brak logo

WyjatkowyPrezent.pl - CGB Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o WyjatkowyPrezent.pl - CGB Sp. z o.o.

tragedia 2014-08-08 23:53:03
Chore zasady, śmieciowa pensja, chora rotacja pracowników... trzymać się z daleka.
14
wyjatkowa 2014-10-23 15:10:14
Zasady i praktyki niemalże z czasów komuny, nie szanują pracowników i klientów, działają na granicy prawa..potwierdzam, rotacja jest ogromna zarówno w biurze jak i na punkcie w centrum handlowym.Zatrudniają bardzo młode osoby w wieku 19-20 lat, żeby stały na punkcie po 11 h , bo łatwiej im zatrudnić osobę bez doświadczenia, która nie zorientuje się tak szybko, co jest grane. Zdeycdowanie nie polecam!
4
tacy wyjatkowi 2014-11-15 21:12:51
Sprzedawcy w takim wieku to jeszcze nie najgorsze. Zdecydowanie najgorsze są wszystkowiedzące leaderki, mające ~20 lat. Takie idealne, takie doskonałe, zawsze wszystko wiedzą najlepiej... ODRADZAM, ODRADZAM. Nie życzyłabym takiej pracy nawet najgorszemu wrogowi
5
wyjatkowi inaczej 2014-11-27 15:28:48
Dałam sobie spokój po samej rozmowie kwalifikacyjnej - firma działa w większości na stażystach i praktykantach, studentach, nie ma co liczyć na płatne zatrudnienie. Na rozmowie bardzo wymagający, czułam się jakby mieli mnie zatrudniać co najmniej na dyrektora, a nie na staż. Bardzo sztywna, nerwowa atmosfera. Za to gdy ja pytałam o firmę i warunki pracy, sami nie wiedzieli czy staż ma trwać 2 czy 3 miesiące! Kompletnie nieprzygotowani. Mimo że chcieli mnie zatrudnić na staż, zrezygnowałam i nie żałuję. NIE WARTO
4
WyjątkowyPracownik 2015-01-21 11:17:20
pracowałam w firmie 3 miesiące na stanowisku sprzedawcy. Nie mogę powiedzieć nic złego, zarobki jak na Warszawę bardzo normalne i realne. Lepiej płaca niż wszystkie sieciówki w centrach handlowych, do tego mega elastyczny grafik i prowizja. Polecam, fajna atmosfera w pracy i bardzo ciekawy produkt.
3
an 2015-02-19 20:23:27
Pracowałam pół roku na punkcie handlowym jako sprzedawca i nie wiem, skąd te wszystkie negatywne opinie. Chyba dlatego, że kładą nacisk na aktywną sprzedaż i wychodzenie do klienta, więc nie można siedzieć przed komputerem cały dzień. Dość dobra pensja, wysoka premia i prowizja [która wpada prawie co miesiąc], naprawdę całkiem nieźle można zarobić. Atmosfera jest bardzo miła, ale to pewnie zależy od konkretnego sklepu i ekipy. Owszem, osoby "z biura" mają niekiedy dziwne wymagania, ale wszystko się odbywa bezstresowo i nigdy nie czułam się w pracy źle. Rotacji pracowników jakoś nie zaobserwowałam - wiele osób pracuje od początku istnienia punktów sprzedaży i mają się dobrze. Do tego dochodzi naprawdę elastyczny grafik - studiuję dziennie i nie było problemu. Nie jest to praca na całe życie, ale dla studenta idealna.
3
* 2015-02-20 15:33:11
Rotacja pracowników jest ogromna, można zobaczyć co się stało po styczniu.... Odeszło lub zostało zwolnionych chyba z 15 osób.... Jeżeli chodzi o wynagrodzenie to podst 8-9zł na godzine a premie to rówżnie bywa... 0,7-1,2% od sprzedaży własnej i przy zrobionym targecie 1000 lub II targecie 1500 zł w warszawie realne w innych miastach to czasami target jest na poziomie 20 tys a punkt robi 8.... wiec z tymi premiami to sie nie napalac... U nas grafik też był mocno elastyczny ale to zasługa kierownika wyspy. Ludzie z biura może jest pare osób, które są w porządku pytanie jak długo będą jeszcze w tej firmie. Dla osoby która dopiero zaczyna prace mogę polecić ale nie na długo już po 3 miesiącach zazwyczaj zaczynają się problemy...
1
* 2015-02-20 15:59:16
oczywiście te 1000 lub 1500zł jest do podziału na osoby na danej wyspie czyli 3-5os.
PIT 2015-03-25 22:50:58
Zdecydowanie nie polecam tej firmy. Nie dość, że traktują pracownika jak niewolnika to w dodatku nie można się od nich doprosić PITu-11 przez co mam duże problemy z rozliczeniem. PORAŻKA!!!

3
p. 2015-04-21 19:59:50
Firma porażka i naprawde przestrzegam wszystkich przed pracą w wyjatkowym prezencie! niezaleznie od tego w jakim miescie z prostego wzgledu ludzie którzy pracuja w biurze sa niekompetentni! Do tego jedno wielkie oszustwo od ponad 2 miesiecy nie otrzymałam zapłaty ( pomimo podpisania i oddania wszystkich dokumentów)- nie pomoglo nawet ostateczne wezwanie do zapłaty, w związku z czym sprawe kieruje do sądu i oby każda osoba która zostałą przez nich oszukana niezależnie czy jako pracownik czy klient powinna walczyć o swoje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nigdy w życiu nikomu nie polece tej firmy!!!
1
A 2015-06-15 21:35:59
Ja pracowałam i mogę polecić. Bardzo przyzwoita pensja i bardzo elastyczni kiedy chodziło o studia i egzaminy. Niestety musiałam wracać do rodzinnego miasta i skończyć pracę. Najlepszy pracodawca w handlu jakiego miałam.
2
Anonymous 2015-07-01 12:41:45
Konkurencja działa... nieładne praktyki...
M 2016-03-30 13:10:57
Kurde, nie rozumiem tych wszystkich komentarzy:/ Pracuje w firmie jakiś czas i nic z tego co piszecie nie dzieje sie tak w rzeczywistosci. Jak przychodziłam do firmy na staż to przedstawiono mi kilka osób, które pracowały wtedy na etacie i rowniez były po stazu. Na poczatku nie wierzyłam, ze tyle stazystów potem u nich zostaje, ale gadałam z nimi realnie potem w pracy i opowiadali swoje historie, jak zaczeli, jak doszli do obecnych stanowisk itp. Potem z nimi normalnie współpracowałam :) Ja aplikowałam na stanowisko sprzedawcy i na wyspach rowniez nie dzieja sie zadne dziwne akcje. Rotacja pracowników jest, to prawda, ale nie nikt nie dodał ze nie wynika to ze zwolnien tylko z faktu, ze pracuje u nich mnostwo studentów, którzy gdy koncza szkołę szukaja pracy w zawodzie. Sama tak bede robic, bo ani ja ani oni nie licza, ze po studiach ludzie beda chcieli kontynuowac prace sprzedawcy zamiast w zawodzie. Kasa tez jest ok, dobra jak na Wawe podstawia i realna prowizja, co jest rzadkie z tego co slyszalam, wyrabialna bardzo czesto. Ogólnie, szczere polecam :) + mozna realizowac fajne przezycia! :P
4
Kolorowy miś 2016-03-30 16:21:57
Jeżeli chodzi o pracę to jest wymagająca, ale jednocześnie rozwijająca - aktywna sprzedaż jest i to jest najbardziej wymagane i uważam że skuteczne. Sama atmosfera jest bardzo przyjazna i ludzie którzy pracują w Wyjątkowym tworzą tą firmę i pracując tu od dwóch lat zawsze spotykałam się z przyjaznym nastawieniem i pomocą. CO NAJWAŻNIEJSZE - faktyczne możliwości awansu (rozwija się firma - rozwijasz się z nią) zaczynając jako studentka nigdy nie miałam problemów z grafikiem, ani też z ludźmi z którymi pracuje - teraz mogę myśleć o tej pracy na stałe właśnie poprzez awans :)

Rozwijający się hejting jest wynikiem niekompetencji i nieuczciwości osób które je wystawiają :) pozdrawiam byłych pracowników :)
2
tacowszystkowie 2016-03-30 19:54:48
Jest to moja pierwsza praca i nie żałuję, że zgłosiłam się do Wyjątkowego Prezentu. Praca w takim genialnym biznesie to sama przyjemność i nie rozumiem tych negatywnych opinii... Pensje są, według mnie, na wysokim poziomie w porównaniu z innymi ofertami, a premie za sprzedaż czasem wynoszą drugie tyle :) No i do tego można doliczyć także możliwość zrealizowania paru prezentów :) Nie ma problemów z wypłacaniem pensji, grafik bardzo elastyczny, ludzie są mega pozytywni, lekka praca tak naprawde za fajne pieniądze :)
2
zadowolona 2016-03-31 09:40:26
IDEALNA PRACA DLA MŁODYCH LUDZI I STUDENTÓW! Pracuje na punkcie sprzedaży ponad 2 lata, równocześnie studiuję dziennie - to chyba mówi samo za siebie - grafik elastyczny, dopasowany do potrzeb pracownika. 11h zmiany to bujda - chyba, że sam się na to zgodzisz, bo chcesz. Płaca przyzwoita, premie od utargu, targety owszem CZASEM bardzo ambitne, ale DO OSIAGNIĘCIA! Trzeba też wspomnieć o konkursach pracowniczych z interesującymi nagrodami. Co jakiś czas są fajne szkolenia, nie tylko z teorii, ale też praktyczne - mamy okazję na własnej skórze sprawdzić jak przebiega realizacja prezentu :)

Jeżeli ktoś przychodzi do tej pracy z nastawieniem, że będzie tylko "siedział i kasował klientów" to nie dziwie się, że później wystawia takie oceny i komentarze. Z takimi ambicjami zapraszam na kasę do supermarketu, pozdrawiam :)
5
Pracująca :P 2016-03-31 13:29:54
Pracuje już jakiś czas i nie mogę bardzo narzekać. Grafik elastyczny (11h pracujesz w nagłych wypadkach lub na własne życzenie). Fakt jest parcie na aktywna sprzedaż i wychodzenie do klienta( taka polityka firmy przecież jak ci się nie podoba możesz pracować gdzie indziej. Mówią o tym od pierwszej rozmowy)Z targetami bywa różnie, ale to jest praca w handlu wszędzie tak jest raz lepszy dzień raz gorszy. Ludzie z biura nie gryzą ( przynajmniej mnie do tej pory nikt nie pogryzł :P) Na wyspach też super ludki. Nie ukrywajmy nie jest to praca na stałe, dlatego są rotacje. Generalnie polecam :)
1
Wyjątkowa 2016-03-31 14:25:52
Praca w Wyjątkowym Prezencie to przede wszystkim możliwość rozwoju i awansowania. Szkolenia, które firma organizuje świetnie motywują i poszerzają umiejętności. Elastyczny grafik (sam ustalasz ile pracujesz i kiedy) sprawia, że łatwo pogodzić pracę ze studiami. Do wypłaty dochodzą premie, które często znacznie podwyższają wypłatę i nawet jeśli target nie został osiągnięty można liczyć na dodatkowe pieniądze z premii. Ponad to organizowanych jest wiele konkursów, dzięki którym można wygrać fajne prezenty.
Osobiście polecam pracę w Wyjątkowym również dzięki fajnym, pozytywnie nastawionym ludziom. To fakt, że jeśli ktoś liczy, że będzie siedział z założonymi rękoma i czekał tylko na klientów nie zagrzeje tu długo miejsca, bo jest to praca dla ambitnych osób, chcących się uczyć i osiągać cele :)
1
Wyjątkowy 2016-03-31 16:33:08
Pracuję w Wyjątkowym od prawie roku i od początku jest jak najbardziej w porządku. Stawka na początek jest całkiem niezła, a i system premiowy daje szanse na sporo więcej(są też konkursy sprzedażowe). Jest możliwość pracy w elastycznych godzinach w różnych galeriach. Są też prawdziwe możliwości awansu, który można uzyskać po udziale w dodatkowych zadaniach np. eventach promocyjnych. Atmosfera w firmie jest naprawdę świetna, a komunikacja bez większych problemów. No i można zrealizować różne fajne przeżycia!
Wyjątkowa:) 2016-04-13 12:11:34
Rekrutacje prowadzone są cały czas, bo też mocno rozwijamy sieć sprzedaży, pojawia się też trochę dodatkowych akcji marketingowych.
Wszystkie aktualne oferty dostępne są na stronie: www.wyjatkowyprezent.pl/kariera (bezpośredni dostęp również przez stronę główną - na dole)
wyjątkowa 2016-05-09 10:59:02
zawsze przed 10tym :)
Ada 2016-05-09 21:48:03
Nie do końca rozumiem osoby które tak negatywnie piszą o pracy w tej firmie. Otóż pracowałam już w paru miejscach i to różnych. Od jakiegoś czasu pracuje w Wyjątkowym Prezencie i jestem bardzo zadowolona. Rozmowa kwalifikacyjna była bardzo przyjemna (jak sami ludzie w biurze) były pytania o zainteresowania, o doświadczenie, o to czemu zainteresowała mnie ich oferta i oczywiście co wiem o firmie itp. Szkolenie całkiem spoko, osoby które pracują na "wysepkach" i które do tej pory poznałam bardzo w porządku. Oczywiście dla mnie dużym plusem jest grafik który mogę ustalać pod siebie (uczę się) gdy mam jakiś problem na zmianie zawsze mogę zadzwonić do mojej Team Lider albo do przełożonych. Zarobki są dobre plus dodatkowe premie które są do złapania w zasadzie każdego miesiąca i są zależne od tego czy faktycznie pracujemy czy jednak olewamy sprawę. Wymagają od ludzi dlatego, że ta praca jest ważna i zależy nam na zaufaniu klientów. Hmmmm co by tu jeszcze. Młode osoby na punkcie, teraz dużo się mówi,że studenci i uczniowie są wykorzystywani albo maja problem ze znalezieniem pracy a ta firma pozwala na to by takie osoby mogły złapać doświadczenie i wypróbować swoich sił. I wcale nie każą jednej osobie stać 11h.... zazwyczaj zmiany są po 5,5h jeśli ktoś chce może brać 11h. Wiadomo w każdej pracy może się zdarzyć,że np. Twój zmiennik zachowuje ale kurcze nie popadajmy w paranoje to rzadko się zdarza. To,że kogoś zwalniają to chyba normalne? Jeśli ktoś olewa pracę, bawi się telefonem zamiast wypełniać swoje obowiązki to cóż... sam jest sobie winien. AAAA jeśli chodzi o wypłatę to dostaje najpóźniej 10 każdego miesiąca :) BARDZOOO POLECAM
2
A 2016-05-12 08:33:58
Szukamy pracowników, Zapraszamy ;)
1
Adela 2016-05-30 13:51:07
Ado S.- dla ciebie dobra byłaby nawet praca w kamieniolomie- po prostu inni mają trochę większe ambicje i umiejętności niż ty...
Ada 2016-07-14 07:32:26
Wypraszam sobie, skoro mnie nie znasz to nie powinnaś mówić takich rzeczy. Poza tym takim tekstem obrażasz ludzi którzy pracują w kamieniołomach itp. a przypominam ,że każda praca jest ważna i trzeba ją wykonywać. A ta praca nie jest zła, więc nie rozumiem czemu masz jakieś pretensję.
gość 2016-07-14 19:13:39
Ile za godzinę jako sprzedawca w wyjątkowym Prezencie ?
maj 2016-07-14 19:17:45
Posiadanie 4 letniego doświadczenia wcale nie stanowi dużego wymogu do spełnienia @uu, zwłaszcza, że dają w zamian wynagrodzenie w pełni adekwatne do posiadanych kwalifikacji i powierzonych obowiązków.
Zostaw swoją opinię o WyjatkowyPrezent.pl - CGB Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WyjatkowyPrezent.pl - CGB Sp. z o.o.