Personnel International BPO Sp. z o.o.

Gliwice

Opinie o Personnel International BPO Sp. z o.o.

Piotr 2016-04-01 23:48
Witam,
Mam iść na szkolenie Magazynier/Komisjoner.Prosze o info ile trwa szkolenie i czy od raxu dostaje się prace w Niemczech, za jaką stawkę. Czytałem, że podpisuję się umowę na rok czasu i jest jakaś kara za zerwanie umowy, czy to prawda?Ile tak średnio można zarobić na czysto miesięcznie. Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam
siemka 2016-04-04 09:38
Co do szkolenia to Ci nie odpowiem bo nie przechodziłem , gdyż pracowałem wcześniej w PL jako komisjoner i niemiecki miałem w stopniu podstawowym , więc miałem tylko egzamin w biurze . Stawki na magazynach są różne od 8,50 do 11,50 euro brutto , co przy normalnej ilości godzin ( 5x w tygodniu 7.5h pracy ) daje netto po potrąceniach , łącznie z potraceniem za mieszkanie od ok. 850 do 1150 euro . Jak masz premie za wydajność to zawsze wpadnie trochę więcej ok.100 euro , wpadaja też nadgodziny płatne 25% więcej. Pierwszą umowe dostałem na 3 miesiące , a potem przedłużono mi ją o kolejne 21 miesięcy ( w sumie dwa lata)
stary pracownik 2016-04-11 08:33
Do Polak Katolik! to co tu piszesz, to jakieś brednie są. do każdej umowy nawet na najniższą krajową jest jeszcze aneks w euro, więc nie fandzol, że nie wiesz za ile robisz. poza tym jakbyś umiał czytać, to byś wiedział, kiedy dostaniesz wynagrodzenia. żenadą jest to co tu piszesz i oczerniasz firmę. pewnie jestes jednym z tych patologów, który został z jakiegoś powodu zwolniony przez swojej zachowanie i sie mścisz. poza tym gdybyś był taki zaje...., to byś nie zarabiał najniższej krajowej. pozdrawiam wszystkich czytających te brednie...
siemka 2016-04-11 10:41
Piszesz same bzdury , chłopaki którzy pracowali na polskich umowach , bo nie zależało im na niemieckich składkach , byli bardzo zadowoleni z wynagrodzeń , gdyż w przeliczeniu zarabiali więcej jak w euro .A wynagrodzenie jest zawsze na czas , niejednokrotnie 2 dni wcześniej , więc nie ma tu też problemu . Nie oczerniaj tej firmy.Co do kar to z tego co się orientuje , są one stosowane w ostateczności , jeżeli ktoś naprawdę jest totalnym nierobem , albo poważnie nawyrabia .A to że panie z biura nie są ze wszystkim na bieżąco , to jest normalne w tak dużych firmach , ale zawsze można zadzwonić do biura , nawet z zagranicy i da się wszystko wyjaśnić i załatwić . Ta firma jest jedną z najbardziej przyjaznych pracownikowi firm jaką znam. No ale zawsze się znajdzie jakiś malkontent.
jacku 2016-05-16 14:48
może ktoś coś napisać o biurze w radomiu? czy robota jest pewna i czy niema wałó na kase
nowy 2016-05-16 15:43
Siema, z tego co zauważyłem, jak dzwoniłem w sprawie pracy, to w każdym biurze mają te same oferty pracy. Wydaje mi się, że oddział nie ma tutaj nic do rzeczy.Raczej chodzi o oferty pracy, które mają. Co do samej obsługi nie można się do niczego doczepić. Ja akurat dzwoniłem do biura w Łodzi i Gliwicach. W każdym biurze dowiedziałem się konkretów.W tej chwili otrzymałem ofertę pracy w okolice Berlina i zamierzam z niej skorzystać :-) myślę, że nie ma się czego bać. mam znajomych, którzy pracują w tej firmie i nie narzekają :-)pozdro
M&M 2016-05-17 14:42
Mam obawy po opiniach przeczytanych w internecie, ze duza rotacja na magazynach , zwalniaja bez powodu a chce zarobic a nie jechac na tydzien.miałem oferte ale sie nie zdecydowalem;/
1
siemka 2016-05-17 20:33
Nie zwalniają bez powodu . Powód jest zawsze dość poważny , tylko ten co go zwalniają tego nie napisze. Zazwyczaj przenoszą na inny magazyn jak ktos ma problemy z wyrobieniem normy albo z współlokatorami.Jak ktos w tej firmie uczciwie pracuje to jest tak samo traktowany przez szefostwo.
1
stary pracownik 2016-05-18 08:17
Zgadzam się z Siemką. U nas, jak ktoś leci, to musi sobie na to zasłużyć. nie ma sensu czytać tych bredni. pozdrawiam
Bartek 2016-05-28 12:26
Witam . Wybiera się kotś jutro na szkolenie do Częstochowy? Otrzymałem kontakt do kierownika prowadzącego, którego trzeba powiadonić. Lecz podczas próby połączenia otrzymuję informację, że nie ma takiego numeru...
Bartek 2016-05-28 13:07
Witam Bierze ktoś udział w szkoleniu które odbywa się w Częstochowie od 30.05?
1
sanoc 2016-05-31 15:33
Dziń dobry.Jestem wieloletnim pracownikiem firmy,Personnel International BPO Sp. z o.o.
wynagrodzenie które otrzymuje, jest mi wypłacane w terminie i zgodnie z umową. Kontakt z firmą oceniam celująco, nigdy się nie zdarzyło tak, by mi nikt nie odebrał telefonu, bądź mnie zwyczajnie zbył. Na codzień spotykam się w tej firmie, z solidnością i z profesjonalnym podejściem, do pracownika, jako do człowieka, nie jako do podmiotu. POZDRAWIAM. Dla mnie to zaszczyt pracować nie dla państwa, ale z państwem :)
Krakus 2016-06-07 10:07
Cześć. Ja mam takie pytanie bo ciągle pisane jest cola, cola. Czyli co 1 cola = 1 karton około 10 kilowy??. Czyli podjeżdżam wózkiem, ściągam całą paletę, potem przenoszę ręcznie np 8 katonów na nową paletę skanuje, odstawiam resztę co została w palecie na górę etc. Resztę odkładam i jadę do innej alejki znowu po kilka - kilkanaście kartoników - znowu ładuje i tak w kółko aż zrobię całą dostawę, ją ustawiam na rampę i od nowa? I norma to 200-250 coli na godzine ??
2
kasia 2016-06-07 16:45
Czy ta agencja daje niemiecką umowę o pracę czy pracuje się na polskiej śmieciówce ?
kolo 2016-06-08 08:06
cześć. maja polskie i niemieckie umowy. przy niemieckiej placa skladki, podatki i kase chorych w De. wszystko na legalu. pozdro
zaciekawiony 2016-06-08 10:05
witam czy ktos byl na tych szkoleniach w czestochowie i jak bylo?? praca w niemczech od zaraz byla i n jak dlugo ?
nudle 2016-06-08 18:39
Byłem na szkoleniu i szczerze polecam. Jest to dobre wprowadzenie do tego co bedziesz robił na magazynie w Niemczech. Najpierw trochę teorii na temat jak działa system pick by voice i jakie zasady panują na niemieckich magazynach. Na szkoleniu pewnie dostaniesz folder ze zwrotami używanymi przez system bez których na magazynie w DE ani rusz. Spoko prowadzący i na prawdę warto skorzystać. Od szkolenia do wyjazdu mineło 5 dni. pozdro
siemka 2016-06-08 21:41
Do nas przyjechał chłopak zaraz po szkoleniu . Dostał prace na mroźni ale musiał papier podpisać że bedzie pracował w firmie rok.
JATYLKOPYTAM 2016-06-08 23:08
A powiedz Nuddle czy wszyscy uczestnicy szkolenia dostali propozycję pracy i wyjechali do Niemiec ??? I napiszjaki e są normy na magazynie (ile koli na godzinę ???) Daj informację to bardzo ważne.
niki 2016-06-08 23:08
no i na wyplate cale 900 Euro minus mieszkanie to Ci zostaje 700 Euro i mieszkaj w niemczech i utrzymaj rodzine w Polsce !! Powodzenia !!! Zycze Ci tego z calego serca !! Niech Ci sie uda !! Chyba ze bedziesz kradl jak inni z magazynow !!!! Napisz gdzie jedziesz a napisze Ci kto kradnie i w jakim magazynie to wejdziesz w spolke i razem cos ogarniec ??
To co podajemy nazwiska złodziej na magazynach w niemczech tak jak to bylo kilka miesiecy wczesniej ???
4
STARY 2016-06-09 08:10
Hej, jak czytam te pierdoly, to az sie wlosy na glowie jeza. szok! co za bzdury tu piszesz. a moze to ty kradniesz, bo swoja norma nie moze zablysnac i zarobic na utrzymanie... porazka serio. poza tym chyba ci sie nudzi po procy skoro wchodzisz tutaj, zeby pisac te bzdury.... żenada koleś. wez sie do pracy lepiej. ja tam jestem zadowolony. czasem jest ciezko, jak w kazdej pracy. trzeba pracowac, zeby zarobic. ja pracuje w heilbronn i zdarzalo sie nawet zarobic 1300 euro do reki po wszystkich potraceniach. zalezy od magazynu i od pracownika rzecz jasna. pozdrowionka
nudle 2016-06-09 19:55
Jak widze to co piszesz to plakac sie chce... Piszesz pierdoly bo sobie nie radzisz. Jestes kozak to znajdz sobie prace na wlasna ręke a nie korzystaj z agencji. Potrafisz język i jestes pracowity to wszedzie masz drzwi otwarte. Ja wyjechalem bez języka z podstawowymi zwrotami i jakos sobie radze. Nie ma rodziny na utrzymaniu. Wiec wyjazd prze tą agencje jest dla mnie dobry na start.
kinio 2016-06-15 00:12
Az zal sie ciebie robi jak sie czyta.I czemu osadzasz innych.
sławe1991 2016-06-20 18:50
czy ktoś pracuje może jako komisjoner w berlinie chciałbym się dowiedzieć o warunkach zakwaterowania oraz odległości pomiędzy miejscem zamieszkania a miejscem pracy poza tym ilości godzin w miesiącu które trzeba wypracować cenę mieszkania i stawkę netto lub brutto za 1godz pracy i wysokości normy magazynowej z góry dzięki
siemka 2016-06-21 23:16
jak masz dzieci w PL to masz kindergeld , moja ostatnia wypłata to 1600 euro netto , za 184 h pracy i premia wiec nie narzekam , a nieroby pisza różne pierdoły ,za mieszkanie mam 250 euro wiec zostaje dobry grosz . Jak ktos pracuje to zarabia - proste
1
Ona24 2016-06-23 08:11
Czy jest wgl jakaś dziewczyna która przechodziła te szkolenie w Częstochowie ?
pip 2016-07-07 16:17
Ludzie co wy szkoda słów do tej firmy ... (usunięte przez administratora)
9
orderpickerAHNL 2016-07-08 23:04
Pracuje ktoś z was w Berlinie w Lidlu , lub za Hamburgiem w Wasbek , jakie warunki i ile się wychodzi?. Bo jade w niedziele
Kandydat do pracy 2016-07-09 14:54
Mam pytanie do osób które pracują lub pracowały w tych magazynach jakie miasto polecacie ? I dlaczego :)
OrderpickerAHNL 2016-07-09 18:00
Jade Paweł . Tylko niewiem jaka tam atmosfera w lidlu ile się wychodzi na rękę i jak traktuja niemcy pracownika bo pierwszy raz jade. A tak to pracowałem 8 lat w Hlandii tam wiem jak jest i jacy sa wiatraki heh
Elektryk 2016-07-12 19:07
Witam pracuje ktos moze w tej firmie na terenie niemiec jako elektromonter ? Jezeli tak prosilbym o jakies informacje jak tam jest na miejscu bo planuje wyjazd i szukam ciekawej firmy za granica . Pozdrawiam serdecznie !
Neko 2016-07-30 01:20
Moze ktoś napisać parę zdań o warunkach mieszkalnych oraz jak wygląda sprawa wypowiedzenia przy umowie na 1 rok?
Neko 2016-07-30 13:56
@raf ale ma się swój pokój na przykład czy w kilku w jednym?
Neko 2016-07-30 14:27
@raf a ma się swój pokój przynajmniej czy w kilku w jednym?
4
Neko 2016-07-31 11:02
Dzięki za odpowiedzi, pozdro
Asi 2016-08-01 13:30
Praca średnio ciężka płacą w terminie. Po odtrąceniu mieszkania zostanie Ci 900-1100 euro. Ze 300 wydasz na życie reszta Twoja wiem bo pracuje i jestem na miejscu. Pozdrowienia z Berlina.
3
roni 2016-08-03 17:09
Jak zarobek 900 euro BRUTTO za prace w Niemczech dla ciebie jest ok to cos u ciebie z liczeniem jest chyba nie hallo.Chlopie jedziesz do innego kraju zostawiasz rodzine,znajomych,mieszkasz w wieloosobowym pokoju z obcymi ludzmi ,czyli zero prywatnego zycia i ty piszesz ze nawet 900 euro brutto byloby dla ciebie ok.Az zal takich.
17
Ddd 2016-08-12 16:20
Co sadzicie o magazynie kolo studgardu ? Byl tam ktos ? Miejscowos bodajrze na litere M lub W . 9 euro brutto 280 za mieszkanie sie placi ? Wyjdzie sie chociaz z 1100 € po odraceniu ? I jak z jezykien bo pracowlem 2 lata wiec troszke czaje .
2
Liściu 2016-08-16 15:45

Witam. Dostałem propozycje pracy na sortowaniu palet w Eitting. Jakieś zdania? Opinie? O zarobkach wiem, o godzinach pracy też. Bardziej interesuje mnie rodzaj pracy, szefostwo, zakwaterowanie i współpracownicy.
Waldek 2016-08-17 15:41
Jak na sortowanie to dobrze trafiłeś. Jest to raczej samodzielna robota. Masz spoko niemieckiego przelozonego ktory przyjezdza raz na tydzien na magazyn, w razie problemow masz polskiego koordynatora. Robota dosyc ciężka, szybko mozna sie przyzwyczaic, ale warunki ok.
1
mosek 2016-08-19 15:11
Pracuje ktoś u nich na staplarze, jakie stawki mają?
Slawek 2016-08-20 19:55
Po jakim czasie jest wyjazd do niemeic od zakonczenia szkolenia. I czy wszyscy koncza kurs pozytywnie.
Slawek 2016-08-20 20:09
Po jakim czasie jechaloscie do pracy po zakonczeniu szkolenia
Slawek 2016-08-21 13:17
Witam czy wybiera sie ktos na szkolenie jutro do czestochowy.?
Sławek 2016-08-21 14:56
Czy wybiera sie ktos na szkolenie w czestochowie od 22.08.16. Lub do pracy w wunstorfie??
maniek 2016-08-21 16:13
pracuje ktos w magazynie w wunstorfie i moze cos powiedziec o pracy itp.
mistrzunio 2016-09-01 14:20
Jakies opinie o pracy jako stapler w Tedi kolo Dortmundu ?
4
No.1 2016-09-08 00:16
Wybiera się ktoś może do Dortmundu do pracy??
1
yao 2016-09-08 12:38
Ja sie wybieram, bd jeździć wózkiem widłowym i zbierać zamówienia. Niby jest jakaś norma opakowan na godz. Jak bd sie wyrabiać norme, to stawka sie zwiększa i za kazde opakowanie więcej jest dodatkowy hajs i niby premie jakieś. Dla chcącego nic trudnego. Moze akurat sie uda :)
Czipsy 2016-09-19 19:32
Hejka ja pracuje w tej firmie. Szału nie ma ale źle nie jest! Prosta sprawa odpal sobie jeden z drugim byle jaki kalkulator brutto netto i tyle sie zarabia x Twoja stawka. Reszta to już kombinacja klas podatkowych i innych złożonych typu zależy od regionu. Za pokój w którym jesteś prawie zawsze z 1 osobą płacisz około 200-250E. Reasumując by już nie utrudniać przy 1 klasie podatkowej przy 160-170 godzinach bierzesz 1150-1250 Euro do ręki już po odliczeniach za mieszkanie. Ja tak biorę już od roku prawie. Moja stawka to 11,5 Euro na godzinę brutto. To już sam sobie odpowiedz czy opłaca się jechać za granicę czy nie.
4
Zostaw swoją opinię o Personnel International BPO Sp. z o.o. - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Personnel International BPO Sp. z o.o.