logo Protrade Sp.z o.o.

Protrade Sp.z o.o.

Gdynia

Opinie o Protrade Sp.z o.o.

LEGIONOW 2009-12-16 17:07:11
WYNAGRODZENIE JEST PROWIZYJNE ILE SPRZEDAŻ TYLE ZAROBISZ JAK SZUKASZ PRACY NA GODZINY TO SIE DO TAKIEJ NIE NADAJESZ JAK PEWNA SWOICH UMIEJETNOSCI I UMNIESZ ROZMAWIAC I SPRZEDAWAC TO MOZESZ SOBIE PORADZIC JA ZARABIAM A ATUTEM JEST TO ZE MAM SAMA WPŁYW NA ZAROBKI I NA CZAS JAKI SPEDZAM ZAWSZE SIE MOGE DOGADAC
anonim 2010-01-26 22:15:01
właśnie, gdzie oni się mieszczą w Olsztynie, ktoś wie?
pytanie 2010-01-26 22:18:57
a gdzie się ta firma mieści w Olsztynie?
kiler 2010-02-03 22:49:48
Na Ul. Jagielońskiej w budynku TP
Ok. 2010-04-26 14:52:58
Ok.
Marcin 2010-11-06 08:43:43
Ja pracuję od września, zmienił się kierownik i teraz jest zaj..ście:)
Elastyczny czas pracy i wpływ na własne zarobki mi odpowiadają.
Agnieszka 2011-09-08 08:09:15
( usunięte przez administratora )a Ty w Olsztyne pracujesz, ze Ci tak tu dobrze?
Pracownik Protrade 2012-01-24 10:59:03
Za przeproszeniem guzik prawda. Jak ktoś nie pracuje i nie sprzedaje to nie zarabia. Jak ktos przychodzi do pracy na 4 godziny z czego dwie spędza przy kawce i na facebooku to nie zarabia. Uczciwi ludzie prcują w Protrade w Poznaniu kilka miesięcy i jakoś nie narzekają.

Jeśli chcesz zarobić porządną pensję i jesteś gotowy na UCZCIWĄ pracę i do tego masz poukładane w głowie to zarobisz i będziesz zadowolony. Pieniądze są wypłacane na czas, system wynagrodzeń jest zrozumiały dla przeciętnie inteligentnej osoby. Dodatkowo firma ma ciekawy system szkoleń, nieregulowany czas pracy i możliwość awansu.

Krzykacz, który nawet do przysłowiowej łopaty się nie nadaje, zawsze będzie szukał winnych swojej nieudolności wszędzie poza sobą.
dokładnie 2012-01-24 11:10:40
skoro sam piszesz, że nie potrafisz dobrze pracowac to za co chciałbyś dostac pieniądze? za wynoszenie długopisów?
Pionek 2012-01-24 15:36:08
Pracuję w Protrade Poznań od dwóch miesięcy i jestem dość zadowolony. Atmosfera ok, warunki zatrudnienia b. dobre, tylko klienci trochę trudni, ale to wszędzie chyba dziś tak jest. Ogólnie- polecam :)
pionek 2012-01-26 20:36:04
gdyby tam bylo normalnie w tej firmie protrade na [usunięte przez moderatora]w poznaniu to by nikt nie wypisywal na forum takich rzeczy hahah ta firma to tylko sciema do pracownikow:(jak w ogole ktos tam pracuje haha) nie licz sie z jaka kolwiek wyplata a jesli nie wierzysz to sam na wlasnej skorze sie przekonasz...
zadowolony pracownik 2012-01-29 21:19:26
Jestem bardzo zadowolony ze swojej pracy,pracujemy 6 godz.a faktycznie to tylko 3 godz; zarabiam 40 000 tys zł. miesiecznie netto+premia miesięczna 60% ! jest super ! nie wiem co robic z pieniedzmi, na wszystko mnie stać! do domu wracam z przyjemnością bez stresu.A co najważniejsze,że co miesiąc są podwyżki pensji o 1000zł.Nie mogę wyjść z podziwu dla swojego pracodawcy,jest jak matka i ojciec w jednej osobie. Mam samochód służbowy Mercedesa SLR MCLAREN. w ktorym mam zawsze zalany cały bak . a na dodatek firma funduje mi darmowe obiady i kolacje w hotelu Sheraton! atmosfera jest miła, lubimy chodzic z szefem na papieroska i pijemy razem kawki, w weekendy wszyscy razem imprezujemy całą firmą, pozniej spimy w hotelu Sheraton i romanse czesto sie zdarzają, chodzimy tam na basen i saune. niekrórzy w poniedziałki nie są w stanie przyjsc do pracy, ogolnie jest super! polecam. jestem bogatą osoba dzieki tej firmie.
Nowa 2012-03-02 15:56:31
Jak wygląda praca menadżera biura jakie warunki wie ktoś może z góry dzieki za info ;)
1
ja też 2012-05-16 08:49:43
a ja zaczynam właśnie kolejny dzień pracy w protrade i na razie nie mogę zgodzić się ze złymi opiniami dotyczącymi tej firmy, póki co mam za sobą 1 miesiąc, wynagrodzenie właśnie dotarło - wszytko zgodnie z umową - dostałam nawet niewielką, ale zawsze premię, w tym miesiącu mam znakomite wyniki i zanosi się na dobre wysokie wynagrodzenie jak na pracę konsultanta telefonicznego, atmosfera w pracy jest wymarzona - tzn. zero stresu, przyjazna i uczciwa praca,
dodam jeszcze na koniec, że pracuję w centrali firmy i do niej nawiązuje powyższa opinia

pozdrawiam
Gość 2012-06-30 17:02:13
Gość - 2012-06-29 20:02:18

Firma Protrade jest [usunięte przez moderatora] firmą która żyje z [usunięte przez moderatora] i z przycinania kasy handlowcom. Przycinają na wypłatach bo nie pokazują plików rozliczeniowych i na dodatek jak ktoś się zwolni to po tych 180-ciu dniach może pomarzyć że dostanie jakąś wypłatę (w umowie śmieciowej którą się podpisuje z tą firmą jest wszystko zawarte na ten temat)...180 dni HAHAHA, boki zrywać ;D. To że dostaje się pierwszą wypłatę po dwóch miesiącach to prawda (taki jest system rozliczeniowy z TePsą), no chyba że robisz dużo WLRów (które się realizują) to dostaniesz po trzech miesiącach... ale i tak jak dostaniesz to okrojoną przez swoją "kierowniczkę" bądź "kierownika" (od siedmiu boleści). Skrótowo mówiąc, jeżeli masz szansę tam pracować to nie korzystaj z niej (tylko stracisz - nerwy, czas i kasę), jeżeli już tam pracujesz to...pamiętaj że będzie tylko gorzej i zastanów się czy wardo dalej tam pracować, czy nie lepiej poszukać innej pracy.
Podpisuję się pod tą wypowiedzią obydwiema rękami.
Oto cała prawda o pracy w tej firmie. Można by było jeszcze niejedno dodać, ale widzę, że nie ma tu wielu innych, wpisanych wcześniej złych opinii. To bardzo ciekawe, dlaczego Administrator usuwa akurat te niepochlebne. Z założenia przynajmniej powinien być bezstronny, no chyba, że ta strona ...ma służyć reklamie!
uuuu 2012-07-01 13:27:50
Gościu,

a z ciekawości o jakim mieście piszesz? jestem handlowcem d2d w protrade i co miesiąc swój plik dostaje - czasem czegoś tam brakuje ale to wynik tego, że umowy długo się procesują i nie zawsze realizują na czas, kasa jest za to co przynisłem i to się zgadza

po tym co piszesz wnioskuję, że żle wygląda postepowanie bossa w Twoim oddziale i jaki to odział?
Huleya 2012-09-11 21:02:51
Rozmowa kwalifikacyjna:
6 zł netto / 1 h pracy
po miesiącu - umowa o pracę
po 60 dniach - prowizja
elastyczne godziny pracy

Rzeczywistość:
6 zł brutto / 1 h pracy
nigdy nie dostaniesz umowy o pracę
prowizja - zapomnij!
godziny pracy - sztywne!

Koszmar, pozwałabym do sądu gdybym miała na to czas. Nagrywajcie rozmowy kwalifikacyjne!!!
lllilllla 2012-09-20 09:48:43
Nie polecam Tego pracodawcy. [usunięte przez moderatora] !!!! zgadzam się z poprzednikiem NAGRYWAJCIE ROZMOWY KWALIFIKACYJNE i nie bierzcie ich pod uwagę bo to jedna wielka ściema. Umowa o prace hahahaha zapomij !! po 3 miesiacach i tak Cie wywalą bo poszukają kolejnych naiwnych, a [usunięte przez moderatora] zawsze wymyśli jakiś powód, aby nie zapłacić tyle ile się zarobiło. Pozdrawiam NAJWIĘKSZYCH ŚCIEMNIACZY W POLSCE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
to ja 2012-09-28 17:26:08
piszecie tu sporo prawdy, tej na plus ale zdecydowanie wiecej jest tych negatywnych faktów, uważajcie na \"kierowników\" [usunięte przez moderatora] was na kase a specjalistą w tym zakresie jast [usunięte przez modertora] :), ja na szczęscie już tam nie pracuje, a na pliki rozliczeniowe za moje usługi sie nie moge doprosic, rzekoma wypłata prowizji po 180 od zerwania umowy to fikcja, ale nie dla mnie :), podjąłem pewne kroki,które uprzykrzą życie takim [usunięte przez moderatora]:)) ODRADZAM WSZYSTKIM PRACĘ W TEJ FIRMIE A ZWŁASZCZA ODDZIAŁ BYDGOSKI, wiszą mi kilka tysiecy i nie popuszczę
franc 2014-02-27 11:27:21
Podobno Protrade daje 6 brutto za godzinę, ale to informacja z innego forum, podobno obiecują netto tyle, także może to ktos jeszcze zweryfikuje.
Antek 2014-02-28 09:24:55
Oby nie było to prawdą, 6 brutto to chyba mniej niż minimalna krajowa, zalezy pewnie tez od stanowiska w Protrade.
alek 2014-03-09 17:53:04
6 brutto przy 160 godzinach, wychodziłoby 960 brutto, także wątpię, pewnie protrade daje więcej, bo to za mało.
noria 2014-03-09 19:30:39
Może mają jakieś problemy finansowe, bo nawet strona internetowa nie działa, bo nie zapłacono za domenę, można ją kupic za 12,5 tysiąca.
cudo 2014-03-14 18:47:53
w sumie może i dobrze, że jak szukają oszczędnosci to na stronie internetowej, a nie od razu w pracownikach
Gość 2014-03-15 20:48:25
pytanie, czy ta firma w ogóle istnieje. Z moich informacji wynika, że już nie.
crakersiak 2014-04-14 07:02:28
dla nie czytajacych wiadomosci pakiety wlasnosciowe firmy kupila firma xtb broker najprawdopodobniej nowy wspowlasciciel robi jakas restrukturyzacje
golum 2014-05-28 17:14:42
podobno zmieniło się tyle, że stały zespół już chyba jest, bo i ogłoszeń nigdzie nie ma, ale jeśli macie więcej informacji to piszcie
ignor 2014-11-15 00:42:01
jak dobrze rozumiem, to chodzi o Poltrade w Gdyni? bo trochę jest firm o tej nazwie.nadal nie mam ich strony internetowej i w odpowiedzi na wpis powyżej - jeśli szukają oszczędności to DLACZEGO w stronie internetowej? obecnie można mieć ją za grosze a to glówna reklama w dzisiejszych czasach, w dobie internetu!
indyk 2015-01-23 17:07:05
tak, mi się wydaje @ignor, że właśnie o ta w Gdyni chodzi i w sumie wiem, że mają dobrą stronę tylko czasem prezentacja zewnętrzna nie równa się atmosferze jaka jest wewntrz firmy i to ile pensji dostają pracownicy tak naprawde, więc ja mam takie pytanie o zarobki właśnie jak to wszystko wygląda teraz?
Motar 2015-02-11 01:13:03
Taaak, pomijając fakt, że strona internetowa Protrade została przez usługodawcę wyceniona na 12,000 zł? Mam dziwne wrażenie, że coś z gdyńską firmą jest nie tak, bo mając pełną świadomość biznesową takie rzeczy jak strona internetowa nie powinny być w ogóle tematem dyskusji. Dzięki za wszelkie podpowiedzi co do firmy.
górnik 2015-02-26 00:15:32
kurczę, rozumiem że mowa jest tutaj o Portraderze prawda ? bo nie mogę nigdzie znaleźć info o frimie Protrade. Czy główną usługa jaką oferuje firma jest prowadzenie biura tradingowego ? bo już od dłuższego czasu szukam własnie tej tematu tej firmy i informacji które nakierowałyby mnie na ewentualną przyszłość w firmie.
mh 2016-05-16 22:08:04
no właśnie od bardzo dawna nikt tu nic nie pisał i mnie także interesuje co dokłądnie dzieje się z ta firmą? Moze ktoś udzielić naprawde jakiś prawdziwych, rzetelnych informacji jak jest? Będę bardzo wdzięczna za informacje zwrotną w tym temacie...
Zostaw swoją opinię o Protrade Sp.z o.o. - Gdynia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Protrade Sp.z o.o.