brak logo

IteCom Sp. z o.o.

Krotoszyn

Opinie o IteCom Sp. z o.o.

aniol 2016-08-26 21:22
Bartek to wroci do ciebie wywolales wojne! Czekaj
4
Tomek 2016-08-27 14:08
Jest stare powiedzenie: ,,Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma". Jeśli Macie lepsze oferty to idźcie. Nie trzeba narzekać i oceniać subiektywnie- wolny wybór. Życzę wszystkim znalezienia pracy na miarę Swoich ambicji, umiejętności i oczekiwań.
1
BARTEK W 2016-08-29 16:57
Tak sobie pomyślałem, że dobrze aby nowi pracownicy firmy Itecom mieli świadomość umów, które muszą u Nas podpisać i znali ich zgodności z obowiązującymi przepisami prawa pracy. Zapraszam do zapoznania się z tą interesującą lekturą.

Poniżej zamieszczam link do artykułu:

http://www.infor.pl/prawo/praca/pracownik/97956,3,Kiedy-obowiazuje-zakaz-konkurencji-po-ustaniu-stosunku-pracy.html

http://czasopisma.beck.pl/monitor-prawa-pracy/artykul/odszkodowanie-w-umowie-o-zakazie-konkurencji-po-ustaniu-zatrudnienia-na-podstawie-orzecznictwa-sn/

Podsumowując:
1. W przypadku umów o zakazie konkurencji, po ustaniu stosunku pracy, pracodawca w okresie zakazu konkurencji zobowiązany jest płacić odszkodowanie pracownikowi w zamian za zachowanie tajemnicy w kwocie, która musi być zawarta w umowie. W Itecomowskich umowach nie ma informacji o odszkodowaniach dla pracownika.
2. Pracownik może odmówić podpisania umowy o zakazie konkurencji, jeżeli postanowienia tej umowy, łamią prawo pracy. (przy zatrudnieniu o umowę o pracę). W Itekomie umowy o zakazie konkurencji łamią prawo pracy. Pracownik nie może być zwolniony nie podpisując ich.

Umowy o zakazie konkurencji w Itecomie pełnią rolę straszaka, żeby pracownicy bali się opuścić firmę. Nic więcej nie znaczą .
2
ADAM 2016-09-01 09:31
znowu zwolnienia z działu inwestycji ?
Marian 2016-09-01 12:45
Cieszmy się póki nie ma jeszcze w Itecomie komornika :)
1
Emilia 2016-09-06 21:28
Marysia!!!!!!!!! Wypisz wymaluj brawo za słowa, które i tak nigdy nie dotrą to tych ludzi bo myślą, że są pępkami świata :) Wszyscy faceci uwielbiają czerwone spódniczki i buty więc co się dziwić :) Pozdrawiam Cie i odetchnij od tego toksycznego "świata"
3
Zarobiony w ch. 2016-09-09 15:33
Zarobki? Jakie zarobki? Dostajesz codziennie talerz zimnej zupy,4 kromki chleba i do roboty!!!!!!!!!
I tak się ciesz:."MY Ci dajemy możliwość pracowania". Możesz się wykazywać...
Diabeł 2016-09-10 13:56
Ciągłe donoszenie na siebie do szefa. Bezwzględna rywalizacja - po trupach do celu. Brak współpracy zespołowej. Sztuczność i stosowanie chwytów manipulacyjnych, aby zrealizować swoje cele. Gorąca atmosfera.
7
Pracownik 2016-09-10 20:36
Ale bzdury...
był pracownik 2016-09-14 10:34
W firmie trwa od wieków ta sama tradycja. Członek podlizuje się Prezesowi i próbuje coś naskrobać dla siebie. Szaremu pracownikowi nie przysługują żadne prawa. Ma robić to co rozkaże któryś z pseudo Dyrektorów. W działach osób którzy się ustawili i mają płacone za siedzenie i klikanie przed komputerkiem wieczne romanse między pracownikami i obgadywanie innych ludzi harujących po 300 godzin za marne grosze.
5
Jarek 2016-09-14 17:43
Marne grosze to jest minimalna krajowa. To wstyd! Itecom powinien się wstydzić, że zatrudnia ludzi za minimalną krajową. 1680 zł brutto czyli jakieś ok.1240 zł netto. Powodzenia z taką wypłatą. Firma niewolników..., Skoro Cię interesuje to ogłoszenie to się u nich zatrudnij, a nie piszesz kolejny komentarz, że jesteś "zainteresowany"... . Pojedź, umów się na rozmowę. Nie wstydź się . Będziesz świetnym monterem. Pozdrawiam osobę która pisze chyba 5, lub 6 komentarz że jest zainteresowana pracą serwisanta:) Jak się nie umie pisać komentarzy, które niby mają świadczyć, że jest zainteresowanie pracą w Itecomie to lepiej tego nie robić. Wystarczy prześledzić dodawane posty i zobaczyć ile razy powtarza się post. "nadal interesuje mnie ogłoszenie o pracę na stanowisko Monter / serwisant "Pisze to cały czas ta sama osoba z firmy dla jasności.
1
Witek 2016-09-15 21:05
Skąd wiesz, że zarobki są dobre? Ile zarabiasz elo?
lukasx 2016-09-16 22:26
Poczatek 12 zl netto na godzine
lukasx 2016-09-16 22:28
Niema sicjalu nic nie ma jest gola pensja w dodatku nie wiesz czy ci czego nie zapiepsza
1
lukasx 2016-09-16 22:29
Niema sicjalu nic nie ma jest gola pensja w dodatku nie wiesz czy ci czego nie zapiepsza
1
Witek 2016-09-17 09:05
Aha, czyli trzeba się trzymać od tej firmy z daleka, skoro potrafią zabrać coś od pensji i płacą jedynie 12 zł.
andrzej 2016-09-19 14:01
250zl brutto
ola 2016-09-19 20:54
Max1760zl
Waldek 2016-09-24 14:33
Średnia wynagrodzenie w Polsce to ok. 4000zł . Pozdrawiam niezorientowanych i odsyłam do linka:
http://abc-podatki.pl/srednie-wynagrodzenie-krajowe/

Jeżeli ktoś "chce przeżyć" to mu gratuluje :D, ja osobiście to chce żyć:)

W Itecomie jest wyzysk i tyle.
1
Waldek 2016-09-24 15:12
Proste wyliczenie: 4000 brutto, czyli gdzieś 2880zł netto. Podzielić na średnio 22 dni robocze po 8 godzin, czyli 176 godzin miesięcznie. Wychodzi ok 16 zł netto za godzinę pracy. Na budowie zwykły monter dostaje 15 zł netto za godzinę. Jak ktoś mówi że to jest dużo to mnie ogarnia dziki śmiech:D. Praca montera to praca fizyczna, nie siedzenie za biureczkiem.
Waldek 2016-09-24 16:31
To dam Ci kontakt do ekipy na budowie, potrzebują ludzi.... Nie marnuj się w tej firmie... Fachowcy powinni być przyzwoicie wynagradzani. Pozdrawiam.
Waldek 2016-09-25 09:42
2800 netto to normalna stawka. Jeżeli ktoś zarabia mniej, tak jak to mam miejsce w Itecomie, to jest wykorzystywany przez pracodawcę . Tak jak powiedziałeś Frank "w branży po tyle chodzą stawki ".
Adrian 2016-09-26 20:27
Nie wierzysz że tyle płacą? sprawdź..., zbliża się wielkimi krokami 200 komentarz. Kto go napisze? Czy będzie pozytywny czy negatywny? Dowiemy się z pewnością już niedługo:)
Marian 2016-09-27 20:39
Na początek 1200zł netto, a jak się sprawdzisz podwyższą do 1400 netto.
Mietek 2016-09-28 17:32
Niestety nie dbają o pozytywne stosunki między pracownikami i są kolejne zwolnienia..., Firma się zwija..., dużo nie zarobisz Radek. Trzeba uważać, bo potrafią obcinać pensje za błędy..
3
Michał 2016-09-30 18:18
Z tego co wiem, nikogo nie znaleźli, bo ludzie nie chcą się w tej firmie zatrudniać ze względu na atmosferę pracy, niskie zarobki, i brak pewności że nie dostanie się znienacka wypowiedzenia...
1
Darek 2016-10-02 16:27
Nie polecam firmy brak szacunku dla pracowników głupie pomysły prezesa w dodatku dyrektor który nie ma pojęcia o rzeczach którymi się zajmuję koleś nie jest techniczny w pracy zmusza pracowników do Suchania opowieści o swoim psie i jego super samochodach w pokoju siedzi z nim asystentka która myśli że jest kierownikiem dziewczyna kompletnie bez ambicji długo wymieniać dom wariatów .
5
Donald 2016-10-02 17:28
Definicja zarobków? hahahahahahaha :D . Już kilkakrotnie inne osoby poruszały temat zarobków. Zobaczy poprzednie komentarze.
Paweł 2016-10-02 17:35
Premią od podstawy zawsze jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] od szefa. Zawsze możesz na to liczyć...Odradzam prace w tej firmie. Szkoda , czasu, nerwów. Po Itecomie chodzi takie powiedzonko: " W Itecomie albo ktoś jest w trakcie leczenia, albo jest jeszcze niezdiagnozowany...".
1
biernacki 2016-10-04 19:16
nie pokazują bo firma się poddała z poszukiwaniem pracowników wynajmują ich od agencji pracy naj częściej na budowę ukrainców za 11,50 h
1
Romek 2016-10-05 22:05
Oferty pracy są cały czas widoczne:) Pozdrawiam:)
http://itecom.pl/praca/
Rysiek z Klanu 2016-10-08 12:38
Ludzie nie oglądają tych ofert, bo każdy prawie zna firmę Itecom :D, a gdzie są słynne oferty na lodziarzy? Czyściciela kibli? I klakiera szefa?:)
Leszek 2016-10-08 23:22
Wooow! Itecom daje umowę o prace! Nooo. To jest coś. Nikt inny nie zatrudnia na umowę o prace tylko Itecom :)
1
Korek 2016-10-09 13:52
Proponuje zacząć od pracy za darmo w Itecomie :D - na stażu: D
1
marek w 2016-10-10 18:58
czysta prawda dziwie się że prezes słucha Dyrektora Bartłomieja przecież to Debil
2
waldek 2016-10-10 20:15
Hahahah wez nie badz śmieszny
Mietek 2016-10-12 20:39
O ile mi wiadomo to forum ma na celu przybliżenie warunków pracy i płacy w firmie ITECOM , a nie spamowaniu w co drugim poście że: "jest super praca montera/serwisanta". Hahahahahahahahaha. Kabareton:D. Nikt tu nie szuka ofert pracy, tylko szuka opinii. Do szukania pracy są zdecydowanie lepsze miejsca. Pozdrawiam tego " Kabareciarza" co opowiada cały czas o pracy montera/serwisanta. Wiemy już wszyscy doskonale że to super fucha, ale może spróbuj gdzie indziej. Wisi u Was na stronie internetowej miesiącami ogłoszenie. Hmm..., Nie wiem... Może spróbujcie w inny sposób....,Może spróbujcie pochodzić po domach i mieszkaniach w Krotoszynie? Trochę Was tam w firmie jest. W kilka dni przejdziecie cały Krotoszyn. Może ktoś się znajdzie "napalony" na pracę montera/serwisanta.
2
Bartek 2016-10-15 22:16
W normalnych firmach zatrudniają pracownika na umowę i go uczą.., Dziś staż jest synonimem wykorzystywania pracownika. Wystarczy przeczytać opinie dziewczyny, która została zatrudniona na staż w Itecomie i zrezygnowała. Komentarz jest na tym forum.
3
Niky 2016-10-16 16:23
Nie pojawiło się nowe, bo wiszą wciąż stare ogłoszenia, kabaret :D, hahahahaha:)
1
annia 2016-10-18 19:46
Firma jest nie powazna zapraszaja na rozmowe a pozniej nik nic nie wie
5
radek 2016-10-21 18:30
Zapomniałem dodać, że trzeba być koniecznie lizusem i donosić na swoich kolegów i koleżanki, bo tego oczekuje szef - warunek bezwzględny.
2
Bartlomiej 2016-10-25 19:03
Jesli tu jest tyle opinie to cos jest na rzeczy
2
Jerzy 2016-12-19 21:59
Cos nowego?
1
Marek 2016-12-23 19:25
Bez zmian. Sama lipa....
Były pracownik 2017-01-09 14:18
Witam , z ciekawości wszedłem na te forum.Nie po to by wylewać żale jako były pracownik Ale uswiadomić sobie jak dobrze zrobiłem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] c z tej firmy. :-) Jeśli komuś przyda sie opinia , to nie polecam pracy w tej firmie
5
Damiano 2017-02-06 20:46
Ciekawa praca tylko trzeba pamiętać żeby przed rozpoczęciem pracy w tej firmie mieć swoje narzędzia żeby na serwis nie jechać z tapeciakiem i wygietym wkrętarkiem od Pana Pietrzaka..
1
AngelaMerkel 2017-02-11 15:43
W google wpisuję itecom i na pierwszej pozycji piękna reklama ich 20tys długo? Tutaj coraz lepiej się dzieje widze... Pan Dyrektor wstydziłby się tutaj czegokolwiek pisać bo to wstyd dla firmy jeśli ma tak złe oceny jeśli chodzi o szacunek dla pracownika i należałoby z tym coś zrobić, a nie się mądrzyć i udawać, że nic złego się nie dzieje. W sumie nie pamięta jak to już było być nikim w jakiejkolwiek firmie, a chyba większość ludzi takimi się tam czuje. Paru góru, którzy kiedyś będą niżej niż wy jak to padnie. Osobiście odradzam pracę w tej firmie i proponuję szukać pracy gdzie i płaca będzie dobra i atmosfera, a najważniejsze ludzie normalni ludzcy. Tutaj pewne jest jedynie tyle, że można szybko trafić na bruk.

pozdrawiam
2
brzuszek 2017-02-23 07:38
ale jaja też są gratuluję tym co robią w konia itecom i zabierają im klientów pracując w itecom
BangBang 2017-02-23 10:43
Szczerze odradzam. W tak strasznej atmosferze jeszcze w życiu nie pracowałem. Ciągłe straszenie pracownika, zmuszanie do nadużyć i pracy za darmo po godzinach. W tej firmie kolega z pracy to osoba która ma na Ciebie szukać haka i zaszczuć Cię abyś pracował jak niemyślący niewolnik najlepiej jak przy tym wiedział będzie o tym super szef lub członek zarządu. Jak będziesz podejmował jakąś decyzje w dobrej wierze w tej firmie to miej na kilka podpisów lub maili bo inaczej zwalą winę na Ciebie. Za ogólnie panujący chaos w firmie odpowiadają 3 osoby które skutecznie Cię zniechęcą do pracy w niej i obarczą winą za każde minimalne potknięcie. To jest liga świętych która co by nie robiła jest nie do ruszenia prze prezesa. Myślę że to ostanie podrygi tej firmy. Jedyny "plus" całości to niska pensja na czas.
Po takim zachowaniu czymś takim nie dziwie się że firma ma takie duże długi i traci płynność.
3
Sperma 2017-03-23 17:07
Firma Itecom/Icecom/Dk Technology to spółka mająca znamiona mafijnej organizacji przestępczej. Konstruują umowy niezgodne z prawem, nękają i zastraszają pracowników. Mam nadzieję że odpowiednie urzędy zajmą się panem Markiem Kaniewskim i jego "pieskami" .
1
Zostaw swoją opinię o IteCom Sp. z o.o. - Krotoszyn
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IteCom Sp. z o.o.