brak logo

LPP S.A. Reserved

Horst (Niemcy)

Opinie o LPP S.A. Reserved

engii 2016-07-26 15:44
Reservd Garwolin. Bylam na dniu proby kierowniczka bardzo nie mila. Wspolpracownice nie przyjemne i zadna nawet ci nie pomoze chocbys sie zasypala tymi lachami. Nie zaplacili za dojazd ani za ten dzien pracy. Nie polecam tej firmy.
1
Ayue 2016-08-16 17:17
Widocznie byłaś słaba, skoro inni zostali a tobie podziękowano. Zastępca kierownika pewnie pomogla Ci z litości zeby juz więcej nie stresowac kierownika salonu. Jedtes dobra zostajesz, słaba out. Prosta piłka.
natali 2016-08-30 23:41
Zaczęłam pracę w czerwcu. Miała to być tylko praca na 3 miesiące, żeby coś robić z sobą po skończonej sesji i nie musieć wracać do swojej miejscowości, ale poznałam bardzo fajnych ludzi, z którymi świetnie mi się pracuje i spędza czas poza pracą. Kierowniczka jest bardzo miłą i przyjazną osobą, nie wywyższa się . To wszystko powoduje, że na pewno zostanę na dłużej. Najbardziej podoba mi się to, że nie znając jeszcze swojego planu zajęć, wiem że jaki by nie był na pewno uda mi się go pogodzić z pracą.
2
Maguś 2016-09-05 17:58
Co to za miejscowość?
zyx 2016-09-29 22:31
zdecydowanym plusem pracy w reserved jest bardzo dobry proces wdrożenia nowego pracownika, jeśli ktoś nigdy wcześniej nie pracował, to jest to bardzo dobre miejsce żeby zacząć swoją przygodę zawodową, na pewno staniecie się dobrymi pracownikami
zyx 2016-09-29 22:32
zdecydowanym plusem pracy w reserved jest bardzo dobry proces wdrożenia nowego pracownika, jeśli ktoś nigdy wcześniej nie pracował, to jest to bardzo dobre miejsce żeby zacząć swoją przygodę zawodową, na pewno staniecie się dobrymi pracownikami
Emilka 2016-10-16 08:00
Witam,
mam pytanie związane z talonami. Do 7/10 pracowałam jako Dekorator (dałam wypowiedzenie) niestety w moim byłym salonie talony nie przychodziły zbyt szybko i nie zdązyłam się załapać zanim złożyłam wypowiedzenie. Pytanie jest proste: Czy należą mi się talony pracownicze chociaż złożyłam wypowiedzenie i jeśli tak to ile? Koleżanki mówią mi że powinnam coś dostać bo to jest "dodatek" za wsteczne miesiące i zresztą przyszły też dla mnie. Jednak jeak się dowiedziałam Kieroniczka ani myśli mi ich wydać i dziwi się że mam takie pomysły. Liczę na szybką pomoc.
Pozdrawiam
aska 2016-10-16 09:40
A ile teraz płacą takiemu sprzedawcy w Reserved np w Tomaszowie Mazowieckim? Wiem, że jakiś czas temu były jakieś protesty z tym związane. Czy teraz coś uległo zmianie i udało się wywalczyć więcej kasy na godzinę?
Rosa 2016-10-26 16:03
Praca w Reserved to najgorszy wybór jaki można podjąć! Wyzysk i wykorzystywanie pracowników za śmieszne pieniądze.Osoby zatrudnione na umowę zlecenie lub nowe osoby będące na umowie o pracę są wrogami dla osób pracujących tam dłużej.Najgorsze jest to,że kierowniczka zmiany przyzwala na taki stan rzeczy,spoufala się z dłużej pracującymi tam! Zwykłym pracownikom przysługuje 20 min przerwy w ciągu 8h pracy,podczas gdy pupilki,a jest to 6 osób potrafią siedzieć na przerwie ponad 1,5h! W takim stanie rzeczy zostają 2 osoby na salonie! Salon znajduje się w województwie Mazowieckiem niedaleko Warszawy! Radzę,aby wyższe osoby LPP coś z tym zrobiły!
2
adam 2016-10-31 18:53
Myślę, że salonów w województwie Mazowieckim jest sporo to ciężko będzie komukolwiek taki namierzyć, od tego jest specjalny email dla pracowników, na którego adres można zgłaszać naganne zachowanie kierownictwa. Kierownikowi zależy na wynikach sprzedażowych, więc raczej niemożliwe żeby pozwalał na takie zachowanie, czyli obecność raptem 2 pracowników w salonie. Atmosfera w salonie zależy głównie od kierownictwa, więc nie można uogólniać, że źle się pracuje we wszystkich salonach bo niefajnie jest w tym jednym. Wszystkie zachowania kierownictwa odbiegające od normy trzeba zgłaszać. Bo inaczej nie będzie można zlikwidować problemu. Pozdrawiam.
nortia 2016-11-03 19:24
Mam rozmowę w reserved w toruniu. macie jakieś opinie? i jak w rzeczywistości jest z zarobkami przy umowie o prace?
Domido 2016-11-06 20:58
Hej, ja byłam teraz na rozmowie di RE i zapytali mnie o VM i RKs to byla ofera na sprzedawce Vm to wystrój wozualny czy coś a rks ? Moze zadzwonia to wolalabym wiedzoiec
Resrrvedzianka 2016-11-09 19:16
Pelno tu pytań o zarobki. A więc mowiac zwięźle, nie jest to praca z ktorej da się utrzymać. Moze co jedynie dorobić, albo dla studenta. Srednia pensja zwyklego sprzedawcy w salonie nie top to ok 1400zl na pelnym etacie. Wiadome, im jest się wyzej to zarobki większe, lecz i tak potracaja z pensji za kupony czy dresscode (co jest nieporozumieniem. Skoro wymagaja żebyśmy wyglądali tak jak oni chcą, to niech nam za to zapłacą).

@Emilka, jesli chodzi o twoje kupony, to popros o rachunek z ostatniej wyplaty i zobacz czy zostaly Ci potrącone pieniadze za talony. Jeśli tak, to sprawa jasna - należą Ci się a kierowniczka nie ma nic do gadania.
@domido, rks to regionalny kierownik sprzedaży. Przyjezdza raz na jakis czas i narzeka jak to zwykle bywa.
quarry 2016-11-24 09:02
Chciałem dodać opinie na temat sklepu reserved Łódź Manufaktura pracowałem w sklepie i zwolniłem się po 2 tygodniach masakra traktują ludzi jak robotów zostawanie 2 godziny po zamknięciu wielkie pretensje jak poprosiłem wolne do takiej blondynki która jest kierowniczką że zaczolem prace i potrzebuje wolnego współczuje pracownikom którzy tam pracują chyba tylko dla kasy ale nie to się liczy przykre
ggg 2016-11-26 19:52
odezwala sie pani dyrektor
lipskaaa 2016-11-30 23:15
@Resrrvedzianka kupno kompletu do pracy za 70 złotych, gdzie normalnie i tak trzeba poświecić pieniądze na jakieś ubrania do pracy to raczej nie dużo, a żadna firma Ci nie dokłada do ubrań roboczych. Jeśli chodzi o zarobki to w Reserved dochodzą do podstawy jeszcze premie, u mnie praktycznie co miesiąc udaje się wyrobić wyniki by je uzyskać i jest to ok 150-200 pln, a podstawa jest jednak wyższa, więc myślę że to dużo zależy od lokalizacji salonu skoro u Ciebie było mniej
@Domido rks to kierownik regionalny, który kontroluje prawidłowe działanie przydzielonych mu salonów w pewnym obrębie, pomaga w ich kierowaniu, jest łącznikiem między salonem, a kierownictwem lpp. Zwykle w każdym salonie jest raz w tygodniu, w niektórych częściej. Ogólnie fajna praca.
ewelinsa1 2016-12-21 07:02
Dokładnie jakbym czytała o sobie. Pracuje w reserved od 2 miesięcy... Kierowniczka mnie ciągle ignoruje! Jest totalna masakra ale coz muszę być tam przez jakiś czas bo w moim mieście ciężko z jakąkolwiek praca... Nie mówię o fabrykach.
Lubiś 2017-01-05 09:51
Może nie powinieneś pracować w takiej firmie. Tu nikt nie będzie stał za Tobą i pilnował jak pracujesz. Kierownik zna pracę i wystarczy że kontroluje co kilka dni .
Klientka 2017-01-17 08:01
Jeżeli jest tak źle to dlaczego tam pracujesz przecież nikt na siłę Cię nie trzyma . A może Ci wygodnie tak . Wszystko za Ciebie trzeba robić , mówić i jeszcze po główce głaskać duży dzieciak z Ciebie. Więc bierz się do życia chłopaku.
3
Mentor 2017-01-19 18:14
Fajna firma, można dostać dobra robotę. Czasami są wyjątki i może gdzieś pracuje osoba nieodpowiednia, cóż tak bywa. Generalnie jest ok zarobki też są w porządku płacą na czas. Ale narzekanie jest niepotrzebne, nikomu nie służy. Jak jest źle zgłoś do szefów.
1
Aksak 2017-01-25 19:32
Hej jutro mam rozmowę w piasecznie jakieś komentarze

Jest odpowiedzialność finansowa i jak sie to ma w kwestii wypłat czy premii
1
Karolina 2017-01-25 19:52
Mam dobre skojarzenia z okresu pracy w Reserved, miło ten czas wspominam. Jakość pracy zależy od pracowników.
liszka 2017-01-25 20:55
Rozmowy w Reserved zwykle bywają przyjemnie, zero stresu, wykaż się komunikatywnością i będzie dobrze. Tak, jest odpowiedzialność finansowa jak pracujesz przy kasie, wiadomo że firma nie będzie pokrywać błędów popełnianych przez sprzedawcę, ale takie błędy się rzadko trafiają czasem są to groszowe sprawy, więc nie ma czym się przejmować :) Ogólnie pracę polecam, już 7 miesięcy pracuje i dobrze mi tu
Aksak 2017-01-25 23:09
Dziekuje za odpowiedzi ... No to chyba spróbuję zobaczymy jak będzie a jak z zarobkami ? Najniższa krajowa ?
Aksak 2017-01-26 09:41
A odpowiedzialność finansowa od kradzieży ?
mała 2017-01-26 11:52
Pracuję w Croppie od trzech lat. Na początku zostałam przyjęta na stanowisko asystenta kierownika po dwóch latach awansowałam na kierownika zmiany. Na poczatku tego roku zwolniła się moja kierowniczka i zaproponowano mi stanowisko kierownika salonu. Od tego roku byly spore podwyżki. Pracuje w salonie gdzie nie robimy zbyt duże kasy w regionie zawsze jestesmy przy końcu. Mimo to od tego roku jako kierownik zmiany mogę liczyc na stawke 2800 zl brutto gdzie w ubiegłym miałam 2480brutto. Wiem ze sklepy topowe maja jeszcze dużo lepszą kasę. Jeśli chodzi o wymagania to są OGROMNE ale gdzie w dzisiejszych czasach ichnie ma???? Praca jest ciężka raczej fizyczna mimo że zajmuję wysokie stanowisko to pracuje tak samo jak sprzedawca czy pracownik techniczny.minusem jest to ze zatrudniają studentów którzy co chwilę się zwalniają przez co nie ma stabilizacji. Co chwile trzeba szkolic nowa osobę a wiadomo że kiedy nie ma stałych pracowników to salon górze funkcjonuje.... Są lesze i gorsze dni ale z firm w których pracowałam ta jest najlepsza i najsolidniejsza...
mała 2017-01-26 11:54
Pracuję w Croppie od trzech lat. Na początku zostałam przyjęta na stanowisko asystenta kierownika po dwóch latach awansowałam na kierownika zmiany. Na poczatku tego roku zwolniła się moja kierowniczka i zaproponowano mi stanowisko kierownika salonu. Od tego roku byly spore podwyżki. Pracuje w salonie gdzie nie robimy zbyt duże kasy w regionie zawsze jestesmy przy końcu. Mimo to od tego roku jako kierownik zmiany mogę liczyc na stawke 2800 zl brutto gdzie w ubiegłym miałam 2480brutto. Wiem ze sklepy topowe maja jeszcze dużo lepszą kasę. Jeśli chodzi o wymagania to są OGROMNE ale gdzie w dzisiejszych czasach ichnie ma???? Praca jest ciężka raczej fizyczna mimo że zajmuję wysokie stanowisko to pracuje tak samo jak sprzedawca czy pracownik techniczny.minusem jest to ze zatrudniają studentów którzy co chwilę się zwalniają przez co nie ma stabilizacji. Co chwile trzeba szkolic nowa osobę a wiadomo że kiedy nie ma stałych pracowników to salon górze funkcjonuje.... Są lesze i gorsze dni ale z firm w których pracowałam ta jest najlepsza i najsolidniejsza...
Zniesmaczona 2017-01-29 16:12
Ostatnio byłam na zakupach w Reserved w manufakturze łódzkiej, jestem handlowcem od wielu lat, i to się tam wyprawia to mi się w głowie nie mieściło, ja rozumiem że może być luźna atmosfera w pracy, i takie podejście do klienta bo to zależy od profilu firmy, ale pracownicy zasmiewajacy się do łez, glosni, ale przede wszystkim przeklinajacy tak, że szewc by się nie powstydzil, mnie zszokowany.
Sympatyk 2017-02-01 11:10
Reserved to naprawdę fajna firma, kto pracował lub pracuje doskonale wie!
1
xxx 2017-02-08 18:18
hahaha
Lena 2017-02-21 19:53
Widziałam ofertę prac dla krawcowej czy jest aktualna, bardzo by mi pasowała ta praca? Proszę o kilka informacji jakie wymagania ma firma? Jakie zarobki mogę dostać ? Dobrze by było wiedzieć coś przed ewentualną rozmową. Może są jakieś specjalne warunki?
Anna 2017-02-24 06:19
Witam pracowałam w lpp 5 lat w różnych markach i to był najgorszy okres w moim życiu. Przeszłam wszystkie etapy awansu od sprzedawcy do kierownika. W tej firmie człowiek czuje się jak w sekcie. Bardzo mało płacą oraz ciągły nacisk ze strony regionalnego praktycznie nie ma mowy o życiu prywatnym. Ale najgorszy jest mobing wszyscy pracownicy są zastraszeń, którego doznałam w sklepie na sadybie. Dodawałam smsy od kierowniczki że nie mogę nawet wejść do jej sklepu i jeszcze różne treści. Nie radze tam pracować.
2
Anetta 2017-02-27 12:57
Jakie umowy tam daja na stanowisko sprzedawcy normalna o prace czy jakies smiec wynalazki?
milena 2017-02-28 22:40
Nie :) zarobki są większe, zależy od salonu czy ma status sprzedaży top czy zwykły oraz od lokalizacji
@Anetta zaczyna się od umowy zlecenie, po kilku miesiącach zwykle można przejść na umowę o pracę.
Anetta 2017-03-01 18:02
a to podziekuję zenada te smieciowki...
Iza 2017-03-07 18:59
@milena w wielu firmach przez okres próby jest się zatrudnionym na umowie zlecenie, to znana praktyka wielu pracodawców, a powiedz nam więcej o samej pracy i atmosferze ?
Angie 2017-03-08 14:56
NIe moze byc smieciowej umowy jesli ma sie wyznaczone godziny i miejsce pracy polecam smialo zglaszac sie z takimi smieciowkami do PIP
Natalia 2017-03-17 11:58
Czy LPP S.A. Reserved mają jakieś oferty pracy w Warszawie? Myślę o stanowisku dla krawcowej lub pomocy krawcowej. Słyszałam , że u nich omeg mieć fajną pracę.
Basienia 2017-03-21 10:40
Praca niewdzieczna. Traktują Cie jak popychadlo. Zero rozwoju i brak prawa głosu. Kierownictwo jest ograniczone i niedoswiadczone. Brak charakteru i uleglosc daje drogę do sukcesu. Najłatwiej kierować kms głupim.
StNowczo nie polecam. Zmarnowane prawie 3 lata
3
Bartek 2017-03-29 15:29
MASAKRA NAJGORSZA CHYBA Z MOZLIWYCH...
Pracowałem na ochronie w Reserved we Wroclawiu 2 lata temu
Mialem straszną nieprzyjemność pracować pod tzw kierownictwem Reserved. Choć nie byla moją bezp.przełożoną to musiałem wykonywać jej polecenia wiadomo jak w każdej pracy. Ale tyle co się z nią natrulem to jeszcze z nikim...generalnie na każdym kroku dawała mi odczuć ze jestem zerem w tej firmie i traktowała mnie jak przykrą konieczność. Az się dziwię ze tyle tam wytrzymałem. Ok.roku to trwało. Jak bym spotkal te ZMORĘ to bym się policzył. Strasznie zimna wyrachowana pogardliwa i robotyczna zołza. Generalnie to kazda tam na podobnym stanowisku byla taka choć przyznaje w mniejszym stopniu. Chetnie bym sie dowiedział jak sie ona nazywa...
Nie polecam bardzo tego miejsca. Chodzi o magnolia park we Wr. Chyba ze nastąpiła rotacja i jest ktos inny. Ale w tych markach większych to chyba to regula ze takie sa te osoby.
Reszta personelu calkiem w porzo nie moge nic złego powiedzieć .
Pozdrawiam
dorota 2017-04-01 18:53
Nie można oceniać pracy dla całej marki przez pryzmat jednej osoby. To że w jakimś salonie jest kierowniczka trudna w obejściu i nawet nie wiadomo czy dalej tam pracuje nie powinno rzutować na opinie o marce. Jeśli jej przełożeni nie mają jasnych sygnałów, że coś jest nie tak to niby jak mają wpłynąć na taka kierowniczkę? Zamiast narzekać można poinformować odpowiednie osoby o złej sytuacji, a tak nic się nie zmieni
Sonia 2017-04-03 13:43
Pracuje w jednym z salonów Reserved na Śląsku. Jestem na umowie zlecenie, niedługo przechodzimy na umowę o prace.Pracuje w weekendy ale zdarza sie ze nie mogę przyjść bo nauka bo studia dzienne. Kierowniczka robi problem z każdym dniem wolnym i pyta czy na umowie o prace też będę robić takie "ceregiele". Pracownicy się często zwalniają, a nie dziwie się im bo atmosfera jest w pracy nie przyjemna, kierowniczka popędza z roznoszeniem serwisu (ledwo 5 rzeczy na ramie), ja jestem zestresowana jak jestem z nią na zmianie, przy 12 godzinach pracy przysługuje mi 20 min przerwy mogę rozbić na 2 po 10, herbaty nie zdążę zalać.. Na socjalu jest obskórnie, jest syf w ubikacji, jakieś owady po podłodze biegają. Kpiną jest to, że trzeba płacić za dresscode. W ogóle nic precyzyjnie nie mówione co należy zrobić a potem opieprz za każde nawet dobrze wykonane zadanie. Ogólnie marne zarobki, nie ma premii i jest to jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
Kasia 2017-04-03 16:04
Cześć. Szukam pracy i myślałem o Reserved. Ale nie chcialbym trafić do tego salonu wiec jak mozesz napisz gdzie mam nie skladać cv. Dzieki
1
Sonia 2017-04-03 19:53
Nie odpisze bo nie wiem czy rozmawiam z Katarzyną czy z regionalnym lub kierownikiem jakiegoś salonu. Pozdrawiam Pana Kasie. Nikt Ci nie powie jaki to salon
2
Karol 2017-04-09 18:40
SPECJALISTA DS. ZAKUPÓW W OBSZARZE ARANŻACJI I WYPOSAŻENIA SALONÓW W GDAŃSKU TO JEST NOWA OFERTA I BARDZO MNIE ZAINTERESOWAŁA. MAM DUŻE DOŚWIADCZENIE W TAKIEJ PRACY ALE PODPOWIEDZCIE JAK SIĘ PRACUJE W FIRMIE?
1
max 2017-05-01 15:22
Wiesz jak to jest firmę tworzą ludzie, z jednymi się dogadujesz z lepiej z innymi mniej, ja u siebie wokół mam fajnych ludzi, z każdym można się dobrze porozumieć, z niektórymi nawet bez słów. Myślę, że mając doświadczenie to niczym nie będziesz zaskoczony bo wiesz jak ta praca wygląda.
xyz 2017-05-03 18:57
Miałam "przyjemność" pracowania w salonie Reserved w Galerii Łódzkiej w 2016.
Wiadomo, to praca fizyczna, więc nie spodziewałam się, ze będę siedzieć tam na dupce i będzie lekko i w ogóle. Ale jest kilka czynników, które mi tak uniemilały pracę, że stała się nie do zniesienia i pewnego dnia po prostu stamtąd wyszłam bo nie wytrzymałam...
Umowy brak - nie podpisujesz nic, mówią ci jaka stawka (9netto/h zlecenie) tylko co miesiąc dają ci karteczkę do podpisania z wypłatą i pieniądze do ręki, nie przelew. Niby dziewczyny zapewniały ', że spoko, dostaniesz pieniądze" ale zawsze ta myśl jest z tyłu głowy, że nie masz tej gwarancji na papierze.
Praca, nie ukrywajmy - jest ciężka. Masa ludzi, a za mało pracowników aby ogarnąć cały salon - zostawanie po godzinach i sprzątanie tego z czym się nie wyrobisz ( za darmo oczywiście )
Nie możesz pracowac w komfortowych butach - koniecznie ballerinki ( pracuj sobie w takich butach 12 godzin).
Pracowałam w trzech polskich firmach i wniosek jaki z tego wysnułam - nie pracuj u Polaka, bo cwaniak potraktuje cię jak nic nie warte gówno. Masz robić i reszta go nie obchodzi, a zapłata to zaszczyt dla ciebie.
Atmosfera 4/10. Dziewczyny mało pomocne, plotkary.
Szanujcie się, ludzie. 12 H dziennie takiej pracy, bez możliwości rozwoju (no nie ukrywajmy praca w reserved nie jest zbyt ambitną pracą)
Już warto zainwestować trochę w rozwój osobisty i wziąć się za porządną pracę a nie robić na zlecenie dla jakiegos Polaka Cebulaka.
xyz 2017-05-03 19:00
jeszcze dodam, że za każdym razem po zakończeniu pracy jesteś traktowany jak potencjalny złodziej - musza ci przy kamerze zajrzeć do torebki czy aby nie ukradłaś nic ze sklepu (CO ZA POLSKA!)
Mona 2017-05-03 19:09
@xyz Myślę, że zupełnie niepotrzebnie bierzesz do siebie fakt sprawdzania przy wyjściu. Niestety przykre są takie sytuacje ale życie pokazuje, że konieczne.
Grażka 2017-05-16 20:32
Pracuję w firmie i na szczęście mamy super załogę. Po lekturze wpisów widzę, że niestety sami stwarzamy sobie takie warunki pracy, że niejedna osoba rezygnuje z niej. Jak widać to nie wina firmy tylko nas samych. Co się dzieje dlaczego jest tyle złości i zawiści?
Zostaw swoją opinię o LPP S.A. Reserved - Horst (Niemcy)
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LPP S.A. Reserved