Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o fagor-mastercook

Pracowałeś w firmie fagor-mastercook i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
CIĄGLE_TYMCZASOWY - 2013-07-20 17:30:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No i mamy, 4 tygodnie bez pracy...
Oby tylko cztery! Trzeba mieć nadzieję, że po tym całym postojowym, wszystkie linie ruszą z kopyta i będzie na Nas zapotrzebowanie. Panie Murzyn zlituj się Pan.
Pozdrawiam i udanego "urlopu"(niestety, bez bez umowy) !
zdjecie uzytkownika
jawiem - 2013-07-23 15:00:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ruszymy z kopyta po wolnym? Zapomnij! Nigdy w historii tego zakładu tak nie było, wręcz odwrotnie. Sezon jesienno zimowy zawsze jest ciężki. To że teraz jest lipa na frontach i zmywarkach nie wynika z faktu, że nie ma zapotrzebowania. Zapotrzebowanie jest. Po prostu pieniądze za komponenty przelewane są z dużymi poślizgami a żadna firma nie dostarczy nam detali, jak nie będzie miała na czas kasy na swoim koncie. Tyle.
zdjecie uzytkownika
dziewczyna - 2013-07-26 23:17:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
praca ciężka, płacą mało... zdecydowanie za mało jak za pracę na 3 zmiany, ale kierownik na topach jest bardzo ok i brygadziści raczej też :) pozdrowienia dla przystojnego brygadzisty [usunięte przez administratora] ze szczelności :* który pewnie nigdy tego nie zobaczy ;p
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-08-05 05:15:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak wygląda kwestia urlopów w fagor-mastercook Wrocław?
zdjecie uzytkownika
anik - 2013-08-07 19:17:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale o co Ci chodzi z urlopem? fagorowcy przychodzą 19 sierpnia do pracy a tymczasowcy wtedy kiedy im powiedzą przez tel. czy sms..
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-08 16:54:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam mógłby mi ktoś napisać na czym polega praca na tzw.topach ?
zdjecie uzytkownika
Nina - 2013-08-30 18:04:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Takie molochy jak Mastercook,Whirpool czy Wabco to [usunięte przez administratora] pracy.Więcej inżynierów i biurowych niż produkcyjnych.Prawda jest taka,że robi się coraz gorzej.Ludzie po szkołach obejmujący wysokie stanowiska, to tumany do potęgi nie mający żadnego doświadczenia.Jeden mądrzejszy od drógiego.Szkoda słów na to wszystko.Albo wyjdziemy na ulicę,albo nas zajadą,że nikt emerytury nie doczeka.
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-11 21:00:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Od kiedy dawny Wrozamet polonczyl sie z fagorem jest coraz gorzej i gorzej wszystko sie wali i zmierza do upadlosci taka jest prawda fagorMastercoock to juz historia, tam juz prokurator siedzi i ponoc cbos. oddajcie zwloki chinczykowi(hajerowi) on juz dokonczy dokopie lezacego
zdjecie uzytkownika
kolega - 2013-11-13 21:04:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Wlasnie GW podala,ze firma upadla.
zdjecie uzytkownika
Artur - 2013-12-17 12:18:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
fagor-mastercook upadł???to kipesko,bo chciałem tam startować do roboty,ale widzę,ze w takim przypadku musze sobie darować,pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Dostawca - 2013-12-21 19:01:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Teraz dostawcy FagorMastercooka maja problemy i zwalniają pracowników, tragedia:
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
ZainteresowanY - 2014-01-09 16:32:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam,

Czy ktoś może napisać jak wygląda obecna sytuacja w firmie?
Czy jest już nowy inwestor?
Co z fabryka chłodziarkozamrażarek? Będzie coś z tego pod inna marka czy temat jest definitywnie zamknięty?
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2014-01-17 12:19:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy ktoś mi powie co z tym biednym mastercookiem się wyprawia?
Może nie warto pytać? Czeski film?
zdjecie uzytkownika
Grzybek - 2014-01-20 09:02:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W firmie cały czas trwają tzw. ukryte zwolnienia tzn. nie przedłuża się umów o pracę , zwalnia się w pierwszej kolejności osoby z czasowymi umowami o pracę. Teraz zbliża się pora na zwolnienia tych z umowami na czas nieokreślony.Dział sprzedaży jest w likwidacji....Czyli odpowiedzcie sobie sami co dalej.
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2014-01-23 17:24:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzięki, dzięki za informacje. To było do przewidzenia w naszych realiach .
Na wszystkich przyjdzie kolej prędzej czy później, takie mamy czasy.
zdjecie uzytkownika
zenada - 2014-01-23 21:01:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
betony do betonów.dla nas zawsze jest robota
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2014-01-26 11:47:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Właśnie przez takich mądralińskich mamy taką sytuację w naszym kraju. Egoistów nie brakuje.
zdjecie uzytkownika
edzia - 2014-01-28 08:50:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej! Mam pytanie jak to w końcu jest z Fagorem ponieważ dziś znalazłam ogłoszenie z Interkadry że szukają do Was do pracy na (usunięte przez administratora).Dzięki za odpowiedz:)
zdjecie uzytkownika
Andrzej - 2014-01-31 20:15:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracuję w tej firmie już kilkanaście lat.Pracuję...bo pomimo ogłoszonej upadłości nadal prawnie jestem pracownikiem,choć nie wiem jak długo i czy wogóle ruszymy. Przez te lata pracy przechodziłem przez różne stanowiska, przez prawie wszystkie fabryki. Ogólnie powiem tak: Łatwo nie było...NIe raz mnie szlag trafiał...Miałem dosyć..Ale teraz wam powiem,że jak zabrakło mi tej pracy, bo już pięć prawie miesięcy siedzę w domu, to znów mnie szlag trafia bo mi brak tej pracy...Chętnie już bym wrócił. Widocznie już taka jest natura niektórych ludzi. Firma sama w sobie niczym szczególnym nie wyróżnia się od innych takich fabryk. Wszędzie trzeba zapieprzać bo to jest produkcja, wszędzie występuje chamstwo i wyzysk. W mojej rodzinie ludzie pracują w Toschibie oraz LG. Z porównania wiem,że Fagormastercook nie wiele różni się od tamtych. Być może jest drobna,że tak powiem różnica w płacy ale zasady są identyczne. Pracownik ma zapier....i nic wiecej nie ma do powiedzenia. To standard w takich firmach.
zdjecie uzytkownika
były - 2014-02-04 07:32:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Totalne nieporozumienie, nieludzkie normy (usunięte przez administratora) Mam dosyć szukam czego innego!
zdjecie uzytkownika
radziu - 2014-02-04 18:14:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma leży i czyja to wina???? Wywalil bym tych wszystkich kierowników co się snują jak( usunięte przez administratora )po katach!! Jak wszystko walnie to oni sobie poradza a zwykli pracownicy na bruk!!!!!
zdjecie uzytkownika
Pietrek Top - 2014-03-11 00:10:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [dziewczyna - 2013-07-26 23:17:29]:
Witam jak Góral jest przystojny(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
lili - 2014-04-15 11:19:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to już po Fagorze...1200 osób na bruk;/
zdjecie uzytkownika
patriota - 2014-04-15 11:26:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hiszpany wykończyły polski dobry zakład
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2014-04-15 13:55:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To było do przewidzenia że będzie padaczka, przy takim kierownictwie nie ma się co dziwić.Generalicja da se radę a robole na bruk.
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2014-05-19 11:15:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co słychać w szerokim świecie mastercooka? Czy ktoś jest zorientowany?
zdjecie uzytkownika
viva - 2014-06-29 10:28:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ciekawy - 2014-05-19 11:15:54]:
Ztego co słyszałam to teraz na 1 zmiane pracuja...
zdjecie uzytkownika
? - 2014-07-04 08:37:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy już wiadomo coś nt tego kto przejmie Fagora?

AMICA?
BOSCH?
...
zdjecie uzytkownika
zenon - 2014-08-27 11:55:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2013-08-08 16:54:39]:
Topy - to taśma na której jest montowana pralka ładowana od góry, Fronty - Ładowana od przodu.
zdjecie uzytkownika
kewlar - 2014-08-27 15:01:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [? - 2014-07-04 08:37:35]:
@?, a to już pewne , że Fagor zostanie przejęty? słyszałem , że w firmie ostatnio działo się delikatnie mówiąc nie najlepiej, ale nie wiedziałem , że do tego stopnia, aby musieć sprzedawać cały zakład. Choć faktycznie zakładka z ofertami pracy czy stażu już od dawna na stronie firmy świeci pustkami .
zdjecie uzytkownika
topowy - 2014-09-03 10:19:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
( usunięte przez administratora ) ludzie nic z tego zakładu nie będzie! SZUKAJCIE SOBIE INNEJ PRACY BO TEGO ZŁOMOWISKA NIKT NIE KUPI! od pół roku ( usunięte przez administratora ) o sprzedaży,terenia załatwiła zlecenie po to żeby sobie zarobiła i jej ( usunięte przez administratora ) ,żeby pospłacać dłużników itd i żebyśmy my mieli na odprawy i kopa w dupę dostaniemy w grudniu lub z początkiem stycznia ja czekam bo im odprawy nie popuszczę
zdjecie uzytkownika
Piotr - 2014-10-07 23:57:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam - Poszukuje do pracy w UR pracowników z firmy Fagor Mastercook.
W razie zainteresowania polecam kontakt na numer 536 868 789. pozdrawiam Piotr
zdjecie uzytkownika
co to co to - 2014-10-22 18:22:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
co to za praca jest propononowana panie piotrze, bo niestety brak konkretów. ja poszukuje pracy jakiekolwiek i myslalem wlasnie o mastercooku ale nie wiem czyt firma jeszcze przyujmuje i czy generlanie to jeszcze cos robi. mam nadzieje, ze mi pomozecie i napiszecie o tej ofercie i w koncu znajde jakas prace
zdjecie uzytkownika
ARS - 2014-12-16 15:46:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jeśli ktoś chciałby zrealizować szkolenia zawodowe, dowolne i bezpłatnie, żeby potem znaleźć lepsza pracę jest taka firma w Legnicy, która może sfinansować takie szkolenie. Jest tam już sporo osób zwolnionych z Mastercook...
szkoda ,że sama firma nie zapewniła takiego wsparcia
zdjecie uzytkownika
ARS - 2014-12-16 15:50:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [topowy - 2014-09-03 10:19:11]:
Jeśli ktoś chciałby zrealizować szkolenia zawodowe, dowolne i bezpłatnie, żeby potem znaleźć lepsza pracę jest taka firma w Legnicy, która może sfinansować takie szkolenie. Jest tam już sporo osób zwolnionych z Mastercook...
szkoda ,że sama firma nie zapewniła takiego wsparcia
zdjecie uzytkownika
MALA - 2014-12-16 15:51:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ARS - 2014-12-16 15:50:03]:
JAKA TO FIRMA?
zdjecie uzytkownika
ARS - 2014-12-16 15:55:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [MALA - 2014-12-16 15:51:45]:
AGENCJA ROZWOJU SPOŁECZNEGO NA KOŚCIUSZKI 25 W LEGNICY , REALIZUJĄ PROJEKT UNIJNY I WSPIERAJĄ ZWOLNIONYCH LUDZI PŁACĄC IM ZA SZKOLENIA I INNE RZECZY. MAJĄ JESZCZE PEWNIE MIEJSCE NA SZKOLENIA, Z TEGO CO WIEM DO LUTEGO CHYBA SĄ TE SZKOLENIA CZY DO KWIETNIA. WYSTARCZY SIĘ DO NICH ZGŁOSIĆ, DAJA KASĘ NA SZKOLENIA I ZA UDZIAŁ JAKIES STYPENDIA
zdjecie uzytkownika
ARS - 2014-12-16 15:57:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [co to co to - 2014-10-22 18:22:10]:
AGENCJA ROZWOJU SPOŁECZNEGO NA KOŚCIUSZKI 25 W LEGNICY , REALIZUJĄ PROJEKT UNIJNY I WSPIERAJĄ ZWOLNIONYCH LUDZI PŁACĄC IM ZA SZKOLENIA I INNE RZECZY. MAJĄ JESZCZE PEWNIE MIEJSCE NA SZKOLENIA, Z TEGO CO WIEM DO LUTEGO CHYBA SĄ TE SZKOLENIA CZY DO KWIETNIA. WYSTARCZY SIĘ DO NICH ZGŁOSIĆ, DAJA KASĘ NA SZKOLENIA I ZA UDZIAŁ JAKIES STYPENDIA
zdjecie uzytkownika
jo - 2014-12-16 18:55:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
cala załoga do zwolnienia, ciekawe czy otrzyma odprawy i po jakim czasie bosch zacznie przyjmować do pracy czy będą to miesiące czy też lata?
zdjecie uzytkownika
dżokejka - 2014-12-29 14:18:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na serio w fagor-mastercook są teraz takie dużed zwolnienia? interesuje mnie bardzo czy to w takim razie oznacza nowe duże zatrudnienia? bo ja teraz chcę akurat prace znaleźć i myślałem nad tą firmą bardzo więc jeśli ktoś ma jakieś dobre rozeznanie w sytuacji to bardzo proszę o pilną odpowiedź, daję okejkę
zdjecie uzytkownika
co to co to - 2015-01-15 18:41:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to moze teraz bedzie szansa na zatrudenienie co? bo ja szukam pracy i moge wziac mniejsze pieniadze niz ci ktorzy pracowali ostanio ale zostali zwolnieni. mam nadzieje, ze ktos mi na to odpisze najlepiej tutaj i powie jak mam sie dostac do pracy. ile tam moge dostac jesli bede chcial zarabiac mniej ?
zdjecie uzytkownika
prawix - 2015-01-20 21:23:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [co to co to - 2015-01-15 18:41:17]:
Ja po ośmiu latach pracy tam, zarabiam obecnie 1500 zł, jeśli interesuje cię zarabianie jeszczę mniej to gratuluje ambicji i pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
jacko - 2015-01-31 15:47:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chyba ambicji nie powinno się oceniać, bo przecież każdy ma inne i też każdy czegoś innego oczekuje od życia i co innego mu wystarcza, dobrze byłoby gdybyście wzieli to pod uwagę zanim zacznie ktokolwiek kogokolwiek oceniać. Mnie to ciekawi na jaką umowę zatrudnia fagor-mastercook? jest to może moja wymarzona umowa o pracę?
zdjecie uzytkownika
yu - 2015-02-03 11:08:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [jacko - 2015-01-31 15:47:59]:
Z tego co wiem to fagor istnieje do konca kwietnia a reszta na bruk, znisczyli zaklad....
zdjecie uzytkownika
Krycha - 2015-02-06 15:05:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie mogę zrozumieć co się dzieje w naszym kraju,wszystko co dobrze prosperowało zostaje niszczone a ludzmi nikt się nie przejmuje,że mają rachunki do płacenia i dzieci do wykarmienia-co robi nasz kochany Rząd?Czy w końcu ten Rząd weźmie się do roboty?jak obiecywała Pani Premier,bo jak do tej pory to same obiecanki.
zdjecie uzytkownika
tymnkoko - 2015-02-16 13:57:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tylko nie rozumiem co rząd ma z tym wspólnego? jakos inne firmy moga normalnie funkcjować, a oni jedni nie? no tez to nie jest chyba tak do końca z tego co mi się wydaje.. czekam jeszcze na komentarze w sprawie właśnie tych wszystkuch ofert, bo firma działa w branży już jakiś czas przecież i mają dobra pozycję.
zdjecie uzytkownika
kasia - 2015-03-04 18:51:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no własnie mają dobrą pozycję, tylko to jak się prezetują w onternecie czy z perspektywy inwestorów to moze też inaczej wyglądac niż jak od strony pracowników to jest naprawde. Mam nadzieje, ze jednak to będzie tak, z enapiszecie chociaz ile mozna przykładowo zarobic u Was, pozdrawiam pracowników obecnych! :)
zdjecie uzytkownika
Ewa - 2015-03-04 19:18:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy na fagorze działa jeszcze produkcja pralek - zwłaszcza operatorzy wtryskarek?
zdjecie uzytkownika
moknog - 2015-08-24 19:56:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na to pytanie ciężko będzie mi odpowiedzieć, no ale wydaje mi się, że jeśli jeszcze niedawna właśnie taka produkcja miała miejsce to chyba nie mieliby powodów żeby coś w tej firmie zmienić, oczywiście mogę się mylić, no ale firma trzyma się dosyć mocno na rynku co może świadczyć o dobrych warunkach pracy.
zdjecie uzytkownika
M - 2016-04-12 19:41:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Też mi się zdaje, że produkcja pralek jeszcze działa @Ewa.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie fagor-mastercook!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie fagor-mastercook
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert