brak logo

Food Land.pl

Warszawa

Opinie o Food Land.pl

anonim1 2010-07-31 20:48:10
Nie polecam tego pracodawcy( usunięte przez administratora ) jednym slowem wyzysc
mychajło 2011-05-09 12:36:14
Pozdrawiam panią ( usunięte przez administratora ) Firma to kanał, podobnie jak zęby mamy. Pracowałem jakieś 2 miesiące i uciekłem bo takiego szamba dawno nie było..( usunięte przez administratora )
pw 2012-01-20 09:58:45
Nie polecam ta firma to jedno wielkie bagno. Oszukuja na wszystkim. a kiedy przychodzi do wypłaty niecha wypacac. W umowie nie ma połowy obowiaków ktore trzeba wykonywac. a kiedy chcesz dzien wolny to wileka laske robia. A samochody w tej firmie to zlom na kólkach
nikita samuelle s1 2012-01-22 13:23:51
Ja pracowałam tam dokładnie od 14tego listopada ubiegłego roku na ulotkach w Rzeszowie. Było naprawdę nawet dobrze, ale już po ponad miesiącu coś się zaczęło kiepścić. Pani [usunięte przez moderatora] już mnie nie uiszczała na grafiku. Z początku myślałam, że faktycznie nie ma ulotek i trzeba czekać, ale potem analizując sobie sytuację stwierdziłam, ze już mnie nie chcą. W czwartek 19.01.2012 zrobili mi wieeeeeeeeeeelką łaskę, że mnie wystawili na 3 godziny. Przed robota pani [usunięte przez moderatora]powiedziały mi że pani [usunięte przez moderatora] albo wyśle sms albo zadzwoni do mnie na którą godz mam przyjść w dniu następnym. Niestety czekałam czekałam ale się nie doczekałam. A ulotki są. Nie dosć ,że robiłam im 'dobrze', ściągałam klienere, dochodziło do zysków to jeszcze im coś nie pasuje. CHAMSTWO NIE ZNA GRANIC !!!!!!!!!
były pracownik 2012-07-28 19:57:39
Współczuję osobie, która zacznie pracę jako kierowca w Warszawie. Będzie to praca na kilka etatów (magazynier, sekretarka, handlowiec a kierowca na samym końcu. Co ciekawe są dni, że nawet nie wsiądzie się do samochodu przez 10 godz. pracy) i to za gówniane pieniądze! W dodatku samochody to jeżdżące złomy!! Są w opłakanym stanie a do warsztatu idą jak już kompletnie się rozpadną. Nawet nie próbujcie zgłaszać \\\"małych\\\" awarii, jeśli auto nie stanie unieruchomione na środku skrzyżowania to nic nie wskuracie. Nie spotkacie się też z pochwałą za dobrą pracę czy bycie w firmie po 13 godzin. Oni potrafią człowieka jedynie obsmarować i zgnoić. Cały czas wymagają nowych rzeczy, wszystko załatwiane jest na telefon a nieścisłości i niedociągnięcia wynikające z takiego rozwiązywania spraw spadają na kierowcę i to on zawsze obrywa. A kiedy chcesz się o coś zapytać, dowiedzieć bądź wyrazić swoje zdanie to jedyne co usłyszysz to; ale to nie do mnie, ja ci nic nie poradzę, ja jestem pracownikiem takim jak ty...i najczęstsze; ja nie będę z tobą o tym dyskutować. Nie zdziwcie się, że rozmawiając z kimś z biura będą się rozłączać. Ta firma to jedna wielka porażka, [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i metr mułu.
były pracownik 2013-09-06 12:13:34
Pensja na czas nie dochodzi, robią Ci wielką łaskę jak dostajesz kasę 2-3 dni po terminie. A i tak zawsze musisz dzwonić i się dopytywać kiedy zrobią przelew. Co do wysokości wypłaty to jest to w granicach 1600 zł na miesiąc, gdzie przychodzisz do pracy na 7 rano i nie wiesz czy wyjdziesz o 15, 17 a może o 20...Premii ani dodatków nie ma żadnych, nikt nawet nie powie Ci dziękuję za 13 godzin pracy (w momencie kiedy załatwiasz naprawę samochodu, robisz dostawy i ciągle siedzisz na telefonie). Jednym słowem porażka.
exworker 2013-10-24 21:04:51
Niech ich piekło pochłonie! Brak pensji na czas, wyzysk, wszystko załatwiane nieudolnie, szefostwo ma się za szlachtę, traktując pracownika jak plebs jakiś. Samochody w stanie tragicznym, bo na pewno nie dobrym. Na twojej głowie dostawy, rozwożenie, magazyn, papierzyska, samochód i bank. Oczywiście za wszystko odpowiadasz głową, bo jakże by inaczej. Ci pracodawcy jadą pracowników jak chcą. Odradzam tak samo jak ci, którzy byli wcześniej. Wielki minus. Klienci również narzekają na tą firmę i na osoby prowadzące ją.
1
byly pracownik 2014-03-14 23:44:23
Z ciekawości wszedłem sprawdzić opinie, i widzę że nic się nie zmieniło od półtora roku. Czytam .wypowiedzi i słowo w słowo jest taki sam (usunięte przez administratora). Pytanie to obecnych/byłych pracowników z Warszawy: nadal jest dwóch kierowców czy uznali, że jeden wystarczy? I nadal w środy przyjeżdża ten stary kretyn, ojciec właścicielki, który wie wszystko o wszystkim i uwaźa, że firma dziaĺa sprawnie? I czy "kierownikiem" nadal jest Marcin, robiący rozmowy o pracę w kfc?
kolejny były pracownik :) 2014-04-01 09:53:19
Warszawa, Kraków i Lublin padło dawno kolego :) Rzeszów jeszcze ledwo dycha bo muszą coś robić a na oszukiwaniu się znają to jeszcze ciągną to jakoś. Ogólnie komornik siedzi, wywalili ich z ich budynku-biura :) z magazynu też ich pogonili także jakoś jeszcze kantują ludzi ale ledwo ledwo :) ten stary kretyn to mąż tej kretynki a nie ojciec :D Marcin jak i cała załoga dawno uciekła. Też czasami tu zaglądam i orientowałem się jakiś czas temu u znajomego "byłego klienta" jak tam u nich, bo komu jak komu ale im to bardzo źle życzę :)
Zresztą, karma się odwróciła, bo tylu ludzi co oszukiwali, wykorzystywali itp i każdy im źle życzył (osobiście nie znam osoby, co by rozstawała się z tą pseudo firmą w dobrych stosunkach - no chyba że od 4 lat wstecz) jak widać złe fluidy działają :) I BARDZO DOBRZE
Wiem, że albo niedorozwinięty synuś "niby szef" tu czyta lub jego żona bo wypisują się jako niby pracownicy w tematach o Jack`s restaurant że jest super itp :) aa, Jack też im popadały :) a raczej wywalili ich za nie płacenie czynszu :)
Naprawde bardzo serce mi się raduję, jak widzę jak klepią biedę :) a wizja ich szybkiego upadku napawa mnie w nadziei na sprawiedliwość na świecie :)
ZDYCHAJCIE !! :)
1
były pracownik 2014-04-23 22:56:35
Dobrze wiedzieć, że ten bajzel upada;D
joł 2014-05-08 13:54:23
Na oszustwie sie dlugo nie pojedzie jak widac, szkoda tylko ze nie bylo bata na nich wczesniej i niektorym krwi napsuli. Synuś jakiela p. to niezly lalus jest, ciesze sie ze jego pedalskiej gęby juz nie ogladam i hamowatej szefowej jakiely b. !!!
łukasz 2014-06-11 09:41:27
Kolejny naiwny pyta i ma nadzieję, że to jednak nie prawda co inni piszą.
Ale Ci odpowiem:
Umowa? - zlecenie,
Premie? - nie wiem czy śmiać czy płakać, BRAK a jedyna premia to dla nich jak Ci z pensji odejmą :)
Wolne/Urlop ? - zapomnij :)

Powodzenia w nowej pracy :) ciekawe ile pociągniesz
adax 2014-12-09 18:57:28
i jak tam? Juz firma nie funkcjonuje? Skoro tak sie dzialo to mogli zmienic sposob zarzadzania, wdrozyc nowe ciekawe pomysly i interes rozkrecic na nowo i na nowych zasadach....Szkoda, ale wplywu na to juz nie mamy...
liber 2015-01-13 12:16:44
Foodland funkcjonuje na rynku od 1997 roku, od początku zajmują się tylko i wyłącznie dystrybucją produktów dla gastronomii. Widzałem , że można otworzyć franczyzę pod ich banerem. Czy ktoś z Was może zdecydował się na tego typu działanie i co najważniejsze czy można na tym wyjśćna swoje ? z góry dzięki za odp.
Makalon 2015-03-14 16:53:35
Na terenie Warszawy istnieje tyle punktów gastronomicznych, że rynek odbiorców produktów na pewno jest duży i zapewnia zyski foodland.pl Mam jednak wrażenie, że rynek warszawski jest zbyt mały żeby zapewnić byt wszystkim dostawcom, którzy chcieliby aby zyski płynęły do ich kieszeni. Powiedzcie jak wygląda obecnie praca u nich, bo strasznie mnie to ciekawi...
makaron 2015-03-31 06:05:18
Nie zgodzę się, makalon z tym że mówisz że rynek w Warszawie może być zbyt mały. W warszwawie jest dużo przecież ludzi młodych a to oni głównie są targetem takich rzeczy jak fast food. Bo foodland.pl to przecież e- hurtownia dla gastronomii właśnie typu fastfood. W swojej ofercie poza produktami spżywczymi mają opakowania ale i urządzenia, wieć tak na prawdę wszystko co potrzeba.
wierzyciel 2015-04-09 10:52:07
Wystarczy wejść na giełdę wierzytelności, żeby zobaczyć co to za firma i co to za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Tomek 2016-04-25 08:57:46
Poziom obsługi klienta w tej firmie to horror. Czytając powyższe posty już wiem dlaczego. Od kilku dni próbuję kupić część z urządzenia kupionego w tej firmie. Sprawdzenie czy coś takiego w ogóle mają zajęło im pół dnia. Ale to i tak sukces biorąc pod uwagę że w ogóle ktoś odebrał. Próbowałem sfinalizować odbiór tej części i niestety bezskutecznie. Telefony głuche, po prostu nie odbierają a próbowałem kilka dni. Na miejscu kupić nie można. Po prostu porażka.. Wszystkim którzy chcą kupić sprzęt gastronomiczny z tej firmy odradzam. W przypadku awarii nie ma szans na serwis w jakimś normalnym terminie (nie wiem czy w ogóle jest szansa na serwis).
zbysiu kierownik kierowca 2016-05-17 15:31:19
większość produktów po terminie przydatności do spożycia, rozmrażanych i zamrażanych po kilka razy, ale poza tym jest okej. za moją wypłatę 1300 mogę sobie nakupować kuponow lotto że ho ho
zbysiu kierownik kierowca 2016-05-17 15:31:39
większość produktów po terminie przydatności do spożycia, rozmrażanych i zamrażanych po kilka razy, ale poza tym jest okej. za moją wypłatę 1300 mogę sobie nakupować kuponow lotto że ho ho
karolek 2016-07-03 14:15:51
gdyby ktoś był zainteresowany to w tym miesięcu mają bardzo korzystne promocje na tortille, polecam na ich stronie internetowej. a poza tym, uważam że mają świetne frużeliny, vbardzo często ich używam i nigdy się nie zawiodłem
Zostaw swoją opinię o Food Land.pl - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Food Land.pl