brak logo

EMC / Govena Lighting

Toruń

Opinie o EMC / Govena Lighting

anonim 2011-11-02 17:26:10
Nie jest dla mnie do zrozumienia to,iż w tej firmie Govena Lighting ma dyrektorów po zasadniczej szkole,uważam,że nie jest to renomą dla firmy, i dobrą wizytówką reprezentowania jej, przez nie wykształcone osoby na tak wysokich stanowiskach. Tak niski poziom ,,rządzących'' to wręcz wstyd,i nie wnoszące nic dobrego. W tych czasach raczej nie brakuje LUDZI NA POZIOMIE.
pracownik 2011-11-06 20:08:43
tak to jest jak dobrzy pracownicy poodchodzili to ich miejsca pozajmowali "wytrwali" a nie jak powinno byc zdolni i majacy co do powiedzenia ambitni i wyksztalceni ludzie, oby zarzad otworzyl oczy i nie pozwolil upasc firmie ktora ma potencjal
Nicolas 2011-11-08 17:37:53
Co???????? Chyba oczy mnie mylą,na tak wysokim stanowisku po zawodówce Głośno już jest o( usunięte przez administratora )
produkcja 2011-11-14 11:09:21
Cała ta firma to jedna wielka porażka wogóle brak słów...a ten co mowa o nim wyżej to cała prawda, nic dodać nic ująć!!
1
anonim 2011-12-01 20:32:17
Żal mi Was wszystkich... dorośli ludzie obsmarowujący siebie nawzajem na forum internetowym,a na codzień mówiącym sobie \"dzieńdobry\" w pracy... ( usunięte przez administratora )
pracownik 2011-12-01 22:56:20
o czym wy piszecie? chyba dyrektor zaszedl za skórę wielu osobom... ale to chyba nie miejsce na takie rzeczy, chociaż nie ukrywam, że wciągające czytanie tego jest!
anonim 2011-12-06 19:54:09
Trzeba się było uczyć! Uważaj lepiej na [usunięte przez administratora].bo Cię może tanio sprzedać a od [usunięte przez administratora] to się odstosunkuj. Jeśli jesteś zbyt mało inteligentny to nie zrozumiesz. Pozdrawiam. Dział Mechaniczny OP3
exgovena 2011-12-07 20:27:54
Podpisuję się pod tym, co poprzednicy wytknęli firmie Govena Lighting.
Typowe kombinactwo, zmienili nazwę, nadali sobie najniższy możliwy kapitał zakładowy (5000zł) i to ma być poważna firma?
Kiedy skończył się kontrakt, który miał postawić firmę na nogi, zwolnili ludzi ot tak sobie. Obietnic się tam nasłuchałem co nie miara - żadna się nie spełniła. A odkąd [usunięte przez administratora] dostał stołek dyrektora - strugał wariata i udawał "pana ważnego". Tak jak wcześniej można z nim było się dogadać, tak po awansie patrzył na wszystkich z góry, a każdy doskonale wiedział, że to typowy lowelas. Poza tym reszta kadry też wcale nie była ekstra, [usunięte przez administratora]. nie wiedział o swoim dziale właściwie nic, żadnego automatu sam by nie obsłużył.
Serwisanci, a szczególnie [usunięte przez administratora], jak nie potrafili naprawić sztuki to puszczali ją dalej, a odpady rosły jak dzikie, że nie wspomnę o tym, że brał w łapę za omijanie błędów kontroli...

Szkoda gadać, ta firma nie ma przyszłości, o wszystko się trzeba było prosić, narzędzi brakowało, bo szkoda pieniędzy, nie płacili na czas, teksty w stylu "firma nie będzie do ciebie dokładać", automaty w opłakanym stanie. Nawet zabrali ze stołówki maszyny z napojami i słodyczami, bo "pracownicy nie pracują", afery o pierdoły, a jak przyszło do zwolnień do [usunięte przez administratora] spierdzielił na urlop... Wystarczyłoby odżałować trochę pieniędzy,a chodziłyby jak nówki.

Mam nadzieję, że nadejdzie dzień, w którym ta firma przestanie istnieć, a te dupki zostaną bez pracy!
heh 2011-12-08 15:41:14
Automaty zabrali za uszkodzenie jednego z nich i wyciągnięcie zawartości ;) O wsypywaniu rezystorów do kibli zapomniałeś napisać,pozdro ;)
pamela 2011-12-11 00:00:12
A co sądzicie o KJ-tach pracujących w firmie ?? Im chyba jako jedynym nie można było nic zarzucić.
1
niedoszły 2012-01-05 15:10:54
Cóż, ta firma to niezły klimacik. Poprzednie wpisy tylko potwierdzają moje spostrzeżenia które poczyniłem podczas rozmowy rekrutacyjnej na regionalnego koordynatora sprzedaży. Wstępną rozmowę odbyłem w nietypowym miejscu .... mianowicie na jednym z korytarzy Ikei, rozmowa z sympatycznym Panem [usunięte przez administratora] przeprowadzona kompletnie nieprofesjonalnie z konkluzją, że firma jest ekstra bo płaci za noclegi i jeździ się za jej paliwo, a nie za swoje jak w innych "złych" firmach i że mają wielu chętnych, bo nie ma na rynku pracy. Co do rynku i pracy uważam zgoła odmiennie, ponadto straszeniem brakiem pracy jest dla mnie średnią motywacją. Kolejny etap rekrutacji w siedzibie firmy w Toruniu. Na dzień dobry rozmowa rekrutacyjna z poślizgiem, zestresowana Pani na recepcji nie wiedziała z jakim, czekałem i czekałem, bo staram się być cierpliwy i wyrozumiały -;). Po 1,5h godziny zeszła Pani od spraw personalnych i bez żadnego słowa usprawiedliwienia za tak znaczną zwłokę zaprosiła mnie na rozmowę. To już dało mi do myślenia kim jest pracownik w tej firmie. Oprócz Pani od spraw personalnych w rozmowie uczestniczyła Pani prezes i Pan dyrektor. No i klimacik przedni, prawie natychmiast miałem wrażenie, iż prezes jest tylko marionetką która średnio ma pojęcie o tym co się dzieje w firmie, przekazała mi kilka zupełnie sprzecznych informacji z tymi które uzyskałem na pierwszym etapie rekrutacji. Podczas tego jak mówiła obserwowałem miny Pana dyrektora, hehe, chyba zapomniał się kontrolować i zapomniał, wszyscy tam obecni zapomnieli również o tym, iż 70% przekazu to przekaz niewerbalny i to wszystko wyglądało kompletnie niewiarygodnie i nieprofesjonalnie. Nie omieszkała się poskarżyć, iż handlowcy uciekają po roku do innych firm bo dostają lepsze pieniądze i narzędzia pracy - niedobrzy i nielojalni, fe -;) przecież powinni dymać do końca życia za oferowaną żałosną podstawę! Po takiej informacji ze strony Zarządu chyba tylko desperat przyjął by tą miłą i pewną posadkę! Dużo by mówić o tej rekrutacji plus "pochlebne" opinie z internetowych forów o "wysokiej" jakości produktach Goveny to naprawdę maluje nam się obraz "solidnej" firmy. Można by jeszcze do tego dodać "profesjonalnie" wykonaną stronę internetową w jakimś domowym edytorku cms która zapewne jest marketingową wizytówką firmy za którą osoba za to odpowiedzialna została nagrodzona wakacjami na Kubie plus jakże wyjątkowy kapitał zakładowy ......... tylko niestety ze dwa tysie mniejszy niż moja miesięczna pensja u poprzedniego pracodawcy -:)
:) 2012-01-05 19:55:11
To ciekawe czemu nadal tam nie pracujesz samochwało :)
. 2012-01-07 09:25:14
Dlaczego? Bo pracuje gdzie indziej na lepszych warunkach .... kto szuka ten znajdzie ;-) A jak się szuka to i się trafia na coś takiego. I dzięki za pochwałę -;)
ex 2012-01-09 18:23:14
. - 2012-01-07 09:25:14

Dlaczego? Bo pracuje gdzie indziej na lepszych warunkach .... kto szuka ten znajdzie ;-) A jak się szuka to i się trafia na coś takiego. I dzięki za pochwałę -;)
Od jakiegoś czasu nie pracuję już w tej firmie-sam odszedłem jakby ktoś pytał...
Nie zgadzam się z tym,że produkty Goveny są do dupy!
Nie mam żadnego interesu, żeby bronic tej firmy-zwłaszcza teraz, gdy nie ma tam już tych najlepszych pracowników-nie tylko z kadry zarządzającej-to gwoli wyjaśnienia.
Pomimo pracy w zgoła odmiennej branży bardzo często słyszę porównania produktów Goveny do innych marek, np. Phillips i może się zdziwicie, ale gro osób bardzo chwali sobie produkty marki Govena.
Transformatory biją jakością wszystkie inne marki na głowę-fakt są drogie, ale coś za coś.
Było kilka wpadek ze świetlówkami, ale jak wszyscy dobrze wiedzą bardziej była to wina trefnych palników niż konstrukcji świetlówki.
Moje zdanie jest takie, że firma nadal ma potencjał i gdyby tylko udało zebrać się starą kadrę, która pchała ten wózek do przodu Govena mogłaby jeszcze nie jednego zdziwić!!!
Właściciel firmy powinien czym prędzej zwerbować ludzi, którym zależało na losie firmy i zacząć wszystko od nowa.
W przeciwnym wypadku firma nie będzie miała żadnego charakteru i niczym nie wyróżni się na rynku. Ci, którzy odeszli, albo niekiedy zostali zwolnieni w wyniku rozgrywek pana [usunięte przez administratora] identyfikowali się z firmą i to oni stanowili podwaliny pod nową, lepszą Govenę!


exanonim 2012-01-18 00:09:29
Także pracowałem w tej firmie dobrych kilka lat aż nadszedł czas rozstania :) Dziwi mnie tylko jedno, że pracodawca zwalnia ludzi, którzy naprawde lubią to co robią, mają chęci do pracy i wiedzą co z czym, a zostawia ludzi zupełnie nie kompetentnych na ich stanowiska nie mające zupełnie pojęcia co i jak i posługujących się innymi.
Teraz co się porobiło to przechodzi wszytskie pojęcia, mnogo "normalnych" ludzi pozwalniano reszta sama zrezygnowała i został tam sam szajs. Pytanie podstawowe do zarządzających firmą: Czym się kierują przy zwalnianiu? Zarobkami? Kulturą osobistą? Czy umiejętnościami? Jeśli zarobkami to Ci z największą sumą zostają, jeśli kulturą to pełno jest osób do wyj3bania i to nawet z paragrafu, umięjętnościami? to ich chyba nikt nie zauważa bo lecą starzy "wyjadacze" a zostają pionki bez umiejętnego myślenia.
Brak słów!
1
zywiec_zdroj 2012-02-04 01:01:35
Firma pierwsza klasa z tego co słyszałem. Ostatnio podobno handlowiec prawie zginął w wypadku samochodowym, a oni skarżą go w sądzie o zwrot pieniędzy za samochód i jakiegoś nędznego laptopa i nie uznali mu wypadku przy pracy bo w Govenie handlowcy pracują do godziny 16, a po 16 to już ich czas prywatny. Sprawe zrelacjonował mi ich były handlowiec, który w porę się obudził i uciekł. Ciężko mówić o pracy do 16 skoro ich śmieszny kierowniczek [usunięte przez administratora]. ze skończoną podstawówką każe pracować do 16 bez względu na miejsce pobytu, a dopiero po 16 wracać do domu. A rozmowy o pracę kierowniczek tej poważnej firmy prowadzi właśnie w restauracjach ikei i mcdonaldsach, a prawo jazdy miał zatrzymany 3 krotnie, PARODIA!!! Nie widziałem na własne oczy, ale z opowieści wygląda bardzo "poważną" i odpowiedzialną firme. TRZYMAĆ SIĘ Z DALA!!!!!
to_ja 2012-02-12 10:44:49
witaj.
mam pytanko jak tam się pracowało i jacy tam pracują ludzie.
Zostałem zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko regionalnego koordynatora sprzedaży ale troszkę się wa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to czytam takie opinie o tej firmie.
Czy aż tak źle jest w tej firmie.
xvx 2012-02-25 23:49:15
Wina palnikow? To chyba malo widziałeś chłopie ;) Jak sie na wysylke puszczalo swietlowki w ogole nie testowane,bo szybko szybko,wysylka! to pozniej nie dziwota ze marke sobie psują.I ciagle podnoszone normy,ktore doszly do 4 tysiecy na zmiane na ikei,gdzie trzeba bylo bardzo szybko siusiu robic,a najlepiej nie robic w ogole,by zrobic tą normę. A odpadu po samym zamykaniu to codziennie kartony staly!
Govenahahaha 2012-02-29 07:42:09
Daj sobie spokój chłopie, nie dość że wszyscy się będą z Ciebie śmiali że pracujesz w takiej "znanej firmie" to jeszcze cały ch... zarobisz! Wszyscy niesłowni, zabieranie kluczowych klientów żebyś przypadkiem nie dostał za dużej premii i ciągła presja na wynik, którego tym syfem, który oni produkują po prostu zrobić się nie da. Szukaj innej pracy jeśli życie Ci miłe.
Karol 2012-03-13 17:28:25
Ja także byłem na rozmowie rektruacyjnej w restauracji IKEA w Łodzi z Panem [usunięte przez administratora]. Mój poprzednik napisał z ironią , iż rozmowa odbyła się w Ikei ,a w dzisiejszcych czas bardzo dużo DOBRYCH FIRM , właśnie tam przeprowadza rekrutacje . Zapraszam Ciebie do Ikei o 10.00 i wtedy zobaczysz ile laptopów jest na stolikach . W mojej ocenie rozmowa z Panem[usunięte przez administratora] była bardzo profesjonalna . Polecam tą firme
rekrut 2012-09-15 00:14:04
można prosic obiektywnie i konkretnie jak na dzień dzisiejszy wyglada sytuacja w dziale handlowym - dostalem propozycje na koordynatora sprzedaży. jak wyglądała w ostatnich latach rotacja na tych stanowiskach? czy plany są realne do wykonania? ile się mniwięcej zarabia (podstawa + premia przy 100% planu)? czy w samochodach są GPS? jak wygląda system raportowania przed przełożonym?

Bardzo prosze o konkretna odp. na moje pytania - to co zastanę tam na dzien dzisiejszy a nie to co bylo "x" lat temu.
ex pracownik 2013-01-22 19:54:20
Widzę forum nadal żyje.
Nie pracuję już w dawnym EMC jakieś 4 lata i szczerze dziwię się, że jeszcze firma funkcjonuje.
Obyście jak najdłużej mieli pracę, bo na rynku bryndza...
Pozdrawiam wszystkich pracowników z tamtego okresu.
Poznałem tam masę fajnych ludzi, niestety sporej części z nich już tam nie ma, a może stety...
Trzymajcie się.
1
pracownik 2013-01-23 19:37:55
o produktach nie można powiedzieć że są do niczego bo są dobre wszystko psuje niestety Firma i jak zawsze chodzi o pracowników na których odbija się polityka firmy która o nich nie dba myślą że można każdego zastąpić z ulicy
1
Kozzi 2013-05-29 14:36:29
Wczoraj był mój ostatni dzień w firmie, wielka szkoda bo tak lekkiej pracy i liberalnych przełożonych niestety ale ze świecą szukać, będę też tęsknić za zgraną załogą.

Pozdrawiam Oddziały Produkcyjne!
4
pracownik 2013-08-06 18:05:33
co za głupie pytania zadajesz przeczytaj wcześniejsze komentarze i sobie pomyśl czy taka firma daje premie uznaniowe czy wogole daje jakieś premie bo ja o czymś takim nie słyszałem a pracuje z 7 lat
edek 2015-01-12 12:38:37
no pewnie jakieś premie są na pewno, na święta czy coś takiego.. ale poza tym na pewno też liczą się wyniki, więc może są jakieś prowizje na przykład albo coś takiego, bo jak pracownik dużo zarabia dla firmy to i ma większe wynagrodzenie moim zdaniem tak naprawdę, więc na pewno są dodatkowe pieniądze z tego.
lola 2015-03-23 18:22:53
jeśli rzeczywiście te premie istnieją to proszę możecie napisac jak dokładnie taki system premiowy wygląda w EMC / Govena Lighting bo nie ukrywam że dla mnie jednak sama podstawa sucha biedna to za mało żeby zaspokoić swoje potrzeby i utrzymać rodzinę. cokolwiek możecie o pieniądzach w tej firmie to proszę napiszcie
AGO 2016-09-09 23:50:22
Jak umowa z Praktikerem? Wyrabiacie się z dostawami?
Jak aktualnie firma sobie radzi wg was, pracowników?
alkort 2016-09-10 10:13:32
@AGO ja dla mnie jest całkiem przyzwoicie. Nie narzekam, bo praca jest i to całkiem stabilna, nie martwię się o to, że zaraz ją stracę więc i kredyt spokojnie można wziąć i bez stresu żyć. Wypłata na czas. Jest ok
Zostaw swoją opinię o EMC / Govena Lighting - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EMC / Govena Lighting