brak logo

SKG S.A.

Bielsko-Biała

Opinie o SKG S.A.

BYły 2013-05-25 12:31:18
Firma żałosna. dalej rządzi "stary". już nieoficjalnie, ale jednak.
Rączka rączkę myję. Najgorsze są stare plotkary w postaci pani [usunięte przez moderatora].
ODRADZAM. Jako zdobycie doświadczenia na dwa lat max.
9
koza 2014-01-16 20:13:09
(usunięte przez administratora). W każdej chwili (nawet 4,5 rano) możesz zostać wezwany do pracy, zero poszanowania pracowników
10
HELPDESK 2014-02-19 15:02:14
Warto również zwrócić uwagę na jedno, niech nikt z Was nie myśli, że praca biurowa wiąże się z pracą od poniedziałku do piątku i godzinami 8-16 bądź 9-17. W ładnie nazwanym Dziale Wsparcia i Zapewnienia Jakości, potocznie znów Helpdesku, pracuje się od poniedziałku do piątku na cztery zmiany, od 6 do 14, od 8 do 16, pd 14 do 22 i od 1 do 6 (dyżur nocny). Dodatkowo, zazwyczaj raz w miesiącu, należy odbębnić dyżur weekendowy, praca zdalna, ale w godzinach pracy sklepów Carrefour, czyli od 6-7 do 21-22 za wybranie dni wolnych.
Przyszły pracowniku, jeżeli więc myślisz nad aplikacją do SKG S.A., pomyśl dwa razy.
16
BYLY pracownik 2014-02-27 12:26:29
Czyli nic się nie zmieniło
11
HELPDESK 2014-06-12 09:11:49
Albo jesteś podstawiony albo jeszcze nie poznałeś prawdziwego oblicza firmy:)
Zgadzam się z Tobą, HD musi pracować w godzinach pracy firm. Mi jednak chodziło o fakt, że grafik ustalany jest z dnia na dzień ostatnimi czasy.
5
X 2014-06-28 11:02:55
Dam Ci rade, nie musisz dziękować: załóż swoja działalność, rozkręć firmę od podstaw, znajdź pracowników, poznaj ich roszczeniową postawę do życia i Ciebie jako Szefa i wtedy możemy porozmawiać, bo może nie wiesz, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Każda strona ma swoje racje. Pracodawca szuka zajęcia dla Ciebie, a Ty za wynagrodzenie to zajęcie wykonujesz, że jest teraz ciężko, to chyba każdy wie. Jestem byłym pracownikiem SKG, który się cieszył kiedy odchodził, że idzie na swoje; teraz po parunastu latach własnego biznesu, widzę jaką beztroską były lata tam spędzone, a wrzaski "starego prezesa" wspominam z łezką w oku:)Nie żałuję ani jednego dnia tam spędzonego. Powodzenia!
1
BYŁY 2014-06-30 12:26:09
niektórzy dostają nawet sms o 4 rano, że mają przyjśc na 6. Ja rozumiem płaca za wykonaną pracę ale wszystko powinno być zgodnie z kodeksem, a tu najwyrażniej tak nie jest.
3
BYŁY 2014-06-30 17:00:11
mogą i być nocki, bardziej chodzi o to, że taki tester z godziny na godzine dowiaduje się czy dziś pracuje czy też ma wolne . I tak dostajesz sms o 4 nadranem, że masz przyjść na 6 czy też masz wolne. Jak ktoś lubi być tak traktowany to spoko, ale potem się nie dziwcie, że nazywają nas murzynami Europy,
4
BYLY pracownik 2014-07-10 21:20:30
Co to znaczy jest ciężko? Dla kogo jest ciężko, na pewno nie dla pracodawców w okresie "kryzysu" tylko dla pracowników...
7
HELPDESK 2014-08-11 12:58:21
Ja też Ci dam radę, zacznij odróżniać prowadzenie działalności gospodarczej z traktowaniem pracowników, bo jedno i drugie nie idą w ogóle w parze.
Tym bardziej, że na Twój sukces będą pracowali Twoi pracownicy.
4
Darek 2014-10-26 11:55:04
"to firma, która została założona w 1986 roku, także mają już dużo doświadczenia" - co to w ogóle za opinia???
nieważne 2014-10-27 11:04:24
Założona w 1986 roku. Wtedy kiedy pierwsi kapitaliści weszli na polski rynek. Tyle jedynie co można powiedzieć na temat tego zdania przytoczonego wcześniej.
Iść tam do pracy na tych warunkach co są teraz oferowane to jak tonący chwytający się brzytwy. W ogłoszeniach o prace widzimy, elastyczny czas pracy! Tak dwie zmiany, to by się zgadzało. Ale nie jest podane, że od pracownika wymaga się bezwzględnego posłuszeństwa i dostępności o każdej porze dnia i nocy, przez cały rok. Nie ważne czy jest to zwykły dzień czy święto. Jeśli wybije w firmie alarm bo jest robota, nagłe zlecenie, to masz się pojawić i tyle. Tu jest prawdziwy problem, że nigdy nie wiesz kiedy masz być w pracy. Doświadczenie idzie swoją drogą, ale poszanowanie pracownika inną.
4
Maciek 2014-11-17 12:18:01
@Stach - realia opisywane przez pracodawcę a rzeczywistość to zazwyczaj dwa różne światy, dziwne że o tym nie wiesz, jesteś uczniem gimnazjum?
6
doOmlet 2014-12-17 15:33:32
Owszem awans jest mozliwy, ale obowiazkow != wieksza kasa. Szkolenia od swieta sa, spotkania integracyjne, buhahaha niet. premia hahaha jak juz jest to marna. Przedmiotowo, bo jestes miesem, ktore mozna zawsze zastapic a noz sie trafi jakis swierzak za polowe twojej pensji. Tak wiec jezeli myslisz nadzmiana pracy do SKG to zamiana siekerki na kijek. Jedyny plus to lokalizacja
5
Zibi 2015-06-16 07:43:27
W ostatnich 2 latach z SKG odeszło około 20 pracowników, programiści, analitycy, kierownicy, help-desk'owcy. Biorąc pod uwagę skalę tej firmy, liczby mówią same za siebie.

Potencjalny pracowniku, zastanów się dwa razy czy chcesz marnować swój czas.
2
Zibi 2015-06-16 14:39:25
@maniek na jakiej podstawie twierdzisz że 20 pracowników to nie dużo skoro nie wiesz jaka była ich ilość wyjściowa? (około 50)

O jakim salonie w Pruszkowie piszesz? SKG siedzibę ma w Bielsku-Białej. Podeślij ogłoszenie.
1
Zibi 2015-06-16 14:58:57
@maniek pewnie masz kłopoty z czytaniem albo ze zrozumieniem tego co czytasz i wszystko Ci się pomieszało, a Pruszków i Bielsko-Biała to dla Ciebie jedno i to samo. Ogarnij się i nie zaśmiecaj serwisu.
1
ahahah 2015-06-30 13:32:20
@Zibi Obawiam się, że piszesz z botem :)
user 2015-09-04 08:05:26
Jak wygląda aktualna sytuacja o pracę w SKG?
misza 2015-10-05 11:17:12
"Koledzy" są OK, ale stosunki góra-dół już nie. Nawiasem jeżeli dla Ciebie umowa o pracę i wypłata na czas to coś nadzwyczajnego to współczuje, to jest psi obowiązek pracodawcy. Co do wynagrodzenia, to jako mało doświadczony dev możesz liczyc na ok.3500 netto, więc słabo.
misza 2015-11-12 13:43:51
12w3e4rty chłopie, jeśli nie wiesz jak jest w omawianej firmie to nie mów co jest słabo a co nie.
programista zarabiający 3500 netto! nie ma dobrej płacy za swoją wiedzę, szanujmy się, żeby być tam devem trzeba mieć na prawdę ogromną wiedzę i umiejętności a nie tylko papierek. I tak wiem doskonale co to jest spóźniająca się wypłata, nie raz miesiąc i to w firmach na prawdę bardzo dużych.
karol 2015-11-17 10:47:22
WOW wielkie mi super bycie stazysta
majtek 2016-01-01 15:14:35
SKG SA z Bielska-Białej to tonący okręt ze starym kapitanem cholerykiem na pokłądzie który depta po swoich pracownikach.
1
majtek 2016-01-16 18:05:36
W takim razie karol, skoro znasz sytuację lepiej niż osoba tam pracująca, uderzaj do SKG w ciemno :)
zibi ;) 2016-04-13 09:17:20
" Specjalista ds. sprzedaży i utrzymania relacji z klientem " hehehe ladnie sie to nazywa a to pospolita telefoniczna akwizycja :D a płace też powala ~1600zł, w biedrze lepiej
entuzjasta 2016-04-23 14:43:33
Moim zdaniem teraz jest najlepszy okres na podjęcie zatrudnienia w SKG gdyż firma obchodzi 30 lecie swojej działalności i podobno prezes przygotowuje niespodziankę dla pracowników w postaci premii w kwocie 30zł.
2
;) 2016-04-26 18:22:41
prezes przygotowuje niespodziankę dla pracowników w postaci premii w kwocie 30zł." :)))) ZGADZA SIĘ, PODOBNO DLATEGO, ŻE BLUZY FIRMOWE WYCHODZĄ ZA DROGO I NIKT W NICH NIE CHCIAŁ CHODZIĆ.
Janek 2016-10-04 17:37:01
Jak tam w SKG? Dalej zatrudniają byłych malarzy, brukarzy i piekarzy którzy nie podołali w swoich zawodach, na stanowiska dla inżynierów IT?
4
janusz 2016-10-05 19:20:50
Tacy malarze, brukarze i piekarze są najlepsi, bo zatrudnią się, zostaną wyuczeni do klepania jednej roboty, następnie przejmują coraz więcej obowiązków lub robią to co nie należy do ich obowiązków za tą samą kasę i bez żadnego marudzenia. A to bardzo mile widziana cecha u pracowników zatrudnianych/zatrudnionych w SKG.
2
12w3e4rty 2016-10-06 21:51:35
@Daiels masz racje jest teraz caly czas szukają na to stanowisko progrmaisty lko Java w Bielsko Bialej tylko z cala pewnoscia trzeba tutaj jednka mieć odpowiednie wyskztaclenie żeby na takim stanowisku pracowac
Zostaw swoją opinię o SKG S.A. - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SKG S.A.