brak logo

Zakłady Sprzętu Elektrogrzejnego SELFA

Szczecin

Opinie o Zakłady Sprzętu Elektrogrzejnego SELFA

RYŚ 2015-01-11 10:50:51
TY CHYBA JESTEŚ JEDNYM Z NICH,ALBO NIEZBYT MĄDRY,BO DZIĘKOWAĆ ZA TO ŻE MASZ PRACĘ I NA CZAS PŁACĘ TO JEST ''TERRORYZM''PRACODAWCÓW PRZY ICH CORAZ WIĘKSZYM BOGACENIU SIĘ [POSIDŁOŚCI,SAMOCHODY CORAZ WIĘKSZE DLA SIEBIE I CAŁEJ RODZINY]A TO WSZYSTKO KOSZTEM CORAZ WIĘKSZEJ BIEDY ZAŁOGI I ICH RODZIN .NO I BRAK PODWYŻEK OD KILKU LAT I GDZIE CHOCIŻBY INFLACYJNE,WYSŁUGA LAT,JUBILEUSZEWE.A ZWIĄZKI ZAWODOWE SIEDZĄ U NICH W KIESZENI.POZDRAWIAM.
3
@ 2015-01-13 20:23:44
Wysługa lat to w budżetowce, to samo jubileuszowe. Ja dostaję podwyżkę co dwa lata. Wiem, że nie są to kokosy i chciałoby się więcej zarabiać, ale tutaj wypłata jest zawsze na czas, a składki odprowadzane do ZUS-u. Ciekawe, czy byłbyś tak hojny, gdybyś był właścicielem tego zakładu - płacił byś wszystkim najniższą krajową. Nie podoba Ci się w Selfie to się zwolnij i otwórz własny biznes.
2
xxx 2015-01-14 19:54:27
Taa... Jedyne czym Selfa może się poszczycić to wypłata na czas. Chwalmy ich za to. Za coś kompletnie niewartego wzmianki bo tak po prostu powinno być. Szacunek dla nich, naprawdę.
1
RYŚ 2015-01-14 22:51:35
NO TO CIĘ ROZSZYFROWAŁEM ZWIĄZKOWCU [D] taki jest twój inicjał zapewne
2
żałośni są niektórzy 2015-01-15 15:36:16
Najbardziej podoba mi się zawsze w takich dyskusjach argument - "Nie podoba Ci się, to się zwolnij" albo "Załóż własną firmę i płać swoim pracownikom więcej". Widać wówczas, że taka osoba nie ma pojęcia o tym jak żyje szeregowy pracownik w/w firmy, ile musi zdrowia i nerwów natracić, żeby jakoś związać koniec z końcem, że właśnie NIE MOŻE się zwolnić, bo w Szczecinie jest takie bezrobocie, że ciężko o jakąś pracę... szczególnie gdy nie ma się wykształcenia albo ma się już swoje lata.
Więc jeśli w firmie kantują nas dając minimalne wypłaty, panuje powszechny mobbing, na który przymykane jest oko, ale "Firma Dobrodziej" daje nam miejsce pracy i płaci pensję na czas to mamy na kolanach dziękować dyrekcji???
Każdy ma prawo do godnych zarobków i godnej atmosfery w miejscu pracy. Każdy!
Nie tylko szanowne grono dyrektorów i ich przydupasów.
I wcale mnie nie dziwi jak boli i kole w oczy fakt, że panuje taka niesprawiedliwość.


8
krasnal 2015-01-16 18:48:54
Cóż pensja na czas ale jej wielkość poraża - za to wymogi ilościowe i jakościowe na produkcji. Ważne też są stosunki międzyludzkie - mobing istnieje i jest stosowany od Dyrektora przez Kierownika i pan Tadeusza nie mówiąc o starych pracownikach. Warunki szkodliwe i brak szacunku dla pracownika.
3
osip 2015-01-17 13:50:31
większy problem się pojawił w szelfie
w narzędziowni pojawi się samozwaniec kierownik
1
RYŚ 2015-01-19 18:54:58
A MOŻE BY TAK PREZES ALBO DYREKTOR COŚ NAPISAŁ,A NIE CHOWAĆ GŁOWY W PIASEK I UDAWAĆ ŻE JEST WSZYSTKO JAK NALEŻY .ZAPRASZAMY.Z POWAŻANIEM.....
1
TADZIK 2015-01-19 19:03:01
RYŚ MA CHYBA RACJĘ BO POMIDOR TO MAŁOLAT I NIE ZNA JESZCZE ŻYCIA ,ALE NA MIEJSCU ZARZĄDU TO BYM SIĘ MOCNO ZASTANOWIŁ,BO TEJ TANIEJ SIŁY ROBOCZEJ MOŻE SZYBKO ZABRAKNĄĆ.POZDRAWIAM/
1
RYŚ 2015-01-20 17:34:29
MOŻE JEDNAK KTOŚ SIĘ ZASTANOWI NAD DOTRZYMYWANIEM WARUNKÓW UMOWY O PRACĘ tzn. PRACA 3 ZMIANOWA TYLKO Z PSIM DODATKIEM ZA NOCKI,OCZYWIŚCIE PRZYMUSOWA .MYŚLĘ ŻE POWINNA SIĘ TU ZAINTERESOWAĆ PRZYNAJMNIEJ PIP I URZĄD OCHRONY PRAW PRACOWNICZYCH
4
anonim 2015-01-20 18:14:08
Pogadaliście sobie? Wymieniliście swoje opinie? To jutro zap**** do roboty!
3
patronowiec 2015-01-20 19:45:14
Zapewne Ty też będziesz musiał (usunięte przez administratora)jutro w pracy ;P
1
patronowiec 2015-01-20 19:48:20
Nie czaję "pomidora" :/ Chyba nie jestem w temacie ;P ...
xxx 2015-01-20 20:26:34
pracuje tam krótko ale to chyba najgorzej płatna praca
myślę ze nie długo opuszczę te firmę a dzień ten będzie prawdziwa frajdą głównie chodzi o pensje . dodam także iż firma powinna płacić szkodliwe za warunki pracy czego nie robi a w powietrzu jest pełno sy-u , wystarczy spojrzeć w góry ile pyłu się w powietrzu unosi a ludzie to wdychają , brak wyciągu szkoda gadać.
patronowiec 2015-01-20 20:40:27
Co do wyciągu, to racja... Praca w lecie (a w szczególności na antresoli) to masakra :/ temperatura powietrza wynosi ok 36 stopni Celsiusza... Przydałaby się klima ;P
1
syf i hałas 2015-01-20 23:16:15
ale oczywiście wszystko w normie, po kontroli pani i pana z BEHAPE czy innego sanepidu :D
tylko dlaczego zawsze ciężko mi domyć ręce po skończonej pracy?
dlaczego po pracy najlepszym relaksem dla mnie jest błoga cisza?
dlaczego z nosa, po 8 godzinach pracy, ciągną mi się ogromne gluty?
bo WSZYSTKO W NORMIE :D
3
Generał 2015-01-21 11:42:14
Panowie zacznijcie myśleć nie ważne co mówi się na forum ale trzeba też mieć cywilną odwagę powiedzieć Przełożonym prosto w oczy co was boli i to dotyczy każdego z Was. Natomiast takie wpisy tylko judzą i nic nie wnoszą do życia. Pytanie jest też zasadnicze dlaczego piszecie o sprawach wszelkich a nie zapytacie się Panów związkowców dlaczego nie zgłaszają problemów z BHP i mobbingiem po linii związkowej i przedstawiciela Rady Pracowniczej do Przełożonych (Dyrekcji). Natomiast opisywanie osób i ich zachowań na forum jest wg mnie poniżej pewnej części ciała. Jestem ciekaw jak wielu z was zachowywałoby się gdybyście byli na ich miejscu. Wiem iż po tym wpisie będę przez was okrzyknięty ……. . Pozdrawiam Pana XXX zagorzałego związkowca (D.P)
o panu generale 2015-01-21 18:08:50
tez ploty chodza. ze emeryture ma a miejsce pracy zabiera innym albo mozliwosc dorobienia nadgodzin. tacy ludzie pracuja w selfie. jeden drugiemu tylek lize a w plecy noz wsadza gdy tylko bedzie mozliwosc. i dlatego nikt pierwszy nie wychodzi przed szereg. bo po co? dla kogo? zeby zostac okrzyknietym wichrzycielem? naprawde wierzycie w to, ze ktos jeden zacznie mowic a cala reszta jak jeden maz pojdzie w jego slady. naiwnosci ludzka...
2
nynolek2000 2015-01-21 18:37:12
witam wszystkich ja mam do powiedzenia tylko tyle,ze nie tylko w Selfie jest mobing w innych zakladach tez jest problem.Najgorsze jest to ,ze nikt nie ma wystarczajaco odwagi by stawic temu chamstwu czoła
1
Artur 2015-01-21 20:43:14
Witam... Jestem aktualnie pracownikiem tego zakładu. Od pewnego czasu śledzę opinie na temat tego zakładu pracy, oraz warunkach panujących w nich. Dla mnie są one nadmiar PRZESADZONE! Jeśli chodzi o Wasze niki którymi się podpisujecie, to jest to dla mnie ŻENADA! Znam większość ludzi pracujących tam i patrząc po nikach (celowych nakierowań na bogu ducha winnych ludzi) twierdzę, że pisze to jedna i ta sama osoba, która ROBI SOBIE Z WSZYSTKICH PRACOWNIKÓW JAJA! Dlatego proponuję nie brać dosłownie tych głupich dowcipów jakiegoś pokrzywdzonego pracownika (lub nadzwyczaj dowcipnego osobnika, który lubi i żyje tylko aferami w zakładzie) do siebie... Ja się podpisałem swoim imieniem, bo nie jestem tchórzem, takim jak TY(WY)! ... POZDRAWIAM całą załogę Selfy :) ...
2
Generał 2015-01-21 23:43:13
Najgorsze w tym zakładzie jest jedno, iż nawet na forum ktoś pisząc podszywa się po innych - nazywa się to brakiem cywilnej odwagi a za obrażanie innych można też pociągnąć do odpowiedzialności karnej. Nazwę go tylko tchórzem. Zawsze można dojść do adresata po adresie IP - wystarczy napisać do administratora strony. Obawiam się o pana panie "TK" iż można panu założyć sprawę o pomówienie i podszywanie pod inną osobę . Cóż prawda zawsze w oczy kole. Zawsze najwięcej do powiedzenia na temat innych mają tchórze i tacy w tym zakładzie też są.
1
Tomek 2015-01-22 00:12:48
A więc panie detektywie Monk tu jest mój adres IP napisz do administratora strony aby je porównał no i mam nadzieje że użyje pan tego magicznego słowa tutaj kiedy już rozwieją się Twoje wątpliwości.
I pomyśle wtedy czy nie założyć takiej sprawy cywilnej o pomówienie panie P
3
Generał 2015-01-22 00:22:58
Może się przedstawisz - anonimowi są tylko tchórze
Generał 2015-01-22 10:30:21
Panowie zanim zaczniecie pisać i podszywać się pod kogoś przeczytajcie kodeks karny i zastanówcie się dwa razy czy to się opłaca:

Do ustawy z dnia 6 czerwca 1997 r. - Kodeks karny (Dz. U. z 1997 r. Nr 88, poz. 553, z późn. zm.) dodano nowe przestępstwo przeciwko wolności. Popełnia je każdy, kto przez uporczywe nękanie innej osoby lub osoby jej najbliższej wzbudza u niej uzasadnione okolicznościami poczucie zagrożenia lub istotnie narusza jej prywatność. Karą, która grozi za popełnienie powyższego przestępstwa, jest kara pozbawienia wolności do lat 3. Dodatkowo, tej samej karze podlega osoba, która podszywając się pod inną osobę, wykorzystuje jej wizerunek lub inne jej dane osobowe w celu wyrządzenia jej szkody majątkowej lub osobistej.
Dotyczy to wpisów z dnia 21.01.2015 18.08 i godz.18.58
gienerauuu 2015-01-22 22:54:43
Czy rozsiewanie plotek i "tak między nami" bla bla bla, też jest aktem cywilnej odwagi?
ojro 2015-01-25 10:01:27
Płaca minimalna 8.50 ojro przy zleceniach do Niemiec
1
nowy tu jestem. 2015-01-25 14:39:49
Ja jestem za! Tylko trzeba wykopac budynek i hale, nastepnie przeniesc kilka kilometrow dalej. Albo nie budynek zostawmy tutaj. Dyrekcji nie bedziemy ruszac, im tu dobrze.
To co? Lopaty do rak, do boju...
4
general 2015-01-25 16:55:59
selfa jest okej :PP
Generał 2015-01-25 20:15:27
General coś mi się wydaje, iż jesteś analfabetą nierozróżniający L od Ł ale to Twój problem.
Niech każdy za swoje opinie sam odpowiada.
A tak przy okazji każdy ma prawo nawet poszeptać w małych grupach i poobrabiać innemu cztery litery.
genelal przez ł 2015-01-26 20:00:12
general w języku angielskim oznacza "ogólny" wiec panie "Generale" przez ł radziłbym panu zajrzeć do słownika, książki, a nie robi z siebie pana profesora od językoznawstwa. szach mat ateisto:P
RYŚ 2015-01-30 19:34:57
A TAK NA MARGINESIE TO TEN AMADEUSZ TO CHYBA JAKIŚ POCIOTEK ALBO POWINOWATY pana KIEROWNIKA,BO DRUGA ZMIANA TO ŁASKA A NOCKA TO ZAPOMNIEĆ A PODWYŻKI OD pana DYREKTORA DOSTAJE (chyba że ma grupę inwalidzką)bo czasem na takiego wygląda.MOŻE TAK KIEROWNIK MA TROCHĘ ODWAGI I SIĘ DO TEGO ODNIESIE
3
anonim 2015-01-31 20:40:14
Co tam cymbały,zabrakło wam konceptu na dalsze złośliwości? Czy cieszycie się łikendem? Do poniedziałku!
2
RYŚ 2015-02-01 14:58:55
A TY IDIOTO COŚ MUSIAŁO CIĘ BODNĄĆ CAŁKIEM DOBRZE MOŻE BYŚ WYJAŚNIŁ A OBRAŻAĆ INNYCH TO WIDAĆ JAK Z TWOJĄ KULTURĄ
1
joey 2015-02-02 19:51:10
Grupa pajaców co to przychodzą do zakładu pracy z postawą roszczeniową najpierw mi płacie a potem może pokarze na co mnie stać a tak naprawde nadajecie się tylko do formowania gnomy bo choćby tłumaczyć jak krowie na rowie cały miesiąc najprostszą czyność to i tak kretyn nie rozumie ale co wymagać od kolesia co ma trzy klasy podstawówki
nowy tu jestem 2015-02-03 00:37:11
Rys najpierw sam obrazasz, a teraz wymagasz kultury od anonima. Co sie tyczy Pana A., o ktorym piszesz to jestes w bledzie. Pan A. powiedzial jasno, albo pracuje albo sie zwolnie.
Pan Amadaeusz , to gosc , ktory ma jaja. Za to go szanuje. A Ty tych jaj nie masz Rys.
O kierowniku nie bede pisal, ale do niego nic nie mam. Nawet uwazam ze on jest jedyny w tym zakladzie normalny. Spokojnie mozna z nim porozmawiac i zalatwic w pewnym stopniu sprawe.
Przypominam ze to jest forum o pracodawcy a nie o Waszym stanie zdrowia. Masakra.
3
bububububu 2015-02-03 14:49:32
Twoja ortografia "joey" też jest na poziomie 3 klasy podstawówki. Nie wymagam już stosowania interpunkcji i poprawnej składni zdania, bo to wyższy level ;)
3
Nowy tu jestem. 2015-02-10 02:51:04
Z wielkim smutkiem przyjalem Twoja smierc.
Dziekuje za Twoj usmiech.
Selfa o Tobie bedzie pamietac.
Bog zaplac za takich ludzi.
Wiolleta pamietamy o Tobie na zawsze!!! Dziekujemy!!!
11
nie powiem, admin mnie nie wyda 2015-02-12 00:56:51
Po rozmowach z Wami w ukryciu , wysuwa sie jeden wniosek. Zapytanie: Czemu gadacie na firme w ukryciu? Czemu w naszych zwiazkach sa ludzie prezesa? Jedna rada. W ciagu 6 miesiecy zapisujecie sie do zwiazku i na poczatku wrzesnia spotykamy sie na rozmowie, tak zwanym zebraniu. Jak uda nam sie spotkac w 50 ludzi to cos zdzialamy. Jak bedzie nas 7jak teraz to podwyzek nie bedzie. Od jutra zapisujcie sie do zwiazku. Bez obaw, nikt was nie wyrzuci z pracy. Zwiazkowcem moze byc kazdy. Nawet Ja :-p
7
tadzio 2015-02-15 12:09:13
Oj Darku Darku.Czy Ty jesteś taki naiwny czy tylko udajesz.Co mogą związki to widzisz po ostatnim zebraniu.Śrubkę tylko się przykręca i nic więcej i tyle z tego pisania i gryzmolenia w necie.Pozdrawiam całą załogę.(prezesa i zarząd też)
2
RYŚ 2015-02-22 13:37:44
MAM TAKIE KRÓTKIE PRZEMYŚLENIE;zacytuję tu znanego na całym świecie RESTAURATORA Gordona Ramseya "POROZMAWIAĆ Z PERSONELEM I WCZUĆ SIĘ W ICH SYTUACJĘ" i to proponował bym dla naszego zarządu jako 'MOTTO' Z poważaniem pozdrawiam.
2
BK 2015-02-27 16:33:12
PRACOWALEM W FAJNY KABARET WESOLO BYLO TERAZ SIE Z TEGO SMIEJE JAK MOZNA PRACOWAC ZA TE PIENIADZE DOBRZE ZE NIE BRALEM TEJ PRACY NA POWAZNIE I DZIEKUJE ZA TO ZE MNIE ZWOLNILI PRZYJOLEM TO ZE SMIECHEM PRACOWALEM Z S.P.ZENKIEM BYLO OK LUDZIE SUPER ODNOSNIE LIZOSTWA TO LIZALI D.TYLKO CYMBALY RADOSC ZEBY PRZYJSC W SOBOTE I NIEDZIELE
SMIECH POZDRAWIAM WAS WIWAT GENERAL,TADZIU,DYREKTOR I SAHARA BOY
NIEKTORZYWIEDZA O KOGO CHODZI NIE DAJCIE SIE A ODNOSNIE NIEKTORYCH WYPOWIEDZI
TO MNIJCIE SZACUNE DLA SAMYCH BO TAKIE POSTY JAK SIE NIE PODOBA TO SIE ZWOLNIJ
TO TYLKO(usunięte przez administratora)MOZE POWIEDZIE JESZCZE RAZ POZDRAWIAM PIECOWYCH BOGDAN
3
BK 2015-02-27 16:35:05
AMADEUSZ JEST SPOKO TO CZLOWIE KTORY NIE LUBI FUSZERKI
1
Nowy tu jestem. 2015-03-01 16:01:24
Panie Kulczyk, dziwie sie Tobie. Przeciez u nas nie pracujesz juz prawie 2 lata. Jak tak bylo zle to czemu wracacie myslami do Selfy? Idz dalej ...gdzie lepiej.
Kazdy zaklad ma plusy i minusy. Tu faktycznie za malo placa. Praca jest ciezka. Stawka powinna byc minimum od 14,00 brutto. Spawalnia powinna miec od 17,00 brutto. Zasypowy od 14,00; formowanie od 15 brutto; Piaskarnia od 14,00; Ludzie od laty po 14,50; Tokarki i magazyn od 20,00 brutto. Piecowi od 16,00 brutto. Natomiast Andresola mogla by miec od 21,00 brutto w lato! Do tego Ci co chodza na zmiany (wszystkie trzy) powinni miec dodatkowe ngrody od 2,00 za godzine.
A General^a bym wyrzucil z pracy za to co on pisze i gada w zakladzie. Same bzdury. Mam nadzieje ze Dyrektor zrobi z nim porzadek, bo czas najwyzszy.
BK 2015-03-01 16:54:15
Bo Mnie smiesza te opisy ludzi obrazanie jeden drugiego anonimowo niestety w selfie nie pracuje rok czasu byc moze jestes nowy jeszcze raz pozdrawiamBogdan
1
BK 2015-03-01 17:12:03
Tak odnosnie Mojej opini w Selfie mam troche kolegow z ktorymi utrzymuje kontakty a odnosnie gdzie mam isc to nie twoja sprawa sam narzekarz na zarobki oby twoj se sie spelnil
1
Nowa 2015-03-02 19:08:38
Mam wiele zastrzeżeń dotyczących zakładu pracy. Jednak mogę śmiało wypowiedzieć się w jednej sprawie. Największy problem stanowią ludzie tu pracujący. Ciągłe narzekanie, plotki nie mające końca, a głównie zazdrość i zbyt wysokie mniemanie doprowadzają do okropnej atmosfery jaka panuje tu pewnie od lat.
Praca jak to praca. Każdy dobrze wiedział w co się pakuje, bo na początku kierownik lub sam dyrektor oprowadza po hali. Łatwo można spostrzec unoszący się syf oraz pokłady kurzu i brudu na niemal każdym elemencie wyposażenia miejsca pracy.
Co się tyczy pieniążka kochanego, zarobki to najniższa krajowa wyrównywana dwudziestoprocentową premią. Kokosów się nie dorobicie bez dorabiania na nadgodzinach lub w sobotę. Jest wiele dodatków dla wytrwałych pracowników.

Jest miernie, ale nie najgorzej jeśli nie ma się wyjścia praca nie jest zła. Co do SPAMU powyżej mogę tylko uprzedzić czytających nie warto się tym przejmować. Jak napisałam wcześniej to ludzie stanowią problem nie praca.
3
pseudopsychopatolog 2015-03-03 08:59:15
Tak, ludzie są tu "specyficzni". Jednak po części wynika to z braku odpowiedniego wynagrodzenia za niełatwą pracę i poczucia braku szacunku. Między innymi z tych czynników rodzą się kompleksy, a jak ogólnie wiadomo, najlepiej dowartościować się dokopując drugiemu. Czyż nie? Podkreślam, że jest to jeden z wielu aspektów tej jakże złożonej sprawy. ;)
1
dno 2015-12-13 05:14:16
Wydaje mi się, że [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
wariatka bez przyszlosci 2016-04-22 00:23:24
Nie tylko szkolenia mają. Socjal też mega wporzo rozbudowany. Chcą wiedzieć wszystko o pracownikach. Ile mamy dzieci (bez slubu) i kochanków :-) Jak masz duzo kochanków, kochanek to cos dostaniesz. Jak masz zolte papiery to wal smialo... ciebie szukaja... waszych juz tam paru jest. Oczywiscie pisze to dla zartu bo wasze komentarze sa bez jaj. Gdzie sa Ci Panowieeee.... a kobiety obrażane na hali przez jednego tak zwanego brodatego bez kultury.... ciekawe czy ma podstawówkę pełną? Ważniejszy od prezesa a Dyrektor go się słucha hahahaha albo tak udaje bo mu dobrze
9
Nightre 2016-10-22 16:12:59
Najlepsze Miejsce w jakim Pracowałem, zostaje tam do emerytury, nie obchodzą mnie zarobki. Mili ludzie, mila atmosfera, zawsze jest co robić!
Zostaw swoją opinię o Zakłady Sprzętu Elektrogrzejnego SELFA - Szczecin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakłady Sprzętu Elektrogrzejnego SELFA