Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o PRAN

Pracowałeś w firmie PRAN i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
jaa - 2015-09-18 06:56:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a do rozmow w pracy tez bedziesz sie przygotowywala codziennie? to sprawdzenie znaj jezyka, nigdy nie wiadomo jakie padna pytania ale nie sa trudne :)
zdjecie uzytkownika
gfvb - 2015-09-18 15:19:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakiś czas temu przeglądałem różne strony z ogłoszeniami o pracy i natknąłem się na te które wstawiła firma Pran Sp. z o.o., widziałem że obecnie poszukują stolarza, programisty/ operatora tokarek CNC, kafelkarza/posadzkarza, specjalisty do spraw rekrutacji pracowników z branży budowlanej, praca zarówno za granicą jak i w kraju..
zdjecie uzytkownika
nieznajoma - 2015-09-19 01:20:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak ktoś już miał rozmowę to może odpowiedzieć miej więcej o co pytali ;)
zdjecie uzytkownika
smerf85 - 2015-09-21 13:11:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie ma pracy W Pran nie ma pracy. 2-3 dni na tydzien maks, Zarobisz 60 euro na tydzien . Ekstra
zdjecie uzytkownika
jaaa - 2015-09-27 13:36:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja polecam Pran jako posrednika, trafila mi sie lekka praca, fajna atmosfera bez stresu.
zdjecie uzytkownika
ddd - 2015-09-29 11:50:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zaproponowano mi prace w pran. Pan z biura poinformował ze w przypadku braku godzin i tak miesiecznie placa za 120 godzin, i jest to gwarantowane. Czy ktoś moze potwierdzic tę informację? Oferta dotyczy pracy przy pakowaniu sprzetu elektronicznego w Tillburgu,
zdjecie uzytkownika
jaa - 2015-10-06 06:54:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale pozniej i tak bedzie wyrownanie, przeciez za darmo ci nie zaplaca haha
zdjecie uzytkownika
en - 2015-10-06 22:45:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakie wyrównanie? nic nie wyrównują, siedzisz na domku i wydzwaniasz z zapytaniem, kiedy w końcu będzie praca. mówie o id logistik w tilburgu.
zdjecie uzytkownika
Chill - 2015-10-07 17:32:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
a nie wiecie jak ten projekt z Pranu? Praca w Utrechcie, w sklepie internetowym. Ciągle ściągają osoby do pracy. Rzeczywiście mają dużo godzin? Ktoś się orientuje?
zdjecie uzytkownika
LOKATORBart - 2015-10-07 22:31:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wyjechałem z PRANEM dwa razy i jestem zadowolony gdyyz osoba kontaktowa pełen profesjonalizm wszystko na najwyższym poziomie dograne na ostatni guzik , mam nadzieje ze nie skończy się moja wspópraca z ta agencja
zdjecie uzytkownika
Iza - 2015-10-09 11:06:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Stanowczo odradzam tą agencję pracy .
Najpierw mówią,że przyjmują Cię do pracy a potem okazuje się inaczej..
Albo się słyszy tekst typu : Jak Pani ma własne mieszkanie , to nie możemy zaoferować Pani nic.
zdjecie uzytkownika
Ciekawski - 2015-10-09 18:47:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dla tej firmy rekrutacyjnej ważne są tylko pieniądze za rekrutowaną ,,skórę".Często nie potrafią pracownicy tegoż biura określić warunków współpracy : czy pracownicy mają odpowiednią liczbę godzin w danej firmie . Czy będą szkoleni i czy ktoś im za to zapłaci. Czy to praca ciężka fizycznie . Dlaczego ciągle rekrutują na tą pozycje. ITD ponieważ są tylko pośrednikami, którzy sprzedają usługę -z rekrutowaną osobę innej agencji pracy a ta wypożycza właściwemu pracodawcy - który płaci agencji wypożyczającej a ta z kolei pracownikowi po odtrąceniu prowizji. Po drodze wypożyczania ( sprzedawania bo to za pieniądze się dzieje ). Można powiedzieć że to współczesna forma niewolnictwa - zalegalizowana traktująca człowieka jak towar. Dlaczego towar? Bo liczą się cechy jak na przykład batonik - opakowanie , zawartość , zadowolenie z konsumpcji lub nie; u rekrutowanego - mięśnie , inteligencja- cechy towaru które trzeba wypunktować : wiek, płeć, wygląd ostatnio .Taka rekrutacja narusza prawa do godność człowieka (1)w europie jest jeszcze tolerowana w US CAN zabroniona . No ale mamy kapitalizm - kto ma pieniądze ma władze( kto daje prace ma władze ). Wykształcony pracownik agencji rekrutacyjnej ma większa świadomość zarządzaniem tym procesem rekrutacji (2)większość i to widać nigdy nie pracowało za granicą albo jest niedouczonych. Bo nagminnie popełnia błędy w umowach kierowania . Ostatnio widziałem profesjonalizm w Gliwicach - oblepione kawa biurko, brudne umazane krzesło i przy osobach umówionych prywatne teksty i plotki. Posprzątajcie to biuro bo syf tam i w dokumentach to samo. Kłamiąc ludzi róbcie to bardziej przekonująco nie używajcie do budowy odpowiedzi,, jest dużo pracy '' tylko po przyjeździe zastanie Pana /Panią pasmo nie ustających sukcesów które zrekompensują czas oczekiwania na możliwość pracy. Karmić się optymizmem na śniadanie , obiad, kolacje i przeżyciami obcowania w innej kulturze. Być pozytywnym głodnym . Lub po przyjeździe dowiedzieć się że jest praca ale skandaliczne patologiczne warunki pracy harówa i Auschwitz Birkenau gdzie trzeba codziennie walczyć o przeżycie i po pracy z stresem ,zmęczeniem - nie do odpisania niektórzy mdleją i słabną , traktują ludzi bez godności człowieka jak towar. A później inni przyjadą ... Bo po co zmieniać środowisko pracy nap poprzez rekrutowanie normalnych ludzi..bo pieniądze są z nowych...
zdjecie uzytkownika
s - 2015-10-09 20:21:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Zamiast wypisywać głodną oczywistość, o której każdy wie, napisz konkretnie - co zrobili nie tak w biurze, gdzie pracowałeś, jaką stawkę miałes i ile godzin. A nie pier* o tym jakimi niewolnikami jesteśmy. Lepiej mieć te pare euro niż gorzej zapie* w pl za 5zł/h. To, że biura zarabiają na nas, nie wiadomo od dziś.
zdjecie uzytkownika
nea - 2015-10-10 11:23:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [s - 2015-10-09 20:21:45]:
Dziwne bo wczoraj bylem w tej agencji i jakos nie widzialem zeby bylo brudno, nieschludnie.. Pelny profesjonalizm jak dla mnie... Jedyne co jest slabe to to, ze jak sie jedzie 1 raz to wymuszaja jazde swoim busem.. No ale coz.
zdjecie uzytkownika
oll - 2015-10-18 15:53:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak w Utrechcie w sklepie internetowym? Ktoś, coś?
zdjecie uzytkownika
logistic - 2015-10-18 20:32:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
chciałbym wyjechać z tą agencją i zastanawiam się czego oni oczekują od osób kandydujących, mam na myśli jakie doświadczenie zawodowe, czy trzeba mieć jakieś uprawnienia, książeczki zdrowia itd. dajcie też znać jakie są zarobki i warunki zakwaterowania, na jaki okres się wyjeżdża i czy jest to jednorazowe czy można więcej.
zdjecie uzytkownika
Milka - 2015-10-23 13:11:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam.Czy ktoś może mi coś napisać o pracy przy pakowaniu i filetowaniu drobiu w Hoogeveen? Wybieram sie tam i niewiem co mnie czeka.
zdjecie uzytkownika
pankracy - 2015-10-24 12:14:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
9 godzin wnpracy - 8 pracujesz 3 przerwy, co dwie godziny. Powyżej 1000 euro zarobisz na miesiąc na reke.
Co do tego czy ciezko czy nie, to zalezy od ciebie i od stanowiska na ktorym stoisz. Cięzko jest, ale to nie jakis kołchoz.
zdjecie uzytkownika
Kurski - 2015-10-27 22:40:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jaa - 2015-08-28 18:03:29]:
Ok powiem tylko tyle, pracowałem już przez trzy agencje i w każdej inne zasady tam lepiej z tym tam gorzej ale mam pytanie odnośnie stawki godzinowej oraz warunków zakwaterowania, jak to na ogół wygląda
zdjecie uzytkownika
leonka - 2015-10-28 14:01:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jesli chodzi o prace w ID logistic nie polecam nie ma godzin, praca po 3 dni w tyg, mieszkanie w domkach kempingowych ogrzewanych piecykiem gazowym, Jesli macie pyt to piszcie
zdjecie uzytkownika
zainteresowani praca - 2015-10-29 15:33:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
możecie coś napisać o zbieraniu zamówień w Walwijk?
lub o pracy przy pakowaniu kanapek?
praca od 2.11 lub 9.11
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-11-10 18:55:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widzieliście ile oferują na stanowisku operatora tokarek karuzelowych? Wynagrodzenie od 11 do 14 euro netto/h, w zależności od doświadczenia no i oprócz tego oferują płatne zakwaterowanie i ubezpieczenie, wiec praca jest całkiem niezła. Dajcie znac tylko czy ktoś z was miał stycznośc z tym stanowiskiem.
zdjecie uzytkownika
Rekrut SWD - 2015-11-11 03:24:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam opłacalny jest wyjazd z PRAN mam 22 lata i doświadczenie jako order picker w AH DC???
zdjecie uzytkownika
Grzes - 2015-11-12 11:45:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PRAN rekrutuje dla Tempo Team i Randstad. IDL Logistick Tilburg wstepnie nie polecam. Gwarantuja 120 godz na miesiac i sa szanse ze wiecej nie bedzie.120 czyli 3 tygodnie po 40 godzin a tydzien na domku. Bylem tam przez tydzien skuszony oferta 10.25 na wozki widlowe. Po tygodniu dostalem propozycje Orderpicker stawka 9,25. Mieszkanie mialo byc 17 km od firmy.. Hmmm.. Okazalo sie ze osrodek kempingowy jest 46 km od IDL Tilburg. Mieszkam w sumie ok 80 km od Tilburg a wiec wrocilem do domu po 8 dniach nie zarabiajac nic.. Powodzenia.. w razie pytan moj email: smoki9@op.pl
zdjecie uzytkownika
Grzes - 2015-11-12 12:19:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nea - 2015-10-10 11:23:19]:
W PRAN jest OK. Czyste biuro. Mila profesjonalna obsluga. W razie problemow jak najbardziej probuja pomoc. Tylko ze w Holandii juz wyslany przez PRAN pracujesz zazwyczaj dla Randstad lub Tempo Team. Te dwie firmy sa w trakcie laczenia sie. I tu sobie juz mozesz dzwonic i pisac maile i SMSy do woli. Obsluga z PRAN nie ma na to wiekszego wplywu. Pracowalem 5 lat w Anglii dla agencji i 2 w Holandii. Mam wiec pewna skale porownawcza. Moze ja i 5 osob ktore przyjechaly do pracy w IDL Logistic Tilburg i trafily na osrodek wypoczynkowy zle trafily. Niemniej jednak cala szostka po tygodniu odjechala bez pracy. wiecej info email: smoki9@op.pl
zdjecie uzytkownika
bolek - 2015-11-12 22:36:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@tomek - skoro zapewnione jest zakwaterowanie to dobrze o nich świadczy, pracownik nie musi się o to martwić.
zdjecie uzytkownika
w - 2015-11-15 03:07:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moja ocena jest jasna - tyle ofert pracy mają, że każdy na pewno znajdzie coś dla siebie z czego będzie zadowolony
zdjecie uzytkownika
ośmiorniczka - 2015-11-17 12:15:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i niektóre nawet są bardzo intrygujące jak np. Pracownik wylęgarni kurcząt z prawem jazdy C, tylko ciekawe po co to prawo jazdy
zdjecie uzytkownika
jaa - 2015-11-22 09:45:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [smerf85 - 2015-09-21 13:11:48]:
nie polecam jechac do pracy na DSV Venlo, malo godzin, przez miesiac zarobilan 300e, przeciez nie po to tu jedziemy...
zdjecie uzytkownika
rabbit - 2015-12-02 17:14:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja juz byłem w tamtym roku przez pran na niecałe 3mies. i mam zamiar jechac znow. Pracowałem w magazynie Continental. Zarobiłem dobrze, jeszcze za urlop mi przysłali 450 Euro. Warunki mieszkaniowe ok, tylko pralki w domku nie było i do sklepu daleko a samochodem raz w tyg. moznabylo jechac ale jak ktos jedzie zarobic to nie narzeka tak jak ja.
zdjecie uzytkownika
gii - 2015-12-04 15:02:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ważne, żeby nie narzekać.. Skoro firma ogarniała zakwaterowanie, to chyba pralka nie była wielkim problemem. Według mnie PRAN to jedna z lepszych firm zatrudniających ludzi za granicę.
zdjecie uzytkownika
wolfmen99 - 2015-12-15 19:46:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Grzes - 2015-11-12 11:45:30]:
Odradzam,podczas rozmowy z koordynatorką PRAN jest pięknie i kolorowo pózniej kolory bledną.Firma Pran sprzedała mnie do rastadu czytaj sranstad,ani praca ani godziny nie pasowały do opisu pań koordynatorek,zwykła ściema.Zakład kuehne&nagel w Zaandam magazyn zwrotów omijajcie szerokim kołem,kołhoz,zero godzin i ja swojego psa lepiej traktuje niż zmazuchy z tej firmy.Jak najdalej od Zaandam!!!
zdjecie uzytkownika
wolfmen99 - 2015-12-15 19:48:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Grzes - 2015-11-12 11:45:30]:
Odradzam,podczas rozmowy z koordynatorką PRAN jest pięknie i kolorowo pózniej kolory bledną.Firma Pran sprzedała mnie do rastadu czytaj sranstad,ani praca ani godziny nie pasowały do opisu pań koordynatorek,zwykła ściema.Zakład kuehne&nagel w Zaandam magazyn zwrotów omijajcie szerokim kołem,kołhoz,zero godzin i ja swojego psa lepiej traktuje niż zmazuchy z tej firmy.Jak najdalej od Zaandam!!!
zdjecie uzytkownika
e34rty - 2015-12-16 00:06:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
hej hej widzialem ze na chwile obecna mozna aplikowac do firmy Pran Sp. z o.o. na stanowisko programisty frezarek CNC w Belgii, szansa na spore zarobki
zdjecie uzytkownika
jan - 2016-01-24 15:54:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@e34rty, ja podobnie widziałem ogłoszenie od pran na programistę CNC - frezera form wtryskowych w Belgii, a dokładniej Zulte. Trzeba miec 3 lata doświadczenia i angielski oraz chciec się uczyć holenderskiego na miejscu, ale zarobek to wynagrodzenie- min. 13 euro brutto/h.
zdjecie uzytkownika
fghjkl - 2016-02-06 17:19:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
duzo teraz widze od nich ofert do rpacy za granica..na przyklad na hydraulika do Niemiec albo operatora maszyn, tylko tutaj trzeba znac jezyk angieslki
zdjecie uzytkownika
jacek - 2016-02-09 19:02:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do Holandii poszukuja płytkarza, gzie tygodniowo oferują już 500 euro netto, tylko jak najszybsciej trzeba aplikowac bo do 15.02, wyjazd na dłużej, komunikatywny angielski lub niemiecki trzeba zanc.
zdjecie uzytkownika
damian - 2016-02-19 11:35:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@jacek fajne warunki w sumie, ale nie wiem czy 2000 netto w euro to dobre pieniądze. Porównywalne do polskich, bo się nie powinno przeliczać. Ciekawe kiedy znowu będą tam szukać
zdjecie uzytkownika
jan - 2016-03-02 17:44:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam. czy ktoś był w pomidorach w massbree i mógłby coś o tym powiedzieć ? czy ciężko, jak z godzinami pracy ?
zdjecie uzytkownika
byczek - 2016-03-02 17:48:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@damian jeśli masz zamiar wrócić do Polski to jednak powinno sie przeliczać. Jakbyś nie przeliczał to nie opłacałoby się wyjeżdżać. A firma oferuje legalne zatrudnienie na warunkach holenderskich
zdjecie uzytkownika
juendmi - 2016-03-11 17:35:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z pewnością o wiele bardziej się opłaca wyjechać do Holandii i pracować jako lakiernik samochodowy niż robić to samo w Polsce. Tym bardziej, że zapewniają zakwaterowanie, ubezpieczenie i opiekę koordynatora na miejscu.
zdjecie uzytkownika
Em - 2016-03-15 12:11:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podobają mi się te możliwości pracy w innych krajach jak belgia czy holandia, z całą pewnością warto się temu bliżej przyjrzeć, bo to czasami dużo zmienia w życiu
zdjecie uzytkownika
PACZOREN88@WP.PL - 2016-04-20 16:47:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PRACOWAŁEM Z FIRMA PRAN W IDL LOGISTYK TILBURG
TOTALNA BEZNADZIEJA SCIAGAJA LUDZI IM WIECEJ TYM LEPIEJ DLA NICH
A JAK NIE MA PRACY TO ROBIA DWIE ZMIANY I INNE NARODOWOSCI PRACUJA 8 GODZIN MAXC
W DZIEN A POPOLUDNIE 3 GODZINY SMIECHU WARTE ZAROBKI TO TYGODNIOWKA RAZ 120 RAZ 200 RAZ 90 RAZ 150 BEZNADZIEJA A ZA MIESZKANIE DOJA CZY PRACUJESZ CZY NIE JAK CHCESZ ZAROBIC TO Z NIMI NIE JEDZ POWAZNIE PISZE
zdjecie uzytkownika
nelik - 2016-04-20 16:57:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PACZOREN88@WP.PL, a jako kto pracowałeś. Nic dziwnego, że za mieszkanie trzeba płacić, ale powiedz jakie stawki i warunki tu mają.
zdjecie uzytkownika
MałaMi - 2016-04-27 16:03:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ma ktoś jakąś świeżą opinię na temat agencji ?
zdjecie uzytkownika
Mika - 2016-04-27 19:34:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej pracował ktoś z Was może w ZEIST PRZY UKŁADANIU KOMOZYCJI KWIATACH NA I TRAWNIKÓW w firmie SEMPERGREEN ?
zdjecie uzytkownika
M - 2016-04-28 10:46:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam , czy ma ktos aktualne opinie na temat pracy przez Pran na sortowni owocow ? jakie sa warunki pracy ? czy pracuje sie caly tydzien czy moze 3 dni ?? i jak wygląda zakwaterowanie. Piszcie ludzie drodzy !! :)
zdjecie uzytkownika
Sefi - 2016-04-28 12:44:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wybieramy się 8.05 na kanapki do Losser, ktoś może się wypowiedzieć?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: spotkanie rekrutacyjne przebieglo w b.milej atmosferze,znalazlam sobie telefonicznie te prace, pani z biura w Opolu (z reszta bardzo mila) skierowala mnie do najblizszego dla mnie biura posrednictwa pracy, gdzie czekano juz na mnie,na poczatek maly egzamin z j.angielskiego, potem dopelnienie formalnosci, podpisanie umowy. I tak zaczela sie moja przygoda z PRANEM
Pytania: Nie bylo ani trudnych, ani tez dziwnych pytan
zdjecie uzytkownika
bob - 2016-04-28 14:15:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cos na temat pracy jako spawacz ,,,czy warto z ta agencja zaczynac, jakie warunki ,,czy placa ,,,dzieki za odp
zdjecie uzytkownika
ewa - 2016-04-28 14:16:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [M - 2016-04-28 10:46:53]:
nie gwarantują godzin Pani powiedziała że ludzie chodzą do pracy hmm drogie noclegi za łóżko na tydz 95 euro

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie PRAN!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PRAN
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert