Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o SONOCO POLAND

Pracowałeś w firmie SONOCO POLAND i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
zainteresowana - 2014-07-20 20:42:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy w pracy w sonoco sa nocne zmiany?
zdjecie uzytkownika
Antek - 2014-07-27 19:14:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Sonoco Poland Packaging Services to firma dostarczająca kompleksowe usługi i produkty w zakresie pakowania dla klientów na całym świecie. Dostarczają tuby kartonowe, używane w przemyśle papierniczym, tekstylnym czy budowlanym. Produkują folie i laminaty oraz tworzą opakowania plastikowe, odporne na zniszczenie i działanie wysokich temperatur. Na całym świecie zatrudniają blisko 20 000 osób, co czyni ich światową korporacją. Działają dokładnie w 34 krajach, także to nie mała firemka, praca dla takiego giganta rządzi się trochę innymi prawami.
zdjecie uzytkownika
gosc - 2014-07-30 18:27:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Antek - 2014-07-27 19:14:54]:
i dlatego maja prawo pomiatac ludzmi???????????? dzieki nim istnieja szkoda ze swiadomosc ludzi jest tak mala bo byliby nikim bez tych roboli !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zmuszeni sytuacjami i warunkami zyciowymi czsami nie maja wyboru i tyraja dla tych krwiopijcow ale bozia nie rychliwa ale sprawiedliwa mysle ze oni doznaja tego co sami daja............
zdjecie uzytkownika
gosc - 2014-07-30 18:38:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gosc - 2014-07-30 18:27:41]:
i jeszcze powiem ci glupku ze nie wazne co sie robi tylko jak sie traktuje ludzi ktorzy dla tych bufonow to robia to oni powinnin byc najwazniejsi bo dzieki nim tacy jak ty egzystujecie to smutne ze ci najwazniejsi sa dla was szefow niczym a kim bylibyscie bez nich???????????????????? niczym zera....................................
zdjecie uzytkownika
ona - 2014-08-02 11:45:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja pracuje tam od 5 dni- nie narzekam- byc moze dltaego ze nadal mam tzw zolte swiatelko i nie patrza na mnie jak na kogos kto ma wszystko umiec od razu- praca nie jest jakos bardzo ciezka- nie jest stojaca- tmosfera nienajgorsza- pracuje wielu mlodych ludzi wiec zawsze moznaa z kims porozmawiac w czasie wspolnej pracy(wiadomo w pracy ciezko o przyjaciol- ale porozmawic coby szybciej zlecial czas mozna- kwestia na jakie stanowisko trafisz danego dnia- na niektorych jest ciezko trzeba wykonywac nudne czynnosci bardzo szybko bo tasma zapierdala ale czasem trafi sie lzejsza robota i wtedy jest luz. pieniadze male ale dla studentow na wakacje praca jak najbardziej, nie jest az tak zle.
zdjecie uzytkownika
Nn - 2014-09-15 21:13:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałem tam nie dawno ale takiego syfu nie widziałem ani w PRL-u ani w nowej Polsce nie wolno mieć włączonego telefonu operatorki maszyn są aroganckie popisują się przed pracowniczkami agencji p.t.dobrze że nie wiele jest takich przeważnie są to przyjezdne ze wsi zarobiłem tam za cały m-c 1101zł dyskryminacja jak nie zdasz na niebieskie światełko to dadzą ci różowe czy to fioletowe mnie się udało i nie zdawałem wogule bo pracowałem 1-mc ale egzaminy są nawet po 2-tygodniach pracy koledze też się udało i też nie pracuje także z tym fioletowym światełkiem chodzisz żeby wszyscy widzieli i wiedzieli że nie zdałeś a oprócz tego szafki są tam takie że trudno kurtkę do pasa włożyć chyba że się ma 70-cm wzrostu(dobrze czytasz 70-cm wzrostu)a jeśli chodzi o pracę to zaczęli przywozić ludzi z Piotrkowa Trybunalskiego bo Łodzianie przekonali się co to znaczy Sonoco i ich ludzie nie wiem dlaczego do tej pory nie zajął się tym zakładem PIP faktycznie tam tylko można sobie dorobić bo zarobek jak na taki wyzysk jest nie współmierny
zdjecie uzytkownika
Antek - 2014-09-24 00:04:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@gosc, troche późno odpisuje, ale zapomniałem już o tej firmie. Pisałem jedynie czym się zajmują, nie twierdze, że daje im to prawo do nie wiadomo czego, bo nie daje, ale jednak praca dla takiej korporacji wygląda inaczej niz dla małej firemki. Niestety trzeba wiedzieć na co się człowiek pisze. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2014-10-16 22:28:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na ile może liczyć specjalista np ds jakości na początek ? chodzi mi o kwotę "na rękę" ?
zdjecie uzytkownika
Arek - 2014-10-27 18:18:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zanim przyszedłem do Sonoco przeczytałem trochę waszych ,,dziwnych'' opini. W rzeczywistości nie jest tak żle, praca jest lekka, fajni ludzie poza jedną operatorką z którą cięzko znieść 8h i lepiej ją omijać z daleka szerokim łukiem. Pozdro
zdjecie uzytkownika
pracowniczka - 2014-10-28 19:36:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja uważam,że jeżeli komuś nie przeszkadzają niskie zarobki to Sonoco nie jest takim strasznym miejscem.
Atmosfera jest ok.Trudno,żeby w zakładzie w którym pracują setki osób nie trafić na kogoś chamskiego,niemiłego czy irytującego(czy to wśród operatorów czy wśród pracowników),ale duża większość osób jest naprawdę spoko.
Sama praca nie jest taka ciężka.Jeśli już to nie raz bardzo nużąca,bo przez 8 godzin robi sie to samo.Jednak to praca na produkcji więc trudno oczekiwać czegoś innego.
20 min przerwa spokojnie wystarcza,żeby zjeść i się czegoś napić.Nie raz tylko jest problem z miejscami na stołówce,ale zawsze gdzieś się człowiek ,,upchnie''.
W czasie pracy też można wyjść do wc, napic sie wody czy zapalić.Przynajmniej mnie sie jeszcze nie zdarzyło,żeby ktoras operatorka nie pozwoliła wychodzić.
Szatnia jest dość ciasna,ale da się przeżyć.Największym minusem jest to,że można trafić na jakąś śmierdzącą szafkę lub szafkę z rzeczami i wtedy trudno się zmieścić z swoimi.
Jeszcze co do testu na niebieski świateło to nie jest to jakis straszny egzamin:):)Najpierw omawiamy test z kimś z jakości a później trzeba po prostu napisać te odpowiedzi na kartce(przynajmniej ja tak miałam).Zgadzam się,że Sonoco przesadziło z tymi rózowymi światełkami,bo jest to trochę upokarzające.Szczególnie,że taka osoba mogła mieć tylko gorszy dzień.

Ogólnie nie ma się naprawdę czego bać tylko trzeba pamiętać ,że jest to ogromny zakład ,który rządzi się swoimi specyficznymi prawami;) pozdrawiam wszystkich z Sonoco
zdjecie uzytkownika
ewa - 2014-10-29 11:41:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ciekawe co ci dali że tak ładnie opisujesz ten zakład pracy.Bo szatnie są za małe,a praca na nie których liniach jest cieżka>
zdjecie uzytkownika
pracowniczka - 2014-10-30 18:34:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Droga ,,ewo'' niestety nic nie dostałam za ten komentarz:)
To moja osobista i subiektywna ocena pracy w Sonoco.Nie twierdzę,że jest to praca marzeń,ale niektóre negatywne komentarze są moim zdaniem przesadzone i tyle.
Zawsze możesz opisać swoje przemyślenia odnośnie Sonoco. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
sara - 2014-11-02 14:53:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ja już naprawdę nie wiem, czy warto sonoco się zainteresować. Bowiem faktycznie, co coś jest małe, to jest pojęcie względne, typu szatnia może być mała dla faceta 120 kg, co to mieszka w wielkim domu, ale raczej nie powinna być mała dla dziewczyny 50 kg, co mieszka w kawalerce. Punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia. Nie rozumiem jedynie co to znaczy "niskie zarobki", minimalna krajowa?
zdjecie uzytkownika
pracowniczka - 2014-11-03 10:40:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przez agencję zarabia się 9,50 brutto na godzinę.
Przez miesiąc wychodzi ok 1200 zł na rękę,więc moim zdaniem są to raczej niskie zarobki.
zdjecie uzytkownika
majka - 2014-11-16 20:41:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To jest duza róznica pomiędzy zatrudnieniem poprzez agencję, a tym bezpośrednim? w ogóle sonoco zatrudnia bez agencji? bo podejrzewam, że nawet takie rzeczy jak system socjalny musza się jednak różnić. 9,50 brutto razy 160 godzin to wychodzi 1520 brutto, czyli faktycznie prawie 1200 na rękę, zależy od umowy zusu i ubezpieczenia.
zdjecie uzytkownika
to ja - 2014-11-20 11:39:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam.
Szukam informacji na temat dwóch klientów (usunięte przez administratora).Prawdopodobnie pracowali w Waszej firmie,obecnie pracują w Crownie w Pruszczu Gdańskim.Ludzie czy u Was też byli tacy beznadziejni,zero pojęcia o zarządzaniu,TĘPOLE jakich świat nie widział.Czy to prawda,że tego drugiego pozbyto się z firmy za stosowanie mobbingu wobec podwładnych.
Pozdrawiam pracownik Crown Packaging Polska Sp. z o.o. Oddział w Pruszczu Gdańskim.
zdjecie uzytkownika
agent - 2014-11-30 23:46:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hmm wiecie ja do konca sobie nie zdaje sprawy jak bardzo sie rozni praca prze agencje a praca tak normalnie na umowe o prace. teraz to chyba jest bardzo duzo tych firm ktore wykorzystuja agencje pracy zeby miec jakis pracownikow. niestety nie wiem czy to jest dobra opcja czy nie. bo juz nie wiem co robic.
zdjecie uzytkownika
Pardoła - 2014-12-03 23:11:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [to ja - 2014-11-20 11:39:11]:
PR miał ksywę Pawulon. W jego pokoju stał kij baseballowy jako oznaka władzy.
Najwyższy poziom toksyczności.
Drugi - TB - był tyle samo wart. Ulga po odejściu. Toksyczność w górnej skali.
Obydwaj wyrzuceni z firmy za beznadziejne zarządzanie. Wyrazy współczucia.
zdjecie uzytkownika
mleczko - 2014-12-14 19:46:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pardoła - 2014-12-03 23:11:17]:
Pawulon i ten drugi. Ale to już chyba stara historia.
A pawulon wcale nie był taki zły.
zdjecie uzytkownika
pionko - 2014-12-15 03:43:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześć, ludzie, widze tu tonę wypowiedzi ale w zasadzie nic konkretneo niestety. stąd też moja prośba, ja szukam pracy w sumie od teraz, jestem zdeterminowany wiec mogę robić wszystko chciałbym tylko wiedzieć jaką umowę tu proponuja i czy płacą terminową i jakiego dnia jest wypłata, mam nadzieje że ktoś się zlituje i powie.
zdjecie uzytkownika
gosc - 2014-12-19 20:58:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pionko - 2014-12-15 03:43:38]:
umowa zlecenie na miesiac, w wts wyplata jest zawsze 15stego
zdjecie uzytkownika
Antyurzędnik - 2014-12-27 01:51:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak z pracą na wybrany etat np. 4h? Nawet jeśli nie praktykuje się to ja myślę że można się dogadać. Mam blisko do tego obozu pracy [15 min piechotą z domu] i mogę pracować po kilka godzin, 4-5 max. Ile za godzinę pracy na rękę? Dodam, że niestety już muszę płacić ZUS
zdjecie uzytkownika
damulka kasiulka - 2014-12-29 11:30:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a nie wiecie czy w łodzi nadal są przyjęcia do nich i ewentualnie na jakich teraz warunkach? na pakowanie bym się chciała załapać, ale jak jest to możliwe to da się teraz u nich od razu pracować p[rzez sonoco a nie przez agencję pracy jakiejś tymczasowej? będę wdzięczna bardzo za każda informację pilnie
zdjecie uzytkownika
maniek - 2015-01-12 14:31:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja szukam tej pracy i szukam teraz cały czas, dla mnie nowy rok nie okazał się być łaskawym pod tym względem, więc niestety.. nie wiem niestety jakie warunki równie trzeba do nich spełniać ale mam nadzieje, ze nie będzie to 10 lat doświadczenia na danym stanowisku i ponad to jeszcze skończone 3 kierunki.
zdjecie uzytkownika
son - 2015-01-28 22:39:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zatrudniają z miejsca ludzi bo mają mało w sumie , częściej odwołują .
Oferta pracy 3 zmiany 4 brygadówka . zarobki 9.5zł brutto bez zmian . Nocki 11.5zł bodajże. Praca można nie jest bardzo ciężka ale przez 8h człowiek naprawdę dużo ale to dużo dla nich zrobi oni zapłacą ci około 50zł na rekę za 8 h a ty przerzucisz tysiące maszynek . Ogólnie nie polecam robisz niby na godziny , a na niektórych stanowiskach masz określoną ilość na godzine zrobienia maszynek wiec ludzie się spieszą . Na paru stanowiskach masz luz nie powiem na 20% a na 80% zapierdo*** i tyle w temacie . 1 stanowisko wkłdasz plasikowe pudełka i maszyna idziesz co 3 sek i musisz włożyć 5 plastików . Nie POLECAM OGÓLNIE ZA TAKIE PIENIĄDZE KOŁO 15 brutto można by było . za 9.5 przesada wyzysk ogólnie .
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SONOCO POLAND
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy SONOCO POLAND?
Zadaj pytanie
x