brak logo

fagor-mastercook

Wrocław

Opinie o fagor-mastercook

noname 2013-05-04 19:51:26
Firma tragedia!Srednie zarobki na reke to 1300zl!W dodatku kaza pracowac w swiatek piatek i niedziela!.Liczy sie tylko norma a nie nasze zdrowie!To juz lepiej pracowac w supermarkecie niz w FAGOR!!!Omijajcie fagor szerokim lukiem!!!ODRADZAM!!!!
greg 2013-05-09 10:45:17
Wszystkim osobom mającym zamiar zatrudnić się w Fagorze, stanowczo odradzam ten pomysł. Niech nikt nie da się omamić obietnicom, że zakład się będzie rozwijał, że powstaną nowe linie montażowe (pralko suszarki :D ), że gwałtownie wzrośnie zatrudnienie. Progres w tej firmie to pojęcie obce. Tutaj boom na produkcję trwa kilka miesięcy (przeważnie w sezonie letnim, do urlopu sierpniowego) a potem jak zawsze nastąpi powolny regres, zastój, redukcje i tak w "koło macieja". Nawet jeśli ktoś nas kupi, znajdzie się jakiś inwestor..nie wiem, Chińczyk, Francuz czy Eskimos to będzie to wiązało się z kolejnym cięciami kosztów. Kasa będzie szła na budowę nowej fabryki ( de facto takie są zamysły zarządu ), więc przeciętny pracownik może zapomnieć o jakiejkolwiek podwyżce. Jeżeli kogoś satysfakcjonuje zapierdzielantus za 1500 PLN to powodzenia. Współczuję osobom, które z przyczyn materialnym musza gdzieś pracować i wybierają karkołomny Fagor. Wszystkim pozostałym osobom odradzam ten zakład. Nie dorobicie się tu niczego oprócz garba i frustracji zawodowej...
pytająca 2013-06-03 04:35:44
A jak jest na kuchenkach? Ile jest zmian itp.?
odpowiadający 2013-06-03 15:27:34
A na kuchenkach jak na kuchenkach 1 zmiana
anonim 2013-06-07 15:22:16
anonim - 2009-08-15 10:21:45

Dodaj opinie o fagor-mastercook - wrocław. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
Firma tragedia, nie polecam i pszestrzegam przed pracą w takim towarzystwie. Wyzysk i brak szacunku dla człowieka
no name 2013-06-13 20:48:38
slajd - 2009-10-25 21:41:25

W gorszej firmie nie pracowałem chamstwo brak organizacji .po [usunięte przez administratora] robią szkolenia bhp wysyłają na badania jak potrafią zwolnić ludzi po dwóch godzinach pracy moim zdaniem bezsęsu tragiczna firma moja noga więcej tam nie postanie
P. kierownik[usunięte przez administratora] do pracownika: "... Jak nie pasuje, to wynocha!"- to mówi samo za siebie.
1
onx 2013-06-20 09:19:54
Nie widziałem, żeby kiedykolwiek się uśmiechnął, zagadał do pracownika. Tu nie chodzi panie Kierowniku, żeby Pan z nami na piwo chodził, ale odrobina kultury i uśmiechu naprawdę nie zaszkodzi a wręcz pomoże rozładować niefajną atmosferę na najcięższym wydziale.
MAGDALENKA 2013-07-01 19:57:55
A ja pracuje na Topach u kierownika p.[usunięte przez administratora] i nie narzekam ,nigdzie Wam nie zapłacą za "nic nie robienie"wszędzie trzeba zasuwać.P [usunięte przez administratora] jest wymagający dąży do normy nie raz powie coś ostrzej (tez miałam z nim nie raz zatargi) uważam że warto porozmawiać szczerze i na spokojnie wyjaśnić sprawę,Pracuje tam mnóstwo ludzi z różnymi charakterami i trudno jest się ze wszystkimi dogadać i ludzie to w końcu praca a nie wakacje! dajcie sobie na luz wychodzicie po 8 godzinach i zapominacie o pracy.Jestem zatrudniona przez Gi group i na pensje też nie narzekam sama przystałam na takie warunki umowy a p.[usunięte przez administratora] tez zawsze pomoże wytłumaczy znajdzie najlepsze rozwiązanie sprawy.Ja się komuś nie podoba nikt go tam siłą nie trzyma .NIE JEST WCALE TAK ŻLE!!! POZDRAWIAM
duodonte 2013-07-02 12:47:47
Popracuj kilka, kilkanaście lat, to zrozumiesz w jakim burdelu pracujesz. Jak Cię satysfakcjonuje praca za 1400 zł w to współczuję braku wyobraźni i aspiracji. Co mądrzejszy i młody to stąd ucieka, ale idąc Twoim tokiem rozumowania lepszy rydz niż nic :D
czarny lis 2013-07-13 00:04:03
Pracowałem w tym syfie tydzień,przez pośrednika:)
Na taśmie z kuchenkami:)
Tam jest jeszcze gorzej jak w whirlpoolu .
[usunięte przez administratora] za grosze.
Współczesny kolonializm:)
Takie firmy jak Mastecook; whirlpool radzę omijać szerokim łukiem .
Jeżeli naprawdę niemasz żadnej pracy to można tam pracować.
To są firmy które czerpią zyski z niewolniczej pracy:)
Pracujesz przy taśmie uwiązany jak pies:))
Cieszę się że już tam nie pracuję.
Nie polecam z całego serca.
4
CIĄGLE_TYMCZASOWY 2013-07-20 17:30:00
No i mamy, 4 tygodnie bez pracy...
Oby tylko cztery! Trzeba mieć nadzieję, że po tym całym postojowym, wszystkie linie ruszą z kopyta i będzie na Nas zapotrzebowanie. Panie Murzyn zlituj się Pan.
Pozdrawiam i udanego "urlopu"(niestety, bez bez umowy) !
1
jawiem 2013-07-23 15:00:02
Ruszymy z kopyta po wolnym? Zapomnij! Nigdy w historii tego zakładu tak nie było, wręcz odwrotnie. Sezon jesienno zimowy zawsze jest ciężki. To że teraz jest lipa na frontach i zmywarkach nie wynika z faktu, że nie ma zapotrzebowania. Zapotrzebowanie jest. Po prostu pieniądze za komponenty przelewane są z dużymi poślizgami a żadna firma nie dostarczy nam detali, jak nie będzie miała na czas kasy na swoim koncie. Tyle.
1
dziewczyna 2013-07-26 23:17:29
praca ciężka, płacą mało... zdecydowanie za mało jak za pracę na 3 zmiany, ale kierownik na topach jest bardzo ok i brygadziści raczej też :) pozdrowienia dla przystojnego brygadzisty [usunięte przez administratora] ze szczelności :* który pewnie nigdy tego nie zobaczy ;p
anik 2013-08-07 19:17:55
ale o co Ci chodzi z urlopem? fagorowcy przychodzą 19 sierpnia do pracy a tymczasowcy wtedy kiedy im powiedzą przez tel. czy sms..
anonim 2013-08-08 16:54:39
Witam mógłby mi ktoś napisać na czym polega praca na tzw.topach ?
Nina 2013-08-30 18:04:49
Takie molochy jak Mastercook,Whirpool czy Wabco to [usunięte przez administratora] pracy.Więcej inżynierów i biurowych niż produkcyjnych.Prawda jest taka,że robi się coraz gorzej.Ludzie po szkołach obejmujący wysokie stanowiska, to tumany do potęgi nie mający żadnego doświadczenia.Jeden mądrzejszy od drógiego.Szkoda słów na to wszystko.Albo wyjdziemy na ulicę,albo nas zajadą,że nikt emerytury nie doczeka.
4
2013-10-11 21:00:31
Od kiedy dawny Wrozamet polonczyl sie z fagorem jest coraz gorzej i gorzej wszystko sie wali i zmierza do upadlosci taka jest prawda fagorMastercoock to juz historia, tam juz prokurator siedzi i ponoc cbos. oddajcie zwloki chinczykowi(hajerowi) on juz dokonczy dokopie lezacego
3
kolega 2013-11-13 21:04:07
Wlasnie GW podala,ze firma upadla.
4
Dostawca 2013-12-21 19:01:40
Teraz dostawcy FagorMastercooka maja problemy i zwalniają pracowników, tragedia:
(usunięte przez administratora)
3
ZainteresowanY 2014-01-09 16:32:38
Witam,

Czy ktoś może napisać jak wygląda obecna sytuacja w firmie?
Czy jest już nowy inwestor?
Co z fabryka chłodziarkozamrażarek? Będzie coś z tego pod inna marka czy temat jest definitywnie zamknięty?
2
ciekawy 2014-01-17 12:19:55
Czy ktoś mi powie co z tym biednym mastercookiem się wyprawia?
Może nie warto pytać? Czeski film?
1
Grzybek 2014-01-20 09:02:22
W firmie cały czas trwają tzw. ukryte zwolnienia tzn. nie przedłuża się umów o pracę , zwalnia się w pierwszej kolejności osoby z czasowymi umowami o pracę. Teraz zbliża się pora na zwolnienia tych z umowami na czas nieokreślony.Dział sprzedaży jest w likwidacji....Czyli odpowiedzcie sobie sami co dalej.
ciekawy 2014-01-23 17:24:34
Dzięki, dzięki za informacje. To było do przewidzenia w naszych realiach .
Na wszystkich przyjdzie kolej prędzej czy później, takie mamy czasy.
zenada 2014-01-23 21:01:57
betony do betonów.dla nas zawsze jest robota
ciekawy 2014-01-26 11:47:24
Właśnie przez takich mądralińskich mamy taką sytuację w naszym kraju. Egoistów nie brakuje.
1
edzia 2014-01-28 08:50:50
Hej! Mam pytanie jak to w końcu jest z Fagorem ponieważ dziś znalazłam ogłoszenie z Interkadry że szukają do Was do pracy na (usunięte przez administratora).Dzięki za odpowiedz:)
Andrzej 2014-01-31 20:15:14
Pracuję w tej firmie już kilkanaście lat.Pracuję...bo pomimo ogłoszonej upadłości nadal prawnie jestem pracownikiem,choć nie wiem jak długo i czy wogóle ruszymy. Przez te lata pracy przechodziłem przez różne stanowiska, przez prawie wszystkie fabryki. Ogólnie powiem tak: Łatwo nie było...NIe raz mnie szlag trafiał...Miałem dosyć..Ale teraz wam powiem,że jak zabrakło mi tej pracy, bo już pięć prawie miesięcy siedzę w domu, to znów mnie szlag trafia bo mi brak tej pracy...Chętnie już bym wrócił. Widocznie już taka jest natura niektórych ludzi. Firma sama w sobie niczym szczególnym nie wyróżnia się od innych takich fabryk. Wszędzie trzeba zapieprzać bo to jest produkcja, wszędzie występuje chamstwo i wyzysk. W mojej rodzinie ludzie pracują w Toschibie oraz LG. Z porównania wiem,że Fagormastercook nie wiele różni się od tamtych. Być może jest drobna,że tak powiem różnica w płacy ale zasady są identyczne. Pracownik ma zapier....i nic wiecej nie ma do powiedzenia. To standard w takich firmach.
2
były 2014-02-04 07:32:57
Totalne nieporozumienie, nieludzkie normy (usunięte przez administratora) Mam dosyć szukam czego innego!
1
radziu 2014-02-04 18:14:41
Firma leży i czyja to wina???? Wywalil bym tych wszystkich kierowników co się snują jak( usunięte przez administratora )po katach!! Jak wszystko walnie to oni sobie poradza a zwykli pracownicy na bruk!!!!!
Pietrek Top 2014-03-11 00:10:07
Witam jak Góral jest przystojny(usunięte przez administratora)
3
lili 2014-04-15 11:19:07
No to już po Fagorze...1200 osób na bruk;/
patriota 2014-04-15 11:26:23
hiszpany wykończyły polski dobry zakład
ciekawy 2014-04-15 13:55:39
To było do przewidzenia że będzie padaczka, przy takim kierownictwie nie ma się co dziwić.Generalicja da se radę a robole na bruk.
ciekawy 2014-05-19 11:15:54
co słychać w szerokim świecie mastercooka? Czy ktoś jest zorientowany?
viva 2014-06-29 10:28:36
Ztego co słyszałam to teraz na 1 zmiane pracuja...
? 2014-07-04 08:37:35
Czy już wiadomo coś nt tego kto przejmie Fagora?

AMICA?
BOSCH?
...
1
zenon 2014-08-27 11:55:23
Topy - to taśma na której jest montowana pralka ładowana od góry, Fronty - Ładowana od przodu.
topowy 2014-09-03 10:19:11
( usunięte przez administratora ) ludzie nic z tego zakładu nie będzie! SZUKAJCIE SOBIE INNEJ PRACY BO TEGO ZŁOMOWISKA NIKT NIE KUPI! od pół roku ( usunięte przez administratora ) o sprzedaży,terenia załatwiła zlecenie po to żeby sobie zarobiła i jej ( usunięte przez administratora ) ,żeby pospłacać dłużników itd i żebyśmy my mieli na odprawy i kopa w dupę dostaniemy w grudniu lub z początkiem stycznia ja czekam bo im odprawy nie popuszczę
1
Piotr 2014-10-07 23:57:39
Witam - Poszukuje do pracy w UR pracowników z firmy Fagor Mastercook.
W razie zainteresowania polecam kontakt na numer 536 868 789. pozdrawiam Piotr
ARS 2014-12-16 15:46:48
Jeśli ktoś chciałby zrealizować szkolenia zawodowe, dowolne i bezpłatnie, żeby potem znaleźć lepsza pracę jest taka firma w Legnicy, która może sfinansować takie szkolenie. Jest tam już sporo osób zwolnionych z Mastercook...
szkoda ,że sama firma nie zapewniła takiego wsparcia
1
ARS 2014-12-16 15:50:03
Jeśli ktoś chciałby zrealizować szkolenia zawodowe, dowolne i bezpłatnie, żeby potem znaleźć lepsza pracę jest taka firma w Legnicy, która może sfinansować takie szkolenie. Jest tam już sporo osób zwolnionych z Mastercook...
szkoda ,że sama firma nie zapewniła takiego wsparcia
MALA 2014-12-16 15:51:45
JAKA TO FIRMA?
ARS 2014-12-16 15:55:11
AGENCJA ROZWOJU SPOŁECZNEGO NA KOŚCIUSZKI 25 W LEGNICY , REALIZUJĄ PROJEKT UNIJNY I WSPIERAJĄ ZWOLNIONYCH LUDZI PŁACĄC IM ZA SZKOLENIA I INNE RZECZY. MAJĄ JESZCZE PEWNIE MIEJSCE NA SZKOLENIA, Z TEGO CO WIEM DO LUTEGO CHYBA SĄ TE SZKOLENIA CZY DO KWIETNIA. WYSTARCZY SIĘ DO NICH ZGŁOSIĆ, DAJA KASĘ NA SZKOLENIA I ZA UDZIAŁ JAKIES STYPENDIA
ARS 2014-12-16 15:57:15
AGENCJA ROZWOJU SPOŁECZNEGO NA KOŚCIUSZKI 25 W LEGNICY , REALIZUJĄ PROJEKT UNIJNY I WSPIERAJĄ ZWOLNIONYCH LUDZI PŁACĄC IM ZA SZKOLENIA I INNE RZECZY. MAJĄ JESZCZE PEWNIE MIEJSCE NA SZKOLENIA, Z TEGO CO WIEM DO LUTEGO CHYBA SĄ TE SZKOLENIA CZY DO KWIETNIA. WYSTARCZY SIĘ DO NICH ZGŁOSIĆ, DAJA KASĘ NA SZKOLENIA I ZA UDZIAŁ JAKIES STYPENDIA
jo 2014-12-16 18:55:40
cala załoga do zwolnienia, ciekawe czy otrzyma odprawy i po jakim czasie bosch zacznie przyjmować do pracy czy będą to miesiące czy też lata?
1
prawix 2015-01-20 21:23:45
Ja po ośmiu latach pracy tam, zarabiam obecnie 1500 zł, jeśli interesuje cię zarabianie jeszczę mniej to gratuluje ambicji i pozdrawiam :)
1
yu 2015-02-03 11:08:15
Z tego co wiem to fagor istnieje do konca kwietnia a reszta na bruk, znisczyli zaklad....
1
Krycha 2015-02-06 15:05:02
Nie mogę zrozumieć co się dzieje w naszym kraju,wszystko co dobrze prosperowało zostaje niszczone a ludzmi nikt się nie przejmuje,że mają rachunki do płacenia i dzieci do wykarmienia-co robi nasz kochany Rząd?Czy w końcu ten Rząd weźmie się do roboty?jak obiecywała Pani Premier,bo jak do tej pory to same obiecanki.
1
Ewa 2015-03-04 19:18:00
czy na fagorze działa jeszcze produkcja pralek - zwłaszcza operatorzy wtryskarek?
3erf 2016-05-11 17:55:54
@M no mysle ze dziala tylko zastanwiam sie dlaczego nie ma od dluzszego czasu zandych nowych opinii/ komenatrzy tutaj na temat firmy nikt sie nie wypowiada..przeciez z cala pewnsocia ktos tu pracuje :-)
Zostaw swoją opinię o fagor-mastercook - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie fagor-mastercook