brak logo

Gold Group Incorporation Sp. z o.o.

Gorzów Wielkopolski

Opinie o Gold Group Incorporation Sp. z o.o.

on29 2011-12-05 15:10
To w koncu ta firma jest z Gorzowa czy Gdanska.
Wezcie sie zdecydujcie lepiej haha.
Obserwator 2011-12-08 12:07
Pewnie jest z Gorzowa Gdańskiego i oferuje jak w nazwie \"złote góry\" hehe
opi 2011-12-27 01:26
Pracowaliście w niej? Możecie dać jakąś konkretną opinię?? pozdro
mimi 2012-06-26 19:17
witam to moze powiesz czy pracowales w tej firmie
Departament Prawny 2013-01-21 14:49
dot. bezprawnego używania nazwy przedsiębiorstwa, powielania i publikowania informacji pomawiających i zniesławiających

Niniejszym działając w imieniu Gold Group Incorporation sp. z o.o. z siedzibą w Gdańsku, a także działając w trosce o poszanowanie prawa polskiego, jak również w trosce o przestrzeganie wszelkich praw niniejszym proszę o przestrzegania prawa, a w szczególności informujemy, iż:

Nazwa przedsiębiorstwa „GOLD GROUP INCORPORATION” podlega ochronie na podstawie trzech różnych zbiorów prawnych: ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji z dnia 16 kwietnia 1993 roku ( Dz.U. 1993r., Nr 47, poz.211 ), kodeksu handlowego z dnia 30 czerwca 1934 roku (artykuły 35, 37 i 38) oraz kodeksu cywilnego o dobrach osobistych z dnia 28 grudnia 1996 roku ( artykuły 23 i 24 ).
W związku z powyższym zabrania się naruszania powyższych przepisów prawa polskiego.

Ponadto zgodnie z obowiązującym prawem zabrania się używania, wykorzystywania i przetwarzania nazwy przedsiębiorstwa, w tym aspekcie „GOLD GROUP INCORPORATION”, ponadto zabrania używania, wykorzystywania i przetwarzania logo przedsiębiorstwa oraz wszelkich innych danych. W związku z powyższym zabrania się używania, wykorzystywania i przetwarzania danych osobowych właścicieli, udziałowców, zarządu i członków zarządu reprezentowanego przedsiębiorstwa, powyższe dotyczy także danych osobowych.

Ponadto wszelkie informacje podawane i publikowane przez, w szczególności informacje umieszczone na wszelkich stronach internetowych zawierają także nieprawdziwe informacje dotyczące powiązań między przedsiębiorcami, co także narusza art. 14 ust. 1 u.z.n.k. Zgodnie z tym artykułem, czynem nieuczciwej konkurencji jest rozpowszechnianie nieprawdziwych lub wprowadzających w błąd wiadomości o swoim lub innym przedsiębiorcy albo przedsiębiorstwie, w celu przysporzenia korzyści lub wyrządzenia szkody. Ponadto publikowane i umieszczone na stornach informacje jawnie nie tylko szydzących z przedsiębiorstwa, ale także jednoznacznie wprowadzają w błąd opinię publiczną, podając nieprawdziwe ze stanem faktycznym informacje, a co najważniejsze działają na szkodę przedsiębiorstwa, a także pomawiają przedsiębiorstwa oraz jej właścicieli, udziałowców, zarząd i członków zarządu, czym wyczerpują regulacje prawne, zagrożone karą grzywny albo karą ograniczenia wolności na podstawie art. 212 § 1 Kodeksu Karnego. Sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo karze pozbawienia wolności do roku jeżeli pomawia inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania (art. 212 § 2 k.k.). W razie skazania za zniesławienie sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego (art. 212 § 3 k.k.).

W związku z powyższym informujemy, że w najbliższym terminie wszystkie osoby zniesławiające i pomawiające dobre imię spółki jak również zniesławiajace i pomawiające nienaganny wizerunek kooperantów przedsiębiorstwa, a ponadto prawników Kancelarii i wszelkich Radców Prawnych wykonujących zawód Radcy Prawego zgodnie z ustawą o radcach prawnych zostaną poinformowane o toku prowadzonego postępowania w tej sprawie.
JA 2013-01-31 10:22
hahaha, to co - jak wyrażam opinie na temat produktu w portalu to popełniam przestępstwo bo zle napisaliście o produkcie samsunga - o boże przecież to jeszcze większy Gigant od TEJ firmy. Nie moge w to uwierzyć, procedura szantażu emocjonalno-prawnego wyżej wymienionego podmiotu jest bezpodstawna - każdy ma prawo wyrazić swoją subiektywna opinię na temat go interesujący.
Wiec praca w tej firmie jak państwu sie nasuwa będzie wyglądała prawdopodobnie tak jak wygląda post tej firmy.
1
AgentTomek 2013-01-31 17:49
...mniej więcej właśnie w ten sposób.
AgentTomek 2013-06-08 08:34
Idź do pracy gdziekolwiek, ale nie tam. Poczytaj sobie nieco o tej 'firmie' i wyciągnij wnioski.
ja 2013-11-12 16:32
zna ktos ta firme prosze o opinie????????
AgentTomek 2014-03-13 12:18
Taaaak, firma da Ci wszystko w co tylko chcesz uwierzyć, nawet gruszki na wierzbie jeśli masz ochotę. ( usunięte przez administratora )nic więcej. Nie mają nawet porządnej siedziby, wszędzie skrytki pocztowe.
gold 2014-03-13 18:30
Firma o której mowa to( usunięte przez administratora )które w dobrej wierze wpłaciły na konto tejże firmy pieniądze w kwocie 300 złotych, które miały być do zwrotu po przejściu szkolenia. Niestety, ale do możliwości uczestnictwa w szkoleniu nie doszło, a firma nie oddała pieniędzy, a dyrektor firmy twierdzi że ma prawo zatrzymać pieniądze, bo tak było w umowie. Wg. umowy, jeżeli zapisany uczestnik nie przybędzie na szkolenie w wyznaczonym terminie to przepadają mu pieniądze, ale termin szkolenia miał być dopasowany tak, aby każdej ze stron odpowiadała data ( tym bardziej, że szkolenie miało trwać tylko jeden dzień). Firma z premedytacją nie przedstawiła propozycji innych terminów, tak, aby nie oddać pieniędzy osobie, która podpisała z firmą umowę o pracę na zasadzie umowy zlecenia. Podsumowując, "w imieniu prawa " okrada osoby, a pan K. jest oszustem i manipulantem.
1
AgentTomek 2014-05-31 20:48
Dokładnie jak mówisz Jędrek, to te same oszołomy.
rasty 2014-08-25 11:09
Tak , to to samo bo kierownikiem jest jeden i ten sam klaun , firma do kitu , działa kiepsko i prędzej dostaniesz odszkodowanie z dobrej woli obcej osoby niż oni ci coś załatwią. Mi sprawę ( usunięte przez administratora )rok się z nimi bujałem , i nic nie załatwili poza przysyłaniem mi jakiś bredni, napisanych bez namysłu i zdjęć z pozycji zamyślonej pana R.K. Szkoda czasu na nich .
ffgg 2014-09-04 22:25
Czy ktoś w ogóle jest zadowolony z tej firmy i pana Klonowskiego? Czy ktoś otrzymał stosowne odszkodowanie o którym tak szeroko opowiada wszędzie pan R K. I jeszcze jedno, czy ktoś kto pracuje dla tej kancelarii otrzymał obiecane wynagrodzenie? Dla mnie jest to następna firma która wyłudza pieniądze. Czy na takiego gościa nie ma mocnych i nie ma prawa?
ffgg 2014-09-04 22:32
Przez dwa lata pracy zrobiłem około 80 spraw i nie otrzymałem ani grosza. Obiecał zaliczki i nic. Wstydzę się spojrzeć klientom w oczy. Sami sobie odpowiedzcie czy warto z tą FIRMĄ działać.
A 2014-12-02 19:49
UWAGA!!!
Uwaga na Kancelarie GGI.
Nie podejmujcie z tym człowiekiem żadnej współpracy.
Więcej napiszę w kolejnym poście.
PRZESTRZEGAM PRZED WSPÓŁPRACĄ Z TĄ FIRMĄ.
3
ffgg 2014-12-03 22:19
Jak się upomnisz o swoje to jesteś skreślony
ajwar 2016-06-16 18:55
pewnie tylko jakieś teorie spiskowe... nie wierze że takie afery mkogły mieć jakieś miejsce... wbrew pozorm branża ubezpieczeniowa to spokojna i uczciwa branża
Patrycja 2017-08-04 15:10
A jak obecnie wygląda praca w Gold Group Incorporation? Chętnie dowiemy się więcej od jej aktualnych pracowników. Na jakie warunki zatrudnienia można liczyć obecnie? Czy pracodawca zapewnia również dodatkowe benefity, czy też możliwości rozwoju? Dodatkowe informacje będą bardzo pomocne.
Zostaw swoją opinię o Gold Group Incorporation Sp. z o.o. - Gorzów Wielkopolski
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gold Group Incorporation Sp. z o.o.