmmm a niech tam! No jestem. To fajno! To proszę przyjść, spotkanie poprowadzi powiedzmy pani Marzenka. Przychodzę punktualnie, zgłaszam się na recepcję i mówię po co, pani mnie spisuje i mówi czekać! Żadnego proszę tam spocząć, żadnej kawy, wody... notabene to biurowiec klasy A+ a maniery jak wśród chłopów na skupie pod elewatorem lub cukrownią. Czekam czekam, na zegarek patrzę no nie! Taki wielki żeby w 15 minut nie można było do recepcji dotrzeć to on nie jest. Grzecznie się odmeldowałem i udałem się w sobie wiadomym kierunku. Więcej się tam o pracę ubiegać nie będę i będę pamiętał kupując bilety. Niestety, smutek taki, że po raz kolejny niedługo będzie płacz że nasze wrony, orły i sokoły sobie na rynku nie radzą i trzeba z budżetu dołożyć... eh...
8
misiek 2016-02-29 12:53
ile się zarabia w dziale wynagrodzeń ??????????????????
bo słyszałem że dno ale chyba to nie możliwe ktoś coś źle zrozumiał
ktoś 2016-08-03 11:11
hejka, czy ktoś może podczas rozmowy kwalifikacyjnej rozwiązywał test arytmetyczny? Napiszcie coś o tym teście proszę
git 2016-08-03 11:13
Posiadanie odpowiedniego wykształcenia czy doświadczenia jest czymś oczywistym, ale zarobki jakie są?
DJ 2016-12-10 17:23
Strasznie słaba firma byłem na rozmowie kwalifikacyjnej propozycja 12 zł brutto umowa zlecenie później po 8 miesiacach jak będziesz grzeczny umowa o prace i 15 zł brutto. Odradzam komuna oni chyba nie mają pojęcia, że są ulokowani w stolicy gdzie wynajem kawalerki czy jakiegokolwiek mieszkania są bardzo wysokie. Dodam że praca wymagała posługiwaniem się biegle angielskim.
4
Była 2016-12-21 00:19
Rany, co Ty mówisz... Serio aż tak nisko upadli?... Na jakie stanowisko to była rekrutacja? Nie kazali Ci przypadkiem zakładać własnej firmy? :P
Pracowałam tam dość długo. Dużo widziałam (a słyszałam jeszcze więcej), chyba o wiele za dużo, jak na moją wytrzymałość, więc odeszłam. Takiej ilości dziejących się tam absurdów najstarsi pracownicy nie pamiętają. Mówię tu zarówno o pracownikach LOT-u, jak też takich, którzy przyszli z innych korpo i mieli porównanie. Owszem, firma pod wieloma względami jest fajna, bardzo nowoczesna, pracownicy to w większości fantastyczni ludzie, pomocni i życzliwi. Ale niestety głównie pod względem organizacyjnym LOT po prostu leży i kwiczy. Ale może już tak po prostu jest w tych naszych kochanych spółkach państwowych i nie powinno to nikogo dziwić?... Nie wiem. Nie chcę za bardzo kąsać ręki, która jednak mimo wszystko przez długi czas mnie karmiła, ale naprawdę nie spodziewałam się, że wygłupiają się z proponowaniem takich stawek. Zwłaszcza, że de facto samemu się do własnej pensji dokłada. Wstyd, po raz kolejny wstyd, drogi Locie...
1
xyz 2017-01-31 15:21
Pracowałem w PLL LOT S.A. 24 lata. Byłem wzorowym pracownikiem. Za dobrą pracę podziękowano mi zwolnieniem oczywiście bez odprawy. Było jak na wojnie ciągłe nagonki i wymiana kadr według klucza politycznego. Wykorzystano mnie na maksa. Miałem nietuzinkowe zdolności i osiągnięcia. Już nawet nie piszę jakie bo to wstyd dla firmy, bo tak nie traktuje się ludzi z szczególnymi dokonaniami dla firmy.

Zostały mi dyplomy i podziękowania Prezesów i Dyrektorów. Zwolnienie po 50 roku życia to jak wyrok śmierci. Potraktowano mnie jak śmiecia. Żona bez pracy 2 dorastających dzieci. Musiałem bardzo szybo się pozbierać.

Obecnie pracuję poniżej kwalifikacji i fizycznie. Tak naprawdę to Lot zniszczył mnie psychicznie.
Wielu moich znajomych z Lotu już 4 lata szuka bezskutecznie pracy. Kiedyś to była dobra firma ale tak z 15 -20 lat temu. Tam teraz nie ma ludzi są jedynie bezduszne roboty. Do dzisiaj śnią mi się te koszmary.
Pewne osoby będę pamiętał do końca życia.
9
Qwertyu 2017-02-27 23:21
Rowniez nie polecam firmy. Kreca z umowami. Dla osob szukajacych pierwszej pracy do zaakceptowania.
1
Alicja 2017-03-01 10:02
Polskie Linie Lotnicze LOT cieszy się dobrą reputacją! A Wy co sądzicie o pracy w tej firmie?
Aneta 2017-03-15 18:57
byłam dziś tam na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko młodszy specjalista ds. sprzedaży ; umowa zlecenie , osoba znająca dwa języki obce komunikatywnie dostaje 17 zł brutto za godzinę ...okazało się że głównie się obsługuje infolinię , czasem się coś sprzeda ale głownie infolinia , pracuje się również na noce ...premia max 1000 brutto ale to mało realne bo w sumie można tylko do sprzedawać jakieś pierdoły typu nadbagaż ...
DNO!!!!! , DNO I 5 METRÓW MUŁU .... ku*wa DWA JĘZYKI OBCE i praca na noce !
3
Alicja 2017-03-16 09:54
@Aneta, a czy grafik można ustalić z przełożonym czy masz już ustalony z góry?
Zaangazowana 2017-03-31 07:33
ustalony z góry, ale możesz dokonywać zamian z pozostałymi pracownikami na tym samym stanowisku.
Alicja 2017-03-31 09:19
@Zaangazowana, dziękuję. Dla zainteresowanych pracą w Polskie Linie Lotnicze LOT zachęcam do odwiedzenia strony internetowej firmy, w celu zapoznania się z tym, co LOT oferuje swoim pracownikom: http://corporate.lot.com/pl/pl/kariera
Sindbad Żeglarz 2017-04-11 17:15
PLL LOT, stanowisko - spec. ds. obsługi klienta.

15 zł za godzinę pracy. 17 przy znajomości dwóch lub więcej języków obcych. Możesz znać i pięć języków - stawka będzie jak przy dwóch. Dyspozycyjność 24/7 - ktoś zawsze może zachorować i trzeba taką osobę zastąpić. Praca piątek, świątek i niedziela. Rezerwacji dokonujesz w programie Amadeus - opartym o ciągi komend. Intensywne szkolenia wstępne. Praktycznie codziennie rozwiązywanie testów z przyswojonej wiedzy. To wszystko i jeszcze więcej na umowie zlecenie. Umowa o pracę jest osiągalna po kilku (?) miesiącach, gdy awansujesz na stanowisko kasjera, co wiąże się z przyswojeniem kolejnego pakietu wiedzy teoretycznej i praktycznej oraz nowych programów do obsługi płatności.
Oferta pracy zdecydowanie dla ludzi młodych.
Jeśli chodzi o work&life balance, to można o tym terminie zapomnieć.
Zażenowana 2017-04-11 18:38
Nie pracowałam ale brałam udział w procesie rekrutacyjnym na stanowisko seniorskie w centrali ( nie bede pisać jakie dokładnie gdyz chce pozostać anonimowa w pełni).od samego początku byłam zdegustowana- hrka spóźniła sie 20min kazac mi czekać w holu. W windzie mnie zignorowała kompletnie i zaczęła rozmawiać z koleżanka. Nie wiem po co mnie w ogóle zaprosiła gdyz znała moje widełki a bie byli mi w stanie mi tyle zaproponować. Teraz czekam juz kilka tygodni ale brał odzewu- rozumiem ze be byli zainteresowani, ja tez nie ale kultura nakazuje chociaż automatycznego maila. To nie były praktyki. Kolejna Polska beznadziejna firma w której myślą ze eksperci bedą pracować za grosze.
Alicja 2017-04-12 09:09
@Sindbad Żeglarz, a powiesz coś więcej na temat szkoleń, o których wspominasz? Jak wyglądają w praktyce?
Zostaw swoją opinię o Polskie Linie Lotnicze LOT - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polskie Linie Lotnicze LOT