Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Clockwork Bemanning AS

zdjecie uzytkownika
manius - 2012-02-25 04:43:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja pracuje w tej firmie od niedawna ale pracowalem w bergen wczesniej jak dla mnie to firma jest ok moze z ta kasa przesadzaja bo jak ktos jedzie do pracy i zaczyna od 1 ego prace to kase ma dopiero w nastepnym miesiacu jesli chodzi o mieszkanie to i tak jak na poczatek nie jest zle bo ja placilem 4500 nok juz 6 lat temu i trzeba bylo wszystko kupic sobie samemu np garki,patelnie itd. jesli ktos chce pracowac i zna sie na robocie to niema co sie o prace martwic i nie sluchajcie tych co pisza ze za taka prace placa w norwegii 240 nok bo ja znam wiele osob ktore pracuja dla norka bezposrednio i tyle nie maja max to 200/210 i to po 6 latach pracy samochody dostaja ale tylko wtedy gdy jezdzi 2 lub 3 osoby co chodzi o pomoc w biurze to ja tez nie narzekam wiadomo ze na policje musisz isc sam do banku tez w koncu przyjechales tu do pracy jesli nie dasz rady porozumiec sie w urzedach to jak dasz na budowie wszyscy chcieliby nic nie robic i miec worek szmalu na poczatek i najlepiej nic nie robic co chodzi o nadgodziny to przeciez nie zalezy od clocka tylko od firmy w ktorej pracujecie ludzie troche logiki gdyby to od nich zalezalo to byscie mogli pracowac nawet 15 godz na dobe oni maja z tego tez kase
zdjecie uzytkownika
Krzysiek - 2012-02-27 18:23:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zawsze są trudne początki jeśli zaczniesz 1 marca to wypłatę dostaniesz za marzec 20 kwietnia trzeba zabrać pieniążki na jedzenie i ewentualne bilety chyba że weźniesz z firmy zaliczkę dla nowozatrudnionych dają po jakimś czasie. Firma na początek też inwestuje w Ciebie często tak jest gdy nie masz niepełny miesiąc przy dopiero następnej wypłacie potrącają za pokój. Logiczne jest to że niechętnie dają zaliczki "starym" pracownikom przecież są wypłaty każdy niech rządzi jak umie. Kwatera w normie patrzyłem na ogłoszenia w tej samej cenie można znaleść tańsze ale trzeba szukać, chyba że ktoś lubi jak polskie firmy robią 4 osoby w pokoju przykład: ERBUD S.A. z Torunia. Pracuję w firmie od 6 miesiecy na początku nie miałem dużych pieniedzy ale później do polski wysyłałem miesiecznie 10 tys zł, za styczeń wysłałem 3800 zł ale miałem tylko 115 godzin gdyż byłem na urlopie świątecznym a iość godzin zależy do projektu od firmy dla której pracujesz. Nie czuję się pokrzywdzony prawda że można w bezpośredniej firmie dostać 230 koron ale musisz znać norweski i "spodobać się" co nie jest tak łatwe jak się wydaje. Pracowałem Cypr, Irlandii, Francji, Norwegii (inna firma), Niemcy, Belgia ale z tej pracy jestem zadowlony nie muszę tak jak w Irlandii 60 godzin tygodniowo pracować, tak jak w Niemczech rekordów w przerobionym tonarzu gdzie wypłata i tak jest ta sama. Chociaż czasami też narzekam może taka natura ludzka ponarzekać:)
zdjecie uzytkownika
nowy - 2012-03-01 21:41:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to ile tam sie zarobi przy 38 godzinach pracy?moze jakis brukarz napisze co i jak tam jest
zdjecie uzytkownika
xcvbnm - 2012-03-04 12:57:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja dodam jeszcze ze ( usunięte przez administratora )na dojazdach do pracy, czyli kilometry zanizaja. Wszystko po to zeby wyplacic jak najmniej kasy.
zdjecie uzytkownika
mcafe - 2012-03-07 17:49:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tez pracowalem dla cwork, bardzo krótko ale jedyne negatywne wrażenie to to, ze nie licza sie zabardzo z opina pracwnika czy jego wersja wydzrzen lecz biora strone swojego klienta- to byla przyczyna mojego konca wspolpracy, robilem dla norwega zbrojenie i wszystkie betony a on po miesiacu mnie oczernil i nikt z firmy nie podjal sie mediacji w mojej sprawie, ale co kraj to obyczaj, musze przyznac nie broniac ich specjalnie to sama praca byla spoko- jak to na budowie trza[usunięte przez moderatora], wiec na poczatek agencja jest dobry wyjsciem szczegolnie dla osob bez jezyka.
zdjecie uzytkownika
huck - 2012-03-07 21:13:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja tez pracowalem w tej agencji, nie mam dobrego zdania o tej firmie, moze dlatego ze godziny pracy mi obcinali. Nie polecam tej firmy.
zdjecie uzytkownika
bronek6 - 2012-03-14 19:15:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to jest najgorsza firma w ktorej pracowalem [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
opamietaj sie - 2012-03-30 17:43:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Owszem nadgodziny placa ale dopiero po 9 godzinie pracy dziennie lub po 48 godzinach tygodniowo (norweskie prawo mowi o 7.5 dziennie i 37.5 tygodniowo).Czyli szansa na 50% jest nikla.
Daja tu tez jakies dziwne umowy - zlecenia po ktorych zakonczeniu nic ci sie wedlug nich nie nalezy. Taka umowa przedluzana jest co tydzien na nastepny tydzien. Jesli kontrakt sie skonczy maja cie gdzies ( w Adecco i innych masz gwarantowana dniowke okolo 1200 koron gdy czekasz w domu na prace).Wiekszosc ludzi co tam jedzie wraca po 2 do 4 tygodnii.
zdjecie uzytkownika
Bronek - 2012-04-17 14:16:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzień dobry,

Co tam? ile? dziś poproszę jedną jestem wozem!
zdjecie uzytkownika
historyk - 2012-06-24 11:24:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem czy wiesz\" oplywajacy w szczesciu specjalisto\" ale firma istnieje na rynku od 2.5 roku.
zdjecie uzytkownika
polo - 2012-11-07 15:08:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A skad wiesz ze nie placi? kazdy w norge pisemnej umowy musi dotrzymac. Wszyscy tylko sieja plotki a jak jest to wiedza tylko ci co pracuja. a oni chyba sie tu nie wypowiadaja.
zdjecie uzytkownika
dako - 2012-11-07 15:14:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
idiotow nie sieja sami sie rodza, a w tu sie ich najechalo sporo. pozew zbiorowy za to ze inni maja wiecej a ja mniej. Dobre! pozwodzenia!
zdjecie uzytkownika
jozek45 - 2012-11-21 09:37:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dako - 2012-11-07 15:14:47

idiotow nie sieja sami sie rodza, a w tu sie ich najechalo sporo. pozew zbiorowy za to ze inni maja wiecej a ja mniej. Dobre! pozwodzenia!
tylko ze w umowie nie ma napisanej stawki godzinowej, a w budowlance teraz jest 168kr za godz.a ile jest w cloku? napewno wiesz dokladnie :)
zdjecie uzytkownika
Fakty - 2012-11-28 08:35:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
10.000 kr potrącenia za mieszkanie to jest dwa miesiące grudzień 2012 i styczeń 2013 plus parę dni listopada zakładając że dziś przyjeżdżasz.
zdjecie uzytkownika
Fakty - 2012-11-28 08:46:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeszcze co do tych nadgodzin nie często udaje się zrobić więcej niż 48 godzin tygodniowo co do 50% po 9 godz. dziennie to zapomnij.
zdjecie uzytkownika
Fakty - 2012-11-28 08:51:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No oczywiście pisząc mieszkanie mam na myśli pokój. Za prąd osobno się płaci średnio 400 koron za 2 miesiące.
zdjecie uzytkownika
Zawiedzony - 2012-11-29 09:50:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadza się przyjechałem i już czekam 2 tydzień
zdjecie uzytkownika
jaro - 2012-12-04 18:36:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam ja przyjechalem tu w pazdzierniku i na poczatku jest okmpierwsza wyplata wzieta i nawet 50 zaplacone tylko ci kosultanci [usunięte przez admina]. co do firmy jak kazda jedna mam nadzieje ze bedzie lepiej pozdro
zdjecie uzytkownika
kazek - 2013-01-12 13:09:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli komuś nie pasuje praca w ClockWork to niech nie narzeka tylko zjeżdza do Polski,ja oczywiście mam dobrą opinie o tej firmie.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Pinio - 2013-01-25 12:39:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja przyjechalem i rzeczywiscie nie bylo od razu pracy, bo mrozy chwycily i odwolali projekt, ale zachowali sie ok bo wyplacili diete i bilet w obie strony. Wracam za dwa tygodnie.
zdjecie uzytkownika
Bob - 2013-01-25 21:10:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej nie przesadzajcie, firma jest spoko, tylko trzeba tu popracowac i przekonac sie ze sa lepsi niz inni. I wiecej placa niz inni posrednicy.

Do KALI:
odemnie Pani (usunięte przez administratora) zawsze odbiera :-) i jest bardzo mila . I depozytu nie pobieraja.Wiem bo mieszkalem u nich. Przyjezdzasz chlopie na gotowe , na start masz dach nad glowa i o nic sie nie martwisz. Ale zawsze znajda sie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co jeszcze nie wyjechaly a juz narzekaja.
zdjecie uzytkownika
Harald5 - 2013-01-25 21:38:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
troll - 2013-01-21 22:50:05

Heh widzę że tu chyba pracownicy (usunięte przez administratora) dość aktywnie prowadzą kampanię pod wieloma nickami.



Co do firmy to jak każda agencja. Nie szanują ludzi, którzy przecież dają im chleb, dla nich to tylko masa do przerobienia. Tym bardziej że przecież tworzą miejsca pracy i każdy świerzak w ich rejestrze to ekstra kasa dla firmy.



Każdy ich pracownik wie że trzeba mocno pilnować godzin bo księgowa od dwóch lat nie nauczyła sie liczyć poprawnie. Dni świąteczne też jakoś umknęły im w ostatnim rozliczeniu i chłopaki wizyty osobiste do biura urządzać muszą by sprawę prostować.



Ostatnio znów nowych naściągali i siedzą chłopaki po tydzień i więcej bez roboty - tłumaczenie że się nie sprawdzili nie działa bo nie mieli okazji się sprawdzić.



Jak się tak z boku patrzy to aż dziw bierze ile polak jest w stanie znieść podłego traktowania gdy go sytuacja przymusi. Że też jeszcze klokłorki związków nie założyły.
Po pierwsze, primo - jak Ciebie tak zle traktuja to dlaczego jeszcze tam pracujesz??? Odejdz, nikt Cie nie trzyma. Nikt nikogo na sile nie zatrudnia w Norwegii!!! W Polsce to pewnie Cie traktowali jak krola, no nie? Prawda jest taka ze Polakowi NIGDY nie dogodzi i zawsze bedzie narzekal !!!
Lubie to forum, mozna sie usmiac i to bardzo.
zdjecie uzytkownika
nick - 2013-01-25 21:42:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja tam za 2tys w polsce charowal nie bede, tu mam wszystko pod nosem tylko kase odkladac,szkoda tylko ze tyle pada. Lubie ta firme sa lepsi niz adeco. a jak sie zaczepicie na projekt z ASANE to roboty nie przerobisz. pozdrawiam wszystkich zadowolonych z cloka!
zdjecie uzytkownika
old boj - 2013-01-25 21:56:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kali - 2013-01-25 16:23:53

ja mjałem wyjechać od nich ale rezygnuję ponieważ nie jest to dobra firma .Pani (usunięte przez administratora) nie odbiera telefonów.twierdzi że tylko pobierają pieniądze po wypłacie i tylko 5000 kn.,natomiast jej przełożony twierdzi że pobieraja też kaucje razem to 10000 kn.

Oprucz tego jeden pan z administracj stwierdził że czsem może wiaterek wiać to przez okno to drzwi ,bo takie nieszcaelne mają mieszkania ,do tego prąd, dojazd do pracy ,to nie ma kokosów.

Nie polecam .Pracowałem w Norwegii i nie jest to najlepsza firma.
Skoro sie nie dodzwoniles to skad wiesz jakie sa warunki? nie ma depozytu ale jak sie przez dwa misiace nie placi za mieszkanie tylko wprowadzasz sie na gebe, to normalne ze trzeba bedzie w koncu za to kiedy zaplacic. wkurzaja mnie nowi co mysla ze wszedzie ich (usunięte przez administratora) niech lepiej ciemniaki tu nie przyjezdzaja bo wstyd na budowie robia.
zdjecie uzytkownika
jarek - 2013-01-25 22:03:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja tam jestem zadowolony.
Zlego slowa nie powiem o tej firmie bo dzieki nim dostalem stala prace w firmie co mnie od clocka wynajmowala. od clocka wszystko sie zaczelo! pozdro
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Clockwork Bemanning AS
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x