brak logo

Avans Sp. z o.o.

Koszalin

Opinie o Avans Sp. z o.o.

anonim 2011-01-30 10:38:35
Przepraszam Avans Koszalin
Bolek. 2011-03-28 15:01:45
Minęło 2 lata od tego postu i nic się nie zmieniło więc chyba zwolnionymi pracownikami nie są ci co piszą.
dolnoslazak 2011-05-19 00:43:31
Prezesiki dążą do upadłości firmy. A w firmie jest tak jak pisali wyzej kolezanki i koledzy. Ja pracuje 2 lata, mialbyc avans i do tej pory jestem mlodszym konsultantem. Sprzątaczki z konkurencji więcej zarabiają od nas.
Nie chcę wspominac o prezesikach, gwizdusiach i klukusiach, bo szkoda gadac i psuc sobie nerwy.
Dzial marketingu jest caly do wymiany. Dla nich najwazniejsza i jedyną forma reklamy jest gazetka, ktora swoje znaczenie i moc stracila kilka lat temu. Teraz gazetki zbierają osoby na makulature i do kuwet dla kotow.
A poza tym zeby akcja promocyjna chwycila to trzeba reklamowac to przynajmniej tydzien wczesniej a nie 1 (slownie jeden) dzien przed akcja.
i taka informacja dla managerow, moze zacznijmy sprzedawac nowosci a nie pulkowniki. Jak na razie jestesmy konkurencja dla antykwariatow.

a istotne informacje dla pracownikow i dzialania sklepow powinny byc wczeniej podawane. Jak na poczatku maja byla zmiana oferty ratalnej, to dowiedzielismy sie dopiero jak uruchomilismy aplikacje do rat, ze raty sie zmienily. I przed klientem wyszlismy na debila ze nie znamy oferty sklepowej.
avans 2011-09-23 12:44:18
Czy ktoś z was kiedys nie podpisal noty inwentaryzacyjnej na obciążenie? co wtedy? czy zabieraja mimo to, czy moze nie wyplacaja pensji?
asdkgjsd 2011-09-23 15:56:11
nic się nie martw, przyślą Ci do domu wezwanie do zapłaty.... musisz zapłacić i tyle, w końcu podpisałeś umowę odpowiedzialnośći materialnej.... dużo wam zabiorą z tej "wielkiej" wypłaty?
ona 2012-11-14 11:09:43
szukają teraz osoby do rekrutacji, czy może mi ktoś powiedzieć jak wygląda ta strona firmy?
jfytf 2012-11-14 21:48:40
jak chcesz pracowac w obozie to zaczynaj najniższa krajowa wszystkie soboty pracujące zadnych swiadczen socjalnych, ale to jeszcze nic poznasz kluka to sie przekonasz sam
ona 2012-11-19 19:16:11
dzięki
amx 2013-08-09 22:27:29
stawki 1300 netto - podpisać umowę, z dwa tygodnie pochodzić do pracy a potem na L4 i pół roku wakacji :) za 1100 na rękę :)
dds 2013-08-28 13:46:27
1300 nt i co premia której nie masz nawet wpisanej do umowy , jak sprzedasz dużo Pg i sprzętu to może 1500-1700 wyciągniesz , jak pan kierownik nie zadecyduje inaczej to jest szansa że te pieniądze dostaniesz albo zostanie coś obcięte .
dss 2013-08-28 23:30:53
Oczywiście pod pozorem czegokolwiek , jak ci wyjdzie powyżej 1500 to ci obetną z każdego powodu który wymyślą . Kasa powyżej pdst to tzw. nagroda pieniężna , to nawet nie jest premia . A jak wiadomo nagrody można nie przyznać . W umowie nie ma żadnej wzmianki o formie premiowania . W miarę uczciwie płacą za sprzedane ubezpieczenia pg .
ujowo 2013-08-28 23:38:23
Dają umowę o pracę a na umowie max 1800 brutto czyli 1300 netto . Jak za taki zakres obowiązków to są żadne pieniądze , tyle to się zarabia w warzywniaku nie ryzykując pomyłki przy drogim sprzęcie .
Avans 2013-09-05 18:47:56
Bzdury jakieś nikt premii (nagroda za sprzedaż) zabrać nie może, naliczana jest z automatu, jedyne ruchy kierasa mogą być przy przyznawaniu "premii" za raty, obsługę kasy i serwis, ale tych pieniążków jest akurat tyle co kot napłakał. Co do zarobków to śmiało napiszę że u nas w salonie IV kategorii czyli ok 120m2 kasjer z nagrodą zarabia 2300 na łapę to chyba nieźle? co do [usunięte przez moderatora] to albo jest dla ciebie [usunięte przez moderatora] i da się z nim dogadać, albo nie, wszystko zależy jak leży hehe
karykatura 2013-09-06 20:57:48
Ostrzegam przed pracą w Avans (sieć domex). Pracowałem tam ponad 3 lata, a więc za czasów starych właścicieli jak i tych nowych.
Warunki są tu BEZNADZIEJNE. Po zmianie właścicieli, czyli na GrupeDomex sytuacja uległa zmianie na gorsze.
Wypłata wynosci 1600 brutto (czyli minimalna) + prowizja od sprzedaży towarów i usług (uznaniowa), która średnio wynosi na slepach ok. 200 zł na osobę. Ciekawostka, że kierownicy ze sklepów mniejszych miejscowości również zarabiają 1600 zł brutto.:)
I teraz najlepsze: jak zrobisz w miesiącu nadgodziny to oni tak to wliczą, że w tej premii co zarobiłeś też wliczone są nadgodziny i de facto, za pracę ponad wymiar nie dostajesz ani złotówki.
Druga sprawa to KARY: na umowie, ani w żadnym regulaminie nie ma żadnej wzmianki o karach finansowych i na rozmowie kwalifikacyjnej też o tym się nie dowiesz. TARYFIKATOR JEST UMOWNY i wymyślony przez prezesa.
Wysokość kar: - Za nie przywitanie klienta 50 zł.
- Wizyta tajemniczego klienta jak wypadnie poniżej 80% to kara 100 zł.
- Jak pracownicy zostaną przyłapani, że stoją koło siebie 50 zł.
I kar jest jeszcze kilka, ale nie będę wymieniał wszystkich - wybrałem te ciekawsze.
Także jak widać, że to co zarobiłeś możesz stracić bardzo szybko.
Pakiet socjalny tutaj w ogóle nie isnieje. Brak jakichkolwiek bonów na święta, dodatków wczasowych, żadnych premii sezonowych itp.
Natomiast bardzo mile widzine jest tutaj dokładanie do interesu firmy. Od kierowników regionalnych dostaliśmy zadanie, że mamy u konkurencji sprawdzić ceny. Wybrany sklep znajdował się na drugim końcu miasta (jest to ok. 5 km w jedną stronę). Tutaj regionalny [usunięte przez moderatora] stwierdził, że mamy z własnej kieszeni dołożyć albo na piechotę. Jak on to stwierdził, że jak dostosujemy ceny do konkurencji to chętniej ludzie będą u nas kupować i na sprzedaży sobie odbijemy ten bilet.
nieznajomy 2013-09-09 23:57:41
Z tymi karami to w 100% racja Byłbym bardzo szczęśliwy gdyby moim RKS był [usunięte przez moderatora]
ascq 2013-09-13 16:55:08
2300- uderz głową w sćianę , chyba z kasy te pieniądze wkładasz do swojej kieszeni .
AVANS 2013-09-13 21:31:32
ascq - 2013-09-13 16:55:08

2300- uderz głową w sćianę , chyba z kasy te pieniądze wkładasz do swojej kieszeni .
kolego policz sobie, dziewczyna (kasjer) w tym miesiącu zarobiła 2280, podliczmy: podstawy netto 1180 do tego nagroda za sprzedany sprzęt 900 + premia za raty z lipca 200 to nam daje 2280. Nie wiem dla mnie kaska jest niezła, a nie znam nikogo kto by pracował dla przyjemności, pracujemy dla kasy, ktoś tam wyżej pisał że pracował za starego zarządu.... a wtedy co?? nie było płacone za nic i też ludzie pracowali, teraz płatne za każdy sprzedany sprzęt, za raty itd. i też źle? zwolnij się i idź do biedronki, tam podstawy netto mają 1600 ale [usunięte przez moderatora] dwukrotny!
Avans 2013-09-16 21:11:09
zet - 2013-09-16 15:28:20

Co to za premia za raty? Jak wciśnie się komuś w avans sprzet na raty to dostaje się profity? Od czego zależy wysokość tej nagrody?

Witam,

Kolego zet po pierwsze nic nikomu nie wciskamy, raty sprzedajemy jak każdy inny produkt. Skoro ktoś kupuje sprzęt za 2-3 tysie to sugerujesz mu możliwość zakupu na raty, wiadomo kasa zawsze się przyda, jeśli klient wyraża zainteresowanie to prowadzisz go do stoiska ratalnego i tyle. Co do pieniędzy za raty to logiczne im dłuższy okres kredytowania tym większe pieniądze, ale spokojnie nie ma tego aż tak wiele aby nie wiem jak się tym zachwycać. Generalnie pracę w Avans polecam każdemu, pewnie zaraz posypią się teksty typu lizus itd....powiem wszystkim tym którzy tak myślą [usunięte przez moderatora] mnie to!!! Jako kieras zarabiam 3300 czy to dużo??? nie wiem, mi wystarczy!!! Pozdrawiam i sukcesów życzę.
sfkt 2013-09-17 08:18:14
Avans - 2013-09-16 21:11:09

zet - 2013-09-16 15:28:20

Co to za premia za raty? Jak wciśnie się komuś w avans sprzet na raty to dostaje się profity? Od czego zależy wysokość tej nagrody?


Witam,



Kolego zet po pierwsze nic nikomu nie wciskamy, raty sprzedajemy jak każdy inny produkt. Skoro ktoś kupuje sprzęt za 2-3 tysie to sugerujesz mu możliwość zakupu na raty, wiadomo kasa zawsze się przyda, jeśli klient wyraża zainteresowanie to prowadzisz go do stoiska ratalnego i tyle. Co do pieniędzy za raty to logiczne im dłuższy okres kredytowania tym większe pieniądze, ale spokojnie nie ma tego aż tak wiele aby nie wiem jak się tym zachwycać. Generalnie pracę w Avans polecam każdemu, pewnie zaraz posypią się teksty typu lizus itd....powiem wszystkim tym którzy tak myślą [usunięte przez moderatora] mnie to!!! Jako kieras zarabiam 3300 czy to dużo??? nie wiem, mi wystarczy!!! Pozdrawiam i sukcesów życzę.
pewnie BRUTTO
1
bolo 2013-09-18 10:12:26
Rozbieżności w wypłatach są zależne od tego, kto jaką premię wypracuje i na jakim sklepie pracuje. Podstawa to płaca minimalna.
Premia jest od sprzedanego sprzętu:
tzw. "pułkowniki" to więcej są płatne. Ale szału nie ma za jakiś powiedzmy TV, który kosztuje 3999 to dostaniesz ok 80zł, ale takich sprzętów jest mało i nie każdy chce kupić.
A jak jest to nowy model to dostaniesz ok 10zł. To wszystko jest procentowo im tańszy produkt to mniej dostaniesz.

Premię możesz mieć za sprzedaż polis tj. 5% z wartości polisy,
Premia za raty to już zależnie od długości rat.

W małych sklepach gdzie pracuje 3-4 osoby łatwiej jest wyrobić wysoką premię, czyli 600-1000pln. A w większych sklepach premie na poziomie 400-500 to maks.
2013-09-18 10:14:42
A jeszcze jak pójdziesz na urlop czy chorobowe to wiadamo że mniej zarobisz, Bo jak nie jesteś w pracy to nie zarabiasz.
bolo 2013-09-18 20:14:18
No napisałem że zależy od ilości pracowników.
Im mniej pracowników tym więcej można zarobić.
Handlowiec 2013-09-30 11:57:05
Polecam super robota ...latasz i układasz równo do linii pudełeczka ,zmieniasz cenówki perę razy dziennie bo zmiany cen jak nie zmienisz to płacisz.Kary za niby TK nawert do całej premii...a żeby było śmieszniej teraz zabrali premie od sprzętów które najlepiej się sprzedają ..więc pożegnaj sie z premią .Latasz za klientem przekierowujesz i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z tego masz .a żeby było smieszniej to kasowe premie bez zmian ...więc handlowcy dostali po premiach a kasjerki się z nich śmieją ...piją kawke plotkują a mają 2 razy większe premie .Wiec prace jak najbardziej polecam dla desperatów co lubią przez 12 godzin być szczurem.....ja spadam mam już inną robote więc Żegnam wspaniały Avans
też handlowiec 2013-10-01 23:28:43
Z tymi premiami to nas normalnie okradli,dlaczego od 1 a nie od 25 się pytam (ci co pracują to wiedzą) Paranoja z cenami ludzie się nie wyrabiają z drukowaniem a tak poza tym pilnujcie bo oni też błędy popełniają trzymajcie się
bolo 2013-10-02 08:58:26
A dobre są te wyjazdy kierowników w rejonie [usunięte przez moderatora]
Każdy kiero musi na swój koszt dojechać i jeszcze za nocleg zapłacić.
1
bolo 2013-10-06 22:39:12
Jak doradce wysylają na szkolenie to dieta jest a za przejazd zwracają. ALE TU TEŻ OKRADAJĄ. Jak jedziesz autem o poj. powyżej 900cm3 to powinni płacić 0,84 zł za km a płacą 0,52 zł za km.]
LUDZIE NIE IDŹCIE DO TEJ ROBOTY
2013-10-11 21:29:00
Ta firma to kpina karać chcą za wszystko, nacisk ma ubezpieczenia i wmawianie ludziom że tego potrzebują.
Nie polecam jeżeli będziesz miał jakiś problem to RKS i tak Ci w tym nie pomoże.
bolo 2013-10-12 20:48:21
Przyklady kar ma kilka postów wyżej.

RKS - regionalny kierownik sprzedazy
mała30 2013-11-06 08:25:53
Oczywiscie ze tak,przepracowałam w A 6lat i na koniec za wyłudzenie kredytu przez klienta obciażyli mnie kwota 3tys.zł tłumaczac ze odpowiedzialnosc materialna jest.dodam że bank x dał zgode na ten kredyt po "weryfikacji".nikt sie nie liczy z pracownikiem.tylko (usunięte przez administratora) regionalnych mowia ze jest cudownie.
michał 2013-11-21 11:07:37
Ogólnie umiarkowany terror- zmuszanie do naciągania klientów na dodatkowe ubezpieczenia (przedłużenia gwarancji). Za zgodą kierowników regionalnych można jednak jeździć sobie z klientem (najczęściej przy ratach- wmawia się delikwentowi, że ma obniżone oprocentowanie kredytu, jeśli wykupi dodatkowe ubezpieczenie). Comiesięczne wizyty "tajemniczego klienta". Ale i z tym na sklepach sobie poradzono. Wszyscy kierownicy sklepów mają rozpiskę obowiązkowych pytań i sposobu zachowania "TK". pozostali pracownicy są na ich wizyty bardzo wyczuleni- łatwo ich rozpoznać, bo zachowują się nienaturalnie. Tak więc firma wtopiła kupę kasy na firmę audytową- a wszyscy się z tego śmieją. Po za tym regularne kontrole wew. Tu już nie ma żartów. Smutni panowie czepią się każdej pierdoły i ukarają sklep (czyli de facto pracowników). Każda przewina (czy to po kontroli wew., zew. nie wykonanie założonego planu- a jest kilka parametrów) to pretekst do zabierania pieniędzy.
bolo 2013-11-26 23:26:33
PRowizja jest 5% od wartości polisy. Śmiech nie pieniądze.
Nagroda jest że w tabelce od regionalnego twój sklep nie będzie zazanczony na czerwono tylko na zielono.
bolo 2013-11-26 23:33:18
Ceny się nie zgadzają na cenówkach i obciążają różnicą pracownika, który sprzedał.
Za wszystko obwiniają sprzedawców, nawet jak przyjedzie towar na błędnych kodach Ean, to wina sprzedawców, a powinni z centrali ponieść konsekwencje.
Najważniejsze jest żeby były statystyki zrobione, zamiast dbać o klienta.

(usunięte przez administratora)
1
bolo 2013-11-30 22:50:24
No jak sprzedasz po cenie niższej niż powinna to pracownik dopłaca tzn. odejmują Ci od wypracowanej "premii". Miałeś na koniec miesiąca 200 zł premii a sprzedałeś taniej o 10zł to dostajesz 190 zł premii.

A z polisami jest tak, że jak sprzedasz polisę za 300 zł to: 300zł x 5%=15 zł dla Ciebie. Jak polisa będzie za 60zł to: 60 x 5%= 3zł.
pollak 2014-02-12 14:47:42
Opis rekrutacji na kierownika sklepu z RKS i HR: 1 rozmowa - pytania i odpowiedzi jak byś czytał swoje CV - czyli przeczytanie z pamięci swojego cv. 2 rozmowa bardziej skomplikowane pytania typu : proszę coś opowiedzieć o sobie, dlaczego panią mamy wybrać, jaką książkę ostatnio Pani przeczytała i inne kretyńskie pytania. Po tej rozmowie, kolejnym etapem jest otrzymanie na email zadania: udać się do 2 sklepów w promieniu 60-80km za swoje pieniądze i napisać raport(poemat) o tych sklepach. Po kolejnym zakwalifikowaniu jest 3 rozmowa i 2 RKS-ów przepytują cię za w 1 kl. SP + pytania: co sprawdzasz, jak motywujesz, jak kontrolujesz i skrupulatnie zapisują Twoje każde odpowiedzi - zapewne do wykorzystania w swojej pracy-ucząc się lub przedstawienia jako swoje innowacyjne pomysły. Na koniec standardowe pytanie o zarobki : odpowiedź 4000 netto i panowie sponsowieli, może to ich wynagrodzenie z premią ? Odpowiedzi udzielimy do 5 dni. Nigdy już nie otrzymałem jakiejkolwiek informacji zwrotnej. AMATORSZCZYZNA I ŻENADA ORAZ POZIOM REKRUTACJI SIĘGAJĄCY DNA. NIE POLECAM ! SZKODA CZASU I PIENIĘDZY (usunięte przez administratora)
pollak 2014-02-12 14:51:37
Dotyczy reg: dolnośląskie. Może w innych regionach są bardziej profesjonalne rekrutacje :)
bolo 2014-02-19 22:53:34
Tu jest taki niski, amatorski poziom. NA tym stanowisku nie zarobisz 4000 netto. Oni mają ok. 3000 brutto. Chyba, że dostaną premię. To więcej.
1
ciekawy 2014-02-24 11:25:43
a o jakim stanowisku piszecie ? kierownik sklepu? regionu ?
bo ciekawe rzeczy piszecie
G 2014-03-09 14:44:30
Byłem kierownikiem przez parę lat w Avansie i nigdy nie płaciłem z własnej kieszeni za wyjazdy służbowe na spotkania kierowników ani za dojazd ani za noclegi. Bzdury opowiadasz, albo Twój kierownik w (usunięte przez administratora)Cię robił
1
Pracownik1234 2014-03-16 18:38:41
Witam, w AVANSIE pracowałem 3 lata osiągając bardzo dobre wyniki, na początku marca dostałem wypowiedzenie oczywiście bez podania przyczyny zwolnienia. (usunięte przez administratora)
PG4EVER 2014-03-16 19:56:34
Trzeba dodać iż te 5% od sprzedanej polisy jest liczone w wartości brutto :P
RAULE 2014-03-24 21:12:09
OPINIA O AVANS W BOCHNI JEDNOZNACZNIE NIE IDŹCIE TAM PRACOWAć DOSĆ ZE TRAFIACIE NA KIEROWNIKA Z KTÓRYM NIE MA ŻYCIA- KRAKOWSKI MENEL ETC

500 ZL TO ŚREDNIA NA INWENTARYZACJI KTÓRĄ ZAPŁACICIE Z WŁASNEJ KIESZENI- NIE MA NA BRAMKACH ZABEZPIECZEŃ DO DZIŚ- KTO CHCE WYCHODZI WYNOSI CO CHCE- REGIONALNY PORAŻKA- ZROBIŁ SOBIE VICE KIEROWNIKA I JEDLI OBIADKI W CIĄGU DNIA SPACERUJĄC PO GALERII..


MIEJSCE DLA LUDZI KTÓRZY LUBIĄ BYĆ CIEMIĘŻENI

GORZEJ NIŻ W FILMIE 10 YEARS A SLAVE!
POZDRO
@@@ 2014-04-01 08:48:24
wieści niosą że handlowców u Was zwolniono, czyżby zamykają się
nommmik 2014-04-11 19:28:23
zobacz jaka dyskusja jest o DOMEXie na tej stronie to sie przekonasz..
jaa 2014-04-29 11:39:27
to Ty człowieku chyba w innej sieci pracowałes bo ja sklerozy nie mam i tez płaciłam z wlasnej kieszeni za dojazd na te ich pijackie "szkolenia kierowników"
Jo lka 2014-05-15 20:15:57
Och czytam to i widze ze nic sie w tym bajzlku nie zmienilo Kierownictwo sklepow to zawsze jakas porazka wytrzymalam tam 3 lata od 2 juz mnie nie ma a tu co raz gorzej a dobrze im ze upadli:)
io 2014-11-08 09:07:34
Ludzie po co wypisujecie takie rzeczy o ubezpieczeniach i kredytach, zastanowiliście się nad tym, że jak traficie do nowej pracy o takim samym charakterze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sprzedacie bo sobie sami dołki kopiecie.
a_g_d@o2.pl 2014-11-08 22:00:25
szukam chętnych z działu agd do współpracy. Piszcie na maila który jest w nicku.
były pracownik 2015-02-28 23:38:34
nie. Nie masz szans, bo firmy AVANS już nie ma... hahahha
Bolo 2015-03-01 22:22:57
I cale szczęście. Napisz do centrali no jeszcze jakieś niedobitki tam pracują bo skoro wysłali pita to może będzie dla Ciebie jakąś ekstra posada
danka 2016-05-15 09:51:26
wiem,ze wiekszosc sklepow awans sie zamknelo i to juz kulka lat wczesniej, ale chyba nie wszystkie bo wczesniej widzialam ogloszenia na Kierowników salonu.
Zostaw swoją opinię o Avans Sp. z o.o. - Koszalin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Avans Sp. z o.o.