brak logo

BIGRAM S.A.

Warszawa

Opinie o BIGRAM S.A.

anonim 2010-03-16 19:06:29
zapowiadało się super... a później jedna wielka masakra...
2
aga 2010-03-18 18:10:35
dlaczego masakra???
Magda_lena_s 2012-03-06 12:30:51
Pracuje się całkiem fajnie ;) oceniam na 4
zainteresowany 2013-09-26 16:00:22
Podejście niektórych Konsultantów tej firmy do osób, które aplikowały na oferty pracy- BARDZO NAGANNE I NIEPROFESJONALNE!!! Niedawno Bigram prowadził rekrutację dla Międzynarodowej Firmy. Przesłałem swoje CV. Pani Konsultant skontaktowała się za mną telefonicznie.Rozmowa trwała ponad 20 minut. W tym samym dniu zostałem zaproszony na rozmowę "face to face"z tą samą Panią Konsultant do hotelu. Rozmowa trwała ponad 1 godzinę. Po tygodniu Pani miała zadzwonić z informacją jak dalej przebiega rekrutacja. Nie zadzwoniła... próbowałem się skontaktować jeszcze parokrotnie. Niestety..Pani nie odbiera telefonu komórkowego.. minęły już dwa miesiące i nic.Parę lat temu miałem podobny przypadek właśnie z Bigram.Każda szanująca się firma i człowiek udziela jasnej odpowiedzi w takiej kwestii. Nigdy więcej nie prześlę aplikacji do tej Firmy!!! ŻENADA!
3
2013-09-30 10:41:45
Aplikowałem na Kierownika Sprzedaży (zagraniczna Firma). Rozmowa dotyczyła mojego doświadczenia zawodowego. Rozumiem, że nie spełniłem oczekiwań... oczekuję więc jasnej i klarownej odpowiedzi. Nie odbieranie telefonu i brak informacji zwrotnej świadczy o kulturze i podejściu do Aplikujących, zwłaszcza że był to kolejny przypadek!
2
2013-10-02 17:32:26
tak jak napisałem w pierwszej wypowiedzi - spotkanie odbyło się w hotelu. Nie było testów, pytania dotyczyły mojego doświadczenia zawodowego i dlaczego zmieniam pracę.
2
- 2013-11-29 09:43:27
Użytkownik zainteresowany napisał samą prawdę! Firma jest bardzo nieprofesjonalna, zaprasza na rozmowy do swojego biura w Warszawie, gdzie w trakcie jest się informowanym kilkukrotnie o informacji zwrotnej i nic, ZERO JAKIEJKOLWIEK ODPOWIEDZI! Ja straciłem swój czas i pieniądze na dojazd na rekrutacje do Warszawy, na szczęście nie zrezygnowałem ze swojej obecnej posady. Tak więc, jeżeli szanujecie swój czas, nerwy i pieniądze to UWAŻAJCIE na tą firmę!
1
mr_sims 2014-01-12 12:39:37
Nie bede zbyt orginalny, jesli napisze, ze wszystko co zostalo tu napisane to sama prawda. Najpierw zawracaja (usunięte przez administratora) obiecuja, a na samym koncu nie otrzymuje sie zadnej odpowiedzi. Najsmieszniejsze jest to, ze gdy samemu chce sie dodzwonic do konsultanta, zeby dowiedziec sie czegokolwiek to albo nie odbiera, albo gdy juz odbiera to najpierw przedstawia sie swoim nazwiskiem a potem udaje, ze to nie on... Jednym slowem zenada i strata czasu. Szkoda, ze takie firmy w obecnej sytuacji, jaka panuje na rynku pracy staraja sie wykorzystywac pewna naiwnosc lub niewiedze ludzi poszukujacych pracy.
bbb 2014-01-20 09:49:47
To fakt, nawet jak się aplikuje na pracownika Bigram, też nie raczą odpowiedzieć...
1
koko 2014-01-27 14:52:48
benten chyba nie zrozumiałęś o co chodzi... jest odzew na wysłane cv, zaproszenie na rozmowę i rozmowa kwalifikacyjna, a później żadnego odzewu czy są na tak czy nie... ja gdzieś z ponad rok temu kandydowałam na asystenta bezpośrednio do nich do firmy, rekrutacja była kilkuetapowa, więc sporo czasu poświęciłam na spotkania i żadnej odpowiedzi nie dostałam. Na szczęście są też inne firmy, świat się na bigramie nie kończy. Swoją drogą to dobrze, że tak się wtedy stało, bo z tego co pamiętam to później ogłoszenia na to stanowisko pojawiały się co tydzień, także rotacja ogromna niemal jak w jakimś call center..
koko 2014-01-30 19:36:04
benten, raczej nie ma zbyt dużo chętnych, bo tak jak pisałam rekrutacja do ich firmy przebiega w kilku etapach (już po przejrzeniu CV), tak więc w końcowym etapie kandydatów jest może 2-3. Jeżeli szukasz pracy przy rekrutacji to uderzaj gdzie indziej, dla mnie zachowanie, gdzie nie informuje się kandydatów o wyniku rekrutacji jest niedopuszczalne
1
lokam 2015-01-31 14:44:54
no ja to uważam, że jak firma kogoś nei przyjmuje to powinna dać znać, i odpwoiedzieć kandydatowi że nie, bo bez sensu żeby ktoś czekał i robił sobie nadzieję że dostanei tą robotę w Bigram. Ale może to że nie odpowiadają wynika z tego, że np. osoba rekrutujaca ma za dużo roboty na głowie i sie nie wyrabia? może powinni do tego zatrudnić kogoś jeszzcze?
1
KKK 2015-02-13 11:15:13
śmiech na sali:)
Czy to BIGRAM, czy inna firma. wszędzie tak samo.
decyzja zapada po 2 dniach, i jak w ciągu tygodnia nikt nie odezwał się to nie ma co liczyć. proste.
PH 2015-04-02 23:06:02
Masakra z tymi zwrotnymi informacjami a raczej ich brakiem. Czy tak trudno jest napisać sorry znaleźliśmy kogoś lepszego? Taka informacja nie jest dobrą ale konkretną.Po prostu jest. Wiem na czym stoję a tak to tylko "lanie wody".
olkaa 2015-07-13 13:07:05
A u mnie rozmowa była ok.Aplikowałam na stanowisko Researchera, zaproszono mnie na spotkanie, po tygodniu na drugie. Dzisiaj jestem po godzinie próbnej.
Informują na bieżąco o etapie. Ale zobaczymy jak z ostateczną odpowiedzią.
anonymous 2015-09-13 01:19:10
ja również aplikowałam na jedno ze stanowisk w ich firmie, zadzwonili do mnie i zaprosili na rozmowę, po niej dostałam zaproszenie na nastepną, informują na bieżąco, także nie wiem o co wam chodzi. dzwonią do tych do których chcą, na tym polega rekrutacja albo sie odezwą albo nie. nie ma sensu czekac 2 miesiace na zbawienie bo to logiczne ze juz miel kogos lepszego po prostu. poza tym gdyby mieli wysylac kazdego emaila z odmową to całą prace by im to zajelo, chyba logiczne ze duza firma sie nie bedzie patyczkowac tylko musi isc dalej - i szybciej tym lepiej.
Ancz 2015-09-20 15:58:59
Albo po prostu nikt nie chce tutaj pracowac. kazdy mierzy swoja miara.
anonimowaaa 2016-03-14 16:23:14
praca w Bigram to średnia przyjemność. Szewc bez butów chodzi, jak to się mówi. Doradzają innym jak dbać o pracowników i wymądrzają się w internecie, a sami o swoich nie potrafią zadbać. Generalnie strzelanie focha przez przełożonych, brak feedbacku i umiejętności zarządzania zespołem to standard. Jako pracodawcy nie polecam. Jako headhunterów spoko.
3
xxx 2016-06-03 14:57:42
w BIGRAMie nie możesz liczyć na dobre zarobki, szkoda czasu na złudzenia...
3
xxx 2016-06-03 15:01:16
Zgadzam się w 100 % i też mówię z własnego doświadczenia.
2
Ja 2016-07-14 19:24:12
Ogólnie pracę w firmie można podsumować hasłem "szewc bez butów chodzi". Niby tacy mądrzy, firma konsultingowa, doradza innym i szkoli z różnych procesów, a u siebie nic z tego nie realizuje! Podejście menadżerów do swoich podwładnych jest wręcz obezwładniające. Ciężko większość z nich nazwać menadżerami z prawdziwego zdarzenia. Nie potrafią zarządzać zespołem, a czasem projektami. Liczy się tylko wynik ostateczny, czyli sprzedaż produktu. Żadnego rozwoju, o coachingu czy feedbacku można pomarzyć. Usługi świadczą na dobrym poziomie, ale wszystko wiedzą z teorii. W praktyce żadnego z rozwiązań nie stosują. Niestety przykład ten idzie z samej góry. Szkoda, bo mogłaby to być naprawdę fajna firma!
4
karolina 2016-07-21 13:31:39
to nie jest opinia o tym jak się pracuje w BIGRAM,....
an 2016-08-25 14:34:06
pewnie masz rację - w innym mieście może być lepiej, na pewno też zależy to od zespołu, do którego się trafi, ale w Warszawie nie jest za dobrze i ludzie od nich uciekają...ostatnio było sporo odejść (wliczając samą wiceprezes, która już nie mogła się dogadać z prezesem - o czymś to świadczy)
1
aaa 2016-08-25 14:36:40
ciekawe jakie benefity? karty multisport brak, szkoleń brak...jedyne co jest to medicover, za który i tak trzeba płacić...no i na święta rzucą jakimś bonem...
manio 2016-09-09 14:47:44
@aaa, może po prostu jesteś słabym pracownikiem? :)
1
maja3 2016-09-09 15:30:31
są też stanowiska wyższe i bardziej kwalifikowane teraz do wzięcia, widzę że są rekrutacja na kadrę dyrektorską obecnie
zuza 2016-11-17 17:10:21
Szanująca się firma zawsze przekazuje informację zwrotną, nie tylko pozytywną lecz również negatywna, dziękując za poświęcony czas.
Zostaw swoją opinię o BIGRAM S.A. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BIGRAM S.A.