brak logo

Drukarnia TOLEK

Mikołów

Opinie o Drukarnia TOLEK

A 2009-12-01 14:25:11
W dziale handlowym właśnie. Jeżeli jesteś osobą młodą, dynamiczną, lubisz pracować w firmie z perspektywami, to Tolek nie jest dla ciebie. Nie dogadasz się z kierownictwem.
gal anonim 2009-12-24 14:22:36
a jak z zarobkami na ctp??
wieloletni pracownik 2009-12-28 13:01:51
Ja pracuję w tej firmie już ponad 10 lat i nie jestem tak sceptyczną osobą.Są co prawda dobre i złe strony ,ale jak mówi przysłowie-najlepiej jest tam gdzie nas nie ma.Dla jednych praca w marketingu jest bardzo perspektywiczna,inni wola sprzedawać kredyty w baku i się rozwijać.To zalezy od priorytetów.Co do kierownictwa jest OK ,tylko trzeba umieć rozmawiać i do wszystkiego mieć odpowiedni dystans -wtedy wszysto sie będzie układało.Pozdrawiam
anonim 2011-02-17 11:17:17
odradzam prace w tej drukarni. Płaca (jak już ktoś wspominał) nie adekwatna to tego co robimy, poza tym z dnia na dzień jest coraz gorzej a kierownictwo fatalne, jak pracował kiedyś (usunięte przez administratora) to było ok a teraz to można powiedzieć nie pamięta wół jak cielęciem był.
Anonim 2011-06-19 19:03:34
Pracuje w tej firmie od pewnego czasu i panuje tam (usunięte przez administratora) na ludziach. Jeśli ktoś lubi pracować nadgodziny i w weekendy i potem nic z wypłaty nie mieć to zapraszam. Kierownictwo fatalne które kompletnie nie zna się na wykonywaniu swojej pracy. Jeśli szanujesz się i szukasz pracy w miłej atmosferze to ta drukarnia nie dla Ciebie. Słyszałem wiele opinii negatywnych o tym zakładzie ale pracując tam to nic.
ja 2012-01-19 14:28:33
czyli ty też się nie szanujesz,nie lubisz pracowac w miłej atmosferze oraz nic nie miec z wypłaty.Gratuluję wyboru!!!!!!!!a tak poza wszystkim to weekendy zdarzają sie rzadko,kierownictwo jest na poziomie (w przeciwieństwie do niektórych-widocznie odstajesz)a wypłata jest zawsze na czas i to jest ważne-lubisz inną atmosferę idż do marketu albo do spożywczaka-TAM BĘDZIESZ MIAŁ LEPIEJ (usunięte przez administratora) !!!!!!!!!!!!
Anonim 2012-04-11 23:42:25
ja - 2012-01-19 14:28:33

czyli ty też się nie szanujesz,nie lubisz pracowac w miłej atmosferze oraz nic nie miec z wypłaty.Gratuluję wyboru!!!!!!!!a tak poza wszystkim to weekendy zdarzają sie rzadko,kierownictwo jest na poziomie (w przeciwieństwie do niektórych-widocznie odstajesz)a wypłata jest zawsze na czas i to jest ważne-lubisz inną atmosferę idż do marketu albo do spożywczaka-TAM BĘDZIESZ MIAŁ LEPIEJ (usunięte przez administratora) !!!!!!!!!!!!
Jak czytam ten post to po prostu śmiech na sali. Widać że chyba w innej drukarni pracujesz niż inni,albo sam jesteś jednym z kierowników i bronisz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e firmy. (usunięte przez administratora) na potęgę w tej drukarni, zmuszają do prac w weekendy i nadgodziny a potem zabierają premie. Atmosfera fatalna. a kultura kierownictwa zerowa, Ogólnie Tolek to dno a nie fachowa drukarnia. TYLE W TEMACIE.
anon 2012-07-13 12:23:23
faktycznie chyba że ty w innej drukarni pracujesz. jakie wypłaty na czas o czym ty gadasz nie rób ludziom nadziei
x6 2014-01-18 20:52:44
witam zgadzam sie z ta opinia ze tolek to samo dno. pracowalem w tolku(usunięte przez administratora). z kierownictwem nie idzie sie wogole dogadac(usunięte przez administratora)
t 2014-01-22 15:09:42
tolek to jest dobra i fajna firma kierownictwo tez jest ok tylko potrzebuja (usunięte przez administratora)
anonim 2014-01-23 16:01:27
W TOLKU NIC NIE JEST AKTUALNE A Z LUDZI ROBIA (usunięte przez administratora)
anonim 2014-01-27 20:29:27
CHOPIE ZASTANOW SIE CZY CHCESZ PRACOWAC W TOLKU. KIEROWNICTWO FATALNE I CIAGLE IM NIC NIE PASUJE,(usunięte przez administratora)
anonim 2014-01-29 20:41:14
ja nie pisze wulgaryzmow tylko jak ludzie pisza prawde o tolku to administrator to usowa nie polecam ci tej pracy. w tolku pracowalam 10 lat nie szanoja wogole pracownikow
anonim 2014-02-01 16:00:27
zgadzam sie z ta opinia
1
x 2014-02-09 21:02:55
w tolku nikt nie szanuje pracownikow musimy robic nadgodziny i nawet weekendy a wynagrodzenie fatalne i nie w terminie
x 2014-02-17 19:29:14
ale w tolku niestety tak jest jak sie nie dostosujesz do ich wymagan to masz po premi.
x 2014-02-17 19:31:45
albo cie zwalniaja z roboty
pracujący wiele lat 2014-02-28 12:15:05
kiedy oststnio kogos zwolnili bo sobie nie przypomninam...no może za alkohol oststnio ale to na własne życzenie.A tak to dawno mikogo także NIE PRZESADZAJCIE LUDZIE BO TU NAPRAWDE NIE JEST ŹLE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
ROKO 2014-04-04 22:42:31
W Tolku nie jest różowo.Zarobki niskie- najniższa krajowa,człowiek sie narobi i guzik z tego ma.Nie docenia sie fachowców,wyzysk człowieka przez człowieka.A propo nadgodzin sorki x ale piszesz bzdury nikt cie nie zmusza do nadgodzin,twoja wola że przychodzisz weekendy.Nie pamietam kiedy ostatnio były zwolnienia chociaż niektórych przydałoby sie wyrzucić za pijaństwo i nieróbstwo.
pracujący wiele lat 2014-04-10 11:55:35
ZGADZAM SIE W 100% Z PRZEDMÓWCĄ!!!!!!Już nawet dochodza słuchy,że jak lubisz pić a chcesz mimo to pracowac to idź do tolka bo tu się to toleruje :/ firma kogucik :/ hahaha.....ale szczerze..nie jest źle..fakt zarobki mogłyby byc wyższe ale uczciwie powiedziawszy nie ma tu terroru i jest OK. MOŻE KIEDYSktos pójdzie po romum do głowy i da się przekonać że pijakow nie trzyma sie w firmie jezeli dba się o prestiż i dobre imię....może kiedyś ZOBACZYMY !!!!!!!!!!!!
pracujący wiele lat 2014-04-10 12:00:50
No i jeszcze dla poprawy atmosfery na dziale itroligatorni przydałoby się zwolnić dwie panie...no jedna myśli że jest nie do ruszenia a druga udaje niezastąpioną :/ PORAŻKA POPROSTU :(((((( są z dwóch różnych zmian więc byłoby po równo :)
ja 2014-06-04 10:12:27
niestety..prawda i to jest przerażające :(
Klient 2014-08-04 18:33:08
TO co się dzieje w Drukarni to już przegięcie pały.
Narąbany pracownik skaka do drugiego ,dostaje po papie a szefostwo patrzy się na to i zero reakcji oraz konsekfęcji
zdziwiona 2014-08-09 17:18:40
Skaka ? Konsekfęcji ? ....mowa polska trudna być..hahaha, ale rzeczywiscie to prawda zero reakcji :/ co prawda ten co oberwal to mu sie nalezalo ale konsekwencje powinny byc wyciagniete.no ale coz w tolku mozna pic i sie bic byle w firmowej koszulce...-.- koszmar
zdziwiona 2014-08-09 17:28:32
W woli wyjasnienia,zostaly zakupione koszulki dla nas tz pracownikow produkcji i mamy jasno powiedziane ze jej brak wiaze sie z wyciagnieciem konsekwencji...ale nie wiadomo jakich...za bojki i pijanstwo nie ma kar ale za brak koszulki tak :/ upal gruba zielona koszulka zero klimatyzacji i brak zrozumienia dla niepijacych uczciwych pracownikow -.-
:( 2014-08-12 19:11:31
Ciekawe czemu nie pisze sie o dobrych rzeczach,moze ich nie ma?administaracja pelna bo pytalam niedawno a dzial handlowy mnie nie interesuje,opinia idzie w swiat,szkoda ze tylko o zlych rzeczach,w takim przypadku jak w tolku konsekwencje powinny byc wyxiagniete natychmiast,ale do tego jest potrzebna zdecydowana decyzja szefa i brak sentymentow..niestety tam tego chyba brakuje :/ poprosimy o pozytywy pracy w tolku zeby zachecal a nie odrazal :/
zdegustowana opinia : klient 2014-08-27 12:14:20
Bardzo proszę jak już zamieszczacie jakiekolwiek wpisy nie kompromitujcie się ludzie poprawna polszczyzna i ortografią.Jeżeli ktoś jest niedouczony to proszę nie wpisywać tutaj żadnych komentarzy ,ponieważ to się nawet źle czyta ,dziękuje za uwagę!
1
ja 2014-08-28 17:30:43
A moze wybrac sie do drukarni byloby dobrym rozwiazaniem? Zlozyc CV moze isc na rozmowe z szefem? Nie interesuje mnie produkcja a wszedzie indziej jest pelno,wiec mowie pas,ale probowac trzeba jezeli pani zalezy.Powodzenia.
1
pracownik 2014-09-10 17:52:57
Polecam wybrac sie na rozmowe osobiscie,pracodawca ceni osoby z wyksztalceniem,a na pewno zdobedziesz szybko doswiadczeniem
zdegustowana 2014-10-07 11:06:04
Tak te panie psuja atmosfere,jedna warta drugiej,klamstwo obluda,zwalanie wszystkiego na innych aby same byly nieskazitelne,wszyscy wkolo to widza oprocz osoby najwazniejszej,bez nich praca idzie miarowo planowo z nimi do wsxystkiego jest pisana profesura.opiznianie produkcji mierzenie wszystkiego na setki mm,porazka totalna i az sie nie chce tu chodzic,mamy tylko nadzieje ze co niktorzy otworza w koncu oczy i sis ich pozbeda a atmosfera ulegnie diametralnej zmianie,czego cakej naszej produkcji zycze
1
kombajn stach 2015-01-19 13:00:21
ja wykształcenie spore mam jeżeli chodzi o techniki drukarskie i czy w związku z tym mogę przy okazji zatrudnienia liczyć na wyższe zarobki i lepsze warunki pracy od standardowych pracowników? oczywiście oczekuję że umowa i warunki zatrudnienia będą negocjowane ze mną indywidualnie a nie podana mi będzie umowa z kopiarki. czy osiągnę to u nich?
ben 2015-01-20 05:56:48
W tolku jest akord,wiec ile wypracujesz/wydrukujesz tyle zarobisz
GIGI 2015-01-30 19:38:28
Nie licz na wysokie zarobki i nie licz na lepsze warunki pracy.W Tolku robia bez wykształcenia i zarabiaja na równi z wykształconymi i doświadczonymi.
women 2015-03-21 08:44:37
Zalezy na jakim stanowisku te 1700 zl
dział HR 2015-03-24 15:12:26
Szanowny Panie, chętnie zatrudnimy pracownika, który podejmie pracę jako operator maszyn introligatorskich takich jak trójnóż, oklejarka, krajarka czy falcerka. Gwarantujemy, że zarobki wynoszą 1700 zł i więcej, więc jeśli byłby Pan zainteresowany to zapraszam do drukarni do działu kadr. Pozdrawiam.
zatrudniona 2016-06-02 14:55:07
Przeczytałam teraz wszystkie opinie o TOLKU i uważam , że te negatywne to od osób już tu nie pracując ych.Firma jak każda inna, sa złe i dobre strony, ale wiekszośc to dobre. Szefi kierownictwo jest super i zawsze można w każdej sprawie sie dogadać. Wypłaty w terminie, a poslizg jeżeli był to dzień, dwa i to tylko premie bo podstawa zawsze wypłacana w terminie. Praca spokojna, bez stresóW, krzyków. Nadgodziny wypłacane od pierwszej do ostatniej uczciwue, a nawet więcej niż powinno być.
Polecam firmę i pracę. Zawsze lepiej jest tam gdzie nas nie ma, ale Tolek to na prawdę frima z tradycjami i bardzo uczciwa.
Pozdrawiam
3
Zatrudnieni 2016-06-10 14:24:36
Chyba to są jakieś jaja i wierutne bzdury.
4
Stanislaw P 2016-10-20 18:15:11
twoj stary
2
:) 2016-11-10 22:52:41
Z tym płaceniem to mogło by być lepiej ,powinienem mieć kasę 10 i już jeśli chodzi o liczenie nadgodzin i np L4 to ten mały Karakan z biura liczący wypłaty mógłby się się lepiej douczyć jak je liczyć , a nie wypisywać jakieś bzdurne instrukcje ps. tej pincety używa chyba twój mąż . Inna protegowana mogła by se kupić liczydło i poprawnie liczyc i zamawiać papier nie mówiąc już o wyzywaniu innych na portalach społecznościowych w godzinach pracy . A szczytem jest nasz mechanik LEŃ do entej potęgi byle by nic nie robić a jak już to z łaska lub byle pierdołe wywozić do kogoś innego bo głupiej dziury wiertarka nie chce mu sie zrobić.Lepiej se spać na zapleczu
6
Pracownik 2016-11-20 00:34:45
Witam serdecznie

Jestem pracownikiem drukarni od czasów zanim "Tolek" przejął firmę i nie widzę powodów do narzekań, choć jak zawsze mogło by być lepiej, a powiedzenie "wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma" jest jak najbardziej na miejscu. Przekonało się już kilku pracowników, którzy jak szybko poszli, tak szybko wrócili, a co nieliczni po kilku latach, i podobno będą następni ale to nic pewnego.

A teraz konkrety na plus;

1. mamy stałą prace;
2. wypłata zawsze na czas;
3. stabilna pozycja na rynku;
4. wypłacane nadgodziny, a nie do wybrania jak to jest w wielu firmach;

I przyszedł czas na minusy;

Zacznijmy od "góry"

1. Właściciel drukarni miły, sympatyczny, ale nie traktuje pracowników tak samo, są równi i równiejsi.
Ale jak by się poszło z jakimś problemem to zawsze służy pomocą, i to akurat na plus;
2. Szef produkcji, cham i prostak, myśli że kim on to nie jest, a nie pamięta wół jak cielęciem był.
Załatwił ciepłą posadę żonie i są nie do ruszenia, a małżonka nawet liczyć dobrze nie potrafi.
A jak policzy źle papier to "szef" staje na głowie, i robi wszystko żeby właściciel się nie dowiedział.
3. Pani licząca wypłaty niech naprawdę idzie na jakieś szkolenie, bo coś jej to nie idzie.
A do tego wszystkiego niech sobie załatwi kurs dobrego wychowania, bo zachowuje się jak by była najważniejsza na zakładzie, a pracownicy dla niej to zło konieczne.
4. A teraz pracownicy, czyli najważniejsi ludzie na zakładzie;
mamy naprawdę wielu fachowców, którzy znają się na robocie a się ich nie docenia, i te słowa kieruję do właściciela, ale jest kilka osób co (za przeproszeniem) "wyżej srają jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mają", a szczytem wszystkiego są dwaj panowie wózkowi sorry ale większych matołów to ja nie widziałem.

Pozdrawiam serdecznie
Pracownik
7
:-@@@ 2016-11-20 01:28:44
A pijaństwo na zakładzie bylo i jest, moze nie tak jak kiedys ale jest i tego nikt nie widzi wystarczy wejsc na magazyn a pani 'M' wiecznie wstawiona a i na portierni Panowie sie nie oszczedzaja i panowie na wuzku widlowym tego nikt nie widzi jak to bylo napisane wczesniej wazne ze w koszulce Tolek
1
na miejscu 2016-11-20 04:41:00
Z tymi wózkowymi to podobno jest tak że lepiej mieć głupich bo o pieniądze nie pytają a że czasem paletę koleżance na nogę spusci to nic albo jadąc z drukiem zapatrzy się na jakąś wypiera [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i wywali
2
na miejscu 2016-11-20 04:46:03
Z tymi wózkowymi to podobno jest tak że lepiej mieć głupich bo o pieniądze nie pytają a że czasem paletę koleżance na nogę spusci to nic albo jadąc z drukiem zapatrzy się na jakąś wypieta [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i wywali
Iwona 2016-11-21 11:41:21
Witam
Po pierwsze - z całym szacunkiem nie mąż mi załatwił ciepłą posadę tylko pewna Pani, która nie mogła znieść mojej obecności na dziale introligatornii - jakby sie czegos obawiając.
Po drugie - o wszystkich moich pomyłkach szef jest zorientowany - bylo ich z mojej winy w tym roku dwie -udokumentowne fakturami i ich korektami, inne drobne pomyłki to papier wykorzystany od razu na inne prace. Nie ma zalegającego papieru, co jest regularnie sprawdzanie przez Szefa i co kilka dni dokładnie omawiane ze mną.
Po trzecie - wyzywanie anonimowo w internecie, obrażanie i oczernianie należy do osób, które są zakompleksione i niewiele osiągnęły w swoim życiu. Proszę pamiętać, że nie jesteśmy całkowicie anonimowi w sieci każda działalność podejmowana w sieci pozostawia po sobie cyfrowy ślad – adres IP użytkownika.
Po czwarte - w głowie się nie mieści jak można tak wrednie i wurgarnie za przeproszeniem srać do własnego gniazda. Na żadną drukarnie albo nie ma wcale albo jest kilka wpisów, które są raczej zalami ludzi tam już nie pracujących, a u nas to pracownicy (obecni,byli) rzucają argumentami czasami niesprawdzonymi i do tego bardzo obraźliwymi.
Po piąte - nigdzie nie ma różowo, a nasza drukarnia na prawdę wypada dobrze na tle innych zakładów pracy, płatności, zarobków i atmosfery (dodam za naszym Szefem - Rodzinnej) .
Po szóste - wszystkim anonimowym "wpisywaczom" proponuję zdobyc się na odwagę i iśc na konstruktywną rozmowę do szefa, a nie wyżalac się anonimowo przy okazji obrażając w stosunku do kilku ludzi zupełnie bezpodstawnie. Wyzywanie od chamów i prostaków troszkę nie na mejscu bo nie sądzę, ze autor anonimowego posta to tryskający elokokwencją, inteligencja i nienaganna kultura człowiek.
Po szóste - rozumiem, że autorzy postów wyżej to sami nieomylni, bardzo pracowici fachowcy nie mający sobie nic do zarzucenia i w 100% wykorzystujący swój czas pracy.
No po prostu ideał pracownika!
Pozdrawiam
Iwona G.
5
pracownik 2016-11-21 19:28:05
ha ha ha
4
na miejsciu 2016-11-21 19:47:31
Zarobki bardzo dobre, mila atmosfera pracy , mili i sympatyczni ludzie .
3
@@@@@ 2016-11-21 20:36:29
Sama nie wierzysz w to co piszesz!!!
3
Drukarz 2016-11-21 22:28:58
Jakie stawki maja tam teraz drukarze ?
:) 2016-11-23 22:49:10
Akord ile zjedziesz tyle dostaniesz
Daniel 2016-12-01 01:07:12
xD
Zostaw swoją opinię o Drukarnia TOLEK - Mikołów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Drukarnia TOLEK