brak logo

Alplast Plus

Poznań

Opinie o Alplast Plus

gneuss 2009-10-20 18:05:32
[usunięte przez moderatora] Unikać tej firmy jak ognia
polibode 2010-03-01 11:49:35
Unikać obowiązkowo, firma beznadziejna do potęgi n-tej. Wystrzegać się jak ognia!!! Jako pracodawca oraz kontrahent
turysta 2010-12-29 22:00:06
a ja sobie chwalę tą firmę. pracowałem tam za czasów [usunięte przez moderatora] Zaczynałem jako zieleniak i nauczyłem się tam bardzo dużo. Płaca może i nie była rewelacyjna jak na Poznań, ale doświadczenie jakie zdobyłem okazało się bardzo pomocne i doceniane w kolejnej firmie.

ee 2011-03-30 06:53:56
unikac tego zakladu a dlaczego to sie sam przekonasz jezeli tego nie zrobisz kolejna firma dorobkiewiczow
anonim 2011-04-17 10:36:32
kolego [usunięte przez moderatora] to może było ok, ale stary kiedy to było. Nie wiesz jak jest teraz i nie masz za aktualnych informacji. Niech piszą osoby które akutanie tam pracują, a wiem ze nie jest tam dobrze.
Po rotacji w biurze na parterze widać jak jest tamn wspaniale:)
rtv 2011-12-06 18:37:15
to tez takich przyjmuja co nie znaja sie na swojej robocie
macher 2012-05-16 23:21:17
Jestem z poza Poznania i właśnie chciałem wysłać tam podanie, ale chyba już nie wyśle. Jest jakaś dobra narzędziownia w Poznaniu?
qwerty 2012-05-19 21:57:40
rodzinny skansen
2
Roberto 2012-05-30 14:24:39
Zabawne jest wyrabianie sobie opinii na podstawie wypowiedzi [usunięte przez moderatora] którzy "[usunięte przez moderatora]" wylewają na forum. Fakt faktem nie można by w żadnej z Poznańskich narzędziowni pracować - bo każda jest BE, wyzysk itp. Osobiście współpracowałem z firmą( i nie tylko tą) i nie mam do nich większych zastrzeżeń.
pol 2012-05-31 21:27:18
roberto jezeli pracowales z ta firma i w innych firmach to znaczy za dlugo nie zagrzales miejsca musialo byc super-AJA
xxx 2013-01-18 04:59:43
Wszystkie tylko nie ta firma.
yolo 2013-06-17 18:55:06
Czy jest tam aż tak źle? Słyszałem, że znowu szukają pracowników.
ROBOL 2013-07-02 09:53:42
umowy stalej nie dostaniesz a z czasowej nie ma sie co cieszyc bo zazwyczaj ludziska uciekaja z 2 tyg wypowiedzeniem.
alojz 2013-09-24 09:40:46
anonim - 2013-08-09 05:59:24

Witajcie !
Wie ktoś może ile zarabia składacz w firmi Alplast Plus na dzien dzisiejszy na chwile obecna pracuje ktos moze powiedziec czy zarobki sa spoko
OK 2000-2100 z premia
dyzmo 2013-12-04 20:47:31
Prac,,,,, w tej irmie i z szeostwem nieporozmawiasz niewarto sie z nimi wspuóchwalac bo cie wykorzystają po 3msc traktuja jak smiecia padaja niemiłe słowa a zwłaszcza od [usunięte przez moderatora] synka starego jak sie uwze to jak wuł i jak sze powiezy irme Piotrowi to firma splajtuje mówie wam niewarto potem jestes traktowany jak [usunięte przez moderatora]
5
adik 2014-03-21 16:20:51
Ja rozczytałem jeszcze, że nie warto sie spoufalać, bo Cię moga wykorzystać. No i ogólnie narzekał na traktowanie w Alplast plus.
1
Edward 2014-05-31 15:35:42
Cos sie pozmieniało w Alplast Plus, czy nadal wszystko jest tak samo, pytam, bo mnie zainteresowali, a komentarzy aktualnych brak.
groszekGreen 2014-06-04 11:18:19
W Alplascie zmienia się wszystko z każdym dniem na gorsze, myśląc, że już bardziej się nie da...to Alplast pokaże, że da sie! Maszyny złomowe z nową funkcją samoopadania wrzeciona podczas obróbki, podmianka części z jednej maszyny do drugiej, byle tylko działała...a że nie jest dokładna to już tam..."taki szczegół". Zamiast wzywać serwisanta, każą operatorowi naprawiać - "byle tylko działała". Narzędzia pomiarowe nadające się na złom, nie ma mowy o żadnych legalizacjach ani nic takiego.
pseudo "zarząd" tej pseudo "firmy" jest na tyle życzliwy, że dzień przed Wielkanocą, zwolniono 3 osoby..."zwolniono" - kadrowa przyniosła wypowiedzenia bez konkretnych powodów, a szef uciekł, żeby nikt czasem nie chciał rozmawiać.
Na stanowisku kierowniczym jest osoba, która nie ma zielonego pojęcia o zarządzaniu firmą, warsztatem, ludźmi...dosłownie niczym. Nie ma możliwości technicznych na szybką obróbkę detali, których zlecenia przyjmują. Jak coś idzie wolno - podkręcane są parametry przez samego "kierownika" przy tatusiu, żeby widział, jak synuś rządzi - w efekcie (już pomijając narzędzie) detal do wyrzucenia porozbijane wymiary i maszyna do naprawy - naprawa w tej firmie to też całkiem nowatorska technika, maszyna stoi - i czeka się, aż sama się naprawi! - takie rzeczy tylko w alplascie!
3
anonimus 2014-08-10 13:51:06
producenci złomu, firma garażowa
4
agd 2014-08-30 18:12:04
Potwierdzam groszrkGreen napisał całą prawdę o tej firmie.
4
groszek 2014-09-20 23:45:51
"80% uslug eksportuja do klientow..." to jest jedna ze smieszniejszych informacji zamieszczonej na ich stronie :)
@Ward, jak masz czas i stalowe nerwy to zatrudnij sie tam na jakimkolwiek stanowisku, ale napisz opinie po miesiacu pracy tutaj:)
3
anonimous 2014-10-04 22:40:20
gdyby nie szefostwo tej "firmy", to ludzie stanowią tam dobrą ekipę, żadnych zleceń za granicę, żadnych Litw, Szwecji, Anglii i innych równie mocno wyimaginowanych państw, żadnych Rosji a raczej ZSRR <- z tej epoki narzędzia pomiarowe, lepiej na kuroniu siedzieć niż tam znosić humorki synuniunia piotrunia, który może co najwyżej "kury szczać prowadzać..." - a nie firmę prowadzić.
7
BylyPracownik 2014-11-23 13:51:01
Jedyne, co ta firmę trzyma jeszcze w tzw "kupie" to zgrana ekipa pracowników. Kadra zarządzająca to faktycznie rodzina (poważnie, tylko sekretarka/kadrowa jest 'obca'). I nie byłoby w tym nic złego, gdyby ktokolwiek z nich wiedział jak kierować firmą. Prezes potrafi w złym humorze przejść całą firmę w obie strony i nikomu nie odpowiedzieć nikomu "dzień dobry" (choćbyś krzyczał i wlazł mu pod nogi), nos przy suficie i 'ja tu jestem szefem' :/. Brak kultury osobistej, szacunku do kogokolwiek. Jego synalek (kierownik oczywiście), nie zna się kompletnie na niczym ale uczy się od ojca. Tak tak "ważniak z niego niesamowity" :). NIgdy nie wiadomo w jakim nastroju przyjedzie do pracy. W tym lepszym można z nim nawet porozmawiać (tematu pracy radzę unikać). Jeśli jedna traficie na te gorsze dni (wiecie przed okresem :P) to radzę się schować i nie wychylać. Pierwsza osoba spotkana przez niego na hali zostaje zrównana z poziomem posadki, zmieszana z błotem. Gościa ponosi mocno. Najgorsze, że nie potrafi rozmawiać z ludźmi, więc niecenzuralne słowa lecą na prawo i lewo (syn prezesa!!). Został jeszcze majster, szwagier prezesa (a jakże by inaczej). Gość rozgoryczony po wybujaniu z interesu (własności firmy), pracuje tam mniej więcej od 6 do 20. Całe jego życie to ta praca, a jego obowiązki to poganianie pracowników.

Plusy:
-Co do ekipy, powiem krótko, że większość z pracowników to porządni ludzie. zadania są wykonywane na wysokim poziome (nawet te absurdalne).
-Każdy chętnie pomaga innym i dzieli się wiedzą. osobiście chwalę doświadczenie zdobyte w tej firmie.
-Zarobki i socjal to duży plus tej firmy.
-Stawki godzinowe są dość wysokie nawet jak na Poznań.
-Przerwa to "rzecz święta". Jest porządna szatnia i stołówka.
-Do wypłaty jest kasa na pranie i mydło (nie taka mała).
-Praca na większości stanowisk jest na jedną zmianę.

Teraz minusy:
-odważyłbym się nazwać mobbingiem!! presję stwarzaną w tej firmie do pracy w godzinach nadliczbowych. Pozdrawiam Czesława, codziennie 14 godzin w pracy + każdy weekend. Skrajny przypadek, ale gdybyście zobaczyli, po ile godzin ludzie tam pracują to przestają już kusić wysokie zarobki
-wylecieć z tej firmy nie jest łatwo, ale szef i synalek potrafią uprzykrzyć życie. wystarczy, że się nie polubicie...
-wręczanie wypowiedzenia to śmieszna szopka. Sam byłem świadkiem kilku takich sytuacji. Więc albo prezes ze szwagrem przychodzą z tym do ciebie w piątek o godzinie 13.45 (tak tak, żebyś jeszcze przetyrał cały dzień), albo faktycznie, tak jak ktoś to opisał wcześniej, przynosi ci je sekretarka/kadrowa, a szef ucieka z terenu firmy, żeby nie musieć z nikim rozmawiać :) takie są fakty.

Ach, ktoś napisał o rejestrze. Więc sprawa wygląda tak: część pracowników jest zatrudniona w firmie Alplast, która należy do prezesa, a część zatrudniona w firmie AlplastPlus, należącej do jego żony :)

Żeby tak pracować, potrzebne są dwie rzeczy: stalowe nerwy (najlepsze są sytuacje kiedy robisz detale według planu zamówienia, którego pilnuje majster/szwagier, a ty nagle przychodzi kierownik/synalek i wręcza ci do wykonania detale, najlepiej na wczoraj. Czasami, jeszcze w międzyczasie dostaniesz zlecenie od samego prezesa, domorosłego konstruktora na poziomie 'pożal-się-boże'. I najlepiej jakbyś zrobił wszystko od razu, bo któryś z nich na pewno przyjdzie cie (usunięte przez administratora), że jeszcze musi czekać).
Druga rzecz, to brak życia prywatnego. Wszyscy patrzą jak na wariata, gdybyś pracował "tylko" 8 godzin i szedł do domu. Od razu jesteś "gorszy".

Na razie to mi przyszło do głowy. Mam nadzieję, że informacje komuś sie przydadzą.
12
ss 2014-11-28 21:57:45
Najgorsze w tej firmie jest to ,że jeszcze istnieje pomimo ewidentnych błędów w zarządzaniu i prywatynego folwarku właściciela, który wcale nie liczy się z innymi ludźmi. Generalnie człowiek tam jest śmieciem bo przecież firma mu płaci więc jest nasz a jak jest nasz to można po nim jeździć jak po łysej kobyle. Kapitalizm w najgorszej formie. Kłamią na stronie, że są narzędziownią ale to bzdury gdyż wykonanie dla nich czegoś bardziej skomplikowanego w terminie i bez błędów graniczy z cudem. Moim zdaniem najgorszy jest brat szefowej, który siedzi w tej swojej śmierdzącej kanciapie i jak przechodzi przez hale to od razu można poznać, że idzie bo cuchnie naftą. Synalek też niczego sobie. Wychowany bez szacunku do ludzi - buc. Firma ta istnieje wyłącznie dzięki jednemu kontrahentowi, którego się trzymają od dłuższego czasu. Jeżeli niemiec przastaje zamawiać firma upada w przeciągu miesiąca. Zrazili już do siebie 3/4 poznania i okolic. Nikt przy zdrowych zmysłam nie powierzy im nic do roboty bo będzie to zrobione byle jak - aby szybciej. Największe rotacje są na CNC. Średnio nowy pracownik co 2-3 tygodnie i zamiana na następnego. Nie idzie imion i nazwisk zapamiętać. Zdarzało się, że nie zdążyłęm nawet na oczy nowego operatora zobaczyć bo w poniedziałek pracuje a we wtorek już nie. zabawni są. ciekawe jak długo uda się im jeszcze ten cyrk ciągnąć z tak zszarganą opinią na rynku.
4
do kamilka 2014-12-18 09:51:47
Po pierwsze, dla jasności wszystkie opinie wyżej wypisane tyczą się firmy PDT ALPLAST, nie wiem dlaczego wszyscy wypisują sie pod Alplast plus. W tej sytuacji PTD Alplast ma czyste konto :)
kamilka, wypisujesz rzeczy o których nie masz pojęcia. Jeśli jesteś kobietą (chyba , ze to tylko nikt dla zmyłki)to na bank nie pracowałaś w tej firmie. Dlatego, też dziwią mnie Twoje opinie...
Ktoś wyżej pisał o wysokim socjalu :)Niezłe żarty:) Socjal w tej firmie nie istnieje. Chyba, ze ktoś liczy dodatek do pensji na ciuchy i środki higieny, za który to musi sobie sam kupić ciuchy, buty robocze, papier wc, mydło itd.
Mimo, ze firma mała , szefa nie stać na jakieś nawet symboliczne "karpiowe" czy też jakieś paczki dla dzieci. Nie mówiąc o dofinansowaniu wakacji :)W tej firmie szef nie złoży CI nawet życzeń świątecznych - zresztą od kilku lat nie ma nawet wigilii..., dzielenia się opłatkiem. Zresztą atmosfera jest taka, ze malo kto by chciał usiąść z nimi do stołu.
Co do zarządzania.W zasadzie nie ma tam takiego czegoś. Kierownik nie potrafi rozmawiać z ludzmi, planowac roboty, rozmawiac z klientami idt. Jak ktoś wyżej pisał, pracownicy którzy wiedzą sami co i jak zrobić utrzymuja ta firmę. Kierownik im tylko miesza, zresztą jak go nie ma to robota od razu lepiej idzie:)
2
Zainspirowany 2015-01-29 15:16:30
Tak czytam i czytam wasze komentarze i tylko uśmiech politowania kieruje w waszą stronę.
Piszecie naprawdę różne rzeczy, ale połowa z nich to jest świadectwo które wystawiacie sami sobie.
- piszecie o wykonaniu "byle jak" - ale to co szef- staje Ci za plecami i mówi "zrób tu błąd", przewal wymiar o dyszkę... rób niestarannie - czy też człowiek pracujący na stanowisku popełnia błąd? A może to szef staje na waszym stanowisku ,pracuje na nim i generuje błędy w wykonaniu?

- duża rotacja - praca szybko weryfikuje czy ktoś potrafi tylko ładnie się sprzedać a z CV uśmiecha się piękne zdjęcie czy naprawdę potrafi pracować.

- brak zarządzania - a jednak firma istnieje, ba inwestuje, jakoś co roku udaje się tam zakupić nową maszynę. Brakuje Ci zarządzania - proponuje przyjrzeć się pracy w AMAZONIE w Sadach. Tam jest idealny, wręcz modelowy przykład zarządzania pracownikiem, którego żaden z nas by nie chciał doświadczyć

-stan niektórych jest lepszy a niektórych gorszy? Znowu zapytam, a czy to szef przychodzi i pierdolnie wrzecionem w detal tak że trzeba na szybko naprawiać, bo zlecenia i klienci nie chcą czekać? I z czego takie naprawy finansować?

Oczywiście, firma ma swoje wady, braki w zarządzaniu i kontroli ( tylko pytanie czy chcielibyście mieć nad sobą takiego "kapo" który będzie wam wytykał każde "g"). Jeżeli dobrze wiem, w firmie tej nie ma wprost odpowiedzialności za detal. Tj. spieprzysz część za klika tys, to nie ma tak że pracujesz następne pół roku za darmo. Tak samo nie tłumaczysz się za to klientowi końcowemu- więc gdzie tu jest sprawiedliwość? Chyba że faktycznie idziesz do swojego szefa i mówisz - spieprzyłem robotę - nie chcę za nią pieniędzy. To wtedy szacunek i nie mam więcej pytań, lecz jeśli nie to zastanów się.

I na sam koniec dopiszę - firmy w Polsce to nie są obozy pracy - nie chcesz znajdź inną robotę, albo lepiej załóż własną firmę - zobaczysz z czym co się je i zapewne zmienisz zdanie ( no chyba, że w myśl wręcz altruistycznych poglądów, wszystkim oddasz żeby mieli a ty nie będziesz z tego miał nic.)

Pozdrawiam

3
gray piekny cyganie 2015-03-13 21:44:01
ale pier--lisz
4
alojz 2015-03-14 12:26:29
oJ KTOS Z KIERWONICTWA SIE ODEZWAL............
tAK CZY TAK o zarzadzaniu zasobami ludzkimi nikt nie ma w tej firmie pojecia.
Prawda jest bolesa ze gdyby cale kierownictwo jednoczesnie wyjechalo na wakacje to robota byla by tak czy tak zrobiona ,bez stresu ,szybko i dobrze.
Pieniadze to nie wszystko ale tego podly czlowieczek nie zrozumie.
4
były 2015-05-12 19:13:02
Ludziska spieprzajcie z tego gn..u i syfu, znalezienie pracy jako operator cnc - żaden problem, można wybierać a na pewno trafi się do firmy lepszej niż alplast. Może pozostać jeden przydupas, włazid..a i szuja, słyszałem go w akcji przy rozmowie z właścicielem, bez smarowania trzyma mu palec w d...e. jest to frajer o imieniu bogdan. uważajcie na niego, jest to największa szuja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i podpierdalacz (na innych pracowników donosi) jakiego widziałem i słyszałem.
Te wcześniejsze opisy pochwalne, przyjaciół firmy alplast, z tego co słyszałem i widziałem nie ma takich ta firma. Zainspirowany to nikt inny jak tylko synalek właściciela piotr gray (w odpowiedzi na twój opis to może sam założysz sobie firmę bo tu zupełnie sobie nie radzisz), a kamilka to też jakaś rodzinka, bo gdzie się nie obejrzysz to rodzinka. Brak jakiegokolwiek zarządzania , po prostu nie ma go. Nie wiadomo co robić, jak robić, czym robić (brak narzędzi, czegokolwiek), jesteś zdany na samego siebie, a jeszcze rodzinka przyjdzie i wyzywa od najgorszych że nic nie potrafisz, nie umiesz i jakie to tempo. Narzędzia będziesz musiał sobie sam kupować.
Reasumując, koledzy ruszcie tyłki, bo jest gdzie indziej lepiej nie tylko finansowo ale i zarządzająco. To wy trzymacie to wszystko jak co nie którzy też opisują, jest to 100% prawda, i nie dajcie sobą pomiatać bo rodzinka nie stanie przy maszynach. Przydupasy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mogą zostać.
6
sray 2015-07-29 13:05:24
Zarobki zarobkami bo się ugadasz to zarobisz ile tam chcesz ale wiadomo że to atmosfera w pracy jest bardzo ważna a w tej firmie ludzie sprawiają, że odechciewa się pracować. Dorobkiewicze z manią (nieuzasadnionej) wyższości. Omijać takich "szefów".
3
były pracownik:-) 2016-05-13 11:33:12
niecenzuralne słowa? nagrać i zgłosić do inspekcji pracy;-)
6
BLABLA 2016-07-24 00:44:38
RODZICE WLASCICIELA MUSIELI BYC ZE SOBA BARDZO SPOKREWNIWNI
2
xd 2016-10-18 22:35:13
Najważniejsze dla mnie jest to, że wypłata jest adekwatna do powierzanych zadań, a benefity socjalne są? To zawsze urozmaica zatrudnienie. A jak atmosfera dopasuje to jeszcze lepiej.
Zostaw swoją opinię o Alplast Plus - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Alplast Plus