Hertz Systems Ltd Sp. z o.o.

Zielona Góra

Opinie o Hertz Systems Ltd Sp. z o.o.

prawie developer 2014-03-05 21:48:56
to ja ich odpuszczam
3
Paweł 2014-04-01 14:19:37
Hertz zły? To popracujcie w Gwarancie moi mili...
1
wbk 2014-04-24 20:24:22
jak nie masz dokładnej wiedzy na temat firmy to nie pisz takich bzdur, pewnie jesteś zawiedziony bo cię zwolniono i widocznie mieli podstawy do tego. Odważny jesteś w pisaniu bo już tam nie pracujesz trzeba było się odzywać jak tam pracowałeś a teraz zgrywasz specjalistę od zarządzania.
1
były pracownik 2014-04-28 07:40:37
Pracowałem kilka lat. Za darmo pieniędzy nie dawali, ale to chyba zdrowa zasada. Łatwo nie było. Zaletą największą jest, lub było,to stabilność w wypłacaniu należności pracowniczych. Ja bynajmniej byłem rozliczany zadaniowo. Do malkontentów - nie należy gryźć ręki która dawała pracę. Najgorzej w firmie mieli i zapewne mają lenie. W moim dziale organizacja pracy nie kulała, a kierownik był wymagającym profesjonalistą i nic mi do Zarządu, bo to nie moja broszka. Owszem, ostre słowo się zdarzało, bo to firma nie dla dzieci, były wzloty i upadki. W Zielonej Górze, gdzie trudno o pracę, jest to dobra firma. Zawsze jest wyjście, że gdy warunki nie odpowiadają można odejść choćby do Apeximu.
5
pracownik 2014-05-07 14:38:30
hehe z tą stabilnością finansową to już przesada :D
"zaleca się" zakładanie konta w konkretnym banku ale jak nie masz w nim to nie licz na to że 10.go masz kasę na koncie.
1
pracownik 2014-05-12 15:36:54
darmowe przelewy ;)
2
byly 2014-05-27 07:50:28
Mogę powiedzieć tylko ze macie racje. Firma aspiruje do top 500 a jest poniżej 0! Kierownicy brani są z lapanki bez kompetencji i bez podstaw kierowania ludźmi (przyklad w warszawie)..odradzam i ostrzegam przed takimi szemranymi manufakturami.
1
a 2014-06-03 20:19:52
KIEROWNICY, a nie kierowcy
Tofik 2014-07-06 22:21:20
Dziwie się Waszym wpisom. Skoro było [Wam] tam tak źle to dlaczego pracowaliście? Trzeba było odejść. Myślę że zbyt bardzo przyzwyczailiście się do swojego ciepłego stołeczka a rzeczywistość okazała się brutalna. I stąd ta frustracja. Nikt nikomu nie daje nic za darmo (poza Amber$), żeby dostać wypłatę trzeba na nią zapracować, i to w każdej (prywatnej) firmie.

Pracuje w HS od kilku lat. Jak na zielonogórskie warunki płacą dobrze. Wymagania w stosunku do pracowników są, ale to wynika ze specyfiki projektów. I jak w każdej firmie są dni kiedy jest gorąco ale to nie przesądza o niczym. Ciekawe projekty, możliwość rozwoju i dobre zarobki. A że szefostwo chce aby pracować na 100% - czy to coś złego? Polecam przyjść i spróbować - najlepiej ocenić samemu
2
Obecny pracownik 2014-09-17 16:01:57
Według mnie nie jest tak źle jak tu piszecie. Firma się rozwija, a po drodze wyboje zawsze mogą się zdarzyć. Nawet dostaliśmy kolejny kontrakt z ESA :)

2
dev 2014-09-29 21:43:03
Praca pełna wyzwań. Ciekawe projekty i sposób ich prowadzenia zachęca do pracy. Cała reszta to kwestia subiektywna. Jedno z lepszych miejsc w ZG.
2
nieobecny 2014-10-04 23:48:59
a to dobre :))

cytat "Praca pełna wyzwań" zamieniłbym na "praca pełna wyzwisk" (wtajemniczeni wiedzą kto w tej firmie najwięcej rzuca mięsem - aż dech zapiera, że na takim stanowisku można być takim prostakiem)

"Ciekawe projekty i sposób ich prowadzenia zachęca do pracy" -
No tu bez finezji zmieniam na "zniechęca do pracy".

a cytat "Jedno z lepszych miejsc w ZG." - to już woła o pomstę do nieba :)) Pewnie sam prezes to pisał...
1
Obecny pracownik 2014-10-05 19:06:27
Drogi nieobecny,
Musiales na prawdę pechowo trafić do złego zespołu:- Gdyby było tak jak piszesz to chyba by wszyscy uciekli. A tak, wydając ogólnikowe opinie, krzywdzisz zespoły, które ciężko pracują. Po nicku wnioskuje, ze jesteś byłym pracownikiem - sporo mogło się pozmieniać od Twojego odejścia. Mam nadzieje, ze teraz jest Ci lepiej, a na taka ilość żalu są lepsze sposoby niż lanie łez w internecie... W firmie są zespoły mniej oraz bardziej zadowolone z wykonywanej pracy. Jakby co, zapraszam do tych bardziej zadowolonych. Ich na szczęście jest więcej.
3
nieobecny 2014-10-07 04:04:32

Szanowny "obecny pracowniku"

Pozwolę sobie odrobinę skorygować Twoją wypowiedź bo umknęło jej sedno.

Naprawdę daleki jestem od "wylewania łez w internecie" jak to określiłeś/aś.
Ale dziękuję za taką ocenę komentarza.

Moje subiektywne posty opierają się na R E A L I A C H pracy w tej firmie.

I są REALNĄ oceną statu quo.

Naprawdę sądzisz, że coś się zmieniło i jest tam teraz piękny świat?

Ryba psuje się od głowy - a głowy w tej firmie wciąż te same, wciąż bez zmian są..
I tak już pozostanie.
Ot, standardy rzekłbym. Norma w naszym kraju.

A moje komentarze nie służą leczeniu indywidualnej frustracji tylko najnormalniej w świecie - ostrzeżeniu innych.
A niech wiedzą w co się pakują.

Na marginesie - do tego ten serwis przecież jest, tak?

Właśnie po to, aby potencjalni pracownicy/pracodawcy - mogli sobie wyrobić opinię o miejscu pracy - zanim tam trafią, wdepną, wpadną...

Napisałeś "krzywdzisz zespoły, które ciężko pracują. "

To oczywiście nieprawda.

Od początku moich komentarzy podkreślam, że tam pracują WSPANIALI ludzie.
Rzeczywiście tylko jak to określiłeś - zespoły.

Dziękuję Tobie również za "dobre słowo" - faktycznie, jestem szczęśliwym "nieobecnym" w firmie Hertz System

Dlaczego szczęśliwym? to jasne.
Bo mnie tam nie ma.
Stąd nick. "nieobecny" :)

Przyznam też, iż właściwie odbierasz moją "delykatną" (pisane po warszawsku) - "frustracyję" (to dla odmiany staropolski ;)

===================================================================
Lekko mnie boli, iż po tylu w przeszłości zwolnieniach, brudach, nienawiściach, kombinacjach, tylu WSPANIAŁYCH ludziach tam poznanych (serio!) - wciąż firma "lansuje się" na najlepszego na świecie pracodawcę, co to jest ogromną szansą dla innych, okazją, której nie wolno przepuścić, odpuścić, ominąć :))

Co to pięknym światem jest - pełnym wyzwań (nie wyzwisk), sukcesów (nie upadłych projektów), potencjalnych szans rozwoju (nie degrengolady i regresu),

Po prostu WELCOME TO HERTZ :)))))

No tu kończy mnie się granica normalnego pojmowania rzeczywistości.
===================================================================

Może nawrócili się nagle?
Piorun w nich strzelił? (co to nie mógł strzelić przez kilkanaście ostatnich lat ale nie trafił?)

A może zmiana ustroju? stan wojenny? w niepamięć poszły oficjalne oskarżenia z przeszłości o wręczanie łapówek?

Może głowy tej firmy stały się nagle dobrymi ludźmi?

Wręcz "Bożymi ludźmi"?

Wiesz co?

Mama mnie wychowała w duchu, że "najgorsza prawda lepsza jest on najdelikatniejszego kłamstwa"
Więc piszę prawdę tak jak ona wygląda. I tyle.

A co Ty z tym zrobisz? hm, Twoja wola.

Natomiast jest pewien element optymistyczny w Twojej wypowiedzi.

Może faktycznie - kiedyś nastąpią tam zmiany na lepsze?
Może KIEDYŚ.

Teraz raczej nie.

I jeszcze długo nie.

---
2
Żbik 2014-10-15 23:05:56
Panie nieobecny, nie denerwuj się bo to szkodzi zdrowiu (Twojemu, psychicznemu).
Według mnie masz problem, jest gdzieś granica między rzetelna opinią a frustracją a Ty ją przekroczyłeś. Prawie w każdym poście, który nie jest po Twojej myśli widzisz Prezesa. To nie jest normalne.

Skoro Ty możesz się wypowiedzieć, to mogą też i inni. Mogą być i negatywne opinie i pozytywne.
Pogódź się z tym że świat nie jest do końca taki, jak ci się wydaje.

Są w Hertzu świetni ludzie (co sam przyznałeś), są też ciekawe i ambitne projekty.
I czy się Tobie podoba czy nie, są ludzie którzy czują się dobrze w tej pracy.
Ja pracuję, jest OK.
Czy tak trudno to zrozumieć?
1
nieobecny 2014-10-16 04:07:46
..ano trudno.
Alan 2014-10-16 17:45:23
ciekawe, że Żbik pisze "Prezes" z dużej litery. Co to jest jego imie? hłe hłe - niezła wazelina :D
2
nobody 2014-10-16 20:28:52
że tak powiem pięknie i w prost - pies trącał pana żbika i jego sioło :)
2
nieobecny 2014-10-16 20:47:04
Pan "żbik" jest prawdopodobnie "członkiem zarządu"(czytaj: człowiekiem prawym, szlachetnym, którego głupie fujary pojąć nie mogą, gdyż ON ma całe zaplecze niesamowitych planów ulepszeń cudów, żywcem do nieba weźmie, wciągnie...)
1
Alan 2014-10-17 06:33:56
nie przesadzajcie. Żbik to Żbik i tyle. No może zgodnie z sugestią "członek". I nic wiecej.
1
były pracownik 2014-11-05 03:50:32
Wynagrodzenie nikczemne. Najchętniej przyjmowani są inwalidzi (zakład pracy chronionej). Wykorzystują fakt, że w Zielonej Górze rynek pracy nie należy do pracownika tylko do pryncypała. Ile utargujesz to Twoje. Podwyżki nigdy nie uświadczysz.
3
też były 2014-11-10 19:51:10
Jakim to "specjalistom" z Warszawy wydają polecenia? Nie znam żadnego "specjalisty" z Wawy mogącego nosić to miano. Ci których znam, są co najwyżej przyuczeni do bycia pracownikami Hertza, umiejącymi dobrze pływać, a ich praca to głównie dobre gadanie. Zawsze mnie dziwiła naiwność właściciela Hertza w tej kwestii. Poza tym, przedstawicielstwo w Warszawie, to prestiżowa sprawa. Nie masz pojęcia o strukturze Hertza.
1
nieobecny 2014-11-13 07:24:03
hmm.. za moich czasów to "specjaliści ze stolycy" raczej wiedli prym niż wykonywali polecenia. Były tam nawet znane i medialne nazwiska. Do dziś nie widzę uzasadnienia biznesowego posiadania takich układów w Warszawie - no ale cóż..
1
Alan 2014-11-25 03:47:48
- a jak tam jest teraz? przecież Boże Narodzenie blisko - może wreszcie zaczęli "gadać ludzkim głosem" ?
1
riczi 2015-03-16 01:32:10
to skoro zwalniają większość pracowników , a potem po jakimś czasie znowu masowo przyjmują do roboty to oznacza tylko tyle , że z tą firmą naprawdę musi być coś nie tak, albo przynajmniej coś nie tak z zarządzaniem nią jakie ma tutaj miejsce. Może zamiast wywalać całą grupę ludzi zmienić tylko jedną za to odpowiedzialną?
1
Hufi 2015-11-30 10:58:48
W firmie są duże zmiany na lepsze. Pracują tu bardzo wartościowi ludzie.
Jaro 2016-02-02 22:39:03
Jest nauka angielskiego na miejscu to fajne
didiu 2016-02-11 10:05:15
Jak to czytam panowie, a w szczególności ostatnie posty to wydaje mi się że Zielona Góra to III świat - a jak niby doradca miały by pracować bez samochodu, telefonu, komputera, internetu, itd. Ludzie jeżeli firma się tym szczyci to albo liczą na naiwność niedoświadczonych idiotów albo nie nic więcej do zaoferowania niż oczywiste narzędzia pracy.
1
stażysta 2016-02-11 11:40:49
Od niedawna jestem na stażu w Hertz Systems i jestem zadowolona z warunków pracy. Atmosfera jest przyjemna, a pracownicy mili i kompetentni.
Bardzo fajną inicjatywą HR są owocowe piątki(owoce dla pracowników co piątek dostępne w kuchni), różne herbaty do wyboru, pyszna kawa. Pracownicy mają też codziennie zajęcia z języka angielskiego na miejscu w firmie. W weekendy można chodzić na Squash’a lub korzystać z karnetu na siłownię.
Uważam, że warto aplikować do firmy, ponieważ stwarza pozytywne warunki pracy i możliwości rozwoju swoich kompetencji.
Mogę łączyć studiowanie zaocznie z pracą w firmie i zdobywać nowe doświadczenie.
kinga 2016-03-03 11:38:21
Te owoce , kawa , herbatki , i karnety to chyba są jakieś JAJA. Kto to widział oprócz Prezesa i zaufanych osób ?
iza 2016-03-04 20:27:55
Wszystko jest dostępne dla każdego pracownika
cała prawda 2016-04-08 12:45:19
Witam, Z firmą Hertz Systems miałem "przyjemność" współpracować przez 4 miesiące. Niestety nie zrobili na mnie wrażenia. Pozwoliłem sobie poczytać wcześniejsze posty i stwierdzenia, iż firma daje bardzo dobre narzędzia pracy oraz olbrzymie premie są bardzo dalekie od rzeczywistości. Stanowisko doradca klienta kluczowego:
- stara fabia na gaz - wyłącznie do użytku służbowego ( poobijana i obdrapana- wstyd)
- ciągle zawieszający się telefon, który nie umożliwiał normalnej prezentacji systemy mobilnego u klienta.
- brak przejrzystego systemu premiowego ( zależne od humoru przełożonego)
- marna podstawa (ustalana indywidualnie)
Rada dla przyszłych pracowników, wszystkie deklaracje (nawet te najdrobniejsze) proście, żeby zostały spisane. Mam nadzieję, iż Pan DG przejrzy na oczy i dostrzeże, iż zatrudnianie nowej kadry co kilka miesięcy jest mało opłacalnym biznesem. Dodatkowo poprawienie dobrej opinii w branży pochłania nie tylko pieniądze, ale również bezcenny czas. Oczywiście są w firmie ludzie godni zaufania i oby wiodło im się jak najlepiej! Pozdrawiam
3
o 2016-06-28 09:40:26
Na jakie warunki może teraz liczyć doradca klienta kluczowego ?
Nadal słaba kasa i zużyty samochód służbowy ?
Do tej firmy rekrutują także przez Randstad.
Sylwia 2016-06-28 12:51:59
Na jakie zarobki może liczyć aktualnie doradca klienta kluczowego? Jaka podstawa ?
Jola 2016-06-28 16:50:30
Jakie aktualnie zarobki na stanowisku doradca klienta kluczowego ? Jaka podstawa ?
monteskiusz 2016-08-11 21:37:14
Premie hmmm ciekawe, ciekawe gdzie
kaoa 2016-08-12 08:14:07
Pracuję już 7 rok, premie i nagrody uznaniowe przyznawane są regularnie. Pozdrawiam malkontentów!
Nockim 2016-08-12 10:42:28
zdecydowanie, dbają o prawa rpacowników
wsf 2016-08-12 12:35:26
@junk wielki atut może nie, ale różnie bywa z firmami. W hertzu nie ma tego problemu.
luigi 2016-08-12 16:10:07
Jest ok nie można narzekać jest stabilnie i rozwojowo
luigi 2016-08-12 16:10:30
Jest ok nie można narzekać jest stabilnie i rozwojowo
dc 2016-08-12 17:37:55
jak to ciagle zatrudnia? gdzie? ja bynajmniej nie widziałem od nich ostatnio zandych ofert pracy poważnie wiec nie wiem gdzie te ogłoszenie się znajduja
JamCi 2016-08-29 17:02:19
Potrzebni ludzie do grupy interwencyjnej.Oczywiście pozwolenie na broń, prawo jazdy i niekaralność to podstawa do zatrudnienia.
chudy 2016-09-22 11:34:14
Na stronie Hertz Systems już od jakiegoś czasu są nowe oferty pracy.
marysia 2016-09-22 11:35:02
Świetnie, że atmosfera w firmie dopisuje, a każdemu zapewniona jest umowa o pracę. O takie stabilne zatrudnienie jest dość trudno, a tak to przynajmniej można liczyć na stabilne zatrudnienie w tym zakresie, bo do tego dorzucają jeszcze jakieś benefity socjalne.
lepo 2016-11-29 21:59:51
Umowa o pracę jak najbardziej na duży plus. Możliwości rozwoju także. Płaca jak na warunki ZG chyba standardowe. Niestety nie ma róży bez kolców - przełożeni zapatrzeni na swój sukces, kompetencje do funkcji kierowniczej zerowe, brakuje im logicznego myślenia, podejmowanie zadań, którym firma nie jest w stanie sprostać, swoich klientów ma za wrogów w sprawach problemowych. Oszukiwanie klienta to norma. Daleko w tyle za konkurencją odnośnie rozwiązań technologicznych. Odpowiednie miejsce na zdobycie doświadczenia.
Zostaw swoją opinię o Hertz Systems Ltd Sp. z o.o. - Zielona Góra
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hertz Systems Ltd Sp. z o.o.