Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o PRAN

Pracowałeś w firmie PRAN i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
martuch1097 - 2015-04-21 07:43:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam serdecznie czy znacie firme Accord? Maz ma jechac do Holandii do pakowania ciasteczek i zadaja wplaty 280zl za mieszkanie przed podpisaniem umowy...
zdjecie uzytkownika
Fajdusiewicz na klopie. - 2015-04-22 10:52:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wpłacaj nic przed wyjazdem NIKOMU, bo to oszustwo. Ode mnie Pran chciał zapłaty za przejazd, a wpłata miała być dokonana jakiejś polce wynajmującej pokój gdzieś w Holandii. Pran jest niby firmą sprawdzoną, ale w imię zasad przed wyjazdem nic nie wpłacam na żadne konto, a za przejazd płacę w busie.
zdjecie uzytkownika
szymaszek - 2015-04-22 16:19:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do martuch
ja tak samo aplikowałem na ciastka do Almere. Skontaktowałem się agencją accord i oni powiedzieli, że Tomasz Pawłowski w ogóle dla nich nie pracuje i zgłosili na policję, że posługuje się ich logiem. Ja uważam, że ten gość to naciągacz. Fakt, przyłożył się do stworzenia bardzo wiarygodnej informacji, które rozsyła emailami
zdjecie uzytkownika
martuch1097 - 2015-04-22 17:45:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam a jak się mogę skontaktować z nimi żeby dowiedzieć się coś więcej... wplacilam 200zl na mieszkanie i teraz nie wiem czy faktycznie to jest wyłudzenie bo odp na każde maile. I po wpłacie np ze bus będzie się kontaktował z mężem. A i 30 ma przyjść umowa...
zdjecie uzytkownika
Beatris - 2015-04-23 13:30:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [martuch1097 - 2015-04-22 17:45:12]:
Ja również planuje wyjazd do pakowania ciastek w Holandii 4 maja. Podobna sytuacja, oddzwonił do mnie Pan Tomasz z Holandii z informacją o mieszaniu, podał dokładny adres zakwaterowania. Jedyna zastanawiająca dla mnie kwestia to ta wcześniejsza opłata za tydzień do przodu odnośnie mieszkania przed podpisaniem umowy. Potrzebuje pilnie informacji na temat firmy Accord Almere,a raczej wiarygodności samego Pana Tomasza Pawłowskiego.
zdjecie uzytkownika
PRAN - 2015-04-23 16:03:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jako firma PRAN informujemy, że nie współpracujemy z firmą Accord, a Pan Tomasz Pawłowski nie jest naszym pracownikiem. Oświadczamy również , iż nie pobieramy żadnych zaliczek na zakwaterowanie, gdyż jest to niezgodne z prawem. Prosimy o nie kontynuowanie wątku o firmie Accord pod naszym szyldem, nie chcemy być kojarzeni z firmą o takiej działalności.
W celu uniknięcia w przyszłości podobnych sytuacji, zachęcamy do zapoznania się z poniższym artykułem:

(usunięte przez administratora) Pozdrawiamy,

Zespół PRAN
zdjecie uzytkownika
Taaa - 2015-04-23 17:36:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I tak macie to gdzieś jako pran , ludzie mieszkają w pleśni na Dromgardzie w karongibsach bungalach pokrytych plastikiem i nic więcej , kible bez klap i wielkie problemy jak się coś chce załatwić z kordynatorami ale jeśli chodzi o kary to zaraz dzwonią i kasę zabieraj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] JEŚLI BĘDZIECIE JECHAĆ NA DROMGARD DO SONY ( TILBURG ) WSPÓŁCZUJĘ !! . A jak się dzwoni do pran z pretensjami to oni o niczym nie wiedzą taaa
zdjecie uzytkownika
Patrycja - 2015-04-24 11:52:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Beatris - 2015-04-23 13:30:17]:
Witam ja tez jadę na ciastka do Almere ze mną również kontaktował się Pan Tomasz Pawłowski, również czekam na jakąś informację. Mój email patit20@o2.pl jak ktoś się chce i może skontaktować z osób które jadą.
zdjecie uzytkownika
Patrycja - 2015-04-24 15:22:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja również kontaktowałam się z firmą Accord, ten Pan tam nie pracuje. Żeby było ciekawie skontaktowałam się z Panem Tomaszem Pawłowskim powiedziałam jak jest czego się dowiedziałam i poprosiłam o wyjaśnienia, ban udawał zaskoczonego, że to nie możliwe... po czym stwierdził, że zaraz do mnie przedzwoni z numeru z którego dzwoniłam. Oczywiście telefonu jak do tej pory nie było, ale e maile przypominające o terminie wpłaty i busie Pan Tomasz nadal podczas mojego czasu oczekiwania mi przysyła. Po czym odpisałam iż czekam na telefon z agencji Accord do tej pory cisza.
zdjecie uzytkownika
Patrycja - 2015-04-24 15:23:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przepraszam wpisałam pomyłkowo że przedzwoni z numeru z którego dzwoniłam powinno być z numeru pod który dzwoniłam.
zdjecie uzytkownika
martuch1097 - 2015-04-24 17:46:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wie Pani co ja z nim rozmawiałam i też zaprzeczał że to konkurencja i ze to wszystko jak najbardziej aktualne. Że umowa 30 będzie i wyjazd 4 Maja. jnaj wplacilam 200zl za mieszkanie i po wpłacie nadal się kontaktował więc siedzę i myślę do 30tego czy to prawda... ma Pani nr do Accord? Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
david - 2015-04-25 11:57:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [PRAN - 2015-04-23 16:03:15]:
witam ja tez staram się o wyjazd do Almere do fabryki i wczoraj dostałem email od pana Tomasza Pawłowskiego i sądzę że jest to naciąganie płacąc za spanie z góry nie mając podpisanej jeszcze żadnej umowy co do pracy jak i wynajmu nie będąc na miejscu nie widząc gdzie i w czym się będzie mieszkało.
zdjecie uzytkownika
Benjamin Franklin - 2015-04-25 21:39:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To się oszust obłowi na durnych barankach..
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-04-26 20:56:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie nie wpłacajcie ani grosza nikomu...ja też juz sie 2 razy nabrałem przez takie wpłaty..wiem ludzie chcą wyjeżdzac i pracować za konkretne pieniądze bo sam tak mam ale naciągaczy nie brakuje...gdybym tylko dorwał takiego pajaca to ciekawe czy by dalej tak kombinował..w szpitalu na wyciągu!!!
zdjecie uzytkownika
Patrycja - 2015-04-27 09:46:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2015-04-26 20:56:40]:
"To się oszust obłowi na durnych barankach.."
Jako nie durny baran powinieneś/powinnaś zauważyć, iż nie wszyscy którzy się wymieniają opinią wpłacali pieniądze. Ale po co miałbyś/miałabyś napisać coś wartościowego co innym pomoże w przeprawie szukania pracy za granicą skoro jesteś właśnie tym DURNYM BARANEM który ocenia innych na podstawie swojego zachowania. Portal jest po to, żeby sobie nawzajem pomóc a nie utrudniać i wyśmiewać.
zdjecie uzytkownika
Patrycja - 2015-04-27 10:37:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moja odpowiedz była do Benjamina Franklina. Proszę wybaczyć pomyłkę.
zdjecie uzytkownika
Abraham Lincoln - 2015-04-27 13:26:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najpierw myśl i zrozum, później pisz.
zdjecie uzytkownika
Patrycja - 2015-04-27 17:17:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak jest!!! Panie Licolnie :D
zdjecie uzytkownika
Patrycja - 2015-04-27 17:18:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak jest!!! Panie Lincolnie :D
zdjecie uzytkownika
James Carter - 2015-04-27 19:03:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To było do ciebie. Trzeba być kompletnym gamoniem, żeby wpłacać obcym ludziom pieniądze na konto. Nawzajem pomóc się już nie da. Taką głupotę się leczy, tu nie ma w czym pomagać.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-04-27 20:17:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i co mi też sie zdażyło wpłacić i co jestem gamoniem??już wiem że nikomu już nigdy nic nie wpłace i tyle..a od gamoni to sobie kumpli na podwórku posiskaj!!!
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-04-27 20:19:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
...pociskaj!! to z nerwów jak czytam takie coś!!
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-04-27 20:22:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
aten Pran też schodzi na psy myślałem ze chociaż jeden pośrednik w Polsce bedzie w porządku ale tutaj wszyscy na to lache kładą...byle by samemu sie nachapać za każdego fizycznego...taka prawda...najlepiej poświecić czas nauczyć sie języka komunikatywnie i szukać bez pośrednio albo przez znajomych ale z językiem..pracowałem 2 lata w Irlandii bez żadnego biura i dało rade..teraz żałuje ze wróciłem 5 lat temu..
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: spotkanie rekrutacyjne przebieglo w b.milej atmosferze,znalazlam sobie telefonicznie te prace, pani z biura w Opolu (z reszta bardzo mila) skierowala mnie do najblizszego dla mnie biura posrednictwa pracy, gdzie czekano juz na mnie,na poczatek maly egzamin z j.angielskiego, potem dopelnienie formalnosci, podpisanie umowy. I tak zaczela sie moja przygoda z PRANEM
Pytania: Nie bylo ani trudnych, ani tez dziwnych pytan
zdjecie uzytkownika
Dwight Eisenhower - 2015-04-27 21:43:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I co? Jesteś gamoniem. Kto nie myśli ten traci. Powodzenia.
zdjecie uzytkownika
Burza - 2015-04-27 21:50:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tomasz Pawłowski to także :
Łukasz Kowalczyk z firmy Morgan Hunt - Londyn
Jakub Smith z firmy Timing - Holandia
oraz Filip wieczorek, Wojciech Olszewski itp.
Zazwyczaj oferuje prace na terenie Holandii lub Anglii, wysyła e-maile o podobnej treści, zmienia tylko kwoty i numer telefonu. Numer konta pozostaje bez zmian (NL27 ABNA 0491 3452 32). Prawdopodobnie działa tak już od listopada 2014, wynika to z informacji które znalazłem w sieci. 18 kwietnia sam dostałem od Tomasza Pawłowskiego e-maila z pracą z firmy Accord, praca przy pakowaniu ciastek w Almere, e-mail prawdopodobnie został wysłany z Dronten, Holandia ( dokładnie ul.Walvisstraat 26, 8251 CR choć nie jestem w 100% pewien), jest to miasto w okolicy Almere, więc duże prawdopodobieństwo że może tam przebywa.

NIE WPŁACAJCIE ŻADNYCH PIENIĘDZY I OSTRZEGAJCIE INNYCH PRZED TYM FRAJEREM!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PRAN
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy PRAN?
Zadaj pytanie