Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
zainteresowany - 2009-10-26 03:48:39 odpowiedz | cytuj
czyli z tego co piszecie można wywnioskować ze nie długo firma zniknie z rynku bo wszystko rozkradną :-)) żenada ale rozbawiliście mnie tymi opiniami he he he
xxxxx - 2010-01-19 16:51:32 odpowiedz | cytuj
a Ja słyszałam, że zarobki są wysokie i praca nie ciężka.. Zastanawiam się czy tam nie isc..
Kiler,,, - 2010-02-06 12:57:38 odpowiedz | cytuj
Praca fajna a zarobki są standardowe jak na produkcje. Ja pracowałem tam pod firmą pośrednicząca i bardzo mało zarabiałem:(Pozdrawiam
anonim - 2010-02-19 20:05:18 odpowiedz | cytuj
Pracowalem kilka lat temu w dtw. Przepracowalem tam rok czasu. Jak w kazdej firmie sa plusy i minusy.
Plusy:
- sporo sie nauczylem nowych rzeczy,
- nauczylem sie patrzec na rozne problemy techniczne szerzej,
- poczulem sie jak inzynier.
Minusy:
- w trakcie mojego roku pracy, przez laboratorium przewinelo sie kilka osob, ktore bardzo szybko tracily prace, bo cos tam (szef mial gorszy dzien),
- odpytywanie przez szefa - jak w szkole,
- upierdliwy nie do zniesienia Archimedes (wtajemniczeni beda wiedziec kto to taki). BTW - Archimedes, to chyba typ jak z postu wyzej. Ciebie urabial, a do szefa donosil. Sam nie wiedzial, a szefowi donosil ze Ty nie wiesz, etc.
Podsumowujac: fajna praca zaraz po studiach, dzieki ktorej mozna sie czegos nauczyc i znalesc lepsza prace - mniej nerwowa, stabilniejsza, bez Archimedesow.
Pozdrowienia dla Pana Mietka - Czlowieka Legendy!
anonim - 2010-02-20 18:41:31 odpowiedz | cytuj
Czy beda? teraz jakies? przyjecia?? 1800zl? to nie malo.. duzo osob na produkcji by chcialo tyle zarabiac..
lm. - 2010-02-27 15:03:39 odpowiedz | cytuj
a co niby twoim zdaniem ci zwykli pracownicy robia nie tak??
anonim - 2010-04-12 20:16:52 odpowiedz | cytuj
Świetnie to wszystko ująłeś.
Ja dodam od siebie jeszcze kilka minusów patrząc z perspektywy szeregowego pracownika produkcji, który źle nie zarabia;)

-Osoby od zamówienia są całkowicie niekompetentne, zawsze czegoś brakuje, a na początku roku (2010) to już przeszli samych siebie, brak zamówienia odpowiedniej liczby palet, nadstawek i wyprasek do pakowania transformatorów sprawiły że produkty stały na produkcji i przystopowały dalszą pracę, której jest nie mało.
-Kierownicy, jest ich zdecydowanie za dużo(hala2) przez co produkcja kuleje, oni sami są nie nadają się do tego typu stanowisk, ponieważ jedyne w czym mogą się wykazać to porządek i dyscyplina, gdyż na produkowanych podzespołach po prostu się nie znają. Nie mówiąc już o planowaniu produkcji.
-System awansów. Nawet będąc przykładnym i wykazującym się pracownikiem, nie którzy mają nawet odpowiednie wykształcenie, i tak masz nikłe szanse na awans. Wszechobecne kolesiostwo i podlizywanie jest na prawdę frustrujące.
Mimo to pozdrawiam, i uważam że dtw to dobra firma w której można pracować i ją polecić.
bonifracy - 2010-04-27 15:30:44 odpowiedz | cytuj
średnie wynagrodzenie

pracownik magazynu w Tesco 1200zł miesiecznie praca po 12h
pracownik magazynu w Dtw 2000zł
filemon - 2010-04-28 20:11:02 odpowiedz | cytuj
Skoro tak w większości narzekacie na tą firmę kierownictwo finanse to dlaczego nikt sie nie chce zwolnić?! palców rąk wystarczyło by policzyć kto się sam zwolnił z dtw. Tylko narzekania i narzekania. Aczy kierowników jest za dużo?-jeden na zmianę! Wydaje mi się że w sam raz. Nic nie robią?a jak latają przez 8 godz po hali nie mając czasu nawet zjeść śniadania to tego nikt nie widzi?!I nie wydaje mi się żeby przez podlizywanie sie ktoś dostał awans ponieważ ktoś jak wybiera sobie kierownika to zdaje sobie chyba sprawę z tego że ma to być osoba na którą musi liczyć i która będzie umiała poprowadzić zmianę!
pm - 2010-04-28 23:18:46 odpowiedz | cytuj
W dzisiejszych czasach chyba ciężko znaleźć firmę która tak szybko się rozwija jak DTW - popatrzcie sobie na ilość samochodów, jakie wyjeżdżają co dzień z wyrobami gotowymi... Zastanówcie się jakich trzeba działań, żeby skoordynować dostawy kilkuset surowców i komponentów i wyprodukować takie ilości wyrobów, uwzględniając zmiany zamówień, wdrożenie nowych produktów i panowanie nad ekipą ponad 300 ludzi. Który z was tych co takie mądre uwagi tu wypisujecie, by się nadał na takiego kompetentnego, choćby wam miliony za to płacili?
Zarobki niespotykanie wysokie w tym kraju! Z roku na rok i z miesiąca na miesiąc coraz większe. Od początku kwietnia zgłosiło się do mnie 135 osób które prosiły o zatrudnienie jakiegoś tam znajomego / znajomej jednocześnie polecając im DTW jako firmę gdzie można zarobić, gdzie traktują po ludzku. Na hali 2 jest 190 pracowników, zatem ponad 70% ekipy poleca firmę innym. Reszta pewnie niedługo przyjdzie, żeby kogoś zatrudnić... ciekawe ile jest takich osób które piszą te głupoty o DTW jednocześnie prosząc o zatrudnienie swojego znajomego....???
Szkoda, że nie wkładacie tyle energii w zaangażowanie w pracę, co w te wypowiedzi. Jak znów czegoś braknie albo maszyna nawali i produkcja zacznie kuleć to zapraszam z wszelkimi sugestiami tych wszystkich "przykładnych i wykazujących się" żeby dyskutować o pomysłach i sposobach zarządzania produkcją i żeby w końcu ich zauważyć, bo awanse uciekają wam z przed nosa. W marcu awansowało 3ech gości (materiałówka) , w kwietniu 5ciu grupowych i 2ch kierowników. W czerwcu rusza system 4ro brygadowy i chcę wytypować kolejnych 3ech grupowych.
Zabawne jest obserwować jak diametralnie zmienia się wasz punkt widzenia w zależności od tego co robicie. Kilka razy przerabiałem to, jak jako pracownicy na hali niektórzy bronili norm, że takie wysokie i że tak ciężko, a później jak troszeczkę wyżej wskoczyli to sami do mnie przychodzili, że rzeczywiście małe te normy i trzeba by ludziom podnieść i więcej sprzątać bo czasu jest wystarczająco. Nikt od was nie wymaga nieludzkiego wysiłku tylko uczciwej pracy za naprawdę dobre pieniądze. Jak trzeba podnieść normy bo są większe zamówienia, to nie przychodzi się do was, że 100% wydajności w górę i bez gadania, tylko szuka się usprawnień, żeby się łatwiej pracowało. Sami macie okazję powiedzieć co wam nie pasuje i co trzeba zmienić. A wy sami sobie na złość robicie. Jak przychodzi nowy pracownik to patrzycie mu na ręce żeby czasem za dużo nie zrobił bo normy podniosą ( chociaż nigdy po takiej informacji nikt normy nie podniósł… wy dalej swoje), my doskonale wiemy kto ma takie podejście... Jak myślicie, takie zachowanie z waszej strony jest ok? To jest niestety zwykłe oszustwo i cygaństwo.
To samo z porządkiem na halach. Dlaczego niby Szef jak przyprowadza jakąś delegację na produkcję ma się wstydzić za bałagan, śmieci itp. W domach też macie bałagan i wszystko porozrzucane? Każdy chce mieć czysto i poukładane. A w pracy jak trzeba sprzątać to pretensje i uwagi że kierownicy to się tylko na porządku i dyscyplinie znają i bardzo się cieszę, że tacy właśnie są. Jak sami nie potraficie podstawowych zasad organizacji pracy spełnić to musicie niestety pracować na takich kierowników, którzy będą wam wiecznie o tym przypominać. Jak się wam mówi, że pracę zaczynamy „ 5 po” i kończymy „za 5” to się za wózkami chowacie jak w przedszkolu i dziwicie się później, że ktoś się czepia. Wprost się prosicie o to żeby się wami zainteresować, bo widać, że masę czasu macie.
Byłoby świetnie gdyby każdy kto ma coś mądrego do powiedzenia się wypowiedział bo wiele można zdziałać jak tylko jest informacja i chęć z waszej strony. A to co piszecie na takich forach i jak się wypowiadacie, świadczy przede wszystkim o was i o waszej kulturze. Spędzacie w pracy 30% swojego życia wiec sami też postarajcie się o to żeby wyglądało i działało to jak należy.
pies ogrodnika - 2010-04-29 10:43:18 odpowiedz | cytuj
Aha, jako kierownik nie powinienes brac udzialu w takich dyskusjach... czy wypowiadajac sie reprezentowales firme ?
Życiowy gość - 2010-04-29 15:49:19 odpowiedz | cytuj
Uśmiechnijcie się do życia ludzie (pracownicy, kierownicy i dyrektorzy), a nie pokazujcie jeden przez drugiego kto tu mądrzejszy...dość ma dzień swojej biedy. Pozdro all
filemon - 2010-04-29 18:34:56 odpowiedz | cytuj
Masz rację życiowy gościu. Przez takie wygadywanie na takich forach możemy tylko stracić bo napewno nic nie zyskamy i otym się już wkrótce pewnie przekonamy. Więc dość narzekania i birzmy się do pracy!!!:):):)
gal anonim - 2010-04-29 19:45:07 odpowiedz | cytuj
samo życie panowie. A dodam że punkt widzenia zawsze zależy od punktu siedzenia. Niech co poniektórzy nie zapominają od czego zaczynali tu pracę.
EDWARD ĄCKI - 2010-04-30 10:54:02 odpowiedz | cytuj
JEZELI KTOS JEST NA TYLE ODWAZNY TO NIECH NIE WYPISUJE GLUPOT NA TEMAT TEJ FIRMY,TYLKO NIECH PODEJDZIE DO SZEFA LUB DO INNEGO PRZELOZONEGO I POWIE MU CO GO BOLI. ANONIMOWO PISAC KAZDY POTRAFI!! SZCZERZE POWINNISCIE BYC WDZIECZNI ZA TO ZE SZEF DAJE NAM DOBRZE ZAROBIC!
A PEWNE NIEDOCIAGNIECIA SA W KAZDEJ FIRMIE,ZWLASZCZA PRZY TAK DUZEJ LICZEBNOSCI ZATRUDNIENIA! Z TYM SIE TRZEBA BYLO LICZYC ZANIM SIE ZATRUDNILISMY!!
fallout - 2010-04-30 12:08:26 odpowiedz | cytuj
Panowie - o każdej firmie można napisać że jest taka czy owaka, jednak nikt się nie kwapi o sugestie do przełożonych. Istotnym elementem każdej firmy jest odpowiednio dobrana struktura organizacyjna co nie zawsze jest trafną decyzją - każda firma przeprowadza restrukturyzacje przez co ewoluuje i uczy się. Kolejnym elementem jest obieg informacji w dwóch kierunkach. Może zacznijmy od tego aby każdy z pracowników wiedział jak wygląda struktura organizacyjna nie tylko kojarzył P. Stefana z całym szacunkiem jako tego najwyższego ale również inne osoby w połączeniu z działem. W tej firmie jest wiele osób z doświadczeniem, które chciałyby podzielić się doświadczeniem ale się boją - czego? byc może reakcji innych niejednokrotnie przełożonych na swoje sugestie. to narazie tyle pozdrawiam wszystkich
anonim - 2010-04-30 18:24:06 odpowiedz | cytuj
filemon - 2010-04-28 20:11:02

Powiedz mi, po czym można stwierdzić czy dana osoba będzie dobra na kierowniczym stanowisku? Po tym że przesiaduje w mistrzówce? Albo jak wypatrzeć kierowniczy talent na drugiej hali? Proszę wytłumacz mi bo wiem że wiele osób się nad tym zastanawia.
irlandia - 2010-04-30 18:24:26 odpowiedz | cytuj
filemon - 2010-04-28 20:11:02

anonim - 2010-05-01 13:09:09 odpowiedz | cytuj
Praca może byÄ? (chodz nie jest lekko). Zarobki dobre jak na polskie warunki, szef z gestem np. ostatnia premia oby tak dalej, aż chce siÄ? pracowaÄ? ale zawsze jest jakieÅ? ale sÄ? grupowi którzy pracujÄ? jak wszyscy dajÄ?c dobry przykÅ?ad, a sÄ? tacy któży chodzÄ? po hali ze znudzonÄ? minÄ?, z rÄ?kami w kieszeni i gÅ?owÄ? w chmurach. Nie doÅ?Ä? że nic nie robiÄ? to dezorganizujÄ? prace wk....ajÄ? ludzi i psujÄ? atmosfere wymyslajÄ?c co chwile innÄ? bzdure a przy tym jeszcze awansujÄ?..no i ta agencja poÅ?rednictwa w dzisiejszych czasach pracownik tymczasowy czy sezonowy nie ma praw, nawet gÅ?upiej pożyczki nie dostanie.
anonim - 2010-05-05 10:01:26 odpowiedz | cytuj
pm - 2010-04-28 23:18:46

Panie Pawle.
Pan chyba robil fakultet z socjotechniki. Po prostu jak przeczytalem ten wpis, musialem sie wypowiedziec - nie moglem odpuscic. Buhaha...Pozwole sobie zrobic parafraze ww. wypowiedzi. Oto ona:
" Firma super, odbieram sobie od gardla zeby wam, niewdzieczni ludzie dac. Firma - zywiciela setek niewdziecznych ludzi. To dzieki tej firmie nie chodzicie glodni i nadzy. Wszystko co robim to dla was. Dla firmy moge poswiecic siebie..."
Miedzy slowami jeszcze umiescil Pan PS. o tresci : " Panie Stefanie, to ja pisalem - Pawel M. Moze zatem premia? Podwyzka? Ja naprawde kocham ta firme".
Wypowiedz jak wypowiedz, ale wypowiedz z podaniem swoich inicjalow to szczyt lizusostwa - a tego nikt nie lubi. Wiekszosc nie zauwazyla, ale sa tacy ktorzy zauwazyli.
Firma - ma Pan racje. Daje prace, uczciwy zarobek, jak komus nie pasuje, zawsze mozna zmienic.
Kierownictwo - Mlode Wilki, ktore kieruja sie checia zdobycia kasy i zrobienia kariery, bez wzgledu na wszystko. Mozna najpierw warto popracowac na szacunek wsrod pracownikow? Tego nie uczyli na socjotechnice?
Anonim - 2010-05-05 10:04:54 odpowiedz | cytuj
Panie Pawle.
xyz - 2010-05-05 16:09:03 odpowiedz | cytuj
Nie rozumiem was ludzie. Jak macie zle tak w tej pracy to czemu nie znajdziecie sobie nowej?np. ikea,real kfc... Zobaczycie tam jak sie traktuje pracownikow, ile dostaniecie, ze nawet w Boże Narodzenie bedziecie pracowc a wypłate to może 1200 na reke dostaniecie.Zobaczycie jak ludzie traktuja ludzi to moze przestaniecie gadac i pleść bzdury. Poza tym jak sie nie podoba to czemu jeszcze pracujecie w dtw? Nikt was na sile nie trzyma...

qwerty - 2010-05-05 16:38:13 odpowiedz | cytuj
xyz, tyle że my nie wykładamy spożywki na półki, ani nie smażymy frytek żeby dostawać 1200zł. Robimy transformatory, przekładniki, filtry - urządzenia dobrej renomy i jakości na która pracowaliśmy latami, więc nie mów mi że mam zasuwać za grosze, to nie chiny. Wielu osobom na prawdę się chce pracować i nie narzekają.
Wydaje mi się że większość wpisów na tej stronie należy do osób zwolnionych, takich które się do dtw nie dostały, albo pracujących pod work expressem, stąd tyle w nich jadu. Mam tylko nadzieję że ktoś zdaje sobie sprawę z tego, że nie można ich brać całkiem na poważnie.
anonim - 2010-05-05 18:51:21 odpowiedz | cytuj
WYPRASZAM SOBIE!! PRACUJE POD "WORK EXPRESS" I NIE UWAZAM, ZE JESTEM GORSZYM PRACOWNIKIEM OD CIEBIE. MAM TYLKO MNIEJ SZCZESCIA ZE PRZESTALI PRZYJMOWAC W DTW. NIE NARZEKAM NA PRACE TYLKO NA NIESPRAWIEDLIWE WYPLATY, BO OSOBY Z DTW ZA TA SAMA PRACE MAJA WIECEJ KASY, NAWET OSOBY KTORE DOKTORYZUJA SIE NA CIECIU FOLII. UCZCIWIE PRACUJE JAK WIEKSZOSC LUDZI W ZAKLADZIE I NIE DZIELMY ICH NA LUDZI Z AGENCJI I LUDZI Z DTW BO I TU I TU NIE BRAKUJE LESEROW A LUDZIE PRACUJACY POD AGENCJA MAJA ZAWSZE POD GORE NP.URLOPY ITD.
pm - 2010-05-05 22:00:06 odpowiedz | cytuj
Hehe..., no pięknie to skomentowałeś, też się uśmiałem...;) Pozdrawiam.
x