brak logo

Vinotti Furniture

Warszawa

Opinie o Vinotti Furniture

... 2009-12-17 17:05:19
beznadzieja, odradzam!
byłyPracownik 2010-12-25 01:16:52
Firma VINOTTI , jest dobrym i uczciwym pracodawcą ALE !!!
Atmosfera pracy w DOMOTECE to masakra !!!
Dopóki pracowac będzie tam kierowniczka BEATA , to radzę omijac to miejsce z daleka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Własciciele firmy nie mają zielonego pojęcia co tam się dzieje, bo Dyrektor na warszawę , cały czas chroni zmanierowaną beatkę !

bzyk 2011-08-02 22:43:29
praca w niezbyt miłej atmosferze i w nieprzeciętnym stresie , za te pieniądze nie warto

ludzie którzy są odpowiedzialni za prowadzenie tej firmy na każdym kroku udowadniają że się do tej roboty nie nadają mam na myśli biuro i to coś co wyżej

plusem jest że pracodawca płaci na czas

anonim 2011-11-16 14:09:20
byłyPracownik - 2010-12-25 01:16:52

Firma VINOTTI , jest dobrym i uczciwym pracodawcą ALE !!!
Atmosfera pracy w DOMOTECE to masakra !!!
Dopóki pracowac będzie tam kierowniczka (usunięte przez administratora) , to radzę omijac to miejsce z daleka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Własciciele firmy nie mają zielonego pojęcia co tam się dzieje, bo Dyrektor na warszawę , cały czas chroni zmanierowaną (usunięte przez administratora)!



W zupełności się z tobą zgadzam ta firma to pomyłka, wyzysk,szkoda czasu i nerw.
były pracownik 2012-02-27 21:51:55
Chłopaki... szkoda gadać Vinotti to porażka jakich mało...
Kierują nią debile i tyle
pracownik 2012-05-08 09:18:22
Ake się spiknęliście na tym forum. Ja pracuje w Vinotti i jestem zadowolony uczciwy pracodawca dbający o swoja firme i pracowników. Obawiam się ze nie którzy z tu piszących nie rozumieją ze w pracy sie pracuje wtedy jest i kasa wieksza i atmosfera lepsza.
pacownik 2012-11-28 11:35:44
Ja od 4 lat jestem pracownikiem w tej firmie i śmieszą mnie te komentarze tutaj, jak ktoś jest śmierdzącym leniem i nie potrafi sprzedawać to leci z pracy, to chyba oczywiste tylu już takich widziałam i ściągali mnie w dół! 1300 to chyba na okres próbny kiedy masz czas żeby się wykazać, jak widać dalej nie doszłaś/dłeś. Ja tam jestem szczęśliwa jak masz pasje i sprzedajesz to zarabiasz. A jak nie masz podejścia do pracy to nigdzie nie będzie dobrej dla Ciebie!! Wszystko fajnie jak pracodawca czerwony dywan rozłoży drinka z parasolka poda!!!!!!!! Ludzie skąd wy się urwaliście. To telewizja i konsumpcjonizm tak wam wyprał te puste głowy. Ja do roboty przychodzę pracować taka kolej rzeczy i jestem zadowolona ze swojej pracy i czuję się bezpieczna w niej, bo wiem że dobrze ją wykonuję LENIE!!!!!!!!!!
Rw 2013-01-04 19:30:41
Znam tą panią co pracuje od 4lat w tej firmie, nikomu nie życzę pracować w jej towarzystwia, co otworzy usta to człowiekowi przykro, o kradzieży klientów i ślizganiu na cudzych tyłkach nie wspomnę.
20sklepów 2013-02-18 10:56:19
W polsce ta firma ma ze 20 sklepów a ty akurat pracujesz z ta Panią co napisała powyzej. Hahahah dobre
pracownik 2013-07-16 11:32:31
Praca fajna, wypłata zawsze na czas, szkolenia regularnie, jeśli chodzi o podejście szefostwa to ja miałam zawsze miłe spotkania podczas ewentualnych wizyt, zawsze pojawiają się jakieś uwagi co do pracy salonu ale przekazywane są normalnie raz dostałam reprymendę ale słusznie=)
wypłata 2013-09-25 10:05:23
Moja jest adekwatna do poziomu sprzedaży i wkładu pracy twoja najwyraźniej jest zbyt wysoka hahahahah
lelo 2013-12-11 17:09:42
1600 zł na rękę i co pół roku premia jak jest
bm 2014-02-11 15:14:13
lelo piszesz bzdury, pewnie nie pracujesz w Vinotti a się wypowiadasz o zarobkach. mamy podstawę + premie Co miesiąc a nie co pół roku!

widzę że wyznajesz zasadę "nie znam się to się wypowiem"
aw 2014-03-08 23:28:57
Hm.. ale ciekawe jest to, że co chwilę rekrutują... Niezbyt dobrze świadczy o firmie taki przemiał...
Pracownik2 2014-05-22 12:03:36
U nas w salonie jest stały przemiał bo ludzie, którzy przychodzą do pracy to jakieś ogry i nieroby, na szczęście ostatnio konkretna osoba do nas w końcu dołączyła. Zresztą, a to dotyczy wszystkich miejsc pracy nie mamy osób wykształconych w danych dziedzinach. Sami magistrzy co by nic nie robili ale kasę brali.
still 2014-07-28 13:36:42
być może nie ma wystarczającej ilości kompetentnych pracowników
odo 2014-08-25 23:13:12
Jak się szuka do pracy jeleni co mają pracować za grosze to taki jest efekt. Polityka firmy jest beznadziejna więc ludzie spieprzają od wyzyskiwaczy a pracują tam osoby , które myślą tak jak szefuncie albo boją się zostać bez pracy.amen
odo 2014-08-27 00:14:30
Salonów ponad 15 więc nie tak mało. Warunki średnie, 1500 plus premia zależna od obrotu danego pracownika. Szefostwo raczej bucowate. Szału nie ma no ale niektórym się podoba. Rotacja jest duża taka jest porawda. Najlepiej sprawdzić na własnej skórze hehe
artynda 2014-08-28 17:37:18
HeHeHe... Pracowałam i szybko się wymiksowałam z Domoteki. Nieprawda że trafiają tam same matoły. Pracuję ponad 10 lat w handlu a moje obecne zarobki to ok. 2500 + bonusy, a Vinotti to moje małe podknięcie. Przez 2 miesiace pracy łatwo prześwietlić firmę a prawda jest taka: Starsi państwo Kopytkowie to klasa ludzie, niestety swoją władze podzielili między młodych,aroganckich, bezlitosnych i próżnych swych następców.Gdyby młody Kopytek (i reszta biznesklasy) zaczoł swoją karierę np:w Mc Donaldzie, a jako dzieciak zbierał by puszki, butelki itp, znał by wartość pieniądza a przede wszystkim poznałby szacunek do pracy i do ludzi !!!
3
konkretny pan 2015-01-31 23:51:03
widze ze fasrt jest bardzo konkretna osoba i widze rowniez ze jest to ktos kto dostaje to co chce takie mam przypuszczenia ale wracajac do pracy. chcialbym pomyslec o vinotii jako miesjcu do rpacy czy jest tam warto sie zatrudniac czy lepiej poszukasobie innego miesjca do pracy. prosze bardzo o wypoweidzi kogos kto coswie.
1
...kkk... 2015-05-10 19:40:30
Zwariowałeś? Akcja promocyjna się nazywa LIKWIDACJA. Proponuję wrócić do podstawówki i zacząć raz jeszcze naukę czytania ze zrozumieniem
Leila 2015-06-28 09:44:22
Dzień dobry. Chciałabym się podzielić informacją dotyczącą rozmowy rekrutacyjnej. W moim odczuciu została ona przede wszystkim przeprowadzona nieprofesjonalnie i nierzetelnie. Takie gadki szmatki o niczym i o pogodzie. Oczywiście było miło i przyjaźnie, jednakże niestety od razu da się wyczuć, że poszukują roboli, którzy będą posłusznie wykonywać "standardy firmy" za marne grosze na kierowniczych stanowiskach. Fakt, że nie raczyli zadzwonić, czy wysłać maila z podziękowaniem za poświęcony czas i energię na aplikowanie, podsumowało moje pierwsze wrażenie o firmie.Brak szacunku wobec potencjalnych kandydatów świadczy, o braku szacunku wobec personelu. Dlatego z satysfakcją cieszę się, że nie dostałam tej pracy :-) Powodzenia dla tych, co będą szli z wiarą w "sukces" na rozmowy kwalifikacyjne i poszanowanie Was jako ewentualnych pracowników.
Leilasshk 2015-07-27 05:49:42
Witam. Aplikowałam na stanowisko Kierownika Salonu. "Jak widać na załączonym obrazku" brak profesjonalizmu w HR. Zresztą nieważne na jakie stanowisko się aplikuje. Każdego należy traktować godnie i okazać szacunek. Od osoby, która sprząta po prezesa. Pozdrawiam.
sdf 2015-08-11 23:39:36
Firma dno, oszukują pracowników - nie polecam do dnia dzisiejszego są mi winni pieniądze z prowizji sprzedaży
okradziony 2015-10-07 20:03:02
Firma nic nie dokumentuje obiecuje na gębę, nie jestem jedyny to jest sprawa do sądu, gdzie wszystkich byłych pracowników powinno się przesłuchać, zapytać się ile razy Vinotti zaokrąglał im pensję w dół, ile razy nie wypłacił obiecanej premii, ile razy nie zapłacił za nadgodziny to nie tylko są pieniądze ukradzione mi, ale też urzędu skarbowemu. W firmie panuje mobing który stosują zarządzający firmą synowie szefa
okradziony 2015-10-07 20:03:03
Firma nic nie dokumentuje obiecuje na gębę, nie jestem jedyny to jest sprawa do sądu, gdzie wszystkich byłych pracowników powinno się przesłuchać, zapytać się ile razy Vinotti zaokrąglał im pensję w dół, ile razy nie wypłacił obiecanej premii, ile razy nie zapłacił za nadgodziny to nie tylko są pieniądze ukradzione mi, ale też urzędu skarbowemu. W firmie panuje mobing który stosują zarządzający firmą synowie szefa
okradziony 2015-10-07 23:50:17
Nie było żadnego powodu pracownicy pracowali rzetelnie, firma zarabiała właściciele pławili się w luksusie dzięki ciężkiej pracy pracowników których wyzyskiwali właściciel sobie kupował śrubkę za 1500zł do Porsche, pracownikom nie chciał nawet zapewnić podstawowych środków czystości, tym bardziej ubrań roboczych,koszul, normą było rozładowywanie kontenera mebli w prywatnych eleganckich ubraniach i białej koszuli w dwie osoby, robili to z premedytacją, taki mają styl działania
okradziony 2015-10-08 00:00:55
Jak się obiecuje to się wypłaca, uczciwy człowiek tak postępuje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sobie przywłaszcza cudze pieniądze i zaokrągla i tak już marną wypłatę w dół
okradziony 2015-10-08 00:06:24
To było robione z premedytacją, aby okraść jeszcze bardziej wyzyskiwanych pracowników i podzielić w ten sposób przywłaszczone pieniądze z premii między centralę, zamiast wypłacić pracownikom którzy ciężko harowali ponad siły
okradziony 2015-11-06 11:52:31
Meble do niczego, wypoczynki masakra po 10 m-c poduszki podrywane , od foteli zabezpieczenia popękane nie polecam , a tyle kasy to kosztuje.
VIMOTTI nie uznalo reklamacji poniewaz zła konserwacja i użytkowanie ,chciałabym taka rozpiske jak sie wypoczynek użytkuje i konserwuje,zeby nie popekał na szyciu skaja i skóra w srodku pomiedzy poduszkami. NIE POLECAM SZKODA PIENIEDZY I NERW .
ja 2015-11-27 13:47:33
Ja zlożyłam aplikację na pracownika.Rozmowa była przeprowadzona kulturalnie i profesjonalnie.Zostałam elegancko przywitana i pozegnana.Rekrutujący ubrani schludnie i elegancko.Odzywaja sie po rozmowie bez względu na to czy odpowiedź pozytywna czy negatywna-o czym informują na pożegnanie.było dobrze na rozmowie, a po dwóch tygodniach zadzwoniono do mnie z oferta pracy na stanowisko kierownicze ze względu na moje kwalifikacje i na to jak zaprezentowałam sie na rozmowie.Rozpoczynaja od szkoleń co tez wydaje mi sie profesjonalne.Na rozmowie podkreślalam wielokrotnie jak ważny jest obopólny szacunek wiec jak widać sie tym nie przerazili,bo jednak mnie zatrudnili.Dziwia mnie te opinie,bo jak na razie nic mnie nie zaniepokoiło ale jak to sie mówi pozyjemy-zobaczymy.Zaczynam pracę od przyszłego tygodnia i będe mogła sie przekonać ile jest prawdy w tych opiniach.Na razie wygląda obiecująco.Pozdrawiam wszystkich-nie nalezy sie zrażać opiniami innych,lepiej sprawdzić na własnej skórze:)
praw 2015-12-25 16:06:34
i jak tam dalej w VINOTTI jest mobbing na porządku dziennym i zaokrąglanie i tak już niskiej pensji w dół?
ja 2015-12-30 11:34:42
Pisałam tu 27.11.15 o tym,że trzeba sprawdzic na własnej skórze... sprawdziłam i uciekłam czym prędzej. Leila miała rację.To nieporozumienie i jeśli chodzi o traktowanie ludzi i wogóle ...to taka "zabawa w sklep" ludźmi zamiast lalkami.Nie moja półka i nie moja bajka,straszne jest tylko to,że niektórzy ludzie nie mają wyjścia lub wydaje im się,że nie mają i się na to godzą.Pozdrawiam wszystkich.
ja 2015-12-30 11:45:08
nie wyśmiewaj "okradzionego",bo on zapewne nie może tego udokumentowaćW w umowie ma na pewno tak jak i inni,że jest to premia uznaniowa wiec prezes może dać a nie musi.Nie jest to prowizja-nie mylić.Tak się zabezpieczyli.Jak odchodzisz,to nawet jeśli byś wyrobił procent od sprzedaży to go po prostu nie dostaniesz i kropka i żadne sądy w tym nie pomogą. Dadza ci tylko gołą pensję .
krycha 2016-01-08 18:24:55
a czy w magazynie centralnym nadal pracuje ta niezbyt inteligentna pani zalatująca ryba o ksywie wydra a wyglądzie gimbusa ? z nią praca to jest dopiero wyczyn . Jak cie nie podpierdzieli to na pewno na ciebie doniesie , sama sie myli ale widz ze tobie nie puści tego płazem , pomaszeruje prosto do szefa pozostawiając za soba smugę smrodu. Atmosfera na sklepach niech sie schowa przy tej matronie . Zrobi ci taka jesień średniowiecza za to ze masz zainteresowania i o zgrozo coś wiesz a nie daj boże wiesz więcej od niej ( co nie jest specjalnie trudne przy jej ilorazie)że ci bokiem wyjdzie . Praca z nia to wyjatkowa przyjemność zawłaszcza dla Panów bo co jak co ale pomimo ze mężatka ( co obwieszcza kazdemu czy jesteś zainteresowany czy nie ) lubi żarty niskich lotów :0 więc nie nazekajcie na sklepy bo mozecie trarfic na takiego jegomości :)
Barbara 2016-05-07 16:11:40
Na jakie zarobki może liczyć nowy pracownik salonu na stanowisku sprzedawcy?Jak wygląda system premiowania?
alonzo 2016-05-18 18:05:02
Mobing mobing i mobing nie polecam...
3
alonzo 2016-06-27 22:38:40
o świetnej i nieposzlakowanej opinii buhaha to się uśmiałem... znam całe Vinotti od podszewki... więc wiem co mówię. Pozdrawiam.
1
asteriks 2016-10-16 16:02:12
nie wiem o co wam chodzi, jak mnie dla mnie to są najlepsze salony meblowe w personal wydaje się bardzo zadowolony ze swojej pracy
Zostaw swoją opinię o Vinotti Furniture - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Vinotti Furniture