Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o ClockWork

zdjecie uzytkownika
nowy - 2012-02-17 22:47:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy moze ktos napisac cokolwiek ktom tam pracuje badz pracowal z gory dziekuje
zdjecie uzytkownika
nowy - 2012-02-23 08:08:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a gdzie pracujesz teraz tez przez biuro? ile zarabia sie w clockwork?
zdjecie uzytkownika
ja - 2012-02-24 09:59:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po co sie pytacie ile sie tam zarabia i co robilem. W tej firmie trzeba sie pytac ile maja pracy, bo mozna przyjechac, posiedziec 2 tygodnie bez pracy i wywala Ciebie. Mozesz tez popracowac 3 dni i dalej posiedziec 2 tygodnie bez roboty. Czyli tez zjazd do domu. I jeszcze sie bedziesz martwil czy obciaza Ciebie za mieszkanie. Narzedzia to tez kosmiczny problem w tej fimie.Dziwne oszczednosci.Za mieszkanie z pierwszej wyplaty zabieraja kase za 2 miesiace + prad.Firma nie pomaga w zalatwieniu meldunku, policji i banku. Kasy nie wyplaca jak nie bedziesz mial kata Norweskiego.
Nie mam nic do ukrycia wiec nie bede pisal na priv. maile.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Clockwork - 2012-02-24 16:19:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja - 2012-02-24 09:59:20

Po co sie pytacie ile sie tam zarabia i co robilem. W tej firmie trzeba sie pytac ile maja pracy, bo mozna przyjechac, posiedziec 2 tygodnie bez pracy i wywala Ciebie. Mozesz tez popracowac 3 dni i dalej posiedziec 2 tygodnie bez roboty. Czyli tez zjazd do domu. I jeszcze sie bedziesz martwil czy obciaza Ciebie za mieszkanie. Narzedzia to tez kosmiczny problem w tej fimie.Dziwne oszczednosci.Za mieszkanie z pierwszej wyplaty zabieraja kase za 2 miesiace + prad.Firma nie pomaga w zalatwieniu meldunku, policji i banku. Kasy nie wyplaca jak nie bedziesz mial kata Norweskiego.

Nie mam nic do ukrycia wiec nie bede pisal na priv. maile.

Pozdrawiam
Twoje pretensje sa nieuzasadnione. Jezeli jestes dobrym fachowcem to zaden klient nie odesle Cie po 3 dniach bez przyczyny. Jezeli tak sie stalo to widocznie ze wzgledu na twoj brak kompetencji zawodowych lub niekomunikatywnosc w jezyku angielskim lub norweskim.

Jezeli chodzi o o oplaty za mieszkanie:

JEZELI WYNAJMOWALES POKOJ PRZEZ DWA MIESIACE TO PLACISZ ZA TYLE ILE MIESZKALES.
zdjecie uzytkownika
Stefan - 2012-02-24 17:23:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
[usunięte przez moderatora] Jesli chodzi o ta firme, to dziala na takich samych zasadach jak np. Jobzone, Manpower, Adecco albo Bergenpersonell. Pracuje w Clok Wrok od 6 miesiecy i lubie zawsze dogadalem sie( usunięte przez administratora ) W/w firmy to firmy, ktore posrednicza w pracy!!! I nie oczekujcie, ze beda za Was wsystko zalatwiac: konto bankowe itd!!!!! To nie jest przedszkole!!!! Jak ktos chce pracowac za granica to musi byc bardziej samodzielny. Czy w Polsce Wasz szef zalatwia Wam papier toaletowy czy konto w banku?
I najwazniejsze - zacznijcie sie uczyc przynajmniej j.angielskiego - bardzo ulatwia to zycie w Norwegii!!!
zdjecie uzytkownika
do Stefana - 2012-02-24 19:38:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja pracuje w tej firmie od 5 lat i nie chce zmieniac tej firmy, jest to super extra fima i maja extra stawki. Zapewniaja ciaglosc pracy.
zdjecie uzytkownika
Djay - 2012-02-25 01:17:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja - 2012-02-24 09:59:20

Po co sie pytacie ile sie tam zarabia i co robilem. W tej firmie trzeba sie pytac ile maja pracy, bo mozna przyjechac, posiedziec 2 tygodnie bez pracy i wywala Ciebie. Mozesz tez popracowac 3 dni i dalej posiedziec 2 tygodnie bez roboty. Czyli tez zjazd do domu. I jeszcze sie bedziesz martwil czy obciaza Ciebie za mieszkanie. Narzedzia to tez kosmiczny problem w tej fimie.Dziwne oszczednosci.Za mieszkanie z pierwszej wyplaty zabieraja kase za 2 miesiace + prad.Firma nie pomaga w zalatwieniu meldunku, policji i banku. Kasy nie wyplaca jak nie bedziesz( usunięte przez administratora )

Nie mam nic do ukrycia wiec nie bede pisal na priv. maile.

Pozdrawiam
Cos kolego mieszasz, piszesz, ze mieszkasz 3 lata w Norwegii a firma ci nie pomogla zalatwic pozwolenia z policji i skattekort? To jak ty pracowales przez te trzy lata? Na czarno u jakiegos polaka za 30 Nok za godzine? Norweskie prawo nie przewiduje pomocy polakom przy zalatwianiu pozwolenia albo skattekort, jesli jestes operatywny to jak napisal Stefan szukasz informacji na internecie ( wiekszosc informacji na stronach Bergen kommune czy Politi jest rowniez dostepna w jezyku angielskim, strona urzedu pracy rowniez jest dostepna w jezyku angielskim tudziez polskim, i oczywiscie forum polakow w Norwegii). Sam kiedys pracowalem w podobnej firmie 6 lat temu i pamieta jak dzis, ze pierwsza wyplate otrzymalem dopiero w momencie otrzymania skattekort, czyli musialem poczekac ponad miesiac. Ra [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nek byl prosty- w pierwszym miesiacu rowniez firma wynajmowala mi mieszkanie ale nie zaplacilem za ten pierwszy miesiac bo jeszcze nie mialem jak, w nastepnym miesiacu otrzymalem pierwsza wyplate i oczywiste bylo dla mnie, ze firma pobrala za dwa miesiace, przeciesz tam miesKalem, ale pozniej to pobierane pieniadze byly tylko za kazdy kolejny miesiac. Najlepiej to samemu wynajac mieszkanie i nie narzekac jak wiekszosc tutaj piszacych;) sam wynajmuje kawalerke i place 6300 nok na miesiac plus prad oczywiscie i internet. Pracowalem pozniej np. dla agencji Jobzone i musze przekazac wam drodzy forumowicze napisac, ze tam bez numeru personalnego to nie beda z toba wogole rozmawiac!! Oczywiscie informacje uzyskasz ale konkretnie to bierzesz swoje cztery litery i kierujesz je do najblizszej jednostki policji (np w Bergen kolo banku Nordea) i skladasz wniosek. To nie boli, nie bija tam! Pozniej idziesz sobie kolego do urzedu ktory sie znajduje kolo stacji pkp w bergen i skladasz wniosek o numer personalny, tam tez nie bija! I tyle, czekasz sobie spokojnie na dokumenty a w tym czasie pracujemy, pracujemy;) Zamiast narzekac to bierzcie sie koledzy do pracy, popracujcie pare miesiecyi szukajcie pracy w innych firmach jak sie wam nie podoba w obecnej. Ktos tam wczesniej napisal ze w norweskiej firmie placa 230 nok za godzine, kolego zastanow sie co piszesz. Ktos kto to czyta to pomysli, ze lepiej pracowac bezposrednio za te 230 nok, wiec ja zycze sukcesow w znalezieniu pracy za 230 nok za godz ;) smiech na sali ogolnie! Zeby miec wieksza stawke niz np 180 nok musisz miec tzw fagbrev, koniecznie zrobiony w Norwegii. Oczywiscie licza sie tez lata praktyki ale nie mozna sobie przyjechac do norwegii i zaczac prace od 230 nok na budowie !!!
Tyle, pozdrawiam wszystkich.
zdjecie uzytkownika
manius - 2012-02-25 04:43:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja pracuje w tej firmie od niedawna ale pracowalem w bergen wczesniej jak dla mnie to firma jest ok moze z ta kasa przesadzaja bo jak ktos jedzie do pracy i zaczyna od 1 ego prace to kase ma dopiero w nastepnym miesiacu jesli chodzi o mieszkanie to i tak jak na poczatek nie jest zle bo ja placilem 4500 nok juz 6 lat temu i trzeba bylo wszystko kupic sobie samemu np garki,patelnie itd. jesli ktos chce pracowac i zna sie na robocie to niema co sie o prace martwic i nie sluchajcie tych co pisza ze za taka prace placa w norwegii 240 nok bo ja znam wiele osob ktore pracuja dla norka bezposrednio i tyle nie maja max to 200/210 i to po 6 latach pracy samochody dostaja ale tylko wtedy gdy jezdzi 2 lub 3 osoby co chodzi o pomoc w biurze to ja tez nie narzekam wiadomo ze na policje musisz isc sam do banku tez w koncu przyjechales tu do pracy jesli nie dasz rady porozumiec sie w urzedach to jak dasz na budowie wszyscy chcieliby nic nie robic i miec worek szmalu na poczatek i najlepiej nic nie robic co chodzi o nadgodziny to przeciez nie zalezy od clocka tylko od firmy w ktorej pracujecie ludzie troche logiki gdyby to od nich zalezalo to byscie mogli pracowac nawet 15 godz na dobe oni maja z tego tez kase
zdjecie uzytkownika
Krzysiek - 2012-02-27 18:23:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zawsze są trudne początki jeśli zaczniesz 1 marca to wypłatę dostaniesz za marzec 20 kwietnia trzeba zabrać pieniążki na jedzenie i ewentualne bilety chyba że weźniesz z firmy zaliczkę dla nowozatrudnionych dają po jakimś czasie. Firma na początek też inwestuje w Ciebie często tak jest gdy nie masz niepełny miesiąc przy dopiero następnej wypłacie potrącają za pokój. Logiczne jest to że niechętnie dają zaliczki "starym" pracownikom przecież są wypłaty każdy niech rządzi jak umie. Kwatera w normie patrzyłem na ogłoszenia w tej samej cenie można znaleść tańsze ale trzeba szukać, chyba że ktoś lubi jak polskie firmy robią 4 osoby w pokoju przykład: ERBUD S.A. z Torunia. Pracuję w firmie od 6 miesiecy na początku nie miałem dużych pieniedzy ale później do polski wysyłałem miesiecznie 10 tys zł, za styczeń wysłałem 3800 zł ale miałem tylko 115 godzin gdyż byłem na urlopie świątecznym a iość godzin zależy do projektu od firmy dla której pracujesz. Nie czuję się pokrzywdzony prawda że można w bezpośredniej firmie dostać 230 koron ale musisz znać norweski i "spodobać się" co nie jest tak łatwe jak się wydaje. Pracowałem Cypr, Irlandii, Francji, Norwegii (inna firma), Niemcy, Belgia ale z tej pracy jestem zadowlony nie muszę tak jak w Irlandii 60 godzin tygodniowo pracować, tak jak w Niemczech rekordów w przerobionym tonarzu gdzie wypłata i tak jest ta sama. Chociaż czasami też narzekam może taka natura ludzka ponarzekać:)
zdjecie uzytkownika
nowy - 2012-03-01 21:41:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to ile tam sie zarobi przy 38 godzinach pracy?moze jakis brukarz napisze co i jak tam jest
zdjecie uzytkownika
xcvbnm - 2012-03-04 12:57:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja dodam jeszcze ze ( usunięte przez administratora )na dojazdach do pracy, czyli kilometry zanizaja. Wszystko po to zeby wyplacic jak najmniej kasy.
zdjecie uzytkownika
mcafe - 2012-03-07 17:49:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tez pracowalem dla cwork, bardzo krótko ale jedyne negatywne wrażenie to to, ze nie licza sie zabardzo z opina pracwnika czy jego wersja wydzrzen lecz biora strone swojego klienta- to byla przyczyna mojego konca wspolpracy, robilem dla norwega zbrojenie i wszystkie betony a on po miesiacu mnie oczernil i nikt z firmy nie podjal sie mediacji w mojej sprawie, ale co kraj to obyczaj, musze przyznac nie broniac ich specjalnie to sama praca byla spoko- jak to na budowie trza[usunięte przez moderatora], wiec na poczatek agencja jest dobry wyjsciem szczegolnie dla osob bez jezyka.
zdjecie uzytkownika
huck - 2012-03-07 21:13:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja tez pracowalem w tej agencji, nie mam dobrego zdania o tej firmie, moze dlatego ze godziny pracy mi obcinali. Nie polecam tej firmy.
zdjecie uzytkownika
bronek6 - 2012-03-14 19:15:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to jest najgorsza firma w ktorej pracowalem [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
opamietaj sie - 2012-03-30 17:43:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Owszem nadgodziny placa ale dopiero po 9 godzinie pracy dziennie lub po 48 godzinach tygodniowo (norweskie prawo mowi o 7.5 dziennie i 37.5 tygodniowo).Czyli szansa na 50% jest nikla.
Daja tu tez jakies dziwne umowy - zlecenia po ktorych zakonczeniu nic ci sie wedlug nich nie nalezy. Taka umowa przedluzana jest co tydzien na nastepny tydzien. Jesli kontrakt sie skonczy maja cie gdzies ( w Adecco i innych masz gwarantowana dniowke okolo 1200 koron gdy czekasz w domu na prace).Wiekszosc ludzi co tam jedzie wraca po 2 do 4 tygodnii.
zdjecie uzytkownika
Bronek - 2012-04-17 14:16:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzień dobry,

Co tam? ile? dziś poproszę jedną jestem wozem!
zdjecie uzytkownika
historyk - 2012-06-24 11:24:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem czy wiesz\" oplywajacy w szczesciu specjalisto\" ale firma istnieje na rynku od 2.5 roku.
zdjecie uzytkownika
polo - 2012-11-07 15:08:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A skad wiesz ze nie placi? kazdy w norge pisemnej umowy musi dotrzymac. Wszyscy tylko sieja plotki a jak jest to wiedza tylko ci co pracuja. a oni chyba sie tu nie wypowiadaja.
zdjecie uzytkownika
dako - 2012-11-07 15:14:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
idiotow nie sieja sami sie rodza, a w tu sie ich najechalo sporo. pozew zbiorowy za to ze inni maja wiecej a ja mniej. Dobre! pozwodzenia!
zdjecie uzytkownika
jozek45 - 2012-11-21 09:37:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dako - 2012-11-07 15:14:47

idiotow nie sieja sami sie rodza, a w tu sie ich najechalo sporo. pozew zbiorowy za to ze inni maja wiecej a ja mniej. Dobre! pozwodzenia!
tylko ze w umowie nie ma napisanej stawki godzinowej, a w budowlance teraz jest 168kr za godz.a ile jest w cloku? napewno wiesz dokladnie :)
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-06-20
Żródło: pracuj.pl
Bergen
(Stavanger)
Clockwork Bemanning AS to norweska firma, specjalizująca się w branży budowlanej. Naszymi klientami są zarówno dużej wielkości przedsiębiorstwa budownictwa przemysłowego jak i również mniejsze firmy budowlane, które stawiają na wysoki standard wykonywanych prac oraz pełen profesjonalizm. Działamy w dwóch największych po Oslo miastach Norwegii, Bergen i Stavanger. Stale poszukujemy doświadczonych fachowców, których charakteryzuje wysokie morale i
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
Fakty - 2012-11-28 08:35:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
10.000 kr potrącenia za mieszkanie to jest dwa miesiące grudzień 2012 i styczeń 2013 plus parę dni listopada zakładając że dziś przyjeżdżasz.
zdjecie uzytkownika
Fakty - 2012-11-28 08:46:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeszcze co do tych nadgodzin nie często udaje się zrobić więcej niż 48 godzin tygodniowo co do 50% po 9 godz. dziennie to zapomnij.
zdjecie uzytkownika
Fakty - 2012-11-28 08:51:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No oczywiście pisząc mieszkanie mam na myśli pokój. Za prąd osobno się płaci średnio 400 koron za 2 miesiące.
zdjecie uzytkownika
Zawiedzony - 2012-11-29 09:50:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadza się przyjechałem i już czekam 2 tydzień
zdjecie uzytkownika
jaro - 2012-12-04 18:36:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam ja przyjechalem tu w pazdzierniku i na poczatku jest okmpierwsza wyplata wzieta i nawet 50 zaplacone tylko ci kosultanci [usunięte przez admina]. co do firmy jak kazda jedna mam nadzieje ze bedzie lepiej pozdro
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ClockWork
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x