Prima Moda S.A.

Warszawa

Opinie o Prima Moda S.A.

ola 2014-03-17 20:49
Ja pracuje 2 lata w tej firmie i wiem że wystarczy trochę wysiłku żeby coś osiągnąć.Pracuję ze świetnym zespołem i zarabiam całkiem dobrze.....szkoda że kilka sfrustrowanych osób wypisuje takie brednie ...moja rada,wystarczy spróbować i przekonać się jak wygląda praca w Prima Moda.
Powodzenia
anna 2014-04-12 11:07
nie polecam pracy nikomu w tej firmie szkoda czasu i nerwów
Ania 2014-06-03 20:54
Trzy tygodnie temu rozmowa....tydzień pózniej rozpoczęłam pracę.Zespół super...kierownik super.... wszystkie Dziewczyny pomagają sobie,dzisiaj podpisałam próbną umowę.....Cieszę się że nie sugerowałam się tym forum bo przeszłaby mi koło nosa świetna praca....co za durnie wypisują te brednie??? te osoby chyba nigdy nie mały z Prima Moda nic wspólnego
4
karolina 4 2014-07-21 12:33
Hej idę na rozmowę do G.Bałtyckiej w Gdańsku, napiszcie proszę jak tam się pracuje.Z góry dzięki...
6
Handlowiec 2014-10-30 23:10
Najnizsza krajowa ?? To bardzo ciekawe... Skoro podstawa jest wyzsza niz najnizsza krajowa. A warto podkreslic, ze sa jeszcze dodatkowo premie. Tylko jezeli przychodzi mloda dziewczyna do pracy, ktora oczekuje na starcie min 2000 i najlepiej przy tym nic nie robic. No to o czym my mowimy. Ludzie to jest handel, w kazdym takim sklepie trzeba walczyc o klienta ! A jezeli chodzi o atmosfere to wiadomo wiele zalezy od kierownika. Pracuje w tej firmie juz 3 lata. Awansowalam po poltora roku. I to nie jest pierwszy salon, w ktorym pracuje. Praca w handlu rzadzi sie swoimi prawami. Jezeli chce sie wiecej zarobic to przewaznie udaje sie to przede wszystkim w systemie prowizyjnym. Prima Moda to Firma ktora preznie sie rozwija, zamawia coraz ladniesze kolekcje. Nie rozumiem osob ktore wypisuja same zle rzeczy na ta firme. Nie wiem moze ja mam inne dodswiadczenie... Pracuje w Warszawskim sklepie i jestem z tej pracy zadowolona. Tez przed przyjsciem tu do pracy czytalam bardzo zle opinie. Ale nie zaluje, ze jednak poszlam na rozmowe i przyjelam ta prace. Niestety przewaznie takie osoby, ktore siedza na forach i tylko narzekaja - nic ambitnego w zyciu nie osiagaja...
2
Sprzedawca 2014-10-30 23:18
W Chinach ?? Skoro tam pracowalac podaj jedna fabryke, ktora jest made in China ?? Podaj tzw glowe. Skoro tak duzo wiesz o tej firmie to nie sprawi Ci to problemu. Bo Chinskich butow w tej firmie nie ma ! Rozumiem ze jestes zla ale po co takie glupoty wypisywac... W Chinach, ciekawe
1
MAGDA 2014-11-16 12:29
Po rozmowie rekrutacyjnej zaoferowano mi 1700 na rękę, to żarty jakieś.
kk 2015-01-02 20:07
Umowa o pracę to niestety przywilej. Takie są realia.
ewa 2015-01-17 13:02
Pozdrowienia dla wszystkich sfrustrowanych ,,nierobów,, którzy wypisują ten stek negatywnych bzdór na temat firmy.....Rada dla szukających pracy...trzeba iść na rozmowę i spróbować ....
anna 2015-03-29 15:37
pochlebne opinie pisze zarzad taka jest prawda
4
Kasia 2015-04-16 19:25
Widzę że nic się w Primie nie zmieniło...No może kiedyś nie było kamer. (usunięte przez administratora) Eh było, dobrze że minęło. Pracuje w handlu 15 lat. Praca w Prima Modzie była moją najgorsza.
1
nnmoo 2015-06-20 23:26
Pracujesz w Warszawie nie masz co porównywać tam jest więcejklientow z kasa, macie wiecej butow!!! (usunięte przez administratora)te opinie ktore czytalas byly prawdziwe ale odnosily sie do mniejszych miast. taka prawda ze jedynymi rentownymi salonami sa warsza i krakow a reszta lezy i nasze klientki same mowia ze wola pojechac do krakowa bo tam jest wiecej butow!!!
1
ilka09 2015-06-22 11:05
Lubię ładne buty, czasami nie mogę znalezć to co chcę, znalazłam stronę ( usunięte przez administratora ) gdzie mogę siedzić godzinami i kupować. Bardzo mi się podoba, polecam))
iwona gr. 2015-10-12 14:57
Hej. Właśnie dzisiaj mama rozmowę kwalifikacyjną i mam pytanie czy ktoś z Was pracował może w Primamodzie w galerii Galaxy w Szczecinie?
aGa 2015-11-07 15:04
Można powiedzieć, że atmosfera pracy w poszczególnych salonach jest różna. Wszystko zależy od zespołu i nastawienia.
Jogi 2015-11-10 20:18
moja przygoda z PM zaczęła się miesiąc temu,podpisałam umowę o pracę na czas próbny i na razie jest ok,można zarobić tylko trzeba być zorientowanym na wyniki ale to w sprzdaży normalne...wymagania jak wszędzie
olu 2015-11-19 12:33
po części niektórzy tu mają rację lecz ja pracuję w tej firmie dłuższy czas i jest w porządku. Na początku jak w każdej firmie jest nie łatwo i patrzy się na wynik kasowy ale po czasie jak sie sprawdzasz można dostać podwyżkę. Ja tak miałam. Dziś zarabiam 300 zł więcej niż jak zaczynałam a w dodatku praca z butami PM o wiele się różni niż praca w odzieżówkach czy z tanimi butami - nie trzeba dźwigać kartonów, mało się przestawia - czasami to nawet nie ma co robić. Po prostu popracujcie chwile dłużej i zostaniecie docenieni. Nigdzie Wam nie dadzą od razu 2000 zł.
3
toyota 2015-11-23 09:42
powiem Wam że narzekałam na tą pracę. Zwolniłam się i przeszłam do odzieżówek. Teraz wielce żałuję :( a chciała bym wrócić ale mi głupio...
4
tutu 2015-12-03 17:24
na szczęście przyszły zmiany. Szkoda by było gdyby w dalszym ciągu sytuacja wyglądała podobnie. Mam nadzieję , że w tej chwili już nie zmienią się na gorsze
Alajna 2016-01-08 22:44
Ostatnio usłyszałam od znajomej, która szuka pracy, że opinia o nasze firmie nadal jest kiepska. Przeczytałam te wszystkie opinie stare i nowe i trochę w negatywach jest prawdy, ale wszystko zależy od tego chyba, w którym salonie się pracuje. Zresztą czytałam opinie na innym forum też przed podjęciem pracy i byłam przerażona. Natomiast spróbowałam, bo i tak nie miałam za bardzo wyjścia (odzieżówki, sieciówki płaca fatalne pieniądze,a praca na prawdę ciężka). Ja pracuję w jednym z Warszawskich sklepów. Rzeczywiście pracy często dużo, duży ruch i presja sprzedażowa jakaś jest ( no niestety, tak w handlu to wygląda, nie pierwszy salon w którym pracuje). Na zarobki raczej nie narzekam - duży salon, gdzie premie przy wysokich obrotach są duże. Podstawa wyższa niż 1200zł, bynajmniej w Warszawie... są podwyżki dla dobrych sprzedawców. Ale wszystko zależy od kierownika i od zespołu. Nawet jeżeli w firmie wymagają to jak jest dobra atmosfera pracy to mimo wszystko chce się do niej przychodzić. Pracę tworzą ludzie z którymi na codzień się pracuje. Trzeba być mocno zorientowanym na sprzedaży. Niestety w takich salonach zawsze pracownicy rozliczani są ze sprzedaży.
3
kase 2016-01-09 01:50
Nie wiem czy tak znowu fajnie, bo w każdym większym mieście potrzebują Sprzedawcy. Czy aż tak ludzie nie potrafią dłużej w firmie zagrzać miejsca czy to tylko gra pozorów.
tutu 2016-05-05 17:28
wydaje się to naprawdę całkiem atrakcyjna oferta .
ola 2017-02-10 22:35
do kase: Fakt, że często są ogłoszenia na sprzedawcę w różnych miastach, ale to wynika ze specyfiki branży, w sprzedaży po prostu łatwo zacząć bez doświadczenia, często pojawiają się studentki, które chcą dorobi c i niekoniecznie palnują dlugo zagrzać tu miejsce. Ale znajoma mojej mamy pracuje w tej firmie we Wrocławiu już ponad 10 lat., więc myślę że jak ktoś chce i to lubi, to można
1
Marta 2017-02-27 16:09
Polecam zajrzeć do zakładki 'Wywiad', znajdziecie tam wiele ciekawych informacji. http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,71412,wywiad-lucja-broszko
Benia 2017-06-01 18:42
Pracowałam w tej firmie 8 miesięcy, przez okres próbny było super, wszyscy mili, fajni, pomocni, niestety po podpisaniu umowy na czas określony troszkę się pozmieniało. (usunięte przez administratora)
2
Olga 2017-06-12 11:27
Jestem zainteresowana pracą ekspedientki we Wrocławiu. Czy może mi ktos powiedzieć na jaki zarobek mogę liczyć? Czy jest jakaś premie zależna od sprzedaży?
Malutka 2017-07-13 16:55
Nikt nie zmusza do pracy akurat w Prima Moda. To decyzja każdego osobno więc może warto popytać ludzi bo jak widzę na forum to jakieś desperackie wypowiedzi.
Kleo 2017-08-01 12:50
Zajrzalam tu z ciekawosci, bo wlasnie spodziewam sie dziecka i juz nie mam co ze soba robic :) pracowalam w Prima Modzie w Arkadii w Warszawie poltora roku, teraz juz jestem na zwolnieniu. Ja z tej pracy bylam ogolnie zadowolona, wiec wczesniejszymi komentarzami jestem zdziwiona. Ale tak moze kiedys bylo jak inni pisza. Ja teraz na pewno nie moge tego potwierdzic. Zarabiałam przyzwoicie i nie jest to na pewno najnizsza krajowa. Trzeba robic swoje plany indywidualne i tyle. Teraz szczerze na zwolnieniu dostaje naprawde przyzwoite pieniądze, bo jeszcze srednia z premii mi doszla. Fajny zespol, kierowniczka, ktora szanuje ludzi z ktorymi pracuje. Razem nawet wspólnie zespołowo zdarzyło się nam spędzić czas poza pracą :) Ok, Kierowniczka wymaga jakis podstawowych rzeczy, ale tez na wiele rzeczy nie raz przymknela oko, była w salonie nie tylko nasza kierowniczką , ale również koleżanka co rzadko się zdarza. Tu akurat za to darze dużym szacunkiem. Czasami przy duzych dostawach, czy wyprzedaży trzeba zawinac rekawy, ale tak wyglada praca w handlu. Raz ciezej, a raz mozna spokojniej napic sie kawy. Ja jezeli nic tam sie nie zmieni na pewno bede chciala później po macieżyńskim tam wrocic.
1
Kleo 2017-08-01 12:51
Zajrzalam tu z ciekawosci, bo wlasnie spodziewam sie dziecka i juz nie mam co ze soba robic :) pracowalam w Prima Modzie w Arkadii w Warszawie poltora roku, teraz juz jestem na zwolnieniu. Ja z tej pracy bylam ogolnie zadowolona, wiec wczesniejszymi komentarzami jestem zdziwiona. Ale tak moze kiedys bylo jak inni pisza. Ja teraz na pewno nie moge tego potwierdzic. Zarabiałam przyzwoicie i nie jest to na pewno najnizsza krajowa. Trzeba robic swoje plany indywidualne i tyle. Teraz szczerze na zwolnieniu dostaje naprawde przyzwoite pieniądze, bo jeszcze srednia z premii mi doszla. Fajny zespol, kierowniczka, ktora szanuje ludzi z ktorymi pracuje. Razem nawet wspólnie zespołowo zdarzyło się nam spędzić czas poza pracą :) Ok, Kierowniczka wymaga jakis podstawowych rzeczy, ale tez na wiele rzeczy nie raz przymknela oko, była w salonie nie tylko nasza kierowniczką , ale również koleżanka co rzadko się zdarza. Tu akurat za to darze dużym szacunkiem. Czasami przy duzych dostawach, czy wyprzedaży trzeba zawinac rekawy, ale tak wyglada praca w handlu. Raz ciezej, a raz mozna spokojniej napic sie kawy. Ja jezeli nic tam sie nie zmieni na pewno bede chciala później po macieżyńskim tam wrocic.
2
Mańka 2017-08-09 14:41
Fajna firma w dodatku poszukują kierownika salonu, coś dla mnie.
1
Oleńka 2017-08-15 20:49
Jak się teraz pracuje w firmie, opinie na rynku pracy ma dobrą.
Marta 2017-08-24 12:28
@Mańka i @Oleńka czy zdecydowałyście się na aplikację do firmy Prima Moda? Jeżeli tak to opowiedzcie na forum o pracy w tej firmie. W wywiadzie z serwisem gowork.pl http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,71412,wywiad-lucja-broszko pracodawca chwali się benefitami w postaci integracji, pakietów medycznych i sportowych i zniżek na produkty. Czy według pracowników są jeszcze jakieś plusy?
Oleńka 2017-08-29 13:47
Prima Moda z tego co wiem to cały czas się rozwija. Podobno jest już 31 placówek więc i osób zatrudnionych musi być dużo. Szukam pracy i analizuję opinie na tym wątku. Słyszałam że to dobry pracodawca ale jak zawsze niektórzy narzekają tylko dlaczego?
Olesia 2017-09-03 23:59
Widać ze cześć komentarzy (usunięte przez administratora) była usuwana (usunięte przez administratora)
1
Ulka 2017-09-08 21:25
Jaka jest prawda o Prima Modzie? Tak skrajnie różne opinie, że nie wiadomo co myśleć a miałam zamiar aplikować dlatego weszłam na ten wątek. Może dodacie kilka informacji?
1
Ula 2017-09-12 19:34
Rotacja w dzisiejszych czasach to akurat nie jest cos dziwnego. Gorzej przedstawia się sytuacja z ogólnym brakiem ludzi do pracy. Może zaczną firmy podnosić wynagrodzenia?
1
Marta 2017-09-14 12:09
@Olesia kasowane są tylko komentarze, które naruszają regulamin forum http://www.gowork.pl/regulamin. Inne komentarze, nawet te o negatywnej treści nie mają prawa zniknąć z wątku firmy Prima Moda S.A.. Widocznie tamte, o których piszesz złamały ten regulamin.
1
Marta 2017-09-26 12:38
@Xyz i nie ma szans na podwyżkę? Czy były prowadzone jakieś w tej sprawie rozmowy? A może rozmowy chociaż o premii? Czy przed podpisaniem umowy wiedziałeś o wysokości stawki? A tak nawiasem najmniejsza ustawowa stawka to 13zł/h brutto. Więc wydaje mi się, że jest powyżej 9 zł.
1
Ulka 2017-10-01 18:30
Ja sobie chwalę pracę w firmie, chociaż jakbym więcej zarabiała byłoby super.
1
Marta 2017-10-04 12:25
@Ulka dlaczego chwalisz sobie pracę w sklepie Prima Moda? Jakieś mocne strony pracodawcy potrafiłabyś wymienić? Podałabyś jakieś rady odnośnie rekrutacji? Na co zwrócić uwagę? Zapewne zainteresuje to osoby chcące się tam zatrudnić.
Anetka 2017-10-06 21:04
Negatywna jest ta firma (usunięte przez administratora) notoryczne reklamacje za które jesteś obwiniany a to wynika z słabej jakości obowia a nie Ciebie a ludzie zamiast zgłaszać sprawę do sondu wyzywają się na pracaownika - brak. (usunięte przez administratora)
1
Karinka 2017-10-06 21:19
Nie wiem co można w tej firmie chwalić - bo ja mam inne zdanie. ( (usunięte przez administratora)
1
Karinka 2017-10-06 21:34
Nie wiem co można w tej firmie chwalić - bo ja mam inne zdanie. Nigdy wcześniej nie pracowałem w takim b.urdlu. Złe nawyki i rządze odgórne - ciągła rotacja ludzi niedoświadczonych za których uczciwy pracownik musi nadrabiać. Ciagle niekatrolowane dostawy w dużych ilościach na weekend. Sklepy się sypia - a Polki spadają na gliwy. Zero podwyżek, zero motywacji dla pracowników. Kasa słaba a premie w kwocie 30 zł jeszcze nie zgodne z prawem polskim wypłacane. Ciagle problemy i spowiadanie się czemu tak mało a na salonach jak w antykach z starymi kolekcjami.
Konkurencje tej firmy nie dorastają jej wogole. Dziwie się ze pozorne centra handlowe godzą się na takie rzeczy - powinni być w samych outletach!
Dziewczyny ostrzegam - stać was na więcej!
1
Magdalena 2017-10-06 22:20
Dziewczyny dlaczego nie pojdziecie sprobowac ? Tylko uzalezniacie wybor od takich for ? Zawsze trafia sie osoby, ktore np nie sa zadowolone. Ale to trzeba pojsc i samemu sie przekonac. Ja sie ciesze, ze nie opieralam jakis czas temu swojej decyzji od opinii na forach, bo byly kiepskie i pewnie bym sie nie zdecydowala. A jednak ryzyko czasem sie oplaca. Ja za pozytywy moge wymienic docenianie pracownika. Nie wiem czy to tez nie kwestia kierownika, ale ja za swoja sprzedaz i zaangazowanie dostalam po nie calym roku podwyzke i stanowisko starszego sprzedawcy. Mnie takie rzeczy motywuja. Jak ktos lubi np ukladac salon to moze dostac awans na asystenta ds Vm, itp wiec to kwestia naszego podejscia do pracy. Praca w duzej galerii warszawskiej wiaze sie czasem z wieksza iloscia pracy, ale i premie wieksze mozna wyciagnac w takiej galerii, wiec mi akurat nie przeszkadzaja np wieksze dostawy jak zjezdza nowa kolekcja. I umowa o prace. To dla mnie istotne. I jedna z najwazniejszych rzeczy dla mnie - dobra atmosfera pracy. Bez tego nawet przy duzych zarobkach nie da sie na dluzsza mete pracowac, dlatego odeszlam z poprzedniej firmy. Ale sie rozpisalam :) dziewczyny trzeba isc i sprawdzic, moze bedzie pasowalo, moze nie :)
2
Goska 2017-10-07 08:19
Wiadomix - ze firma sama wystawia sobie dobre kim jak ten u góry. A ja wiem coś na ten temat bo pracowałam pół roku A to i tak za długo - to nie zabawa tylko praca a próbować to można ciasta a nie pracy. (usunięte przez administratora)
1
Gosia M. 2017-10-07 12:30
Taki był z Ciebie "uczciwy pracownik", że teraz takie rzeczy wypisujesz?
Klienci są czasem niemili, ale to chyba zdarza się wszędzie w obsłudze klienta i to akurat nie zależy od firmy tylko od tego, że ludzie są coraz bardziej wymagający i roszczeniowi.
Zawsze możesz pracować w papierach, anie z ludźmi.
2
Www 2017-10-08 08:02
Hej! Czasami warto od siebie zacząć - a czasy w handlu przez ostatnie 15 lat bardzo się zmieniły. (usunięte przez administratora) Przez długi czas byłam kierownikiem w pm - lubiłam ludzi których zatrudniałam i atmosfera była Ok. Ale niektórych niesprawiedliwości nie rozumie do dziś. (usunięte przez administratora) Pozdrawiam
Marysia G. 2017-10-08 12:19
Jakie masz namyśli niesprawiedliwości? Ja tam ciągle pracuję, już 2 lata. Lubię tę pracę, bo lubię kontakt z klientem. Przez ten czas, kiedy tam jestem, to obserwuję, że niezadowolone są osoby, które nie do końca to lubią i mają żal, że nagradzani są ci którzy się starają i mają dobrą sprzedaż i większe premie. Uważam, że sprzedaż to bardzo specyficzna branża i trzeba się pogodzić z tym, że nagradzane są wyniki. Zgadzam się więc z Magdaleną: spróbujcie, czy się odnajdziecie, a jak nie, to dajcie spokój sobie i firmie i nie wypisujcie żali. W PM jest sporo osób, które to lubią i są tu długo. Szkoda, że tego nie widzicie...
3
Magdalena 2017-10-10 00:24
Kazdy salon jest indywidualny. Moze zle trafilas. Ja zlego slowa ani na zespol, ani na kierownika nie powiem !! Sa rzeczy ktore w firmie bym zmienila, co nie znaczy, ze zle sie tu pracuje. Masz prawo do wlasnej opinii. Ale sa osoby tez zadowolone z tej pracy. I wyobraz sobie, ze pozytywy tez ida od pracownikow. Najwyrazniej zle trafilas, bo ja jestem zadowolona i mam prawo to napisac. I prosze nie wypisywac bzdur, bo jezeli myslisz, ze firma nie ma nic lepszego do roboty jak wystawianie komentarzy na forach to sie raczej mylisz. Opieranie swojego wyboru, jezeli chodzi o prace tylko czytajac takie fora jest malo powazne. Do pracy to trzeba isc i sie przekonac jak jest, a nie siedziec w internecie i czytac nie zawsze prawdziwe opinie. Pracowalas pol roku to super. Ale nie mierz wszystkich salonow miara tego, w ktorym pracowalas.
2
Magdalena 2017-10-10 00:42
Moze powiedz w jakim salonie pracowalas ? Bo na pewno nie w Warszawskim. A ten watek jakby ktos nie zauwazyl dotyczy Warszawy. Taki ma naglowek.I to jest bardzo dziwne co piszesz, bo podwyzke i starszego sprzedawce dostalam dosc szybko. W tym miesiacu zrobilysmy 100% i nawet dodatkowa premie za skutecznosc dostalysmy. A to raczej jest motywacja jak dostaje sie np 800zl premii. Gdzie to nie byla najwyzsza moja premia tu. Wiec ewidentnie albo musisz sie wyzalic na forum, albo pracowalas w mocno nie rentownym salonie. Bo jak ktos dobrze sprzedaje to i zarabia w tej firmie. To jest handel i albo ktos sie do tego nadaje albo nie.
3
Zostaw swoją opinię o Prima Moda S.A. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Prima Moda S.A.