Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o PRAN

Pracowałeś w firmie PRAN i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Joanna - 2015-08-11 23:13:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co znaczy zapewnia 120h plus dodatkowe h? 120 h na jaki okres czasu? ciekawe jakie warunki mieszkaniowe....
zdjecie uzytkownika
Aleks - 2015-08-12 14:51:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kasika89 - 2015-08-05 09:13:18]:
Cześć!

Wybieram się, daj jakiś kontakt do siebie ;-)
zdjecie uzytkownika
kasika89 - 2015-08-12 19:10:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ewentualnie katarzyna.mikula@o2.pl
zdjecie uzytkownika
:) - 2015-08-12 21:55:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
120 h oznacza ze tyle masz co miesiąc h pewnych ,czyli 30 h w tyg jak nie zrobisz tyle bo nie ma roboty, ale wątpie skoro potrzebują 160 osób to oni dopłacają
zdjecie uzytkownika
studenciak - 2015-08-13 22:45:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Magdalena - 2015-06-14 21:34:49]:
pracujesz w Heijs Food Products BV? warto tam jechać do pracy?
zdjecie uzytkownika
Sandra - 2015-08-14 16:13:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kasika89 - 2015-08-12 19:10:05]:
ja też jadę :) a z jakich miejscowości jesteście ? :) do zobaczenia już w busach :)
zdjecie uzytkownika
F - 2015-08-17 16:40:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jedzie ktoś do tilburga na pakowanie do sony? pisac fabi1991@op.pl
zdjecie uzytkownika
F - 2015-08-17 21:20:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [F - 2015-08-17 16:40:46]:
Pakowanie 24.08 poprawka :)
zdjecie uzytkownika
ryba - 2015-08-19 11:37:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
perator wózka widłowego typu reachtruck, Weert, od zaraz! znalazlem taką oferte pracy. Zastanawiam się troszkę czy nie wyjechać. Mam dużo obaw wiem, że zarobki pewnie lepsze o wiele niż w Polsce. Jednak mimo tego miałbym zostawić rodzine żone i 5 letniego syna. Mam wielki dylemat dobrze gdyby ktoś mnie przekonał ;)
zdjecie uzytkownika
phoenix0411 - 2015-08-19 13:09:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Asia - 2015-08-05 15:24:20]:
Byłem rok temu i żałuję tego bardzo. Zakwaterowanie w lesie Hooge Mierde bez stałego dostępu do sklepu, lodówki małe itd. itp. Praca różnie 2-3 dni w tyg. czasem 5 ale to rzadko. Oni zarabiają na tym, że ludzi poupychają w domkach i kasa leci za zakwaterowanie. Nie polecam, bo będzie wielkie rozczrowanie. Z daleka od PRANU i RANDSTAD w Tilburgu.
zdjecie uzytkownika
F - 2015-08-20 13:49:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jedzie ktoś teraz w sobotę wieczorem do tilburga na pakowanie sprzetu elektronicznego?
zdjecie uzytkownika
Rena - 2015-08-20 22:38:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Stanowczo ODRADZAM !!! Mój Mąż przejechał z kolegą ponad 1000 km aby na miejscu dowiedzieć się, że żadnej pracy dla nich nie ma (!). Usłyszeli, że mają sobie wracać skąd przyjechali. Polacy są traktowani jak psy ! Jednym słowem: ŻENADA !!!
zdjecie uzytkownika
Borys - 2015-08-21 09:03:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam! Czy istnieje w ogóle agencja pośrednictwa pracy w Holandii, która jest godna polecenia. Szukam pracy w Holandii lub w Niemczech, odrzuciłem już kilka ofert ponieważ opinie były jednoznacznie na nie korzyść danego pośrednika. Będę bardzo zobowiązany za pomoc.
zdjecie uzytkownika
Rena - 2015-08-21 10:44:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Stanowczo ODRADZAM !!! Zwykłe naciąganie ludzi, fikcyjne miejsca zatrudnienia. Mój Mąż przejechał z kolegą ponad 1000 km i na miejscu okazało się, że nie ma dla nich żadnej pracy (!). Powiedziano, że mają wracać skąd przyjechali. Polacy są traktowani jak psy. Szkoda czasu, pieniędzy i nerwów.
zdjecie uzytkownika
lukasz_OK6 - 2015-08-21 15:58:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jade 24.08 na pakowanie playstation z opolskiego. ludzie, nie panikujcie, w kazdej agencji jest tak samo, w kazdej jak najwiecej beda chcieli zarobic na imigrantach. moze sie okazac, ze sciagneli za duzo osob i bedziecie skakac po firmach i jezdzic po 200km albo siedziec w domku 4 dni w tygodniu. wiadomo, ze nie kazdemu dopisze szczescie, grunt to pozytywnie myslec i decydowac sie na dalsze kroki szybko, zamiast wegetowac na warunkach agencji, albo po prostu miec plan b. byc moze bedziecie mieli prace po 6 dni w tyg. z nadgodzinami, nigdy nie wiadomo.
na pewno odradzam wybieranie sie do holandii bez pieniedzy, bo jesli bedziecie musieli wrocic po tygodniu to trzeba miec za co. upewnijcie sie w banku, ze bedziecie mogli wyplacic kase z bankomatu za granica, bo juz mialem znajomych, ktorzy nawet dobrej karty sobie nie potrafili przed wyjazdem zalatwic.
logistyka to prosta sprawa jesli ktos jest choc troche ogarniety, wiec w pracy trzeba robic swoje i sie usmiechac. kto jedzie pierwszy raz, jak zobaczy park, domki, mieszkancow i ich trudne zwyczaje weekendowe - na pewno przezyje szok. wezcie sobie jakies srodki czystosci, zapakujcie mala poduche i posciel lub koc, nie zapomnijcie sztuccow, garnka, malej patelni - tego wszystkiego moze tam brakowac, mozliwe ze pokoj bedziecie musieli najpierw posprzatac. nie miejcie pretensji do agencji tylko do żulerki jaka przyjezdza z Polski i sra pod siebie. do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic, a jesli nie mozna, trzeba robic wszystko zeby znalezc sie tam, gdzie jest porządna ekipa.
nie spinajcie sie, jak bedzie potrzebna komus pomoc, to damy rade.
zdjecie uzytkownika
lily - 2015-08-23 12:42:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy w Tilburgu na tych konsolach PS idzie chociaz te 200e zarobic? Placa tygodniowki w ogole? Czy miesieczne?

A co do oszusta to nie jestescie jedyni- na co najmiej pieciu forach o roznych firmach pojawila sie taka sama sprawa tylko nazwiska sie zmieniaja... Ide o zaklad ze to ten sam typ i pewnie jest juz gdzies na Majorce... A tych firm pod ktore sie podszywal moze byc znacznie wiecej bo ja widzialam piec a licho wie ile nie widzialam..

Pamietajcie, zadna- ZADNA agecnja nie pobiera oplat przed wyjazdem- haracz zbieraja dopiero z Twojej pracy:)
zdjecie uzytkownika
jaa - 2015-08-23 19:48:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja polecam, wszystko jest dobrze, warunki mieszkaniowe zalezy na jaki park sie trafi, u mnie jest internet a do sklepu zawsze po drodze z pracy mozna zajechac, ludzie co na pakowanie playstation pracuja dla randstadu.
zdjecie uzytkownika
Zmieszany - 2015-08-26 17:49:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam sie z przedmówcą ze nie jest źle. Faktycznie zalezy od tego gdzie sie trafi. Tylko ze im wiecej teraz osób przyjeżdza to zaczynaja sie mniej godzin no i wysyłają na wolne. Nie wiem jak bedzie dalej ale póki co poczekam bo wszystko jest oki oprócz tych godzin. Ale wątpie ze za 30godz gwarantowanych dostaniesz 200 euro ;)
zdjecie uzytkownika
AA - 2015-08-27 12:38:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
2 lata temu pracowałam w Tilburgu. Id Logistik, skanowanie i pakowanie, a później z braku godzin przeniesienie na burdelbane do pakowania playstation. Jeżeli chodzi o kase, wypłaty zawsze na czas. Koordynatorka też spoko, można było z nią wiele załatwić. Zależy od zmiany, pierwsza zmiana miała świetnego supervisora, a druga zmiana dostawała ciągle bęcki. Mieszkanie na domkach w lesie w Hooge Mierde, sporo km do pracy. Dają auto służbowe, które można tylko i wyłącznie jeździć do pracy, a do sklepu po drodze. Za zrobienie więcej km 50/150 euro kary. Brak internetu na domkach, telewizja tylko holenderska, ogólnie po przyjeżdzie dużo sprzątania na domkach bo syf. Ale dla chcącego nic trudnego. Więc warto jechać własnym autem. Mało godzin jeśli chodzi o Tilburg. Jak z innymi miejscami nie wiem. Ale np Ci co mieszkali na Oosterhout mieli i basen i full wypas domki i internet. Są plusy i minusy. Powodzonka ;)
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-28 13:29:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja osobiście wybrałem pracę z kierunku medycznego. Obecnie będę kończył Technika dentystycznego w szkole Gowork www.szkoly.gowork.pl. Mają super warsztaty, dużo praktyki, na czym właśnie mi zależało. Kierunek nie drogi, a nauczyciele super przekazują wiedze. Jeszcze egzamin zawodowy przede mną ale na pewno go zdam. A nawet już mam wstępne oferty pracy z wysokim wynagrodzeniem sięgającym 3.000 zł po uzyskaniu tytułu Technika Dentystycznego. Wszystkim polecam!
zdjecie uzytkownika
praca - 2015-08-28 13:29:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Opłaca się tam pracować ? 120 godzin starczy na jedzenie i wegetację ?
zdjecie uzytkownika
jaa - 2015-08-28 18:03:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ID LOGISTISC po tygodniu cala grupa zostala zwolniona...
zdjecie uzytkownika
kat - 2015-08-28 21:54:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wybierajcie sie, zwalniają bezpodstawnie i co na dodatek pracujesz a nie zarabiasz przesr................
zdjecie uzytkownika
Lolo - 2015-08-29 20:42:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maja - 2015-08-11 16:07:37]:
Nie jedzcie na Id Logistics, malo godzin i zwalniaja po tygodniu pracy nie wiadomo z jakiego powodu...
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: spotkanie rekrutacyjne przebieglo w b.milej atmosferze,znalazlam sobie telefonicznie te prace, pani z biura w Opolu (z reszta bardzo mila) skierowala mnie do najblizszego dla mnie biura posrednictwa pracy, gdzie czekano juz na mnie,na poczatek maly egzamin z j.angielskiego, potem dopelnienie formalnosci, podpisanie umowy. I tak zaczela sie moja przygoda z PRANEM
Pytania: Nie bylo ani trudnych, ani tez dziwnych pytan
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-09-02 12:24:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Polecam Technika masażystę, zawód który jest wieczny. Ja skończyłem w Goworku szkołę policealną www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolony. Duże umiejętności nauczyciela pomogły mi poznać wszystkie techniki wykorzystywane w tym zawodzie. Nowoczesne pracownie i materiały które dostaliśmy od szkoły zapewniły że z wysokim wynikiem zdałem egzamin Państwowy. Bez problemu znalazłam prace w salonie masażu i nareszcie zarabiam godne pieniądze!!
zdjecie uzytkownika
uwaga oszust! - 2015-09-02 12:25:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Uwaga na oszusta, znów grasuje!
Otrzymałem dziś telefon od pani podającej się za pracownika PRAN.
Ciekawa oferta pracy, wszystko ładnie ślicznie tyle że przed podpisaniem umowy zażądała wpłaty na konto bankowe, niby na rezerwację busa do NL...

Zabawnie podobna historia jak ta ostatnia...

UWAGA bądźcie czujni!
zdjecie uzytkownika
mona - 2015-09-02 14:13:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pran to tylko posrednik wiec mie mozemy miec pretensji do Pranu za to co sie dzieje na miejscu..... zeby trzeba bylo samemu dzwonic do planisty, zeby wyslal do jakiejs pracy bo czeka sie pare dni, a panie jobcoach nic nie wiedza....
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PRAN

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy PRAN?
Zadaj pytanie
alert