Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Philips

Pracowałeś w firmie Philips i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
madzia - 2009-03-07 09:20:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zero porozumienia zwiazkow z pracownikami, zwiazki sa przekupione przez firme a powinny pomagac pracownikom
zdjecie uzytkownika
andrew - 2009-04-29 13:38:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
potrzebuje info o dziale logistyki w Philips.
Jakie panuja warunki pracy jaki klimat panuje miedzy ludzmi.?
Czy warto starać sie o prace w tym dziale?
Ile sie tam zarabia?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-05-12 22:50:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Philips Lighting Poland S.A. w Pile solidna, profesjonalna, rozwojowa, wyczerpująca.
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako poprawny. Wykazanie się zbyt dużymi umiejętnościami zamykało możliwość kariery.
Atmosfera i ludzie tam pracujący są życzliwi.
Najbardziej podobało mi się w Philips Lighting Poland S.A. w Pile: rodzinna atmosfera pracy, życzliwość ludzi
Najbardziej nie podobało mi się w Philips Lighting Poland S.A. w Pile: układowość i czasami dziwne metody zarządzania.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-05-13 11:59:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Słowa kojarzące się z Philips Lighting Poland S.A. w Pile (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa):
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako zadowalający .
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-06-03 07:56:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
No coż moja opinia jest raczej negatywna, żebracze zarobki niewspółmierne z wykonywaną pracą (Oczywiscie mowa tu o pracownikach produkcyjnych tzw.roboli), rodzinne kliki nie tykalskich.
zdjecie uzytkownika
rOBAL - 2012-11-01 00:55:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Od 10 lat pracuje w tej j firmie. Jestem pracownikiem fizycznym. Mobing to podstawa zarządzania. Układowość powiązania rodzinne ,brak możliwości awansu. Pracuje tutaj bo w okolicy nie ma innej pracy. Holandia nie wie o wielu przekrętach jakie się tutaj odbywają. Zastanawiam się nad wyjazdem z tego kraju. Nie wiem ile jeszcze wytrzymam psychicznie czuje się jak niewolnik.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-05-28 20:26:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jestem w trakcie szukania pracy i jak mi się zdaje dobrze jest zacząć od dużych firm, a Philips bez wątpienia taką jest :) Czy może ktoś napisać jak teraz wygląda sytuacja w firmie i czy warto do niej aplikować? Tylko prosze o konkretne opinie...jeżeli warto to dlaczego, jeżeli nie to też dlaczego ;)
zdjecie uzytkownika
Nemo - 2014-02-18 20:00:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Pracowałem w PLP w Pile ponad 10 lat. Ogólnie mogę powiedzieć że wśród ludzi na "dole" znalazłem wielu świetnych gości ale im "wyżej" tym natykamy się na coraz gorsze indywidua (oczywiście są wyjątki). Zastanawia mnie mechanizm tej selekcji negatywnej. Wydaje mi się że Holendrzy przymykają oko na pewne sytuacje (np. wbrew oficjalnej polityce Philipsa my Polacy nie jesteśmy wcale traktowani tak samo jak pracownicy tej firmy na Zachodzie - wiem to po sobie, dlatego zostałem zwolniony) bo interesuje ich tylko zysk. Mechanizm jest prosty i znany z historii kolonializmu (a Holendrzy to przecież naród kolonialny): dać paru tubylcom więcej kasy i władzę to już oni będą trzymać za twarz swoich harujących za grosze rodaków. I to się w pilskim Philipsie sprawdza. Kadra kierownicza rozdaje sobie po cichu premie i gratyfikacje a dla ludzi na dole są długopisy, koszulki albo "pozapłacowe formy docenienia pracownika" hahaha! Są tu pewne układy i ludzie "nie do ruszenia". Mógłbym jeszcze dużo pisać; dla młodych ludzi mam jedną radę - po zdobyciu doświadczenia zawodowego, jeżeli chcecie zostać naprawdę docenieni to szukajcie innej firmy; w PLP trudno się będzie Wam przebić.
zdjecie uzytkownika
almighty - 2014-02-20 14:29:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trzeba pamietac, że Philips Lighting to światowa marka, korporacja i wiedzieć na co się piszecie idąc do nich do pracy.
zdjecie uzytkownika
Nowy - 2014-05-19 21:42:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jakie są zarobki...
zdjecie uzytkownika
Philips Lighting Poland S.A. w Pile - 2014-08-21 18:34:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo doceniam rodzinną atmosferę filipsa.(usunięte przez administratora) Na prawde uwierzcie mi tylko dlatego to mnie yu trzyma.
zdjecie uzytkownika
Edward - 2014-08-30 21:14:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Philips Lighting Poland to bardzo znana firma, światowa marka jak ktos to wcześniej ujął, ale niektóre komentarze zupełnie nie pasuja do zdania, jakie sobie o nich wyrobiłem. Owszem sa róznice przy pracy dla małej firmy, a dla wielkiej korporacji jaka jest philips, ale pewne rzeczy sa raczej niedopuszczalne.
zdjecie uzytkownika
norbi - 2014-12-05 15:05:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie! Jak najdalej stąd!
zdjecie uzytkownika
gruby - 2014-12-31 15:15:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dlaczego norbi mówisz że jak najdalej co? bo ja tu liczyłem na jakieś konkretne i rzeczowe informacje i bardzo mi przykro że to powiem ale to co napisałeś nie powiedziało mi prawie niczego, a bardzo mi zalezy żeby poznać warunki pracy w Philips Lighting Poland, ile płacą i czy atmosfera jest daleka od wyścigu szczurów?
zdjecie uzytkownika
konstruktywna konstruktorka - 2015-02-04 16:09:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja również na forum spodziewała się bardziej konstruktywnych i wyczerpujących wypowiedzi na niektóre tematy. teź chcę zatrudnić się w Philips natomiast ktoś z was wcześniej tutaj na forum wspomniał że atmosfera w tej firmie jest bardzo rodzinna - a dokładnie na czym polega ta rodzinność? ktoś rozwinie temat?
zdjecie uzytkownika
jowes - 2015-02-24 23:54:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak wygląda program szkoleń i rozwoju pracowników w firmie..i jakie możliwości rozwoju zawodowego oferuje firma swoim pracownikom..wazne kwestie dotyczace pracy i jak z pakietem świadczeń socjalnych dla pracowników w tej firmie czy sa oferowane czy nie ma czy ktos doswiadczony podpowie dziekuje za odpowiedzi
zdjecie uzytkownika
hmmm - 2015-03-11 11:27:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam w obu philpisach. Ogólnie w porządku. Ale electronics ... Brak słów czy tam nikt nie widzi jak te Babsztyle traktują nowicjuszy??? Strach się bac
zdjecie uzytkownika
pi - 2015-04-28 01:47:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@hmmm, to znaczy jak są traktowani nowicjusze, bo mnie zainteresowała oferta praktyk w Philipsie, ale po przeczytaniu Twojego komentarza zaczynam się trochę obawiać.
zdjecie uzytkownika
aha - 2015-05-05 12:12:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sprawa jest banalnie prosta ,ostateczna desperacja i brak pracy w okolicach nie daje nam innego wyboru niestety jak praca w PLP ,nie masz pracy ,tu Cię przyjmą ale nie oczekuj że rozwiniesz karierę ,od paru lat płace stoją w miejscu i nie zanosi się na lepiej ,ale lepsze to niż nic ,bez pracy nie ma życia.Na dzisiejszy dzień wygląda to tak że dla pracowników spółkowych nagle się znalazły umowy o prace które oferuje PLP ,powód ? brak ludzi ,niskie płace a praca naprawdę ciężka ,na jakimkolwiek stanowisku,ludzie po prostu uciekają ,uciekli ,atmosfera ? hee zależy gdzie ,nie zawsze jest kolorowo ,wymagania wobec pracowników zawyżone ,oczekują cudów ,dyscyplina wysoka ,o pomyłkach nie ma nawet mowy ,jeden plus ,bezpieczeństwo i higiena pracy bardzo wysoka ,warunki pracy (no comment)na koniec dodam że pakiet socjalny w pełni mega sprawny co chyba jedyne co wyróżnia tą firme ,pracowałem i pracuję tu zawsze i wiem co piszę ,to moje doświadczenia,czy chcecie się przyjmować czy nie to już wasza decyzja ja tylko wyraziłem swoje uwagi i opinie ;)
zdjecie uzytkownika
pani iga - 2015-07-15 11:39:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@aha na brak ludzi raczej nie moga narzekać, póki co w siedzi widzę kilkadziesiąt nowych ofert pracy od nich, i to na naprawdę bardzo różne stanowiska. Natomiast wiadomo że w tak wielkiej korporacji światowej zawsze będzie spora rotacja. nie wiem na jakim stanowisku ty robiłeś ale ja się przymierzam do hr contact center advisor bo znam dobrze język niemiecki
zdjecie uzytkownika
okolice piły - 2015-09-28 22:11:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Też widziałem ogłoszenie do philipsa, ale skoro słyszałem złe opinie od kolegów to nawet nie traciłem czasu na wysłanie do nich CV, pomimo znajomości języka obcego.
zdjecie uzytkownika
Jamnik - 2015-09-29 01:53:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja cały czas mam mieszane uczucia, ponieważ z jednej strony opinie słabe, a z drugiej strony spora marka i w CV prezentuje się całkiem przyzwoicie. Nie szukam na siłę jakiegoś mocnego punktu, ale raczej nie chce mi się wierzyć, że każdy przychodzący do pracy jest niezadowolony i codziennie myśli o zmianie miejsca pracy .
zdjecie uzytkownika
ja3 - 2015-09-30 14:56:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zacząć pracę zawsze można. Jeśli w trakcie okaże się, że nie spełnia twoich oczekiwań to wystarczy złożyć wypowiedzenie.
zdjecie uzytkownika
romek - 2015-10-29 16:32:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wydaje mi sie, ze kolega wyżej ma racje, bo przecież zawsze masz okres wypowiedzenia tam podany, ale jednak nie przeszkadza to wcale w podjęciu pracy. Wiem, że u nich mozna duzo zarobić w dziale informatycznym i w dziale IT jako Senior Supply Planner na przykład czy jako Procurement FP&A Analyst no i kasa jest na czas.
zdjecie uzytkownika
blondi - 2015-11-23 00:04:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nadzień dzisiejszy pracuję w Philipsie super atmosfera dobre zarobki nie żałuję że tam poszłam do pracy
zdjecie uzytkownika
kacper - 2015-11-23 03:09:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@blondi, dobrze że to piszesz, bo ja zastawiam się nad stanowiskiem inżyniera rozwoju. Kusi mnie dostęp do sklepu pracowniczego Philips, bo to fajna opcja. Ale też są premie i dodatki pracownicze. Tylko wykształcenie trzeba mieć wyższe techniczne i bardzo dobrze znać angielski i w mowie i w piśmie z tego co czytałem.
zdjecie uzytkownika
Doświadczony pracownik - 2015-11-23 11:01:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kacper - 2015-11-23 03:09:50]:
Macie szansę pójścia do pracy w innej firmie!!! to nie czekajcie... Pracuję w Philipsie ponad 15lat a zarabiam najniższą krajową to jest fakt jak doceniają pracownika z długim stażem i dużym zaangażowaniem...brak słów...
zdjecie uzytkownika
ja- staż 20lat - 2015-11-23 11:07:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Philips Lighting Poland S.A. w Pile - 2014-08-21 18:34:39]:
jak wyciągniesz 1.200 to max...!!! a narobisz się jak za conajmniej 2.000 płace masakryczne najniższą krajowa... a na podwyżki nie licz...!!!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-11-23 11:12:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2009-06-03 07:56:00]:
bzdury piszesz człowieku !!!
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2015-11-23 11:14:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rOBAL - 2012-11-01 00:55:59]:
brawo robal...dokładnie tak jest...
zdjecie uzytkownika
sili - 2015-11-25 06:18:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wszystko wygląda jak wpis jednego autora . hmmm philips powinien oferować zarobki na odpowiedno wysokim poziomie
zdjecie uzytkownika
arek - 2015-11-27 14:50:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I na pewno takie zarobki oferują, bo wystarczy spojrzeć na treść ich ofert. Większość stanowisk, które oferują wygląda naprawdę korzystnie i warto wysłać do nich CV, np. na junior production plannera.
zdjecie uzytkownika
ghfd - 2015-11-29 20:53:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kacper ja natomiast widziałem że firma Philips szuka także specjalsity do spraw zakupów, z tego co pamiętam to oferta dotyczy pracy w Pile..ciekawe jakie zarobki
zdjecie uzytkownika
Piotr - 2016-01-12 13:35:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [almighty - 2014-02-20 14:29:15]:
Pracowałem kiedyś w Philipsie oraz w bardzo wielu innych firmach jako pracownik szeregowy.
Mogę powiedzieć, że praca w philipsie należała do jednych z najlepszych pod względem zależności przełożony - podwładny. To jedyny zakład, gdzie nie liczyły się układy, ale rzeczywiste umiejętności i chęci rozwoju konkretnego pracownika.
To typ pracodawcy, w którym pracowników się motywuje (ale nie zawsze miłym słowem)często presją do osobistego rozwoju. Panuje zasada - chcesz dobrze zarabiać i mieć stałe gwarantowane miejsce pracy to walcz o to codziennie.

Relacje z innymi pracownikami są takie jak samemu je sobie wypracujesz. Jeśli pozwolisz, by cię popychano, zagłuszano, to tak pozostanie i to obowiązuje na wszystkich szczeblach.

Philips to jedyny zakład, w którym nie dało się ukryć błędów kierownictwa i przerzucić je na pracowników szeregowych, co jest normą w polskich firmach.

Zarobki są adekwatne do stanowiska i regionu. Na początku uzyskasz stawkę niską, ale masz możliwość wpływać na jej wzrost. W polskich przedsiębiorstwach obowiązuje zasada posiadania "pleców" jak ich nie masz to twoje umiejętności nie mają znaczenia, a jak masz to możesz być głąbem a i tak będziesz ustawiony.

W philipsie musiałem sobie wywalczyć pozycję i zrobiłem to skutecznie. Na początku i owszem kobiety, czy jak to ktoś napisał babsztyle próbowały mnie uciszyć, ale jak pokazałem że nie jestem głąbem to mimo braku doświadczenia szybko stałem się samodzielnym operatorem maszyn. Nie bałem się popełnić błedu, choć za każdy obrywałem, ale dzięki temu sam się uczyłem i zdobyłem b.dobrę opinię.

Nie jest to zakład idealny, ale jak ktoś taki znajdzie, to proponuje się w nim zatrudnić i dziękować Bogu. Ja w porównaniu z innymi miejscami pracy wysoko sobie ceniłem pracę w philipsie.
zdjecie uzytkownika
holy - 2016-01-12 23:30:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Piotr - 2016-01-12 13:35:36]:
mój znajomy pracuje w tej chwili w philipsie i również sobie chwali. polecał mi ostatnio oferte pracy na stanowisko inżyniera systemów. Najgorsze jest to , że spore mają wymagania co do wiedzy teoretycznej przyszłego pracownika
zdjecie uzytkownika
herbata - 2016-02-11 20:32:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiecie jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na planistę ds. transportu? Oczekują wyższego wykształcenia, ale zapewniają nawet pakiet relokacyjny, szkoda, że nie określili stawki.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Philips!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Philips

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert