logo Kredytum.pl SA

Kredytum.pl SA

Kołobrzeg

Opinie o Kredytum.pl SA

Zbyszek 2017-06-01 15:14
Piszecie tutaj, a panowie Królikowski i Wiśniewski się z was tylko śmieją, bo im nie straszne sądy. Kredytum.pl S.A to już martwa spółka, z której wszystko co się dało wyprowadzić, dawno wyprowadzono. Teraz jedynie bierze ona na siebie wszystkie przekręty, a faktury z bieżącej działalnosci są wystawiane na inne firmy. Możecie uzyskać nakazy zapłaty, a i tak jesteście ostatni w kolejce przy zaspakajaniu roszczeń z majatku... którego nie ma. Wściekłość jest uzasadniona, ale pisanie o tym tutaj dostarcza tylko rozrywki wspomnianym "biznesmenom". Część wpisów tutaj jest autorstwa tych dwóch ludzi, kilka pochodzi od ich przydupasów, którzy robią za słupy i tylko litości nie wymienię ich z nazwiska.
2
Prok 2017-06-01 16:01
Witam! a czy zna Pan możne aktualne adresy zamieszkania ? Tych o to pseudo biznesmenów? i tych słupów którzy są przez nich podstawieni? Najlepiej by było Imię? Nazwisko? i adres zamieszkania?
1
Zbyszek 2017-06-01 17:21
Wolę nie podawać takich informacji, bo w świetle prawa byłoby to przestępstwo. Pani Magda pisała, że jest osobą związaną z prasą, a sprawa kredytum mogłaby zainteresować dziennikarzy śledczych i jeśli wątki by się potwierdziły, również i inne organa państowe.
Nie chcę ujawniać na publicznym forum żadnych informacji. Jeśli znajdują się tu poszkodowane osoby zainteresowane sprawą, mogą pisać na adres zibi5670@poczta.pl. Zaznaczam, że nikomu nic nie obiecuję załatwić w tej sprawie ani tym bardziej odzyskać pieniędzy. Mogę potwierdzić pewne informacje.
malma35 2017-06-01 22:21
malma35@interia.pl, to mój mail sprawa panie Zbyszku dawno jest juz w mediach przygotowujemy sie z całą ekipą prosze sie do mnie odezwać, pozdrawiam. długo sie nie odzywałam bo moje posty juz później były tylko pożywką dla tych wampirów energetycznych. Będzie się działo
1
doradca 2017-06-02 10:34
Nie za bardzo wierzę w to "bedzie sie działo" bo do tej pory to tylko wciąz puste słowa, bez żadnego pokrycia. Radzę wszystkim zachować osrożność w podawaniu komukolwiek swoich danych osobowych.Raczej działać na własna rękę, sa do tego odpowiednie instrumenty prawne, chociażby e-sądy.
Zbyszek 2017-06-02 17:19
Ja tam wiem ze sa w koszalinie 75-736 Koszalin Gnieźnieńska 38/4 przenieśli sie do koszalina tak widnieje
Misio 2017-06-02 17:38
Od wielu lat prawnicy wspierają przedsiębiorstwa nie tylko w sytuacjach kryzysowych (np. w przypadku pozwu sądowego), ale obejmując stałą opieką wszystkie działania firmy. I trzeba zaznaczyć, że nie mówimy tutaj wyłącznie o dużych podmiotach gospodarczych.

Nawet mali przedsiębiorcy mogą dużo zyskać dzięki opiece prawnika, który jako osobisty doradca, czuwa nad dochowaniem szeregu obowiązków przedsiębiorcy, stawianych mu przez nasze prawo. Co może dać Twojej firmie stała współpraca z adwokatem?



Doradztwo w zakresie prowadzonej działalności

Porady prawne to usługa, z której przedsiębiorcy korzystają często - radca prawny doradzi nam w wyborze formy działalności gospodarczej (z punktu widzenia podatków, dziedziczenia, bezpieczeństwa rodziny) oraz będzie sprawował pieczę nad wypełnieniem szeregu obowiązków ciążących na firmie jako przedsiębiorcy i pracodawcy i tym samym uchroni przez odpowiedzialnością finansową.



Przygotowanie i opiniowanie umów

Kancelaria radcy prawnego może sporządzać dla nas umowy z kontrahentami, podwykonawcami czy pracownikami w taki sposób, aby były dla nas korzystne i dostosowane do prowadzonej działalności gospodarczej i specyfiki firmy. Pozwala to ustrzec firmę przed błędami, a następnie konsekwencjami źle sporządzonych umów, zawierających niekorzystne dla nas zapisy itd.



Windykacja należności

Doświadczenie pokazuje, że listy wzywające do spłaty należności podpisane przez profesjonalnego prawnika czy kancelarię odnoszą większy skutek niż te, które są wysyłane bezpośrednio z siedziby firmy. Pomaga to w szybszym odebraniu należności, często bez konieczności rozpoczęcia drogich i długotrwałych procesów sądowych.
Reprezentacja przed sądem
Spór z kontrahentem czy klientem zawsze może kończyć się w sądzie i niestety, zdarza się to często. Dzięki stałej współpracy z kancelarią prawną, najlepiej specjalizującą się w biznesie (np. kmhs.pl), możemy uniknąć stresu, jakim jest niewątpliwie występowanie jako strona w postępowaniu sądowym. W przypadku profesjonalisty możemy być spokojni, że nasza firma jest w dobrych rękach.
Działania w administracji publicznej
Pomocy prawnika mogą potrzebować wszystkie firmy, które wymagają zezwolenia na prowadzenie działalności gospodarczej, wymagające uzyskania różnego rodzaju koncesji czy działające w takich obszarach, jak branża projektowa lub budowlana.
Dlaczego warto?
Zabiegany przedsiębiorca rzadko ma czas na sprawdzanie bieżących zmian w prawie, tak jak i kontrolowanie spełnianych przez siebie obowiązków wobec Państwa. A to często wiąże się z konsekwencjami, które przynoszą olbrzymi stres i straty finansowe. Współpraca z kancelarią prawną rozwiązuje ten problem, a my możemy spać spokojnie, wiedząc, że ktoś czuwa nad bezpieczeństwem prawnym naszej firmy.
1
pozornie bezpieczny 2017-06-02 23:12
Widac ze to miejsce staje sie dla wielu istotne marketingowo (prawnicy i windykatorzy reklamuja sie z checia). kazdy chce komus w czyms pomoc ale dlaczego? czyzby osoby opisujace tu swoje zale nie umialy sobie poradzic z windykacja naleznosci? potraficie odszukac profil firmy aby rozpetac burze w internetach a zeby w tym samym zrodle poszukac informacji na temat konsultingu i pomocy w rozwiazaniu problemu to juz pewnie ciezko... pamietajcie komu co piszecie i mowicie bo moze sie to obrocic przeciwko Wam
1
Ktoś 2017-06-03 14:42
1955 zl brutto wynagrodzenia i prawie 120 zl za niewykorzystane 2 dni urlopu
puciupuciu 2017-06-06 13:14
Koszalin Gnieźnieńska 38/4 to ich kancelaria prawnicza a nie adres biura.
Pan Tik Tak 2017-06-08 15:59
Celujący!!! Polecam tę firmę! Cała... trójka to niezwykle słowni i rzetelni przedsiębiorcy.

Melodię chyba wszyscy znają:

Ja jestem Pan TikTak
ten zegar to mój znak.
tik tak tik tak...
TIK TAK!
1
agra 2017-06-09 23:00
Pani Basiu pisałam parę e maili i dzwoniłam ale nie mam kontaktu proszę się odezwać
doradca 2017-06-12 14:26
A to ciekawe, tak agitowała malma35, aby kontaktowali się z nią poszkodowani, a teraz cisza. Zanim podacie komukolwiek swoje dane osobowe, dobrze się zastanówcie!
agra 2017-06-12 21:55
Tak Ci kazali pisać czy masz nie po kolei pod kopułą bo mnie wiszą ponad 10 tys i jakoś do dziś nie wyrównali tak więc albo przestać pieprzyć farmazony albo się nie odzywaj wcale. Dla mnie to nie jesteś żadnym pracownikiem kredytum.pl
1
malma35 2017-06-13 09:56
usunęli mojego posta , oj widze ze go work stara sie wspierać s, to tez bedzie odpowiednio odnotowane, więc wybaczcie , ale to forum to nie miejsce dla nas. Współpracują z kredytum i to widać , czyli współudział do dobre okreslenie. Juz nie bedę na tym forum agitować i sie wypowiadać , udało mi sie osianąc to co chciałam , jeśli ktoś chcę dołączyć do mnie zapraszam, kto nie to niech sie sam martwi i wydaje kolejną kase na zabawę z nimi.
1
Kulfon 2017-06-13 16:42
Kulon poleca współpracę i w szczególności bardzo dobry kontakt. Każdy może się sam przekonać jak dzięki opracowanym wskazówkom i bezpośredniemu zaangażowaniu można dojść do celu.
1
agent 2017-06-14 13:12
Niech się o cudze finanse nie boi, i przestanie agitować. Nieładnie!
Monika 2017-06-16 17:09
ależ cisza.... wszystkich już opłacili ?
OSOS 2017-06-18 10:44
Ależ Oni są biznesmenami :) i słusznie ich się tak nazywa bo jednak są to ludzie utalentowani w skali robienia interesów rozumienia operacji biznesowych i umiejętności kombinowania:) to ostatnie to im najlepiej wychodzi jak tu zarobić
I kogos... Święta Trójca!
1
Prawy 2017-06-20 23:09
Łysa pała się naśmiała wszystkich dobrych ludzi w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] miała. całą kase wyciągała i nikogo niespłacała. Julian Tuwim
3
Lord 2017-06-27 18:18
Posiadam informacje jakich nikt tu nie posiada i posiadać nie może o działaniach grupy. Posiadam także informacje o planach, strukturze tego gangu olsena a nawet nowym jej członku - a już mocno umoczonym (najmłodszym olsenie), strategii odbijania/ obronnej a do tego nawiązany kontakt z wysoko postawionym funkcjonariuszem, który już raz SKUTECZNIE w przypadku członka grupy się wykazał, więc proponuję kontakt. W związku ze strategią obronną pojedyncze występowanie do organów ścigania może być skazane na porażkę. Tylko kumulacja realnego materiału dowodowego może doprowadzić do oczekiwanego dla oszukanych instytucji, firm i osób finału sprawy. Sam mam wystarczający materiał ale zapraszam szczególnie jeśli coś poważnego się w ogóle dzieje w postaci np. zaangażowanego prokuratora czy chociaż mediów na adres: lordwUEn -małpka- protonmail.ch
4
UncleFucker 2017-07-07 19:19
Rodzinka "inteligentów" zasuwa juz audi a7 wiec chyba szykują się spłaty zaległości :) no chyba ,że Pani Ż wydała juz wszystko na benzyne i majteczki :)
3
agent 2017-07-10 21:47
Czy ktokolwiek z forumowiczów, byłych agentów, otrzymał od Kredytum w ostatnim czasie spłatę zaległych prowizji? Czy wypłacili z dobrej woli, tylko po upomnieniach?
1
Jordan 2017-07-11 09:55
mam u nich dwie zaległe faktury , całe szczęście małe kwoty . Dałem sobie z nimi spokój . Bardziej cenię sobie spokój niż handryczenie się o parę złotych . Ot jedna z wielu firm -oszustów .
2
Zły 2017-07-16 12:09
Ktoś dostał zwrot podatku za prace u tych oszustow?
pośrednik 2017-07-18 19:16
Mi do dziś nie wypłącili zaległych prowizji. status ze wypłacone a tak na prawdę nic na koncie. kasy od 1,5 roku ani widu ani słychu
1
Poszkodowany agent 2017-07-19 15:01
Witam widzę że Kredytum.pl SA dalej grasuje i oszukuje agentów. Czytam różne tu opinie na temat odzyskania prowizji. Da się to zrobić, poczytajcie kodeks cywilny i inne odnośniki, ja to zrobiłam i odzyskałam pieniążki, wiem że nie jestem jedyna. Jedno mnie zastanawia tyle mówi się o Amber Gold i ich przekrętach finansowych, a tu jest to samo dlaczego KRS i Nadzór Finansowy do tej pory nie zakazał działalności tej firmy a przede wszystkim działalności poszczególnych osób z zarządu. Są coroczne raporty o firmach czy wymiar sprawiedliwości je czyta i wyciąga wnioski chyba nie. My przedsiębiorcy zawsze na współpracy z takimi kontrahentami tracimy, a znikąd pomocy, ale na czas ZUS i US musimy płacić. Skrzyknijcie się i zróbcie pozew sądowy razem, zaproście media, dziś takie chwyty mają głos, my jesteśmy poszkodowani ale inni niech nie popełniają tego błędu zawierając z nimi współpracę. Pozdrawiam poszkodowany agent
Poszkodowany Agent 2017-07-19 15:14
To nie jest postawa godna naśladowania, dorabiasz im przysłowiowych piórek i lecą dalej oszukujac innych.
1
sama_na polu bitwy 2017-07-25 22:11
ze skrzyknięciem jest problem bo jest masa agentów którym wiszą po kilkaset złotych , i twierdzą ze im sie nie opłaca ta banda od kilku lta oszukuje małymi kwotami bo wiedzą ze ludzie to oleją próbowalismy juz skrzyknięcia ale co chwile ktoś się wysypuje i nie możemy się zgrać jest nas 60 osób, jedna z Pań wniosła do prokuratury pozew tylko poprzez agitacje na tym forum ludzie przestali ufać , Co wam po tym pisaniu trzeba działan otwartych trzeba sie skrzyknąć tylko jak ja mam juz 60 osób zebranych i nie wiemy co dalej. to musimy takie działanie jak pod sejmami a nie wypisywać i stac w miejscu
1
Lord 2017-07-27 14:47
Odezwij się do mnie na maila albo podaj swojego - mój: lordwuen małpka protonmail.ch
Weronika 2017-08-08 22:18
Możecie wyjaśnić dokładniej, na czym miałyby polegać oszustwa firmy? Wiele osób, które wchodzi na forum w poszukiwania ofert pracy na terenie Kołobrzegu, na pewno będzie wdzięczna za jasne opisanie sytuacji, jaka ma teraz miejsce w firmie.
agent 2017-08-09 15:41
"Gdy nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze"
Agent 1 2017-08-10 08:54
Witam nas tez oszukali jako agenta nie płacąc prowizji za sprzedaż
blond 2017-08-10 10:43
Panią "prezes" oraz Pana "prezesa" można spotkać i porozmawiać przy katedralnej w Kołobrzegu, mieszkam obok i widzę jak często podjeżdzają swoją nową fura, mają jakąś nową firmę TPW kredyty i pożyczki, komuś z byłych pracowników oddali kase ? ja nadal czekam ;/
KRIS 2017-08-10 15:40
Witam,jestem chetny na pozew zbiorowy,mi wiszą około 700zł PROWIZJI ale nie mam zamiaru odpuszczać.Pozdrawiam Krzysztof.Jak coś organizujecie to prosze o info:sudetydz@poczta.onet.pl
Święty! 2017-08-14 15:09
Hello po pierwsze , to tak jak z prezentami od Świętego jeżeli Pani w niego wierzy to otrzyma Pani na gwiazdkę :) a po drugie jak bezpośrednio Pani nie odwiedzi bieguna i nic z tym nie zrobi to prezentu nie bedzie i tylko pozostanie albo rozczarowanie!!! albo się modlić o cud.
Robin 2017-08-16 18:39
Tak to prawda mają nową firmę na Portowej chyba 13 w Kołobrzegu a na Katedralnej prowadzą placówke banku za nimi się nie trafi tak myślą ...
zapraszają ludzi do Grzybowa na ul.Nadmorska gdzie mieszkają? po odbiór pieniędzy ...pieniędzy nie chcą oddać prędzej czy później pani prezes zapłaci za to....wierzę w sprawiedliwośc....
Pracownik 2017-08-19 19:41
Czyżby audi a7
Weronika 2017-08-20 15:49
@Agent1 ale jak to jest możliwe, że firma nie wypłaca należnej części wynagrodzenia? Czy przeczytałeś dokładnie umowę, którą podpisywałeś? Nie było tam żadnych punktów, które takie sytuacje opisywały? Często takie oskarżenia wynikają z niedokładnego czytania umowy. Jak to wygląda w przypadku Kredytum.pl SA?
Wypalenie 2017-08-20 18:36
Dajesz z siebie wszystko, pracujesz po kilkanaście godzin dziennie a kiedy przychodzi weekend, nie wiesz, co masz ze sobą zrobić? W skrajnych przypadkach perfekcjonizm i mordercze tempo pracy, jakie sobie narzucasz, może skończyć się depresją, psychozą, a nawet zawałem serca. O tym, skąd bierze się wypalenie zawodowe, jakie ma skutki i jak mu przeciwdziałać, rozmawiamy z Izabelą Kielczyk, psychologiem biznesu. W świąteczny wieczór ogarnia nas przygnębienie na myśl o tym, że jutro znowu trzeba iść do pracy. Czy to może być już pierwsza oznaka wypalenia zawodowego? Nie, generalnie to jeszcze nie znaczy, że jesteśmy wypaleni zawodowo. Takie nastawienie bierze się stąd, że po prostu za dużo czasu poświęcamy swojej pracy, nie stawiamy w niej sobie żadnych granic i nie wyobrażamy sobie, że czegoś w tej pracy możemy nie zrobić. Dzisiaj ogólnie prawie wszyscy za dużo pracujemy, często na bardzo dużych obrotach, więc taka niechęć do pracy nie może nas dziwić. Może się ona brać stąd, że to, co wykonujemy, przestaje nam sprawiać już radość i może chcielibyśmy to zmienić, ale najczęściej brakuje nam na to odwagi. To może być również sygnał, że jest to praca, która nie odpowiada naszym zdolnościom, umiejętnościom lub atmosfera w pracy jest dla nas nieodpowiednia.




Kiedy w takim razie pojawia się wypalenie zawodowe?
Przy wypaleniu zawodowym zachodzą w nas zmiany głównie w trzech aspektach. Po pierwsze w emocjonalnym, gdy zaczynamy reagować inaczej niż w przeszłości np. popłakujemy, popadamy w złość, stajemy się kłótliwi, czepialscy, cyniczni lub jesteśmy dla siebie bardziej krytyczni. Po drugie, w psychicznym gdy np. obniża nam się nastrój, a po trzecie w fizycznym, gdzie zaczynają nam doskwierać pewne dolegliwości jak np. bóle głowy czy częstsze przeziębienia. Kiedyś miałam nawet pacjenta, któremu wypaleniu towarzyszyły złamania różnych kości. Czy te objawy nie wynikają po prostu ze zwykłego przemęczenia? Oczywiście, ale wypalenie zawodowe często właśnie wiąże się z przemęczeniem. Jeśli te objawy trwają długo, załóżmy już kilka miesięcy, to są głównie skutkiem wypalenia, którego jednym z objawów jest np. niechodzenie na urlop i ciągła praca. A to one powodują przemęczenie. I tak koło nam się zamyka.
Jak odróżnić przemęczenie od wypalenia? Przemęczenie jest kwestią stosunkowo krótkotrwałą. Gdy wyjedziemy na urlop, i po prostu odpoczniemy od pracy, poczujemy naładowanie akumulatorów. Wracamy do niej z nową energią i zapałem. Przy wypaleniu nasz stan sprzed urlopu się nie zmienia. Nie mamy poczucia zwykłej ulgi i odprężenia po silnym napięciu nerwowym jakie nam towarzyszy.
Brakuje mi jeszcze w tym wypaleniu stresu. Jaką rolę on odgrywa?
Stres również jest jednym ze źródeł wypalenia zawodowego. Wszystko jednak zależy od jego rodzaju i pochodzenia. Generalnie stres potrzebny jest każdemu człowiekowi, żeby podejmował wyzwania i działał. Taki stres jest pozytywny. Natomiast każdy z nas ma jakieś optimum stresu i gdy je przekroczy albo ma tego stresu w nadmiarze, to zaczyna się wypalać. U każdego jednak to optimum leży gdzie indziej. Dla jednych będzie to praca w każdy weekend, a dla innych praca wbrew swoim wartościom.
Czyli stres powodujący wypalenie jest u każdego sprawą indywidualną?
Zdecydowanie tak, ale jego głównym czynnikiem jest właśnie ciągła praca. Niektórzy moi pacjenci na pytanie „co cię kręci” odpowiadają „praca”. Jakie jest twoje hobby? – praca. Co robisz po pracy? – piszę raporty. W związku z tym, jeśli mamy w życiu tylko jeden obszar, w którym się sprawdzamy, to w przypadku porażek powoduje to nadmierny stres i obwinianie się. I wtedy, gdy nie mamy możliwości pozytywnego naładowania się energią, skutkiem jest wypalenie. W pracy tylko dajemy, a nic z niej nie czerpiemy. To musi mieć negatywne skutki. Czyli po prostu za dużo pracujemy?
Większość psychoogów mówi, że zwyczajnie za dużo pracujemy, czego skutkiem jest m.in. wypalenie zawodowe. Ale co warto podkreślić, w naszym życiu i pracy do czynienia mamy także ze zbyt dużą liczbą informacji do przyswojenia. Cały czas jesteśmy dostępni pod telefonami, mailami, a to powoduje, że nasz mózg ciągle jest w trybie czuwania. I ma on mniejszą pojemność niż komputer, w związku z tym szybciej się wypala.
Jakie jeszcze czynniki mogą prowadzić do wypalenia zawodowego?
Brak poczucia wpływu na naszą pracę i odcinanie swojej możliwości decyzyjności. Niektórzy od kilku lat narzekają, że nie dostali ani razu podwyżki, ale jak się potem okazuje, nigdy nawet o nią nie poprosili. Wpływ ma także kultura tzw. pędu w której obecnie żyjemy. Choć na szczęście świat idzie już trochę w taką kulturę życia bardziej nastawioną na slow, niż na fast. To mogą być także nasi współpracownicy, którzy za dużo pracują, więc i my tak samo pracujemy, bo nie chcemy być postrzegani jako leniwi. Również atmosfera w pracy, gdy szef nastawiony jest na rywalizację. Często czynnikiem są też nawet oczekiwania n
Weronika 2017-08-29 10:58
Piszesz odnośnie atmosfery w Kredytum.pl SA @wypalenie, czy ogólnie? Na moje pytanie odnośnie punktów w umowie też nikt nie odpowiedział, więc jak interpretować sytuację, która ma obecnie w firmie miejsce?
Cierpliwa 2017-08-30 15:25
Ten adres jest pewny? Bo gości do nich chce wysłać :)
1
agra 2017-08-30 23:10
czy to tak trudno zrozumieć że mają w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] agentów i nie płacą mi wiszą od 2 lat ponad 10tys i pewnie ich nie odzyskam ale robię co mogę żeby więcej takich naiwnych nie było ale widzę że durnych ludzi nie brakuje POWODZENIA
1
odzyskiwcz 2017-09-01 11:59
Uwaga udało mi się !
Wiem jak odzyskć kase na 100%
Szczegóły na priv kamiro811@interia.pl
1
Weronika 2017-09-05 19:42
@agra to, że ktoś pyta, wcale nie musi oznaczać, ze nie jest mądry, To znaczy, że chcę się upewnić lub coś lepiej zrozumieć. Wiele osób szuka pracy i drogi rozwoju (również w Kredytum.pl), a w stawianiu pytań nie ma nic złego. Forum powinno pomagać w podejmowaniu decyzji zawodowych. Czy znasz inne, podobne do Twojego przypadki?
1
agent 2017-09-07 13:59
Całe to forum pełne jest podobnych przypadków do agry -poszkodowanych, którym niestety nie wypłacono należnych prowizji. Wystarczy ze zrozumieniem poczytać, zamiast bezsensu pytać o to co dawno zostało na forum wyrażnie napisane.
2
madzia-k 2017-09-08 09:21
powiedzcie mi tylko jak się zebrać, skoro niektórzy agitują że np malma35 z którą jestem w kontakcie która to kobita ogromnie podziałała cały czas była negatywnie oceniana a uwierzcie mi że dzieje się dużo. niestety z przykrością informujemy że na tym forum nie możemy Państwa K przygotowywać i opowiadać o naszych działaniach planujemy spotkanie nas wszystkich z redaktorem , apeluję jeszcze raz kręcimy reportaż ale potrzebni są ludzie którzy zostali poszkodowani na większa kasę niż 500 zł, bo w przeciwnym razie reportaż sie nie odbędzie i chętni do pokazania twarzy na kamerach. zależy nam na Ludziach którzy już mają pozew w ręku. Kto ma kontakt z malma35 dzwońcie do nie lub piszcie podaje mail jeszcze raz mail malma35@interia.pl, w tej chwili razem, obnsługujemy maila bo malma35 jest konieba zapracowaną i zaangazowaną w tą sprawe jeździ po polsce spotyka sie z agentami i osobami pokrzywdzonymi
RYSIO 2017-09-11 09:22
Wypalenie emocjonalne i jak sobie pomóc.
Wypalenie emocjonalne – czy jest to tylko modny frazes czy nowa choroba XXI wieku?
Okazuje się, że pojęcie „syndromu emocjonalnego wypalenia” było wprowadzono do psychologii jeszcze w 1974 roku. Określa się ono, jako narastająca obojętność do własnych obowiązków w pracy, odczuciem własnej profesjonalnej nieudolności, niezadowolenia rezultatami własnych działań i swoim stanowiskiem.
Najczęściej wypalenie zawodowe pojawiało się u ludzi, praca których była związana z dużym napięciem emocjonalnym i wymagała mocnej wymiany energii z otoczeniem.
Na przykład: nauczyciele, menadżerowie, kierownicy zespołów, psychologowie, aktorzy itd.
Myślę, że stan lekkiego wypalenia emocjonalnego każdy z nas mógł już nie raz doświadczyć w ciągu swojego życia.
Wypalenie emocjonalneZauważyć u siebie objawy psychicznego i fizycznego wyczerpania można, na przykład, po ukończeniu dużego projektu, zorganizowaniu potężnego przedsięwzięcia, zaliczeniu trudnej sesji na uczelni, napisaniu książki lub obrony pracy doktorskiej, rozwiązaniu poważnej sytuacji kryzysowej albo po okresie długotrwałej opieki nad dzieckiem bądź osobą chorą.
W takich sytuacjach, na skutek nadzwyczajnego napięcia, mogą pojawić się takie objawy jak: drażliwość, brak chęci do działania, osłabienie motywacji, zaburzenia snu a nawet objawy depresyjne. W ten sposób nasz organizm broni się, włączając tryb oszczędzania sił, wyczerpanych na skutek mocnych fizycznych i emocjonalnych obciążeń.
W sporcie jest pojęcie „przetrenowanie”, kiedy na skutek złego zorganizowania zajęć fizycznych, mięśnie nie nadążają odpocząć i kumulują uczucie zmęczenia. Rezultatem takich ćwiczeń jest osłabienie siły fizycznej oraz zniechęcenie do kontynuacji zajęć.
Wypalenie emocjonalne jest podobne do przetrenowania.
Z reguły wyjście ze stanu „przetrenowania” i lekkiego wypalenia nie stanowi wielkiego kłopotu. Wystarczy wziąć parę dni wolnego, dobrze się wyspać, zmienić na jakiś czas otoczenie i wszystkie te objawy znikają.
Poważne kłopoty zaczynają się wtedy, gdy te objawy wypalenia trwają przez dłuższy czas i przechodzą w stan chroniczny, wywołując zaburzenia jak w fizycznym tak i psycho-emocjonalnym zachowaniu.
Niestety syndrom wypalenia emocjonalnego – naprawdę jest plagą naszych czasów. Przez lekarzy często diagnozuje się jak syndrom przewlekłego zmęczenia.
Dopada on już nie tylko ludzi zawodów społecznych oraz charakteryzuje się stanem całkowitego wyczerpania sił i emocji, powodując utratę radości, a czasami nawet sensu życia.
Do jednej z grup ryzyka, narażonych na ten problem, można z pewnością zaliczyć Menadżerów biznesu sieciowego.
Mowa tu nie idzie o nowicjuszach w MLM, którzy zaczynają nowy etap w swoim życiu i rozpoczynają działalność całkowicie odróżniającą się od wykonywanej wcześniej pracy.
Mówię o ludziach, którzy mają już za sobą pewien okres działania w biznesie, a nawet osiągnęli wysokich pozycji w karierze.
W żadnym przypadku nie chcę nastraszyć tych, którzy się zajmują biznesem MLM!
Chcę tylko uprzedzić, by mieć możliwość zapobiec ewentualnemu niekorzystnemu rozwojowi sytuacji.
Znając przyczyny pojawiania się danego problemu, możemy poczynić kroki, by nie dopuścić wypalenia emocjonalnego u siebie.
Proponuję rozpatrzeć niektóre z nich.
Brak wyższego celu, idei.
Po co Ty robisz cokolwiek? Na ile jest to bliskie Twojemu sercu?
Kiedy robisz coś, aby tylko zrobić – staje się to ciężarem, wywołując negatywne emocje.
Na przykład, jeżeli gotujesz obiad tylko dlatego, że jest to twój obowiązek, nie odczujesz przyjemności od samego procesu przygotowania posiłku. Więcej zadowolenia otrzymasz od faktu, że masz to już za sobą. A więc świadomość, że jutro znów trzeba ugotować obiad i pojutrze, i po pojutrze itd. w tej sytuacji będzie raczej przygnębiająca niż motywująca.
Jeżeli cieszysz się, że coś już przeminęło, to jest wskaźnik, że nie zobaczyłeś wartości w tym, co robisz.
To, co nie ma wartości, czyli nie jest dla Ciebie ważne, nie może wywołać żadnych pozytywnych emocji…
Zadaj sobie główne pytanie: „W jakim celu to robię?” „Po co uczę się na studiach, piszę książkę, zajmuję się biznesem? Jaki jest w tym sens? Czy stanowi to dla mnie jakąś wartość?”
Te pytania są nader ważne przede wszystkim dla osób, aspirujących do przywództwa, chcących zbudować i prowadzić za sobą potężne struktury.
Mowa nie tyle o pieniądzach i załatwianiu drobnych potrzeb materialnych. Mówimy tu o wyższym celu, idei i misji, która będzie pobudzać i motywować nawet po tym, jak materialne zapotrzebowania będą zaspokojone. Zarabianie pieniędzy nie daje satysfakcji, jeżeli w trakcie odczuwasz pustkę i brak sensu.
Znaleźć prawidłową odpowiedź na pytanie „Po co to robię?” pomoże następujące ćwiczenie.
Napisz na kartce wszystkie swoje życiowe wartości: miłość, relacje,
madzia-k 2017-09-12 09:08
dajesz adresy na maila do malmy i kontakt do siebie:)
Weronika 2017-09-18 23:21
@agent muszę przyznać, że faktycznie nie nie wygląda to najlepiej? Czy coś się zmieniło w sytuacji, która opisywałeś? Czy jest szansa na pozytywny finał?
Zostaw swoją opinię o Kredytum.pl SA - Kołobrzeg
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kredytum.pl SA