Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o SONOCO POLAND

Pracowałeś w firmie SONOCO POLAND i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
to ja - 2014-11-20 11:39:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam.
Szukam informacji na temat dwóch klientów (usunięte przez administratora).Prawdopodobnie pracowali w Waszej firmie,obecnie pracują w Crownie w Pruszczu Gdańskim.Ludzie czy u Was też byli tacy beznadziejni,zero pojęcia o zarządzaniu,TĘPOLE jakich świat nie widział.Czy to prawda,że tego drugiego pozbyto się z firmy za stosowanie mobbingu wobec podwładnych.
Pozdrawiam pracownik Crown Packaging Polska Sp. z o.o. Oddział w Pruszczu Gdańskim.
zdjecie uzytkownika
agent - 2014-11-30 23:46:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
hmm wiecie ja do konca sobie nie zdaje sprawy jak bardzo sie rozni praca prze agencje a praca tak normalnie na umowe o prace. teraz to chyba jest bardzo duzo tych firm ktore wykorzystuja agencje pracy zeby miec jakis pracownikow. niestety nie wiem czy to jest dobra opcja czy nie. bo juz nie wiem co robic.
zdjecie uzytkownika
Pardoła - 2014-12-03 23:11:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [to ja - 2014-11-20 11:39:11]:
PR miał ksywę Pawulon. W jego pokoju stał kij baseballowy jako oznaka władzy.
Najwyższy poziom toksyczności.
Drugi - TB - był tyle samo wart. Ulga po odejściu. Toksyczność w górnej skali.
Obydwaj wyrzuceni z firmy za beznadziejne zarządzanie. Wyrazy współczucia.
zdjecie uzytkownika
mleczko - 2014-12-14 19:46:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pardoła - 2014-12-03 23:11:17]:
Pawulon i ten drugi. Ale to już chyba stara historia.
A pawulon wcale nie był taki zły.
zdjecie uzytkownika
pionko - 2014-12-15 03:43:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześć, ludzie, widze tu tonę wypowiedzi ale w zasadzie nic konkretneo niestety. stąd też moja prośba, ja szukam pracy w sumie od teraz, jestem zdeterminowany wiec mogę robić wszystko chciałbym tylko wiedzieć jaką umowę tu proponuja i czy płacą terminową i jakiego dnia jest wypłata, mam nadzieje że ktoś się zlituje i powie.
zdjecie uzytkownika
gosc - 2014-12-19 20:58:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pionko - 2014-12-15 03:43:38]:
umowa zlecenie na miesiac, w wts wyplata jest zawsze 15stego
zdjecie uzytkownika
Antyurzędnik - 2014-12-27 01:51:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak z pracą na wybrany etat np. 4h? Nawet jeśli nie praktykuje się to ja myślę że można się dogadać. Mam blisko do tego obozu pracy [15 min piechotą z domu] i mogę pracować po kilka godzin, 4-5 max. Ile za godzinę pracy na rękę? Dodam, że niestety już muszę płacić ZUS
zdjecie uzytkownika
damulka kasiulka - 2014-12-29 11:30:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a nie wiecie czy w łodzi nadal są przyjęcia do nich i ewentualnie na jakich teraz warunkach? na pakowanie bym się chciała załapać, ale jak jest to możliwe to da się teraz u nich od razu pracować p[rzez sonoco a nie przez agencję pracy jakiejś tymczasowej? będę wdzięczna bardzo za każda informację pilnie
zdjecie uzytkownika
maniek - 2015-01-12 14:31:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja szukam tej pracy i szukam teraz cały czas, dla mnie nowy rok nie okazał się być łaskawym pod tym względem, więc niestety.. nie wiem niestety jakie warunki równie trzeba do nich spełniać ale mam nadzieje, ze nie będzie to 10 lat doświadczenia na danym stanowisku i ponad to jeszcze skończone 3 kierunki.
zdjecie uzytkownika
son - 2015-01-28 22:39:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zatrudniają z miejsca ludzi bo mają mało w sumie , częściej odwołują .
Oferta pracy 3 zmiany 4 brygadówka . zarobki 9.5zł brutto bez zmian . Nocki 11.5zł bodajże. Praca można nie jest bardzo ciężka ale przez 8h człowiek naprawdę dużo ale to dużo dla nich zrobi oni zapłacą ci około 50zł na rekę za 8 h a ty przerzucisz tysiące maszynek . Ogólnie nie polecam robisz niby na godziny , a na niektórych stanowiskach masz określoną ilość na godzine zrobienia maszynek wiec ludzie się spieszą . Na paru stanowiskach masz luz nie powiem na 20% a na 80% zapierdo*** i tyle w temacie . 1 stanowisko wkłdasz plasikowe pudełka i maszyna idziesz co 3 sek i musisz włożyć 5 plastików . Nie POLECAM OGÓLNIE ZA TAKIE PIENIĄDZE KOŁO 15 brutto można by było . za 9.5 przesada wyzysk ogólnie .
zdjecie uzytkownika
Antyurzędnik - 2015-01-30 04:30:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [son - 2015-01-28 22:39:33]:
wlasnie dlatego nie chce u nich pracowac bo praca ciezka i zmudna a zarobki smieszne. Ale do pracy mialbym bardzo blisko. No i zatrudnienie od ręki. Ale nie jestem desperatem który pójdzie pracować za 50 zł dziennie. Tyle to ja moglbym zartabiac ale za 4 h pracy.
zdjecie uzytkownika
Hose Arcadio Morales - 2015-02-03 15:21:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Dla wszystkich pracowników którzy pracują przez agencje BP lub TR;
Stawka godzinowa jaką firma "S" płaci firmie BP lub TR za godzinę waha się w granicach 20/25 zł/h, Dlaczego? -- Firma wrzuca sobie w 'koszty' tzw. "wynajem pracownika/niewolnika"- taki pracownik nie blokuje etatu, można dowolnie regulować jego czas pracy w danym miesiącu, takie agencje to pasożyty niestety, sprzyja im duże bezrobocie co jest skutkiem niskich wynagrodzeń, mniejsze bezrobocie = większe zarobki.

Pozdrawiam wszystkich z obozów pracy w Strykowie.
zdjecie uzytkownika
lala - 2015-02-04 11:58:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wie ktos ile mozna zarobic bedc bezporednio pod sonoco ? jak wtey wygladaj stwaki ? bo pytajac sonokowcow to odpowiadaja ze 1200-1400... nie chce mi sie wierzyc zeby robic w takim burdelu po kika lat za najnizsza krajowa.
zdjecie uzytkownika
Antyurzędnik - 2015-02-17 01:04:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1200 to obecnie na mieszkanie wydaję - za wynajem danina. Tanszych dla singla o przyzwoitym standardzie niestety nie ma. Pomimo ze mieszkam bardzo blisko obozu pracy na Granicznej i chętnie podjąłbym wyzwanie to za 1200 bym nie chcial pracowac. A tym bardziej z 4 jezykami obcymi na taśmie. Potrafię więcej. Więc ile zatrabiacie?
zdjecie uzytkownika
syf - 2015-03-02 13:43:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
I jak tam wiecie już kto was zaświerzbił - matko jakie tam syfiarze pracują - masakra
zdjecie uzytkownika
sam - 2015-03-05 11:05:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
W Sonoco pracowników traktuje się jak bydło, ponieważ tzw. kierownictwo, to wyjątkowi prostacy. Walka ze świerzbem, to tylko pozory. Pracownicy agencji mają do dyspozycji codziennie inne szafki na odzież ,wielkości skrzynki na listy , potwornie brudne oraz muszą nosić śmierdzące gumiaki/ tzw. noski/ które są niebezpieczne i mogą wywoływać grzybicę. Na sali produkcyjnej w powietrzu jest mnóstwo kurzu, brudu, bakterii, co powoduje wysychanie śluzówki. Klimatyzacja nie jest czyszczona, jak również automaty z napojami / związki chemiczne udające kawę, herbatę/ na stołówce.
Sonoco, to firma wykorzystująca ciężką sytuację na łódzkim rynku pracy , zatrudniająca w trudnych warunkach za marne zarobki!
zdjecie uzytkownika
Fajny gość - 2015-03-07 15:42:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracowałem w Sonoco poprzez agencję Fenix . Spotkałem tam tylko dwie osoby , które nie powinny tam w ogóle pracować . Zarobki są faktycznie niskie , bo od najniższej krajowej odliczane są składki na podatek dochodowy . Oprócz tego na autobus jest odliczane po 3zł w jedną stronę . Nie korzystałem z automatów , tylko swoje miałem . Więc na pracę nie ma co narzekać , ale są pewne plusy i minusy . Plusem jest praca, a minusem dojazd i brak kwaterunku .
zdjecie uzytkownika
jasiek - 2015-03-13 15:01:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Fajny gość, a naprawde atmosfera jest u Was aż tak napięta? Też chciałbym wyjechać, ale zastanawiam się jak jest właśnie z dojazdem i z samym kwaterunkiem, teraz jak czytam to co napisałeś to aż włos się jeży na głowie, naprawde. Teraz zastnawiam się w ogóle arto i ile zarobie u nich, tak 1800 dam rade?
zdjecie uzytkownika
zbulwersowana - 2015-03-22 07:05:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PRACA TUTAJ TO DNO , odradzam stanowczo , człowiek wstaje o 4 rano , jedzie godzinę czasu , żeby dowiedzieć się pod bramą ze jednak ma wracać do domu .
Ktoś kto szuka pewnej pracy na pewno jej tu nie dostanie , zapisujesz się do pracy i tak nie jeseś pewny czy wgl się dostaniesz do zakładu.
zdjecie uzytkownika
noddyh - 2015-03-23 18:35:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Firma, która zatrudnia ludzi przez krwiopijcze "agencje", to jest firma, która zatrudnia polskich "pastuchów". Taki Menager lub duty menager mają telefony służbowe, samochody służbowe, a pracownik (też Polak)zarabia (na warunki kutnowskie) podstawowe minimum. A na warunkach kutnowskich te "pastuchy" (obraza ich nazwać "cow boyami" zarabiają masę pieniędzy. Amerykanin stawia takiego sługusa i daje mu łącznie z samochodem około 6-30.000 zł. Za te pieniądze ma opłacone popychacza, popychadło, a podczas wspólnej wieczerzy, podczas rozmowy mówią o nas "ludzie z laSU", A TE BUFONY CIESZĄ SIĘ, ŻE NAS POLAKÓW I TAK WALĄ W ROGI. Tak to wygląda i cześć.
zdjecie uzytkownika
MYSZA - 2015-03-27 13:48:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po przeczytaniu niekturtch komentarzy az sie wlos na glowie jezy Ludzie to by chcieli 2000 na reke jeszcze nic nie robic caly dzien Wiec pracuje od dwoch miesiecy w sonocco i powiem tak w ciezkiej pracy to ja bylam w tej chwili pracujac tutaj zobaczylam jak wyglada praca lekka Ktos kto pisze ze tu jest ciezko chyba w zyciu ciezko nie pracowal powtarzam nie pracowal
zdjecie uzytkownika
knig - 2015-03-29 04:32:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
każdy by chciał dostawać nawet i więcej... ale przecież nikt nikomu nic za darmo nie chce dawać - ale wracajmy do rzeczy. jak oceniacie produkty ktore robi sonoco? bo tak tworze teraz pewne porownanie i jestem ciekaw jak to wyglada tutaj - jak oceniacie nawet dokładnie nie wiem dla kogo robią swoje pordukty ale o tym teżnapiszecie mam nadzieje
zdjecie uzytkownika
Ninka - 2015-04-06 17:49:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję w Sonoco już dwa lata tylko w wekeendy i muszę powiedzieć że nie jest żle.Praca nie jest ciężka może trochę wyczerpująca, zależy na jaką maszynę się trafi.Ogólnie rzecz biorąc powiedziała bym że w innych fabrykach jest gorzej mam trochę doświadczenia.Zarobki mogły by być większe ale agencje też muszą z czegoś zyć Ja nie narzekam.Pozdrawiam wekeendowców.
zdjecie uzytkownika
kaja - 2015-04-23 18:56:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no właśnie, dajcie znać jeszcze jak wygląda u nich sprawa z zatrudnianiem osób, czy łatwo jest przejśc rozmowę rekrutacyjną czy nie jest tak łatwo jednak?
zdjecie uzytkownika
aisha - 2015-04-27 22:51:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zaczęłam prace w sonoco na weekendy same po 12 h ale normalnie przez zakład i powiem szczerze że zupełnie inaczej mnie traktują. Jak robiłam na agencji to byłam jak murzyn i popychadlo dla nich a teraz i pogadaja mam łatwa robotę nikt się nie czepia ze się nie wyrabiam. Teraz uczę się na operatora a dopiero 2 weekend robie i luz narazie mam totalny. Wiec jak jest miejsce to możecie iść spróbować ;)
zdjecie uzytkownika
wida25 - 2015-04-28 18:53:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zatrudniając się na same weekendy przez firmę czyli od piątku do niedzieli po 12 h Na umowie masz 1750 to wychodzi 1450 zł na rękę. . Ewentualnie możesz startować na operatora co jest możliwe wtedy stawka jest większa
zdjecie uzytkownika
HR - 2015-05-19 16:06:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [knig - 2015-03-29 04:32:42]:
Sonoco niczego nie wytwarza, tylko pakuje.
zdjecie uzytkownika
gucio - 2015-05-24 03:06:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [HR - 2015-05-19 16:06:26]:
no i to się akurat zgadza. No i oczywiście jesli chodzi o kasę to nie jest za wesoło. Tak jak piszecie - około 1500 zł to jest maks na co można liczyć w Sonoco. Chociaż z drugiej strony o czym my mówimy... jak się spojrzy na czym polega ta praca to powinni tu dorabiać sami studenci a nie pracować poważni ludzie
zdjecie uzytkownika
gucio - 2015-08-10 21:45:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gucio - 2015-05-24 03:06:11]:
nie zgodzę się z Tobą @gucio zarówno ja jak i pewnie osoby , które tutaj pracują na stanowiskach elektromechanika czy magazyniera już od dłuższego czasu. Może i jest to praca dla młodych ludzi , ale i osoby doświadczone już wiekiem są w stanie odnaleźć tutaj miejsce dla siebie . Warunki nie tak tragiczne
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-08-10 23:41:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W Sonoco Łódź operatorzy i pakowacze opluwani są jawnie w twarz, przez kierownictwo i dyrekcje Sonoco. Co miesiąc znajdują preteksty, aby tylko urwać ludzią z produkcji po premii, pomimo że pracujesz starannie i odpowiedzialnie. Sonoco Łódź to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie zatrudniajcie się w tej firmie. Nerwicy się nabawicie i zrobią z ciebie pachołka.
zdjecie uzytkownika
Wabicki - 2015-09-10 00:47:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja słyszałem, że to stabilne zatrudnienie w Łodzi i okolicach, mam kumpla w Strykowie, który tam pracuje ale jemu warunki praca pasują... choć nie powiem, ja tutaj zajrzałem żeby zasięgnąć więcej informacji bo nie raz docierają do mnie jakieś niefajne informacje na ich temat, jeśli macie aktualne info to proszę o podzielenie się nim
zdjecie uzytkownika
jona - 2015-09-14 19:42:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,jestem studentką i pracowałam w sonoco 3 tygodnie dorywczo. W umowie z agencji BIZNES jest napisane, że płacą 9,50 brutto, ale ile dają do ręki to jedna wielka tajemnica... dostałam wypłatę i wyliczyłam, że za jeden dzień płacili mi 52,25 (6,50 za godzinę). Nie liczę już nawet że jeden tydzień pracowałam na nocki gdzie stawka miała być dużo większa. Pracowało tam wielu moich znajomych i każdy dostał inne wynagrodzenie. Nikomu nie polecam tej pracy, no chyba, że ktoś pilnie potrzebuje jej od zaraz- zatrudniaja od razu bez problemu. Ale zarobki nie dość, że śmieszne-to jeszcze niesprawiedliwe.
zdjecie uzytkownika
C - 2015-10-10 12:37:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wychodzi na to, że to dobra firma dla kogoś kto musi na już zarabiać jakiekolwiek pieniądze.. Wydaje mi się, że jak ktoś potrzebuje stabilnego zatrudnienia z dobrą kasą w miarę, to raczej Sonoco nie jest dla niego. Zastanawiam się dlaczego płacą tak mało. Przecież ludzie się zbuntują i nikt nie będzie chciał tam pracować..
zdjecie uzytkownika
KM - 2015-12-05 22:46:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [maniek - 2015-01-12 14:31:57]:
Krótko o Sonoco w Łodzi: amerykański [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w Polsce:(
zdjecie uzytkownika
bos - 2015-12-06 03:27:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@C skoro zarobki są w porządku, to skąd się biorą te wszystkie komentarze. Przeciez stabilne zatrudnienie to podstawa. Mają teraz oferty pracy na mechaników.
zdjecie uzytkownika
kamil - 2016-01-07 16:38:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak, i to nawet bardzo dobre ofruja warunki zatrudnienia na to stanowisko bo oferuja zdobycie doswiadczenia w tak renomowanej firmie, pakiety socjalne oraz udział w ciekawych projektach
zdjecie uzytkownika
roopa - 2016-01-10 00:49:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@kamil a widziałeś prace jako Lider zespołu Zarzadzania Łańcuchem Dostaw, bo dali teraz taka oferte. To super sprawa, że takie stanowiska można mieć w Strykowie.
zdjecie uzytkownika
barbara - 2016-01-12 19:16:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no ogólnie @roopa fajnie że wrzucili jakieś oferty na wyższe stanowiska a nie na szeregowych pakowaczy itd. a co do lidera o któreym piszesz to trzeba mieć angielski na b2
zdjecie uzytkownika
Waldi - 2016-01-15 00:44:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No z tych takich wyższych stanowisk to można uznać, że administraror magazynu też. Trzeba mieć doświadczenie na podobnym stanowisku, nie napisali w sumie ile lat, ale myślę, że od roku wzwyż. Ważne jest też wykształcenie - minimum średnie.
zdjecie uzytkownika
wojniak - 2016-01-17 03:48:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
myślę, że potrzebne jest większe doświadczenie bo nie jest to łatwa praca, ale ma też wiele benefitów, m.in. pracę w fajnym zespole i rozwojowym, oraz stabilność zatrudnienia
zdjecie uzytkownika
frodo - 2016-01-19 18:36:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@wojniak spokojnie po roku czasu nauczysz się jeździć wózkiem widłowym bardzo dobrze. Dla mnie najważniejsze że oferują umowę o pracę i ubezpieczenie na życie
zdjecie uzytkownika
ola - 2016-02-11 18:22:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam,
co tzn,stanie pod sciana ,to co jak pojde do pracy to mogę stać tak pare godzin az mnie ktoś wybierze????
zdjecie uzytkownika
Łuki - 2016-02-12 11:27:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jakieś nieporozumienie chyba Olu. Firma zatrudnia dość jasno i konkretnie, np. mechanika, analityka czy kupca. Podejrzewam, że na rozmowie ustala się już wstępny grafik.
zdjecie uzytkownika
Arek - 2016-02-12 17:59:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Antyurzędnik - 2015-02-17 01:04:14]:
Piątek Sobota Niedziela 2 zmiany 2150 zł plus 10% premia- podatek
zdjecie uzytkownika
kamil44 - 2016-02-14 18:17:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szukają teraz automatyka @arku ale o systemie dwuzmianowym nic nie piszą o wysokości wypłat też niestety nie, ciekawy jestem ile można zarobić na tej premii bo 2tyś podstawy to trochę mało
zdjecie uzytkownika
Van Helsing - 2016-03-01 18:51:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć
Ile realnie jest w stanie się zarobić w tej firmie przez agencję, pracując na jedną zmianę ? i jeszcze czy często wypadają dni w których nie ma pracy i karzą nie przychodzić ?
Pozdro
zdjecie uzytkownika
Łukaszek - 2016-03-01 20:13:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie ma chyba niczego gorszego dla mnie, niż dzwonienie do pracownika i informowanie, że chwilowo nie ma roboty. Według mnie Sonoco często na to pozwolić sobie nie może :)
zdjecie uzytkownika
1899 - 2016-03-02 23:18:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zatrudniłem się w Sonoco przez agencję Feniks, co do Feniksa to w zasadzie nie mam żadnych zastrzeżeń, spoko jako agencja pracy.
Jednak ta pożal się Boże WIELKA FYRMA to dla pracowników agencji (w szczególności młodych chłopaków) istny łagier. Robota ta ma 2, lub jak kto woli 3 plusy:
1. Stawka (dla studentów) 9zł/h netto to całkiem spoko stawka
2. Elastyczny grafik - idziesz kiedy chcesz.
3. Dopóki masz "żółte światełko" to jeszcze idzie przepracować.

Opiszę może krótko typowy dzień pracy w Sonoco:
Przychodzisz, zakładasz śmierdzące jak odbyty niektórych pań operatorek noski. Idziesz na przydzieloną Ci maszynę, okazuje się że pan OPEŁATOŁ już ma swój skład i idź se szukać roboty pionie. Zgarnia Cie jakaś raszpla, po facjacie już widzisz wylewającą się frustrację z niepięknej buźki. Jeśli masz niebieskie światełko musisz: składać składaki (czyli zwykłe kartony, ale składaki brzmi bardziej prestiżowo dla ubogich umysłowo logistyków firmy), oklejać je, układać je na palecie, ostretchować, załatwić sobie sam paleciaka, wywieźć paletę, oczywiście w międzyczasie sprawdzać czy maszyna prawidłowo nakleja etykiety, lub numery seryjne. Jeśli nie jesteś w stanie tego zrobić, a nie jesteś, bo się tego nie da zrobić tak żeby nie było zastoju, to pani OPEŁATOŁ miesza Cię z błotem. Nie przytoczę żadnych cytatów, bo post zostałby usunięty ze względu na wulgaryzmy. Jak Ci się uda przetrzymać zmianę, to wychodzisz z tego "zakładu pracy", nad bramą brakuje tylko napisu "Arbeit macht frei". Generalnie nie polecam.

PS. Podczas mojej krótkiej przygody z Sonoco zaobserwowałem bardzo nieprzyjemną rzecz- mianowicie, operatorzy zachowują się jakby chwycili Pana Boga za nogi tym, że mają pozycję jakiegoś śmiesznego operatora w śmiesznej firmie Sonoco i poniewierają ludźmi - czy to młody chłopak/dziewczyna, czy chcący dorobić do emeryturki dziadkowie/babcie. Do Operatorów- serio? Uważacie że taką pracą zdobyliście świat? Gratuluję Wam ambicji, a w zasadzie to jej braku, gratuluję też przebiegłości i cwaniactwa w chwilach, kiedy winna zastoju jest eksploatowana 24/7 maszyna, a obrywa się pracownikom (najczęściej agencji). Sami nie potraficie rzetelnie i uczciwie pracować, więc wyładowujecie frustrację na innych pracownikach. Taka rada- panowie operatorzy niech przed pracą rozładują napięcie w łazience, a panie niech rozładują je zadbaniem o rozstępy na zadzie, czy jakkolwiek inaczej.
Nie chcę być niesprawiedliwy jednak i przyznam, że podczas półrocznej pracy trafiłem na 4 lub 5 całkiem sympatycznych panów Operatorów i pań Operatorek- mieli coś, czego nie ma 85% pracujących tam GRUBYCH RYB (czyli patologicznych operatorów) - szacunek dla drugiego człowieka.

Na pohybel!
zdjecie uzytkownika
leo - 2016-03-04 08:51:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widzę, że nieźle Cię tam wkurzyli @1899 ale tak jak piszesz dla studentów jest to praca idealna szczególnie na te godziny chociaż stawkę mogliby trochę podnieść podobno operator wózka może mieć w nich lepiej
zdjecie uzytkownika
kamil - 2016-04-06 11:26:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A pracował może ktoś jaki elektromechanik w Kutnie? Chętnie bym się czegoś dowidział z pierwszej ręki. Wymagania całkiem znośne - średnie wykształcenie techniczne + doświadczenie zawodowe.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie SONOCO POLAND!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SONOCO POLAND
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert