Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o SONOCO POLAND

Pracowałeś w firmie SONOCO POLAND i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
gosc - 2012-12-19 22:47:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ta firma to naprawde szambo
zdjecie uzytkownika
pracus - 2013-01-24 17:48:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem tam przez agencje pracy na zlecenie 3 dni. Na dzień 4 nie było mnie na liscie pracy i musiałem iść do domu.Ogólnie [usunięte przez moderatora] i przełożeni to [usunięte przez moderatora] jak cała firemka!!
zdjecie uzytkownika
ll - 2013-01-27 20:01:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli można tam "pracować" przez 7-8 dni w miesiącu, dostaniesz z 300zł i koniec!
A kregosłup, ręce, nogi bolą przez cały miesiąc!
Oto Sonoco! Oto nasz Polska! Praca za 300-400zł na miesiąc!
zdjecie uzytkownika
katastrofa - 2013-02-05 13:43:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
najgorsza firma jaką kiedykolwiek widziałem, pracowałem tam jeden dzień wogóle kto dopuszcza zeby tak traktowac ludzi? Powinni zamknąć tą firme raz na zawsze. Taka firma jest nie dopuszczalna [usunięte przez moderatora]. Jestem przekonany ze w LG jest już lepiej i zarobki też lepsze niewiem jak co niektórzy mogą tam wogóle pracować. Inspekcja pracy powinna zamknąć ten obóz !!!!!!!
zdjecie uzytkownika
paweł - 2013-02-06 00:14:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Robilem tam tydzien czasu i zrezygnowalem. Agencja pracy potracila mi z wyplaty za "uszkodzone okulary ochronne"
Gdy przyszedlem w pierwszy dzien , razem z nowo przyjetymi kazali stanac nam pod sciana i liderzy wybierali sobie ludzi. Zaczynali wybierac najpierw tych najsilniejszych, zupelnie jak w szkole na WF przy wyborze składow , najpierw brali tych lepszych a na koncu zostawaly sioroty...
Praca jest od dzwonka do dzwonka i zanim dojdziesz po kanapki to juz minie polowa przerwy no i jeszcze musisz wrocic na swoje stanowisko bo jak dzwonek wybije koniec przerwy - tasma rusza. Zmiany scigaja sie ktora wyrobi ponad norme, w dodatku przy kazdej lini na scianie wielkimi literami pisze ktora zmiana na ile sie wyrobila, oczywiscie jest to celowe, psychologiczne zagranie.. Odradzam sonoco wroclaw szerokim lukiem !
zdjecie uzytkownika
gosc - 2013-05-17 19:10:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a tak w ogole w tej pracy chodzi o [usunięte przez moderatora], niezaleznie od pogladow, koloru skory i orientacji seksualnych - wiec zajmij sie [usunięte przez moderatora], zyj i daj zyc innym
zdjecie uzytkownika
GOSC - 2013-06-08 13:46:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
DLACZEGO NIKT NIE MA ODWAGI NAPISAC ZE TA FIRMA TO [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] UWLACZAJACY GODNOSCI CZLOWIEKA MAMY 21 WIEK I TAKIE WARUNKI PRACY??????????? CZEKAC NA LASKAWOSC LIDEROW ZEBY ZALATWIC POTRZEBE FIZJOLOGICZNA?????????? SMROD I BRUD W SZATNIACH I CALKOWITA ZNIECZULICA SZEFOW LUDZIE DLA NICH TO ROBOTY KTORE MAJA TYLKO WYRABIAC ICH CHORE NORMY ZA KTORE ONI BIORA PIENIADZE A ROBOLE MAJA GROSZE I CZASAMI NIE MAJAC INNYCH MOZLIWOSCI MUSZA RUJNOWAC SOBIE ZDROWIE ZEBY DZISIAJ PRZEZYC TO JEST NIELUDZKIE TRAKTOWANIE CZLOWIEKA BO ZA LECZENIE KREGOSLUPA I INNYCH DOLEGLIWOSCI ZWIAZANYCH Z TA PRACA NIKT IM NIE ZAPLACI A ZA TE MARNE GROSZE NIKOGO NIE BEDZIE STAC NA LECZENIE ZRESZTA PRACA ZA MARNE GROSZE KOSZTEM ZDROWIA TO JAKAS FARSA...........................
zdjecie uzytkownika
Sniezny - 2013-07-09 23:39:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak zostac liderem/koordynatorem? Wybierają najleszych na produkcji czy musisz wykazać zainteresowanie?[usunięte przez moderatora] pytam o konrety bo jestem zainteresowany stanowiskiem supervisora. Dziękuję.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-11 16:04:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nadal w sonoco taka kiepska atmosfera i [usunięte przez moderatora]? Jak się pracuje, co z atmosferą i kontaktami z szefem? Po ile godzin dziennie (płatne nadgodziny?)?
zdjecie uzytkownika
gosc - 2013-07-11 18:13:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przeciez tu zawsze tak samo i nic sie nie zmieni tylko ludzie przychodza i odchodza.............................jak byloby tak fajnieeeeeeeeeeee i zarobkowo nie byloby takiej rotacji na stale pracuja tylko ci, ktorzy nie maja szans nigdzie bo nic soba nie reprezentuja - bez obrazy ale taka jest prawda - chcesz byc [usunięte przez moderatora] i zarobic grosze - w koncu lepsze to niz nic- przyjdz do SONOCO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! stanies pod sciana i bedziesz sie czul kims>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> jak cie wybiora................i nie zostaniesz ostatni
zdjecie uzytkownika
Sniezny - 2013-07-12 01:56:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie martw się moja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jest zbyt cenna dla ciebie. Zostanę supervisorem bo starał się będę i jednego dnia przyjdę się pochwalić że się udało.
A teraz dajcie informacje na temat zostawania supervisorem.
zdjecie uzytkownika
Mariuszek(Maniutek) - 2013-07-23 19:21:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Sniezny - 2013-07-12 01:56:29

Nie martw się moja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jest zbyt cenna dla ciebie. Zostanę supervisorem bo starał się będę i jednego dnia przyjdę się pochwalić że się udało.

A teraz dajcie informacje na temat zostawania supervisorem.
Witam was bardzo serdecznie.Pracuje w sonoco jakiś czas i chce powiedzieć ze jest ok. Bardzo fajnych ludzi poznałem.Trzeba pracować ciężko to jeat prawda zależy gdzie sie trawi.Ludzie pomagają sobie i to jest chyba najważniejsze. Pozdrawiam wszystkich znajomków z sonoco.
zdjecie uzytkownika
Sniezny - 2013-10-12 07:44:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Jak na razie jestem na liście rezerwowych po dzis dzien, bo mają komplet tłuszczy ;) I pewnie już tam nie pójdę. Ułożyłem sobie sferę zawodową jak nic. Chociaż nigdy nie wiadomo- może się spotkamy ja jako supervisor a ty [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
były pracownik sonoco - 2014-04-15 20:33:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tam miło wspominam pracę w Sonoco, tj ludzi nie zarobki, pracowałam tam 2 lata w latach 2005-2007 zaraz po studiach, pamiętam początki tego zakładu na Nowych Sadach a póżniej na józefowie. W tedy dość łatwo było dostać umowę (po dwóch tygodnia w WTS zatrudniło mnie sonoco na umowę o pracę). Atmosfera była dobra, może też trafiłam na fajnych ludzi. Pracowałam na kieflu czasami na gifach. Nikt wtedy nie przebierał w pracownikach. Jak kiefel nie pracował po prostu nasza załoga szła do zaprzyjaźnionych operatorów, bez problemu przyjmowali. Chociaż już wtedy pracowników WTS odsyłano do domu jak nie było pracy. Na początku nikt tam nie szalał, robiliśmy normę. Coś od 2007 się nie zmieniło i zaczeli wariować z normami. Czasami spotykam koleżankę która do dnia dzisiejszego tam pracuje, i podobnie nieźle poganiają, ścigają się kto więcej zrobi.
zdjecie uzytkownika
gosc - 2014-04-19 16:45:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ciekawe kto werbuje tych zadowolonych z czego?????????????????? praca ponad sily zarobki marne warunki socjalne mniej niz zero a czlowiek nawet sie zalatwic nie moze bez zgody lidera to jest 21 wiek smiechu warte ta firma ma ludzi za nic............................... nawet jak ktos musi to dlugo nie popracuje bo szkoda zdrowia a kasy nie ma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Ja - 2014-04-23 16:30:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ten śmietnik jeszcze istnieje?
Brrr nigdy więcej
zdjecie uzytkownika
Michał - 2014-05-27 17:38:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Ja, z tego co wiem, to sonoco poland packing serise nadal istnieje, może napisałbyś dlaczego napisałeś, że nigdy więcej byś u nich nie pracował?
zdjecie uzytkownika
Zarobiony - 2014-05-30 11:52:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich.

W Sonoco pracuje od ponad miesiaca (za chwile ktos pewnie powie, ze po miesiacu to nie ma sie co wypowiadac bo nie pozna sie dobrze pracy).

Tempo pracy jest momentami niesamowicie szybkie szczegolnie wtedy, kiedy dla jednej osoby wykladajacej pasty z palety na tasme powinna byc jedna do ponownego ukladania past do kartownikow (zdarzaja sie moentami 3 takie osoby na jedna wykladajaca z palety) a pozniej sie dziwia, ze past brakuje..

Firma kiedys pracowala w systemie akordowym, teraz niby pracujemy na ,,godzine" ale odnosze inne wrazenie. po 8h pracy czesto nie czuje sie rak a w szczegolnosci dloni gdy rozcina sie kartony z pastami.

Jesli chodzi sprawe wynagrodzenia to jest "zenujaco" niska jak na charakter pracy. Za takie zasuwanie 9zl brutto/h i w rezultacie cale 1100-1200zl/mc? Moim zdaniem powinna byc minimum 1500zl, poniewaz mozna sie urobic, a na weekend czeka sie jak na zbawienie..

Praca dobra dla ludzi chcacych sobie dorobic, nie zarobic. Szczerze podziwiam i szkoda mi ludzi, ktorzy za takie pieniadze robia tam po 1-1,5 roku. pracowalem w innych zakladach produkcyjnych, gdzie wykonywalo sie prace lzejsze i ciezsze a wynagrodzenie bylo normalne rzedu 1500-1800 netto i do takiej pracy mimo, zeto produkcja to szlo sie z przyjemnoscia m.in ze wgl na wynagrodzenie.

Musimy zaczac sie szanowac i pracowac na ,,ludzkie" pieniadze..

Pozdrawiam wszystkich pracownikow aktualnych i bylych
zdjecie uzytkownika
Michał - 2014-06-21 16:09:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Zarobiony, może póki co dla Ciebie to tempo jest szybkie, bo jeszcze sie nie drożyłeś, inni pracownicy tez na to narzekają?
zdjecie uzytkownika
Gamm - 2014-07-19 10:18:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gosc - 2012-12-17 19:28:47]:
Twoja wypowiedź jest napisana w j. polskim?
zdjecie uzytkownika
zainteresowana - 2014-07-20 20:42:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy w pracy w sonoco sa nocne zmiany?
zdjecie uzytkownika
Antek - 2014-07-27 19:14:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sonoco Poland Packaging Services to firma dostarczająca kompleksowe usługi i produkty w zakresie pakowania dla klientów na całym świecie. Dostarczają tuby kartonowe, używane w przemyśle papierniczym, tekstylnym czy budowlanym. Produkują folie i laminaty oraz tworzą opakowania plastikowe, odporne na zniszczenie i działanie wysokich temperatur. Na całym świecie zatrudniają blisko 20 000 osób, co czyni ich światową korporacją. Działają dokładnie w 34 krajach, także to nie mała firemka, praca dla takiego giganta rządzi się trochę innymi prawami.
zdjecie uzytkownika
gosc - 2014-07-30 18:27:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Antek - 2014-07-27 19:14:54]:
i dlatego maja prawo pomiatac ludzmi???????????? dzieki nim istnieja szkoda ze swiadomosc ludzi jest tak mala bo byliby nikim bez tych roboli !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zmuszeni sytuacjami i warunkami zyciowymi czsami nie maja wyboru i tyraja dla tych krwiopijcow ale bozia nie rychliwa ale sprawiedliwa mysle ze oni doznaja tego co sami daja............
zdjecie uzytkownika
gosc - 2014-07-30 18:38:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gosc - 2014-07-30 18:27:41]:
i jeszcze powiem ci glupku ze nie wazne co sie robi tylko jak sie traktuje ludzi ktorzy dla tych bufonow to robia to oni powinnin byc najwazniejsi bo dzieki nim tacy jak ty egzystujecie to smutne ze ci najwazniejsi sa dla was szefow niczym a kim bylibyscie bez nich???????????????????? niczym zera....................................
zdjecie uzytkownika
ona - 2014-08-02 11:45:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja pracuje tam od 5 dni- nie narzekam- byc moze dltaego ze nadal mam tzw zolte swiatelko i nie patrza na mnie jak na kogos kto ma wszystko umiec od razu- praca nie jest jakos bardzo ciezka- nie jest stojaca- tmosfera nienajgorsza- pracuje wielu mlodych ludzi wiec zawsze moznaa z kims porozmawiac w czasie wspolnej pracy(wiadomo w pracy ciezko o przyjaciol- ale porozmawic coby szybciej zlecial czas mozna- kwestia na jakie stanowisko trafisz danego dnia- na niektorych jest ciezko trzeba wykonywac nudne czynnosci bardzo szybko bo tasma zapierdala ale czasem trafi sie lzejsza robota i wtedy jest luz. pieniadze male ale dla studentow na wakacje praca jak najbardziej, nie jest az tak zle.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SONOCO POLAND
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski