brak logo

LPP S.A. Reserved

Warszawa

Opinie o LPP S.A. Reserved

Anetta 2017-03-01 18:02
a to podziekuję zenada te smieciowki...
3
Iza 2017-03-07 18:59
@milena w wielu firmach przez okres próby jest się zatrudnionym na umowie zlecenie, to znana praktyka wielu pracodawców, a powiedz nam więcej o samej pracy i atmosferze ?
Angie 2017-03-08 14:56
NIe moze byc smieciowej umowy jesli ma sie wyznaczone godziny i miejsce pracy polecam smialo zglaszac sie z takimi smieciowkami do PIP
1
Natalia 2017-03-17 11:58
Czy LPP S.A. Reserved mają jakieś oferty pracy w Warszawie? Myślę o stanowisku dla krawcowej lub pomocy krawcowej. Słyszałam , że u nich omeg mieć fajną pracę.
Basienia 2017-03-21 10:40
Praca niewdzieczna. Traktują Cie jak popychadlo. Zero rozwoju i brak prawa głosu. Kierownictwo jest ograniczone i niedoswiadczone. Brak charakteru i uleglosc daje drogę do sukcesu. Najłatwiej kierować kms głupim.
StNowczo nie polecam. Zmarnowane prawie 3 lata
6
Bartek 2017-03-29 15:29
MASAKRA NAJGORSZA CHYBA Z MOZLIWYCH...
Pracowałem na ochronie w Reserved we Wroclawiu 2 lata temu
Mialem straszną nieprzyjemność pracować pod tzw kierownictwem Reserved. Choć nie byla moją bezp.przełożoną to musiałem wykonywać jej polecenia wiadomo jak w każdej pracy. Ale tyle co się z nią natrulem to jeszcze z nikim...generalnie na każdym kroku dawała mi odczuć ze jestem zerem w tej firmie i traktowała mnie jak przykrą konieczność. Az się dziwię ze tyle tam wytrzymałem. Ok.roku to trwało. Jak bym spotkal te ZMORĘ to bym się policzył. Strasznie zimna wyrachowana pogardliwa i robotyczna zołza. Generalnie to kazda tam na podobnym stanowisku byla taka choć przyznaje w mniejszym stopniu. Chetnie bym sie dowiedział jak sie ona nazywa...
Nie polecam bardzo tego miejsca. Chodzi o magnolia park we Wr. Chyba ze nastąpiła rotacja i jest ktos inny. Ale w tych markach większych to chyba to regula ze takie sa te osoby.
Reszta personelu calkiem w porzo nie moge nic złego powiedzieć .
Pozdrawiam
dorota 2017-04-01 18:53
Nie można oceniać pracy dla całej marki przez pryzmat jednej osoby. To że w jakimś salonie jest kierowniczka trudna w obejściu i nawet nie wiadomo czy dalej tam pracuje nie powinno rzutować na opinie o marce. Jeśli jej przełożeni nie mają jasnych sygnałów, że coś jest nie tak to niby jak mają wpłynąć na taka kierowniczkę? Zamiast narzekać można poinformować odpowiednie osoby o złej sytuacji, a tak nic się nie zmieni
2
Sonia 2017-04-03 13:43
Pracuje w jednym z salonów Reserved na Śląsku. Jestem na umowie zlecenie, niedługo przechodzimy na umowę o prace.Pracuje w weekendy ale zdarza sie ze nie mogę przyjść bo nauka bo studia dzienne. Kierowniczka robi problem z każdym dniem wolnym i pyta czy na umowie o prace też będę robić takie "ceregiele". Pracownicy się często zwalniają, a nie dziwie się im bo atmosfera jest w pracy nie przyjemna, kierowniczka popędza z roznoszeniem serwisu (ledwo 5 rzeczy na ramie), ja jestem zestresowana jak jestem z nią na zmianie, przy 12 godzinach pracy przysługuje mi 20 min przerwy mogę rozbić na 2 po 10, herbaty nie zdążę zalać.. Na socjalu jest obskórnie, jest syf w ubikacji, jakieś owady po podłodze biegają. Kpiną jest to, że trzeba płacić za dresscode. W ogóle nic precyzyjnie nie mówione co należy zrobić a potem opieprz za każde nawet dobrze wykonane zadanie. Ogólnie marne zarobki, nie ma premii i jest to jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
7
Kasia 2017-04-03 16:04
Cześć. Szukam pracy i myślałem o Reserved. Ale nie chcialbym trafić do tego salonu wiec jak mozesz napisz gdzie mam nie skladać cv. Dzieki
2
Sonia 2017-04-03 19:53
Nie odpisze bo nie wiem czy rozmawiam z Katarzyną czy z regionalnym lub kierownikiem jakiegoś salonu. Pozdrawiam Pana Kasie. Nikt Ci nie powie jaki to salon
5
Karol 2017-04-09 18:40
SPECJALISTA DS. ZAKUPÓW W OBSZARZE ARANŻACJI I WYPOSAŻENIA SALONÓW W GDAŃSKU TO JEST NOWA OFERTA I BARDZO MNIE ZAINTERESOWAŁA. MAM DUŻE DOŚWIADCZENIE W TAKIEJ PRACY ALE PODPOWIEDZCIE JAK SIĘ PRACUJE W FIRMIE?
1
max 2017-05-01 15:22
Wiesz jak to jest firmę tworzą ludzie, z jednymi się dogadujesz z lepiej z innymi mniej, ja u siebie wokół mam fajnych ludzi, z każdym można się dobrze porozumieć, z niektórymi nawet bez słów. Myślę, że mając doświadczenie to niczym nie będziesz zaskoczony bo wiesz jak ta praca wygląda.
xyz 2017-05-03 18:57
Miałam "przyjemność" pracowania w salonie Reserved w Galerii Łódzkiej w 2016.
Wiadomo, to praca fizyczna, więc nie spodziewałam się, ze będę siedzieć tam na dupce i będzie lekko i w ogóle. Ale jest kilka czynników, które mi tak uniemilały pracę, że stała się nie do zniesienia i pewnego dnia po prostu stamtąd wyszłam bo nie wytrzymałam...
Umowy brak - nie podpisujesz nic, mówią ci jaka stawka (9netto/h zlecenie) tylko co miesiąc dają ci karteczkę do podpisania z wypłatą i pieniądze do ręki, nie przelew. Niby dziewczyny zapewniały ', że spoko, dostaniesz pieniądze" ale zawsze ta myśl jest z tyłu głowy, że nie masz tej gwarancji na papierze.
Praca, nie ukrywajmy - jest ciężka. Masa ludzi, a za mało pracowników aby ogarnąć cały salon - zostawanie po godzinach i sprzątanie tego z czym się nie wyrobisz ( za darmo oczywiście )
Nie możesz pracowac w komfortowych butach - koniecznie ballerinki ( pracuj sobie w takich butach 12 godzin).
Pracowałam w trzech polskich firmach i wniosek jaki z tego wysnułam - nie pracuj u Polaka, bo cwaniak potraktuje cię jak nic nie warte gówno. Masz robić i reszta go nie obchodzi, a zapłata to zaszczyt dla ciebie.
Atmosfera 4/10. Dziewczyny mało pomocne, plotkary.
Szanujcie się, ludzie. 12 H dziennie takiej pracy, bez możliwości rozwoju (no nie ukrywajmy praca w reserved nie jest zbyt ambitną pracą)
Już warto zainwestować trochę w rozwój osobisty i wziąć się za porządną pracę a nie robić na zlecenie dla jakiegos Polaka Cebulaka.
4
xyz 2017-05-03 19:00
jeszcze dodam, że za każdym razem po zakończeniu pracy jesteś traktowany jak potencjalny złodziej - musza ci przy kamerze zajrzeć do torebki czy aby nie ukradłaś nic ze sklepu (CO ZA POLSKA!)
2
Mona 2017-05-03 19:09
@xyz Myślę, że zupełnie niepotrzebnie bierzesz do siebie fakt sprawdzania przy wyjściu. Niestety przykre są takie sytuacje ale życie pokazuje, że konieczne.
2
Grażka 2017-05-16 20:32
Pracuję w firmie i na szczęście mamy super załogę. Po lekturze wpisów widzę, że niestety sami stwarzamy sobie takie warunki pracy, że niejedna osoba rezygnuje z niej. Jak widać to nie wina firmy tylko nas samych. Co się dzieje dlaczego jest tyle złości i zawiści?
1
edyta 2017-05-31 23:31
osoba na każdym szczeblu musi to przejść, łącznie z kierowniczką sklepu jak i regionalnym, nie ma co przesadzać bo każdy jest tak samo traktowany, a samo okazanie to przecież nie jest jakieś wścibskie przeszukanie jak na komisariacie tylko oklepanie po kieszeniach i szybkie rzucenie okiem czy nie masz czegoś na wierzchu w torebce, a co do braku umów to bardzo dziwne pracowałam w dwóch różnych salonach znam dziewczyny z innych i nie słyszałam żeby coś takiego miało miejsce, trzeba zgłaszać takie rzeczy komuś ponad kierownictwem salonu
1
Lubiś 2017-06-11 09:38
Pracuje w sklepie w Warszawie i mogę powiedzieć jedynie, że na samym początku czułam się izolowana ale teraz jest super. Myślę, że to normalne do czasu aklimatyzacji w zespole. Mamy dobre obroty to i pensje są fajne.
milewspominam 2017-07-03 13:11
Pracowałam przez kilka lat w trakcie studiów i dobrze wspominam ten okres, z racji powierzchni w Reserved pracuje dużo osób, a i tak udało nam się stworzyć fajny klimat, w którym myślę że nikt nie czuł się anonimowy. W takiej pracy zawsze najważniejsi są ludzie obok, wtedy nawet gorące okresy jak wyprzedaże nie są zbyt męczące.
Lubiś 2017-07-05 12:46
Co takiego dzieje się w Gdańsku, że mają cała listę ofert pracy. Może ktoś wie a pytam gdyż bardzo interesuje mnie praca.
Nowa 2017-07-20 16:17
Witam. Znalazłam tu wasze wypowiedzi i chcialam sie podpytac, bo jeden ze wpisow byl z kwota wynagrodzenia na kierownika zmiany 2800 zl brutto. Mam rozmowe na to stanowisko za 4 dni i chcialam sie spytac, czy ktos ma info jakie sa zarobki i czy ta stawka 2800 jest wiarygodna informacja?
Nowa 2017-07-20 16:18
Witam. Znalazłam tu wasze wypowiedzi i chcialam sie podpytac, bo jeden ze wpisow byl z kwota wynagrodzenia na kierownika zmiany 2800 zl brutto. Mam rozmowe na to stanowisko za 4 dni i chcialam sie spytac, czy ktos ma info jakie sa zarobki i czy ta stawka 2800 jest wiarygodna informacja?
Mańka 2017-07-22 15:52
Taka firma jak Reserved to światowa marka i ciągle sie rozwija. To dobrze, że rozszerzają swoje rynki zbytu, zawsze to bezpieczniej. Bardzo się cieszę, że mogę tu pracować. Ogólnie pracują tu bardzo fajni ludzie to i atmosfera jest fajna , aż chce się chodzić do pracy.
zaniepokojony 2017-07-30 15:31
Cóż ... praca w Reserved (Galeria Katowice) ... pracownicy super, świetna atmosfera (bez obecności pewnej osoby). Zarobki marne, ale już nawet nie o to chodzi. Problem jest w wyjątkowo nieogarniętej chyba kierowniczce S..i ... masakra ... grafiki układa chyba pod wpływem, sama najlepiej wie czego :) ludzie pracują po 2-3 dni pod rząd po 10-12 godzin ... ciekawe co na to PIP. Wredna jest do potęgi, uważa, że to jej salon, ludzi ma za nic nie wiadomo dlaczego jest tam trzymana i za co jej płacą - nigdy jej nie ma, a kiedy wpada to robi takie awantury jakby pod jej nieobecność nikt nie pracował . Ona naprawdę źle wpływa na wizerunek firmy ... nikt się ni odzywa, bo ludzie się boją ... no terror jak nic i to w ponoć szanującej się firmie. Pracownicy odchodzą a LPP nie reaguje ... cóż ich kasa.
11
Kamil 2017-07-31 18:37
To dobrze, że tutaj piszesz może ktoś zauważy, takie sytuacje trzeba zgłaszać, sam fakt że są roszady w jakiś salonie niczego nie sygnalizuje, bo jednak w miejscu gdzie pracują głównie studenci to takie roszady są wszędzie. Niestety nie każdy nadaje się na kierownicze stanowisko, ja na szczęście miałem bardzo sympatyczną kierowniczkę, jak również miłe towarzystwo innych pracowników.
Lubiś 2017-08-01 18:09
Dlaczego Reserved ma tak długą listę ofert pracy? Otwierają kolejne salony? Czy też jest jakiś inny powód?
spokojny 2017-08-03 21:50
Kasiu, może najpierw zapoznaj się z kodeksem pracy bo zgodnie z nim można pracować nawet 10 dni z rzędu :) i następnym razem zastanów się kiedy będziesz kogoś znów oczerniać bo nie chciał zmienić Twojego grafiku:) Pozdrawiamy
spokojny 2017-08-03 21:51
Kasiu, może najpierw zapoznaj się z kodeksem pracy bo zgodnie z nim można pracować nawet 10 dni z rzędu :) i następnym razem zastanów się kiedy będziesz kogoś znów oczerniać bo nie chciał zmienić Twojego grafiku:) Pozdrawiamy
zaniepokojony 2017-08-03 23:16
hmmm ... drogi "spokojny" nad Kasią wystarczająco się już poznęcałeś/poznęcałaś i daj jej już spokój bo to też o czymś świadczy (ta ciągła teoria spisku :) ). Mój komentarz przeczytaj jeszcze raz, ale tak ze zrozumieniem. Praca jak wskazujesz nawet 10 dni z rzędu ... ale na pewno po 10-12 godzin? :) Sam/sama pracujesz po 5 godzin i masz przerwy ... to fair? Nie broń się tak bardzo przed krytyką tylko raczej się zastanów nad tym co wyprawiasz - tak po zastanowieniu dochodzę do wniosku, że to chyba Twoje niezaspokojone ambicje kipią. Również Cię pozdrawiamy.
1
klientka 2017-08-10 23:08

Katowice Galeria - klimatyzację naprawcie na dziale męskim ... żenada, a taka niby szanująca się firma :)
1
Klient 2017-08-12 20:52
Domyślam się, że chodzi o Reserved? Tam nie da się nawet wejść, tak duszno. Dziwię się, że pracownicy potrafią tam wytrzymać kilka godzin, ja po 10 minutach miałem dosyć i wyszedłem, po prostu zrobiło mi się słabo.
Lena 2017-08-13 20:30
Jestem pracownikiem LPP Reserved i bardzo chwalę sobie tę pracę!. Nie rozumiem ludzi i zastanawiam się dlaczego szukają jakichś pretekstów żeby tylko napisać źle o firmie. To jest dla mnie straszne.
Iza 2017-08-14 13:19
...bo klimatyzacja nie ma prawa się zepsuć... Litości co za marudne społeczeństwo! Takie straszne rzeczy mają miejsce, że też na pasku w TVN o tym nie napisali...
Pracownik 2017-08-16 22:14
Zupełnie niepotrzebna żółć Ci się wylała :). Oczywiście, że klimatyzacja ma prawo się zepsuć. Problem polega na tym, że jest zepsuta już przynajmniej przez trzy tygodnie. Zapraszam do pracy w takich warunkach na 10-12 godzin.
ktoś 2017-08-16 22:21
problem jest z "kierowniczką" w galerii katowickiej reserved a nie z LPP ... czytaj dokładnie :). Ciekawe jak byś tu pisała gdyby taki ktoś był w stosunku do Ciebie złośliwy i mściwy? To raczej jest straszne! Sama praca jest super!
1
Leonid 2017-08-17 09:58
Jeśli firma chce wypracować sobie markę na rynku to musi bardzo pilnować dyscypliny wśród pracowników. Głównie są to młodzi ludzie lekko podchodzący do swoich obowiązków!
Iza 2017-08-17 11:23
" Katowice Galeria - klimatyzację naprawcie na dziale męskim ... żenada, a taka niby szanująca się firma :) "
czy z tego komunikatu wynika, że "klientka" troszczy się o pracownika? No raczej przesłanie jest zupełnie inne. Pracuję kilkanaście lat w CH i awaria klimatyzacji miała miejsce nie jeden raz, więc doskonale wiem co to znaczy pracować w takich warunkach. Czytajmy ze zrozumieniem, a unikniemy nieporozumień.
1
Janek 2017-08-17 22:38
... ale to klientowi na zakupach nie może być słabo,duszno i nieprzyjemnie bo to jest marudzenie (klima nie działa)? Wczoraj byłem, bo lubię ubrania z reserved i nadal nie działa - zemdleć można, a jeszcze weź człowieku przymierzaj. Więc sory ale naprawdę szkoda słów na taką dbałość o klienta i personel.
1
Iza 2017-08-18 11:30
Oczywiście, że ma prawo i jeżeli nikt nic z tym nie robi, to faktycznie wychodzi, że ktoś zaniedbuje swoje obowiązki. Ja odniosłam się do komentarza "klientki" z której nie wynika, że klimatyzacja nie działa przez dłuższy okres czasu...
Sonia 2017-08-19 15:02
Masz zupełną rację!!! Tez pracowałam z zawistnymi plotkarami i wiem coś o tym!
mgr 2017-08-20 12:23
Nie składajcie do Re w Gliwice Arena!!! Kierowniczka okropna ( obgaduje i jest niesprawiedliwa, ma swoich pupilków a każdy nowy to popychadło)! Jej zastępca też niczym się nie wykazuje a w szczególności nie inteligencją. Atmosfera żadna, problemy ze wszystkim!!!
Kola 2017-08-20 19:18
Reserved stawia cały czas na młodych ale niestety nie zawsze dobrze im to wychodzi. Młodzi mają postawę roszczeniową i tyle. Brak serca do wykonywanej pracy.
Iza 2017-08-25 12:10
@mgr wątek dotyczy Warszawy, dlatego nie róbmy zamieszania na forum i opisujmy doświadczenia z RESERVED tylko z Warszawy. @Kola myślę, że głównie młodzi ludzie zgłaszają się tam do pracy ze względu na elastyczny grafik. Do tego w okresie wyprzedaży jest dużo pracy i nadgodzin i dlatego też stawiają na młodych. Ale mogą też to pracownicy potwierdzić?
mgr 2017-08-29 13:21
Dobra, z innych miast się wypowiadają więc czep sie innych.
Marcin 2017-08-31 22:10
Zapewne dlatego, że pracownicy to najczęściej studenci, a oni w sporej liczbie nie przywiązują uwagi do stałego zatrudnienia, dlatego często są roszady, ktoś np. chce popracować kilka miesięcy czy też w okresie wakacyjnym, albo się przeprowadzi i już mu lokalizacja nie pasuje. Inna sprawa, że teraz młodzi ludzie są bardzo roszczeniowi. Przyjdą do takiego salonu i myślą, że cały dzień sobie będą składać ubrania i się nie zmęczą, a ta praca wymaga pełnego zaangażowania. Jak ktoś chce sobie przychodzić do pracy, żeby się pośmiać i poobijać to nie ten kierunek.
Jadzia9 2017-09-04 09:33
W życiu nie spotkałam się jeszcze z takim wyzyskiem, to był dla mnie bardzo trudny czas , zostałam przyjęta w lato 2017 w Warszawie, jako sprzedawca, niestety za kasą nie byłam ani jednego dnia, stałam przez cały miesiąc na przymierzalni na wyprzedażach + sprzątanie ( podłogi, kurze) . Mobbing ze strony osób dłużej pracujących, oraz kierownictwa , gdy poprosiłam o zmianę zadań zostałam poinformowana przez kierowniczkę zmiany że zostałam tylko po to zatrudniona by stać na przymierzalni ( !!!) i jak mi nie pasuje to wiem co mam robić. Zmiany dostawałam tylko te do 21.30 , na rano przychodziły osoby długo pracujące. Ogromna rotacja pracowników, myślę że ktoś powinien się tym wreszcie zainteresować.
Lucyna 2017-09-05 08:48
Reserved to firma w której pracuję już długo i jest bardzo dobrze.
Sylwia 2017-09-12 16:37
A po jakim czasie zazwyczaj przechodzi się na umowę o pracę?
Klemens 2017-09-12 19:07
LPP S.A. Reserved to według mnie firma dla młodych ludzi. Muszą nauczyć się pracować a nie unikać pracy, nikt nie będzie za kogoś robić. Mam spore doświadczenie!!
Iza 2017-09-14 14:28
@Sylwia wydaje mi się, że to nie ma reguły. Pewnie jak chcesz mieć umowę o pracę i się strasz to dostaniesz ją prędzej czy później. Ale może niech się wypowiedzą aktualni pracownicy LPP S.A. Reserved, żebyś dokładnie wiedziała na czym stoisz. @Lucyna jest bardzo dobrze, a co na to wpływa? Możesz powiedzieć co Ci się podoba w pracy w tej firmie?
Zostaw swoją opinię o LPP S.A. Reserved - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LPP S.A. Reserved