logo Centralny Ośrodek Informatyki

Centralny Ośrodek Informatyki

Łódź

Opinie o Centralny Ośrodek Informatyki

Herman 2012-01-10 23:30:57
Witam, szanowni Państwo czy macie jakieś zdanie o pracy w tym miejscu? Interesuje mnie kwestia atmosfery i ogólnie pojętej pracy w HELPDESK.
3
marcin 2014-05-09 16:39:28
Pracy sporo, wynagrodzenie średnie (budżetówka), są możliwości rozwoju jak i bardzo przyjemna atmosfera w pracy i świetni pomocni ludzie.
Wszelkiej maści obiboki i kombinatorzy błyskawicznie wylatują na bruk.
analityk 2014-10-14 22:14:14
Wahałem się, ale opiszę to.. Byłem na rozmowie rekrutacyjnej na analityka. Lider od rekrutacji przez cały czas, gdy się produkowałem zajmował się na laptopie czymś niezwiązanym ze spotkaniem. Wyraźnie był skupiony na innym zagadnieniu. Skróciłem odpowiedź na ich drugą część pytań, żeby po prostu wyjść.
W lokalizacji tu podanej jest błąd, nie Łódź a Warszawa. Negatyw

A poza tym na pewno doskonały model zarządzania, świetni ludzie, ciekawe projekty i unikalne możliwości rozwoju zawodowego. Wierzę że jest sala z piłkarzykami.
3
Cepik 2015-07-11 21:19:22
Sektor budżetowy, który aspiruje do rangi korporacji i tak też się próbuje promować. Nie dajcie się nabrać. Jak jest w praktyce opisze na przykladzie zespołu analiz biznesowych. Trafiacie do projektu cepik. Kierownik pracuje na stałe w Lodzi, udaje wiecznie zabieganego, zerowe wsparcie, zajmują się wami koledzy z zespołu. Na dzień dobry dostajesz używanego laptopa (wynajmowanego od jakiejś firmy). Monitorów zewnętrznych brak, jak się tylko coś zwolni, to zabierają "starsi" bo muszą mieć dwa, a ty projektuj diagramy na laptopie. Jest to budżetówka, więc są znajomi królika, którzy maja przywileje i nieznajomi, którzy mają prze... Jest to budżetówka więc klientem jest najczęściej ministerstwo. Kontakt z nimi jest za pośrednictwem pana kierownika. Z paniami w ministerstwie ciężko się pracuje. Zarobki są słabe, biznes nieciekawy, dlatego rotacja jest bardzo duża. Ludzie wytrzymują max 6 miesięcy. Pracują najczęściej ci którzy mają rodziny i chcą odsiedzieć przymusowe godziny, wyjść o 15:30 i mieć wszystko w d... COI próbowało szczęścia w outsourcingu zatrudniając pracowniów pewnej firmy na B. Wyrzucili jednak tych ludzi z niejasnych powodów, a praca do zrobienia pozostała. Odradzam pracę tu.
Leno 2015-12-28 20:14:44
Firma mało poważna, bardzo niejasne zasady, brak określonych planów działań, perspektyw rozwoju itp. Umowy śmieciowe, stawki często zaniżone o jakieś 15%. Umowy tak skonstruowane, że te 15% nie wlicza się do emerytury.

Typowa korporacja i ćwoki na stanowiskach kierowniczych, pracowałam i wiem jak to wygląda od środka. Znajomi znajomych mają tam się dobrze...

Niepłatne nadgodziny to norma, zostawanie na weekendy też się zdarzało...

Ogólnie nie polecam bo praca jest mało rozwojowa. Część kadry kierowniczej to mało wykwalifikowane osoby bez doświadczenia w tym co robią.
Często sukcesy zespołów przypisują sobie itp.
Lolek 2015-12-29 08:29:11
Widzę samych króliczków, co się nie sprawdzili, zachciało się kokosów a tu w COI trzeba pracować, tak panowie pracujemy jak w korporacji zapier.... jest, co z tego , że są znajomi, znajomi są wszędzie i w korporacjach, jak się zajmujesz plotkami to masz co masz czyli nic. Jak jesteś dobry i chce ci się pracować to i zarobisz i zapłacą ci za nadgodziny. Malkontentów jest pełno. 6 miesięcy to dawali ci abyś się wdrożył i przynosił wymierne efekty firmie. Prawda jest taka , nie da się siedzieć na tyłku i przytulać pieniądze, to nie administracja, że jak się przyjmiesz raz to już masz posadę do emerytury nie ma tak :( Pracujesz , jesteś dobry to cie doceniają , nie to nie przedłużają umowy, proste zasady. Tak , prawda "Wszelkiej maści obiboki i kombinatorzy błyskawicznie wylatują na bruk. " a potem dziamgają jak to im źle. Podsumowując, chcesz się uczyć, starasz się i widać efekty to i ciebie doceniają. Mówię o technicznych stanowiskach, administracja hm jak to administracja ;) nie wnikam to inny grajdołek tam obowiązują inne zasady jak wszędzie. W IT jest ok i nawet w Heldesku kierownik jest spoko. CO do mnie , pracyję teraz dla duzej korporacji, w coi tez popracowałem, różnica jest teraz taka, że jak dam d... to mnie wywalą szybciej niż z COI. Ja byłem zawsze inny nie interesowały mnie układy - rób swoje takie motto na resztę miej wywalone. Jak ktoś chce niech próbuje i sam oceni a warto. Duże, trudne projekty co prywatne firmy wywaliły się na nich , dlatego są trudne. Kiepski analityk potrzebował prowadzenia za rączkę no cóż , nie był smodzielny nie radził sobie to podziękowali mu. Czy sukcesy przyisują sobie, nie sądzę, doceniają zespoły które są dobre. Zawsze jest lider prawo jungle :)
Zresztą, Dyrektor COI dostał nagrodę CIO roku 2015 , więć model zarządzania i efekty zauważył biznes coś to oznacza moi drodzy. Podsumowująć jak chcesz pracować jak w adminitracji to nie w COI, idź do biznesu zobaczysz jak jest :) Powodzenia życzę nowym COI-owcom . Pozdrawiam NIKODEMA :)
1
BylyCOIowiec 2016-01-14 22:10:04
No to widzę znowu ktoś znalazł sobie lepszą prackę i szukają jelenia, który będzie zasuwał na nierobów za najmniej jak się da. I tak trzeba, i tak powinno być. Dzięki temu optymalizuje się koszty. A CEPIK, eDok, PESEL, REGON i inne śmieszne systemy będą ośmieszane w mediach po całości. Chcecie się w to pakować? Proszę bardzo. A wielebny pan kierownik z Łodzi może znajdzie minutę na spotkanie z wami,
2
ZorientowanyWtemacie 2016-01-26 21:33:19
Dziś odwołali Bończe, a jego przydu...asy poskładały wypowiedzenia (usunięte przez administratora) l Nadal chcecie tu pracować?
Fagot 2016-10-06 15:40:55
Jak wygląda praca na Helpdesku? Warto zacząć tam swoją "karierę"? Jakiego wynagrodzenia mogę się spodziewać?
pok 2016-10-06 15:54:57
Tak no nie od dziś wiadomo ze jest dużo powodów do zwolnienia nie ma sensu tak chyba tego uogolniac prawda? No i każdy może też mieć jakieś swoje osobiste powody no i nie musi się przecież rym dzielić
Zostaw swoją opinię o Centralny Ośrodek Informatyki - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Centralny Ośrodek Informatyki