brak logo

Werbena Art

Warszawa

Opinie o Werbena Art

Ewa 2010-02-16 16:07:57
Firma rozwojowa i bardzo przyszłościowa, wspominam ją bardzo miło i żałuję, że musiałam wyjechać z Warszawy i zakończyć naszą współpracę. Właścicielki firmy są osobami wyrozumiałymi, wymagającymi i uczciwymi, więc pracownicy nie muszą się obawiać nieterminowych wypłat czy bezpodstawnych zwolnień. Jesli nie boisz sie pracy i lubisz to, co robisz, to w tej firmie mozna naprawdę wiele osiągnąć
opinia 2010-06-13 06:19:02
wyzwiska ze strony szefostwa są tu na porządku dziennym.Praca w systemie niewolniczym,w ciągłym pośpiechu i w atmosferze niezadowolenia z Twojej pracy.Stosuje się w tej firmie też [usunięte przez administratora] i ucina pieniądze za najmniejsze przewinienia.Nie polecam pracy w tej firmie nikomu.
annonim 2010-06-29 19:34:34
pracuję w tej firmie X lat.Czasami mam ochotę [usunięte przez administratora] to wszystko i się zwolnić.[usunięte przez administratora]
kabek 2010-07-16 14:50:31
to się człowieku zwolnij jak ci nie pasuje
brak 2010-07-22 19:15:43
Gościu ja tu robiłem dwa sezony i mam niesmak do ogrodnictwa po tym jak Pani Prezes [usunięte przez administratora] traktuje ludzi.Co ona sobie myśli i kim ona jest?Do prowadzenia firmy trzeba dorosnąć i panować nad emocjami.A za stosowanie mobingu powinien ktoś ją i Panią projektant [usunięte przez administratora] pociągnąć do odpowiedzialności karnej przed Sądem.
anonimek 2010-10-06 14:17:29
Ktoś wreszcie powinien zrobić tam porządek Inspekcja Pracy miała by tam co robić. Część dupowłazów trzyma tam trochę większe wynagrodzenie i tytuły ale i tak dają się traktować jak śmieci. W tej firmie człowiek jest traktowany jak zero. Każdy każdego obgaduje za plecami i tylko patrzy żeby świnię podłożyć. Jak ktoś chce tam zacząć pracować to radze się 100 razy zastanowić i nie wierzyć w to co obiecują na rozmowach kwalifikacyjnych bo i tak później robią co chcą, okradają pracowników na każdym kroku a jak ci nie pasuje to wypad.
anonim 2010-10-09 18:44:29
bo może po prostu nie nadajesz się do pracy, albo wszystkie stanowiska dyrektorskie były dla Ciebie zajete, niektórzy myślą, ze sa święte krowy i złapali firmę- jelenia, to nie te czasy, gdzie 'czy się stoi czy się lezy' jeśli ktoś dobrze pracuje i sie stara to jest doceniany. W Firmie pracuje wiele świetnych osób, szefowa jest rzeczywiście trudnna, ale są gorsi szefowie. natomiast druga szefowa jest super babką na poziomie i z klasą.i o niej złego słowa nie można powiedzieć. specyfika takiej firmy polega na tym, że pracuje się dla klientów i wszystko musi być dobrze wykonane, a niestety nie zawsze tak jest, bo jedni się starają a inni nie, czasem do pracy przychodza ludzie, przez których inni musza zasuwac podwójnie, poprawiać coś lub tłumaczyć się z ich błędów, nikt nie chce z takimi pracować, A klient ocenia calościowo pracę i jeśli jest coś nie tak, to po glowie dostaje się kierownictwu, a nie podległym pracownikom, pracownik pójdzie sobie do domu, a zwierznik dostaje ochrzan i zastanawia sie jak z tego wybrnąć. niestety nastaly takie czasy, że klient jest trudny, wymagający i nie tak łatwo jest złapać kontrakt, klient nie przychodzi ot tak sobie, że cos chce, trzeba tą możliwośc pracy dla klienta sobie wywalczyć.
poza tym to prywatna firma, którą szefowe rozwinęły z własnych pieniędzy od podstaw, więc szlag je trafia, jak ktos nie szanuje sprzetu, materiałów oraz pracy, starań i zaangażowania innych ludzi. niestety w samej fimie zdarzały sie przypadki kradziezy oraz pijani pracownicy fizyczni na budowach, zatem nie ma się co dziwić, że ktos jest sceptyczny,TRzeba brać odpowiedzialnośc za swoją pracę i pracowac tak, aby nikt za nas nie musiał się tłumaczyć.
kierowanie prywatną firma, bez udziału obcego kapitału, na naszym rynku jest bardzo trudne i odpowiedzialne, bo każde potknięcie może doprowadzić do zamknięcia firmy. pozostaje cieszyć się z tego, że firma ogrodnicza zapewnia ludziom pracę równiez w okresie zimowym, oczywiście nie wszystkim, ale tylu pracowników ile można - zatrudnia.
naprawdę w innych firmach tez są trudni szefowie, ale tam dodatkowon ludzie pracują na klika zmian, nie dostaja pensji na czas, siedza po godzinach, za które nikt imm nie płaci.
o tych rzeczach osoby, które pisza te opinie zdają się nie pamiętać, nie jest to firma zła, nie jest łatwa szefowa, sa konflikty, jest nerwówka, każdy czasem ma dosyć, ale nie jesteśmy w przedszkolu tylko w fimie, która walczy o to by pozostać na rynku i móc się rozwinąć.
ludzie, którzy pisza takie opinie, gdzie jad się wylewa może sie sa gotowi do pracy, bo niektórym będzie się za przeproszeniem 'dupę miodem smarować' a i tak nie będą zadowoleni.
Tyle...
Ewa 2010-10-15 11:51:30
Moja droga, doświadczenie w takiej branży jest istotne. To, ze pytały Cie o ciążę może faktycznie nie jest fair ale podyktowane jest tym, że już parę lasek sie przewinęło, które chciały tylko ZUS a n ie szukaly pracy. O wredocie chyba nic nie wiesz, jak możesz w ogóle po jednym spotkaniu kogokolwiek tak oceniać!!! To prędzej o Tobie trzeba tak powiedzieć. Każdy szef ma gorsze dni i nie ukrywam, że mnie jedna z pań dała nieźle w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale w razie jakiejkolwiek mojej potrzeby, problemu i tp to własnie w nich pierwszych miałam oparcie. Trzeba w firmie dłużej popracować by wyrażać o niej opinie.
'Pani projektant Ewa " :) - tak mnie nazwano 2010-10-19 18:19:51
skoro tak bardzo chciałbyś mnie pociągnąć do odpowiedzialności, jak się to wyraziłeś - 'przed sądem' ;), to może się ujawnisz, to powiem coś na temat Twojej pracy i wtedy się okaże kto kogo powinien pociągnąć do odpowiedzialności i ile jesteś wart jako pracownik ... że tak powiem o Tobie - ' Panie Pracowniku'
Ediś Ogrodniczka 2010-10-28 06:31:06
Praca w tej firmie nie podobała mi się. Zdecydowanie nie polecam. Albo polecam tym którzy chcą robić ponad 8h za grosze. Na szczęście rynek jest duży i bez problemu zmieniłam firmę. Nie muszę znosić kaprysów i uszczypliwych komentarzy szefostwa i "koleżanek". Poza tym łamany jest KP a pracuje się ponad wymiar określony na umowie.
aaa 2010-10-28 12:29:06
chyba jest wprost przeciwnie jak to opisujesz...wredne i skąpe szefowe, ciągłe pretensje i nerwowa atmosfera, przekręty z wypłatą...
1
aaa 2010-10-28 12:46:51
zazwyczaj szef potrafi nieźle zniechęcić do pracy, nie znam osoby która lubi swoją pracę a ma beznadziejnego szefa, od razu odechciewa się pracować. A to szef powinien stwarzacćmiłą atmosferę w pracy i motywować pracowników do pracy a nie tylko ich opierdalać bo jest starą zflustrowaną idiotką
MARGOT 2010-11-09 21:51:19
Praca dla tych co lubią rotację. Klimat pracy: dla tych co lubią obgadywanie za plecami i wyścig szczurów. Nie będziesz lepszy niż ja bo inaczej cię obsmaruję gównem. Firma składa się z tubylców, których traktuje się dobrze i pozostałych. Ja należałem do pozostałych. Zagrzałem kilkanaście dni i poszedłem tam gdzie dano mi stałą robotę a nie - loteria kazdego dnia, gdze cię rzucą to cię rzucą i wkółko nic nie wiadomo. Podobnie robili młodzi ludzie, z którymi trafiłem z naboru.
NICK 2010-11-16 20:52:42
Jeśli chodzi ogólnie o firmę to jest w niej jak w wielu innych firmach. Łatwo jest oczerniać kogoś jak się go nie zna. Uważam, że osoby, które wyrażają złe opinie nie mają pojęcia jak jest naprawdę. Owszem często jest ciężko, ale nie przesadzajmy. Wiem, że jeśli ktoś naprawdę się stara i dobrze pracuje (nie popija i nie obija się) to nie ma źle. Zawsze i z każdym problemem (nie tylko służbowym) można się zwrócić do właścicielek (nie zdarzyło się, aby komuś w trudnej sytuacji nie pomogły). Krytyczne opinie wyrażają osoby, które nie były dobrymi pracownikami. Zwykle tak bywa, że jak pracodawca zwalnia pracownika to pracownik nie wyraża się o nim dobrze. Ja polecam firmę jako stabilnego i solidnego pracodawcę. Nikt nie może zarzucić jednej najważniejszej kwestii: kasa zawsze na czas - a to chyba w pracy najważniejsze.
??? 2010-11-16 20:58:27
Z tego co mi wiadomo to nikt z pracowników w czerwonych waciakach nie chodzi.
cichy 2010-11-16 21:02:16
Życzę powodzenia he, he, he. Mogę się założyć, że długo w tej "stałej" robocie miejsca nie zagrzejesz. Tacy jak ty skaczą z kwiatka na kwiatek i w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mają stałą robotę.
u2 2010-11-28 17:27:20
beznadziejna firma: widac jasno: jak krytykujesz to znaczy ze cie wyrzucili. Pala z logiki i z relacji w firmie. Lubia cie [usunięte przez moderatora] jak pelzasz na kolanach. Pracy nie polecam. Okropna atmosfera, obgadywanie i [usunięte przez moderatora]
anonim 2010-12-21 13:49:28
kiepsko płacą choć trzeba dodać że terminowo, zarobisz 9-12zł/h brutto w okresie zimowym przstuj masowe urlopy bezplatne lub zwolnienia
1
Orange 2011-02-02 14:55:56
Trafiłam na to forum i tak sobie czytam i czytam...
Postanowiłam też się wypowiedzić: moją pracę w firmie Werbena Art można porównac do przejścia przez obrotowe drzwi. Jak szybko przyszłam tak szybko wyszłam. Nie rozliczono się też ze mną rzetelnie - na koniec firma "obcinała" - za paliwo, korzystanie z auta do celów prywatnych, telefon, itp. co było żałosne i śmieszne. (Nikt nie pomyślał, że mam prywatny samochód i nim właśnie jeżdżę po godzinach pracy). Szkoda, tylko że nikt mi nie zapłacił za pracę w godzinach nadliczbowych oraz tą wykonywaną w soboty. O tym firma zapomniała.
3
aaa 2011-02-20 15:46:33
Ludzie nie idźcie werbeny. Harówka, [usunięte przez moderatora]
... 2011-02-24 20:32:04
mam pytanie chodze do technikum ogrodniczego i chciała bym sie dostac do werbeny na praktyki i jestem ciekawa czy to dobry pomysł...
anonim 2011-04-24 15:46:49
ale pracowałaś bo chciałaś tak? czyli do kogo te pretensje?
anonim 2011-06-14 12:54:37
Witam wszystkich. Jaka jest stawka w werbenie???[usunięte przez moderatora]
Ewa 2012-07-31 12:07:38
Jest:) Wszystko zależy, kto te opinie wypowiada. Pracownicy fizyczni NIGDY nie będą zadowoleni, zawsze coś znajdą. Jeśli mają wyższe aspiracje niech się kształcą dalej lub zmienią zawód. Jak w każdej firmie są złe i dobre chwile. Ja też na początku zostałam \"przeczołgana\" przez jedną z [usunięto przez moderatora], wytrzymałam. Nie pamiętam, by którykolwiek z pracowników nie otrzymał wynagrodzenia na czas lub niewypłacono mu nadgodzin, pamiętam natomiast takich, co to pół dnia stali na łopacie myśląc, że nikt ich nie widzi i bezczelnie próbowali sobie za to wpisywać dodatkowe godziny. W różnych firmach pracowałam i uwierz mi, ci co tu chrzanią o[usunięte przez moderatora], tak naprawdę nie wiedzą co to znaczy. Składaj papiery, zawsze się czegoś nauczysz. Nawet jeśli nikt nie będzie głaskał po główce (tam jest konkretna praca, dlatego firma w czasach kryzysu nie ma problemów jak inne), to zawsze zdobędziesz doświadczenie, a kto wie, może nauczysz się więcej niż przypuszczasz i albo zostaniesz albo wykorzystasz to w innej pracy
odszedł 2013-03-07 12:52:36
praca w uwłaczających warunkach brak miejsca na przebranie o wodzie w upały możecie zapomnieć dostaliśmy strój firmowy nie jeden chińczyk miał lepsze ubrania przy wypłacie okazało się ze strój będzie płatny 30 koszulka i 50 zł spodnie ogrodnicze koszulka wypłowiala i zszedł napis firmowy kara za brak stroju firmowego 30 % dniówki ale [usunięte przez moderatora] nie podam nazwiska tylko [usunięte przez moderatora]........... musi za coś napoić swoje subaru pozdrawiam pracownik z Konstancina z sezonu 2012
:) 2013-07-01 21:06:06
pierwsze slysze by takie zeczy mialy miejsce a pracuje kilka lat,tak czytam te opinnie i widac odrazu ze ci wszyscy co tak nagaduja ze zile to krotko pracowali ja powiem tyle od siebie dojerzdzam z daleka juz pare lat codziennie wiec chyba tak zile w tej firmnie nie jest...
zadowolony 2013-11-21 14:51:57
Wszystkie złe opinie są dodawane przez ludzi chcących zarobić ale się nie narobić. Czasy "czy się stoi, czy się leży..." już dawno odeszły do lamusa. Zadajcie sobie i innym pytanie: czemu Werbena trzyma się bardzo dobrze na rynku, którym firmy ogrodnicze jedna za drugą upadają?
W naturze mamy narzekanie, ale czy warto?
W Werbenie każdy, kto ma odrobinę chęci nauczyć się może dużo.
architekt_krajobrazu 2014-01-24 20:18:56
Wszystkich zaproszonych na rozmowę kwalifikacyjną uprzedzam, że przez dobre 20 minut Panie wypytują o plany rozrodcze kandydatki. Są tak bezczelne, że proszą aby po rozmowie kwalifikacyjnej porozmawiać z mężem/partnerem i dać im znać czy planuje się ciążę czy nie. (usunięte przez administratora)
6
madalena123 2015-02-02 19:24:29
Jakoś nie chce mi się wierzyć w takie traktowanie pracowniczek,przydałyby się wiarygodne dowody. No ale to już pominę. Ma ktoś jakieś zastrzeżenia co do pracy i zarobków w tej firmie i czy dalsza współpraca nie jest stresująca ? Chciałabym właśnie pójść w tym kierunku ale nie wiem czy to jest opłacalne.
nina123 2015-03-20 10:19:15
Ja nie mam zastrzeżeń co do pracy i zarobków. Jeśli chodzi o stres to powodzenia w znalezieniu bezstresowej pracy. Praca jak każda...
Jeśli chodzi o ciąże to kilkoro dzieci już się w firmie urodziło, a ich mamy nadal pracują w Werbenie - bez dyskryminacji.
kdu15 2016-02-15 16:07:26
chamstwo!...chamstwo! i jeszcze raz chamstwo! i do tego bezczelne pytania. Rozmowa kwalifikacyjna jak spęd bydła. Mam nadzieje, że klienci również szybko poznają się na tej firmie, co kandydaci na ich pracowników...lepiej omijać ich z daleka!!!
2
jupik 2016-03-07 15:22:07
Zgadzam się z opinią. Pracownicy traktują siebie koszmarnie, brak kultury, co przejawia się w codziennych relacjach i braku kultury osobistej, jak chociażby posprzataniu po sobie w kuchni-umyciu zasyfionych przez siebie naczyń. Jeżeli większość tak zachowuje się w domu, to współczuję rodzinie. Wszak to jak zachowujemy się w najbliższym otoczeniu, świadczy tylko o nas! Hmmm ta kwestia dotyczy szczególnie osób z piętra 1. Starsi pracownicy, w szczególności fizyczni to poczciwi, uczciwi ludzie. A co do rozmowy i pracy wymagania często nie adekwatne do zarobków. Ale jak tam wygląda praca przekonasz się szybciej aniżeli później i jak uciekniesz to będzie jak wybawienie. Co do zarobków to standard to najniższa krajowa i reszta do łapki. Jak ktoś lubi takie zawody, to jego wybór. Ja nie polecam nikomu.
5
abcde 2016-03-30 11:41:30
Nie wiem jak firma utrzymuje się tak wiele lat na rynku i tylu ma stałych pracowników. Pierwsza zasada zarząd w postaci dwóch kobiet. Kłócą się między sobą, wydają sprzeczne polecenia, a jedna myśli, że jest centrum świata. Nieprzyjemne obie. Kolejna ciekawostka: jest to firma, w której jest więcej dyrektorów i kierowników niż gdziekolwiek indziej widziałem. Umowy tak jak wcześniej napisano - na najniższą krajową a potem koperta 10go każdego miesiąca. Jeśli masz umowę o pracę, więcej pracowników ma śmieciówki. Nawet jak masz umowę o pracę to możesz mieć tylko na pół etatu a pracować 8h lub dłużnej. Za nadgodziny płacą w kopercie jakieś śmieszne pieniądze. Potrącenia oczywiście są nie zawsze oczywiste za co. Wie to tylko jedna wielka pani dyrektor.
Panie prezes mają na tyle szacunku do pracowników, że nie potrafią ich zwolnić osobiście. Powody zwolnień potrafią być absurdalne rzeczy, a chodzi tylko o to, że nie polubiła jedna z prezesek.
Podsumowując: praca - niezliczona ilość obowiązków, o których nawet niektórych nie wiesz, słabe wynagrodzenie, słabe umowy, nieczyste zasady gry. Atmosfera pracy - donosicielstwo, ploteczki, pretensje, wrzaski, szczekający pies pani prezes. Odchodząc stamtąd jest się pewien, że na pewno tam już nie wrócisz.
2
ania 2016-04-18 19:28:46
nieprawda!!!!!!!!
Boze drogi,,,co wy opowiadacie?????koszmar i klamstwoi
kasia 2016-05-21 19:49:41
to kto zajmuje se takimi nieprofesjonalnymi rozmowami kwalifikacyjnymi?
Zostaw swoją opinię o Werbena Art - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Werbena Art