brak logo

PRAN

Opole

Opinie o PRAN

jaaa 2015-09-27 13:36:41
a ja polecam Pran jako posrednika, trafila mi sie lekka praca, fajna atmosfera bez stresu.
ddd 2015-09-29 11:50:57
zaproponowano mi prace w pran. Pan z biura poinformował ze w przypadku braku godzin i tak miesiecznie placa za 120 godzin, i jest to gwarantowane. Czy ktoś moze potwierdzic tę informację? Oferta dotyczy pracy przy pakowaniu sprzetu elektronicznego w Tillburgu,
jaa 2015-10-06 06:54:01
ale pozniej i tak bedzie wyrownanie, przeciez za darmo ci nie zaplaca haha
en 2015-10-06 22:45:26
jakie wyrównanie? nic nie wyrównują, siedzisz na domku i wydzwaniasz z zapytaniem, kiedy w końcu będzie praca. mówie o id logistik w tilburgu.
Chill 2015-10-07 17:32:41
a nie wiecie jak ten projekt z Pranu? Praca w Utrechcie, w sklepie internetowym. Ciągle ściągają osoby do pracy. Rzeczywiście mają dużo godzin? Ktoś się orientuje?
3
LOKATORBart 2015-10-07 22:31:11
wyjechałem z PRANEM dwa razy i jestem zadowolony gdyyz osoba kontaktowa pełen profesjonalizm wszystko na najwyższym poziomie dograne na ostatni guzik , mam nadzieje ze nie skończy się moja wspópraca z ta agencja
Iza 2015-10-09 11:06:37
Stanowczo odradzam tą agencję pracy .
Najpierw mówią,że przyjmują Cię do pracy a potem okazuje się inaczej..
Albo się słyszy tekst typu : Jak Pani ma własne mieszkanie , to nie możemy zaoferować Pani nic.
Ciekawski 2015-10-09 18:47:01
Dla tej firmy rekrutacyjnej ważne są tylko pieniądze za rekrutowaną ,,skórę".Często nie potrafią pracownicy tegoż biura określić warunków współpracy : czy pracownicy mają odpowiednią liczbę godzin w danej firmie . Czy będą szkoleni i czy ktoś im za to zapłaci. Czy to praca ciężka fizycznie . Dlaczego ciągle rekrutują na tą pozycje. ITD ponieważ są tylko pośrednikami, którzy sprzedają usługę -z rekrutowaną osobę innej agencji pracy a ta wypożycza właściwemu pracodawcy - który płaci agencji wypożyczającej a ta z kolei pracownikowi po odtrąceniu prowizji. Po drodze wypożyczania ( sprzedawania bo to za pieniądze się dzieje ). Można powiedzieć że to współczesna forma niewolnictwa - zalegalizowana traktująca człowieka jak towar. Dlaczego towar? Bo liczą się cechy jak na przykład batonik - opakowanie , zawartość , zadowolenie z konsumpcji lub nie; u rekrutowanego - mięśnie , inteligencja- cechy towaru które trzeba wypunktować : wiek, płeć, wygląd ostatnio .Taka rekrutacja narusza prawa do godność człowieka (1)w europie jest jeszcze tolerowana w US CAN zabroniona . No ale mamy kapitalizm - kto ma pieniądze ma władze( kto daje prace ma władze ). Wykształcony pracownik agencji rekrutacyjnej ma większa świadomość zarządzaniem tym procesem rekrutacji (2)większość i to widać nigdy nie pracowało za granicą albo jest niedouczonych. Bo nagminnie popełnia błędy w umowach kierowania . Ostatnio widziałem profesjonalizm w Gliwicach - oblepione kawa biurko, brudne umazane krzesło i przy osobach umówionych prywatne teksty i plotki. Posprzątajcie to biuro bo syf tam i w dokumentach to samo. Kłamiąc ludzi róbcie to bardziej przekonująco nie używajcie do budowy odpowiedzi,, jest dużo pracy '' tylko po przyjeździe zastanie Pana /Panią pasmo nie ustających sukcesów które zrekompensują czas oczekiwania na możliwość pracy. Karmić się optymizmem na śniadanie , obiad, kolacje i przeżyciami obcowania w innej kulturze. Być pozytywnym głodnym . Lub po przyjeździe dowiedzieć się że jest praca ale skandaliczne patologiczne warunki pracy harówa i Auschwitz Birkenau gdzie trzeba codziennie walczyć o przeżycie i po pracy z stresem ,zmęczeniem - nie do odpisania niektórzy mdleją i słabną , traktują ludzi bez godności człowieka jak towar. A później inni przyjadą ... Bo po co zmieniać środowisko pracy nap poprzez rekrutowanie normalnych ludzi..bo pieniądze są z nowych...
3
s 2015-10-09 20:21:45
Zamiast wypisywać głodną oczywistość, o której każdy wie, napisz konkretnie - co zrobili nie tak w biurze, gdzie pracowałeś, jaką stawkę miałes i ile godzin. A nie pier* o tym jakimi niewolnikami jesteśmy. Lepiej mieć te pare euro niż gorzej zapie* w pl za 5zł/h. To, że biura zarabiają na nas, nie wiadomo od dziś.
5
nea 2015-10-10 11:23:19
Dziwne bo wczoraj bylem w tej agencji i jakos nie widzialem zeby bylo brudno, nieschludnie.. Pelny profesjonalizm jak dla mnie... Jedyne co jest slabe to to, ze jak sie jedzie 1 raz to wymuszaja jazde swoim busem.. No ale coz.
1
oll 2015-10-18 15:53:33
Jak w Utrechcie w sklepie internetowym? Ktoś, coś?
logistic 2015-10-18 20:32:32
chciałbym wyjechać z tą agencją i zastanawiam się czego oni oczekują od osób kandydujących, mam na myśli jakie doświadczenie zawodowe, czy trzeba mieć jakieś uprawnienia, książeczki zdrowia itd. dajcie też znać jakie są zarobki i warunki zakwaterowania, na jaki okres się wyjeżdża i czy jest to jednorazowe czy można więcej.
1
Milka 2015-10-23 13:11:33
Witam.Czy ktoś może mi coś napisać o pracy przy pakowaniu i filetowaniu drobiu w Hoogeveen? Wybieram sie tam i niewiem co mnie czeka.
2
pankracy 2015-10-24 12:14:55
9 godzin wnpracy - 8 pracujesz 3 przerwy, co dwie godziny. Powyżej 1000 euro zarobisz na miesiąc na reke.
Co do tego czy ciezko czy nie, to zalezy od ciebie i od stanowiska na ktorym stoisz. Cięzko jest, ale to nie jakis kołchoz.
1
Kurski 2015-10-27 22:40:54
Ok powiem tylko tyle, pracowałem już przez trzy agencje i w każdej inne zasady tam lepiej z tym tam gorzej ale mam pytanie odnośnie stawki godzinowej oraz warunków zakwaterowania, jak to na ogół wygląda
leonka 2015-10-28 14:01:27
jesli chodzi o prace w ID logistic nie polecam nie ma godzin, praca po 3 dni w tyg, mieszkanie w domkach kempingowych ogrzewanych piecykiem gazowym, Jesli macie pyt to piszcie
1
zainteresowani praca 2015-10-29 15:33:47
możecie coś napisać o zbieraniu zamówień w Walwijk?
lub o pracy przy pakowaniu kanapek?
praca od 2.11 lub 9.11
tomek 2015-11-10 18:55:33
widzieliście ile oferują na stanowisku operatora tokarek karuzelowych? Wynagrodzenie od 11 do 14 euro netto/h, w zależności od doświadczenia no i oprócz tego oferują płatne zakwaterowanie i ubezpieczenie, wiec praca jest całkiem niezła. Dajcie znac tylko czy ktoś z was miał stycznośc z tym stanowiskiem.
Rekrut SWD 2015-11-11 03:24:41
Witam opłacalny jest wyjazd z PRAN mam 22 lata i doświadczenie jako order picker w AH DC???
Grzes 2015-11-12 11:45:30
PRAN rekrutuje dla Tempo Team i Randstad. IDL Logistick Tilburg wstepnie nie polecam. Gwarantuja 120 godz na miesiac i sa szanse ze wiecej nie bedzie.120 czyli 3 tygodnie po 40 godzin a tydzien na domku. Bylem tam przez tydzien skuszony oferta 10.25 na wozki widlowe. Po tygodniu dostalem propozycje Orderpicker stawka 9,25. Mieszkanie mialo byc 17 km od firmy.. Hmmm.. Okazalo sie ze osrodek kempingowy jest 46 km od IDL Tilburg. Mieszkam w sumie ok 80 km od Tilburg a wiec wrocilem do domu po 8 dniach nie zarabiajac nic.. Powodzenia.. w razie pytan moj email: smoki9@op.pl
Grzes 2015-11-12 12:19:32
W PRAN jest OK. Czyste biuro. Mila profesjonalna obsluga. W razie problemow jak najbardziej probuja pomoc. Tylko ze w Holandii juz wyslany przez PRAN pracujesz zazwyczaj dla Randstad lub Tempo Team. Te dwie firmy sa w trakcie laczenia sie. I tu sobie juz mozesz dzwonic i pisac maile i SMSy do woli. Obsluga z PRAN nie ma na to wiekszego wplywu. Pracowalem 5 lat w Anglii dla agencji i 2 w Holandii. Mam wiec pewna skale porownawcza. Moze ja i 5 osob ktore przyjechaly do pracy w IDL Logistic Tilburg i trafily na osrodek wypoczynkowy zle trafily. Niemniej jednak cala szostka po tygodniu odjechala bez pracy. wiecej info email: smoki9@op.pl
bolek 2015-11-12 22:36:20
@tomek - skoro zapewnione jest zakwaterowanie to dobrze o nich świadczy, pracownik nie musi się o to martwić.
w 2015-11-15 03:07:40
moja ocena jest jasna - tyle ofert pracy mają, że każdy na pewno znajdzie coś dla siebie z czego będzie zadowolony
ośmiorniczka 2015-11-17 12:15:50
i niektóre nawet są bardzo intrygujące jak np. Pracownik wylęgarni kurcząt z prawem jazdy C, tylko ciekawe po co to prawo jazdy
jaa 2015-11-22 09:45:37
nie polecam jechac do pracy na DSV Venlo, malo godzin, przez miesiac zarobilan 300e, przeciez nie po to tu jedziemy...
rabbit 2015-12-02 17:14:48
Ja juz byłem w tamtym roku przez pran na niecałe 3mies. i mam zamiar jechac znow. Pracowałem w magazynie Continental. Zarobiłem dobrze, jeszcze za urlop mi przysłali 450 Euro. Warunki mieszkaniowe ok, tylko pralki w domku nie było i do sklepu daleko a samochodem raz w tyg. moznabylo jechac ale jak ktos jedzie zarobic to nie narzeka tak jak ja.
gii 2015-12-04 15:02:15
To ważne, żeby nie narzekać.. Skoro firma ogarniała zakwaterowanie, to chyba pralka nie była wielkim problemem. Według mnie PRAN to jedna z lepszych firm zatrudniających ludzi za granicę.
wolfmen99 2015-12-15 19:46:53
Odradzam,podczas rozmowy z koordynatorką PRAN jest pięknie i kolorowo pózniej kolory bledną.Firma Pran sprzedała mnie do rastadu czytaj sranstad,ani praca ani godziny nie pasowały do opisu pań koordynatorek,zwykła ściema.Zakład kuehne&nagel w Zaandam magazyn zwrotów omijajcie szerokim kołem,kołhoz,zero godzin i ja swojego psa lepiej traktuje niż zmazuchy z tej firmy.Jak najdalej od Zaandam!!!
wolfmen99 2015-12-15 19:48:21
Odradzam,podczas rozmowy z koordynatorką PRAN jest pięknie i kolorowo pózniej kolory bledną.Firma Pran sprzedała mnie do rastadu czytaj sranstad,ani praca ani godziny nie pasowały do opisu pań koordynatorek,zwykła ściema.Zakład kuehne&nagel w Zaandam magazyn zwrotów omijajcie szerokim kołem,kołhoz,zero godzin i ja swojego psa lepiej traktuje niż zmazuchy z tej firmy.Jak najdalej od Zaandam!!!
e34rty 2015-12-16 00:06:41
hej hej widzialem ze na chwile obecna mozna aplikowac do firmy Pran Sp. z o.o. na stanowisko programisty frezarek CNC w Belgii, szansa na spore zarobki
1
jan 2016-01-24 15:54:57
@e34rty, ja podobnie widziałem ogłoszenie od pran na programistę CNC - frezera form wtryskowych w Belgii, a dokładniej Zulte. Trzeba miec 3 lata doświadczenia i angielski oraz chciec się uczyć holenderskiego na miejscu, ale zarobek to wynagrodzenie- min. 13 euro brutto/h.
fghjkl 2016-02-06 17:19:49
duzo teraz widze od nich ofert do rpacy za granica..na przyklad na hydraulika do Niemiec albo operatora maszyn, tylko tutaj trzeba znac jezyk angieslki
jacek 2016-02-09 19:02:39
Do Holandii poszukuja płytkarza, gzie tygodniowo oferują już 500 euro netto, tylko jak najszybsciej trzeba aplikowac bo do 15.02, wyjazd na dłużej, komunikatywny angielski lub niemiecki trzeba zanc.
damian 2016-02-19 11:35:49
@jacek fajne warunki w sumie, ale nie wiem czy 2000 netto w euro to dobre pieniądze. Porównywalne do polskich, bo się nie powinno przeliczać. Ciekawe kiedy znowu będą tam szukać
jan 2016-03-02 17:44:11
witam. czy ktoś był w pomidorach w massbree i mógłby coś o tym powiedzieć ? czy ciężko, jak z godzinami pracy ?
byczek 2016-03-02 17:48:30
@damian jeśli masz zamiar wrócić do Polski to jednak powinno sie przeliczać. Jakbyś nie przeliczał to nie opłacałoby się wyjeżdżać. A firma oferuje legalne zatrudnienie na warunkach holenderskich
juendmi 2016-03-11 17:35:52
Z pewnością o wiele bardziej się opłaca wyjechać do Holandii i pracować jako lakiernik samochodowy niż robić to samo w Polsce. Tym bardziej, że zapewniają zakwaterowanie, ubezpieczenie i opiekę koordynatora na miejscu.
Em 2016-03-15 12:11:59
Podobają mi się te możliwości pracy w innych krajach jak belgia czy holandia, z całą pewnością warto się temu bliżej przyjrzeć, bo to czasami dużo zmienia w życiu
PACZOREN88@WP.PL 2016-04-20 16:47:41
PRACOWAŁEM Z FIRMA PRAN W IDL LOGISTYK TILBURG
TOTALNA BEZNADZIEJA SCIAGAJA LUDZI IM WIECEJ TYM LEPIEJ DLA NICH
A JAK NIE MA PRACY TO ROBIA DWIE ZMIANY I INNE NARODOWOSCI PRACUJA 8 GODZIN MAXC
W DZIEN A POPOLUDNIE 3 GODZINY SMIECHU WARTE ZAROBKI TO TYGODNIOWKA RAZ 120 RAZ 200 RAZ 90 RAZ 150 BEZNADZIEJA A ZA MIESZKANIE DOJA CZY PRACUJESZ CZY NIE JAK CHCESZ ZAROBIC TO Z NIMI NIE JEDZ POWAZNIE PISZE
nelik 2016-04-20 16:57:22
PACZOREN88@WP.PL, a jako kto pracowałeś. Nic dziwnego, że za mieszkanie trzeba płacić, ale powiedz jakie stawki i warunki tu mają.
MałaMi 2016-04-27 16:03:04
Ma ktoś jakąś świeżą opinię na temat agencji ?
Mika 2016-04-27 19:34:29
Hej pracował ktoś z Was może w ZEIST PRZY UKŁADANIU KOMOZYCJI KWIATACH NA I TRAWNIKÓW w firmie SEMPERGREEN ?
M 2016-04-28 10:46:53
Witam , czy ma ktos aktualne opinie na temat pracy przez Pran na sortowni owocow ? jakie sa warunki pracy ? czy pracuje sie caly tydzien czy moze 3 dni ?? i jak wygląda zakwaterowanie. Piszcie ludzie drodzy !! :)
Sefi 2016-04-28 12:44:06
Wybieramy się 8.05 na kanapki do Losser, ktoś może się wypowiedzieć?
2
bob 2016-04-28 14:15:02
cos na temat pracy jako spawacz ,,,czy warto z ta agencja zaczynac, jakie warunki ,,czy placa ,,,dzieki za odp
ewa 2016-04-28 14:16:52
nie gwarantują godzin Pani powiedziała że ludzie chodzą do pracy hmm drogie noclegi za łóżko na tydz 95 euro
jaja 2016-05-05 21:48:40
@ewa nie wiem czy tam to jest drogo. Zauważ jakie sa ich zarobki. Siłą rzeczy musi sie to przełozyć na dużo droższe życie - siłą rzeczy. A dużo tych ofert teraz
ewa 2016-05-06 22:22:32
inne firmy za łóżko wołaja 65 euro
1
mario 2016-06-09 14:17:07
Hej polecacię tą agencję jako pierwszą na wyjazd? chciałbym w lipcu wyjechać na stałe. moje gg: 954490
tomek 2016-06-11 15:00:53
nie wiem, czy organizują praktyki, ale wiem, że mają problem z brakiem kierownika sklepu w Piasecznie. Wrzucili bodajże wczoraj ofertę. Zapewniają umowę, ale faktycznie na rozmowie trzeba się wykazać.
Zostaw swoją opinię o PRAN - Opole
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PRAN