brak logo

Budvar Centrum

Zduńska Wola

Opinie o Budvar Centrum

uchodżca 2015-09-11 22:22
nie chcemy żadnych krzyśków w ,nieważne kto żądzi,chcemy utrzciwych wypłat.
pracownik 2015-09-28 19:25
Już są adekwatne do obowiązków? Skoro pracownik fizyczny ma takie lekkie i mało wymagające obowiązki i takie wspaniałe zarobki, to dlaczego żaden handlowiec czy doradca nie przyjdzie na produkcję? Bo po tygodniu byłby wypompowany do granic możliwości, a ledwo by wystarczyło finansów do kolejnej wypłaty . Zapraszamy na produkcję (tam wszyscy zarabiają na wszystkich i dostają największe nagrody za niepowodzenia pracowników biurowych) zbrojenie, szklenie, składanie, załadunek, okuwanie itd... Tam są najlepsze zarobki adekwatne do obowiązków...
3
a.w 2015-09-29 08:27
Teraz to robi się tragedia im więcej produkujemy tym mniej zarabiamy i nic dziwnego że coraz więcej ludzi się zwalnia .Mieliśmy ostatnio dobry przykład zeszło około 2 tys jedn więcej a wypłaty o 300 zł mniejsze (to jest logika według budvaru)i zachęta do pracy .A że idą nieraz buble no tak ale jak sie opiera produkcję na młodych to czego tu wymagać oni mają to gdzieś i byle do 14.00 i taka jest prawda. Starych i doświadczonych pracowników którzy wiedzą co i jak ma być się nie szanuje i nie wynagradza stosownie do ich wiedzy teraz jest tak że młody który ma układy np u liderów albo się podlizuje ma dużo większą wypłatę i to jest fakt a nie mój wymysł.A co do strat materiałowych to szirmer robi takie kolosalne ilości bubli i dojebek że to jest jakieś szaleństwo to są stosy ram i skrzydeł jakich nigdy nie było z samych tych dowalonych ram i skrzydeł które idą na rozcinke mała fabryczka miała by zajęcie na małą produkcje .Trudno powiedzieć czy pan marek o tym wie pewnie tak bo najprościej obciążyć tymi kosztami pracowników którzy nie są winni a brakuje po prostu DOBREGO !!!!!!!! informatyka który ustawi dobrze tą maszynę .
2
a.d 2015-09-29 14:18
wiecej kierowników do budvaru przyjmijcie to bedzie lepiej...my po 300 mniej a oni po 1000 wiecej no nie panie szląpek
5
zgadzam się jak powyżej 2015-10-04 20:05
a.w przecież to normalne że najprosciej obciążyć ludzi z produkcji...a to że często w moje ręce trafia po raz 3-5 to samo do zrobienia dzięki brakom przepływu informacji albo niejasnych etykiet...cóż natępny miesiąc...wiecie jaki.
2
Pracownik 2015-10-09 20:27
Zakład odradzam , pracuję tam i K.W był pomyłką w tym zakładzie , Dominik Szlompek jak najbardziej jest w porządku, tylko ludzie przestarzali z wielkim ego. Każdy kto tam długo pracuje uważa że powinien zarabiać 2500zł leciutko,(za sam staż pracy).System rozliczeniowy był obiecany w tamtym roku około września ,dzisiaj jest co ? Wrzesień i nadal go nie ma.Pan M.T mydli ludziom ciagle oczy, wymaga coraz więcej a coraz mniej płaci,brak szacunku do własnej załogi (bo to my na Pana robimy),odczucie młodego człowieka w tym zakładzie jest proste = murzyn. Dzisiaj produkcja dostała podstawy ,
Pan M.T powiedział na zebraniu że w poniedziałek będą premie ? , miesiąc wcześniej poucinał nam wypłaty.

PS.Panie M.T niech pan wyrzuci wszystkich z produkcji i uchodźców pozatrudnia...
1
pracownik 2015-10-09 23:49
Poprawka. Każdy kto zarabiał 2500 uważa, że powinien leciutko tyle zarabiać. Bo jak można zarabiać podstawę kiedy powiedzmy 2500 zarabiało się jakieś 8 lat temu. Wszystko idzie w górę tylko pensje się cofają. Kto normalny będzie pracował wydajniej kiedy obcina się pensję o połowę? Jak dla mnie to jest mało logiczne...
2
pracownik 2015-10-10 00:04
Nowy system rozliczeniowy jest. Robisz więcej, zarabiasz mniej.
a.w 2015-10-10 23:40
Do pracownika. To że ktoś z kilku czy kilkunastoletnim stażem pracy w budvarze chce zarabiać więcej to nie jest żadne ego bo on wchodzi z marszu na kilka różnych stanowisk i normalnie pracuje a to że wielkie G z tego ma to jest fakt .Nikt na czele z panem Markiem tego nie docenia w innych zakładach jest stażowe lub tgzw lojalka a jakieś 20 czy 30 zł dodatku za lata pracy w tym zakładzie to znowu nie takie wielkie pieniądze np masz staż 5 lat i masz tą stówkę do wypłaty więcej to taka lużna propozycja do pana MT bo świerzakami na dłuższą metę pan nie ujedzie a zwalnia się coraz więcej tych starszych i znających się na robocie.
2
detal 2015-10-13 20:02
Nie ma żadnego systemu rozliczania odkąd na scenę wkroczył ja-ro-sław (budvar zbaw). Gówna już nie ma ale smród pozostał. Co miesiąc rzeźba. A przecież poprzedni system rozliczania był prosty, uczciwy i logiczny - ile zrobisz tyle zarobisz (zresztą opracowany przez MT). Dziś budvar stawia na 20-latków ale smartfonem skrzydła nie okujesz a petem ramy nie zgrzejesz - Panie Prezesie
1
szklarz2 2015-10-19 17:36
Kiedy wróci nasz dyrektor W?
nora 2015-10-21 15:45
do szklarz2 - po co ci dyrektor W...jest jego kumpel pan D.SZ nic nie wiedzący ale bywajacy zarabiający hajsu 3 razy co nasza pensja . ciekawe czy bedzie jeszcze tu ktoś nowy, przecież pan MT znany jest z czestych rotacji
bongo 2015-11-12 13:12
a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jaki był taki jest.
kierownicy nie ogarniają
nowa 2015-11-13 16:28
Odradzam wszystkim kupno okien Budvar. Okna jeżeli chodzi i jakość nie są najgorsze. Jakość wykonania jest całkiem niezła. Moja przygoda z tą firmą zaczęła się dopiero, gdy o montażu okazało się, że 3 okna balkonowe są uszkodzone- porysowane oraz ubrudzone w pomiędzy szybami silikonem. po wymianie pakietów szybowych w tych oknach okazało się, że w jednych z tych balkonach jest usterka polegająca na przerwie w ciepłej oraz znajdował się jakiś owad pomiędzy szybami. Pakiet szybowy ponownie został wymieniony. Gdy po roku zamieszkaliśmy w domu, który miał wszystkie okna nowe zaczął się prawdziwy horror, a mianowicie okazało się, że w jednym z balkonów jest nieszczelność- szpara pomiędzy ościeżnicą , a ramą okna . Po przyjeździe serwisu wyregulowano okno - dalej było nieszczelne wiec ponownie wezwaliśmy serwis ponownie wyregulowano to okno ponownie bez sukcesu. Po trzecim przyjeździe panów z serwisu stwierdzono ze pomoże rozebranie tego okna, niestety to wiązało się dłuższą naprawą a to był już styczeń więc stwierdzono że tą usterkę można naprawić dopiero wiosna . Wiosną tego roku przyjechał serwis i przekręcili okucie o 2mm do góry, pozornie to pomogło latem było ok niestety we wrześniu tego roku gdy zrobiło się zimno stojąc przy tym oknie czuć było że znowu jest nieszczelności. W miedzy czasie lokalny sprzedawca tej firmy zwinął swój punkt sprzedaży wiec zareklamowaliśmy ten balkon bezpośrednio w centrali. Najpierw udzielono nam błędnej informacji co jest niezbędne do zgłoszenia reklamacji zapomniano nam powiedzieć że niezbędny jest skan książki gwarancyjnej w której są pieczątki z co rocznego przeglądu. Po dwóch tygodniach dzwonienia tam wreszcie się o tym dowiedzieliśmy, po wysłaniu skanu książki gwarancyjnej pan z działu reklamacji stwierdził ze drugi przegląd okien był robiony przez firmę która co prawda sprzedaje ich okna ale nie może ich konserwować. I na tym etapie jesteśmy w tej chwili. Stanowczo odradzam kupno okien w tej firmie kosztował nas to dużo nerwów i zdrowia. Krótko mówiąc porażka!!!!
nowa 2015-11-16 13:46
I wszystko sie wyjaśniło. Okazuje się, że to co pisałem wczesniej wygląda troche inaczej. Okazało się, że sprzedawca tych okien i firma ktore je montowała u mnie w ogole nie powiadomiła producenta o moich kłopotach. A gdy dowiedział się o tym Budvar to szybko przysłał profesjonalnych serwisantów i poprawili to co skopał pośrednik w sprzedaży. Pisze o tym, bo przyznaję, że niezasluzenie skrytykowałem Budvar, który teraz zupełnie inaczej oceniam. I przepraszam za wprowadzenie w błąd.
1
luma 2015-12-02 12:00
ludzie będą premie na święta...
taaaaa! 2015-12-02 23:05
-300
taa 2015-12-07 14:24
to jakas kpina z tymi premiami,
kierownictwo ma to wszystko gdzies
Kuba 2015-12-07 15:26
O jakich premiach piszesz? Przeciez premie będą przyznawane dopiero w srode. Nie chce nic mowic, ale piszac tutaj dziwne rzeczy musisz wiedzec, ze Twoje IP komputera albo nawet komórki to jak odcisk palca. Latwo kazdy moze sprawdzic czyj to jest tekst. Szczegolnie wtedy kiedy jest nieprawdziwy. I co wttedy bedzie?
taa 2015-12-09 13:10
jestem tuz obok daleko nie musisz szukac
1
BORYS 2016-01-11 13:12
co taka cisza na forum, czyżby panowie tak było wam dobrze
na okuwaniu jest kiepsko, kasy mało -może reszta dostaje pod stolem premie hi hi
ziomo 2016-01-21 13:26
ludu co sie wyprawia w tej firmie, kiedy ktos zacznie myslec-pamietacie wande on teraz gdzies robi podobno podbiera klientow
olo 2016-02-18 17:17
szuka szuka i za 1850 ciezko znależć.
1
hmm 2016-03-29 23:40
nie no tomek no 2000 zł..elegancko.po opłatach mam 700 na szaleństwa.hm licheń raz w miesiącu-jednodniowy wypad,,,jestem spełniony.żona też a dzieciaki tryskają nadzieją oby za rok nie licheń....może częstochowa,?
1
lulu 2016-03-30 14:20
co za bajzel w tym budvarze, produkcja i transport jedna wielka pomyłka
a dyrektorów jak na mrowisku -sami mądrzy tylko dwie lewe rece maja
1
pracownik 2016-06-13 19:15
Mam nadzieję ,że Prezes zrozumie iż pracownicy ,chcą pracować .Jednak nikt nie lubi być szpiegowany tym bardziej przez osobę , która nie ma bladego pojęcia o produkcji okien.Mam na myśli pana M. który może robi dobre fotki, ale o produkcji nie ma pojęcia.Przypomina dawnego dyrektora , który kazał cytat "Fiksy nie fiksy otwierać zamykać...."
1
Barbarella 2016-08-26 15:52
Całkiem pozytywnie. Moja znajoma pracuje już tam trochę i nie zdarzyło się jej nic takiego, żeby miała powody do narzekania. Wiadomo, wymagają. Nie ma bumelowania, ale jak się jest w porządku i nie markuje roboty to nie ma się czego bać i obruszać :)
rtrt 2016-08-26 17:01
no wiadomo przeciez ze zawsze znajda sie osoby ktorym cos nie pasuje albo wyplata albo cos innego ale trzeba miec jednka pozytywne nastawienie do pracy i umiec ja przede wszystkim doceniac prawda ?:))
Gość 2016-11-08 18:14
Witam ,co tu taka cisza czyżby wszyscy byli zadowoleni,bo ja odczuwam wręcz co innego istny bur-el,czterech liderów i kierownik,a ludzie na produkcji grosze zarabiają ,no ale trzeba armię z biura utrzymać,
1
Zdzichu 2016-11-08 20:08
Chłopie, jak zarabiasz grosze to zwolnij sie. Gdzie indziej zarobisz polowe tego :)
2
Ann_1 2016-11-09 09:44
Dla mnie najważniejsze jest że płacą w terminie, w poprzedniej firmie tak nie miałam...
Tedi 2016-11-11 07:26
Zdzichu . ty albo nie wiesz co piszesz albo jesteś przydupasem liderki jak Student do Agnieszki i dużo zarabiasz a mało robisz .w innych firmach lepiej dbają o pracowników i nie żałują na socjal.
9
a.w 2016-11-12 15:11
Tedi jak masz coś do damiana to mu powiedz bo to nie jest miejsce na takie osobiste wycieczki
8
pracownik 2016-12-15 15:57
Dzisiaj tylko do godziny 0:00, a jutro do 2:00. Znajcie dobre serce "Pana". Kierownictwo przez swoją organizację pracy jest w czarnej d.... ze zleceniami wiec murzyni nadrobią. YEAH!!! Oby tak dalej, a na pewno wszystko będzie dobrze...
6
pracownik2 2016-12-15 17:10
Ludzie kiedy wy się w końcu obudzicie!? Robią was jak chcą! Zaraz będzie jakiś komentarz "co my możemy". Otóż możecie. Jak się zbierzecie wszyscy, bo tylko w grupie mozna coś zdziałać! Zawsze na każdym kroku będziecie robieni w wała... nie tylko w pracy. Wszyscy narzekają, ale i tak kazdy robi jak mu każą. Nie w jednostce siła, a w grupie! Zwolnią jedną, dwie, trzy osoby dla przykładu, to niech wszyscy sie postawią i złożą "ofertę" wypowiedzenia.
5
bandera. 2016-12-29 23:48
dzisiaj słoma wyszła z butów...kierownik -przeprosiny się należą starszemu panu.mam rację?
2
Agi 2017-01-20 17:29
Kochani krążą pogłoski ,że odchodzi Iza z kadr dziewczyna omnibus pomocna uczynna ,strach pomyśleć co dalej.Oby to tylko plotki
5
PracownikXX 2017-01-24 22:34
A, ja tam nie narzekam. Skoro tak źle się tylu osobom pracuje to trzeba sobie polepszyć, a nie męczyć się w Budvarze. Nie ma przymusu pracy akurat w tej firmie
4
pracownik 2017-01-25 21:08
Napisz gdzie sobie polepszyć?
2
Byly pracownik 2017-01-26 14:22
Do Pracownikxx siedz kolego jak Ci tam dobrze pojecia pewnie nie masz co piszesz.Odszedlem niedawno po kilku latach pracy i nie zaluje.Firma ktora pozbywa sie fachowcow a zatrudnia miernoty to samo mowi za siebie.
Do pracownik poszukaj na spokojnie coraz lepsze place w regionie i nikt Cie nie bedzie na premiach dymal za Twoja prace.Ja szukalem ok.miesiaca i teraz zastanawiam sie ktora oferte wybrac.Nie bedzie Cie zaden pseudofachowiec nagrywal bedziesz spokojniej pracowal.Sukces firmy to komfort pracy i peniadze adekwatne do wlozonego wkladu.Tam nawet Ukraincy nie zagrzali miejsca.powodzenia dla Ciebie i dla dla Ciebie pracownikxx takze zastanow sie co piszesz jak nie znasz realiow
4
Dobrze że odeszłam 2017-01-27 13:58
Mimo iż pare miesięcy minęło jak odeszłam pozwolę sobie wtrącić kilka zdań.
Po pierwsze przykro że Pani Iza odchodzi i to akurat moim zdaniem spora strata.Kto z Was dłużej pracuje pamieta pewnie niejaką Panią D.B z kadr.Na każde zadane pytanie po kilka dni szukała odp.w inernecie a zadaliście to pytanie Pani Izie odpowiadała z automatu.Myślę ze to strata dla firmy zresztą Pan prezes nie potrafił zatrzymać kilku cennych pracowników i widze nic się nie zmieniło.
Panie Prezesie wysoko nagradza Pan ludzi którzy bez kompetencji za to ludzi którym już nawet wazelina nie jest potrzebna.Szkoda że Pan nie wie co ludzie na spotkanich prywatnych przy lampce wina o Panu mówia ci sami którzy zginają sie Panu w pas i prawią komplementy ohyy ahyyy cud miód a po rozmowie wchodza do biura i cisną takie epiety że aź wstyd.
Odeszłam do konkurencji choć nie chciałam ale komfort pracy to niebo a ziemia pomijam finanse ale jestem w otoczeniu ludzi przyjaznych a nie świń które dla apanaży mówia bzury knują tylko po to by sie podlizać dla kilku groszy i prezesowego dobrego samopoczucia.Po wyjsciu z pracy bluzgi i epitety pod adresem pracowadcy.Nic się nie zmieniło wiem bo mam kontakt z kilkoma osobami.Pan dalej otacza się lizusami kłamcami którzy Pana nie szanują.
Życzę wszystkim zmiany pracy i godnego traktowania w tym zaczynającym sie roku .Pozdrawiam Pana Prezesa i życzę powodzenia i mądrości w podejmowaniu decyzcji a wszystkim pracownikom suksesów
6
Kontakt 2017-02-01 18:35
Siostra to siostra.,..co ma piernik do wiatraka..smieszne!
Paszczak 2017-02-07 23:43
Kontakt...mąkę jelopie.
Izabela Kruszyńska- były specjalista ds kadr i pła 2017-02-28 14:55
Pracownicy działów produkcyjnych,
Przepracowałam w tej firmie blisko 6 lat. W 80% moja praca polegała na kontaktach z Wami i obsłudze działów produkcyjnych pod względem kadrowo-płacowym. Zawód ten dostarcza mi mnóstwo satysfakcji i z większością z Was zdążyliśmy się poznać jak łyse konie :) Wystąpiły też i ciemne strony tego zawodu, o czym z pewnością przekonali się byli pracownicy. Jednakże taki zawód - stąd mam nadzieję, że zostanie to zrozumiane jako konieczność. Dziękuję za ciepłe słowa o mojej osobie na tym forum. Cieszy mnie fakt, że ceniliście i cenicie moją wiedzę i mam nadzieję, że przydała się ona Wam w codziennych dylematach. Z dniem 28.02.2017 r. zakończyłam swoją współpracę z firmą, ale na pewno będę Was miło wspominać. Drodzy pracownicy - współpraca z Wami to była przyjemność i zaszczyt. Mam nadzieję, że mój następca będzie wyznawał zasadę taką jak ja- że ma pracę dzięki Wam. Bo to ludzie tworzą firmę. Życzę wszystkim sukcesów i powodzenia zarówno w życiu zawodowym jak i prywatnym. Trzymajcie się. :)
Izabela Kruszyńska
10
Agnieszka X 2017-03-01 14:20
Pracuję w Budvarze wiele lat i z ciekawością czytam to co tutaj piszą niektórzy. Psycholog mialby co tutaj robic. To co zauwazaylam prowadzi do jednego wniosku: jest jeszcze wiele osob, ktorzy uważają, że idzie się do fabryki, by spedzic czas na kawkach, herbatkach i pogaduszkach. Potem są zdziwieni, że on muszą zmienić pracę, a inni którzy są zaangażowani zostają i awansują. Dzisiaj są takie czasy, że awanse i pieniądze są wtedy kiedy dajesz cos od siebie firmie. A powiem wam tez to, ze taka praca daje tez duzo satysfakcji. I fajnie jest pracowac w takim zespole jakim jest Budvar. Pod tym co napisałam na pewno podpisałoby się 90% załogi.
4
xxx 2017-03-16 13:32
Jestem ewentualnie zainteresowany. Prosze o kontakt najlepiej na maila: mtmd@wp.pl. Pozdrawiam.
1
adam 2017-03-28 21:35
Kiedyś miałem okazje z nimi współpracować i była to porażka ,Marysia pełna podlizówka udaje prezesa i totalny bałagan a okna lepeij nie mówić bez totalnego szału ,szukają montażystów gdzie popadnie a nikt tam robić nie chce bo stawki głodowe każdy mądry wyjedzie sobie zagranice i bedzie zarabiał normalne pieniądze adekwatne do pracy zresztą Drutex spokojnie sobie poradzi z taką małą manufakturką a reklamują się coś chcą się ratować ale nic to nie da niestety
1
tomasz 2017-03-28 21:44
Taaa służ Panu wiernie a Pan Ci piernie -naiwność ludzka nie zna granic -zwykła masówka za nedzne grosze ludzie wyjeżdzajcie stąd jak się ockną ,że nie ma ludzi do pracy to wtedy bedzie inaczej
3
xyz 2017-04-04 16:10
Bagno.
ktoś 2017-04-23 21:19
Dziwne że jeszcze pracujesz w BC a nie w firmie gdzie dobrze płacą i mają socjal.
Zostaw swoją opinię o Budvar Centrum - Zduńska Wola
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Budvar Centrum