Personnel International BPO Sp. z o.o.

Gliwice

Opinie o Personnel International BPO Sp. z o.o.

były 2015-07-13 07:22
Ty , szkoda ,że nie złożyłeś wniosku do kierownika Kauflandu o zwiększenie kontroli przy bramkach ...:) żałosny jesteś !!!
Abc = konfidencik 2015-07-13 20:17
I co leszczu (abc) juz nic więcej nie masz do powiedzenia ?
@ 2015-07-16 00:33
Każdy jest kozak w necie lecz w oczy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oczerniać każdy może a Gdzie twarde dowody Cwe.Lu jeba.c cię i tyle bo wcześniej czy później za zniesławiene odpowiesz pozdRawiam @
Marik 2015-07-16 20:18
Brak słów na was cioty !!! Kamilek czuje sie obrazony ??? heheheheh
Prawda boli ??? Miał byś odwage i sie przyznal !!!!
1
święty 2015-07-20 19:07
Witam

Pilnie potrzebuję kontaktu na magazyny w Lubbenau, chciałbym tam dostać się do pracy. Proszę o pomoc...
Firman 2015-07-22 21:47
Widze, ze jestes bardzo pewny siebie Marik, ABC i cala ta reszta twoich ksywek... Widac nawet, ze sam jeden piszesz pod kilkoma pseudonimami. Ale z ciebie sluzbista! Nawet jesli ktos cokolwiek i kiedykolwiek z tego magazynu wyniosl to co cie to tak boli? Twoja firma? Moze na tym tracisz? A moze zalujesz, ze sam nie potrafisz albo, ze ktos akurat "sprzatnal" ci goracy towar z przed nosa? Jedziesz po ludziach a mnie sie wydaje, ze zlodziej zawsze probuje zwalic wine na innych tak by jego nie przylapano. Mowisz, ze cebulaki... A sam kurvva kim jestes, gnojv yebany? Mowisz, ze nie sra sie na wlasne gniazdo... A jesli w takim gniezdzie jest szczur taki jak ty? Wiesz, ze na kolegow z firmy sie nie nadaje? Gdzie ty sie chowales?
karl 2015-07-22 23:06
a nie widziałeś tych oferty pracy z czerwca, które wiszą na stronie bydgoszczak.pl tyle czasu? Wydaje mi się, że ich oferta już może być nieaktualna - chociaż nie chciałbym uprzedać faktów czy niepotrzebnie wyrokować, może jest możliwość aby za jakieś rozsądne pieniąze podjąc pracę w niemczech czy holandii z nimi
czyk czyk 2015-07-23 11:27
próbuj próbuj - dostaniesz się bez problemu
KTOŚ 2015-07-29 22:42
CHŁOPIE WEŻ CIĘŻKIEGO MŁOTA I UDERZ SIĘ W GŁOWĘ !WIDOCZNIE BYŁEŚ NIEUDACZNIKIEM ,ŻE CIĘ ZWOLNILI I PISZESZ BREDNIE.NIE RÓB Z SIEBIE KOZŁA OFIARNEGO.
Polak 2015-08-01 13:29
Pracowałem w 2015 roku kilka miesięcy na Kauflandzie w Donnersdorf i obiektywnie oceniając największym minusem są tam pieniądze. Przy wyrabianiu ich dwukrotnie zawyżonej normy i opłaceniu przez firmę mieszkania zarobiłem średnio między 700 a 800 euro pracując średnio 7,5 godziny dziennie i z tego co widziałem i słyszałem znaczna większość zarabiała podobnie. Do tego dochodzą opłaty za dojazdy do pracy, jedzenie i czasem jazdę do Polski więc zostaje wielkie g....
1
DKL 2015-08-02 08:40
Dokladnie, niektorym to nic sie w zyciu tak nie udalo jak personel, to jedyne miejsce gdzie tacy sie nadaja bo w innych firmach trzeba kwalifikacje miec i krasc gorzej i pan kier taki mily, kradziezy nie widzi i jeszcze po glowce poglaszcze, jak pracownik tu z dum przyznaje "firma pkrada mnie to ja ja" boki zrywac po prostu na bezczelnosc niektorych :D
święty 2015-08-07 18:50
No właśnie jest problem interesuje mnie tylko Lubbenau, a ofert nie ma.. jak ktoś coś wie proszę o cynk wiem że zatrudnia tam także LIT
**** 2015-08-09 14:51
A może by tak przestać wypisywać " co komu się udało zapier...." a napisać do firmy Personnel te wszystkie ciekawostki z magazynu ... Ja jestem jak najbardziej " ZA" Jeżeli to nie poskutkuje i będzie zero odzewu to pewnie samego kierownika Kauflandu bardzo zaciekawi ...
Poprawny politycznie. 2015-08-09 17:49
Pisze się wyniós [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Leon). A jak jesteś taki mądry to może znajdź sobie lepszą pracę, co? Chyba, że jesteś za głupi żeby cię przyjęli gdziekolwiek indziej.
mm 2015-08-09 20:25
znajdę cie qurwo co wypisujesz takie bzdury i oczerniasz ludzi bedziesz sie oglądał za siebie każdego dnia nie bedziesz qurwa ślizgał się na plecach innych żeby odwrócic uwage od siebie żebyś mógł spokojnie wynosić fanty twoja morada zmieni wygląd niedopoznania jak cie dorwę uwierz znajdę cie choćby po trupach ale znajdę cie qurwo
3
dred 2015-08-10 22:31
Brrrawooooo ..... polać im dobrze gadają .... do odważnych świat należy , rzygać się chce od takich gnoi !!! Spier... do PL tam syf robić !!
Do Pana ktory uwaza ze jest anonimowy 2015-08-11 17:45
Taaak kolego, sprawa zostala zgloszona do prokuratory poniewaz tylko tak mozna uzyskac Twoje IP. A jak zostanie uzyskane zobaczymy czy nadal bedzoiesz siedzial przed laptopkiem i wypisywal takie rzeczy. Oczywiscie Twoje dane zostana ujawnione i co najsmieszniejsze bedzie to zgodne z prawem poniewaz stales sie przestepca udostepniajac dane osob bez ich zgody i w dodatku oczerniajac je. Wtedy ja bede sie smial poniewaz moze i prace strace ale.....odszkodowanie jakie od ciebie wyciagne wystarczy mi na dlugo a zabków bedziesz po tem dlugo szulac jqk reszta cie zlapie. Takze milego dnia. Ave Personnel
1
:)))) 2015-08-12 11:12
NIC NIE ZROBISZ , JEZELI KORZYSTA SIE Z PROGRAMU DO UKRYWANIA IP np. TOR lub CYBER GHOST ale Ty pewnie nie wiesz o czym ja mowię :)))
Zdzidy 2015-08-12 13:18
Chyba Was wszystkich do reszty posrało wypisywać takie rzeczy na forum czyżby kogoś bolało to, że ktoś ma już swoje i potrafi zaoszczędzić a nie chla codziennie i nie łazi nawalony co oczywiście na hotelach pracowniczych jest codziennością. A może pogadamy o tym kto musi musi codziennie rano zażyć coś mocniejszego żeby w ogóle wstać do pracy. Brawo za odwagę.
1
ciekawy 2015-08-12 15:07
Mam takie pytanie czemu 8.2 brutto jak w Niemczech jest 8.5 brutto minimalna stawka? , i jak wygląda praca w Berlinie jako komisjoner ?
mm 2015-08-12 17:21
takich programów do zmienego IP uzywaja własnie ludzie którzy nie mają odwagi spojrzec komus prosto w oczy i tacy co maja więcej przewinień niż włsoów na głowie pana od pszczólki mai :)to są tchórze którzy sie ukrywają po drugiej stronie monitora to są qurwy
Alleswieser 2015-08-23 20:02
A ja wiem kto pisze te wszystkie oszczerstwa. Narazie powiem tylko, ze to nie on a ona... ;)
Niedługo poleca nazwiska tych miłych amatorów cudzego nieszczęścia ;)
pracownik 2015-08-26 15:48
Szanowni Państwo,
najwyższa pora sprostować kilka niejasności związanych m.in. z regulaminem wynagradzania, opodatkowania i kwestii tego czy kogoś firma okrada czy nie. Personnel International Gmbh jest spółką niemiecką działającą w oparciu o niemieckie przepisy prawa oraz jako agencja jest członkiem IGZ, czyli stowarzyszenia niemieckich agencji pracy, a co za tym idzie, wynagrodzenie jest wyliczane wg IGZ, o czym pracownik zapoznaje się przy podpisywaniu umowy. Co do stawek, o których mowa, we wschodnich lanadach Niemiec stawka minimalna dla pracownika magazynowego to 8,20 euro brutto/h wg IGZ, natomiast w zachodnich landach to 8,80/h. Wcale nie jest tak, że ktoś został tutaj oszukany o 30 centów. Różnica bierze się stąd, że wschodnie landy należą niestety do części biedniejszej Niemiec, ale i koszty utrzymania w tym regionie są tańsze, niż w części zachodniej czy Bawarii.czasami się zdarza, że ktoś nie czyta umowy i dokumentów i nie wie skąd się bierze jego wynagrodzenie. Firma może też udostępnić każdemu pracownikowi przetłumaczony taryfikator. Dla tych, którzy chcieliby się doinformować proponuję poczytać na stronie IGZ, która jest po niemiecku, ale specjalnie wysyłam również link do tłumaczonej strony na j.polski: https://www.ig-zeitarbeit.de/ ORAZ https://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=de&u=https://www.ig-zeitarbeit.de/&prev=search. Inna kwestią są jeszcze potrącenia, które pracownicy mają ze względu socjal i emeryturę niemiecką oraz podatek wg klasy podatkowej niemieckiej. Opłaty te są niestety dużo wyższe, niż te w Polsce. Co do podatku, to są w tej chwili 4 lata na rozliczenie go sobie, więc można dostać zwrot. Kawalerzy i panny mają niestety najwyższą klasę podatkową, czyli 1, natomiast żonaci i mężatki 3 klasę. Co do wysokości podatku, ma tutaj również wpływ wysokość wynagrodzenia w danym miesiącu. Niestety Ci, którzy zarabiają bardzo dużo, będą mieli wyższy podatek od kwoty brutto, ale przy rozliczeniu mogą dostać zwrot. Na początek każdy z pracowników otrzymuje 6 klasę podatkową, zanim zostanie przydzielona ta właściwa. jednak jeśli pracownik nie zwalnia się np.po miesiącu, to otrzymuje po dopasowanej klasie zwrot nadwyżki od pracodawcy na konto. Pozostali muszą rozliczyć sobie nadpłatę przy rozliczanym podatku po otrzymaniu PIT-u niemieckiego.Niestety niewiedza szkodzi jak widać,a czasami wystarczyłoby czytać ze zrozumieniem lub słuchać. Mam nadzieję, że link okaże się pomocny dla wszystkich. pozdrawiam
1
Żona komisjonera 2015-08-26 20:41
Mój mąż pracuje w tej firmie już 5 lat.Zawsze miał i ma grupe podatkową 1
ciekawy 2015-08-26 22:04
Dzięki za sprawy wynagrodzeń pomocny opis , natomiast jak jest z pracą jako komisjoner w Berlinie i czy firma wypłaca kase za nadgodziny , jeżeli występują ?
pracownik 2015-08-27 08:17
Wg taryfikatora IGZ dodatki za nadgodziny są wypłacane w skali miesiąca, tzn, jeżeli zamiast 160 godzin w 20 dni roboczych, przepracuje się 170h w 20 dni roboczych dodatek jest 25% do każdej nadgodziny gratis, wypłata jest wtedy 170h x 8,20 + 10h X 2,05(25% z 8,20). uważam, że warto poczytać sobie troszke ten taryfikator. pozdrawiam
a kuku ... 2015-08-27 10:59
Od 1 stycznia 2015 r. obowiązuje w Niemczech ustawowa płaca minimalna. Przepisy Ustawy o płacy minimalnej (Mindestlohngesetz) obejmują wszystkich pracowników podczas ich zatrudnienia w całych Niemczech, niezależnie od tego, czy pracodawca ma swoją siedzibę na terytorium Niemiec, czy za granicą (§§ 1 i 20 Ustawy o płacy minimalnej). Płaca minimalna (8.50€/h)odnosi się do każdej godziny, w której pracownik świadczy pracę na terytorium Niemiec.

Zgodnie z § 16 Ustawy działający w określonych branżach pracodawcy z siedzibą za granicą, zatrudniający jednego lub więcej pracowników w Niemczech mają przed rozpoczęciem wykonywania dzieła lub usługi obowiązek składania pisemnego zgłoszenia w języku niemieckim. Obowiązek ten dotyczy m.in. branży spedycyjnej, transportowej i logistycznej.
pracownika 2015-08-27 11:33
To prawda, że płaca minimalna w Niemczech to stawka 8,50, ale nie dla pracowników tymczasowych. Pracownicy zatrudnieni przez agencję pracy tymczasowej są rozliczani wg układu zbiorowego dla agencji pracy tymczasowej IGZ. Wg.tego układu we wschodnich landach, tj. m.in. Berlin stawka minimalna dla pracownika niewykwalifikowanego(1 grupa płacowa)czyli dla komisjonera to 8.20/h, natomiast np.w Westfalii(Zachód) to 8.80/h. Jest też możliwość otrzymania premii, więc na gołej stawce godzinowej nie musi się wcale skończyć ;-) pozdrawiam
Alleswieser 2015-09-03 18:54
To co, lecimy z nazwiskami? No chyba, ze ktoś jest przeciwny... Wszyscy glosujemy za i przeciw, zobaczymy co będzie dalej, bo szczerze to mam ochotę już wyjawić te tajemnice. ;)
ciekawy 2015-09-04 12:01
no jasne że lecimy wkoncu sie dowiemy kto jest tak dobrze o wszystkim poinformowany ;)
były 2015-09-04 12:11
Wiesz co, dam ci dobrą radę - Nie spij więcej na boku bo ci chyba mózg wypływa !
1
Alleswieser 2015-09-05 00:02
Lol, "byly" skad wiesz, ze tak sie dzieje? Tobie wyplynal? Po za tym sam sobie lajkujesz swoje wpisy? Nie badz smieszna ^^ Teraz robisz z siebie pajaca... A wiesz co? Najchetniej dorwalbym cie teraz i... No wlasnie, kto zna ten wie, nie powiem na glos bo jeszcze sie goraco zrobi. Miej sie na bacznosci, niebezpieczenstwa czaja sie wszedzie.
1
haha 2015-09-12 19:48
tak to kazdy moze napisac i blefowac ze wie kto. mialy byc konkrety a wyszlo jak zwykle ;)
obserwator 2015-09-15 14:51
praca w PI opłaca się jedynie tym którzy mają conajmniej troje dzieci i to tylko dlatego że można ubiegać się o kindergeld(3*190 E), bo kto wyżywi rodzine w PL za 800 E.Poza tym że PI to banda oszustów ktora tylko czeka na to by uwalic cie na kase to bardziej pazernych kierownikow i brygadzistow nie widzialem nigdzie(widac ze i im ksiegowe musialy troche urwac z wynagrodzenia).
PI to tylko przepustka by znalezdz lepsza prace tu w Niemczech, na początku załatwią ci meldunek a wraz z nim numer podatkow i ubezpieczenie-a to jak wiem najwaznejsze by szukac nowej pracy a za flaszke wodki to brygadzista czy kierownik zalatwia ci kindergeld,wynajecie mieszkania, dofinansowania do mieszkania, czy zgloszenie zony do ubezpieczenia- w PI nie musisz znac jezyka bo za flache wodki masz full serwis. Wiec nie nazekajcie az tak na tych biednych ludzi tylko spójzcie na to od strony korzysci- bo w PL za 20 zł nie załatwisz nic a w PI za flaszke wódki wszystko.Wiec kożystajmy z pazerniakow jak tylko sie da.a to czy ktos kradnie czy nie bo ja wiem czy to takie wazne jakby to była wlasnosc PI to by nas scigali i o swoje by zawalczyli a ze to Kauflandu to leja na to. Nie wyciagajcie brudów.
nowy pracownik pi 2015-09-15 15:15
witam wszystkich, co do tego, że się kawalerom nie opłaci pracować to jest prawda, bo podatek jest bardzo wysoki. to prawda, że firma pomaga załatwiać formalności i można sobie dzięki temu otworzyć furtkę do Niemiec, ale wszystko chyba zalezy od podejscia. ja pracuje krótko, bo ok.3 m-ce, ale na ten moment nie moge narzekac. wszystko załatwili, wypłata mi sie zgadza, a jak potrzebuje pomocy od brygadzisty, to nie muszę nikomu stawiać flaszki wódki. pozdrawiam wszystkich
piwek 2015-09-22 14:24
Podobno biora 500 euro kary jak juz ktos sie polapie ze ta praca jest beznadziejna i ja rzuci.
Moze ktos napisac czy to prawda?
ziomek 2015-09-23 08:16
Do piwek: jakbyś czytał dokumenty, a nie słuchał, co ludzie mówią, to byś wiedział,że kary nie są bez powodu, tylko za porzucenie pracy, rozboje oraz kradzieże i tym podobne przewinienia. słuchaj innych, a daleko zajdziesz....
pozdro
ale jaja 2015-09-23 20:58
Do piwek, wysokosc kary za porzucenie pracy, rozboje itp, co napisal ziomek, dokladnie wynosza do 350 eur, podczas podpisywania umowy wszystko jest objasniane i kazde oswiadczenie jest napisane w j. polskim, wiec wystarczy czytac ze zrozumieniem.
ziomek 2015-09-24 08:13
dokładnie tak jest, to jakaś fama poszła, że 500 euro i ten to łyknął. żenaaada
piwek 2015-09-25 14:11
A co dokladnie znaczy w ich mniemaniu porzucenie pracy?
Czy jesli sie zwolnie przed uplywem 6 miesiecy to oni to traktuja jako porzucenie pracy i daja ta kare?
ziomek 2015-09-25 15:13
coś ty. przecież logiczne, że jak się ktoś zwolni za wypowiedzeniem, to nie jest to porzucenie pracy. na chłopski rozum kolego, czyli jak masz podpisana umowe i masz iść do pracy, a nie pójdziesz, albo olejesz system i bedziesz strzelał bumele, to jest to traktowane jako porzucenie pracy albo zaniedbanie obowiazkow. tak jak wszedzie z reszta.pzdr
piwek 2015-09-25 17:43
czyli jesli przestane robic ta ich kosmiczna norme jak na trocken to potraktuja to jako olewanie pracy i dadza ta kara zamiast mnie zwolniec?... po mojemu nie sposob zrobic tego czego oni wymagaja majac zamowienia ustawione na sloiki i chemie wylacznie a ja tak mam....w napojach smigaja norme bez problemu ....rowni i rowniejsi sa w tej firmie...zamowienia sa przydzielane uznaniowo
ziomek 2015-09-28 09:32
Kolego, jak nie będziesz robił normę po np.2 tygodniach, to Ci dadzą wypowiedzenie. A jak przychodzisz sobie do pracy,kiedy chcesz to jest olewanie pracy. a porzucenie pracy, kradzieże i inne powody do zwolnienia dyscyplinarnego powodują nałożenie kary w kwocie podajże 300 euro jako rekompensata, za koszty, które firma wydała na pracownika, m.in. za doradcę podatkowego w Niemczech. Co do zamowień, to nigdy słabszemu pracownikowi nie daje się wiekszych zamówień, bo może nie zdążyć tego zrealizować. Może jesteś nowy i na ten moment nie chcą Ci dawać lepszych zamówień, ciężko powiedzieć. pzdr
greg 2015-09-29 23:44
może ktoś coś powiedzieć o pracy w netto w berlinie przy kompletowaniu zamówień?
Ktoś 2015-09-30 08:54
Cześć, praca w Berlinie moim zdaniem do najcięższych nie należy, jeżeli ktoś jedzie, żeby pracować, a się nie obijać. zwiększyli ostatnio wszystkim stawkę z 8,20/h na 8,70/h ale jest też premia za wydajność, więc ja jestem w stanie nawet 12 euro wyrobić. jak ktoś nie ma doświadczenia, to nie zarobi tyle w pierwszym miesiącu, ale w drugim lub trzecim raczej tak. Kierownik jest w porządku. jeszcze niedawno był inny kierownik, ale firma go zwolniła, bo zaniedbywał swoje obowiązki. teraz jest o niebo lepiej. mieszkania nie są luksusowe, ale kto powiedział, że trzeba korzystać z ich mieszkań. zawsze można sobie samemu coś wynająć. pozdrowionka
greg 2015-09-30 16:14
Dzięki za odpowiedź. Mamy okazję lada dzień pojechać z kolegą właśnie tam, ale dużo złych komentarzy można się oczytać o tej firmie i trochę się wahamy
Katon 2015-10-01 00:01
Proszę obecnych i byłych pracowników biura o wpisy jak wygląda robota. Please dawajcie info.
Katon 2015-10-01 00:04
Proszę byłych i obecnych pracujących na rzecz PI o wpisy. Jak wygląda robota i jak traktują pracowników. Please dajcie info na ten temat.
Ktoś 2015-10-01 08:40
cześć. u nas kierownik adam jest w porządku. ciężko powiedzieć. jak nie szanujesz kierownika i pracy, to nie licz na szacunek od innych. jak bedziesz w porządku, to kierownik tez bedzie w porządku. pozdrawiam
damian 2015-10-01 10:11
Na poczatku robota wyglada tak mniej wiecej.
Zaczynasz prace od wyszukania sobie ameise czyli wozka ktorym jezdzisz po magazynie.Poniewaz wozkow jest tyle co pracownikow albo mniej:) a starzy pracownicy twierdza ze maja juz "swoje" czekasz az wszyscy starsi pracownicy zaczna prace.Jesli wezmiesz wozek ktory zwyczajnie jest wolny narazisz sie ze za chwile ktos ze starszych posle ci kilka hu i innych takich i zabierze wozek...byly tez przypadki rekoczynow.
Wiec po 10 minutach jak juz starzy zaczna pracowac ruszasz na obchod wszystkich dzialow magazyny w poszukiwaniu wozka...zostaja ci te ktorych uzytkownicy sa na zwolnieniu albo urlopie albo te nie do konca sprawne.
Jezdzisz pozniej takim rozklekotanym zlomem i zamiast skupic sie na pracy myslisz jak tu sobie albo komus ktrzywdy nie zrobic.
Tak wiec prace zaczynasz gdzies 20,30 minut po czasie.
Oczywiscie nikogo to nie obchodzi i norma za czas szukanie wozka tez obowiazuje.
Pozniej dostajesz zamowienie.Z zamowieniami podobnie jak z wozkami...starzy pracownicy maja najlepsze a ty takie ktorych oni nie chca robic czyli po 50 gora 100 pozycji w zamowieniu w slabych alejkach.
Na koniec zmiany uslyszysz jeszcze od przelozonego pare gorzkich slow na temat normy jaka udalo ci sie wyrobic no a w koncu cie zwolnia bo jestes za malo wydajny.
Zostaw swoją opinię o Personnel International BPO Sp. z o.o. - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Personnel International BPO Sp. z o.o.