logo SKOFF

SKOFF

Czechowice-Dziedzice

Opinie o SKOFF

ExSkoff 2016-07-20 07:56:21
Witam, widze ze nikt Ci nie chce pomoc z odpowiedzia to pomoge:
- za czesc nagrod / medali faktycznie sie placi i SKOFF robi to chetnie,
- prezes nie szanuje zdania pracownikow: o ile z konstruktorami jeszcze jakos rozmawia to handlowcow (zarowno eksportowych jak i przedstawicieli na Polske) ma za nic,
- upokaza ludzi i doprowadza do placzu (przyklady: sekretariat, POK, dziewczyny z eksportu czy kadrowa)
- firme najbardziej kochaja ludzie ktorzy dostali awans, np. z produkcji zostali wyciagnieci do biura czy sekretariatu, najczesciej jest to ich pierwsza praca. Ludzie, ktorzy zostawili dla Skoffa inna prace ochodza szybko i najczesciej rozumieja ze popelnili blad dajac sie skusic pieniadzom, ktorych nigdy nie dostali oraz pieknej siedzibie,

PS Pani Dorotka to fantastyczna kobieta na poziomie, tez plakala przez meza.

SKOFF: S (nazwisko prezesa) K (imie prezesa) Otwiera Fabryke Forsy - sam tak mowil
9
Sk......uff 2016-07-22 14:50:15
w firmie zasady są dwie:
1.prezes ma zawsze rację,
2. jeśli prezes nie ma racji, patrz punkt 1
Jeśli macie pomysły realizujcie je gdzieś indziej.
Sprawdziłem i wiem co piszę.
Wystarczy wiedzieć ile osób od roku, półtora było na stanowisku
dyr. handlowego, nikt się nie nadawał i nikt się nie nada ręcze Wam.
5
Sk......uff 2016-07-22 18:02:00
to nie żaden geniusz, czy logiczne myślenie tylko przede wszystkim fuks życiowy i fart, ale to z czasem mija, zwłaszcza jeśli ma się takie tępe podejście do handlu.
RMI 2016-07-26 13:30:38
Hejtujecie firmę a firma broni się sama za stroną www:
" lampy z serii Moderno Elisse zostały nominowane do tegorocznej nagrody Design dla Konesera, przyznawanej przez miesięcznik Dobre Wnętrze. Plebiscyt należy do jednych z najważniejszych wydarzeń na polskim rynku wnętrzarskim. Jest organizowany corocznie od 2012 roku."
I co? Głupio wam?
Sk......uff 2016-07-29 11:24:56
Po pierwsze nominacja to jeszcze nie nagroda,
po drugie produkt ma parę latek a sprzedaż jest bardzo okazyjna,
po trzecie kto to będzie sprzedawać, bo do handlu za niedługo
zostanie tylko .......prezes.
1
sk......uff 2016-07-30 10:10:45
Raczej porównywalnym bym do firmy Nokia, znakomita analogia.
Gdzie byłby Apple gdyby nadal sztandarowym produktem byłby iphone1?
4
były pracownik 2016-07-30 11:43:03
O czym Wy gadacie. To forum dla pracowników aby wiedzieli czy warto tam iść do pracy.
Nie warto! I to powinni wiedzieć.
Sk......uff 2016-08-01 18:16:40
Masz rację, piszmy tylko o pracy
Każda osoba zastanawiająca się nad pracą handlowca w tej firmie musi
wiedzieć, że zawsze będzie NIKIM, narzędziem, kosztem, którego można się pozbyć w dowolnym momencie. Oczywiście nie patrząc na Wasze wyniki, czy zdolności bo dla KS jesteście-będziecie akwizytorem, który ma dziennie obskoczyć i obdzwonić klientów i przynieść w zębach zamówienia.
Z CAŁEGO SERCA ODRADZAM.
i czekam na riposte, chętnie podyskutuję........
3
Sk......uff 2016-08-03 12:52:52
Widzę, że argumenty się skończyły.
Nick Carter 2016-08-05 15:45:05
Według mnie świetna firma, które musi się zastanowić co zrobić aby odnieść sukces na arenie międzynarodowej. Myśle, że delegacje z USA to fenomenalny zabieg , referencje na rynku amerykańskim mogą robić różnice. Podoba mi się też , że to firma rodzinna a nie bezosobowy moloch. Tutaj wiadomo kto rządzi i dlaczego. Zresztą co tutaj dużo mówi firma ma sukces w genach. Dla mnie takie firmy to właśnie przyszłość polski rodzinne zarządzane manualnie o silnym kręgosłupie moralnym. Tutaj na forum jest dużo pieniaczy oraz krzyczaczy życzę każ∂emu pracować w takiej firmie.
LELA 2016-08-05 22:25:34
Witam,

Chciałbym zadać pytanie dlaczego nie można wejść do branży automotive takie firmy jak :
Rosomak, Solaris, Honker czy nawet pociągi PESA czy STADLER/NEWAG czekają na dobre LEDY. Galeria na Krupówkach fajnie ale dlaczego nie uderzyć do sieci Hoteli Diament albo Gołębiewski?! Mierzmy wysoko bo sky is the limit. Mamy diament i nie możemy zadowalać się byle sukcesem!!!
Sk......uff 2016-08-08 08:50:25
Brednie piszesz.
Sk......uff 2016-08-10 13:53:28
Lela Ty tam pracujesz, czy za darmo sprzedajesz podpowiadasz bezpłodnemu (na pomysły) i głuchemu właścicielowi.
NEA 2016-08-10 17:25:41
Co Ty taki cięty? Co CI zrobili?
Sk......uff 2016-08-11 06:24:05
Popracowałem, zobaczyłem i tylko oceniam. Po co inni mają się w to pchać niepotrzebnie.
DETOX 2016-08-11 07:18:44
Na jakim stanowisku pracowałeś? Ile pracowałeś? Co Ci się podobało co Ci się nie podobało?:)
Sk......uff 2016-08-11 14:05:42
Wystarczająco by stwierdzić, że jest to przypudrowana siedzibą firma, która chyli się w jednym kierunku.
Pozytyw - siedziba ( budynek )
Negatyw - cała reszta.
Dla nowych handlowców powinno się postawić znak ostrzegawczy przed szlabanem.
PH 2016-08-11 16:22:39
Heh, widzę że opinie nadal o firmie są jakie są .. ( jedyne pozytywne tu opinie pisze prezes ? )
Szczerze współczuję pracującym w tej firmie ( a są naprawdę spoko ).
Zastanawia mnie tylko to, że ludzie nadal tam pracują ...
Pozdro były PH
Sk......uff 2016-08-11 18:39:02
Nie tylko prezes, jeszcze znajdą się ze trzy kobiety mu przychylne :)
I na pewno nie z POK.
Aga 2016-08-12 06:17:41
Strasznie złe opinie widzę tutaj aż strach się bać. Mam nadzieje, że to tylko opinie frustratów. Po stronie www i informacjach oficjalnych nie wydaje mi się aby ta firma była zła. Czy na PH przyjmują też kobiety?
Frustrat 2016-08-12 13:00:43
Super przyjmuj się, za niedługo dołączysz do nas " frustratów" . W ciągu kilku lat uzbierało nas się trochę, PH, DH, RKS...........
Aga 2016-08-13 11:09:35
No dobrze ale co mozecie zarzucić? Dlaczego się źle pracuje? Z tego co ja słyszałam to naczelny jest samcem alfa i fajnie rządzi. Podobno sam produkt to ten z luksusowych i patrząc na siedzibę oraz stronę www jestem skłonna w to uwierzyć. Chciałabym iść na PH do tego znam angielski oraz niemiecki i mierzkam blisko bo pod Pszczyną. Nie pracujecie więc pewnie jakiś błąd popełniliście bo raczej nie kończy się pracy bez błedu.
No way 2016-08-13 13:06:35
Czy sześciu dyrektorów handlowych w ciągu półtora roku popełniało błędy, czy cała rzesza handlowców również była bezwartościowa.
Dowiedz się jakie opinie krążą wśród kontrahentów.
Oczywiście z zewnątrz wygląda to pięknie ale inaczej jest w środku.
Też tak myślałem jak Ty.
4
Aga 2016-08-14 17:11:47
Nie wiem czy sześciu dyrektorów miało ikrę oraz intelekt aby nadążyć za właścicielem. Nie wiem bo ich nie znałam. Wiem tylko, że trzeba mieć "jaja" aby być dyrektorem w takiej firmie to nie z całym szacunkiem być kierownikiem salonie PLAY albo PH w Marsie. Rynek oświetlenia to gra dla dorosłych przynajmniej tak mi się wydaje.
Ping pong 2016-08-14 18:05:59
Przyjmij się, przynajmniej poznasz największego eunucha biznesu :)
Swoją drogą mógłby ktoś przyznawać takie nagrody, byłaby pierwasza za darmo.
Poliszynel 2016-08-14 21:51:28
Aga,

Skąd znasz właściciela firmy i wiesz tak dużo na jego temat ?- to po pierwsze.
W tej branży trzeba być pewnym tego, co się chce osiągnąć. Stąd Twoje stwierdzenie, że " wydaje mi się", już Cię dyskredytuje z grona poważnych graczy.- To po drugie.
Formułować tezy na podstawie plotek zasłyszanych w szeroko pojętym eterze- bo coś jest "mówione", "zasłyszane", a nie z faktów, tym bardziej stawia pod znakiem zapytania wiarygodność Twojej wypowiedzi.- to po trzecie.
Jeżeli jesteś rzeczywiście taka dobra i świetnie odnajdujesz się w rynku oświetleniowym, to nie trać czasu na pisanie tych pustych frazesów, tylko pokaż na co Cię stać. Proste nieprawdaż?
1
Sk......uff 2016-08-14 23:21:37
Nie odbieraj jej marzeń niech spróbuje pracy w Skoffie ( bezcenne)
No way 2016-08-16 15:54:45
Dawno nic nie pisała Drużyna prezesa, chyba już też zwolniona.
2
Be to Ven 2016-09-07 07:09:27
Nie mogę doczekać się targów w Bielsku. Wziałem urlop odwiedzę stoisko z moim cv oraz paroma pytaniami :
- Główni odbiorcy?
- Wrażliwość producentów oświetlenia na koniunkturę w branży budowlanej?
-Rynki zbytu?
- Możliwości rozwoju?
- Warunki zatrudnienia?
-Dlaczego mam chcieć się tutaj zatrudnić?

Mam nadzieję, że poznam też tajemnicę SMART LIGTHNING SYSTEM oraz zamienię pare słów z zarządem i teamem sprzedażowym.

Kto wie może to jest ten moment aby zacząc tu pracę.!!
Ela 2016-09-16 08:58:22
Był ktoś na targach? Dowiedział się ktośco SMART LIGHTINING SYSTEM?
Sk......uff 2016-09-20 20:02:45
SMART to formułowanie celów po funkcjonowaniu firmy widać jedynie brak jakiejkolwiek koncepcji, kompletny chaos.
Na targach wiele firm miało świetny SMART ale nie Skoff.
Cała strategia tej firmy sprowadza się do dwóch słów - ma świecić - na więcej bossa nie stać.
1
CHWDHejterom 2016-09-22 07:59:56
Czemu na pytanie o system odpowiadasz hejtem?
TY KALEKO INTERNETOWA.trzeba było podejść do K.Skiby na stoisku i powiedzieć mu to prostow twarz a nie chowasz się za jakimiś pseudonimami,kktórych nawet sam nie wymysliles???byłeś w ogóle na tym stoisku czy bredzisz od rzeczy dla zasady?
Do Eli.
smart to interesujący nowoczesny system sterowania oświetleniem. Jest uniwersalny i łatwy w obsłudze a co najważniejsze dostępny dla każdego! Szczegóły znajdziesz na Skoff.pl, Bardzo fajnie to podali.
Pozdrawiam
optimium 2016-10-04 16:04:48
w tej firmie nawet handlowcom nie wolno zaufać. Człowiek coś powie, pokaże fajną ulotkę np. z taśmami LED i handlowcy jak pieski lecą do szefa i przekazują mu informacje a szef ctrl + c, ctrl + v. a szefowie firm - kliencie SKOFFA - robiący obrót wściekają się później. uśmiech uśmiechem ale bycie fair też ważna sprawa ;) inaczej Cie do firmy nie wpuszczą przy kolejnych odwiedzinach.
Neva 2016-10-05 18:07:11
Nie rozumiem tego całego najazdu na głównego decydenta firmy. Myślę, że ludzie z wizją, pasją oraz charyzmą mają wielu wrogów bo wyznacznikiem sukcesu jest właśnie liczba wrogów. Zrozumiałe,że ludzie są zawistni gdy widzą człowieka sukcesu w średnim wieku w dodatku przystojnego. Jakie cechy mu jeszcze przypiszecie? Zły manager, despota, a w ostatnim komentarzu nawet plagiator? ( nie zrozumiałam bo komentarz napisany fatalną polszczyzną). Drodzy kochani życzę wam takiej ikry, kreatywności oraz determinacji może wtedy zamiast skody pod waszym blokiem będzie stało subaru albo bmw.
Zamiast codziennie rano wynosić śmieci do stypu możecie weźmiecie sprawy w swoje ręce i z pasją zrealizujecie amerykański sen?!
Ja uważam, że firma jest sukcesem a szczególnie tango oraz &city.

2
Returner 2016-10-06 16:41:03
&city to rewelacja nie zdziwię się ja za chwilę jakieś większe miasto tak będzie działać. Wie ktoś może co z Ameryką czy będzie tam jakiś sklep albo showroom? Byłem pod wrażeniem stoiska na targach i obsługi też.
Takie firmy sprawią , że warto stawiać na rodzimy biznes .
Nienawidze wazeliniarzy 2016-10-06 22:12:38
Sam się chowasz pod nickiem i do tego jeszcze malo wyszukanym. Jak chcesz uprawiac wazeliniarstwo to nie musiz tu pisac tylko mozesz smialo sie podlizac w realu, co pewnie i tak juz robisz codziennie. Z firma jest cos nie tak skoro jest tyle neagtywnych opinii. Dobry zarzadzajacy wzialby je pod uwage i staral sie zmieniac na lepsze. Slaby wlasciciel daje po 100 zl i kaze pisac pozytywne komentarze.
Returner 2016-10-08 18:54:21
Nie wiem skąd te hejty konkurencja ledwo zipie. &City rozniesie niebawem Polske i zobaczysz lada moment w Twoim miescie &city. Nie rozumiem za bardzo Apple mają iphone, iwatch, ipad, ipod dlaczego nie kupią po prostu &city. Więc uważam, że ta technologia a także nazwa jest genialna. Tak samo nazwa Tango . Z czym kojarzy się nazwa Tango? z filmem Tango i Cash ( Cash po angielsku gotówka).
Genialne. Świetne patenty Kreatywność przez duże Ka i lada moment zostanie jeden albo dwóch hegemonów na polskim rynku oświetlenia. Trzymam kciuki mocno !
Ekspert 2016-10-13 14:18:10
Ludzie kochani. Jak wam nie odpowiada praca w firmie SKOFF to nie musicie tam pracować.
Właściciel sam dowodzi Spółką bo to jest jego własność . Ma swoje wyobrażenie o rozwoju i swoje plany na przyszłość. Ma również swoje oczekiwania w stosunku do ludzi, których zatrudnia i to jest jego zbójeckie prawo. Ponieważ robi to zgodnie z prawem to jest bezpieczny. Przecież może również sprzedać firmę komu będzie chciał a nowy właściciel będzie identycznie zarządzał. Zrozumcie, że są to Jego pieniądze i wara wam do nich.
NETFLIX 2016-10-14 13:40:16
Zgadzam się z EXPERTEM. Poza tym naprawdę jest to świetna firma, która króluje w różnych rankingach i dostaje przeróżne nagrody. Targi w Bielsku dobitnie potwierdziły, że jest to top branży. Co do niezadowolonych ludzi to dziwi mnie takie podejście. Teraz tylko wejść w branżę automotive oraz na rynek USA i będzie GIT.

były pracownik 2016-10-14 15:53:09
Hahaha śmiać mi się chce jak czytam te opinie pisane przez właściciela lub osoby do tego przymuszone.
Bzduryyyy piszecie. Firma jest tu oceniana jako potencjalny pracodawca. W tej materii nie warto!!!
Uda itd- kogo to obchodzi jak zarobki słabe?

Sam zrezygnowałem z pracy w tej firmie gdzie nawet właściciel nie wita nowych pracowników i ma wpływ na rotację na stanowisku ph.
Teraz pracuje w firmie z branży metalowej i bez porównania. Robię co do mnie należy i jest mi dobrze.
3
Niedoceniony 2016-10-15 17:45:35
Ani nie wita ani nie żegna.
Co do ledwie zipiącej konkurencji to chciałbym wiedzieć co autor miał na myśli,
bo widać, że jego wiedza o rynku jest żadna.
Porównywanie Skoffa do Apple nie wydaje mi się zbyt trafione.
Jedyne co łączy p.Skibę i p.Jobsa to, to że stwożyli produkt ponadczasowy.
Jednakże iphone ma 7 wersję a music line nadal 1.
Ktoś mógłby powiedzieć, że p.Krzysztof w takim razie jest lepszy bo iphone cały
czas trzeba udoskonalać a ML jest już doskonały ;) ale nie do końca tak jest zarówno od strony technicznej jak i wizualnej.
Skoff gdyby od '97 skupiał się tylko w temacie "ciągów kom." i oczywiście rozwijał asortyment w tej dziedzinie, byłby niewątpliwie liderem. Powtarzam byłby, gdyby nie "rozmieniał się na drobne ". Sprzedaż przecież opiera się na ML'u bo tylko to jest praktycznie skończonym produktem, na który jest jako taka polityka handlowa.
Bez ML SKoffa nie ma po prostu.
Co do prezesa to mógłby trochę lepiej podchodzić do ludzi.



4
Ekspert 2016-10-19 09:12:46
Witaj Były Pracowniku.
Nie jestem właścicielem firmy SKOFF, mimo, że chciałbym nim być chociaż ze względu na ładną firmę.
Nie byłem też przymuszany i motywowany do napisania tego tekstu.
Po Twoim działaniu widzę, że zrobiłeś słusznie zmieniając pracę i jesteś z niej zadowolony, ponieważ praca musi przynosić korzyści zarówno finansowe jak i psychiczne. Powodzenia w nowym miejscu pracy.
ICE CUBE 2016-10-29 10:38:06
Nie rozumiem tej fali hejtu na zarząd i właścicieli. Ktoś co tworzy coś z niczego jest godny uznania. Poza tym spójrzcie na filmik z targów tam jest esencja firmy, młodzi energiczni ludzie, któzy nie udają , że praca im sprawia frajdę tylko po prostu sprawia. Jak rapował EIS "zrobili sobie z pracy hobby". Ciekaw jestem tylko jak wyniki wyborów w USA wpłyną na relacje biznesowe USA z firmą ( pamiętamy delegacje kongresmenów w firmie). Ode mnie duże 5 pozdrawiam firmę oraz zarząd dla hejterów środkowy palec.

Expret 2016-11-02 09:32:33
Witam. W całym systemie oświetlenia ciągów komunikacyjnych brakuje mi rozwiązania wskazującego kierunek ewakuacji podobnego jak stosowane w samolotach. Może to brzmi śmiesznie ale połączenie opraw oświetleniowych w sposób wskazujący w przypadku stwierdzenia zagrożenia ( połączenie z czujnikiem czadu, dymu lub z czujnikiem zaniku napięcia) kierunek ucieczki poprzez kolejno włączane oprawy prowadzące do wyjść ewakuacyjnych. Macie Państwo zdolnych elektroników więc dacie sobie z całą pewnością radę.
Ferency 2016-11-10 07:21:59
Z zaciekawieniem śledzę rozwój firmy i uwazam, że jest super. Pytanie tylko co teraz po wyborach w USA? Czy relacje biznesowe z USA ulegną polepszeniu czy pogorszeniu? Kiedy showroom w USA? Co z branżą automotive?
Diox 2016-11-12 13:33:58
Ciekaw jestem jak Trump może wpłynąć na showroom w USA? Głupoty piszesz, poza tym nie widać aby firma prowadziła jakąkolwiek działalność poza Polską. Co prawda to prawda w okolicy wizyta kongresmenów odcisneła piętno i zapewniłą rozgłos ale po roku myślę, że była tylko zabiegiem marketingowym. Inna sprawa, że wejście na rynek USA to bardzo trudny temat z naciskiem na bardzo.
Chyba, że klientem była by Polonia np hasło reklamowe "PLedy" albo coś takiego. Zmienić nazwy z Tango np na Polonez a Rueda na Koło czy coś w tym stylu.
2
Donata 2016-11-18 15:20:51
Cześć,

Czy może mi ktoś powiedzieć jakie zarobki na stanowisku ph?

Pzdr

Donia
Zawodowy PH-owiec 2016-11-22 10:28:54
Witaj. Może jednak najpierw zapytasz się co będziesz robić w tej firmie a potem dopiero zapytasz o stawkę. Dla dobrego PH stawka też jest dobra ale najpierw musi pokazać co potrafi.
Donia 2016-11-22 20:19:12
Może skończysz z tym pretensjonalnym tonem bufonie? Kim ty w ogóle jesteś, że tak do mnie piszesz?
W obecnej pracy osiągam 140 % wyników i umieram z nudów więc pomyślałam, że wasza firma może będzie dla mnie wyzwaniem. Byłam w Bielsku na targach i powiem to tak : rzemieślnicy a nie sprzedawcy z prawdziwego zdarzenia, jeden taki grubawy łysawy był nawet niezły ale starszy to był jegomość. Pytam o stawkę bo nie będę robiła za 1500 zł netto. Produkt jest naprawdę niezły ale nie jestem przekonana czy jest dobrze sprzedawany. Icity jako nazwa kojarzy mi się z iphonem to chyba źle. Mam pomysł nawet na reklamę raper TEDE wydał singiel " JUPITER" teledysk do niego też jest ale jest mocno średni. Mogłabym namówić bliskiego znajomego TEDE aby wpłynał na Jacka i stworzyć remix Jupitera i do tego teledysk.
W takim teledysku dałabym parę światełek parę dobry LEDów i zrobić kozacki performance. O takim marketingu i sprzedaży mówie a nie o nudach. Wracając do Twojego błyskiego wywodu , że miałabym zapytać czym zajmować jako ph to powiem tak: a czym się niby ph zajmuje? Układ jest prosty sprzedajesz albo CIebie sprzedają. Nie jestem typową kobietą jeżdzę na motorze i nie maluje paznokci pewnie tego byś się doczepił.
PH-owiec 2016-11-29 09:57:39
Witaj. Jeżeli piszesz, że masz takie wyniki mi się nudzisz to znaczy , że Twoje szefostwo nie potrafi Ci ustawić pracy, albo jesteś bardzo zdolnym PH. Dlatego porozmawiaj bezpośrednio z Właścicielem i przedstaw Mu swoje argumenty. Ale jednak nazywanie ludzi bufonami bez ich znajomości nie wróży Ci sukcesów .
Zostaw swoją opinię o SKOFF - Czechowice-Dziedzice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SKOFF