brak logo

TIM Rolety

Bydgoszcz

Opinie o TIM Rolety

byly klient 2013-11-27 20:51
Firma tragiczna, nie dosc ze niepoprawnie zamontowane, to w dodatku nikt nagle nie chce uwzglednic mi reklamacji, co gorsze pan adam nie odbiera telefonu, mysli sobie ze ma przed soba kogos niepowaznego. Termin montazu opoznil sie o tydzien. Zaplacilem ciezkie pieniadze,bo miala byc dobra jakosc. Cena to tez zaden szał na tle konkurencji.Ogolnie strata czasu i co najwazniejsze pieniedzy. Uwazajcie na ta firme, brak kompetencji!!!!
11
były klient 2 2014-08-27 14:31
Zgadzam się z opinią powyżej w 100%. Pan Adam to jakiś furiat. Nie potrafi nawet przyznać się do błędu montażowego.
8
Robert 2014-10-17 19:06
Oczywiście firma kompletnie nie kompetentna. Kierownik i pracownicy. Moskitiery miałem otrzymać do końca lipca. Mamy październik 2014 moskitier jak nie ma tak nie ma.

UWAGA na tą firmę.
9
dałemsięnaciągnońćprzeztimrolety 2014-11-09 06:25
dno dno ....metr mułu ....jeżeli ktokolwiek podejmie zatrudnienie tej firmy ....musi mieć żelazne nerwy . gruby portfel poprawki są kosztowniejsze od samej usługi swiadczonej przez tych gości
10
Malgorzata 2015-02-17 21:48
Szanowny pan kierownik oddziału Lębork powinien zasięgnąć porady lekarza, nerwowy, podnosi glos na klientow, kloci sie nie potrzebnie. To samo podczas montażu zauważyłam, jak odzywa sie do swoich wspolpracownikow. Az uszy wiedna. Dziwie sie ze pelni taka funkcje w firmie. Ponadto zle wymierzona stolarka, zamontowana w miare, lecz firma wyjatkowo nie slowna. Nie potrafia przyjechac na umowiona godzine, czlowiek kwitnie na budowie, a oni sie z tym nie licza. Z czystym sumieniem przestrzegam, jest wiele innych firm, ktore zrobia to lepiej, z profesjonalizmem , nawet za nizsze pieniadze.
10
gość 2015-02-23 22:18
popełniłem wielki błąd zlecając montaż okien tej firmie .....okna nadają się na śmietnik po montażu "tych profesjonalistów " ....ciekawe czy Drutex ( producent okien) wie że przy okazji tim rolety robi im "czarny p-r"
ps z opini wychodzi że w bydgoszczy i lemborku ten sam przekrój ludzi pracuje i na takim samym poziomie .........poniżej dna !
10
zawiedziony 2016-01-05 11:20
Banda złodziei
Wysyłają faktury przed zakończeniem prac a potem straszą windykacją
Nie polecam
8
Monia 2016-03-18 15:43
Jeżeli jest to faktura rozliczają towar to pewnie, że może być wystawiona przed wykonaną usługą... wystarczy czytać umowy, które się podpisuje a tego często ludzie nie robią.. firma TIM Rolety ma działanie jak większość firm z tej branży, za towar rozliczenie przed montażem, a za wykonaną usługę po montażu.. wiem bo realizowałam u nich zamówienie.. co więcej jeżeli jest potrzeba, żeby przed rozliczeniem za towar go obejrzeć to zapraszają do siebie na magazyn...
2
bezimienny 2016-03-18 15:56
Miałem jak "Monia". Kupiłem w TIMie rolety. Wpłaciłem zaliczkę, a przed montażem miałem się rozliczyć za towar. Tłumaczyli mi, że ze sklepu też nie wyjdę z telewizorem bez zapłacenia...w sumie racja, ale ja się dogadałem, że zapłacę na budowie przed samym montażem, jak zobaczę towar i tak też zrobiłem. Reszta po robocie. W sumie co? Zrobili swoje i pojechali, więc nie mogę narzekać.
2
akacja 2016-03-31 11:11
Fatalnie. Montaż drzwi wewnętrznych trwał 4 miesiące. Przy pomiarze pomylili w jednym wypadku wielkość otworu , w drugim - stronę prawą /lewą. Potem starano mi się wmówić że taką zamawiałem lub się też mam przyzwyczaić, że chcąc zapalić światło mam obejść drzwi !!! Przy montażu ostatniej sztuki była zbita szybka - gdybym w porę sam tego nie zauważył montażyści nic by nie powiedzieli i dali protokół odbioru do podpisania (wnioskuję z tego że skrzydło było już zamontowane na ościeżnicy).
6
klient 2016-04-04 08:25
nie polecam
6
anonim 2016-04-04 10:52
Potwierdzam firma "Krzak"
7
adam 2016-05-24 21:51
Ale reklamy ładne potrafią robić
2
oszukanyprzeztimrolety 2016-08-02 17:09
ja domagam się już 1,5 roku tyle czekam na rozprawę i co dalej nie skreślać? oni to jedno wielkie potknięcie :) ... omijać z daleka to coś bo firma to żadna jak sobie poczytać o nich opinie to cały czas negatywy .........
5
Były klient 2016-11-09 07:42
Takiego dna to ja nie spotkałem jak żyje! Najgorsza firma z jaką współpracowałem. Nie potrafią nawet dobrze wysłać wymiarów do fabryk, brak kontaktu później, no żenada!
6
Niezadowolona klientka 2016-11-25 19:13
Masakra, zamówiliśmy we wrześniu plisy, przyszły na odwrót kolory- Pan który je zamawiał wpisał na źle zamówienie mimo, że kilka razy było powtarzane jakie kolory mają być. Na szczęście mieliśmy maila potwierdzającego nasze zamówienie, inaczej nic byśmy nie wywalczyli, bo się wszystkiego wypierali. Z wielkiej łaski uwzględnili reklamację, ale na plisy czekaliśmy kolejny miesiąc. Obsługa bezczelna. Nie polecam, szkoda nerwów.
6
TIM Rolety 2016-12-13 13:56
Szanowna Pani,

Reklamacja plis została uwzględniona przez kierownika oddziału bez żadnych problemów. Na plisy czekali Państwo tydzień od "przyznania" reklamacji ( czas zamówienia nowej tkaniny i produkcja) . Ponadto niestety klient musi zwracać uwagę na to co pospisuję. Towar był zgodny z umową podpisaną przez Państwa natomiast chcąc zadowolić klienta, przyznaliśmy że w korespondencji meilowej przed podpisaniem umowy były kolory wspomniane na odwrót. Dla Nas umowa jest wiążąca, gdyż klienci od momentu złożenia oferty do podpsiania umowy ( u Państwa ten proces trwał jakiś czas) dokonują różnych zmian. Skąd pewność, że to przedstawiciel firmy dokonał błędu a Nie Pan, który nie zwrócił uwagi który dokładnie materiał wybiera? Pomimo tego, że zamiast powołać się na podpisaną wspólnie umowę odnieśliśmy się do meila napisanego wcześniej przed podpisaniem umowy i tak jak widać niestety nie zadowoliliśmy klienta. Pada wobec tego pytanie czy warto klientowi iść "na rękę" czy trzymać się umowy, która jest wiążąca i którą się w określonym celu spisuje! Na przyszłość radzimy zwracać większą uwagę na to pod czym Państwo się podpisują, gdyż jesteśmy tylko ludźmi i popełniamy ludzkie błędy, ale podpisując w salonie samochodowym umowę na czerwony samochód nie można później mówić, ze nie zna się nazwy koloru czerwonego a posługuje jedynie sformułowaniem "jasne", "ciemne". Reasumując z Naszej strony dołożyliśmy wszelkich starań, aby otrzymali Państwo to czego oczekują w zamian otrzymaliśmy nie do końca rzetelną opinie.

Z pozdrowieniami
Firma TIM Rolety
2
oszukany 2016-12-20 20:07
Ostrzegam przed zatrudnieniem się w tej firmie ,NIE UCZCIWY PRACODAWCA ,NIE PŁACI PENSJI W TERMINIE ,JAKAKOLWIEK PRÓBA UZYSKANIA ZAPŁATY KOŃCZY SIĘ WYRZUCENIEM Z PRACY przez jego kierownika . ]
12
oszukana 2017-01-18 11:48
Firma totalne dno,szkoda slow .Firma prowadzona przez osoby karane i w dodatku zatrudniajaca wiezniow .Nie przeszkoleni pracownicy ktozy wogole nie znaja sie na tym co robia.Auta firmowe wizytowka taka ze plakac sie chce ,mialam jechac z kierowca firmowym autem jak otworzylam drzwi to w sordu na fotelu zobaczylam wymiociny kierowca zgarnal je jakas kartka i powiedzial ze smialo mam usiasc myslalam ze padne odmowilam i powiedzialam ze pojade taksowka za nim .Oczywiscie jesli chodzi o zamowienie to trzy razy bylo poprawiane bo nie ma tam kompetentnych osob ktore tego pilnuja .o montazu jesli mozna to tak nazwac juz nie wspomne reklamacja za reklamacja i jeszcze wielkie pretensje kierownika czy jak on sie tam zwie pana Przemka ze to ja wymyslam i nie znam sie do tego wulgarny oblesny typ widac ze swoje za uszami ma .Slyszalam tez ze jako pracodawcy to sa okropni jeden przez drogiego zganiaja na siebie ze to ten mial zaplacic a pozniej i tak nie placa i jeszcze smia powiedziec w zywe oczy ze nikt tam taki nie pracowal nagrania z kamer usowaja zeby nie bylo dowodow .Malo tego sam pracownik powiedzial ze firmie wszyscy naduzywaja narkotykow.
7
TIM 2017-02-21 15:03
Panie Januszu proszę mieć godność się podpisać :) dwa lata w sądzie? dopiero dzisiaj była pierwsza rozprawa.. wstrzymajmy się proszę do wyroku sądu.

Pozdrawiam
4
oszukanyprzeztimrolety 2017-03-22 18:53
witam ....serdecznie .....właśnie jestem w trakcie sprawy z tim rolety . Wiem że zaglądają tu byli pracownicy tim rolety mam prośbę o kontakt na adres sprawatimrolety@onet.pl szczególnie tych pracowników którzy w 2014 r montowali okna w Mochlu

pozdrawiam ......................

ps do "TIM " dwa lata od złożenia pozwu jak by nie liczyć co do godności to gdzie wasza ? ...na śmietniku ?

ładniej brzmi................ oszukany przez tim-rolety :) taki rzeczowy nik :)
6
Antoni 2017-04-30 11:05
Widzę ze pan Niedzwiedzki próbuje wybielić swoje rządy mimo że jest nieudolnym dziennikarzyną to niech się pochwali czemu odeszli przedstawiciele montażyści i produkcja poprostu mieli gdzieś takie traktowanie kopertowe wypłaty nie wspominając zle pozamawisnych towarów
6
załamany 2017-05-08 07:53
pracodawca przez pewien dość spory okres był w miarę dobry . do pracy szło się z przyjemnością. wszystko zmienili się gdy zaczął zatrudniać osadzonych oraz byłych osadzonych jako pracowników. nagle zmieniły się priorytety. pracownik który był lub jest więźniem stał się ważniejszy. zaczęły się problemy z wypłatami. spóźnienia w terminach dwa tygodnie to standard, a bywa i gorzej(nawet do miesiąca). kierownictwo ani nie uprzedza że wypłata się spóźni ani nie przeprosi . osadzonych opłacają regularnie a zwykłego pracownika mają w głębokim poważaniu . traktowanie normalnego pracownika jest na poziomie zerowym. jakby był niemile widziany i niechciany. wszystkim odradzam tego pracodawcę. no chyba że lubi ktoś takie traktowanie i pracę bez wynagrodzenia i niepewna przyszłość
4
były pracownik 2017-05-09 12:38
to prawda kiedyś chodziło się do pracy bardzo milo ale po zmianach władz kierowniczych wszystko się zmieniło pracownicy którzy tworzyli podwaliny firmy zaczęli masowo odchodzić dla właściciela ważniejsi są teraz byli i obecni więźniowie a nie etatowy pracownik który nieparząca ze ma rodzinę zostawał dużej w pracy nie odmawiał nigdy ze nie może zostać. niestety wypłaty tez nie są na czas wypłacane. bo najważniejsi są więźniowie którzy musza mieć wpływ na konto do 10 każdego miesiąca bo jak nie to zakład karny ich nie wypuści. a pracownik etatowy może poczekać na wypłatę. druga bolączka pracowników którzy odeszli jest to ze ani kierownictwo i właściciel nie informowali ze nie będzie wypłaty na czas a wiadomo ze każdy ma rodzinę i inne zobowiązania finansowe a wystarczyło zrobić takie zebranie ze pensji nie będzie każdy z nas jest człowiekiem i by to zrozumiał ale polityka firmy dozy do tego ażeby odeszli wszyscy etatowi pracownicy a wiadomo ze podwalina firmy jest szanowany i doceniany pracownik i tego musza się nauczyć kierownictwo i właściciel firmy. jeżeli ktoś ma ochotę pracować CHARYTATYWNIE to polecam tom firmę innym razie nie chyba się cos zmieni ale raczej ku lepszemu tam się nie dąży
4
TIM Rolety 2017-05-29 13:49
Jeśli ktokolwiek z Państwa czuje się oszukany lub zamówienie nie zostało przygotowane na czas -
zachęcamy do kontaktu, zaproponujemy dogodne rozwiązanie, aby obie strony były zadowolone. Pozdrawiamy - Zespół TIM Rolety.
1
antoni 2017-05-29 19:34
do tim masakra to jakiś żart poco zapraszacie chyba na kawę ? dogodne rozwiązanie ? nawet nie wiesz człowieku co to znaczy .
Uprzedzacie klientów że wasi pracownicy to skazani ?
3
TIM Rolety 2017-05-30 06:45
Prosimy o merytoryczną dyskusję, jakie niedogodności spotkały Państwa ze strony naszych pracowników w trakcie wizyty? Pozdrawiamy - Zespół TIM Rolety.
1
bezradna 2017-05-31 12:17
Ta firma to jakiś koszmar. Pracownicy nie otrzymują wynagrodzenia. Dzisiaj jest ostatni a o wypłacie cisza. Z czego ludzie mają żyć. A w końcu mają rodziny. Szef sobie jeździ na rybki a ludzi ma w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] To jakaś kpina. Po prostu jest jedno wyjście. Trzeba iść do sądu pracy. Może to ich czegoś nauczy!!!
5
Tim-rolety 2017-05-31 17:24
Tak do Norwegii jeździ na te rybki i nie tylko w ( usunięte przez administratora ) ma pracowników ale przede wszystkim klijent też się tam mieści jak widać z powyższego. .
5
Arek 2017-06-02 19:24
TIM Rolety nie płaci ludziom i kontrahentom a właściciel otwiera nowa firmę robiąca to samo pod innym szyldem Alu System w specjalnej strefie ekonomicznej w leborku i robi sobie zdjęcia z burmistrzem miasta. Jak pan Manager podpisujący sie jako TIM Rolety merytorycznie wyjaśni to zjawisko? Czy to jest fair? Chyba najpierw zobowiązania wobec Pracownikow i Dostawców a pózniej inwestycje a nie inwestycje kosztem wynagrodzeń ludzi? No ale pan Manager nie wie co to znaczy bo pan Manager ma dostęp do konta wlasciciela i sam wypłaca sobie pensje i premie na czas, sobie i swoim przydoopasom - to tłumaczy dlaczego tak zaciekle i merytorycznie broni w imieniu firmy.
5
Zupełnie nikt 2017-06-03 16:51
Zgłaszanie firmy do inspekcji pracy chyba już nie ma sensu.Już druga kontrola i nic nie zmieniła.Widać macki "Pana" Piotra i Przemka sięgają bardzo daleko.Ciekawe ile ta sytuacja jeszcze potrwa?Co się jeszcze musi stać żeby w końcu zaczęli przestrzegać praw pracowników?Zapewne za chwilę odpisze tu "Zespół Tim Rolety "(czyli panienka Natalia i wielmożny Przemysław) i zaprosi do merytorycznej rozmowy.Ale o czym?O nie przestrzeganiu praw pracownika?O tym można porozmawiać w sądzie pracy z.... hmmm.... że znajomym sędzią szanownych prezesów...
4
Krystyna 2017-06-19 11:07
Oddział w leborku juz bankrut? Czy kto moze potwierdzić czy ta informacja jest prawdziwa?
2
olek 2017-06-27 21:20
W sadzie bylem z nimi i nikt im nie pomógł
1
Zostaw swoją opinię o TIM Rolety - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TIM Rolety