Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o PRAN

Pracowałeś w firmie PRAN i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Marta - 2014-10-21 10:34:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
DO WSZYSTKICH OSÓBB, KTÓRE PRACUJĄ W FIRMIE PRAN.

Jestem tutaj od miesiąca. Pracy nie ma. Dzisiaj już mam drugi dzień w tym tygodniu wolne, a dostałam na meila wiadomość, że poszukują osób do pracy.jeszcze... Napisaliśmy meila zwrotnego do Pani, z informacją, że pracy tutaj nie ma, robimy po dwa dni w tygodniu. Nie oczekiwaliśmy, że dostaniemy jakąkolwiek wiadomość zwrotną. Jednak udało się. Kobieta napisała, że jest w szoku, ponieważ Randstad wciąż piszczy o nowych ludzi, bo Ci co są tutaj nie wyrabiają. Na dowód babeczka prosi o wysłanie wiadomości z naszymi solarisami, aby miała pewność, że nie chodzimy do pracy.

Jej adres to: anna.domagala@pran.pl

PODAJCIE WIADOMOŚĆ DALEJ, NIECH BĘDZIE NAS JAK NAJWIĘCEJ!!!
zdjecie uzytkownika
jagoda - 2014-10-22 09:18:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
kurcze aja właśne wczoraj dostałam oferte i mam jechac na pakowanie play station...i chyba zrezygnuje po takich opiniach wyjaz ma by ok 30.10..po co oni ludzi werbują jak nie ma wystarczająco dużo pracy,bzdura jakaśma pani z pranu do mnie dzisiaj dzwonic i chyba odmówię....
zdjecie uzytkownika
eros - 2014-10-22 10:17:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Dzwonia bo przyczepy kempingowe w ktorych mieszkamy kosztuja od lebka 80€ wiec chca zarobic. Ja juz 3 dzien w tym tyg mam wolne.
zdjecie uzytkownika
Zosia - 2014-10-22 13:11:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Marta - 2014-10-21 10:34:11]:
Piszcie Pani Ania to konkretna osoba na pewno wam pomoże tylko musicie sie faktycznie zebrać przesłać te solarisy bo w przeciwnym wypadku pran nie będzie miał podkładki a Randstad im nie uwierzy.
zdjecie uzytkownika
seba - 2014-10-23 21:05:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej wam pomozcie nam razem z narzeczona mamy niby jechac na jakies pakowanie drobiu w Hejns Hajns czy jakos tak nie pamietam juz bo mamy czekac na telefon,napiszczie nam prosze co to za firma jak sie tam pracuje czy ludzie sa mili czy sa godziny ile sie zarabia pracujac po 40h tygodniowo?????pozdrawiamy
zdjecie uzytkownika
seba - 2014-10-24 20:12:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
prosze dajcie jakas odpowiedz bo niewiemy co mamy robic hmm
zdjecie uzytkownika
majak - 2014-10-26 18:08:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, interesuje mnie ogłoszenie pracy, jak jest tutaj na gowork'u, Pran poszukuje osób do pracy przy pakowaniu z językiem angielskim. Podobno to jakieś pakowanie elektroniki przy stołach, ma to trwać od listopada do 21 grudnia, czyli taka szansa dorobienia przed wigilią. Wie ktoś czy warto, miasto to Tilburg, może ktoś już tak pracował i może napisać ile można dorobić?
zdjecie uzytkownika
kasia - 2014-10-27 11:52:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś może z was tam dojeżdża z Den Bosch?
zdjecie uzytkownika
Kaśka i Adam - 2014-11-02 15:40:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Ludzie nie dajcie się oszukać tym naciągaczom z Pran ! To biuro podróży a nie agencja pracy, zarabiają na wysyłaniu hurtem frajerów do roboty, której nie ma. Tyle pracy co Pran niby oferuje to w całej Unii nie ma! Zresztą sami zobaczcie, że praktycznie ciągle tych samych kilka ogłoszeń od Prana w sieci się pojawia, non-stop. Taka jest rotacja, nie podoba się to wypad, ludzi traktują jak śmieci.
Byliśmy w Helmond przez Pran - 3 dni pracy a później się siedziało bezczynnie przez cały tydzień bo roboty nie było. I tak w kółko. Ludzie wracają z zarobionym jakimś śmiesznym kieszonkowym w najlepszym przypadku, a nierzadko wręcz z długami. A pojechali zarobić. Wystrzegać się tej agencji !
Nie czytajcie tych BAJEK jak to fajnie jest pracować przez Pran bo te głupoty wypisują baby z biur agencji. W kraju obiecują "złote góry" a na miejscu okazuje się, że musisz podpisać zupełnie inną, nieciekawą umowę. Że też nie wstyd tym biurwom taki kit wstawiać własnym rodakom. Za tę agencję naciągaczy to się powinien w końcu prokurator zabrać ! Axel to tacy sami oszuści !
zdjecie uzytkownika
Marta J. - 2014-11-03 15:41:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Niestety. Wlasnie raz na zawsze zakonczylam wspolprace zarowno z Randstad jak i podlegajacym PRAN-em. Najpierw obiecanki cacanki a potem...jak nie jakies problemy natury prawnej, ktore uniemozliwiaja rozpoczecie projektu, to brak godzin i kompletny brak zorganizowania. Mimo braku pracy wciaz przyjezdzaja nowi ludzie a ci starsi pracownicy tylko patrza na nowych "spod byka". Strata czasu i kasy na dojazdy i ciagle ludzenie sie, ze "w przyszlym tygodniu moze bedzie lepiej". Tylko potem...wyplata na minusie. To jest po prostu smutne :(
zdjecie uzytkownika
Łukasz Olsztyn - 2014-11-06 13:09:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
To ma być agencja pracy? Mam 6 letnie doswiadczenie w zawodzie operator wózków widłowych a kiedy aplikuję na ich ofert pracy zawsze dostaje maila zwrotnego że nie spełniam ich wymagań! Raz miałem już prawie załatwiona pracę po czym po paru dniach dzwoni do mnie jakaś młoda pani (z głosu) i informuje mnie tonem jakby parcowła ta za kare że muszę swoje uprawnienia przetłumaczyć na język angielski. Wysłałem chyba 30 aplikacji na ich oferty i zawsze nie spełniam warunków bądź inne przeszkody. Nie wart tracić na nich czasu.
zdjecie uzytkownika
Były pracownik - 2014-11-14 18:43:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam, wyjezdzałem do holandii przez pran już kilkakrotnie i przeważnie nie było "większych" problemów poza drobnymi komplikacjami. Natomiast w tym roku wyjazd był zupełnie inny, wyjechałem do ID Logistics przez Pran i pomimo gwarancji godzin ludzie pracowali po 1-2 dni w tygodniu. Mało tego. Wypłaty dostawali na minusie gdyż mimo, że nie pracowali byli zobowiązani opłacić domek wynajęty przez pran. Biuro twierdziło, że praca ruszy i godziny będą w następnym tygodniu. Mówili tak praktycznie co tydzień a pracy jak nie było tak nie ma. Praca powyżej 30h tygodniowo była praktycznie nie możliwa. Pracownicy pracowali nawet czasem tylko 7,5h tygodniowo a niektórzy nie mieli takiego szczęścia i mieli cały tydzień wolny. Dostaliśmy busy którymi nie mogliśmy nigdzie jeździc poza praca i tylko raz w tygodniu na zakupy. Teraz do pracy jeździmy autokarem prawie jak bydło jadące na ubój. Porażka. NIE POLECAM TEGO BIURA. Już nigdy więcej nie wyjadę przez Pran. Dziękuje i pozdrawiam, były pracownik.
zdjecie uzytkownika
szyszkamyszka87 - 2014-11-20 18:17:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
troszkę jestem przestraszona bo niedługo jadę do holandji przez Pran i ciągle nic nie wiem a to moja taka pierwsza podróż.bardzo się obawiam tego że jak ktoś wspomniał pracował przez dzień w tygodniu i miał wypłatę na minusie. wiecie jak uniknąć tego typu sytuacji? czy oprócz tego będą czekać na mnie jeszcze jakieś pułapki?
zdjecie uzytkownika
Oszukana - 2014-11-24 18:32:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, jestem jedna z osob które wyjechały do sony na akcje swiateczna. powiem tylko, ze to LIPA!!!!!!! Przyjechalismy tu po to zeby im oplacac domki specjalnie wysylaja nas po 2 dni w tygodniu zebysmy mieli na chate.Paranoja a Pania z biura w Glicach odwiedze osobiście jak wróce.
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2014-11-26 15:55:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam wszystkich, ja od roku pracuję z tą agencją i jestem zadowolony. Miałem przykre doświadczenia z inną agencją z Opola i wciąż czekam na pieniądze (sprawa od 1,5 roku w sądzie a kasy nie ma). Musicie patrzeć do jakich projektów jedziecie i wypytać o szczegóły. Takie agencje tylko szukają ludzi i przesyłają was do dużej w Holandii i to od dużej agencji zależy jak was potraktują. Ja jestem na wyjazdach już 8 lat i co nieco się nauczyłem. Także polecam firmę Pran w 100%
zdjecie uzytkownika
Ryszard S - 2014-12-08 11:40:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja polecam, trzeci raz jade z Pranem do Holandii i nigdy mi sie nie zdarzyło żeby coś było nie tak. Ostatnio pakowałem kurczaki na taśmie, wcześniej też przy miesie robiłem, godziny zawsze były i praca na długo,a teraz zostaje i na święta bo nie ma sensu wracać.
zdjecie uzytkownika
mloda - 2014-12-10 20:13:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej czy ktos teraz wybiera sie do pracy w okres swiateczny przez ta firme czy warto jechac? Napiszcie cos jak z zarobkami?
zdjecie uzytkownika
mloda - 2014-12-10 20:18:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A moze niech ktos sie wypowie kto tam juz pracuje na pakowaniu odzieży ?
zdjecie uzytkownika
Karol - 2014-12-22 13:36:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [szyszkamyszka87 - 2014-11-20 18:17:42]:
witam
mam pytanie czy wyjazd przez PRAN opłaca się?
Mam spore problemy finansowe i szukam pracy na minimum 6 miesięcy, później mam wyjazd na Danię.
Potrzebuję zarobic na polskie po odciągnięciu mieszkania i ubezpieczenia minimum 3500 zł. Da się wyciągnąć w PRAN. Jestem chetny robić nadgodziny itd
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
ankaanka2 - 2014-12-29 19:21:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja osobiscie pracowalam przez PRAN,akurat przy pakowaniu kurczakow i musze powiedziec, ze jestem bardzo zadowolona, wyplaty na czas, wakcyjne, urlopowe i za dni swiateczne wyplacaja, takze nie mam zadnych zastrzezen. Jedynie co mi przeszkadzalo, to mieszkanie z obcymi ludzmi, wiadomo, zbieranina z calej {Polski, kazdy ma jakies swoje przyzwyczajenia, humory i tak dalej.Acha,jeszcze jedno-polak dla polaka wrogiem, to okropne, ale coz poczac, trzeba bylo sobie jakos radzic.Ale z pracy jestem b.zadowolona, z reszta w d..... w koncu jedzie sie tam do pracy, niestety cos za cos, albo siedzisz z rodzina na bezrobociu i nie masz co do gara wlozyc, albo przemeczysz sie troche i zasilisz swoj budzet domowy, takie jest zycie, a jesli chodzi o te zle opinie, to tez sie zgodze, bo nie zawsze wlasnie przez PRAN trafisz tam gdzie zapewnia ci 40 godzin tygodniowo, ja akurat trafilam
zdjecie uzytkownika
ankaanka2 - 2014-12-29 19:44:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ankaanka2 - 2014-12-29 19:21:23]:
witaj.proponuje ci prace przez Pran w miejscowosci Goor, praca przy kurczakach, masz zapewnione 40 godzin pracy tygodniowo,stawka 9,26
zdjecie uzytkownika
Kikut - 2015-01-08 16:34:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ankaanka2 - 2014-12-29 19:44:54]:
!!j(usunięte przez administratora)nie ma to jak odpowiadać samemu sobie i to nie na temat brawo dla pań z biura!! hehe
zdjecie uzytkownika
sickrabbit - 2015-01-22 14:26:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracowałem prze pran w Pon logistic(tam przez ranstad) i miałem nawet nadgodziny więc do Polski przywiozłem troche hajsu, współprace oceniam bardzo dobrze, poza tym pran tylko wysyła i nie ma nic do gadania poza granicami kraju. Mieszkalismy we 4 chłopa na domku, tylko do sklepu było daleko a 1 w tyg mozna bylo jechac samochodem słuzbowym na zakupy. Widocznie dobrze trafilem, ale ludzie, z którymi mieszkałem pracowali przez pran nawet 2 lata i zawsze mieli godziny i wypłaty na czas
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: spotkanie rekrutacyjne przebieglo w b.milej atmosferze,znalazlam sobie telefonicznie te prace, pani z biura w Opolu (z reszta bardzo mila) skierowala mnie do najblizszego dla mnie biura posrednictwa pracy, gdzie czekano juz na mnie,na poczatek maly egzamin z j.angielskiego, potem dopelnienie formalnosci, podpisanie umowy. I tak zaczela sie moja przygoda z PRANEM
Pytania: Nie bylo ani trudnych, ani tez dziwnych pytan
zdjecie uzytkownika
Glide - 2015-01-27 20:13:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wyjazd do sony na pakowanie playstation? Nie polecam. Po pierwsze Pracownik PRAN-u uzgodnił ze mną wyjazd po czym za godzinę zadzwonił że jednak "nie przedostał się pan przez proces rekrutacji". Po kilku tygodniach jednak dostałem się na wysławiony dział pakowania plejek. Przez święta jak i do dziś ludzie pracują tam po 2-3 dni w tygodniu, tempo tureckie tak ze po 6 godzinach idziesz do domu, no chyba że masz wspólny transport z innymi pracownikami to wtedy czekasz (nieodpłatnie oczywiście) na kantynie na resztę załogi. Warunki mieszkaniowe tragedia (droomguard) a jeżeli zdarzy Ci się być chorym to spotka cię kara w postaci dodatkowych kilku dni wolnych. Osobiście nie polecam i stwierdzam, ze nie zanosi się tam na zmiany na lepsze biorąc pod uwagę politykę randstadu.
zdjecie uzytkownika
ania - 2015-01-27 20:19:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam serdecznie

Czy zaglądaliście już na stronkę http://tanieaukcje.com/p/f8ac9f69944411e491220025907bb422

Są to aukcje bez ceny minimalnej jak wygrasz tj przelicytujesz innego użytkownika wygrywasz

Serwis bardzo szybko urasta w siłę coraz więcej użytkowników aktywnych

Przedmioty na aukcjach rewelacyjne ceny za które ludzie licytuja również!

Aby licytować trzeba wykupić kredyty ceny za pakiety są różne od 6 do 200zł

Jeden kredyty podbija cenę o 10 groszy:)

Spytacie czemu za takie ceny schodzą przedmioty i czy to realne?

Wg analityków serwis ma już 8 tys aktywnych użytkowników którzy w miesiącu wpłacają minimum 100zł na aukcje

daje to 800tyś

Na nagrody wydaja średnio 200tyś

Więc zysk maja ładny :)

Pozdrawiam ktoś może skorzysta i zechce powalczyć o sprzęcik :)

Dobra zabawa i możliwość zakupu za naprawdę świetną cene!! Raz wygrałam licytację i mam ładny TV Sony dużo taniej :)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PRAN
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy PRAN?
Zadaj pytanie
x