brak logo

SIMPLE Sp. z o.o.

Dąbrowa Górnicza

Opinie o SIMPLE Sp. z o.o.

Były pracownik 2010-03-22 12:46:06
Już nie pracuję w Dąbrowie Górniczej, ale mam dobre wspomnienia. Gdy się rozstawaliśmy zachowali się fair. Jak w każdej firmie informatycznej szefowie mają swoje wady, mogliby więcej płacić i mniej wyciskać z pracowników, ale jak na IT to awangarda uczciwości. Dla tych, którzy chcą zarabiać kokosy - hm, mnie się nie udało. Dla tych którzy chcą się dużo nauczyć - polecam.
tez byly 2010-07-01 23:01:14
dziwne, bo nie spotkalem sie w tej firmie z finansowaniem szkolen pracownikow...
grzegorz 2010-12-14 18:51:09
Na jakie wynagrodznie można liczyć, mam na myśli dział handowy - czy duża jest rotacja ????
Sziszi 2011-12-30 00:52:22
od nauki jest szkoła!
Do pracy idzie się zarabiać Panie Kolego Przyjacielu. ;-)
byly 2013-07-22 09:12:53
Zarobki średnie, ale raczej na plus, gorzej moim zdaniem z atmosferą - jest rozliczanie z czasu, nawet z przerw, jeśli pozwolisz sobie na dłuższą. Ludzie jak wszędzie - różni, ale nie można powiedzieć, że atmosfera jest szczególnie przyjazna. Minusem jest też całkowity brak inwestycji w kadry, nie docenia się umiejętności, nie ma wsparcia dla osób szkolących się i chcących się rozwijać, o szkoleniach czy jakimkolwiek innym wsparciu też można zapomnieć. "Góra" jest też trochę skostniała, ludzie znający się od lat, nie zawsze kompetentni.
brzoza 2014-01-26 09:49:40
Aktualnie w Simple Sp. z o. o. pracuje już kilka lat i mogę obiektywnie kilka rzeczy ocenić.
Na plus:
- wypłaty na czas
- fajna atmosfera w wybranych zespołach
- auto służbowe jeśli wdrazasz a nie masz swojego auta :)
- spotkania wigilijne i nagrody
Na minus:
- nie inwestuje się w ludzi a brak szkoleń w IT to niestety ryzyko wypadnięcia z rynku
- rozmyta hierarchia (rozkazy wydaje ci kilka osób z ostatniego pietra)
- zarobki nie są złe ale moim zdaniem poniżej średniej na rynku
- stan i zarzadzanie autami służbowymi (Pan J. zajmuje się obsługą aut i zawsze jest wina uzytkownika a nie wazne ze auto ma 6 lat i przejechane 200 tys hehe)
- pani ksiegowo/kadrowa, która sieje postrach ze wzgledu na swoje humory i bezpodstawne zarzuty wobec innych
- sposób przyjmowania nowych osób: przyjmuje sie osoby które kompletnie nie mają żadnego doświadczenia w danej działce i długo się muszą uczyc ale mają jedną zalete bo nie chcą dobrze zarabiac
- rozliczanie godzin u klienta: trzeba sie pilnowac
- brak kompetencji kadry zarzadzajacej

Nie wiem czy w innych firmach jest lepiej ale ja już mam dość i szukam powoli czegoś innego.
10
nowy 2014-11-13 10:36:34
Poprzednie opinie trochę mnie wystraszyły, ale jednak od niedawna pracuję w Simple.
W porównaniu z moimi poprzednimi doświadczeniami (trzecia firma) jest bardzo w porządku - szkolony jak na razie jestem dość intensywnie, a jak się uda to w przyszłym roku chciałbym się załapać na studia podyplomowe. Towarzystwo przyjazne, pieniądze wypłacane w terminie, biuro robi naprawdę dobre wrażenie. Cały czas są też zatrudniani nowi pracownicy, więc firma raczej się rozwija.
O samochodach się nie wypowiem, bo jeszcze się własnego nie dorobiłem. Na parkingu wygląda to całkiem nieźle.
Jak na razie polecam i mam nadzieję, że to się nie zmieni.
Marek 2014-11-26 11:52:01
a mogłbys podac przedzial finansowy i na jaki9m stanowisku ?
1
WRC 2014-12-19 14:23:54
@Pici:" Simple to chyba dobra firma by kontynuować karierę."
Tak jeśli odpowiadają ci warunki o których była mowa wcześniej. Czyli albo masz teraz firmę która nie dotrzymuje podstawowych warunków albo jesteś nowy w branży:-) Twój wybór

@nowy:"W porównaniu z moimi poprzednimi doświadczeniami (trzecia firma) jest bardzo w porządku - szkolony jak na razie jestem dość intensywnie"
Jesteś szkolony przez kolegów abyś był samodzielny. Wybacz ale w każdej pracy ktoś Cie musi wprowadzić więc nie jest to wartość dodana.

@nowy:"Towarzystwo przyjazne, pieniądze wypłacane w terminie, biuro robi naprawdę dobre wrażenie."
No to teraz normalnie znalazłeś swoje miejsce do emerytury bo masz wypłatę w terminie:)Arystokracja na rynku. Reszta to prawda: biuro ROBI dobre wrażenie:)

@nowy:"Cały czas są też zatrudniani nowi pracownicy, więc firma raczej się rozwija"
Są zatrudniani nowi bo się zwalniają starzy.

@nowy:"O samochodach się nie wypowiem, bo jeszcze się własnego nie dorobiłem."
Dorobisz sie to i wypowiesz.

@biker:"Dlatego Simple jest ok bo dba o swoich pracowników i tak jak napisał @nowy nie ma co się przerażać tym co ludzie wypisują tylko warto samemu pójść i się przekonać jak funkcjonuje firma "
Pewnie że nie ma się co zrażać. Opinie tutaj mają tylko pomóc w realnej ocenie pracodawcy na rynku a decydujecie sami. Troche mnie tylko śmieszy jak opinie piszą osoby które nie pracują w tej firmie:) Pomyślcie troche....i pytajcie pracowników...
2
parę lat w SIMPLE 2016-05-02 22:16:11
Haha ktoś tu pomylił Simple odzieżową branżę z Simple Sp. z o.o. z DG (branża IT - szeroko mówiąc). Parę lat pracowałem i jakbym dziś z tą samą wiedzą jak tam jest miał znów zaczynać - podziękowałbym. Firma wydaje się być przyjazna, wydaje się być fajnie, wydaje się wiele, a jak jest - wie ten kto parę lat tam spędził. Onboarding kiepski, akurat ja trafiłem do działu, gdzie była miła dziewczyna i pokazała mi co i jak, nauczyła wielu rzeczy. Pani B. kardowa / księgowa dwulicowa, lepiej omijać ją szerokim łukiem, bo każdemu tyłek obrabia. Do wszystkiego się wtrąca. Sieje popłoch. Na stanowiskach kierowniczych lansują ludzi bez doświadczenia, tylko dlatego ze mamusia, tatuś, wujek czy inny stryjek jest w radzie nadzorczej. Niekompetencja na szczeblu wyższym, notoryczne zmiany decyzji. Dziś jest tak, a jutro już inaczej - nie znasz dnia ani godziny hehe Traktowanie różnych ludzi w różny sposób - różnice w zarobkach w jednym dziale, poniżanie z powodu braku konkretnego wykształcenia (choć firma nie oferuje szkoleń zewn.). Bardzo wiele zmian kadrowych, stara kadra, fajna, sprawdzona - dawno nie istnieje. Jesteś kobietą i chcesz zajść w ciążę a skończy Ci się umowa - też były przypadki, że dziewczyny nie wracały, bo nie miały do czego, ale teraz im się lepiej wiedzie. Były działy, gdzie mobbing psychiczny był jak chleb powszedni. Pan J. od aut zostaje byle do emerytury haha stare rzęchy, którymi niektórzy jeżdżą, aż strach wsiadać, można w kawałku nie wysiąść. Z resztą parę lat temu był tam taki wypadek, gdzie 3 osoby ledwo uszły z życiem....resztę można sobie dopowiedzieć. Lepsze auta co niektórzy handlowcy, wdrożeniowcy z dłuższym stażem...Atmosfera generalnie w stylu - komu by tu d... obrobić. M. z sekretariatu super dziewczyna :) Jak ktoś nie ma długiego języka i przychodzi popracować i out do domu to może go minie obgadanie. Na fajkę też lepiej nie wychodzić, bo Ci uwagę zwróci szef a sam pali tylko chodzi gdzieś dalej, żeby nikt nie widział. ŻENADA!!!! Zarobki zależy w jakim dziale - różnie. Wygląd firmy - zimny, nieciekawy, szkło i metal = chłód. Na Cieplaka było lepiej, przytulniej, cieplej, choć mniej miejsca.
Na plus: wypłaty w terminie, fajne wyjazdy integracyjne, od pewnego czasu są też studia podyplomowe (ale nie dla wszystkich oczywiście).
Generalnie polecam młodym, którzy na zarobki mocno nacisku nie mają (w znaczeniu rodziny na utrzymaniu), bo można się trochę nauczyć.
4
parę lat w Simple 2016-05-16 12:49:35
Zatrudnienie w ramach umowy o pracę tak - ale nie licz od razu na umowę na czas nieokreślony. Stosują taką zasadę - najpierw umowa na okres próbny 3 msc, potem umowa na czas określony (2, czasem 3 lub na 5 lat). Jak jesteś cierpliwy doczekasz umowy na czas nieokreślony. Wypłata jest zawsze na czas - to duży plus!
rfgfr 2016-07-06 22:00:09
widze ze szukaja magazyniera w Anglii teraz caly czas to dizwne ze oferta byla wstawiana w kwietaniu a nadal jest aktualna i nadal mozna aplikwoac do nich oferuja m.in.przeszkolenie wprowadzające,możliwość podjęcia tej pracy bez doświadczenia ,pełny etat
Zostaw swoją opinię o SIMPLE Sp. z o.o. - Dąbrowa Górnicza
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SIMPLE Sp. z o.o.