brak logo

BMS Creative T. Wyrozumski Sp. J.

Liszki

Opinie o BMS Creative T. Wyrozumski Sp. J.

Nieznany 2010-08-13 11:06
Kto dodał ten komentarz niech się podpisze sam pod ta wypowiedzią a nie za innych!!! Nie wszyscy zgadzają się z tą opinią. Bo się trochę zmieniło. Ale skąd może o tym wiedzieć były pracownik!
Ciekawy 2010-11-05 07:40
A co drogi "Nieznany" się zmieniło? Tylko konkrety proszę?
1
anonim 2011-04-25 21:43
no własnie
zastanawia mnie jedno - parę razy zdarzało mi się szukac prace i ogłoszenia z BSM są zawsze
albo tam jest taki przemiał
albo firma stale się rozwija

ze mną nie chcieli jakoś gadać - ich strata ;)
ale zawsze się dziwiłem że co by nie spoglądąc na oferty pracy to BSM jest pewny jak poniedziałek po niedzieli
2
Programista 2012-01-17 15:20
\\\\\\\"Firma oferuje dobre zarobki\\\\\\\". (usunięte przez administratora)Ps a programowanie obiektowe to standard,ale to już chyba zbyt wiele informacji naraz:)
1
czarciołapek 2012-03-19 09:13
mnie się tam bardzo podobało, co 2 tygodnie były imprezy pożegnalne :))
1
myszki kiszki 2012-08-02 10:51
od kiedy w bms jest klima? szacun! :))
1
BMS Creative T. Wyrozumski Sp. J. 2013-06-02 13:48
w bms nie ma pojecia "dobre zarobki"
poziom expert 2013-06-17 06:39
1200 max 2000 ale wymagany poziom expert
2
gość 2013-06-26 06:44
premie będą "jak onet zapłaci" czyli nigdy :)
1
ex 2013-08-05 15:37
obiecanki cacanki... :]
Laco 2014-04-11 00:44
Moi mili orientujecie się jak aktualnie wygląda sytuacja kadrowa? Czy w najbliższym czasie będą jakieś rekrutacje ?
ermag 2014-05-14 23:16
BMS Creative (usunięte przez administratora)obecnie poszukuje do pracy jedynie programistów, oferują także praktyki dla studentów.
mark 2015-01-12 14:30
to świetnie jeżeli można odbyć praktyki, bo właśnie z takim nastawieniem tu zajrzałem :-) myślicie, że później będzie jakaś szansa na pozostanie w tej firmie i zatrudnienie? Do kogo mam się zgłosić w celu złożenia dokumentów na praktyki i co bedzie brane pod uwagę jeżeli chodzi o moja osobę, mam się spodziewać pytań z ich str.dotyczących posiadanych umiejętności?
amatti 2015-12-05 01:35
Pracuje w tej firmie już od ponad 5 lat i jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się otrzymać wypłaty po terminie. Znam swoje obowiązki, wywiązuje się z nich, a pracodawca to docenia. Wysokość wynagrodzenia uzależniona jest od poziomu umiejętności danej osoby i zakresu prac jakie wykonuje. Jeśli ktoś się zatrudnia to zna warunki pracy i wysokość wynagrodzenia, więc jeśli się nie godzi, to znaczy, że mu to odpowiada. Gdyby było inaczej to pewnie znając swoje umiejętności nie traciłby swojego czasu na "charytatywną pracę"... No chyba, że tak naprawdę niewiele się umie - co też oczywiście szybko wychodzi - i liczy się, że będą sowicie płacić po prostu za to, że przyjdzie się do pracy i "odbębni 8 godzin"... Ciekawi mnie zatem czy tak bardzo zatroskany o losy ewentualnych przyszłych pracowników "sygnalista darek" jest byłym pracownikiem (bo na pewno nie obecnym) czy też może konkurencja upada aż tak nisko, żeby bawić się w antyreklamę... :)
7
taki tam co wszystko znajdzie w sieci 2015-12-05 01:48
BartKKKKu, chyba Ci się nudzi...
goha R 2016-01-22 19:14
to plotki...
żaden rozwój czy dofinansowanie nie wchodzi w grę, a opóźnienia w wynagrodzeniu są co chwilę i bez uprzedzenia!
1
lolek 2016-01-22 19:16
chyba jedynie kuzynka żony szefa tam pracuje dłużej niż 5 lat i ona sobie robi "głupią" reklamę - niby po co konkurencja miałaby wypisywać tutaj opinie o tym jak źle PRACUJE się w bms? Na to mogła wpaść tylko Małgorzata R...
3
amatti 2016-01-26 14:38
Zonk lolku! Nie mam na imię Małgorzata - szukaj dalej... :) Mam prawo do własnego zdania o tej firmie i nie muszę jej obsmarowywać na tym forum, jak co niektórzy tutaj, tylko po to, aby podnieść swoje ego. To, co napisałam jest prawdą, a nie - jak to ująłeś - "głupią" reklamą...
A moje odniesienie do konkurencji było do wpisu "sygnalisty darka", który został w międzyczasie usunięty przez moderatora serwisu - jak widać, miał ku temu powody. Proponuję czytać ze zrozumieniem...
5
lolek 2016-02-02 15:33
jeśli nie masz na imię małgorzata to nie pracujesz tam 5 lat.
2
amatti 2016-02-03 19:25
Pracuje od listopada 2010 :)
developer 2016-10-18 22:52
amatti vs lolek
Pracowalem w tej firmie kilkanascie lat temu (pierwsza praca).
Plusy z perspektywy czasu:
+ mozna zdobyc doswiadczenie.
+ ciekawy projekt (wtedy CRM/ERP Berberis na Delphi 4)
Minusy z perspektywy czasu:
- niskie zarobki (raczej problem kondycji firmy niz zlej woli pracodawcy)
- lokalizacja (niskie zarobki = wysoki koszt dojazdu)
- opozniena w

Co do opinii amatti i lolek'a to odkad pamietam zawsze byl raczej klimat troche dekadendzki (niskie zrobki). Mediana okresu pracy (wtedy... a byl kryzys na rynku) developera to ok 2 lat. Nie znam nikogo z developmentu, kto pracowal w tej firmie dluzej niz 5 lat. Moim zdaniem to brakowalo firmie "troche" przebicia na rynku, bo produkt... (wtedy) nie byl zly i atrakcyjny cenowo. BTW: nie wiem jak to dziaiaj wyglada ale dzieki kodom do alarmu to zapamietalem sporo dat historycznych :)))
4
Poldek 2016-10-18 23:15
W tym tygodniu mają sie pojawić jakieś większe ogłoszenia o pracę do BMS Creative T. Wyrozumski Sp. J. i mam nadzieję, że ludzie jacyś porządni dostaną pracę
Target 2017-01-30 23:58
Ta pseudofirma to porażka...

Firma zajmuje się pobieraniem z UE dotacji na produkcję oprogramowania tak specjalistycznego i zaawansowanego że NIKT go nie potrzebuje - bo jego darmowe odpowiedniki znane są na rynku od dekady... Mało tego - poszukuje UWAGA handlowca! - który wytrwale i konsekwentnie wyszuka i urobi jakiegoś klienta by za coś co można pobrać zupełnie legalnie z internetu - zapłacił UWAGA!!! kilkaset tysi. ;)))). I teraz najlepsze - handlowiec musi zadowolić się niebagatelną sumą 2000 na miesiąc na rękę i w tej kwocie ma nawiązać i utrzymać kontakty ze strategicznymi osobami w firmach które.... hahahah nie mogę kupią gówniany program od Wyrozumskich... Nie wiem - gdyby ktoś zapłacił mi 100 tys. pewnie znalazłbym jakiegoś urzędnika, czy pracownika spółki skarbu państwa który za 50 tysi. pod stołem zgodziłby się wdrożyć te programy na swoim podwórku - tyle że wyobrażnia Wyrozumskich pozwala im myśleć że znajdą superhandlowca za 2000 tys. do łapki. Aaaaa... w firmie są też informatycy! Często się ich zmienia bo co pół roku kończy się kasa z dotacji, ludki krzywią się bo robi się kwas z i tak nędzną wypłatą i pretensję że gówniany program nie chce się sprzedawać... Więc firma szybcikiem robi nowy gówniany program, bierze dotację i usiłuje sprzedać za pomocą mistrza z najniższą krajową.
3
Trololo 2017-01-31 00:08
Jaka konkurencja? Ta firma jest bezkonkurencyjna... Marnie opłacani programiści robią za unijną dotację kompletnie bezużyteczne za to abstrakcyjnie drogie oprogramowanie, którego nikt nie kupi bo ludzie nie są idiotami. Konkurencja - nie bądź śmieszny ;)
2
Trololo 2017-01-31 00:15
Średnio rozgarnięty programista aby dojechać do firmy na takim zadupiu po pół roku pracy kupuje sobie albo nową furkę klasy ekonomicznej albo wypasioną używkę w klasie średniej. To co stoi na parkingu firmowym to cała prawda o warunkach pracy w firmie... no chyba że nikt tam nie przepracował jeszcze pół roku.
Gość 2017-01-31 12:05
Pracuję w BMS już 2 lata i jestem zadowolona. Fakt faktem lokalizacja nie jest najlepsza, ale jeśli mam wybór jazdy w odwrotną stronę niż są korki to jednak nie ma na co narzekać ;) Wypłata jest na czas, a jej wysokość jest taka jaka została jasno ustalona i zaakceptowana przez obie strony. Kolejnym duży plusem jest miła atmosfera pracy, współpracownicy są ok i jeśli tylko pojawi się jakiś problem, wiem że mogę się do Nich zwrócić z prośbą o pomoc i takową pomoc uzyskam jeśli tylko będzie to możliwe-zarówno jeśli chodzi o sprawy służbowe jak i prywatne, bo z wieloma z współpracowników udało mi się zaprzyjaźnić i utrzymywać kontakt poza pracą. Polecam wszystkim pracę w BMS.
5
BMS Creative 2017-01-31 12:17
Dziwnym trafem na kilka dni przed pojawieniem się hejtów Targeta i Trololo dzwoniono do nas, zresztą już nie pierwszy raz, z GoWork z propozycją odpłatnego tzw. "moderowania nieprzychylnych wpisów". Oczywiście odrzuciliśmy tę propozycję jako wysoce nieetyczną, spokojnie czekając na reakcję - jak wyżej. Czytelnicy mogą sami wyciągnąć wnioski.
3
Albercik 2017-02-01 00:25
Taaaa... Ocena pracodawcy 2/6 to też wynik wysoko nieetycznych decyzji jak sądzę.
1
Iwona 2017-04-04 09:41
Pracujesz w BMS Creative? Chętnie dowiemy się co lubisz w swojej pracy. Na jakie warunki zatrudnienia może liczyć pracownik firmy?
Gość 2017-05-31 12:54
W przypadku programistów znających język angielski (tak by się dogadać), C++ i SQL, warto nadmienić, że najczęściej trafia się do zespołu Hypersoft. A tu z kolei czekają wysokie zarobki, możliwość zdobycia dużego doświadczenia, odpłatne delegacje samolotem do Francji i Niemiec kilka razy w ciągu roku, praca w małym zespole, gdzie każdy ma dużą swobodę w zleconym mu zadaniu, umowa o pracę na czas nieokreślony i wiele innych. Warunki naprawdę godne polecenia każdemu, kto chciałby rozwijać się jako programista. Lokalizacja jak najbardziej na plus, no chyba że lubi się całymi dniami stać w korkach. Widok ludzi stojących w korkach, podczas gdy jedzie się zawsze w tą drugą stronę - bezcenny.
Małgorzata ta od kuzynki 2017-07-17 11:51
Żenując wpis - typowy hejt frustrata :D
Czy dzisiaj musimy się męczyć w firmie która jest niewydolna, frustować się nie swoimi problemami, być zmuszanym do pracy za marne grosze?
NIE - pracę można zmienić bo dzisiaj leży na ulicy - wystarczy poszukać :D A czemu pracują w BMS ci którzy pracują? ludzie z potencjałem tworzący zespół od początku do końca? Hmmm ... Spadaj na drzewo frustracie :)))
Iwona 2017-07-18 09:13
@Gość
dziękuję za odpowiedź. To, że w firmie jest możliwość wyjazdu na delegacje, to ważna informacja dla osób, które myślą nad podjęciem pracy właśnie w BMS. Piszesz, że wypadają kilka razy w roku. A jak długo zwykle trwają?

@Darek
chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wygląda praca w firmie oraz jakim BMS jest pracodawcą, jednak nie jest to miejsce na skupianie się na indywidualnych pracownikach firmy.
1
Zostaw swoją opinię o BMS Creative T. Wyrozumski Sp. J. - Liszki
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BMS Creative T. Wyrozumski Sp. J.