brak logo

2 Okręgowe Warsztaty Techniczne

Jastrzębie

Opinie o 2 Okręgowe Warsztaty Techniczne

bezrobotny 2009-09-12 23:44:38
w 2OWT pracują głównie rodziny mężowie z żonami i ich dzieci, o podjęciu pracy decydują tylko dobre i bardzo szerokie plecy.z grupy osób które zajmują się pracą biurową zaledwie kilka posiada wykształcenie wyższe, a reszta kobiet jest poprostu po zawodówkach lub podstawówkach. można również awansować ze sprzątaczki na pracownika biurowego. szkoda tylko że osoby, które już oddawna są na emeryturze nadal pracują dorabiając sobie, a tym samym zabierają etat na którym mogłaby być zatrudniona młoda bezrobotna osoba.ale no niestety w budrzetówkach tak już jest. więc nie mamy pretensji.
pracownik 2009-10-22 06:23:44
a co ty dziecko masz za kwalifikacje?! swoją drogą - od błędów ortograficznych (BUDŻETÓWKA) mamy tam chorążych po zawodówkach, Ty - jako osoba wykształtowana, powinieneś/powinnaś się wyrażać bardziej poprawnie. co do sprzątaczek - z takim kwiatem polskiej inteligencji, jaki reprezentujesz, to niestety - lepiej przenieść sprzątaczkę, która jest oblatana po warsztatach i po prostu - zamiast do śmieci, dokumenty odkłada gdzieś tam. co do pleców - a gdzie nie trzeba mieć, żeby od razu kierownikiem zostać?
pracownik ze stażem 2009-12-09 20:41:04
Kotku, a nie słyszałeś/słyszałaś o "magistrach na zmywaku" - czasem, aby wskoczyć na tzw. etat -trzeba też poczekać w kolejce. Owszem - pracują czasem rodziny, ale tu liczy się też tradycja lub zaufanie, a to teraz w każdej firmie ma znaczenie
bunia 2010-05-13 23:32:03
A czy są w 2 OWT jakieś oferty pracy dla kogoś z zewnątrz np. dla „magistra ze zmywaka”? Moim zdaniem nie warto się kształcić skoro nie można realizować się w swoim zawodzie
Ale to tylko moja opinia. A co myślą inni?
NEMO 2012-07-05 11:40:58
To prawda że w Warsztatach nie jest ciekawa atmosfera, ale myślę, że teraz się to zmieni po pierwsze dlatego, że przyjdzie kompetentna osoba która zajmie się sprawnym dowodzeniem i zostaną osunięci od dowodzenia życiowi nieudacznicy, którzy przychodząc z kresów wschodnich tylko zaszkodzili jednostce , a w szczególności doprowadzili ją do całkowitego rozkładu zarówno technicznie jak i personalnie. Dziwię się tylko ich przełożonym że nie widzieli tego co wyprawiali oraz do tej pory wyprawiają ,ale cóż taka już niekiedy jest. Ciężko będzie warsztatom powrócić do dawnej świetności za czasów płk Kusicielka ale może jeszcze nie wszystko stracone.Mam nadzieje, że głupole bez doświadczenia wrócą w swoje strony nie dotkną już więcej się za dowodzenie. A poza tym teraz będzie lepiej gdyż nowa nazwa bardziej zbliży z OWT na RWT czyli Rodzinne Warsztaty Techniczne. widać już pierwsze zbliżenia niektórych pracowników z kierownictwem ale cóż takie jest życie.
ktoś 2012-07-10 22:20:39
RWT to firma która jak ryba zawsze zaczyna psuć się od głowy. Głowa która ma zarządzać całym organizmem jest już zepsuta od dłuższego czasu, doprowadzili do tego [usunięte przez administratora] wraz ze swoją świtą mądrych chorążych . Restrukturyzacja jaka dotknęła RWT na polecenie RBLOG-u przeprowadzona została ze szkodą na rzecz firmy. Uczynili to ci którzy piastują najważniejsze stanowiska w RWT przy dużej pomocy Związków Zawodowych które milcząc dały cichą zgodę na takie a nie inne szaleństwa pracodawcy. Stanowiska zostały przydzielone nie za poziom wiedzy, umiejętności lecz w wyniku czystego,wyrachowanego ustawienia ludzi \"politycznie poprawnych\". Nastroje panujące w warsztatach są naprawdę złe. Duży wpływ na to ma sposób w jaki traktowani są pracownicy przez pana [usunięte przez administratora]. który nie przebiera w środkach i wulgaryzmach podczas rozmowy z szeregowymi pracownikami firmy. Człowiek ten moim zdaniem zupełnie nie nadaje się do piastowania stanowisk związanych z kierowaniem zespołem ludzkim, po prostu nie jest głupi lecz mało rozwinięty intelektualnie.Jego świta [usunięte przez administratora] - pan i władca sekcji produkcji, druga ważna persona w tej firmie powielająca w dużej mierze zachowanie i słownictwo [usunięte przez administratora]oraz trzej królowie z sekcji zabezpieczenia z \"narcyzem\" [usunięte przez administratora] to z całą pewnością ludzie którzy nie powinni kierować innymi a w szczególności brać się za wprowadzanie swoich chorobliwych zmian z których wyszedł taki bałagan. Być może nowy kierownik RWT zdoła uporządkować zaistniały bałagan i przywrócić prestiż warsztatów jak za czasów 2 OWT dowodzonych przez prawdziwego gospodarza.Napisałem to nie po to aby kogoś oczernić lecz po to aby czytający ten tekst zadał sobie pytanie: Dokąd i jak daleko zajdziemy kierowani przez takich ludzi?
horrez 2012-07-12 20:08:30
Zgadzam się z tym co napisali powyżej, byłem , widziałem i przeżyłem to, o czym piszą nemo i ktoś, to jest prawda, nie wiem jak teraz jest bo nie jestem już od jakiegoś czasu w temacie, ale z tego co słychać wokoło to nie jest ciekawie, szkoda tylko że każdy po części to olewa i nic z tym nie robi, ale może kiedyś coś drgnie i ktoś wyżej przyjrzy się temu bliżej i zrobi porządek póki nie będzie już za późno.
wiem 2012-11-03 09:28:47
panie horrez, opisuje Pan i ocenia co jest i jaki to trzeba porządek zrobić, a jak Pan pracował to się sam Pan do tego \"porządku\" przyczynił. kogoś się widzi, a może trzeba popatrzeć na siebie.
horrez 2012-11-13 13:08:07
Nie zgadzam się z poprzednią opinią a to w kilku względach, po : primo nigdy nie byłem w \" łaskach miłościwie nam panujących\" , a co za tym idzie nie miałem żadnego wpływu na coś co się działo za plecami wszystkich a było podejmowane w ścisłym \" koleżeńskim gronie\" zarówno kiedyś(PG) jak i poprzednio(SZ) \"KcH\", po drugie moje stanowisko nie było na tyle mocno usytuowane i decyzyjne , do podejmowania jakichkolwiek decyzji a w szczególności samodzielnych, a po trzecie niewygodni byli zawsze tacy jak ja, którzy mieli odmienne zdanie na temat panujących stosunków czy to miedzy ludzkich, kadrowych i itp. a już najbardziej nie zgadzali się z sposobem zarządzania czy też kierowania, nie jak inni którzy czerpali z tego układu rzeczy spokój, przychylność itp.Poza tym ja służyłem a nie pracowałem a to całkiem odmienna sytuacja , bo byłem zobligowany do takich czy innych rozstrzygnięć przełożonych. Ponadto nie widzę po swojej stronie żadnej winy abym w jakimkolwiek stopniu przyczynił się do obecnego stanu rzeczy i zawsze mogę spokojnie spojrzeć w lustro i zobaczyć w nim siebie a nie kogoś innego. Więc proszę mi nie wyjeżdżać z taką czy inną opinią która jest nierzetelna w szczególności jak widzę z treści postu samym się jest lub było w tych sytuacjach czy też relacjach.
cywil :D 2013-01-16 13:29:24
Ja tam nie narzekam super ludzie jaki kadra tak i pracownicy z każdym moglem pogadać wszystko załatwić rzeczywiście czułem sie jak wielkiej rodzinie każdy wiedział kto komu co może powiedzieć wiedział komu nie można nic mówić, wiele zabawnych sytuacji, Dowódca [usunięte przez administratora] za moich czasów był ok nie zaszkodził ani nie pomógł taki człowiek spokojny, za to Pan[usunięte przez administratora] :D no cóż jest jaki jest poznałem go od strony służbowej jak i prywatnej co do służbowej miałem wiele zabawnych sytuacji uśmiałem się przy jego tekstach nie mało, nigdy jego słów nie brałem na poważnie czasy bycia Stalowcem już minęły więc jak można inaczej podejść do takich sytuacji :D a prywatnie spoko gość pogadać z nim można na każdy temat. Hmmm Pan [usunięte przez administratora] :D też nie mało potrafi załatwić tylko trzeba żyć w zgodzie z ludźmi[usunięte przez administratora] nigdy z nim nie miałem konfliktu zawsze był słowny, też spoko gość. Co do pensji ludzie wszędzie narzekają i będą narzekać ale za taką prace jaką się tam wykonuje wynagrodzenie według mnie jest adekwatne do stanowiska, jesli KTOŚ uważa że zarobki są za małe jak na okręg Namysłów niech spróbuje gdzie indziej u prywaciarza lub w którymś obozie pracy 3 - zmianowym, wtedy wiesz że zapierda.... za najniższą krajową :) , za takie pieniążki macie tam jak w raju 8 godzin i do domku. nie chce tu obrażać nikogo ale ludzie co pracują tam po 10 , 20, czy 30 lat lub więcej, nie wiedza co sie dzieje na polskim rynku i nie maja zielonego pojęcia że mają tam jak w raju z tego co wiem praca czy w RWT czy velux ta sama pensja a 10 razy mniejszy wysiłek :D ludzie przestańcie narzekać, dla mnie to instytucja dla emerytów i rencistów nikt się tam nie pcha kto chce dobrze zarobić, tam idą ludzie do żyć emerytury.
1
ktoś 2013-01-16 20:39:15
Ty eks-wyrobie żołnierzopodobny nie masz najmniejszego prawa oceniać ludzi którzy poświęcili kawał swojego życia pracując jako cywile w resorcie aby takie bydle jak ty po 15 latach noszenia i tylko noszenia munduru mogło spokojnie przejść po "ciężkiej służbie" na emeryturę.
Poligony, misję pokojowe i wojnę w 99% tacy jak ty znają tylko z opowiadań i telewizji. Nie wstawiaj mi zaraz riposty że każdy jak ty mógł zostać wyrobem żołnierzopodobnym i spokojnie pełnić służbę w warsztatach remontowych, pamiętaj że ktoś na takich specjalistów jak ty musi zapierdalać na trzy zmiany w Veluksie za skromne 1400 zł. do 67 roku życia. Jeśli uważasz że pan [usunięte przez administratora] i jego sługa [usunięte przez administratora] to spoko goście to mogę stwierdzić że należałeś do ich kliki i nadal pewnie pracujesz jako wielki specjalista w RWT.
Chwała i szacunek dla żołnierzy poległych i służących poz granicami naszej ojczyzny. Poległym - CZEŚĆ ICH PAMIĘCI. Służącym - POWODZENIA I SZCZĘŚLIWEGO POWROTU DO DOMU.
A wyrobom żołnierzopodobnym miłych snów o wielkiej wojnie.
gość żołnierz 2013-01-16 21:51:18
Pióro (ktosia) tnie mocniej niż miecz. Byłem kilka razy w 2OWT/SM/RWT, widziałem że cywile są bardziej kompetentni niż kadra, że bardziej się starają aby wszystko było dobrze. W stosunku do nas żołnierzy bo mogę się tak nazwać gdyż zaliczyłem Irak i Afgan, to oni naprawdę zarabiają grosze, a co najważniejsze to są fachowcy od sprzętu wojskowego. Nie ma się panowie co obrażać za słowa prawdy, ale wielu z nam wydaje się że nam się należy więc szanujmy ludzi którzy płaca podatki abyśmy mogli korzystać z naszych przywilejów.
pracownik rwt 2013-01-22 20:49:08
ha ha ha. koń by się uśm.... nie będę tego komentować. takie osoby jak pan, tak pan panie horrez Zawsze UDAJA, że są niewinne. PRAWDA.
ktoś 2013-02-26 18:45:30
Głupich nie ma zbyt wielu w RWT,ale są tak sprytnie poustawiani,że spotykasz ich na każdym kroku"...
horez 2013-03-07 08:26:07
pracownikowi rwt życzę upojnej pracy i satysfakcji w pracy z ........ kim sobie chce , po prostu miód malina , a ten komu tak bardzo się podobał sposób bycia a zarazem pracy z CK to gratulacje , ale nie martwcie się już za trochę skończą się wpisy bo już nie będzie o czym pisać. A tymczasem wiele sukcesów na tej niwie wszystkim zapalonym sympatykom wcześniejszych jak i teraźniejszych kierownikom. Bużka. Zdaję sobie sprawę że lepszy swój smrodek niż chwilowy powiew przewietrzonego powietrza. Przecież to wasze wybory a zarazem życie w wspólnym gnoju. Jeszcze raz wyrazy szacunku dla moim przedmówców a zarazem powodzenia. TRWAJCIE razem .
wiem 2013-03-07 15:43:14
wolałem pracować z [usunięte przez administratora] bo był przewidywalny, pogadał pogadał i już, a pan horrez to "zresztą po co sobie język szczepić" SZKODA. FAJNIE ŻE JUŻ NIE PRACUJESZ PANIE HORREZ.
chorrez 2013-04-29 16:37:26
Ciesze się że komuś się lepiej zrobił jak to napisał poprzednik , pewnie musiałem cię w cuglach trzymać ???? ale jest dobrze dla mnie skoro jak jak odszedłem to jest oki, ale pochwal sie kim jesteś wyjaw swój nick ???? co strach ???????????????????????????? tak wiem ale trzeba być odważnym a nie pisać pod anonimem mój każdy zna każdy i się nie kryję ..... ale ważne jest że chociaż ktoś mnie pamięta .
Aga 2013-05-25 18:57:04
Dawać chłopaki!!! Bardzo interesuje mnie ciekawe zakończenie tej lektury. oczywiście pragnę zorganizować ranking, który z was jest odważniejszy aby wyjawić swoją osobę. Hahahahahahaha buziaczek pozdrawiam. CYWILE GÓRĄ!!!!
lado 2015-01-28 03:00:54
z tego co udało mi się znaleźć to 2 Okręgowe Warsztaty Techniczne to nic innego jak jednostka wojskowa, także pracy jako takiej bym się tam nie spodziewał. Chyba , że rzeczywiście masz zamiar poświęcić swoje życie na odbywanie służby w mundurze. Ale chyba wiesz z czym właściwie może się to wiązać...
maciek 2015-03-31 18:17:14
Skoro 2 okręgowe warsztaty techniczne to jednostka wojskowa to czy zatrudniają tam tylko mundurowych to znaczy wojskowych, czy może cywilów też? pytam tutaj bo w szeroko pojętym necie nie ma konkretów a zanim do nich będe pisał to chce wiedzieć czy są w ogóle jakieś szanse na zatrudnienie cywila zeby sie nie wygłupić
pracownik ze stażem 2015-04-18 20:28:20
obecnie nowa nazwa to RWT Jastrzębie - wchodzi w skład 4 RBLog Wrocław. Cywilów też przyjmują, ale z określonym wykształceniem - elektronicy, elektromechanicy, mechanicy - to są warsztaty,czyli naprawa sprzętu wojskowego!!! czasem potrzebni są magazynierzy -ale tylko czasem. Informuję, że jako budżetówka - płacą marnie:)
pracownik ze stażem 2015-10-06 22:11:15
marnie - tzn. na starcie minimalna krajowa - 1750 brutto (w tym jest 10% premii i stażowe, chyba że masz ciekawe wykształcenie, to możesz ew. negocjować)
jatoja 2015-11-14 18:23:06
ma ktoś zdjęcia z tej jednostki, jak tam wygląda życie, ile jest kadry, gdzie w okolicy można nocować itp.?
bp 2016-02-19 06:32:02
"ma ktoś zdjęcia z tej jednostki, jak tam wygląda życie, ile jest kadry, gdzie w okolicy można nocować itp.? "

Zdjęcia jednostki :) Zawsze jak szukam pracy to najpierw pytam o zdjęcie, tak na wszelki wypadek, aby sprawdzić czy mam ciuchy pod kolor budynków i pomieszczeń

"jak tam wygląda życie" - też dobre pytanie :) życie jak w Dolinie Muminków, jest tata Muminka, są Migotki, Włóczykije, no i... Buka!

"ile jest kadry" - mniej niż w piłce nożnej, ale jednak tak dużo, że pół litra to mało

"gdzie w okolicy można nocować" - to ty chcesz przyjechać z daleka?! ekhm.. jest duży las, nie ma ogrzewania ale czynsz będzie niski

itp ;)
2
pracownik rwt 2016-04-08 15:00:07
tak może, ale zarobki marne :(
muminek 2016-10-20 11:35:23
Podnosze temat, bo mnie interesuje: praca dla cywilów (kobiety), atmosfera wsród pracowników i godziny pracy.
Zostaw swoją opinię o 2 Okręgowe Warsztaty Techniczne - Jastrzębie
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie 2 Okręgowe Warsztaty Techniczne