brak logo

solbet

Solec Kujawski

Opinie o solbet

fan 2011-02-07 23:10:38
Pracowałem w tej firmie przez pół roku, ale to koszmar i wegetacja. Zarobki niezłe, ale warunki pracy i atmosfera nie do przyjęcia! Donosicielstwo, (usunięte przez moderatora)notoryczne wydzwanianie do domu i ściąganie do pracy bo ktoś nie dotarł! I nieważne, że o 14 skończyłeś to o 22 masz być z powrotem. To nie zdarza się sporadycznie, to codzienność. Pieniądze nie rekompesują tego co to tam się dzieje!
4
Pracownik. 2011-05-28 19:57:02
Szczera prawda.. Pzdr!
2
ja 2011-08-03 23:39:27
Popieram przedmówców. Zarobki dobre pod warunkiem, że pracujesz w weekendy(ostatnia zmiana w niedziele 6-14) Wszechobecne donosicielstwo, w żadnej firmie nie spotkałem tylu konfidentów, atmosfera do bani, za każdy błąd kary pieniężne Twoje życie prywatne w tej firmie nie liczy się, najlepiej żebyś spał z telefonem. Same warunki pracy również tragiczne- zapylenie, hałas, skrajnie wysoka temperatura. Duża rotacja pracowników. Praca dla ``wołów``. Ogólnie NIE POLECAM.
4
solbetowiec 2011-08-05 16:41:31
wszyscy mają rację - warunki pracy do bani w lubartowie zarobki na godzinę 10 zł. Konfidentów pełno. Karanie za byle (usunięte przez moderatora).
3
gość 2012-03-29 20:47:32
Witam, to chyba tak przedstawia się polityka firmy bo nie tylko w Solcu i Lubartowie tak traktuje się pracowników taka atmosfera panuje chyba w każdym zakładzie niestety uczciwej pracy nikt nie docenia (usunięte przez moderatora)
1
xxxx 2012-05-30 11:15:10
praca straszna,zero rozwoju. Ciezka praca ze wzgledu na temperature ok 37 st.C. Karanie notorycznie głównie kary pienieżne,powoluja sie na paragrafy kodeksu pracy i jak nie zaplacisz to sad,ogolnie firma rodzinna,nie masz znajomosci to masz przerabane,donosicielstwo to norma,trzeba uwarzac co i komu się mówi. Pan prezes to (usunięte przez moderatora)w zyciu nie polecam z nim kontaktu bo "idzie dostac w banie"!!!!
1
ph 2013-01-23 20:54:17
witajcie
proszę powiedzcie mi jak stanowisko PH lub DTH (zwła jak zwał), praca, narzędzia, teren, wiadomo i kasa - podstawa oraz możliwe premie, oraz min targety
1
xx 2013-07-29 13:36:18
Prezes jest debeściak produkuje miliony betonu komórkowego, a biurowiec pobudował z ogryzków (małych kawałków z odpadu) i to parter pierwsze piętro zbudował z już z bloczków całych - gratulacje ( ciekawe jaki inspektor nadzoru zrobi tego odbiór ).
2
anonim 2013-08-22 17:41:55
przeciez nikt was tam nie trzyma idzcie do innej firmy tam napewno jest lepiej zrobcie miejsce ludziom ktorzy chca pracowac a nie dostawac tylko pieniadze. Rozumiem ze najlepiej bylo by nic nie robic i jeszcze kaske za to dostac moze jeszcze w raczke pocalowac ludzie ogarnijcie sie sami chcieliscie takiej Polski wiec ja macie. Ja tam pracuje 15 lat i nie narzekam
1
anonim 2013-08-29 22:11:30
Tak do 2010 roku pracowalo sie w miare w tej firmie, ale teraz to jest tragedia. Jak znajde cos lepszego to daje noge. Kto mial troche oleju w glowie to sam odszedl bo praca w takiej atmosferze jest nie do opisania.Nowe niedouczone kierownictwo robi swoje, zero wiedzy.
1
anonim 2013-09-03 10:49:20
Bobek balwanie jak mogę sam siebie pytać o warunki pracy pomyśl zanim coś napiszesz chyba że to nie jest twoją mocną stroną.
anonim 2014-09-28 22:57:10
Firma nadal do bani.każe się pracować po godzinach mając tylko akord. Kierownicy boją się wziąść stronę pracownika bo biorą duża kasę za stanowisko. Pracując osiem godzin przynajmniej dwie z nich pracujesz za darmo wykonując inne dodatkowe prace. A jak się postawisz to masz karę. I taka jest prawda.
Krzysztof 2014-11-14 20:06:32
Hejka. Pracuję przy Solbecie, powiem Wam że to całkiem "ciekawa" firma i dużo by opowiadać...
zegarkowa zosia 2015-01-30 17:31:02
ja również zastanawiam się czy nie powalczyć w jakiejś rekrutacji w firmie solbet o jakieś atrakcyjne stanowisko. jednak znam siebie dobrze i wiem że im bardziej się staram tym gorzej mi wychodzi, popełniam jakieś gafy na rozmowach rekrutacyjnych. możecie napisac jak takowa przebiegałaby w solbet, okej?
anonim gal 2015-04-20 18:37:38
Trochę czasu tu pracuję, i generalnie prawdą jest większość z tego co wyżej napisano, warunki pracy są ciężkie (wysoka temp. zapylenie itd.), brak przerwy śniadaniowej na produkcji, na magazynach jest przerwa, donosicielstwo, to jest podstawa tej firmy, lepiej z nikim nie rozmawiać na temat ludzi, czy samej firmy, bo większość na Ciebie doniesie, nawet Ci co byś się nie spodziewał. Pracuje się praktycznie 6-7 dni w tygodniu, jeżeli będziesz pracować tylko 5 dni to długo nie popracujesz, sobota i niedziela to zlecone 100%. Źle nie zarobisz, ale praktycznie po całym bitym tygodniu pracy, samej pensji jest nie za wiele, ale są premie co tydzień ''tygodniówki'', z których niestety lubią potrącać na poczet śmiesznych kar. Gdyby nie te tygodniówki, mało kto pewnie by tu robił. Często się zdarza, że dzwonią po Ciebie bo kogoś brakuje, albo zostajesz dłużej w pracy bo kogoś nie ma. Umowa na stałe to marzenie, coś takiego nie istnieje, z wyjątkiem najstarszych pracowników. Podsumowując, jak jesteś leserem, albo masz za wolne ruchy, to daj sobie spokój z tą firmą. Musisz dawać z siebie 200%
2
NN 2015-05-16 23:54:32
Ja tez spędziłem troche czasu w tej firmie,i duzo moglbym powiedziec o tym kołchozie,nie polecam nikomu takiej atmosfery. Zarobki to fakt byly nie zle ale to donosicielstwo i ponizanie pracownkow to zenada. Zeby pojsc do biura trzeba bylo sie przebrac w swoje cywilne rzeczy,albo twoje prywatne sprawy zalatwial kierownik. Poprostu nie wpuscili cie do biura w roboczym ubraniu. Interesuja sie twoim zyciem prywatnym...kto...z kim...dlaczego...a nie inaczej. Wchodza jak swinia w bloto w twoje prywatne zycie! Niektorzy dyrektorzy dzialow (KK) to JUDASZ jak ich malo,dziurki nie zrobi a krew wypije!!! Trzeba pisac jakies smieszne wyjasnienia jak cos zle zrobisz. PRZEDSZKOLE a nie zaklad pracy.
Boniunio 2015-09-26 16:39:55
Witam. Mam pytanie jak jest teraz w Solbet? Niby 24zł brutto w tym 17zł na umowie a 7 tzw "nagroda prezesa"? Słyszałem że pracuje się w soboty i jedną niedziele to prawda?
z góry dzieki za odpowiedz
Boniunio 2015-09-27 14:09:07
Też widziałem tą ofertę i jestem ciekawy czy to wszystko prawda ale slyszałem też że trzeba w soboty i chyba jedną niedziele w miesiącu czy jakoś tak
ktoś 2016-03-06 19:03:10
a na jakim stanowisku pracujesz jeśli można wiedzieć i jeśli stać cię na powiedzenie prawdy?
witek 2016-03-17 18:34:18
Oskar a Ty to pracujesz w Solbecie ,że jesteś tak dobrze zorientowany?bo mówisz jak jakiś rekrutator.
PH 2016-03-30 17:28:17
Orientuje sie ktoś jakie warunki dla przedstawiciela oferują??
Johny 2016-05-26 23:04:55
@becik, podaj proszę jaka jest podstawa i prowizja dla pH - chodziaż widełki. A auta również do użytku prywatnego macie? Może wiesz jaki jest sposób raportowania (codzienny, tygodniowy czy miesięczny)? Czy w cenie jest doświadczenie pracownika ?
3
pracownik 2016-06-16 09:50:41
co do pracy na produkcji to poprzednie wpisy mówią jak jest powtarzac sie nie ma co. poprostu tragedia wysoka temperatura, brak przerw na jedzenie... jedynie co to zarobki moga komus zrekompensować ale za kilka lat to co zarobil to wyda na leczenie kregoslupa.... ;]]] pozdro ;)
osi 2016-06-26 20:19:24
Wiem, że oferują umowe o pracę chyba że coś sie zmieniło w tej kwestii ale chyba nie, dają rónież auto służbowe, telfon oraz komputer czy tablet do pracy, jak z kasą to nie wiem, wiem ,że szansę na premie również są
Zolan 2016-11-09 19:55:49
Firma dno. Musialem prace zmienic zeby rodzine utrzymac. zarobki? jesli jestes kawalerem to ci starczy na samego siebie no i jesli u rodzicow mieszkasz.
Zostaw swoją opinię o solbet - Solec Kujawski
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie solbet