brak logo

Famor

Bydgoszcz

Opinie o Famor

onnn 2014-09-11 19:56
jedna wielka żenada,ten Famor pracowałem tam i brak słów co do wynagrodzenia i do organizacji pracy.
6
angi 2014-10-22 16:38
Zarobki słabe, brud, smród, przemądrzali szefowie nie znający się niczym (szczególnie taki jeden niski), socjal nie istnieje, łazienki gorsze jak na dworcach w minionej epoce. Generalnie mogło by być lepiej
6
roci 2014-11-03 16:50
niema ludzi nie zastąpionych ,emeryci w domach a niech pracują ci co niemają pracy.
4
MIKI 2014-11-03 18:19
Famor jest ok ja tam nie narzekam
5
Gniot 2014-11-06 22:10
Zarobki słabe!!!Do emerytów mic nie mam niech pracują jak mają siłe a jak ktoś twierdzi że zakład niedogrzany w zimie to niech sie za robote wezmie.
2
q 2015-01-31 17:26
Łazienki napewno nie spełniąja norm sanitarnych,nie wspominając o tym że nie ma w nich papieru - trzeba sobie z domu przynieść. Generalnie chlew, jak przyjeżdża jakaś delegacja to jest akcja czystość czyli pudrowanie pryszcza.
4
romek 2015-03-06 11:46
mi się wydaje, że spokojnie mozna u nich popracować jakiś czas, a tak poza tym to chyba też dobrze płacą? też pewnie to wszystko zaley od tego jakie się ma konkretnie stanowisko i jaki zakres obowiązków.. a poza tym to zastanawiam się czy warto teraz u nich pracować jeśli chodzi o atmosfere w firmie.
1
qwerty 2015-04-07 22:52
Średnio jest, zarobki też średnie
1
kokokok 2015-04-28 16:44
Relikt jakich mało, firma ogólnie mówiąc zaniedbana i zniszczona. Wystarczy popatrzeć na obejście które swoim wyglądem po prostu odstrasza.
5
1 2015-08-21 18:21
Generalnie na początek nie jest źle przynajmniej na produkcji. Pracowałem kilka lat, trochę wkrętów się wkręciło i nitów zacisnęło. Fakt że firma trochę zmęczona, ale widać postępy.
Atmosfera jest fajna no poza nagonką na dział projektowy - czasem aż za bardzo widać złośliwości kierowane w ich stronę. Ale jak mi mówiono to podobno normalne.
1
lok 2015-10-27 17:29
Wszędzie braki - łazienki zniszczone i nie myte, w zimę zawsze zimno 8 stopni na hali jest normą, w czasie deszczu u kapie na głowę. Co do zarobków to są kiepskie, ci co donoszą na innych maja lepsze. Premii nie ma i nie było, na święta można dostac 200 zł - śmiech na sali lepiej by nic nie dawali. Na urlop iść nie można bo robota - niektórzy mają urlopy z kilku lat i im przepadają.
Najlepiej jest jak przyjeżdza jakaś kontrola albo delegacja to i ciepło jest, i odzież ochronna się znajduje, ba nawet władza jest wtedy normalna
3
klo 2015-11-06 23:17
1500 na reke dla slusarza. nawet ukrainiec nie przyjdzie
3
hmmm 2015-12-08 10:43
wiec tak pracowałem w famorze przez ponad rok na CNC doświadczyłem mobing ze strony pracowników co pracowali tam od wielu lat bo cos im ciagle nie pasowało co do mnie za wszekla cene chcieli mnie sie pozbyc z zakładu warunki pracy tam sa wrecz katastrofalne !!! oraz czesto łamia kodeks pracy tzn siedzenie w pracy po 16 godzin itp
4
hmmm 2015-12-08 10:43
wiec tak pracowałem w famorze przez ponad rok na CNC doświadczyłem mobing ze strony pracowników co pracowali tam od wielu lat bo cos im ciagle nie pasowało co do mnie za wszekla cene chcieli mnie sie pozbyc z zakładu warunki pracy tam sa wrecz katastrofalne !!! oraz czesto łamia kodeks pracy tzn siedzenie w pracy po 16 godzin itp
1
lllllllllllll 2015-12-12 16:53
Nie boją sie o stolki tylko szanują robote- nowy robi za szybko i wtedy nadgodzin nie można brać. Najlepiej sie pracuje w nocy jak nie ma mistrza i kierownikai nie powiedziane ze robisz wtedy dla firmy :)
1
lulek 2015-12-21 21:17
Nadgodziny są jak jest robota placą 200%. Najważniejsze że na nadgodzinach nie ma kierownika i mistrza a dalej to wiadomo
1
r2d2 2016-01-14 20:47
Kolos na glinianych nogach. Oszczędzają na wszystkim, kilkuletnie zalegle urlopy, na ogrzewaniu i na czystości.
Znaczna część kadry to emeryci, nowinki techniczne i wszelkie nowosci są niemile widziane. Zarobki jedne z gorszych w bdg
Z plusów to można palić i nie trzeba się spieszyć
2
stalowy 2016-06-01 17:54
Toruń wita uczciwością, chyba że chcesz robić w Bydgoszczy, więc o co chodzi?


sede 2016-07-14 21:16
Od wiosny są wolne 2 piątki w miesiącu bo roboty nie ma, bo za duzo ludzi pracuje, bo koszty, ale jak chcesz wziąć urlop wypoczynkowy (zazwyczaj z zeszłego roku) to zawsze jest marudzenie i wpędzanie w poczucie winy bo tyle roboty, bo konstruktory wymyslajo zmiany, bo zaopatrzenie nie kupiło na czas, bo nie ma planowania, kto to zrobi zamiast ciebie, zostawisz nas z tym itp.
Nadgodziny to fikcja
1
sede 2016-07-20 18:22
Nikogo nie zwalniają bo przecież niewolników się sprzedaje a nie zwalnia.
5
Mike 2016-10-18 17:59
Jest za dobrze.Narzekają tylko lewusy.Zrozumieją jak dobrze było kiedy wszystko się skończy. A skończy się tylko i wyłącznie dzięki nim,lewusom którzy poza narzekaniem nie potrafią nic zrobić. Tylko patrzą na zegarek,kiedy będzie czternasta godzina.Pozdrawiam Famorowców.Większość to uczciwi i solidni ludzie.Resztę wywaliłbym za działanie na szkodę firmy.Niestety ale takie są fakty.
6
moimili 2016-10-18 19:38
Ja mam wrażenie, że sporo takich negatywów wylewają z siebie osoby, które po prostu chcą pracy lekkiej, w której nie muszą za wiele dac od siebie. A przecież to nie tędy droga
3
Mike 2016-10-27 13:38
Są nadgodziny.Po co bzdury piszesz?
2
D..k 2016-11-27 17:46
Dział zaopatrzenia to dział na potrzeby firmy, zaopatruje poszczególne działy w odpowiednie materiały. Dobry zaopatrzeniowiec nie siedzi za biurkiem tylko pracuje w terenie. Jednak niektóre sprawy trzeba załatwiać telefonicznie. Najwidoczniej zamiast dzwonić do działu handlowego dzwonisz do zaopatrzenia.
Kilka tygodni na realizację zamówienia tak małego to nie jest aż tak dużo biorąc pod uwagę że nikt nie zaryzykuje zawalenia kontraktu dla kilku opraw. Kilka opraw można kupić w jednej z hurtowni z którymi współpracujemy. Famor to producent a nie hurtownia. Produkujemy wyroby specjalistyczne wymagające odbiorów Inspektorów odpowiednich jednostek certyfikujących. Stąd te terminy.
2
D..k 2016-11-27 18:12
Każda firma spotyka się z pewnymi kłopotami. Ważne jak sobie z nimi radzi. Zwolnić zawsze można ale doświadczonego pracownika nie jest tak łatwo zatrudnić, znaleźć. Pierwszy lepszy z ulicy potrzebuje czasem kilku miesięcy żeby poznać wymagania metody przepisy specjalne przyrządy istniejące tylko tu. Urlop - prosta sprawa, piszesz wniosek i masz. Postępuje zgodnie z kodeksem pracy a urlop nie przesadnie. Jak chcesz urlop z dnia na dzień to się nie dziw. Powiadomił z wyprzedzeniem a nie będziesz miał z urlopem kłopotu. Powtarzam kodeks pracy, nie bądź jak dziecko jesteś regularnie szkolony z zakresu BHP wystarczy tylko słuchać a jak nie rozumiesz to pytaj. Potem masz pretensje do wszystkich ale nie do siebie.
1
sss 2017-01-09 17:06
Młodzi uciekają z firmy bo widzą że to wszystko na głowie stoi
3
TJ 2017-01-11 10:43
W firmie syf. Zimno i brak pracy. Więcej administracji niż pracowników wytwórczych.
3
Ja 2017-01-30 17:41
Trzeba uciekać. Żadnych perspektyw. Praca od poniedziałku do czwartku.
Obcinają wynagrodzenie o 20 %. O tym nie mówią przy zatrudnianiu.
3
robotnik 2017-02-07 08:46
Zamarzniemy.. \0siem stopni nna maszynach. \nie wytrzymam.\
\czy w tym kraju niie ma przepisów\/
2
ksyk 2017-02-09 08:47
Wszystko się wali. Mało pracy. Bez prspektyw. Praca w zimnym bunkrze z lat 50tych. Słaba kasa. Ciągle dni wolne bez wynagrodzeń.
4
Mike 2017-02-22 18:10
W Famorze jest dobrze.Większość z pracujących nie narzeka.Sa dyspozycyjni i całe serce wkładają w swoją pracę. Np. wydział P-4.Spawacze,ślusarze .Ci którzy narzekają to są ludzie którym się nic w życiu nie chce robić. Nic totalnie.Ich karmą jest wieczne narzekanie na wszystko,dosłownie.Pozdrawiam. Michał
1
Mike 2017-02-22 19:14
Bzdura
1
Famor 2017-02-24 09:53
Jak się ma tatę prezesa to wiadomo że jest dobrze:)
6
Mike 2017-02-24 18:35
To nie o to chodzi.Pracuje w Famorze 30 lat.A Ty?To nie ma znaczenia że mój ojciec jest prezesem.Trzeba zapieprzac to nie ma wyjścia.po cholere przychodzić do pracy,żeby odbębnic 8 godzin i iść do domu i narzekać. A tak nawiasem to zapraszam na Furuno to pogadamy.Chyba że masz się boisz.Pozdrawiam
1
Mike 2017-02-24 18:48
Trochę odwagi.Na necie każdy potrafi cwaniakowac.
pdk 2017-02-28 16:57
Bo dzisiejszych czasach o pracownika trzeba dbać, powoli w firmie widać, że zaniedbano politykę kadrową, ekipa robi się coraz starsza, częściej choruje itp. a nie potrafią znaleźć młodych pracowników.

Odwaga nie ma tu nic do znaczenia, pracuje się po to żeby zarobić, a nie żeby w zimnie i brudzie być nieszanowanym popychadłem przełożonych.

4
czesiek 2017-03-08 20:49
Witam,
Chciałbym się dowiedzieć jak pracuje się w tej firmie w dziale projektowym?
Joanna 2017-04-04 09:42
Pracujesz w Famor? Opowiedz jak obecnie wygląda sytuacja w firmie. Na jakie możliwości rozwoju mogą liczyć pracownicy?
Elektryk 2017-04-23 12:29
Brak pracy, znowu wolne dni przestoju.
1
Odpowiedź do cześka 2017-04-27 20:56
Nie wiem jak teraz ale jakiś czas temu zarobki były 300-400zł wyższe niż średnia płaca w biedronce - wynika z tego że warto, bo podobno wiekszy prestiż :)
I wieczny lament że dali by podwyżkę ale nie ma z czego, urlopu nie weźmiesz bo zawsze robota jest, jak już weźmiesz to traktuja cie jak ( usunięte przez administratora )na telefon bo wiecznie coś. A jak mozna by urlop wziąć to dają wolne piątki bo nie ma zamówień. Na zimę gruby polar bo w biurze 15 stopni, na lato jakiś wiatrak bo 30 stopni. Jak złożysz wypowiedzenie to nagle środki na podwyżkę są ale wtedy to już jest po zawodach. A jak odchodzisz to ci jeszcze mówą jeszcze że źle robisz bo gdzię bedziesz miał lepie. j
Tak poza tym atmosfera na szczeblu pracowniczym fajna, potencjał w ludziach jest duży, ale jest skutecznie tłumiony i kompletnie niedoceniany.
Być może się coś zmieniło, nie wiem albo raczej wątpię
3
Maszyna 2017-05-06 23:17
Przestój. Wolne dni. Obcięte wynagrodzenie. A miało być tak dobrze według gadania zarządu.
2
Joanna 2017-05-22 12:11
@Maszyna jak często występują takie dni przestoju? Czym są one spowodowane? Czy jest to zależne od sezonu?
MIśku 2017-06-04 13:49
Znowu wolne piątki. Obcięcie kasy. Sprzedaż mówi, że znowu będzie słabo przez cały rok. Bezsens pracy.
1
Maszyna 2017-06-18 15:48
Jak wolny jest każdy piątek zabierają 20 % wynagrodzenia. Jak co drugi - 10 %.
Nie mówią o tym przy zatrudnianiu.
2
Ślusarz 2017-06-25 14:37
Uważajcie przechodząc przy budynkach. Odpada tynk płatami.
Nic z tym nie robią a może dojść do tragedii.
2
Maszyna 2017-07-15 12:25
Firma nie ma swoich produktów Świadczy usługi. Ale ma podłą opinię. Stąd braki w pracy. Padlina całkowita.
3
Ślusarz 2017-07-28 13:10
Pracowałem w tej firmie jako ślusarz. Dwa lata. Koszmar. Nigdy więcej. Chyba lepszy jest kamieniołom.
2
Jaś 2017-08-03 08:44
Ludzie odchodzą i mają rację. Warunki poniżej poziomu. Częsty brak pracy i śmieszna organizacja. Na każdego fizycznego dwóch biurowych.
1
mowie jak jest 2017-08-06 20:35
Może góra zauważy że sa inne czasy, ze pracownik może wybierać sobie pracodawce a nie całe zycie pracować u jednego. Myslą że jak dadzą 100 brutto podwyżki to ludzi utrzymają. niech zaczna placić godnie a nie żydzą te złotówki a sami drogie walkery piją, rodzine zatrudnia z 2 lewymi a pracownikowi na buty zabrakło
1
Robol 2017-08-10 13:16
Jako były już pracownik muszę powiedzieć że to jeden z niewielu zakładów gdzie można bez konsekwencji pić i palić w pracy. Jak ktoś lubi to polecam ja juz nie wracam
1
Zostaw swoją opinię o Famor - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Famor