brak logo

FedEx Inc.

Warszawa

Opinie o FedEx Inc.

ffffff 2015-05-05 13:08
Jezeli dobrze ciagniesz, szmacisz ludzi, zastraszasz, generalnie jestes ostatnia k.... to stanowisko kierownicze w fedexsie jest jak najbardziej dla ciebie.
4
Tarnowianin54 2015-05-29 13:41
Niby firma globalna a zarobić nie da w Tarnowie porażka na magazynie więcej zarabiają i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robią pan kierownik to nie powinien sprawować tam tego stanowiska faworyzuje magazyn a ludzi którzy naprawdę pracują nie docenia dlatego odradzam
4
alberto 2015-07-22 14:49
hej
czy ktoś wie może z jakimi miastami Warszawa tworzy rejon handlowy?
nowy 2015-08-04 08:00
Czy ktoś jest mi wstanie powiedzieć co to za stanowisko Agent ds. Administracyjnych chciał bym się dowiedzieć o zarobkach i o kulturze pracy opiszcie dziękuję
aaaa 2015-08-10 17:06
Praca w dziale administracji, a co do zarobków max. to 1300-1500 na rękę
aaaa 2015-08-10 17:07
Co do kultury pracy, to firma ma Cię za nic i masz zapiepszać za psie pieniądze i nic nie mówić
1
fffffff 2015-09-03 17:36
Niw warto sobie zawrac głowy tą firma, nikt normalny tam długo nie pracuje, pracowałem i procesuję sie ze szmaciarzami do tej pory.
1
fffffff 2015-09-03 17:37
Niw warto sobie zawrac głowy tą firma, nikt normalny tam długo nie pracuje, pracowałem i procesuję sie ze szmaciarzami do tej pory.
3
kurierz 2015-09-29 11:19
Czy ktoś się orientuje ile maksymalnie samochodów może posiadać wykonawca dla FEDEXU?Mam dwa auta jeżdżące na trasach, chciałabym dokupić jeszcze 2 ale mój kierownik oddziału twierdzi, ze fedex nie pozwala na większa niż 3 liczbę aut jeżdżącyc*ednego wykonawcy. Słyszeliście coś o tym?Z góry dzięki za info
HaNia 2015-12-04 10:24
Witam, pracuję w FedExie od 2-óch lat. Nie jest to jednak oddział w Polsce - pracuję i mieszkam za granicą. Do tej pory nie miałam i mam nadzieję, że nie będę miała okazji powiedzieć złego słowa na tę firmę. Jest to najlepsza praca jaką w życiu miałam. Przeglądam sobie jednak opinie nie tylko o FedEx ale i o moich poprzednich pracodawcach i dochodzę do jednego wniosku. To nie firma jest zła (choć w każdej znajdziecie wady) ale to polska "kultura pracy". Właśnie dlatego wyjechałam z Polski. W Polsce by do czegoś dojść trzeba mieć albo znajomości albo dążyć do celu po trupach. Pierwszego nigdy nie miałam a drugiego nie potrafiłam się nauczyć więc zostawało mi ciułanie za marne grosze na tłuste gęby menadżerów, którzy mieli gdzieś to ile godzin spędzam w biurze. Zależało im tylko na tym by robota została zrobiona i żebym przypadkiem nie poczuła się wartościowa bo jeszcze nie daj Boże poprosiłabym o podwyżkę. Powyższy opis można by wstawić pod profilem większości firm w Polsce. Szczerze powiem, że nie wiem jak można by to zmienić. To chyba kwestia lat, umysłowej ewolucji pracodawców, którzy swoje kompleksy leczą w miejscu pracy pomiatając innymi. Póki wszyscy nie wyjdziemy z tego zezwierzęcenia i nie staniemy się ludźmi nic się nie zmieni, czy to w FedEx czy w jakiejkolwiek innej firmie w Polsce.
12
bialy 2015-12-11 19:21
Pani Haniu moze mi Pani powiedziec gdzie mozna napisać dużo znaczaca skarge na kierownictwo oddzialu. Nie chodzi mi o namiar na Polske bo Warszawa nic nie wskóra prosze o odpowiedz
5
HaNia 2015-12-14 12:25
postaram sie dowiedziec i odpowiedziec. prosze o adres mailowy pod ktorym moge sie z panem skontaktowac. dziekuje i pozdrawiam
rudy 2015-12-14 18:10
2000 to chyba maja magazynierzy w warszawie
rutek 2015-12-17 18:23
sprezt tragedia skanery sie wieszaja same sie wylogowuja
ex 2015-12-22 01:25
Potwierdzam opinię, że to tzw. "polska kultura pracy" rujnuje reputację tej firmy w Polsce. Standardem są ucieczki pracowników na L4. Kiepskie podstawy, zero socjalu, słaba kadra zarządzająca. To nie Fedex, to OPEK.
6
Pantera 2016-01-18 21:51
Po 1 w tej firmie kurier sam łąduje przesyłki na auto i sobie segreguje co pierwsze itp wiec co do magazynierów, złe stwierdzenie.
praca w biurze 2016-01-30 14:42
Masakra! Wyzysk ludzi! Zero szacunku i pracuj szybciej szybciej. Pensja 1600 na rękę. Największy problem to kierownictwo! Do wymiany! Warto by te było popracować nad warunkami pracy ( działające myszki, czystośc pod biurkami itd.)
7
sdr 2016-03-09 01:34
Pracuje w Federal Express poza Polską.Jest inaczej ale faktem jest, że tną koszty w skali globalnej.Miałem szczęście podpisać umowę na czas nieokreślony-bez jakiegokolwiek okresu próbnego.Teraz byłoby ciężko.
takitam 2016-04-20 01:14
Fedex w Polsce nie nic wspólnego z tą firmą (poza nazwą). Średniowieczny system etykietowania (przesyłki krajowe), na magazynie pospolity śmietnik (jak za czasów Opka), biurokracja rozrośnięta do monstrualnych rozmiarów, klient tylko przeszkadza w pracy.
Słaba kadra zarządzająca dobiera sobie pracowników według tzw. BMW. Wieczne ogłoszenia dotyczące pracy w magazynie, nieczytelne zasady rozliczeń, pudrowanie sytuacji za pomocą korpogadek i niszczenie marki tej rozpoznawalnej w świecie firmy.
Książkę można napisać. Książka pod tytułem "Nigdy nie zatrudniaj polskich managerów". Oni mentalnie są na etapie rewolucji przemysłowej i zrobią wszystko, by tak zostało.

7
Exxxx 2016-05-10 21:11
Słyszałem ze fedex wychodzi na prosta. Wyrzucili ostatnio dyrektora sprzedazy jeszcze algida i jej kochanek i w handlowym bedzie czysciutko.
2
emocja 2016-05-17 12:19
Algida trzyma się językiem tej firmy. Nie znam 2 takiej osoby z taka opinia. Niech po MR ona idzie na bruk ;)
2
obserwatot 2016-05-27 03:01
Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie. Dyrektora handlowego spotkał taki sam los jak pracowników, których zwalniał. W taki sam sposób go potraktowali. Ochrona, laptopik zamknięty i won. Nieudany eksperyment z osobą, którą w...lili z UPS. Z jednego eksperymentu w drugi. Otóż GS wywodzący się z firmy Stolica jest niewiele lepszy. Lepsze ma znajomości i lepszą gadkę. Reszta kompetencji na zbliżonym poziomie do MR. Ten człowiek brał udział w tzw. "robieniu planu" w czasach Federala. Robienie planu polegało na rotacyjnym przepisywaniu wolumenu klienta na poszczególnych handlowców. Raz tobie, raz mnie, raz jemu. Manager z niego jak z koziej d... trąba.
3
wow 2016-05-29 23:26
Algida jakimi inicjałami dysponuje ;) tak z ciekawości.
1
niktważny 2016-05-31 22:00
Witam, właśnie zastanawiam się nad ofertą pracy dla handlowca ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji nt. wynagrodzenia, wiem tylko, że jest podstawa i premia- nie wiem czy warto tracić czas. Ile aktualnie zarabia handlowiec?
a.j84 2016-06-03 01:06
Niezależnie od stanowiska- poza kierownictwem wyższego szczebla i dyrekcją, praca dla desperatów. Jedni zapier*** bo muszą, inni srają na wszystko bo mogą,niemniej jednak odwalając godziny za śmieszne pieniądze. Jeśli ktoś chce przepracować 200 godzin miesięcznie za minimalną krajową to zachęcam.Chcę w tym momencie pogratulować firmie również za "wyśmienity" catering wieczorny dla pracowników magazynu. Zupy dostarczane tam porównać można z korytem dla świń lub zbieraniną problemu gastrycznego, który zazwyczaj trafia do klozetu. Pracownicy z Ukrainy traktowani są jeszcze gorzej, niektórzy śpią po 2-3 godziny w ramach luki pomiędzy nocną i dzienną zmianą, a ochrona ma z góry traktować ich jako potencjalnych złodzieji.
4
waznynikt 2016-06-08 14:39
Kto następny do wywalenia ? Administracja czy Dzial Obslugi Klienta ?
2
potencjalny handlowiec 2016-06-15 11:54
chciałem do was aplikowac ale widze,że klamstwo u was goni klamstwo... tak się akurat sklada, że pracowalem w UPS i waszego bylego Dyrektora Sprzedaży wcale nie wywalili tylko sam odszedl ze stanowiska kierowniczego bo dostal propozycję pracy jako dyrektor handlowy w logistyce ... dajcie znac czy warto teraz do was aplikowac bo chodzą sluchy, że niezly b....l sie u was teraz zrobil w sprzedaży i zajmujecie sie wiecej polaczeniem TNT niz biznesem ?
1
Cieślak 2016-06-16 12:11
Cześć,
Czy mogę prosić kogoś o wypowiedzenie się na temat pracy w Fedex na Wirażowej? Konkretnie chodzi mi o stanowisko Clearance Support Agent w dziale importu.
Młody 2016-06-27 19:15
Jak chcecie pójść z wlasnym autem to najlepiej własne auto lub kredyt/leasing na kilka ładnych lat bo max 9 lat i jak osiagnie 10 lat to zmiana. Co do warunków to kibel jeśli chodzi o Łódź, średnio 80 stopów dziennie plus zbiórki do tego po zjezdzie na magazyn wieczne problemy z......... Ci co jeżdżą wiedzą o kim mowa. Po podliczeniu kosztów to lepiej pójść gdzie indziej bo wedle zapewnień takiej faktury nie wystawimy jak obiecuja. Tak mniej wiecej wychodzi około 270zł z doręczeń plus zbiórki około 10/15 stopów czyli około 50 plus za wage czyli liczmy 350 dniówki minus pracownik, paliwo, eksploatacja auta i ewentualna rata no i zus :-P Optymistycznie niech zostanie 200zł dniówki przy dobrych wiatrach minus ewentualne obciążenia ze strony firmy. Czy trzy tysiące złotych warte jest pracy od godziny 6 do 17/18 a do tego brak mozliwosci wzięcia wolnego z dnia na dzień, stres żeby dostarczyć wszystkie paczki i ciągłe problemy z klientami?? Zrezygnowałem jakiś czas temu i jestem zadowolony a z tego co wiem to reszta chłopaków ze starej gwardii też położyła papiery i ucieka bo pieniądze nie są adekwatne do pracy i poświęconego czasu. Jednym słowy praca dla desperatów i ludzi bez rodziny.
a gowno cie to 2016-07-19 14:17
To najgorsza, zaklamana, frajerska firma na swiecie. Rozpiepszyli mi przesylke, warta 1500zł i umywaja rece, a obsrana Pani "Sram" Małgorzata bezczelnie mnie klamie w oczy, ze szybe jedynie uszkodzili, gdy rozpiepszyli wszystko. Banda chamow i cweli co maja w dupie wlasnych klientow, zobaczymy sie w sadzie ciule jedne, bo nie popuszcze wam tego złodzieje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


nie polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3
Byla 2016-07-20 23:12
Chcę żeby po małym ksieciu wyleciała tez ta k..wa algida. Bardzo dziwię że GS trzyma tę bladź.
1
opek 2016-08-02 21:20
cały czas kogos szukaja, dzięki ludziom z byłego Opka, jezeli chcesz sie poczuc jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za psie pieniadze, myc kible za kare to sie zglos
a 2016-08-11 18:31
niech zagraniczna korporacja kurierska zrobi audyt ....
5
pracownik z Polski 2016-08-11 20:21
a gdzie pracujesz dla Fedexu? bo tu w Polsce to porazka
mobbing , dyrektorzy dorabiaja jak za starych czasow
nic sie nie zmienilo, a tyle obiecywali
czy tego Fedex nie widzi?
3
magazynier 2016-08-11 23:46
za najnizsza krajowa lub przez agencje na zlecenie
Krzychu 2016-08-31 17:10
Wiekszej dziadowskiej firmy kurierskiej w tym kraju nie ma. Kurier szybciutko nauczyl sie kultury, teraz paczki dorecza na kolanach.
1
sprzedaz 2016-09-17 08:54
Co z Algida ? jaki jest dalszy ciag ? jej kochanka wywalili do Keksa idzie ?
7
pan kamil 2016-09-17 12:20
kochane ziomeczki, czy nadal w Katowicach poszukiwany jest może nowy kierownik oddziału? dajcie info proszę
jaaaaaaa 2016-11-08 15:14
ALGIDA hahhahahhaha, pamiętam jak w dziale handlowym kumpel tak ją nazwał. Mały Książe próbował być dyrem w keksie ale pracownicy kex jak się dowiedzieli jaki on fajny postawili się i mu podziękowali (bardzo dobrze zrobili bo to wielkia-mała zaraza). Teraz idzie tam Alejandro (były bliski kolega Algidy). Dobrze ze już tam nie pracuję.
2
rozczarowana 2016-11-08 20:51
Nie ma w handlowym Małego Księcia i Alejandro ale problemy zostały jakby te same a nawet większe, ludzie z handlowego dalej odchodzą i będą odchodzić jeszcze częściej bo kaska z prowizji nagle się zrobiła słabsza i będzie jeszcze słabsza a piękne samochody służbowe nie dadzą się włożyć "do gara" na święta..., ja sama uwierzyłam w swoim czasie, że Mały Książę i Alejandro to samo zło ale zdaje się, że ono czai się znacznie wyżej i lokalne ruchy kadrowe w Polsce to tylko wybielanie obrazu przed "dużą integracją". Na szczęście na rynku jest ssanie na handlowców, kamów i tele ...
taknie 2016-11-14 19:28
Jak się współpracuje z p. Bąk......im ? Przyszedł do naszej firmy i sie zastanawiam czy drugi Marek R. będzie który poleciał (kiedys w Siodemce 10 lat) czy może jeszcze gorszy typ? wymyslanie i wdrazanie swoich durnych dziwnych pomysłow?
Niekeks 2016-11-15 06:41
Algida podobno była zadowolona
były pracownik fedex 2016-11-16 10:38
mi się pracowało z nim bardzo, bardzo dobrze. Najlepszy kiero jakiego miałem. W przeciwieństwie do Algidy. Od niej jak najdalej.
1
Karolina 2016-12-02 16:09
Niestety z tej firmy nie jestem zadowolona. Kurier nie chce dowieźć mojej przysyłki na dany adres z wyjaśnieniem że nie jest mu po drodzę i nie będzie wybiera się tam więc postanawia że pozbędzie się jej i "podrzuci " mi ją do szkoły gdzie jestem uczennicą.Podaję kurierowi numer telefonu osobie która odbierze mi paczkę i proszę go o skonsultowaniem się z tą osobą , lecz kurier postanawia zadzwonić ale nie może się do niej dodzwonić, chociaż próbował tylko raz. Kurier po tym zdarzeniu dzwoni z powrotem by poinformować mnie że przysyłka trafi do mnie następnego dnia i również nie na dany adres tylko na teren gminy.Nigdy nie miałam takich szopek z DHL em czy DPD. Jestem niezadowolona z firmy FeedEx i nie polecam jej :(
3
twoja była fioletowa 2016-12-03 00:19
Biedni handlowcy starają się jak mogą to ukrywać ale Fedex nie specjalizuje się w Polsce w przesyłkach b2c czyli do klienta indywidualnego, praktycznie nie ma na to prawie żadnych rozwiązań systemowych także tak jak piszesz: DHL i DPD zdają się tu być właściwym wyborem. Dziwię się, że ktoś wybiera FedEx - na infolinię się nie dodzwonisz ale FedEx ma to w głębokim poważaniu a mój handlowiec mówi mi że za głośne mówienie o tym w firmie się wylatuje - zatem nikt nic nie mówi, wszytko jest git a ci co za dużo mówili albo wylecieli albo sami odeszli ... kto to wie ...
1
MIIII 2016-12-26 18:52
Podajcie proszę kontakt do jakiegoś handlowca z Fedexu.
Michał-Pków 2017-02-02 08:31
firma kurierska porażka wczoraj przyjechał kurier to po chwilowej obserwacji go przy szukaniu paczki odszedłem na chwile od samochodu zeby tego nie widziec jak szanuje cudza wlasnosc a jak zobaczyłem swoja paczke to zamarłem firmo fedex weżcie sie za swoich kurierów bo ludzie przestana korzystac z waszych usług
aaaaaa a dodzwonic sie na infolinie to juz otym nie bede pisac bo szkoda slow


FIRMA JEST DO BANI NIGDY WIECEJ PRZEZ NIA NIC NIE ZAMOWIE
Stan 2017-02-03 18:13
FedEx is the worst company ever, they are pretending like they've tried to deliver a parcel two me 3 times in a row. However, none of those times they've called me or even knocked the door. I had to call their office and they've promised me courier will call me on delivery but as soon as I picked up the phone he disconnected on purpose and never called me back. Absolutely the worst delivering company!
Jarek Jagodzki 2017-02-19 00:08
Czy ktoś mi może powiedzieć, ile "kierownictwo" ma samochodów ukrytych pod innymi nazwiskami? Podkupywanie kierowców... sam segregujesz na magazynie paczki... wyjeżdżasz z bazy po 10, jeśli jesteś "po układach" to o 0930 - 1000 jesteś załadowany, a jeśli jesteś nowy, to jak wyjedziesz o 1100, to sukces... dno firma, robisz za białego, już nie czarnego niewolnika... w Sz-nie to jedna wielka porażka i odradzam komukolwiek, kto chciałby się podjąć tego zadania... TYLKO DLA DESPERATÓW

Kierownictwo, tylko przez szacunek nie wypowiem się.

Podpisuję się z nazwiska i imienia
Jarek Jagodzki 2017-02-19 00:09
Czy ktoś mi może powiedzieć, ile "kierownictwo" ma samochodów ukrytych pod innymi nazwiskami? Podkupywanie kierowców... sam segregujesz na magazynie paczki... wyjeżdżasz z bazy po 10, jeśli jesteś "po układach" to o 0930 - 1000 jesteś załadowany, a jeśli jesteś nowy, to jak wyjedziesz o 1100, to sukces... dno firma, robisz za białego, już nie czarnego niewolnika... w Sz-nie to jedna wielka porażka i odradzam komukolwiek, kto chciałby się podjąć tego zadania... TYLKO DLA DESPERATÓW

Kierownictwo, tylko przez szacunek nie wypowiem się.

Podpisuję się z nazwiska i imienia

;-) nie puszczacie komentarza...;-)
Zostaw swoją opinię o FedEx Inc. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FedEx Inc.