Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Philips

Pracowałeś w firmie Philips i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
madzia - 2009-03-07 09:20:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zero porozumienia zwiazkow z pracownikami, zwiazki sa przekupione przez firme a powinny pomagac pracownikom
zdjecie uzytkownika
andrew - 2009-04-29 13:38:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
potrzebuje info o dziale logistyki w Philips.
Jakie panuja warunki pracy jaki klimat panuje miedzy ludzmi.?
Czy warto starać sie o prace w tym dziale?
Ile sie tam zarabia?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-05-12 22:50:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Philips Lighting Poland S.A. w Pile solidna, profesjonalna, rozwojowa, wyczerpująca.
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako poprawny. Wykazanie się zbyt dużymi umiejętnościami zamykało możliwość kariery.
Atmosfera i ludzie tam pracujący są życzliwi.
Najbardziej podobało mi się w Philips Lighting Poland S.A. w Pile: rodzinna atmosfera pracy, życzliwość ludzi
Najbardziej nie podobało mi się w Philips Lighting Poland S.A. w Pile: układowość i czasami dziwne metody zarządzania.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-05-13 11:59:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Słowa kojarzące się z Philips Lighting Poland S.A. w Pile (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa):
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako zadowalający .
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-06-03 07:56:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No coż moja opinia jest raczej negatywna, żebracze zarobki niewspółmierne z wykonywaną pracą (Oczywiscie mowa tu o pracownikach produkcyjnych tzw.roboli), rodzinne kliki nie tykalskich.
zdjecie uzytkownika
rOBAL - 2012-11-01 00:55:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Od 10 lat pracuje w tej j firmie. Jestem pracownikiem fizycznym. Mobing to podstawa zarządzania. Układowość powiązania rodzinne ,brak możliwości awansu. Pracuje tutaj bo w okolicy nie ma innej pracy. Holandia nie wie o wielu przekrętach jakie się tutaj odbywają. Zastanawiam się nad wyjazdem z tego kraju. Nie wiem ile jeszcze wytrzymam psychicznie czuje się jak niewolnik.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-05-28 20:26:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jestem w trakcie szukania pracy i jak mi się zdaje dobrze jest zacząć od dużych firm, a Philips bez wątpienia taką jest :) Czy może ktoś napisać jak teraz wygląda sytuacja w firmie i czy warto do niej aplikować? Tylko prosze o konkretne opinie...jeżeli warto to dlaczego, jeżeli nie to też dlaczego ;)
zdjecie uzytkownika
Nemo - 2014-02-18 20:00:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracowałem w PLP w Pile ponad 10 lat. Ogólnie mogę powiedzieć że wśród ludzi na "dole" znalazłem wielu świetnych gości ale im "wyżej" tym natykamy się na coraz gorsze indywidua (oczywiście są wyjątki). Zastanawia mnie mechanizm tej selekcji negatywnej. Wydaje mi się że Holendrzy przymykają oko na pewne sytuacje (np. wbrew oficjalnej polityce Philipsa my Polacy nie jesteśmy wcale traktowani tak samo jak pracownicy tej firmy na Zachodzie - wiem to po sobie, dlatego zostałem zwolniony) bo interesuje ich tylko zysk. Mechanizm jest prosty i znany z historii kolonializmu (a Holendrzy to przecież naród kolonialny): dać paru tubylcom więcej kasy i władzę to już oni będą trzymać za twarz swoich harujących za grosze rodaków. I to się w pilskim Philipsie sprawdza. Kadra kierownicza rozdaje sobie po cichu premie i gratyfikacje a dla ludzi na dole są długopisy, koszulki albo "pozapłacowe formy docenienia pracownika" hahaha! Są tu pewne układy i ludzie "nie do ruszenia". Mógłbym jeszcze dużo pisać; dla młodych ludzi mam jedną radę - po zdobyciu doświadczenia zawodowego, jeżeli chcecie zostać naprawdę docenieni to szukajcie innej firmy; w PLP trudno się będzie Wam przebić.
zdjecie uzytkownika
almighty - 2014-02-20 14:29:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trzeba pamietac, że Philips Lighting to światowa marka, korporacja i wiedzieć na co się piszecie idąc do nich do pracy.
zdjecie uzytkownika
Nowy - 2014-05-19 21:42:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jakie są zarobki...
zdjecie uzytkownika
Philips Lighting Poland S.A. w Pile - 2014-08-21 18:34:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo doceniam rodzinną atmosferę filipsa.(usunięte przez administratora) Na prawde uwierzcie mi tylko dlatego to mnie yu trzyma.
zdjecie uzytkownika
Edward - 2014-08-30 21:14:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Philips Lighting Poland to bardzo znana firma, światowa marka jak ktos to wcześniej ujął, ale niektóre komentarze zupełnie nie pasuja do zdania, jakie sobie o nich wyrobiłem. Owszem sa róznice przy pracy dla małej firmy, a dla wielkiej korporacji jaka jest philips, ale pewne rzeczy sa raczej niedopuszczalne.
zdjecie uzytkownika
norbi - 2014-12-05 15:05:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie! Jak najdalej stąd!
zdjecie uzytkownika
gruby - 2014-12-31 15:15:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dlaczego norbi mówisz że jak najdalej co? bo ja tu liczyłem na jakieś konkretne i rzeczowe informacje i bardzo mi przykro że to powiem ale to co napisałeś nie powiedziało mi prawie niczego, a bardzo mi zalezy żeby poznać warunki pracy w Philips Lighting Poland, ile płacą i czy atmosfera jest daleka od wyścigu szczurów?
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-02-04 16:08:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Skończyłam w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl kierunek Opiekun Medyczny, trwał tylko 1 rok, byłam bardzo zadowolona z zajęć, świetni nauczyciele, praktycy, ciekawe zajęcia. Po tym jak zdałam egzamin szkoła zaproponowała mi pracę w zawodzie w Niemczech. Jestem bardzo zadowolona z wyboru!!!
zdjecie uzytkownika
konstruktywna konstruktorka - 2015-02-04 16:09:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja również na forum spodziewała się bardziej konstruktywnych i wyczerpujących wypowiedzi na niektóre tematy. teź chcę zatrudnić się w Philips natomiast ktoś z was wcześniej tutaj na forum wspomniał że atmosfera w tej firmie jest bardzo rodzinna - a dokładnie na czym polega ta rodzinność? ktoś rozwinie temat?
zdjecie uzytkownika
jowes - 2015-02-24 23:54:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak wygląda program szkoleń i rozwoju pracowników w firmie..i jakie możliwości rozwoju zawodowego oferuje firma swoim pracownikom..wazne kwestie dotyczace pracy i jak z pakietem świadczeń socjalnych dla pracowników w tej firmie czy sa oferowane czy nie ma czy ktos doswiadczony podpowie dziekuje za odpowiedzi
zdjecie uzytkownika
hmmm - 2015-03-11 11:27:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam w obu philpisach. Ogólnie w porządku. Ale electronics ... Brak słów czy tam nikt nie widzi jak te Babsztyle traktują nowicjuszy??? Strach się bac
zdjecie uzytkownika
pi - 2015-04-28 01:47:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@hmmm, to znaczy jak są traktowani nowicjusze, bo mnie zainteresowała oferta praktyk w Philipsie, ale po przeczytaniu Twojego komentarza zaczynam się trochę obawiać.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-05-05 12:11:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ostatnio podjęłam pracę po ukończeniu szkoły policealnej www.szkoly.gowork.pl. Zdałam egzamin państwowy z asystentki stomatologicznej i po ok. miesiącu miałam zatrudnieniu na tym stanowisku, zarabiam 2.000 zł. Jak dla mnie to naprawdę ok, zwłaszcza że nauka trwała rok. Cały czas myślę o tym, żeby pójść na studia,wcześniej było to dość trudne, m.in dlatego zdecydowałam się na gowork.
zdjecie uzytkownika
aha - 2015-05-05 12:12:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sprawa jest banalnie prosta ,ostateczna desperacja i brak pracy w okolicach nie daje nam innego wyboru niestety jak praca w PLP ,nie masz pracy ,tu Cię przyjmą ale nie oczekuj że rozwiniesz karierę ,od paru lat płace stoją w miejscu i nie zanosi się na lepiej ,ale lepsze to niż nic ,bez pracy nie ma życia.Na dzisiejszy dzień wygląda to tak że dla pracowników spółkowych nagle się znalazły umowy o prace które oferuje PLP ,powód ? brak ludzi ,niskie płace a praca naprawdę ciężka ,na jakimkolwiek stanowisku,ludzie po prostu uciekają ,uciekli ,atmosfera ? hee zależy gdzie ,nie zawsze jest kolorowo ,wymagania wobec pracowników zawyżone ,oczekują cudów ,dyscyplina wysoka ,o pomyłkach nie ma nawet mowy ,jeden plus ,bezpieczeństwo i higiena pracy bardzo wysoka ,warunki pracy (no comment)na koniec dodam że pakiet socjalny w pełni mega sprawny co chyba jedyne co wyróżnia tą firme ,pracowałem i pracuję tu zawsze i wiem co piszę ,to moje doświadczenia,czy chcecie się przyjmować czy nie to już wasza decyzja ja tylko wyraziłem swoje uwagi i opinie ;)
zdjecie uzytkownika
pani iga - 2015-07-15 11:39:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@aha na brak ludzi raczej nie moga narzekać, póki co w siedzi widzę kilkadziesiąt nowych ofert pracy od nich, i to na naprawdę bardzo różne stanowiska. Natomiast wiadomo że w tak wielkiej korporacji światowej zawsze będzie spora rotacja. nie wiem na jakim stanowisku ty robiłeś ale ja się przymierzam do hr contact center advisor bo znam dobrze język niemiecki
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Philips

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Philips?
Zadaj pytanie
alert