brak logo

CORPORIS Sp. z o.o.

Bielsko-Biała

Opinie o CORPORIS Sp. z o.o.

Mika 2011-11-22 13:11:15
Kolejni ,którzy szukają naiwnych.Idź głosić słowo boże.Obiecują prowizje nie z tej ziemi ,ale w rzeczywistości to wielka lipa.W ich ogłoszeniu o pracę są tylko wymagania ,nic co by oferowali.Uczciwy i rzetelny pracodawca podaje co oferuje a nie co tylko wymaga
11
henry 2012-02-25 14:58:31
bo to jest jedna wielka lipa za grosze.... dziwię się że ktoś tam jeszcze pracuje.... to porażka mojego życiaaaa... never ever!
7
wojtek 2014-07-20 14:02:57
tylko zwodzą i obiecują , uważajcie na nich , zero kompetencji
odradzam wszystkim
10
pracownik 2014-07-22 09:54:01
Wielkie obietnice nie z tej ziemi. Brak kompetencji. Głównym celem panów prawników jest nazbieranie jak największej ilości naiwnych klientów i skrojenie ich na grube pieniądze. Wynagrodzenie dla pracowników mija się z śmiechem. Wymagają niemożliwych rzeczy, płacą minimalnie. Nadgodziny to standard i wielka obraza jeśli się wyjdzie 15min po czasie. Atmosfera pomiędzy pracownikami miła, ale jak to bywa są wyjątki. Jedna osoba potrafi napsuć wszystkim krwi swoim zachowaniem, momentami bardzo dziecinnym. Traktowanie przez "szefostwo" tu całkiem miłe. Ale niestety obiecywać potrafią, i nie wiele poza tym.
9
"szefostwo" Corporis 2014-08-21 11:06:47
Jak ktoś jest leniem, nieudacznikiem i przychodzi do pracy, żeby odpracować 8 godzin życiowego obowiązku pracy najemnej, to dla takiej osoby wszystkie powyższe są jak najbardziej prawdziwe, a wręcz oświadczamy, że jest jeszcze gorzej !!! Nieudacznikom dziękujemy :-) Dla ludzi ambitnych, traktujących firmę w której pracują jak swój biznes, nie szczędzących dla niej czasu i poświęcenia, oferujemy duże wynagrodzenia i partnerskie podejście. Ambitnych gorąco zapraszamy !!! :-)
3
Andrew 2015-01-28 19:20:00
Wie ktoś o przyjęciach?
człek 2015-06-15 21:21:20
Widziałem dzisiaj szukają informatyka
user 2015-08-30 17:44:12
do "szefostwo" czy to wygląda na to że nie potrafią przyjąć krytyki?
Jak wygląda w owym biurze praca informatyka i za jaką stawkę?
jakie są godziny pracy i wymagania w stosunku do pracownika?
3
ccxcv 2016-03-23 23:24:51
Wynagrodzenie nie jest duże.Za to są tylko obietnice w przyszłości takie będzie - jak najbardziej. Minimalna krajowa, plus dla wybranych system prowizyjny- który jest tak na prawdę "uznaniowym". Brak podstawowych narzędzi do pracy, brak odpowiednich szkoleń, o wszystko trzeba się prosić.Najlepiej pracować do nocy - za darmo. Duża rotacja pracowników coś sugeruje....
3
Orion 2016-05-12 20:54:28
Widzę, że komuś prominentnemu nie pasował ostatni opis standardów pracy w Corporis... Nieuki i dyletanci (oprócz jednego - Toudiego - mimo, iż Toudi to najbardziej rzeczowy człowieczek 150 mm wzrostu).
3
Toudi 2016-05-19 22:59:26
Orion, nie jestem taki malutki, Ty po prostu jesteś wysoka :-)) Toudi
J Z 2016-08-05 15:07:29
Pozytywne komentarze piszą tylko pracodawcy. Żaden pracownik nie powie o tej firmie nic dobrego .wszyscy są tam do czasu znalezienia lepszej pracy. atmosfera jest gorzej niz grobowa.Szkoda waszego czasu. Już gdy od pierwszego dnia będziecie się prosić o umowę laptopa czy inne narzędzia do pracy -nie łudzcie się -tak już zostanie. Będziecie się prosić już zawsze. Zatrudniają młodych ludzi bez doświadczenia i to za minimalną i się dziwią ze od pierwszego dnia pracownik nie ma wyników . Najlepiej jak są to ładne mlode dziewczyny.Tak wielka rotacja pracowników świadczy o czymś. Odchodzisz gdy zrozumiesz że Ci mydla oczy ..poza tym pomysły na biznes zmieniają się im raz na miesiąc. plotkarze jakich mało , buduja konfikty miedzy pracownikami. Mają gdzież pracownika a dla klienta są mili tylko jak mogą bardzo dużo zarobić .szeg wszystkich szefów traktuje sie jak Boga wszyscy mu sie podlizuja. A on siedzi w koszuli polo i starych spodniach i wymachuje kijem do bejsbola . To cyrk nie jest kancelaria...
3
J Z 2016-08-05 15:07:56
Pozytywne komentarze piszą tylko pracodawcy. Żaden pracownik nie powie o tej firmie nic dobrego .wszyscy są tam do czasu znalezienia lepszej pracy. atmosfera jest gorzej niz grobowa.Szkoda waszego czasu. Już gdy od pierwszego dnia będziecie się prosić o umowę laptopa czy inne narzędzia do pracy -nie łudzcie się -tak już zostanie. Będziecie się prosić już zawsze. Zatrudniają młodych ludzi bez doświadczenia i to za minimalną i się dziwią ze od pierwszego dnia pracownik nie ma wyników . Najlepiej jak są to ładne mlode dziewczyny.Tak wielka rotacja pracowników świadczy o czymś. Odchodzisz gdy zrozumiesz że Ci mydla oczy ..poza tym pomysły na biznes zmieniają się im raz na miesiąc. plotkarze jakich mało , buduja konfikty miedzy pracownikami. Mają gdzież pracownika a dla klienta są mili tylko jak mogą bardzo dużo zarobić .szeg wszystkich szefów traktuje sie jak Boga wszyscy mu sie podlizuja. A on siedzi w koszuli polo i starych spodniach i wymachuje kijem do bejsbola . To cyrk nie jest kancelaria...
3
Orion 2016-08-11 23:27:11
Toudi... jesteś malutki. Kurdupel. Bez urazy - to tylko fizjologia. Ale rzeczowy, chociaż mało stanowczy. Nie rozumiem, jak możesz siedzieć w takiej norze w Bielsku skoro wyróżniasz się in plus wśród tych lebrów mieniących się "prawnikami"...
Orion 2016-08-11 23:29:30
Który to z szefostwa? Jajko wielkanocne bez włosów z wypolerowaną glacą? Który pyta się klientów o przepisy prawne sam będąc podobno prawnikiem?
7
Nick 2016-08-14 08:07:34
Jestem zatrudniona w spółce Corporis i muszę napisać, że większość z tych zarzutów to nie prawda.
Szefostwo jak wszędzie, trudno oczekiwać żeby się kumplowi z nami, więc wymaga szacunku i tyle, ale atmosfera jest super, a telefony, laptopy, samochody są w nadmiarze dostępne.
Jak ktoś się nie sprawdził i został zwolniony w okresie próbnym to może wypisywać różne nieprawdziwe głupoty, a innym chętnym do objęcia stanowiska po nim polecam tą firmę.
J.Z 2016-08-14 09:51:15
Wszyscy wiemy jaki "pracownik" tu pisze. :)O kłamstwa wygaduje. i tak wystarczy popracowac u Was i zobaczyc która strona ma rację. Pytanie czy nie szkoda tego czasu na rozwój w innej firmie. i czy prowadzi się działalność charytatywną. I tak komentowanie tutaj na plus nic nie da dopóki polityka firmy stawia na totalny wyzysk pracownika
3
Side 2016-08-29 10:01:59
Toudi jest faktycznie kurdupelkiem
Glaca nie ma chyba ani jednego kudełka
Ale ty Orionku też do majmądrzejszych i najbadziej urodziwych się nie zaliczasz
2
Piątka 2016-10-14 12:47:05
Uważam, że profesjonalista nie ma prawa na takie komentarze, tym bardziej "prawnik" - pracodawca. Tylko potwierdza wszystkie komentarze. Słaba kancelaria, słabi prawnicy, słabe produkty. I ten łysy synalek... dziadzio miał renomę i Passata :) Łysy jest łysy i nie ma pojęcia o ludziach i zarządzaniu!
2
NICK 2016-10-17 12:16:40
atrakcyjne wynagrodzenie tzn. ile? Po kilku latach pracy u Was - ludzie na "kierowniczych" stanowiskach zarabiają max.2 tysiące. I nie ma żadnej tajemnicy odnośnie wynagrodzeń między pracownikami - dajcie wszystkich wgląd do konta, z którego są robione pensje...chore!
1
szefostwo Corporis 2016-10-23 01:49:33
Droga Piątko. Mylisz się, mamy prawo do takich komentarzy i będziemy je zawsze prezentować, dlatego powtarzamy ponownie - dla nieudaczników jesteśmy słabi, głupi, łysi, kurduplowaci, nieżyciowi, itp! Naprawdę! Niech się więc wreszcie od nas odczepią.

Ambitnych i wybitnych gorąco zapraszamy do współpracy:-)

Prawdziwe szefostwo 2016-10-23 23:46:28
Zle opinie to chyba konkurencja, my znamy tylko zadowolonych ... :-)
Pracownik CORPORIS 2016-10-25 09:59:03
Jest super, Corporis to mój najlepszy pracodawca od wielu lat.
Kolejny tajniak 2016-10-25 10:18:35
Bez sensu są opinie o pracodawcy, pod którymi się podpisuje anonimowo, tzn. nikt ich nie autoryzuje. Może być tak, że cała ta polemika to np. sama firma lub dział it pisze sam ze sobą, żeby promować Corporis do pozycjonowania. Ja sam pracowałem tam jakiś czas i mogę coś o nich napisać, ale kto to sprawdzi, czy rzeczywiście tak było, albo czy napiszę prawdę, czy nazmyślam bo mi nacisnęli na odcisk. Stwierdzę wię tylko fakty. Wypłaty były zawsze do 10go. Uczciwie rozliczyli się ze mną przy odejściu. Atmosfera w pracy to rzecz ocenna, ale było ok. Z tym płaceniem dużo to już gorzej, jeśli tak to tylko naprawdę najlepszym - trzebaby siedzieć w pracy po 10 godzin. Komputer telefon każdy dostaje. Imprezy firmowe były kiedyś często, pod koniec już w ogóle.
NICK 2016-10-28 23:30:50
Skoro jest tak super to ile sekretarek mieliście w ciągu 2 ostatnich lat? Jaki jest średni staż pracy I Was? Odpowiem- 4 sekretarki oraz 2 lata ! Dłużej jest tylko 1 osoba i szefostwo
4
NICK 2016-10-31 08:47:29
Sami zadowoleni...podajcie kto jest taki zadowolony.
stp 2016-11-07 21:50:39
Bardzo cenne uwagi, przed aplikowaniem warto sprawdzić opinie. Nagromadzenie wielu negatywnych, nie bierze się znikąd. Tej firmie dziękujemy i szukamy dalej.
Vixenka 2016-11-09 11:48:27
Umowa zlecenie, czyli jak to kancelaria szanuje swoich pracowników - bo mogą. Wypłata, oczywiście nawet nie najniższa krajowa. Na służbowego laptopa czekałam ok. 5 dni, na telefon bodajże 8 roboczych.
Nowi pracownicy mają od początku budować bazę danych, nie znając w ogóle specyfikacji pracy. po szalonych 13 dniach roboczych zwolnienie z powodu braku wyników - pomijając dwóch potencjalnych "klientów", którzy dostraczyli co mieli dostarczyć ale szefostwo stwierdziło że nie opłaca im się tego brać.
Atmosfera w pracy denna, pomijając rodzynków, dzięki którym chciało się tam stawić rano. Najlepiej mają te które ubierają najkrótsze sukienki i potrafią się ładnie podeprzeć na biurku.
Jeżeli ktoś tym sposobem chce sobie wyrobić "karierę" i mieć w CV wpisaną pracę w kancelarii to dobrze trafił, jeżeli natomiast liczy na coś innego - polecam omijać szerokim łukiem.
Przed podjeciem pracy czytałam opinię o pracodawcy, nie dawały mi spokoju prawie same negatywy. Przekonałam się na własnej skórze jak jest. NIE POLECAM
Nuta 2016-11-14 10:34:25
Tp teraz prawda o Corporis. Czytalam opinie i tak naprawde nie wiadomo z powyzszych czy sa dobre, czy zle. Zdecydowalam sie i poszlam na rozmowe. Bylo super milo. Dostalam prace. Pracuje juz ktorys tydzien i jest rewelacja. Nie wiem jak w innych dzialach, ale w moim zarobki i atmosfera sa ok.
Orion 2016-11-30 13:32:27
@szefostwo Corporis.
Najfajnieszymi akcentami są kontrprawnicy od stron przeciwnych w sprawach prowadzonych przez Corporis, którzy dobijają się do drzwi Corporis a personel tchórzliwie nie otwiera - ale na policję nie zadzwonią w sprawie nękania, bo wiedzą jakie przekręty robią. A do szefostwo Corporis... przecież Now...lski jest łysy jak jajko wielkanocne więc będzie łysy i dla waszych przeciwników i dla sympatyków :) :) :).
LosChlopakos 2016-12-01 14:02:29
Czytając te opinie zastanawiam się o co tak na prawdę niektórzy ludzie mają pretensje, czy mają trochę poczucie własnej winy, czy wszystko robią tak jak należy. Jestem pracownikiem owej kancelarii i jest to dla mnie kosmos kiedy czytam niektóre opinie. Czy to jest na złość? Bo może Cię zwolnili? Może się nie sprawdziłeś/-aś? A zastanów się czy nie masz sobie nic do zarzucenia. Czy wszystko co do Ciebie należało wykonałeś/-aś sumiennie i w pełni odpowiedzialnie? Nie każdy nadaje się do każdej pracy, może to nie był Twój "wybór życia".

Rozumiem, że gdy usłyszysz, że to koniec Twojej kariery z tą firmą to dla Ciebie "kop w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot;, bo ciężko rozstać się z pracującymi tutaj ludźmi, gdzie atmosfera jest na prawdę super i rodzinna! :)

Jeśli chodzi o obsługę klientów, informuję wszystkich tutaj, że do każdego klienta podchodzi się indywidualnie, a już na pewno wszyscy są obsługiwani przez osoby w pełni do tego kompetentne.
Rozmawiamy z klientami ciągle starając się usprawnić dodatkowo, a przede wszystkim ułatwić im życie i aby sprawy przez nas prowadzone były na najwyższym poziomie!
1
Zostaw swoją opinię o CORPORIS Sp. z o.o. - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CORPORIS Sp. z o.o.