brak logo

Delecta

Włocławek

Opinie o Delecta

anonim 2009-02-02 12:12:40
jak tam jest?? jakie zarobki, atmosfera i w ogole???? wie ktos cos na ten temat????
ala 2009-09-18 13:03:19
atmosfera bardzo miła, prca całkiem przyjemna, zarobki poniżej jakiejkolwiek godności
anonim 2010-07-04 09:43:45
jezeli na stanowiskach sa zatrudniane osoby po zawodowce i to za wodach nie zwiazanych z profilem firmy | ceramik itp. to nie ma co sie dziwic .jaka zaloga i poziom wyksztalcenia taka firma i placa!!!
sliniak 2010-11-09 18:20:38
ma pytanie jak zarabiają przedstawiciele handlowi ??? i czy warto tam pracować
anonim 2011-04-05 13:28:33
Jeżeli pracowalibyście w Cykorii w Wierzchosławicach, to już po tygodniu, dręczyłyby was myśli czy to zakład pracy czy zaklad psychiatryczny.
1
assam 2014-12-19 23:33:03
Zarobki PH to ok 2000 podstawy + nawet do 1500 premii
Samochody to Focusy kombi+GPS (można jeździć prywatnie -bez przeginania)
Średnio trzeba robić 12-14 wizyt dziennie, znana marka, dobrze postrzegana na sklepach, ale plany "ambitne" ,a ilosc dodatkowych zadań zatrważająca. Praca z typowego handlu zmieniła swój charakter w fotografowanie półek i ustawianie standów.
Ostatnio było dużo zwolnień i przetasowań, zmienił się właściciel,a Delecta połączyła się z Bakallandem więc co będzie od nowego roku - niewiadomo..
Win 2015-01-29 19:44:47
Jakaś masakr od dłuższego czasu w tej firmie się robiła. teraz po połączeniu z Bakallandem to nie jest masakra tylko dramat dramatu. Ludzie nie wytrzymuj i uciekają z Delecty. Zrobił si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a że nikt nikogo nie trzyma na siłę to większość zespołu szuka pracy. Na sieciach jest jeszcze w miarę ok, ale na detalu wymagania i obowiązków że nie da się tego opisać.nigdzie nie jest lekko i wszedzie trzeba pracować i dawać z siebie wiele ale to co się dzieje w Delekcie to nie da się wyobrazic.kasa coraz mniejsza.
5
la boca 2015-02-22 19:20:11
Ciepła posadki się pokonczyły .
1
delecciarz 2015-03-04 18:53:18
Zwolnienia grupowe. Zostają ci z układami. Reszta papa. Ogólnie tragedia po tym połączeniu. Ludzie szukają pracy, zarobki spadły doszła masa obowiązków i bakalland do sprzedawania. Zamiast być lepiej jest odwrotnie. Skończy się leasing na focusy i nie będzie śladu po dawnej Deleccie która miała tak dobrą opinię na rynku...
2
lata pracy 2015-03-05 08:07:07
Temat można zamnknąć. Delecty od stycznia już nie ma. Założyć trzeba nowy wątek Grupa Kapitałosa Bakalland. Zwolniono połowę zalogi. Ci co zostali szukają pracy w podobnych firmach. Wiele osób odeszło samowolnie do Oetkera np. Oficjalnie Delecty od stycznia nie ma. Jest nową firma. Tragiczną
5
alek 2015-03-05 20:09:46
Poczekajcie chwilę, proces łączenia dobiegnie końca to Grupa Kapitałowa Bakalland bedzie potęgą na polskim rynku.
Alka 2015-03-09 16:51:37
Potęgą jest CocaCola albo KompaniaPiwowarska. A ,że będzie wiecej znaczyła niz znaczy delecta czy bakalland? No i co z tego??? Pytam sie w imieniu wszystkich pracowników. Co z tego, że grubasy na szczycie będa grubsi i bogatsi? To jest forum pracowników. Jest źle, nie, jest bardzo źle. Zwalniają ludzi, ludzie sie zwalniają. Prosze zapytac kogokolwiek kto tam pracuje (i to szybko bo zaraz nie bedzie kogo pytać) Niech nikogo nie zwiodą focusy kombi bo zaraz będa fabie. A najlepiej było jak były zwykłe Yariski więc samochody nic nie powiedza o firmie. Kilka lat temu była kasa powyżej III pietra ;) I szacunek na rynku. A teraz??? Skoro ludzie odchodzą. Świetni przedstawiciele i nie tylko to chyba cos znaczy.
1
Kinior 2015-03-09 23:53:38
Zwolnienia ,zwolnieniami ,ale jeżeli ludzie sami odchodzą to chyba wszystko na temat pracy w Deleccie. Nie ma nic bardziej wymownego niż masowe odejścia starych handlowców.
1
anonim 2015-03-14 16:24:33
Niestety ciężka praca nie jest doceniana w tej pięknej firmie. Ciekawe kiedy karierowicze otworzą oczy, jak będzie trzeba zabrać się za prawdziwą robotę ;-)
Fergie 2015-03-24 06:51:35
taka dobra firma była. Kasa się zgadzała, obowiazków na 8 godzin pracy było tyle, że mozna było się wyrobić. Nie powiem żeby bylo lekko i przyjemnie, ale pracowało sie normalnie i można bylo plany wyrabiać jeśli sie pocisnęło bardziej. Premie jak ktoś się postarał bardziej i popracował więcej były do zgarniecia ,a wypłata w porównaniu z innymi firmami spozywczymi stała na wysokim poziomie.
Myslę, że najlepszym dowodem na to ,że była to dobra firma jest to ,że było tu niewiele wpisów do pewnwgo czasu. Zauważcie taka prawidłowość, że dobre firmy maja niewiele opinii. Tam gdzie ludziom źle tam i wiele wpisów. Pomyślcie :)
I nie sugerujcie sie tym ,że tu mało osób pracuje to i mało wpisów. W Deleccie mamy 4-5 przedstawicieli na województwo + kierownicy + kierownicy kierowników + przedstawiciele od sieci itp. itd więc ludzi pracuje cała masa.
Pozdrawiam i odradzam pracę w tym tworze ,który powstał po połączeniu dobrej firmy z inną firmą.
1
Resteuracja Janów 2015-05-04 19:33:30
I jeszcze będzie większy tragizm !ale podobny jest schemat na Fabrycznej :)
1
PeHa 2015-05-05 00:11:34
Zdjęcia, promocje, tabelki, promocje, ile? Ile? czemu tylko tyle? Malo! Więcej! Więcej!!! Standy, stopery, cenówki, plakaty, zdjęcia, plakaty, zdjęcia! zdjęcia! terminy, cenówki Terminy! Szybko! Szybko! Mało! Ktoś jedzie za mną? Nie, zdawało mi się. Jednak jedzie ktoś? Nie, na szczęście, nie. Wczoraj jeździł ktos po sklepach. Dziś jeździ komus innemu. Szybko, szybko bedzie nalot! Zdjęcia robią, zdjęcia? Ja robie zdjęcia, a oni mi robia! Mało! Więcej! Szybko! Szybko! Zwolnią? Nie, może nie! Zwolnią jego. Jego juz nie ma.. Jadą!!!
Nie to nie do mnie...
4
Resteuracja Janów 2015-05-05 07:22:36
To nie dla mnie .....
Normalnym jest iż mając logikę myślenia to normalny pracownik zastanawia się co będzie dalej patrząc na wymagania wobec pracownika kadry kierowniczej ! ale tu mając dyrektora który cały czas ma tłuste włosy chcąc utożsamiać się ze swym dawnym Prezesem kręci loki na ślinę nie widzę nic dobrego
3
Perliczka 2015-05-05 23:00:15
Panie Restauracja. Jeśli Pan jesteś reprezentantem kadry kierowniczej to w imię ojca i syna..Jakiś poziom powinieneś Pan prezentować i jako tako zdanie sklecić. No nic. Obnaża się corpo, obnaża w nikczemny sposób. Jeśli chodzi o sens wypowiedzi to trzeba się zgodzić. Nic dobrego tu się już nie zdarzy. Pan, który ma tłuste włosy nie jest wszystkiemu winien (choć nie wybielam go) Myślę, że bardziej winien tej sytuacji jest ten, który włosów tłustych nie ma. Wiecie o kogo chodzi. Jesteście najlepszym ,wyselekcjonowanym zespołem. Wiecie o kim mowa. Hmm?
1
Resteuracja Janów 2015-05-06 06:47:15
Perliczko
Hmm uzdrowiciel M..... !
ab 2015-05-07 20:56:42
Problemem nie jest M. Problemem jest kolesiostwo. Kumaci zostali zwolnieni, albo sami odeszli a zostali ci którzy nie bardzo wiedzą o co chodzi. za dużo tabelek a za mało pracy u podstaw.
1
cd 2015-05-08 21:32:23
Układy,układziki. Wiele decyzji bez sensu. Ale jak ktoś się zastanawia dlaczego dzieje się tak lub inaczej to niech sobie da spokój. Nie ma klucza. Zostaną ci, którzy mają zostać i kropka. A jak się to skończy? Nieistotne. Ciekawe, że ludzie, którzy zawsze byli najlepsi nagle nie mogą zrobić targetu. Można tak bez końca.
1
Winiarowiec 2015-05-09 11:29:56
Lecą ci bez układów,a zostają ci z układami :( Niby poważna firma. Ba, koncern, a zachowanie góry jak u jakiegoś prywaciaża. Pracują niestety nie ci, którzy mogą coś wnieść do firmy, którzy mają doświadczenie i umiejętności, a kolesie i koleżaneczki z miernym warsztatem. Jeszcze kilka lat temu praca w Delekcie to było coś. Naprawdę warto się było zainteresować pracą bo i pieniądze i prestiż i kultura pracy. Teraz to jest jakaś paranoja! Apegeum kuriozum zostało osiągnięte po połączeniu delekty z jakimś badziewiem pod nazwą bakacośtam. No proszę!! To jest masakra jakaś. Orzeszki i rodzynki to był syfilis, który miał zostać wyciągnięty z dna przez jednego z liderów w swej kategorii, a wychodzi na to, że Delekta znajdzie się za chwilę tam gdzie miejsce rodzyneczek i śliweczek..
1
cd 2015-05-09 12:57:30
Do Winiarowiec - pamiętaj, że teraz zarządzają ludzie z delecty i to oni nie potrafią sobie poradzić nawet z delectą.
gość 2015-05-09 22:33:45
Pracy w Polsce nie brakuje, trzeba tylko znaleźć właściwe miejsce, gdzie wszystkie ciekawe oferty są skumulowane w jednym miejscu.
Rekrutujemy!
Pracodawcy oferują wolne wakaty w całym kraju. Daj się znaleźć :D
Wejdź na stronę www.rekrutacyjnarewolucja.pl i znajdź pracę !
Delicja 2015-05-10 10:04:24
No nic. DELECTY juz nie ma! Nie chodzi tu o szczegóły, a o ogólny obraz firmy, która teraz się zwie Grupa Kapitałowa Bakkaland S.A. Właściciel Delecty sprzedał firmę funduszowi, który kupił sobie do kompletu Bakalland i postanowił utworzyć maszynkę do zarabiania pieniedzy by na koniec sprzedać wszystko z zyskiem.Drodzy handlowcy! Jesli szukacie dobrej pracy, a może zwykłej pracy? Nie jest to dobre i stabilne miejsce. Juz nie. Ci, którzy musieli lub ci którzy mogli juz pracują gdzie indziej. Zostają ci z układami lub ci, którzy nie potrafią podjąc decyzji o zmianach.Zostaja również ci, którzy nie dadzą sobie rady gdzie indziej, ale tacy niestety prędzej czy później polegną. Odradzam.
2
starywyga 2015-05-11 19:17:30
Ile można teraz dostać pensji podstawowej na stanowisku PH? Czy premie są do wyrobienia? Jak z kożystaniem z samochodu? No i atmosfera jaka?
1
dermatolog artysta 2015-05-13 23:09:43
Jak stawiasz takie byki to raczej nie dostaniesz się do Delecty :)
doświadczony-niepotrzebny 2015-07-29 23:22:41
Znów zwolnienia. Znów ph lecą na bruk. Świetna firma.
ejże 2015-07-29 23:27:23
... rekrutują tylko trzeba dobrze poszukać. Nie pod Delecta tylko pod Bakalland. Ostatnio nawet 18 ph na tradycję puścili.
Co do pana M, o kt mówicie to niestety nadaje na innym pułapie i dlatego pan L odszedł. Poza tym.... cóż czas pokaże czy kulki prawde mówią:-)
podeleccie 2015-08-08 22:29:48
Kolejny dowód na to, że zaorano Delectę. Zwalniają handlowców Delecty, a ogłoszenia pojawiają się do Bakallandu. Jak to odbierać? Czystki...
Abdul 2015-09-26 15:30:11
To już jest GK Bakalland. Delecty czyli RieberFoods juz nie ma. Jeśli chodzi o zatrudnienie to nie licz na to. W tym momencie jest takie zamieszanie, że siła odśrodkowa wyrzuca co jakiś czas ludzi z tej toczącej sie beczki, a w środku?
W środku jak to, co w toczących sie po zboczu góry beczkach :) Hejże ho!
Taka była dobra firma kiedyś (...)
Abdul 2015-10-03 14:42:37
A tam, nie wyrzuca. Siła odśrodkowa to siła odśrodkowa! A może jakieś przetasowania? Jakaś reorganizacja? Jakieś przesunięcia? W środku się kotłuje to nieraz ktoś wypadnie z beczki :) Zresztą, nie udawaj, że nie wiesz, bo coś mi tu zalatujesz..kadrą....
Daria_K 2015-12-16 22:35:36
A ile teraz można zarobić jako przedstawiciel ? nadal 2000 podstawy i do 1500 premii ? Ile godzin dziennie realnie się pracuje ?
Fabryczny 2016-02-02 22:16:20
Będzie dobrze. Nikt nie wie jak ale będzie dobrze. Być musi bo tak powiedział M&Ms. A on zna wszystkich i wie wszystko. Poza tym przecież zwolni się jeszcze parę osób Delecty to w końcu wezmą się za robotę anie na forum będą marudzić. M&Ms nie daje zatrudnienia tylko dając pensję w swoim mniemniu kupuje niewolnika. karnego, pokornego, dyspozycyjnego. Delecta, to se newrati
Fabryczny 2016-02-02 22:16:24
Będzie dobrze. Nikt nie wie jak ale będzie dobrze. Być musi bo tak powiedział M&Ms. A on zna wszystkich i wie wszystko. Poza tym przecież zwolni się jeszcze parę osób Delecty to w końcu wezmą się za robotę anie na forum będą marudzić. M&Ms nie daje zatrudnienia tylko dając pensję w swoim mniemniu kupuje niewolnika. karnego, pokornego, dyspozycyjnego. Delecta, to se newrati
murzynek 2016-02-09 22:39:22
danio, andzia, melchior - przeciez na kilometr widać, że jesteś z biura. Popytajcie PH z Delecty w terenie to się dowiecie jak wygląda ten cyrk. Popytajcie co sie dzieje na hurtowniach. Popytajcie na sieciach. Wiele osób odeszło już do Oetkera, który chętnie zgarnia ph chcących zarabiać tyle samo co zarabiali zanim nadszedł ten cyrk. A jeśli chodzi o wpisy dziewczyn z centrali to postarajcie się bardziej bo naprawdę niewiarygodne są te wasze wpisy....
1
DUŻY PIK 2016-03-13 16:55:32
tak a świstak siedzi i owija w sreberko.
pik pok 2016-10-19 18:47:53
dobrą opinie na rynku czlowieku co ty bierzesz !!!!!!!
stary 2016-10-19 18:49:52
tak zwlaszcza ci ktorzy maja miękkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Jum 2016-10-19 19:29:57
No opinie na rynku mają świetne, nie wiem naprawdę skąd Ty możesz mieć jakies negatywne, przecież wszystko w firmie gra jak w zegarku, toteż nie czaję o co chodzi - umowy o prace, dobre warunki, mili ludzie, wszystko jest chyba takie jak powinno być.
3
Ona 2016-11-20 15:43:10
Witam. Mam pytanie.Jakie są warunki zatrudnienia dla pracowników sezonowych? Podobno umowa o pracę na 3 miesiące i 2300 brutto na dwie zmiany. Czy to prawda? Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam
Zostaw swoją opinię o Delecta - Włocławek
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Delecta