Personnel International BPO Sp. z o.o.

Gliwice

Opinie o Personnel International BPO Sp. z o.o.

??? 2015-11-30 12:11
O czym ty piszesz Szczepan? Nie pomyliłeś forum ? O jakiej agencji ty piszesz ? Tu jest wątek agencji Personnel International. Masz jakieś informacje na ten temat to pisz, ale konkrety jeśli coś nie tak.
adi 2015-12-02 08:27
pracowałem w tej agencji, w innych też, ale jak pracowałem przez Personnel to z kasą wychodziłem najlepiej, dałem radę i rodzinie coś przesłać, utrzymać się w Niemczech i coś odłożyć. tak jak już wiele osób to powiedziało, i ja powtórzę, jak ktoś chce pracować to będzie mu się wszystko zgadzało ze wszystkim
1
taktojest 2015-12-04 17:18
go.wno zarobicie .
wrocicie z dlugami.
Zarobi tylko personnel.
??? 2015-12-04 22:13
A może tak konkrety napiszesz ? Konkretnie podaj przykłady szwindli tej agencji jeśli takowe występują.
Pawel 2015-12-04 22:23
Był ktoś ostatnio na szkoleniu i już pracuje? Jak tam jest? A szczególnie ci co tak źle piszą niech przedstawią dokładniej jakie są problemy? Piszcie please help me ! Moje namiary- pawel.csr@interia.pl
DAJCIE ZNAĆ JAK JEST.
??? 2015-12-06 00:09
Piszesz Michael jaka to fatalna agencja? Może i masz rację, ja tego nie wiem. Ale skoro było tam Tobie tak źle to dlaczego przesiedziałeś tam aż 2 lata? Dlaczego wcześniej nie rzuciłeś tej roboty w cholerę? NAPISZ KONKRETNIE CO TAM JEST ZŁEGO ! I proszę też pozostałych źle piszących o P.I. PODAWAJCIE KONKRETY ! Nie mówię iż nie macie racji,ale proszę o jak najwięcej informacji o tych mankamentach.
Sławomir 2015-12-06 20:25
przeważnie każdy pisze coś o pracy dla tej agencji ale nie podaje żadnych konkretów , byłem na rozmowie i po 15 grudnia mam wyjechać , stawki obiecują dobre a umowę na niemieckich warunkach mam podpisać przed wyjazdem więc się zobaczy co i jak , praca na magazynach to nie urlop i wielu ludziom nie odpowiada że trzeba praktycznie całą dniówkę pracować , a plecy bolą wszędzie tak samo czy w PL czy w DE :)
Warrior 2015-12-07 09:57
Please Sławek, jeśli podpiszesz umowę daj znać czy nie ma ściemy. I jak możesz to napisz później jak jest w robocie. I zgodzę się z Tobą iż praca na magazynach (szczególnie w Niemczech) to nie urlop. Praca jest ciężka i trzeba ją wykonywać w szybkim tempie. Wiem to, ponieważ sam kilkakrotnie pracowałem w Niemczech. Ważne tylko aby na kasie nie "kroili". Gdy to będzie ok wszystko inne da się ogarnąć.
Michael 2015-12-12 01:26
Witam
Czy ja napisałem że fatalna? Nie. Chodziło tu o te szkolenia w Polsce.

Jakieś 3 lata temu było ok, pracowało się na polskich umowach (podatek płacony w Niemczech, a składki zdrowotne w Polsce), więc na wypłaty nie można było narzekać. Zostałem 2 lata , bo na tyle była umowa, a w razie gdybym wypowiedział umowę to nie dostałbym ewentualnego zasiłku na bezrobociu. Ale udało się znaleźć prace i dlatego nie żałuję tych 2 lat.

Co jest złego w tej agencji?
Jak chyba w każdej - mała kasa, niedbałość o mieszkania (nie wszystkie,ale część), czasami niekompetentni kierownicy, spóźniające się wypłaty.

Pozdrawiam
??? 2015-12-13 23:17
Piszesz Michael że z godzinami różnie? Tzn chodzi o to czy masz zagwarantowane te minimum 5 dni w tygodniu po 8 godzin czy może jest mniej? No i jeszcze ile musisz przepracować aby zyskać kilka dni urlopu (wyjazd do Polski)?
??? 2015-12-14 08:01
I napisz jeszcze Michael gdzie pracowałeś (które miasto/miejscowość w Niemczech) ?
Jaszko 2016-01-09 16:36
Hejka. Czy ktoś wie może - biuro organizuje w najbliższym czasie dalsze szkolenia wdrożeniowe ? I czy robota w Niemczech po tym szkoleniu jest pewna? Proszę o informację ?
jazgot 2016-01-11 01:06
O firmie czytałem sporo już jakiś czas temu. Widziałem , że prezentują się naprawdę fajnie, także sam nawet zamierzałem aplikować, jednak nasze drogi się rozeszły
Jaszko 2016-01-11 13:34
A czy możesz Jazgot powiedzieć dlaczego "wasze drogi się rozeszły" ? A może inaczej. Czy posiadasz informację na temat tej agencji o charakterze nazwijmy to "krytycznym"? Jeśli możesz napisz.
krzymi 2016-01-12 21:29
Hey, moglby mi ktoś z Was napisać gdzie mogę zlozyc papiery na śląsku?.
kozak 2016-01-13 08:06
Gliwice, ul. Zwycięstwa 52A lub mailem: gliwice@personnel-international.pl
zainteresowany 2016-01-23 10:21
Witam. Pracuje/pracowal ktos w okolicach Monachium ? jakie sa warunki pracy jak i mieszkaniowe. czy ze znajomoscia jezyka niemieckiego mozna cos wiecej osiagnac z czasem, jakis awans. jaka atmosfera w pracy itp
podrawiam :D
1
worek 2016-01-23 10:41
Witam. Pracuje/pracowal ktos w okolicach Monachium ? jakie sa warunki pracy jak i mieszkaniowe. czy ze znajomoscia jezyka niemieckiego mozna cos wiecej osiagnac z czasem, jakis awans. jaka atmosfera w pracy itp
podrawiam :D
2
nowy 2016-01-26 17:15
Dobry! Robi ktoś z okolic Katowic?
Kaj moga zlozyc CVka?
1
...... 2016-02-13 20:11
Dobrze ze to koniec Personnelu w Donnensdorfie !!!!!! Chura !!! Pozdro dla kierownika i brygadzistów.
2
były 2016-02-15 00:36
Jak to KONIEC ? ? Poproszę o szczegóły , jestem byłym pracownikiem ale firma czkawką nadal mi się odbija .Pozdro
LUCKY 2016-02-15 08:12
HEJ. DO "....."! CO TY CHRZANISZ...? JAKIE DOBRZE??? MNÓSTWO LUDZI ZOSTANIE TERAZ BEZ PRACY. ZNOWU ZWIĘKSZY SIĘ BEZROBOCIE. POZA TYM NIE WIESZ, DLACZEGO PERSONELU NIE MA W DONNERSDORF. MOŻE SIĘ NIE DOGADALI Z KLIENTEM CO DO WARUNKÓW. NIE PISZ GŁUPOT, JAK NIE MASZ O CZYMŚ POJĘCIA.
PZDR
siemka 2016-02-17 13:55
Ta firma nie zostawia ludzi na lodzie , przeniosą ich na inne lokalizacje i będzie dobrze , praca jest dobra tylko niektórzy nadal myślą że w DE to pieniądze lecą z nieba a koordynator to będzie jak mamusia za rękę nawet do wc prowadził ;) i tu pojawiają się problemy . Jak ktos chce pracować to będzie , a jak jest księciem z bajki to nic mu nie będzie pasować.
siemka 2016-02-17 14:03
dokładnie wszystko opisałeś , jak się nie zna języka to trzeba się godzić na pewne niedogodności , ale niestety niektórzy rodacy nie rozumieją tego .
.... 2016-02-17 20:55
Podaj mi nazwiska osob ktore zostana bez pracy, a przyjme ich do swojej firmy. Jedynie bez pracy moze zostac kierownik i brygadzisci !!! A na nich h*j klade !!! Bo to kawal szmat !!! Reszta moze przejsc do nowej Firmy !!!
Schlachta 2016-02-17 21:00
Widze ze kierownikowi Wojtkowi i brygadzista sie nudzi, bo ktory narmalny pracownik pisze komentarze o 14:00 jak praca zaczyna sie o 14:30 !!!! Jak kazdy w pracy jest 14:10- 14-15.
Scypion 2016-02-18 14:18
Czy ktoś wie czy PI nadal robi szkolenia wdrożeniowe w Częstochowie. I czy po zaliczeniu tego szkolenia jest autentycznie praca w DE ??? Krótko mówiąc czy każdy kto pozytywnie przejdzie kurs ma gwarancję roboty w DE ??? Dajcie info na ten temat.
ehh 2016-02-19 19:11
A co Ty wiesz o nowej firmie?? Znasz warunki jakie nam zaproponowali?? Podaj nam nazwę swojej firmy i napisz co i na jakich warunkach mamy w niej robić.Przyjmiesz 90 osób ?? Czekamy na odpowiedź mistrzu.
Joszko 2016-02-21 14:45
Tak jak wyżej czy dalej biuro szkoli wdrożeniowo w Częstochowie. I czy robota po zaliczeniu szkolenia pewna ?
Sciema 2016-02-22 22:33
Firma cały czas robi szkolenia,tylko nie płaci najpierw od normy tylko na godzinę 8.50 euro. Szkoda czasu w taką zabawa kto będzie lepszy.
1
Były pracownik 2016-02-22 22:39
Firma pisze wymagania bez znajomosci języka niemieckiego,lub wymaga podstawową znajomość, a później zwalnia kogoś bo nie zna dobrze języka.
1
wow 2016-02-23 08:26
siema. a jak masz pracować, jak nie znasz liczebników i komend do systemu. ja sie nie dziwie. firma nie wymaga niemieckiego, ale chęci do nauki kilku zwrotów i liczebników po niemiecku. a jak sie komus nie chciało uczyć, to niech sie nie dziwi!pzdr
obecny pracownik 2016-02-23 11:04
firma jest super , 11,50 euro brutto/h i spokojna praca , polecam , jak ktoś ma chęci do pracy to będzie zadowolony
1
Nie dla każdego 11.50 brutto 2016-02-23 17:56
Najwięcej jest ofert po 8.50,euro za godzinę
Lub 8.80 euro za godzinę do ok.9 euro za godzinę dla operatorów wózków jednodniowych z napedem silnikowym. Naprawdę nie warto pracować za tak niską stawkę dla Niemców jest to ok.16-20 euro za godzinę resztę biorą oni sobie.
wow 2016-02-24 08:20
Co za farmazony piszesz. Skąd możesz wiedzieć, ile zarabiają Niemcy i ile firma zarabia. Te lepsze stawki są dla najlepszych osób z doświadczeniem, które dadzą sobie radę z wysoką wydajnością na magazynie. a jak ktoś jest średni, to wtedy do dostaje standardowe wynagrodzenie, bo sa mniejsze wymagania co do pracowników. Żenada serio. pzdr
Odp 2016-02-24 17:30
Co Ty nie powiesz pracowniku biurowy firmy,szukających naiwnych ludzi do bardzo ciężkiej pracy.pzdr
1
KryDe 2016-02-24 18:32
Cześć,
Ile dnia trwa kurs w Częstochowie??
Zaraz na drugi dzień jedzie sie do Niemiec czy dopiero za pare dni?????
Podlasky 2016-02-24 22:50
Ja tam słyszałem że to pic. Znajomy był na szkoleniu, wszystko było ok, obiecali robotę, a po krótkim czasie bez podania racjonalnych powodów odmówili podpisania umowy. I nawet nie raczyli podać powodu. Dlatego nie wiem jakie są kryteria że jednym dają arbeit a innych bez powodu odrzucają ?
Robert 2016-02-26 14:08
Witam mam propozycję pracy w Personnel international
u nich po wcześniejszym szkoleniu wdrożeniowym ,umowę trzeba podpisać na rok a stawka 8,5 brutto na h ale nie ważne chodzi mi o prace ?Czy można wyrobić ich normę i czy warunki mieszkalne są choćby przyzwoite i wypłata ok i w terminie ?Czy pracownik po kursie wózka da radę pracować zgodnie z ich oczekiwaniami ? Bardzo proszę o jakieś odpowiedzi dobre mordki ) bo jestem dzień od podpisania umowy ??? napiszcie tu lub mail; majkel51@wp.pl pliss ???
1
Podlasky 2016-02-27 10:34
A powiedz Robert kiedy miałeś to szklenie wdrożeniowe. Ja też chciałem na nie uderzyć aby później pracować w Niemczech. Tylko jak pisze wyżej mój ziomal poszedł wcześniej, na szkoleniu wszystko było dobrze, miał obiecaną pracę, a po kilku dniach powiedzieli "NEIN" bez podania przyczyn. Ogólnie to ja i ziomal słyszeliśmy raczej dobre opinie o PI, stąd ziomek poszedł wcześniej (ja wówczas nie mogłem)a zrobili mu taki odlot. Zupełnie to postępowanie jest dla mnie nie zrozumiałe.
Robert 2016-02-27 14:09
I jak są jakieś osoby co podpisały umowę albo mają zamiar ją podpisać w lutym marcu 2016? Ja wiem dużo o szczegółach pracy z umowy a także bardzo negatywnych opinii o zakwaterowaniu ludziach i pracy+płacy ? Ktoś chętny na wymianę opinii itp tu lub na e-maila majkel51@wp.pl ??? Czekam
Podlasky 2016-02-27 22:51
Paru naszych znajomych pracowało niegdyś przez PI i oni raczej nie narzekali na pracę. Fakt trzeba było się narobić, czasem upomnieć o kasę, ale wszystko dało się załatwić. Oni akurat nie narzekali, choć w innych miejscach podobno tak dobrze nie było. Dlatego jeszcze niedawno chciałem iść na szkolenie wdrożeniowe, ale po tym jak potraktowali kolegę to się waham. Tym bardziej zaskakujące jest dlaczego tak kumpla potraktowali ? Tak jakby wobec jednych byli fair, a wobec innych nie (z niewiadomych przyczyn). Po prostu nie rozumiem.
1
marianek 2016-03-15 13:45
Witam
czy pracował ktoś jako kurier w Szwajcarii ?
pamiętam że kiedyś znalazłem mało przychylne komentarze na temat tej agencji
dlatego pytam..
finka 2016-03-18 22:29
mam pytanie, czy sa oferty pracy w Berlinie? prosze o opinie na temat kierownicta, warunkow mieszkalnych..itd...
2
finka 2016-03-21 08:09
operator wozka widlowego...a jak warunki mieszkalne ? zarobki ? i kierownictwo w Berlinie
siemka 2016-03-21 23:42
pracuje w tej firmie już 3 miesiąc , obecnie jest nas tu 8 pracowników , mieszkamy różnie kilku w pensjonacie w pokojach z łazienkami , kilku w mieszkaniach , czytam te wszystkie opinie i niestety nie wierze bo jak dla mnie wszystko jest dobrze , stawka 11,50 brutto , 25% dodatku za nadgodziny , nawet trafiła się premia , wypłata na czas , auto do dyspozycji , teraz będziemy mieli kurs językowy dofinansowany albo zapłacony przez firmę więc nie ma co się skarżyć . Tylko że nasza ekipa wie po co tu jest , nie ma chlania , jarania i innych rozrób , solidnie chodzimy do pracy i nie robimy problemów z zostawaniem dłużej . Przez te 3 miesiące przewinęło się na tej lokalizacji sporo osób kilku było za daleko od domu ( jesteśmy pod szwajcarska granicą ) , kilka po prostu olewało pracę i piło , co wpływało na opinię o firmie i to właśnie takie osoby potem wyrażają nieprzychylne opinie . Jak sie komus nie chce robic to mu wszędzie źle . Jak ktos przyjeżdża po to by wypijac 10 piw dziennie i potem tylko narzekać że jest ciężko to tak niestety jest. Jak dla mnie jest ok.
warum ??? 2016-03-23 15:31
Dobra, tylko dlaczego po szkoleniu jednym dają pracę i umowę a innym bez słowa wyjaśnienia tego odmawiają ??? Ich verstehe das nicht. A jeśli idzie o mnie to jestem abstynentem.
marek 2016-03-23 18:34
hej...czy nie planuje sie miejsce pracy na kierownika badz brygadziste? mam spore doswiadczenie na tych stanowiskach, zdobyte w innej firmie.
Mały 2016-03-24 11:28
Heey, możecie mi napisać ile dnia trwa to szkolenie oraz kiedy sie wyjeżdza? w ten sam dzień po szkoleniu? Wyjeżdza sie autobusem jakimś Firmowym czy trzeba sobie kupić bilet u dowolnego przewoźnika??
Pozdrooo! :)
siemka 2016-03-25 00:35
wyjeżdża sie we słasnym zakresie i na własny koszt
2
Zostaw swoją opinię o Personnel International BPO Sp. z o.o. - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Personnel International BPO Sp. z o.o.