logo SKOFF

SKOFF

Czechowice-Dziedzice

Opinie o SKOFF

Pani Jadzia 2017-01-20 17:49
Mocno powiedziane, bardzo mocno. Ale co to ma wspolnego z firma ?
Wykrywacz kłamstw 2017-01-22 09:44
Sluchajcie widze, ze ta firma to nue byle co! Nowoczesne know-know, lider rynku. A ile ona ma obrotu. Jak mowi moj kolega, niewazne jakie masz stanowisko, wazn ejakim obrotem zarzadzasz. A tu widze jest bardzo profi strona nowoczesna ( no moze wrazenie psuja te bledy jezykowe - no bo jaki jest sens pisania zdania ze ktos stosuje skuteczna motywacje do podniesienia satysfakcji? Kto to wymysli i umiescil na pierwszej stronie intro ? Ja bym od razu takiego wylal za niekompetencje ) wiele wyroznien, albo nominacji do nominacji. Pasuje mi tu obrot jakies 150 mln. I ta siedziba ! Przeciez jak ktos mialby marny obrot nie budowal by marmurowych schodow czy poreczy z najdrozszej nierdzewki ? Bo po co takie bizancjum jakby obrot byl marny tzn < 10 mln€ ? To ile ten lider kreci rocznie obrotu ?
2
Miron 2017-01-24 19:37
A jak się ma nowość iCity? jest w ogóle jakiś popyt na te chińskie lampy?
JEY 2017-01-27 19:49
Icity pomysł dobry ale tylko w aliansie z Rosą. Nie rozumiem dlaczego nie może dojść do aliansu z Rosą. Ponadto Indonezja wydaje się logicznym rynkiem konkwisty .Parę osób pytało o Stany Zjednoczone co i mnie bardzo interesuje uważam, wizytę kongresmenów za genialne posunięcie. Jakkolwiek po tej wizycie ECHO! Niech ktoś nawet ze średniego szczebla napisze kiedy i gdzie showroomy.
Obserwator 2017-02-06 20:03
Ludzie, odczepcie się od Skoff-u. Nie podoba się praca w tej firmie to nie pracujcie dla tego jak piszecie " biznesmena". Włożył w firmę swoje pieniądze i może wymagać aby pracownik realizował jego wizję firmy.
Ryzykuje tylko swoim majątkiem dając Wam i Waszym Bliskim przy okazji chlebek z masełkiem i dżemem lub dla niektórych z polędwiczką. Jak przestanie Go to bawić to powie Wam szanowni Państwo Pa Pa. Oczywiście z zachowaniem wszelkich wymogów prawnych, tak jak to zrobiono w kilku firmach z Czechowic-Dziedzic, gdzie pracowało prawie 1000 osób a teraz pracuje około 450. Tak więc pamiętajcie Państwo, że tak jak w pewnej piosence " nic nie może przecież wiecznie trwać".
Miron 2017-02-06 23:00
Aha, dobrze wiedzieć, ze ów pan biznesmen bawi się ludźmi. Tej firmie już podziękujemy...
6
ITALIA 90 2017-02-08 19:33
Mam dwa przemyślenia:
1) Automotive
Dziwi mnie, że firma z takim potencjałem zaniedbała branżę automotive. Ptaszki ćwierkają, że KAMAZ szuka partnera strategicznego w temacie oświetlenia. ( pamiętajmy o innych firmach SOLARIS, ROSOMAK, niedaleko polski TATA itd) . Trzeba kombinować ale taka strategia się opłaca.
2) Lampy typu WAKE UP LIGHT PHILIPS
Lampy budzące światłem zdrowe etc.
3) Kabiny Flotacyjne
Dlaczego by nie podjąć współpracy z producentem kabin flotacyjnych ( tam są potrzebne lampy, ledy)

Takie tam..
Anthy 2017-02-13 16:00
Jest popyt. W Sosnowcu jest ciemno. Ale to nie ma znaczenia.Jak się nie sprzeda to w ogrodzie firmy zamontują.
Były Prezes 2017-02-16 15:33
Całkowicie podzielam Pańską opinię. Mam nadzieję, że nie zostanę wykasowany. Nie jestem właścicielem tej firmy ani nie jestem spokrewniony z Zarządem ( a może byłoby to korzystne ). Jednak w karierze zawodowej miałem kontakt z tzw. roszczeniowymi pracownikami, którzy na wstępie swojego zatrudnienia wymagali dla siebie prawie czołobitnego traktowania i nie dopuszczali do siebie myśli, że mogą wylecieć z roboty prawie na kopach.
Jeden z moich znajomych szefów firmy pokazał takiemu panu podczas jego przemowy na temat zalet , że jednak brutalna siła jest lepsza niż perswazja. Chłopina nie wniósł skargi.
Eldo 2017-02-16 16:45
Rozwiń myśl proszę bo nie rozumiem.
Były Prezes 2017-02-17 09:14
Szanowny Panie Eldo Co Cię tak trapi ?
Prezes 2017-02-17 21:47
Były Prezes, brzmi "smutno".
Julek 2017-03-02 15:17
Jakies newsy jakie produkty w 2017? Na stronie cisza. Myślę, że fajnie by było wejść do castoramy albo ikei a takimi moblinymi lampami do czytania do sypialni.Inny pomysł to latarki ledowe. Kolejny kontrowersyjny pomysł to instalacja świetlna, która pozwala w nocy widzieć zarys drogi ( coś takiego jest w samolotach jak jest zgaszone światło) aby no dzieci, które się budzą w nocy nie uderzyły się albo nie spadły ze schodów,
Reasumujac 3 pomysły:
- latarki led
- podswietlanie podlogi w nocy
- lampki mobilne do czytania do sypialni

Kolejna nisza to oświetlenie dyskotekowo/klubowe. Wielu moich znajomych sprowadza je z niemiec albo chin dlaczego nie produkować czegoś takiego w czechowicach?

Ktoś powie skoro masz tyle pomysłów to dlaczego nie aplikujesz? Może aplikuje kto wie narazie pracuje w sklepie z oświetleniem u rodziców.

PZDR
Byly pracownik 2017-03-02 17:26
Litości!!!
Ludzie o czym Wy tu piszecie.
To portal gdzie ocenia się pracodawcę a nie prowadzi wielkie dyskusje na temat prób pogłębiania asortymentu firmy.
Ty jako ph nie masz absolutnie nic do gadania w temacie przyszłości firmy. Masz jeździć skodziną i sprzedawać w 90% serie music line i tyle. Reszta odbiega cenowo jak za kawałek plastiku z paskami Led w środku.
Ludzie czytają te wpisy po to by wiedzieć czy warto się tam zatrudnić.
Nie warto! Czemu ma służyć tą durna rozmowa? Sprzedaż w większości zależy od handlowców a prezes takowych nie szanuje. Firma z ładną siedzibą bez perspektyw na rozwój pracowników.
8
Byly pracownik 2017-03-02 17:31
150 mln? Haha
Miesięcznie to max 500tyś.
Zatem rocznie jak jest 6 mln to jest ok. No chyba że KM 2 lat mają takie wzrosty. Ogromna przebitka marzowa pod pozorem dobrej jakości polskiego produktu (części z Chin)
3
Julek 2017-03-06 17:19
Siema ludzie,

Uważam, że ciekawym pomysłem byłoby otworzyć się dla bogatych klientów :
Może zaczepna nazwa : Varszafka albo PREMIUM.
Drogie albo bardzo drogie produkty np z domieszką bursztynu ( przestrzegam przed użyciem nazyw Amber źle się kojarzy). Widzę to tak reklama w zakopanym w jakimś droga albo arcydrogim hotelu , np zasponsorować dno basen ( wykafelkować złotym logo). Ktoś pisał o reklamie w Warsaw Shore popieram obecna edycja jest w Zakopanem.

PZDR
1
Źrebak 2017-03-06 19:01
Julek Ty nie wiesz chyba o czymś piszesz. Jak na moje oko nie wiesz czym sie różni puszka podtynkowa p50 od puszki podtynkwoej p60. Wszyscy tylko by chcieli więcej i więcej a podstawowa wiedza? Julek zadam Ci jedno proste pytanie czy lepsze jest używanie halogenow podlaczanych na 220V czy moze przez transformator na 12V ? No właśnie tak myślałem. Polecam wywiad na stronie jest świetnie przeprowadzony i czyta się go rewelacyjnie.
Dociekliwy Rysiu 2017-03-07 23:21
Czytalem ten wywiad nie wiadomo przez kogo zrobiony. Kultura wymaga, aby ten kto robil wywiad sie podpisal. Chyba, ze prezes robil sam ze soba , wtedy nie trzeba. na czym polega produkcja tej firmy ? czy to aby nie chinszczyzna skladana w Polsce ?
CZechovidz 2017-03-08 06:56
Nie zgadzam się z Tobą wywiad niezły. Na pewno nie laurka a raczej wywiad , w który nie ma tematów tabu i nie ucieka się od trudnych pytań. Do tego dużo szczerych pytań np : "Partnerzy handlowi i klienci chwalą firmę za doskonałą współpracę. Czy mógłby Pan powiedzieć coś więcej na ten temat?" i moje ulubione takie filozoficzne "Panie prezesie, czy zatem było warto?".
Wywiad w skali od 1-6 oceniam na mocne 4. Z drugiej strony spodziewałem się czegoś mocniejszego np wynająć jakiegoś uznanego reportażystę np Hugo Badera, który by miesiąc posiedział w firmie popracował a potem napisał o tym krótki reportaż taka "Skucha" ale o transformacji w firmie z branży oświetleniowej.
Widać, że to nie był pierwszy wywiad obu stron z drugiej strony brakowało mi trochę kontrowersji, angedot i historyjek z początków np coś w stylu " opowiem wam teraz jak tarpanami woziliśmy produkt do klientów albo, kiedy pierwszy ph dostał auto służbowe to oszalał ze szczęścia" - czegoś takiego mi brakuje. Po krótkiej refleksji zmieniam ocenę wywaidu z 4 na 3-.
Dobra Zmiana 2017-03-13 21:41
Szanowni Państwo,

ktoś nieźle słodzi Właścicielom firmy. Jednakże proszę o odrobinę samokrytyki, właściciele są beznadziejni gdyż poza serią ML nic więcej nie osiągnęli. Półki meblowe to niewypał a lampy to była sromotna klęska. Pracowniku pamiętaj, że kariery tam nie zrobisz. Jeśli nie macie nic konkretnego, to jest firma na przetrzymanie trudnych czasów ale pamiętajcie są lepsze i wiem coś o tym.
1
akcesoria meblowe elbląg 2017-03-15 06:55
a ja mam pytanie. Co się dzieje w firmie, że taka rotacja? Myślałam, że Pan Dominik zostanie w firmie na stałe, jednak po moim telefonie do firmy dowiedziałam się, że na północ Polski znowu rotacja. Pozdrawia średnio zadowolona klientka.
1
Vnm 2017-03-15 19:23
Nie ma Domino ? Ale pewne osoby pewnie są. No nie wiem Co O tym sądzić. W wywiadzie o rotacji ani slowa...
Były ale spokojny Prezes 2017-03-16 17:50
Masz rację. Tylko teraz jestem wolny i nie muszę słuchać Rad Nadzorczych, w których zasiadali tylko koledzy Właściciela. Panowie nawijali Właścicielowi z spotkaniach makaron na uszy a on im w 100% wierzył. Teraz Syndyk i Wierzyciele mają problem.
Bedoes 2017-03-21 20:10
Jaki Syndyk ? Jacy wierzyciele? Człowiek ogarnij się! Co do firmy świetnie , że będzie w Dubaju na summicie pod koniec kwietnia. Myślę, że podejdę i porozmawiam na temat mojej wizji biznesu , które polegałabym na stworzeniu z CARLEX DESIGN komitywy. Firmy z jednego miasta a nie wiem czy się w ogóle znają.
Hela 2017-03-23 07:31
Witam Dzień Dobry,

Czy firma obecnie prowadzi jakieś rekrutacje?

Pozdrawiam Hela
Relf 2017-04-10 18:11
Helu,
Co do rekrutacji to zadzwoń bezpośrednio do firmy. Myślę, że jakość i przystępna cena to broń zacięźna firmy. Surowy ale sprawiedliwy władca oraz bardzo sprawna armia oraz administracja. NIe jest tutaj typowy monteskiuszowski trójpodział władzy raczej monarchia absolutna albo może nawet monarchia demokratyczna. Pałac jaki jest każdy widzi, gustowny oraz nowoczesny. Czy chicałabyś pracować w takiej firmie? Odpowiedz jest TAK. Jesteś zapewne młoda i niedoświadczona a tutaj nabędziesz zapewne doświadczenie oraz jeśli bedziesz miała ambicję i to coś to także godne uposażenie. Morawsko-Pruski koń bitewny marki skoda oraz odwaga i chęć zwyciężania to cechuje godnych.
Góral 2017-04-13 09:15
Nie polecam nikomu pracy w tym miejscu, ph omijajcie szerokim lukiem.
7
Laufer 2017-04-13 10:09
A może właśnie jesteś ph i boisz się konkurencjo bo jest Ci za dobrze?
Viking 2017-04-13 16:49
CO takiego Ci się nie podoba? Trzeba ciężko pracować aby mieć na salami nie wystarczyć po prostu być.
Byly pracownik 2017-04-13 17:41
Laufer i Viking nie gadajcie glupot (jeśli to nie ta sama osoba).
Również pracowałem w tej firmie i widząc to wszystko zrezygnowałem. Opinie byłych pracowników jak i klientów jest jednoznaczna.
Zatem jeszcze raz wzywam Was do realnego spojrzenia.
Wszystkie opinie na gowork są przeplatane przez jakieś dziwne gadki o niczym i o wszystkim. Tak jakby ktoś robił to specjalnie żeby odejść od prawdziwych informacji i firmie.
Ph-szkoda waszego czasu. Samochody i siedziba to najlepsze co tam zobaczycie.
A jak już będziecie na szkoleniu (za duże słowo) to zapytajcie ludzi na produkcji co sądzą o firmie :)
Ja usłyszałem że cały czas są nowi i wiele innych informacji o działaniach.
5
Skoff 2017-04-20 13:40
Pracowalem jako ph nie polecam zdecydowanie, to jakas pomyłka
5
Xoxo 2017-04-23 09:47
Potwierdzam
4
Michal 2017-04-26 19:14
Fajnie.wszystko.ale co jest nie Tak ?
Xoxo 2017-04-27 08:22
Całkowity brak organizacji, nikt nic nie wie.. a glownym problemem jest to ze firma nie slucha tego co podpowiada im rynek. Juz dawno byly glosy zeby stworzyc tansza i prostsza wersje oprawek schodowych, bo na takowe jest wielu klientow , ale grochem o ścianę
1
Wojner 2017-04-30 09:10
A moze Ty się nie znasz na biznesie? Jak pracowałem w anglii mój szef jeździł Vauxallem VEctra SRI wersja BON JOVI. Zawsze chciałem mieć takie auto jak on więc zbierałem kasę na nie. Jadłem tansze produkty , nie chodziłem na imprezy w weekendy pracowałem jak guide tour po tower of London . Pewnego dnia mój właściciel powiedział to nie jest droga aby dorobić się takiego auta drogą jest zrobienie mądrego biznesu i nauczył mnie jak zarabiać pieniądze. Teraz w życiu nie spojrzałbym na vauxalla jeźdzę obecnie hummerem h2 i nie patrzę czy leje premium czy pb 98.Reasumując a może firma chce mieć drogie orpawy schodowe bo do takich kilentów jest skierowany produkt?
Xoxo 2017-04-30 09:55
Problem w tym że takowych klientów jest coraz mniej. Brak pomysłu na nowe produkty Dopasowane do zapotrzebowania rynkowego spowoduje wkrótce że ten hummer będzie w bazie a nie jak do tej pory w pb98. Dziwne że nikt nie korzysta z możliwości zarobienia pieniędzy który ma podane na tacy. Potem problemy z zyskami
wełna 2017-05-01 11:15
Polacy zamożni nie pomalują ścian śnieżką tylko fluggerem, nie kupią najbardziej wypasionej skody tylko vw itd itp Tak samo jest z oprawami schodowymi. Wole zamoźnych klientów niź everymanów. Co do sposobu zarządzania firmą to przypomina mi się Casus Wałęsy, który świetnie radził sobie w walce na czele Solidarności a duźo gorzej jako prezydent w demokratycznej Polsce. Może to znak aby oddać firmę w zarządzanie komuś z zewnątrz. Ściągnać z Eindhoven jakiegoś stranieriego i płacić mu duża kasę przez rok. i na pewno dużo się zmieni na plus.
Hutka 2017-05-03 00:17
Jak patrzę na ten post to myślę, że sama to pisałam bo za moich czasów dokładnie tak było. Kariera tylko dla lizodupców i gorliwych fanów prezesa i jego córeczki.
2
LEnka 2017-05-07 19:59
Hutka o czym ty piszesz?
Bartek 2017-05-12 08:23
NAjłatwiej dowalić komuś z doskoku! a fakty? może jednak wypowiesz się szerzej?
A co do firmy może jakaś relacja z Dubaju? Co z USA? Jakeś nowe referencje? Ludzie po AGH chętnie by pracowali u was ale może więcej info.
Triniti 2017-05-18 11:44
"kierownik" z regionu północnego nie doczekał drugiej wypłaty.... Hahaha ale jaja.
Art. Elektryczne gda 2017-05-18 21:26
Rekordzista.. W ostatnim roku było ich u nas kilku, szkoda ze wszyscy z tym samym katalogiem
Frizbi 2017-05-18 21:54
Mam ciekawy pomysl po co rzucać się z motyką na słońce : usa, emiraty etc. Ubrania robocze z ledami.
Dla strażaków, drogówców, pracowników pod ziemią górników czy hutników wszędzie tam gdzie trzeba być widocznym. Mam nawet slogan : Lepiej widoczny?Widocznie lepszy!
Kampanie reklamową zrobiłym na przekó zatrudniłbym np K.Skrzynecką albo Gonere pod umieszczeniu celebryty na bilbordach na pewno fakt czy se się na to rzucą i cała polska będzie znała markę.
1
O.S.T.R.Y Tiger 2017-05-18 22:29
Ńie masz racji z tymi emiratami. Ja kiedys sprzedawalem tam karmę dla tygrysów. Głównie Abu Dhabi, Dubai, Sharja. Nawet nie macie pojecia ile tam schodzilo tej karmy ! Głównie na bazie miesa antylop i zebr! Wiesz jacy sa tam ludzie ! Co lepsza willa to trygrys w ogrodzie, biedniejsi maja gepardy i boa. Wiec kierunek jest dobry. Tym bardziej ze jest jeden problem z tym karmieniem. Problemem jest to, ze jak zapadnie zmrok to w tych klatkach nic nie widac ! Wiec moze music line bylby dobry na podswietlenie takiej klatki ? Ja zrobilbym tak tygrysy Oswietlilbym Icity a gepardy Music Line, bo jednak bardziej pospolite. I za ten pomysl nie chce zadnych pieniedzy, bo wiadomo, ze jak bedzie jasniej to tez dla mnie wygodniej sie pracuje ( czasami musze sam karme wrzucic do klatki oczywiscie za pewna sumka i wtedy jest niebezpiecznie bez oswietlenia). Mialem kiedys taki przenosny stroboskop i go uzywalem , ale glupialy mimpote, tygrysy , wiec dalem sobie spokoj.
2
Zaza 2017-05-20 15:48
Pomysłn nie jest taki głupi ale ja zaczełabym od prostszych rzeczy. Utworzenie działu PRODUCT DEVELOPMENT . Rekrutowałabym najzdolniejszych studentów z ostatnich roczników AGH. Podpisałabym umowę z jakimś hotelem blisko firmy aby mieli gdzie spać i taki student ostatniego roku albo świeży absolwent uczelni dawaliby z siebie wszystsko przez pierwsze 2 -3 lata potem pewnie zmienialiby środowisko pracy ale : miałabym najświeższe trendy, myślenie out of box, nową energię.
Wiesława 2017-05-20 22:25
JUŻ TYLE LAT W TEJ FIRMIE NIE PRACUJĘ ALE INTERNET WCIĄŻ DYSKUTUJE. NA TE SAME PROBLEMY CO ODGRZEWANE SĄ JAK STARE KOTLETY. SZKODA PRODUKTU BO LUDKOWIE MOI MILI KLEPIECIE W KLAWIATURĘ AŻ SIĘ CZOŁO MOJE CHYLI. SZKODA CZASU NA SKAKANIE I SIĘ NAWZAJEM WYZYWANIE. CICHE DOGRYZANIE KIEDYŚ WAM OŚCIĄ W GARDLE STANIE. SZKODA PRZESZŁOŚCI NA NERWY AŻ DO ZŁOŚCI. Tak przy okazji widziałem dziwną minę kiedy omijałem tą smutną w samochodzie twarzynę . Czoło pomarszczone oczy już przymglone czas ucieka konkurencja śmieje się z daleka. Tyle w tym temacie moim mili sobota się już chyli. Zaraz niedzielę mamy i w poniedziałek się w pracy zastanawiamy hmmm . z jakim autorem tego listu kontakt MAMY.
2
Wykorzystywany Marian 2017-05-23 07:44
Ja tam wierze, ze w tej firmie nie jest tak zle jak tupisza ! Ja kiedys pracowalem u polskiego prywaciarza to dopiero bylo! Zatrudniona byla cala rodzina ! Zona, syn, corka, bratanica itd. Nikt w firmie nie wiedzial jakie maja kwalifikacje, po prostu ten cienki prezes tak zarzadzil! Jka tylkodorobil sie troche kasy na przepakowywaniu chinskiego i wietnamskiego badziewia to zaraz byly mercedesy, luksusowe wakacje itd. Oczywiscie dka siebie i rodziny, coz jego sprawa. Ale w tym czasie ludzie z firmy orzez 4 lata zero podwyzek. Zmienial ludzi jak rekawiczki. Kto mial inme zdanie od niego, nieomylnego do widzenia. Uwielbial eventy medialne, parcie na szklo mial ogromne. Wywiady dla prasy lokalnej, regionalnej, gale, spotkania itd. To mu schlebialo ilechtalo nieskoncozna proznosc. Potem sobie wymarzyl palac za 10 baniek i wybudowal, ale firma zaczela szorowac po dnie. Ludzie juz nie byli tak bardzo spragnieni pracy w tym kolchozie, i sie zaczelo sypac wszystko. Wiec nie narzekajcie za bardzo ! Ja widze, ze tu jest inaczej !
Czarek 2017-05-24 20:29
Dziadostwo , krótko i na temat.
5
Wiktor 2017-06-18 10:10
Ludzie ta firma to jakiś sen wariata ! Jak to funkcjonuje to sam w głowę zachodzę. Całkowity brak chodźby minimum organizacji, decyzje prezesa na poziomie dziecka z ADHD. Jeśli szanujcie siebie i swój czas omijanie tą kaste zapatrzonych w siebie "przedsiębiorców" i szukajcie pracy u normalnych a nie oderwanych od rzeczywistości pracodawców. To jak zarząd tej firemki traktuje ludzi nadaję się na program dokumentalny, albo temat do pracy magisterskiej przyszłego psychoterapeuty . Podsumowując tragedia i żenada!!! Klienci i kandydaci do pracy apeluje do waszego rozsądku omijanie to miejsce i wszystko co z nim związane!!!!!
7
Matylda 2017-06-25 18:21
Dzięki za informację . uffff miałam puszczać Cv
Zostaw swoją opinię o SKOFF - Czechowice-Dziedzice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SKOFF