logo Direct Recruitment

Direct Recruitment

Bydgoszcz

Opinie o Direct Recruitment

spokój i opanowanie 2009-08-18 23:27:46
eh,nawt bylo fajnie ale na poczatku a potem wmawianie ze sie nie starasz ze za szybko konczysz rozmowe a ty dajesz z siebie wszystko i walczysz aby miec odpowiedni wynik a ajk nie masz to grupa patrzy na ciebie jak (usuniete przez administratora)e bo premi nie dostana ale jak im nie wychodzi to ojej ale dzis kiepski dzien itp itd!!!I tak cud ze wytrzymalam tam tak dlugo no ale mam to juz za soba i jezeli nie chcecie sie nabawic jakiejs nerwicy to nie radze zaczynac!!!
1
mika 2009-12-03 12:31:28
direct jest firmą rekrutacyjno-szkoleniową, więc komentarz powyżej jest zupełnie nieadekwatny
Młoda 2010-08-12 16:24:51
Praca ciężka psychicznie kiedy słyszysz 30 razy nie dziękuje zaczynasz mieć dość. W dodatku presja z jaką naciskają kierownicy rośnie z dnia na dzień.
syf 2010-09-04 23:22:53
jestem podobnego zdania co wiekszosc negatywnie nastawionych ludzi daja niby dobra kase ale malo kto dotrwa aby otrzymac chodzby jedna pelna wyplate
gomzone 2010-10-05 13:57:41
ja myślę że jest na temat. direct recruitment werbuje ludzi tylko i wyłącznie do pracy w Centrum Obsługi Biznesu!!! ofert pracy z innych firm tam nie ma! właścicielem tej firmy jest ten sam koleś co (usuniete przez administratora), zauważcie że na ich stronie są cały czas te same ogłoszenia, o czymś to świadczy, przestrzegam wszystkich przed tą firmą jak i (usuniete przez administratora), lepiej iść do marketu pracować, pieniądze podobne a o wiele przyjemniejsza praca
1
sebacycu 2013-01-31 23:21:14
Od kiedy to w firmie pracuje sie 8godzin i 20minut?Jesli jest w kodeksie pracy,ze pracuje sie 8godzin!. Popieram 3 opinie wyzej,ktory opisal firme z tajemniczego klienta...Takie firmy rzeruja tylko na smieciowych umowach:-przyjmiemy Pana-Pania na umowe zlecenie.Gdzie jest umowa na okres probny?Ktora mozna sporzadzic normalnie.
aska 2013-04-20 21:12:34
zapomniałam dodać że jak się przychodzi do pracy wszyscy mili świecą oczkami ... a po kilku dniach słyszysz ... nie możecie chorować , nie możecie iść na opieke, nie możecie spóźniać się do pracy i nie chcę słyszeć że w pierwszym miesiącu pracy masz grypę jelitową albo umarla Ci babcia itp itd ...nie wyrobisz celu mówią bys został po godzinach by nadrobic wynik... nie dość że pracuje się od 8 do 1620 to jeszcze po godzinach zostać by odrobić wynik .. śmiech na sali. w sobotę mamy odrabiac 2.05 ,,trenerka,, stwierdziła że jeśli bedzie słaby wynik to mimo odrabianej soboty mamy równiez 2 maja przyjść do pracy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to jest ... jak człowiek ma spokojnie skupić sie na swojej pracy skoro ciagle cos mu mówią, to nie tak to nie tak , za szybko za wolno powinnaś najpier to powiedzieć itp SZOK ...
glupiasucka 2013-06-06 14:14:28
mika - 2009-12-03 12:31:28

direct jest firmą rekrutacyjno-szkoleniową, więc komentarz powyżej jest zupełnie nieadekwatny
nieadekwatne to może być twoje podejście na ten temat do tej firmy, skoro dziewczyna/kobieta mówi że było jej tam źle i że jest tam (usuniete przez administratora) to tak jest i wątpię żeby kłamała.
kalcia 2013-07-05 13:15:04
popieram! dzis zlozylam wypowiedzenie, bo po dwoch dniach nie moglam wytrzymac! caly czas "rob zamkniecia", "powtarzaj to samo innymi slowami", "staraj sie" itp. dostałam baze 50 kontaktow z czego polowa nr byla nieaktywnych albo wcale nie istanialy. musialam namawiac starsze osoby, wciskać im jak to pieknie bedzie jak wezma ten abonament, co z tego ze mowili ze maja 600 zl renty?! trenerka stala nade mna i mnie "motywowala"! zrezygnowalam po dwoch dniach bo nie moglam wytrzymac presji, "motywowania" po odprawie. a na dodatek w poniedzialek mialabym siedziec od 8 do 20.30 ?! bo nie (usuniete przez administratora) wystarczajacej ilosci osob! bzdura totalna. mialo byc tak pieknie, a stracilam tylko czas na te smieszne szkolenia, na ktorych ucza jak manipulowac czlowiekiem przez telefon. rowniez sumienie nie pozwolilo mi, zeby tam pracowac. zal bylo mi po prostu ludzi, do ktorych dzwonilam...
Beata nieopodal Oskara 2013-07-12 18:17:33
(usuniete przez administratora)Bazy danych są kserowane kilkakrotnie w ciągu dnia ja dostaje bazy koleżanki z drugiego rzędu a ona moje..Po tygodniu dzwonisz do tych samych osób. (usuniete przez administratora) Tak własnie funkcjonują obie firmy COB i Deirect
błażej 2013-08-22 20:46:25
Zarobki to zależy od zamówień. Średnio na rękę wychodzi około 2500 zł. WIęc duże pieniądze to nie są. Ale po jakimś czasie można zostać trenerem i zarabia się już około 5 tys zł na rękę.
błażej 2013-08-24 21:47:11
To jest kasa na sam start. Wiem bo pracuje sam jako konsultant Orange w tej firmie. Atmosfera jest super. I zarobki bardzo dobre.
błażej 2013-08-25 19:47:48
JASNE. Możesz zostać trenerem lub zastępcą szefa. (usuniete przez administratora)
hans 2013-08-26 21:11:29
normalnie się nie da. Chyba, że załatwisz to(usuniete przez administratora)
stefcio dupeksio 2013-09-06 12:06:30
płaca sporo bo 8zł na reke. Wiecej nigdzie nie dostaniesz/.
BONKU 2013-10-24 13:29:22
Firma wprowadza w błąd osoby aplikujące na stanowisko pracy. Podane jest w ogłoszeniach, że praca dotyczy sprzedaży usług jednej z firm, po czym w trakcie rozmowy kwalifikacyjnej okazuje się, że jest to zupełnie inna firma i rodzaj pracy.
... 2013-10-25 14:20:34
Na pytanie jakie są stawki za godzinę usłyszycie "różne"
2
Stefania 2014-01-24 13:48:38
W Direkt Recruitment w ogłoszeniu podają, że szukają osób do sprzedaży reklam w gazecie. Natomiast pod koniec rozmowy kwalifikacyjnej dowiadujemy się, że będziemy pracować dla operatora sieci komórkowej(usunięte przez administratora)
ona 2014-02-11 20:38:42
Witam, ja też nie jestem zadowolona z tej pracy i tu kieruje swoje pytanie do osób , które zrezygnowały. Czy rzeczywiście trzeba oddawać za to "niby" szkolenie?
1
piku 2014-03-14 15:14:09
Witam czy ktos z Was pracuje lub pracowal w Direct Recruitment Bydgoszcz?? jak tam jest i czy warto jechac na sama rozmowę.
1
piku 2014-03-15 13:10:21
Witaj "ona" pracujesz jeszcze w Direct Recruitment ?? jak tam jest??
jaaaa 2014-03-27 22:51:11
witajcie :)Również zastanawiam się nad ofertą pracy tam. Myślę,że 2500zł na start to sa bardzo dobre zarobki za siedzenie i wydzwanianie do ludzi.Rozumiem na czym ta praca polega, na włażeniu ludziom w tyłek, opowiadaniu sto razy tego samego innymi słowami i na podtrzymywaniu jak najdłuzszym rozmowy,ale chyba warto skoro na rynku takie bezrobocie. Stres pewnie dość duży z tego co piszecie,ale jak bedzie sie dawać 100 % z siebie to chyba nie bedzie tak źle :)
brodaty 2014-05-14 19:46:51
podjąłeś w ogóle wyzwanie pracy w Direct Recruitment @pejo? czy po prostu stwierdziłeś, że ta firma to nie to?
1
jasiek 2014-12-04 19:13:34
też właśnie to samo przemyślenie wpadło mi do głowy - nie wiem czy na pewno jest to opinia w osoby rzetelnej, która w ogóle podjęła tam prace.. ponad to mam nadzieje, że jednak niektóre opinie z tych będa naprawde rzetelne i dadzą jednak jakieś dodatkowe informacje.. pozdrawiam serdecznie pracowników!
majster marian 2015-02-03 17:59:11
kiedyś pracowałem przed kilka agencji ale różnie bywało z nasza współpraca, raz lepiej a raz gorzej. chcę spróbować ponownie takiego ruchu z zatrudnieniem, więc czy warto zrobić to właśnie z Direct Recruitment? głównie chcę wiedzieć czy jak mnie wyślą do pracy i będą jakieś problemy to dadzą mi wsparcie?
ulin 2015-02-03 19:29:46
próbowałam ,totalna porażka , czytajcie dobrze umowę ,grzecznie w zauwalowany sposób proponują ci cód ,miód i orzeszki w rzeczywistości to praca poprzez agencję pracy tymczasowej - prawnie jest to okres 18 miesięcy na przełomie 3 lat.
naprawdę uważajcie i przeczytajcie dobrze umowę i zapoznajcie się z piękną teczką którą otrzymacie przy podpisywaniu umowy pkt. warunki pracy po szkoleniu- Nigdy w życiu !!!!
XXX 2015-05-14 13:34:11
@Tomo, oczywiście to to samo, co zawsze, czyli praca na słuchawce polegająca na wciskaniu ludziom abonamentów. Takiego wynagrodzenia, jakie opisują, to już nikt dawno nie widział. Pani na rozmowie opowiada, że bez problemu nawet nowy konsultant wyciagnie 2000 na reke. Gdyby jeszcze przedstawiali stawki takie, jakie są tam naprawde, to może bym się zastanowiła... Ale rozmawiałam ze znajomym, który przeszedł w ich firmie z innego projektu (indywidualny klient Tmobile) i chłopak twierdzi, że tam jest masakra!! Mając 2 lata doswiadczenia zarabia 1200zł! Jemu też oczywiście obiecywali złote góry, a wyszło jak zwykle... Kto może, to szuka czegoś innego i ja też zamierzam.
Natyk 2016-05-05 23:02:31
Dział Windykacji Miękkiej zatrudni pracownika! od ZARAZ! Z ORZECZENIEM się pojawiło
Zostaw swoją opinię o Direct Recruitment - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Direct Recruitment