Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o SONOCO POLAND

Pracowałeś w firmie SONOCO POLAND i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Antek - 2014-09-24 00:04:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@gosc, troche późno odpisuje, ale zapomniałem już o tej firmie. Pisałem jedynie czym się zajmują, nie twierdze, że daje im to prawo do nie wiadomo czego, bo nie daje, ale jednak praca dla takiej korporacji wygląda inaczej niz dla małej firemki. Niestety trzeba wiedzieć na co się człowiek pisze. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2014-10-16 22:28:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na ile może liczyć specjalista np ds jakości na początek ? chodzi mi o kwotę "na rękę" ?
zdjecie uzytkownika
Arek - 2014-10-27 18:18:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zanim przyszedłem do Sonoco przeczytałem trochę waszych ,,dziwnych'' opini. W rzeczywistości nie jest tak żle, praca jest lekka, fajni ludzie poza jedną operatorką z którą cięzko znieść 8h i lepiej ją omijać z daleka szerokim łukiem. Pozdro
zdjecie uzytkownika
pracowniczka - 2014-10-28 19:36:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja uważam,że jeżeli komuś nie przeszkadzają niskie zarobki to Sonoco nie jest takim strasznym miejscem.
Atmosfera jest ok.Trudno,żeby w zakładzie w którym pracują setki osób nie trafić na kogoś chamskiego,niemiłego czy irytującego(czy to wśród operatorów czy wśród pracowników),ale duża większość osób jest naprawdę spoko.
Sama praca nie jest taka ciężka.Jeśli już to nie raz bardzo nużąca,bo przez 8 godzin robi sie to samo.Jednak to praca na produkcji więc trudno oczekiwać czegoś innego.
20 min przerwa spokojnie wystarcza,żeby zjeść i się czegoś napić.Nie raz tylko jest problem z miejscami na stołówce,ale zawsze gdzieś się człowiek ,,upchnie''.
W czasie pracy też można wyjść do wc, napic sie wody czy zapalić.Przynajmniej mnie sie jeszcze nie zdarzyło,żeby ktoras operatorka nie pozwoliła wychodzić.
Szatnia jest dość ciasna,ale da się przeżyć.Największym minusem jest to,że można trafić na jakąś śmierdzącą szafkę lub szafkę z rzeczami i wtedy trudno się zmieścić z swoimi.
Jeszcze co do testu na niebieski świateło to nie jest to jakis straszny egzamin:):)Najpierw omawiamy test z kimś z jakości a później trzeba po prostu napisać te odpowiedzi na kartce(przynajmniej ja tak miałam).Zgadzam się,że Sonoco przesadziło z tymi rózowymi światełkami,bo jest to trochę upokarzające.Szczególnie,że taka osoba mogła mieć tylko gorszy dzień.

Ogólnie nie ma się naprawdę czego bać tylko trzeba pamiętać ,że jest to ogromny zakład ,który rządzi się swoimi specyficznymi prawami;) pozdrawiam wszystkich z Sonoco
zdjecie uzytkownika
ewa - 2014-10-29 11:41:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ciekawe co ci dali że tak ładnie opisujesz ten zakład pracy.Bo szatnie są za małe,a praca na nie których liniach jest cieżka>
zdjecie uzytkownika
pracowniczka - 2014-10-30 18:34:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Droga ,,ewo'' niestety nic nie dostałam za ten komentarz:)
To moja osobista i subiektywna ocena pracy w Sonoco.Nie twierdzę,że jest to praca marzeń,ale niektóre negatywne komentarze są moim zdaniem przesadzone i tyle.
Zawsze możesz opisać swoje przemyślenia odnośnie Sonoco. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
sara - 2014-11-02 14:53:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ja już naprawdę nie wiem, czy warto sonoco się zainteresować. Bowiem faktycznie, co coś jest małe, to jest pojęcie względne, typu szatnia może być mała dla faceta 120 kg, co to mieszka w wielkim domu, ale raczej nie powinna być mała dla dziewczyny 50 kg, co mieszka w kawalerce. Punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia. Nie rozumiem jedynie co to znaczy "niskie zarobki", minimalna krajowa?
zdjecie uzytkownika
pracowniczka - 2014-11-03 10:40:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przez agencję zarabia się 9,50 brutto na godzinę.
Przez miesiąc wychodzi ok 1200 zł na rękę,więc moim zdaniem są to raczej niskie zarobki.
zdjecie uzytkownika
majka - 2014-11-16 20:41:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To jest duza róznica pomiędzy zatrudnieniem poprzez agencję, a tym bezpośrednim? w ogóle sonoco zatrudnia bez agencji? bo podejrzewam, że nawet takie rzeczy jak system socjalny musza się jednak różnić. 9,50 brutto razy 160 godzin to wychodzi 1520 brutto, czyli faktycznie prawie 1200 na rękę, zależy od umowy zusu i ubezpieczenia.
zdjecie uzytkownika
to ja - 2014-11-20 11:39:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam.
Szukam informacji na temat dwóch klientów (usunięte przez administratora).Prawdopodobnie pracowali w Waszej firmie,obecnie pracują w Crownie w Pruszczu Gdańskim.Ludzie czy u Was też byli tacy beznadziejni,zero pojęcia o zarządzaniu,TĘPOLE jakich świat nie widział.Czy to prawda,że tego drugiego pozbyto się z firmy za stosowanie mobbingu wobec podwładnych.
Pozdrawiam pracownik Crown Packaging Polska Sp. z o.o. Oddział w Pruszczu Gdańskim.
zdjecie uzytkownika
agent - 2014-11-30 23:46:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hmm wiecie ja do konca sobie nie zdaje sprawy jak bardzo sie rozni praca prze agencje a praca tak normalnie na umowe o prace. teraz to chyba jest bardzo duzo tych firm ktore wykorzystuja agencje pracy zeby miec jakis pracownikow. niestety nie wiem czy to jest dobra opcja czy nie. bo juz nie wiem co robic.
zdjecie uzytkownika
Pardoła - 2014-12-03 23:11:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [to ja - 2014-11-20 11:39:11]:
PR miał ksywę Pawulon. W jego pokoju stał kij baseballowy jako oznaka władzy.
Najwyższy poziom toksyczności.
Drugi - TB - był tyle samo wart. Ulga po odejściu. Toksyczność w górnej skali.
Obydwaj wyrzuceni z firmy za beznadziejne zarządzanie. Wyrazy współczucia.
zdjecie uzytkownika
mleczko - 2014-12-14 19:46:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pardoła - 2014-12-03 23:11:17]:
Pawulon i ten drugi. Ale to już chyba stara historia.
A pawulon wcale nie był taki zły.
zdjecie uzytkownika
pionko - 2014-12-15 03:43:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześć, ludzie, widze tu tonę wypowiedzi ale w zasadzie nic konkretneo niestety. stąd też moja prośba, ja szukam pracy w sumie od teraz, jestem zdeterminowany wiec mogę robić wszystko chciałbym tylko wiedzieć jaką umowę tu proponuja i czy płacą terminową i jakiego dnia jest wypłata, mam nadzieje że ktoś się zlituje i powie.
zdjecie uzytkownika
gosc - 2014-12-19 20:58:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pionko - 2014-12-15 03:43:38]:
umowa zlecenie na miesiac, w wts wyplata jest zawsze 15stego
zdjecie uzytkownika
Antyurzędnik - 2014-12-27 01:51:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak z pracą na wybrany etat np. 4h? Nawet jeśli nie praktykuje się to ja myślę że można się dogadać. Mam blisko do tego obozu pracy [15 min piechotą z domu] i mogę pracować po kilka godzin, 4-5 max. Ile za godzinę pracy na rękę? Dodam, że niestety już muszę płacić ZUS
zdjecie uzytkownika
damulka kasiulka - 2014-12-29 11:30:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a nie wiecie czy w łodzi nadal są przyjęcia do nich i ewentualnie na jakich teraz warunkach? na pakowanie bym się chciała załapać, ale jak jest to możliwe to da się teraz u nich od razu pracować p[rzez sonoco a nie przez agencję pracy jakiejś tymczasowej? będę wdzięczna bardzo za każda informację pilnie
zdjecie uzytkownika
maniek - 2015-01-12 14:31:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja szukam tej pracy i szukam teraz cały czas, dla mnie nowy rok nie okazał się być łaskawym pod tym względem, więc niestety.. nie wiem niestety jakie warunki równie trzeba do nich spełniać ale mam nadzieje, ze nie będzie to 10 lat doświadczenia na danym stanowisku i ponad to jeszcze skończone 3 kierunki.
zdjecie uzytkownika
son - 2015-01-28 22:39:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zatrudniają z miejsca ludzi bo mają mało w sumie , częściej odwołują .
Oferta pracy 3 zmiany 4 brygadówka . zarobki 9.5zł brutto bez zmian . Nocki 11.5zł bodajże. Praca można nie jest bardzo ciężka ale przez 8h człowiek naprawdę dużo ale to dużo dla nich zrobi oni zapłacą ci około 50zł na rekę za 8 h a ty przerzucisz tysiące maszynek . Ogólnie nie polecam robisz niby na godziny , a na niektórych stanowiskach masz określoną ilość na godzine zrobienia maszynek wiec ludzie się spieszą . Na paru stanowiskach masz luz nie powiem na 20% a na 80% zapierdo*** i tyle w temacie . 1 stanowisko wkłdasz plasikowe pudełka i maszyna idziesz co 3 sek i musisz włożyć 5 plastików . Nie POLECAM OGÓLNIE ZA TAKIE PIENIĄDZE KOŁO 15 brutto można by było . za 9.5 przesada wyzysk ogólnie .
zdjecie uzytkownika
Antyurzędnik - 2015-01-30 04:30:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [son - 2015-01-28 22:39:33]:
wlasnie dlatego nie chce u nich pracowac bo praca ciezka i zmudna a zarobki smieszne. Ale do pracy mialbym bardzo blisko. No i zatrudnienie od ręki. Ale nie jestem desperatem który pójdzie pracować za 50 zł dziennie. Tyle to ja moglbym zartabiac ale za 4 h pracy.
zdjecie uzytkownika
Hose Arcadio Morales - 2015-02-03 15:21:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dla wszystkich pracowników którzy pracują przez agencje BP lub TR;
Stawka godzinowa jaką firma "S" płaci firmie BP lub TR za godzinę waha się w granicach 20/25 zł/h, Dlaczego? -- Firma wrzuca sobie w 'koszty' tzw. "wynajem pracownika/niewolnika"- taki pracownik nie blokuje etatu, można dowolnie regulować jego czas pracy w danym miesiącu, takie agencje to pasożyty niestety, sprzyja im duże bezrobocie co jest skutkiem niskich wynagrodzeń, mniejsze bezrobocie = większe zarobki.

Pozdrawiam wszystkich z obozów pracy w Strykowie.
zdjecie uzytkownika
lala - 2015-02-04 11:58:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wie ktos ile mozna zarobic bedc bezporednio pod sonoco ? jak wtey wygladaj stwaki ? bo pytajac sonokowcow to odpowiadaja ze 1200-1400... nie chce mi sie wierzyc zeby robic w takim burdelu po kika lat za najnizsza krajowa.
zdjecie uzytkownika
Antyurzędnik - 2015-02-17 01:04:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1200 to obecnie na mieszkanie wydaję - za wynajem danina. Tanszych dla singla o przyzwoitym standardzie niestety nie ma. Pomimo ze mieszkam bardzo blisko obozu pracy na Granicznej i chętnie podjąłbym wyzwanie to za 1200 bym nie chcial pracowac. A tym bardziej z 4 jezykami obcymi na taśmie. Potrafię więcej. Więc ile zatrabiacie?
zdjecie uzytkownika
syf - 2015-03-02 13:43:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
I jak tam wiecie już kto was zaświerzbił - matko jakie tam syfiarze pracują - masakra
zdjecie uzytkownika
sam - 2015-03-05 11:05:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Sonoco pracowników traktuje się jak bydło, ponieważ tzw. kierownictwo, to wyjątkowi prostacy. Walka ze świerzbem, to tylko pozory. Pracownicy agencji mają do dyspozycji codziennie inne szafki na odzież ,wielkości skrzynki na listy , potwornie brudne oraz muszą nosić śmierdzące gumiaki/ tzw. noski/ które są niebezpieczne i mogą wywoływać grzybicę. Na sali produkcyjnej w powietrzu jest mnóstwo kurzu, brudu, bakterii, co powoduje wysychanie śluzówki. Klimatyzacja nie jest czyszczona, jak również automaty z napojami / związki chemiczne udające kawę, herbatę/ na stołówce.
Sonoco, to firma wykorzystująca ciężką sytuację na łódzkim rynku pracy , zatrudniająca w trudnych warunkach za marne zarobki!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SONOCO POLAND
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy SONOCO POLAND?
Zadaj pytanie