Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: Clockwork Bemanning AS

zdjecie uzytkownika
do Stefana - 2012-02-24 19:38:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A ja pracuje w tej firmie od 5 lat i nie chce zmieniac tej firmy, jest to super extra fima i maja extra stawki. Zapewniaja ciaglosc pracy.
zdjecie uzytkownika
Djay - 2012-02-25 01:17:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja - 2012-02-24 09:59:20

Po co sie pytacie ile sie tam zarabia i co robilem. W tej firmie trzeba sie pytac ile maja pracy, bo mozna przyjechac, posiedziec 2 tygodnie bez pracy i wywala Ciebie. Mozesz tez popracowac 3 dni i dalej posiedziec 2 tygodnie bez roboty. Czyli tez zjazd do domu. I jeszcze sie bedziesz martwil czy obciaza Ciebie za mieszkanie. Narzedzia to tez kosmiczny problem w tej fimie.Dziwne oszczednosci.Za mieszkanie z pierwszej wyplaty zabieraja kase za 2 miesiace + prad.Firma nie pomaga w zalatwieniu meldunku, policji i banku. Kasy nie wyplaca jak nie bedziesz( usunięte przez administratora )

Nie mam nic do ukrycia wiec nie bede pisal na priv. maile.

Pozdrawiam
Cos kolego mieszasz, piszesz, ze mieszkasz 3 lata w Norwegii a firma ci nie pomogla zalatwic pozwolenia z policji i skattekort? To jak ty pracowales przez te trzy lata? Na czarno u jakiegos polaka za 30 Nok za godzine? Norweskie prawo nie przewiduje pomocy polakom przy zalatwianiu pozwolenia albo skattekort, jesli jestes operatywny to jak napisal Stefan szukasz informacji na internecie ( wiekszosc informacji na stronach Bergen kommune czy Politi jest rowniez dostepna w jezyku angielskim, strona urzedu pracy rowniez jest dostepna w jezyku angielskim tudziez polskim, i oczywiscie forum polakow w Norwegii). Sam kiedys pracowalem w podobnej firmie 6 lat temu i pamieta jak dzis, ze pierwsza wyplate otrzymalem dopiero w momencie otrzymania skattekort, czyli musialem poczekac ponad miesiac. Ra [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nek byl prosty- w pierwszym miesiacu rowniez firma wynajmowala mi mieszkanie ale nie zaplacilem za ten pierwszy miesiac bo jeszcze nie mialem jak, w nastepnym miesiacu otrzymalem pierwsza wyplate i oczywiste bylo dla mnie, ze firma pobrala za dwa miesiace, przeciesz tam miesKalem, ale pozniej to pobierane pieniadze byly tylko za kazdy kolejny miesiac. Najlepiej to samemu wynajac mieszkanie i nie narzekac jak wiekszosc tutaj piszacych;) sam wynajmuje kawalerke i place 6300 nok na miesiac plus prad oczywiscie i internet. Pracowalem pozniej np. dla agencji Jobzone i musze przekazac wam drodzy forumowicze napisac, ze tam bez numeru personalnego to nie beda z toba wogole rozmawiac!! Oczywiscie informacje uzyskasz ale konkretnie to bierzesz swoje cztery litery i kierujesz je do najblizszej jednostki policji (np w Bergen kolo banku Nordea) i skladasz wniosek. To nie boli, nie bija tam! Pozniej idziesz sobie kolego do urzedu ktory sie znajduje kolo stacji pkp w bergen i skladasz wniosek o numer personalny, tam tez nie bija! I tyle, czekasz sobie spokojnie na dokumenty a w tym czasie pracujemy, pracujemy;) Zamiast narzekac to bierzcie sie koledzy do pracy, popracujcie pare miesiecyi szukajcie pracy w innych firmach jak sie wam nie podoba w obecnej. Ktos tam wczesniej napisal ze w norweskiej firmie placa 230 nok za godzine, kolego zastanow sie co piszesz. Ktos kto to czyta to pomysli, ze lepiej pracowac bezposrednio za te 230 nok, wiec ja zycze sukcesow w znalezieniu pracy za 230 nok za godz ;) smiech na sali ogolnie! Zeby miec wieksza stawke niz np 180 nok musisz miec tzw fagbrev, koniecznie zrobiony w Norwegii. Oczywiscie licza sie tez lata praktyki ale nie mozna sobie przyjechac do norwegii i zaczac prace od 230 nok na budowie !!!
Tyle, pozdrawiam wszystkich.
zdjecie uzytkownika
manius - 2012-02-25 04:43:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja pracuje w tej firmie od niedawna ale pracowalem w bergen wczesniej jak dla mnie to firma jest ok moze z ta kasa przesadzaja bo jak ktos jedzie do pracy i zaczyna od 1 ego prace to kase ma dopiero w nastepnym miesiacu jesli chodzi o mieszkanie to i tak jak na poczatek nie jest zle bo ja placilem 4500 nok juz 6 lat temu i trzeba bylo wszystko kupic sobie samemu np garki,patelnie itd. jesli ktos chce pracowac i zna sie na robocie to niema co sie o prace martwic i nie sluchajcie tych co pisza ze za taka prace placa w norwegii 240 nok bo ja znam wiele osob ktore pracuja dla norka bezposrednio i tyle nie maja max to 200/210 i to po 6 latach pracy samochody dostaja ale tylko wtedy gdy jezdzi 2 lub 3 osoby co chodzi o pomoc w biurze to ja tez nie narzekam wiadomo ze na policje musisz isc sam do banku tez w koncu przyjechales tu do pracy jesli nie dasz rady porozumiec sie w urzedach to jak dasz na budowie wszyscy chcieliby nic nie robic i miec worek szmalu na poczatek i najlepiej nic nie robic co chodzi o nadgodziny to przeciez nie zalezy od clocka tylko od firmy w ktorej pracujecie ludzie troche logiki gdyby to od nich zalezalo to byscie mogli pracowac nawet 15 godz na dobe oni maja z tego tez kase
zdjecie uzytkownika
Krzysiek - 2012-02-27 18:23:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zawsze są trudne początki jeśli zaczniesz 1 marca to wypłatę dostaniesz za marzec 20 kwietnia trzeba zabrać pieniążki na jedzenie i ewentualne bilety chyba że weźniesz z firmy zaliczkę dla nowozatrudnionych dają po jakimś czasie. Firma na początek też inwestuje w Ciebie często tak jest gdy nie masz niepełny miesiąc przy dopiero następnej wypłacie potrącają za pokój. Logiczne jest to że niechętnie dają zaliczki "starym" pracownikom przecież są wypłaty każdy niech rządzi jak umie. Kwatera w normie patrzyłem na ogłoszenia w tej samej cenie można znaleść tańsze ale trzeba szukać, chyba że ktoś lubi jak polskie firmy robią 4 osoby w pokoju przykład: ERBUD S.A. z Torunia. Pracuję w firmie od 6 miesiecy na początku nie miałem dużych pieniedzy ale później do polski wysyłałem miesiecznie 10 tys zł, za styczeń wysłałem 3800 zł ale miałem tylko 115 godzin gdyż byłem na urlopie świątecznym a iość godzin zależy do projektu od firmy dla której pracujesz. Nie czuję się pokrzywdzony prawda że można w bezpośredniej firmie dostać 230 koron ale musisz znać norweski i "spodobać się" co nie jest tak łatwe jak się wydaje. Pracowałem Cypr, Irlandii, Francji, Norwegii (inna firma), Niemcy, Belgia ale z tej pracy jestem zadowlony nie muszę tak jak w Irlandii 60 godzin tygodniowo pracować, tak jak w Niemczech rekordów w przerobionym tonarzu gdzie wypłata i tak jest ta sama. Chociaż czasami też narzekam może taka natura ludzka ponarzekać:)
zdjecie uzytkownika
nowy - 2012-03-01 21:41:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to ile tam sie zarobi przy 38 godzinach pracy?moze jakis brukarz napisze co i jak tam jest
zdjecie uzytkownika
xcvbnm - 2012-03-04 12:57:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja dodam jeszcze ze ( usunięte przez administratora )na dojazdach do pracy, czyli kilometry zanizaja. Wszystko po to zeby wyplacic jak najmniej kasy.
zdjecie uzytkownika
mcafe - 2012-03-07 17:49:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tez pracowalem dla cwork, bardzo krótko ale jedyne negatywne wrażenie to to, ze nie licza sie zabardzo z opina pracwnika czy jego wersja wydzrzen lecz biora strone swojego klienta- to byla przyczyna mojego konca wspolpracy, robilem dla norwega zbrojenie i wszystkie betony a on po miesiacu mnie oczernil i nikt z firmy nie podjal sie mediacji w mojej sprawie, ale co kraj to obyczaj, musze przyznac nie broniac ich specjalnie to sama praca byla spoko- jak to na budowie trza[usunięte przez moderatora], wiec na poczatek agencja jest dobry wyjsciem szczegolnie dla osob bez jezyka.
zdjecie uzytkownika
huck - 2012-03-07 21:13:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja tez pracowalem w tej agencji, nie mam dobrego zdania o tej firmie, moze dlatego ze godziny pracy mi obcinali. Nie polecam tej firmy.
zdjecie uzytkownika
bronek6 - 2012-03-14 19:15:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to jest najgorsza firma w ktorej pracowalem [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
opamietaj sie - 2012-03-30 17:43:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Owszem nadgodziny placa ale dopiero po 9 godzinie pracy dziennie lub po 48 godzinach tygodniowo (norweskie prawo mowi o 7.5 dziennie i 37.5 tygodniowo).Czyli szansa na 50% jest nikla.
Daja tu tez jakies dziwne umowy - zlecenia po ktorych zakonczeniu nic ci sie wedlug nich nie nalezy. Taka umowa przedluzana jest co tydzien na nastepny tydzien. Jesli kontrakt sie skonczy maja cie gdzies ( w Adecco i innych masz gwarantowana dniowke okolo 1200 koron gdy czekasz w domu na prace).Wiekszosc ludzi co tam jedzie wraca po 2 do 4 tygodnii.
zdjecie uzytkownika
Bronek - 2012-04-17 14:16:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzień dobry,

Co tam? ile? dziś poproszę jedną jestem wozem!
zdjecie uzytkownika
historyk - 2012-06-24 11:24:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem czy wiesz\" oplywajacy w szczesciu specjalisto\" ale firma istnieje na rynku od 2.5 roku.
zdjecie uzytkownika
polo - 2012-11-07 15:08:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A skad wiesz ze nie placi? kazdy w norge pisemnej umowy musi dotrzymac. Wszyscy tylko sieja plotki a jak jest to wiedza tylko ci co pracuja. a oni chyba sie tu nie wypowiadaja.
zdjecie uzytkownika
dako - 2012-11-07 15:14:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
idiotow nie sieja sami sie rodza, a w tu sie ich najechalo sporo. pozew zbiorowy za to ze inni maja wiecej a ja mniej. Dobre! pozwodzenia!
zdjecie uzytkownika
jozek45 - 2012-11-21 09:37:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dako - 2012-11-07 15:14:47

idiotow nie sieja sami sie rodza, a w tu sie ich najechalo sporo. pozew zbiorowy za to ze inni maja wiecej a ja mniej. Dobre! pozwodzenia!
tylko ze w umowie nie ma napisanej stawki godzinowej, a w budowlance teraz jest 168kr za godz.a ile jest w cloku? napewno wiesz dokladnie :)
zdjecie uzytkownika
Fakty - 2012-11-28 08:35:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
10.000 kr potrącenia za mieszkanie to jest dwa miesiące grudzień 2012 i styczeń 2013 plus parę dni listopada zakładając że dziś przyjeżdżasz.
zdjecie uzytkownika
Fakty - 2012-11-28 08:46:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeszcze co do tych nadgodzin nie często udaje się zrobić więcej niż 48 godzin tygodniowo co do 50% po 9 godz. dziennie to zapomnij.
zdjecie uzytkownika
Fakty - 2012-11-28 08:51:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No oczywiście pisząc mieszkanie mam na myśli pokój. Za prąd osobno się płaci średnio 400 koron za 2 miesiące.
zdjecie uzytkownika
Zawiedzony - 2012-11-29 09:50:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadza się przyjechałem i już czekam 2 tydzień
zdjecie uzytkownika
jaro - 2012-12-04 18:36:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam ja przyjechalem tu w pazdzierniku i na poczatku jest okmpierwsza wyplata wzieta i nawet 50 zaplacone tylko ci kosultanci [usunięte przez admina]. co do firmy jak kazda jedna mam nadzieje ze bedzie lepiej pozdro
zdjecie uzytkownika
kazek - 2013-01-12 13:09:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli komuś nie pasuje praca w ClockWork to niech nie narzeka tylko zjeżdza do Polski,ja oczywiście mam dobrą opinie o tej firmie.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Pinio - 2013-01-25 12:39:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja przyjechalem i rzeczywiscie nie bylo od razu pracy, bo mrozy chwycily i odwolali projekt, ale zachowali sie ok bo wyplacili diete i bilet w obie strony. Wracam za dwa tygodnie.
zdjecie uzytkownika
Bob - 2013-01-25 21:10:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej nie przesadzajcie, firma jest spoko, tylko trzeba tu popracowac i przekonac sie ze sa lepsi niz inni. I wiecej placa niz inni posrednicy.

Do KALI:
odemnie Pani (usunięte przez administratora) zawsze odbiera :-) i jest bardzo mila . I depozytu nie pobieraja.Wiem bo mieszkalem u nich. Przyjezdzasz chlopie na gotowe , na start masz dach nad glowa i o nic sie nie martwisz. Ale zawsze znajda sie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co jeszcze nie wyjechaly a juz narzekaja.
zdjecie uzytkownika
Harald5 - 2013-01-25 21:38:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
troll - 2013-01-21 22:50:05

Heh widzę że tu chyba pracownicy (usunięte przez administratora) dość aktywnie prowadzą kampanię pod wieloma nickami.



Co do firmy to jak każda agencja. Nie szanują ludzi, którzy przecież dają im chleb, dla nich to tylko masa do przerobienia. Tym bardziej że przecież tworzą miejsca pracy i każdy świerzak w ich rejestrze to ekstra kasa dla firmy.



Każdy ich pracownik wie że trzeba mocno pilnować godzin bo księgowa od dwóch lat nie nauczyła sie liczyć poprawnie. Dni świąteczne też jakoś umknęły im w ostatnim rozliczeniu i chłopaki wizyty osobiste do biura urządzać muszą by sprawę prostować.



Ostatnio znów nowych naściągali i siedzą chłopaki po tydzień i więcej bez roboty - tłumaczenie że się nie sprawdzili nie działa bo nie mieli okazji się sprawdzić.



Jak się tak z boku patrzy to aż dziw bierze ile polak jest w stanie znieść podłego traktowania gdy go sytuacja przymusi. Że też jeszcze klokłorki związków nie założyły.
Po pierwsze, primo - jak Ciebie tak zle traktuja to dlaczego jeszcze tam pracujesz??? Odejdz, nikt Cie nie trzyma. Nikt nikogo na sile nie zatrudnia w Norwegii!!! W Polsce to pewnie Cie traktowali jak krola, no nie? Prawda jest taka ze Polakowi NIGDY nie dogodzi i zawsze bedzie narzekal !!!
Lubie to forum, mozna sie usmiac i to bardzo.
zdjecie uzytkownika
nick - 2013-01-25 21:42:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja tam za 2tys w polsce charowal nie bede, tu mam wszystko pod nosem tylko kase odkladac,szkoda tylko ze tyle pada. Lubie ta firme sa lepsi niz adeco. a jak sie zaczepicie na projekt z ASANE to roboty nie przerobisz. pozdrawiam wszystkich zadowolonych z cloka!
zdjecie uzytkownika
old boj - 2013-01-25 21:56:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
kali - 2013-01-25 16:23:53

ja mjałem wyjechać od nich ale rezygnuję ponieważ nie jest to dobra firma .Pani (usunięte przez administratora) nie odbiera telefonów.twierdzi że tylko pobierają pieniądze po wypłacie i tylko 5000 kn.,natomiast jej przełożony twierdzi że pobieraja też kaucje razem to 10000 kn.

Oprucz tego jeden pan z administracj stwierdził że czsem może wiaterek wiać to przez okno to drzwi ,bo takie nieszcaelne mają mieszkania ,do tego prąd, dojazd do pracy ,to nie ma kokosów.

Nie polecam .Pracowałem w Norwegii i nie jest to najlepsza firma.
Skoro sie nie dodzwoniles to skad wiesz jakie sa warunki? nie ma depozytu ale jak sie przez dwa misiace nie placi za mieszkanie tylko wprowadzasz sie na gebe, to normalne ze trzeba bedzie w koncu za to kiedy zaplacic. wkurzaja mnie nowi co mysla ze wszedzie ich (usunięte przez administratora) niech lepiej ciemniaki tu nie przyjezdzaja bo wstyd na budowie robia.
zdjecie uzytkownika
jarek - 2013-01-25 22:03:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja tam jestem zadowolony.
Zlego slowa nie powiem o tej firmie bo dzieki nim dostalem stala prace w firmie co mnie od clocka wynajmowala. od clocka wszystko sie zaczelo! pozdro
zdjecie uzytkownika
kali - 2013-01-27 21:19:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
ciemniak to jestes ty.pracuje już kilka lat w Norwegii i tkiego dziadostwa jak ta firma to nie widziałem ,poza tym to ta (usunięte przez administratora) to się nadaje do zamiatania budowy a nie do biura . szkoda języka na takich.
zdjecie uzytkownika
bolo - 2013-01-27 21:33:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tak to jest jak się wyjedzie z jakiejs wiochy pierwszy raz do scandynawii i zachwala clocka.Pracuję w Firmie Norweskiuej i wszyscy twierdzą że te agencje to dziadostwo .A polak polaka zawsze nie będzie szanował zagranicą i będziecie na siebie wypisywać ,zapiast odpowiadać na pytania innych.
zdjecie uzytkownika
bartekJ - 2013-01-28 13:29:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sa uczciwi, nigdy nie mialem z nimi zadnych problemow i na poczatku jak sie przyjezdza z niczym , to naprawde nie ma co narzekac wiec przestance bredzic.
zdjecie uzytkownika
clock - 2013-02-10 19:18:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
do niejakiego Stefana, czyli osoby z biura Clocka ;)

1) clockwork powstał koncem roku 2010, wiec w jaki sposób pracujesz juz 5 lat- NIE KŁAM
2) poza tym pierwsza firma obecnego szefa zbankrutowała cos koło roku 2004, moze w tej juz pracowałes, tylko to była całkiem inna branza :)))))

do Stefana - 2012-02-24 19:38:39
A ja pracuje w tej firmie od 5 lat i nie chce zmieniac tej firmy, jest to super extra fima i maja extra stawki. Zapewniaja ciaglosc pracy.
zdjecie uzytkownika
troll - 2013-02-11 18:51:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora)
Po pierwsze, primo - jak Ciebie tak zle traktuja to dlaczego jeszcze tam pracujesz??? Odejdz, nikt Cie nie trzyma. Nikt nikogo na sile nie zatrudnia w Norwegii!!! W Polsce to pewnie Cie traktowali jak krola, no nie? Prawda jest taka ze Polakowi NIGDY nie dogodzi i zawsze bedzie narzekal !!!

Lubie to forum, mozna sie usmiac i to bardzo.
A gdzie ja napisałem że tam pracuję? Skoro macie z niewdzięczniasami Polakami tyle problemów w kloku to po co ich zatrudniacie?

Ja tylko przedstawiłem fakty które znam dla czytających ten wątek.

Jedna uwaga: agencje wszystkie praktycznie postępują tak samo. Więc nie ma większej różnicy między nimi. Adecco co prawda ma tariffavtale ze związkami zawodowymi więc chłopaki mają nieco wyższe feriepenger i postojówkę płaconą między zleceniami.
zdjecie uzytkownika
krzych - 2013-02-15 19:13:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja wam powiem tak ostrzegam wszystkich co chcą robić w tej firmie najgorsza w jakiej robiłem nie chciałem wierzyć i przekonałem się osobiście dno dno ludzie siedzą na chacie a nowych biorą do roboty a ci siedzą w domu więcej za prąd dodatkowo 400 nok(usunięte przez administratora)szukam innej roboty takie zarobki jak u nich po odjęciu wszystkiego czyli podatek mieszkanie dojazdy prąd itp mam mniej jek w Polsce pozdrawiam i ostrzegam
zdjecie uzytkownika
Oszukany - 2013-02-17 16:31:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam dziwne ze pisze Pani takie pierdoly dobrze sie bawicie w hiltonie bo my musimy ciezko pracowac napisze cos ciekawego jestem teraz w bergen i pracuje sciagne wam na glowe wszystkie instytucje a w polsce pojde do dobrego prawnika pozdrawiam i zycze kolejnych upojnych wizyt w gdansku (Hilton)
zdjecie uzytkownika
bybana - 2013-02-17 18:21:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oszukany - 2013-02-17 16:31:16

Witam dziwne ze pisze Pani takie pierdoly dobrze sie bawicie w hiltonie bo my musimy ciezko pracowac napisze cos ciekawego jestem teraz w bergen i pracuje sciagne wam na glowe wszystkie instytucje a w polsce pojde do dobrego prawnika pozdrawiam i zycze kolejnych upojnych wizyt w gdansku (Hilton)
Zauważyłem, że Polak potrafi żerować na biedzie rodaka... Czytam te opinie i mam taki wniosek: zadowoleni są Ci którym się udało od razu dostać jakieś dobre zlecenie (możliwość pracy po 10 godz i soboty), taki to może zarobi na tyle, żeby coś sensownego odłożyć. Niestety duża większość jest tutaj ściągana na tzw. zakładkę, czyli w tym momencie nie ma pracy dla Ciebie ale moooże za 2 tygodnie będzie (chociaż na rozmowie mówią, że praca na Ciebie czeka) - gdzie tu jakaś etyka zawodowa!!!! Kwestia czasu, a ktoś się dobierze tym ludziom do (usunięte przez administratora). Druga kwestia: "nie zarabiamy na wynajmowaniu mieszkań dla pracowników" - czy ludzie z biura myślą, że Polacy to jakiś ciemnogród?! 5/6 pokoi w mieszkaniu po 5000 nok daje 25000/30000 nok miesięcznie!!! Popieram inicjatywę zgłoszenia tej śmiesznej firmy do związków zawodowych oraz jakiemuś prawnikowi. (usunięte przez administratora). Szkoda tylko jednego: kolejna "brzytwa" dla tonącego biednego Polaka zostanie zamknięta!
zdjecie uzytkownika
007 - 2013-02-19 20:11:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) ostrzegam nie dajcie sie robić w konia nie jechać na darmo żeby im za mieszkania popłacić i nerwy marnować
zdjecie uzytkownika
malarz - 2013-02-26 21:41:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowalem w norwegi na kontraktach 8 lat (od 3 jestem tu na stale z rodzina) powiem tak dla wachajacych sie.
primo jezeli firma pobiera za mieszkanie dojazdy wlasne micha wlasna to za min stawke uwazam 200 kr

secundo jak wyzej jezeli (usunięte przez administratora)wlasna to 180 kr diety dziennie

terito ogolnie to bym (usunięte przez administratora) ta firme ja przez te 8 lat nie placilem za przelot miche i pokoj ale stawke mialem 148 kr wiec cala kasa na czysto

pozdrawiam malarzy piaskarzy
zdjecie uzytkownika
cieślik - 2013-02-27 10:36:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) Clockwork to firma hotelarska a nie agencja pracy.
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Mariusz Z****Ń - 2013-02-27 13:16:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam serdecznie,

Ja właśnie napisałem do Pana (usunięte przez administratora)o prace, Faktycznie pani (usunięte przez administratora)nie odbiera. Ale tak swoją drogą myśle że wszyscy nie zadowoleni to tacy którzy się tylko chwalą że sie znają byłem brygadzistą w polsce i od 2011 do konca 2011r wywaliłem z pracy 25 chłopa Większość tylko się chwaliła ja umie to ja umię tamto, a jakie pięniądze i inne duperele żaden ale to żaden nie umiał nawet packi trzymać!!! później dzwonili że szef im nie płaci, a wiem że im wypłacał wszystko nawet jak ktoś udawał że robił tacy są ludzie, został jeden który nic nie mówił nie obiecywał, i okazał się spokojny pracowity nie wszystko umiał, ale wystarczyło mu pokazać i już łapał o co chodzi, ja zrezygnowałem z tej pracy a miałem 14zł za godzine wyjazdy imprezy etcc niestety na czarno norma u nas, teraz prowadzę własną działalność i niestety muszę przyznać że krysys juz w polsce jest ciężko z zleceniami, firmy zaniżają ceny za m2 paneli biorą u mnie juz 8zł i listwy gratis, dlatego muszę wyjechać i opuścić ten kraj w którym podatki są wyższe od zarobków przy liniowym od 1800zł jest 324zł podatku czyli około na czystko 2200zł miesiecznie w porównaniu z rokiem 2011 gdzie miałem tyle na fuchach to lekka kpina co sie u nas dzieje, Bardzo chętnie wyjade jeżeli mi po opłatach jedzeniu i innych opłatach zostanie 3000zł żeby odłożyć
zdjecie uzytkownika
bybana - 2013-03-03 21:02:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mariusz Z****Ń - 2013-02-27 13:16:50

Witam serdecznie,



Ja właśnie napisałem do Pana (usunięte przez administratora)o prace, Faktycznie pani (usunięte przez administratora)nie odbiera. Ale tak swoją drogą myśle że wszyscy nie zadowoleni to tacy którzy się tylko chwalą że sie znają byłem brygadzistą w polsce i od 2011 do konca 2011r wywaliłem z pracy 25 chłopa Większość tylko się chwaliła ja umie to ja umię tamto, a jakie pięniądze i inne duperele żaden ale to żaden nie umiał nawet packi trzymać!!! później dzwonili że szef im nie płaci, a wiem że im wypłacał wszystko nawet jak ktoś udawał że robił tacy są ludzie, został jeden który nic nie mówił nie obiecywał, i okazał się spokojny pracowity nie wszystko umiał, ale wystarczyło mu pokazać i już łapał o co chodzi, ja zrezygnowałem z tej pracy a miałem 14zł za godzine wyjazdy imprezy etcc niestety na czarno norma u nas, teraz prowadzę własną działalność i niestety muszę przyznać że krysys juz w polsce jest ciężko z zleceniami, firmy zaniżają ceny za m2 paneli biorą u mnie juz 8zł i listwy gratis, dlatego muszę wyjechać i opuścić ten kraj w którym podatki są wyższe od zarobków przy liniowym od 1800zł jest 324zł podatku czyli około na czystko 2200zł miesiecznie w porównaniu z rokiem 2011 gdzie miałem tyle na fuchach to lekka kpina co sie u nas dzieje, Bardzo chętnie wyjade jeżeli mi po opłatach jedzeniu i innych opłatach zostanie 3000zł żeby odłożyć
No i właśnie o to chodzi: "mi wystarczy 3000 zł..." Zaniżajcie jeszcze te wypłaty to skończymy jak szczury za przeproszeniem! Z jednej strony Pana (usunięte przez administratora)bo niby jest lepiej niż w Polsce, ale czy 3000 zł rekompensuje rozłąkę z rodziną?! Czy 3000 zł rekompensuje tę nieznośną samotność w tym dziwnym kraju?! A co będzie jeśli Pan (usunięte przez administratora). nie załatwi tobie roboty na cały miesiąc?
Chciałbym poinformować, że Norwedzy widzą i wykorzystują firmy typu "Clockwork". Nie muszę zatrudniać Polaków skoro można ich wynająć. A może Pani (usunięte przez administratora)(która się tu przedstawiła jako pracownik HR) wytłumaczy pracownikom jak zmienia się prawo?? Czy pracownik wynajęty z "Clockwork" przez Norwega (usunięte przez administratora) nie powinien dostać za godzinę pracy tyle samo, co dostaje pracownik zatrudniony bezpośrednio u Norwega (usunięte przez administratora) gdy wykonuje tę samą pracę?? Dlaczego "Clockwork" nie jest wpisany w struktury Związków Zawodowych skoro jest takim uczciwym pracodawcą?
Jest coś takiego jak SUMIENIE... Moje sumienie nie pozwoliłoby wciskać zdesperowanemu Polakowi kitów. Niech ludzie od rekrutacji mówią prawdę prosto z mostu. Wiecie o tym, że mamy w Polsce rodziny, które kochamy, długi z którymi walczymy i nadzieję, że tu, w Norwegii będzie lepiej, a Wy to wykorzystujecie.
Wiem, że nas "nie do końca zadowolonych" jest większa grupa, ale są też tzw "przydupasy" np. Pana (usunięte przez administratora) i oni będą bronili tej firmy.
Więc powiem tak: jeżeli nie masz innego wyjścia to się zatrudnij w tej firmie, ale jeśli masz okazję to omijaj ją szerokim łukiem.
zdjecie uzytkownika
troll - 2013-03-04 19:31:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co do związków zawodowych to owszem w norge mają one ogromny wpływ na życie publiczne i poszczególnych pracowników. Ale aby funkcjonowały w kloku to najpierw musząsię znaleźć chętni do zapisania się do związków. Jeżeli co najmniej 50% pracowników przystąpi do związku wówczas firma zmuszona jest negocjować warunki zatrudnienia z przedstawicielami związku i podpisać tarifavtale czyli układ zbiorowy. Taki układ zbiorowy ma Adecco i Bergen Personell jeśli dobrze pamiętam.

Tymczasem Polacy to jednak istoty nauczone aby nikomu nie ufać a zwłaszcza Polakom i dbać wyłacznie o swój najlepszy interes. Z tego powodu jesteśmy traktowani tu w Norge jak pędzace na oślep stado które przy odpowiednim użyciu bata można całkiem skutecznie kontrolować. Takim batem jest wręczenie wypowiedzenia jesli upominamy sięo podwyżki czy 50 albo 100 za nadgodziny. Równie skutecznym batem jest brak zlecenia i oczekiwanie na pracę przez kilka tygodni. Sami bowiem nie potrafimy się zorganizować i walczyć o swoje prawa.

Za to bardzo chętnie, często i do każdego narzekamy jak nam źle i jak nas wszyscy mają w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] A ja zapytam: Dlaczego taki klok, adecco czy inne agencje mają o nas dbać skoro my sami tego nie robimy???



Mariusz

Agencja to najlepszy sposób rozpoczęcia tutaj kariery. Dostajesz legalną pracę i mieszkanie masz od ręki. Owszem drogie ale masz dach nad głową w momencie przyjazdu a znaleźć samodzielnie tanie lokum tutaj to nie jest prosta sprawa. Ważne by cisnąć ich o zlecenia a jeśli pracy nie ząłatwią jak naobiecywali to o zwrot poniesionych kosztów. Zarobki oczywiście minimalna krajowa, czasami więcej zależy gdzie trafisz.

Nadgodziny to marchewka na polaków i najczęściej nie są płatne extra ale można je wymienić na czas wolny więc to kwestia wyboru, niemniej znam sytuacje że chłopaki wylecieli z pracy bo nie chcieli robić nadgodzin płatnych normalnie a prosił ich o to zleceniodawca. Tak czy siak lepiej mieć nadgodziny 1 do 1 niż ich nie mieć. Wystrzegaj się kombinatorów polskich i norweskich, pracy na czarno też nie polecam bo w momencie wypadku dostaniesz rachunek ze szpitala który przewyższy wszystkie możliwe zarobki.

Jesli liczysz na tutejszą Inspekcję pracy to mocno się zawiedziesz. Oni tylko od BHP są i ewentualnie standardu mieszkań. Resztę w zasadzie mają w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo o zarobki i warunki pracy pracownik powienien zadbać sobie sam (jak pisałem wyżej).
zdjecie uzytkownika
Góral - 2013-03-21 22:50:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Clockwork to najgorsze co może Cię spotkać w Norwegii.(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Marcin Nowak - 2013-04-17 15:50:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chcielibysmy podziekowac za komentarze zamieszczone na forum. Bierzemy pod uwage Panstwa opinie i stale udoskonalamy nasza firme.

Obecnie wspolpracuje z nami blisko 200 osob, ktorym jestesmy wdzieczni za wklad wniesiony w rozwoj firmy. To ludzie, ktorzy potwierdzili nasze oczekiwania i dobrze reprezentuja nasza firme i kraj. Dzieki ich ciezkiej pracy i wysokiej fachowosci jestesmy jedna z lepszych firm w Norwegii.

Spelniamy wszystkie standardy okreslane w przepisach norweskiego prawa pracy. Pozytywne wyniki czestych kontroli sa tego dowodem. Oprocz konkurencyjnych stawek nasi pracownicy maja gwarantowane wszystkie swiadczenia socjalne przyslugujace w Norwegii (skladki emerytalne, platne chorobowe, feriepenger, zasilek rodzinny, status pendler).

Aby ulatwic naszym pracownikom start w Norwegii pomagamy w znalezieniu zakwaterowania. Nie wymagamy uiszcenia depozytu ani platnosci z gory. Wynajem pokoi za posrednictwem naszej firmy to tylko opcja dla osob nie posiadajacych wlasnego lokum. Nikt nie jest zobowiazany do korzystania z mieszkan pracowniczych.

Rynek budowlany charakteryzuje sie sezonowoscia. Dynamika rynku wplywa na to, ze okresowo popyt na pracownikow rosnie lub maleje.

Polscy fachowcy sa cenieni ale wymagania i oczekiwania pracodawcow rosna z roku na rok. Kluczem do sukcesu w Norwegii jest: znajomosc jezyka norweskiego, fachowosc, pozytywne nastawienie do pracy za granica oraz panujacej tu kultury i klimatu. Wspieramy tych, ktorzy chca inwestowac w kursy jezykowe, zawodowe oraz BHP, ktore podnosza kwalifikacje i konkurencyjnosc na rynku.

Niekiedy potrzebny tez jest przyslowiowy lud szczescia, ktorego wszystkim naszym kandydatom i pracownikom serdecznie zyczymy!

Marcin Nowak

Research & rekruttering
-------------------------------------
Clockwork Bemanning AS

epost: mno@cwork.no
Mobil: + 47 940 13 389
Sentralbord: 05 314 ( null-fem-pi)
Web: www.cwork.no
Bergen: Kanalveien 62 -5068 Bergen-Postadresse: PB 25 Kristianborg - 5822 Bergen - Norway
Stavanger: Hillevågsveien 24 - 4016 Stavanger - Postboks 5 - 4001 Stavanger-Norway





zdjecie uzytkownika
bronek6 - 2013-04-17 19:48:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a (usunięte przez administratora) terz zaplaciliscie za zwolnienie jak na budowie spadl z drabiny i naderwal sobie sciegna .(usunięte przez administratora)wywiozl go pocichu z budowy nawet pogotowia na budowe nie zawolali zeby nikt nic niewiedzial i po co piszecie panie (usunięte przez administratora).pani (usunięte przez administratora)ze to taka piekna utrzciwa fima i poco dalej szukacie jeleni do pracy skoro w waszej firmie jest tak pieknie
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-06-11 05:15:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co z transportem i wyjazdami w ClockWork Bergen? Jest auto służbowe?
zdjecie uzytkownika
gość - 2013-06-30 01:11:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ponadto zatrudniają bez wymogu potwierdzenia o niekaralności hahaha
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-09 15:58:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a kiedyś był taki wymóg w ClockWork? i tak z perspektywy to po co im takie zaświadczenie jest potrzebne?
zdjecie uzytkownika
Oszukany - 2013-07-27 22:57:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pozytywne opinie na temat tej firmy piszą tylko pracownicy biura tej firmy . Własnie jestem w tym ich bagnie w samym środku po miesiącu otrzymałem wypłatę 2500 NOK tragedia naliczyli mi takie bzdury że sam bym tego lepiej nie wymyślał . Obecnie nie wiem co mam z sobą zrobić ? Nawet nie mam na powrót do Polski . Firma nie odbiera telefonów ani e-maili . Wydałem sporo pieniędzy na życie i dojazdy do pracy i otrzymałem za to wspaniałą wypłatę 2500 NOK CO MAM TERAZ ZROBIĆ ???
zdjecie uzytkownika
MN Clockwork Bemanning AS - 2013-07-30 08:45:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Oszukany - 2013-07-27 22:57:18

Pozytywne opinie na temat tej firmy piszą tylko pracownicy biura tej firmy . Własnie jestem w tym ich bagnie w samym środku po miesiącu otrzymałem wypłatę 2500 NOK tragedia naliczyli mi takie bzdury że sam bym tego lepiej nie wymyślał . Obecnie nie wiem co mam z sobą zrobić ? Nawet nie mam na powrót do Polski . Firma nie odbiera telefonów ani e-maili . Wydałem sporo pieniędzy na życie i dojazdy do pracy i otrzymałem za to wspaniałą wypłatę 2500 NOK CO MAM TERAZ ZROBIĆ ???
Witam,

Dziekujemy za opinie. Przykro mi, ze czuje sie Pan oszukany.
Prosilbym Pana o dokladne opisanie problemu. Gdzie pomylila sie nasza firma? Co Pana zaskoczylo?
Prosze przyjsc do biura pomiedzy 10:00 a 15:00 aby wyjasnic sprawe. Odpowiem Panu rowniez na maila: mno(at)cwork.no.
Zapewniam Pana, ze dojdziemy do porozumienia.

Pozdrawiam,

Marcin Nowak
Research & rekruttering
-------------------------------------
Clockwork Bemanning AS

epost: mno@cwork.no
Mobil: + 47 940 13 389
Sentralbord: 05 314 ( null-fem-pi)
Web: www.cwork.no
Bergen: Kanalveien 62 -5068 Bergen-Postadresse: PB 25 Kristianborg - 5822 Bergen - Norway
Stavanger: Hillevågsveien 24 - 4016 Stavanger - Postboks 5 - 4001 Stavanger-Norway
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-07 08:52:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Kogo ta firma w ogóle rekrutuje do pracy? Jakaś patologia czy jej pochodna? Mam "przyjemność" codziennej obserwacji tzw "flink fagfolk" na budowie osiedla w pobliżu Bergen. Języka jakiego używają podczas konwersacji opiera się głównie na słowie(usunięte przez administratora)Dodatkowo jakość ich pracy pozostawia wiele do życzenia. Reklamacje na każdym kroku. Brak odpowiedniego wyposażenia bhp. Nie ma się temu co dziwić skoro pracują za najniższe stawki...

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Clockwork Bemanning AS

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert