logo Techland

Techland

Wrocław

Opinie o Techland

pracownik 2011-01-14 12:36:13
Od wielu lat jestem pracownikiem Techlandu i powiem jedno - znam masę przypadków osób, które po zmianie pracy na inną żałowały rozstania się z Techlandem. Atmosfera pracy, zarobki, terminowość itd. są do zachwalania. Z drugiej strony jest bardzo dużo pracy przy projektach i częste siedzenie po godzinach.. no ale to chyba normalne w firmie z branży gier.
Stefa 2011-09-20 08:23:58
A jak wygląda praca w departamencie przetwarzania języka naturalnego?
Zastanawiam się nad zatrudnieniem tam, ale chcę wiedzieć w co się pakuję.
2
sisi 2011-12-29 14:58:05
Jestem zaproszona na rozmowę na stanowisko asystentki prezasa zarządu, czy ktoś może coś więcej napisać na ten temat, czy warto iść i dlaczego poprzednia asystentka jeśli takowa była zrezygnowała?
16
Tge 2012-01-09 23:29:12
Zastanawiam się nad zatrudnieniem jako tester gier. Mógłby ktoś coś napisać na ten temat? Czy zarobki spoko, czy mega ciężka praca i czy jest jakaś możliwość rozwoju?
9
nomenomen 2012-11-26 02:20:54
Glownymi zaletami pracy w Techlandzie to: 1. bardzo fajni (w wiekszosci...) ludzie oraz 2. wyplata w terminie (nigdy nie zdazyla sie obsuwa). Biorac jednak pod uwage fakt, ze punkt pierwszy to ruletka, a drugi powinien byc niewymagajaca wspominania oczywistoscia, okazuje sie, ze nie jest do konca tak rozowo.
Od czego by tu zaczac...Hmm...
Od razu mowie, ze tekst ten pisany jest z perspektywy tak zwanego "artysty", czyli osobnika nie bedacego programista, testerem, haerowcem, piarowcem, ajtiowcem, tudziez inna owcą;)
Generalnie rzecz ujmujac, grafik w techlandzie traktowany jest jako zlo konieczne, zalacznik do kodu, pisanego przez ubostwianych przez szefostwo programistow. Nawet jesli swietnie znasz sie na swojej dzialce, nie masz za duzo do powiedzenia. Zreszta nie wymaga sie tego ciebie.( usunięte przez administratora ) Podsumowujac - raczej nie bedzie zbyt dramatycznego podsumowania: jesli przymkniesz oko na pewne sprawy, dogadasz sie z kim trzeba, ugryziesz w jezyk i czasem schowasz poczucie wlasnej wartosci do kieszeni, bedzie dobrze, a przy odpowiednim nastawieniu nawet super :)
7
nameless 2012-12-29 12:52:21
A jak tam się dostać? wysyłam cv i nic 0 odpowiedzi:( jest jakiś tajemniczy sposób?
2
FRANK 2013-05-24 22:37:43
No jestem ciekaw detali, bo właśnie się tam wybieram. [usunięte przez moderatora]
1
anonimek 2013-07-12 14:09:09
witam,

biorę udział w procesie rekrutacji na stanowisko Asystentki Prezesa Zarządu. Chciałabym siuę dowiedzieć jak ta praca wygląda. Widzę, że przynajmniej raz w ciągu dwóch ostatnich lat była zmieniana osoba na tej funkcji. Jakie są zarobki i godziny pracy?
4
Jacob 2013-08-03 08:04:12
Zastanawiam się czy tam w ogóle kogoś zatrudniają .... połowa ofert wisi tam już od dobrych paru miesięcy. Nie chce mi się wierzyć, że to z powodu braku odpowiednich kandydatów....
7
kuzko101 2013-12-01 23:19:25
Proszę pan/i upszejmie proszę byście zrobili grę Trainz 12 albo wcześniejsze pod Playstation 3 i 4 jest gra Crash Time 5 na Playstation 3 ale gry Trainz niema dlaczego Trainz też mogło być na PS3
1
gosc 2014-01-11 15:28:53
techland kasuje komenatrze niepochlebne na swój temat :)
rok temu było dwa razy więcej niepochlebnych komentarzy :)
6
dawid 2014-03-04 04:47:51
miałem nieprzyjemność być na rozmowie w tej firmie, pracownicy zdystansowani. po rozmowie zerwali kontakt bez słowa szkoda czasu
1
zaciekawiona 2014-03-14 11:03:25
Dawid - czy mógłbyś napisać coś więcej? Czy byłeś na rozmowie we Wrocławiu czy w Warszawie? Na jakie stanowisko aplikowałeś?
Cedric 2014-04-10 23:09:25
@helio, tak dobrze trafiłeś, to ten techland, a aplikowac możesz na maila w ich ogłoszeniach, czy zanieść CV do siedziby.
były pracownik 2014-04-23 14:45:40
Firma korzysta ze swojej pozycji we Wrocławiu i płaci co najmniej średnio. Oprócz tego zarządzana jest w stylu poradników dla biznesmena, które można kupić w kiosku na dworcu kolejowym. Niezapomnianą atmosferę tworzą zwykli pracownicy, ale kadra managerska się nigdy nie myli. Pomyłki przenosi albo na pracowników, albo na złych wydawców i podwykonawców. To ostanie to oczywiście sarkazm. Poziom merytoryczny jest wysoki, ale racjonalności brakuje.
6
ciekawy 2014-05-02 22:53:50
Witam. Techland obecnie szuka na stanowisko testera gier komputerowych. Czy ktoś mógłby powiedzieć jakie są zarobki? Nie jestem z Wrocławia i nawet gdybym miał pracować to nie wiem, czy wystarczy żeby się utrzymać w obcym mieście.
Pozdrawiam
2
technoborg 2014-06-08 19:58:18
Firma stosuje pozorowane rekrutacje w celu promocji produktu i zbierania danych marketingowych oraz stosuje "zadania selekcyjne" polegające na wyłudzaniu od kandydatów pomysłów, które potem implementowane są w grach. Tak wykorzystani kandydaci są następnie odrzucani. Dopóki firmie zależy kontakt jest świetny, kiedy przestaje zależeć (np. stanowisko zostało już obsadzone)- kontaktu nie ma albo zaczyna się chamstwo i amatorszczyzna. Jeszcze kilka lat temu pracownicy mówili na firmę "kołchoz" i opowiadali dowcipy o ostrej rotacji na stanowiskach asystentek. Jednym zdaniem: typowy polski pracodawca.
9
re_web 2014-07-03 10:11:05
Firma "zapłaci mniejszy podatek" ( będziesz kosztował ją mniej ) jak będziesz omawiał stawki netto, a to jest raczej dość rzadkie. W praktyce, kosztować będziesz tyle samo, ale na rękę dostaniesz więcej/mniej.
Sam zastanawiam się nad rekrutacją na front-end dev w TSW, ktoś ma jakieś opinie? I ciekawe co znaczy 'średnio płacą', bo to względne, dla jednego 2k, dla drugiego 4k.
Giga 2014-11-15 21:39:24
A to chyba różnie bywa. Ja do tej pory w zawsze dostawałem od firm. Za to mój znajomy sam zaopatrzył się w odpowiedni sprzęt i negocjował cenę żeby lepiej dla niego wyszło skoro nie korzysta z niczego od nich. Najkorzystniej jednak mieć od nich. Nie musisz sie martwić jak grafika padnie bo to nie Twoje ;)
slawek 2015-01-22 18:49:27
a pracujesz w Techland aktualnie? Możesz mi napisać co z rekrutacją- w jaki sposób się odbywa i z ilu części się składa zazwyczaj. No i oczywiście zarobki w danym roku jakie są....Bede wdzieczny jak udzielisz mi info, bo złożyłem papiery i czekam aż się odezwą więc chciałbym wiedzieć jak się przygotować, najczęstsze pytania,nietypowe sytuacje które wystepują w tej firmie itd.jeżeli mogę to chciałbym uniknąć niemiłych przeżyć...
beznick 2015-01-28 21:23:50
swego czasu pracowalem w Techland i niestety wspolpraca do dzisiaj odbija mi sie czkawka. Jak to wyzej ktos napisal - typowy polski pracodawca. Zarzadzanie na poziomie przedszkolaka - menedzment "obraza" sie, jak masz inne zdanie niz oni, nie mowiac o tym gdy masz racje. Na codzien uprawiane jest lizusostwo, nie mozna nikomu zaufac, jeden drugiemu kradnie pomysly twierdzac, ze to jego, jeden drugiemu obrabia 4 litery udajac Twojego przyjaciela. A zarobki - marnosc nad marnosciami jak taka renome, osiagnieca i prestiz. No ale przeciez zarzad musi miec na swoje brylanty.
6
darek80 2015-03-24 18:12:58
ja również jestem zdania że w takich firmach warunki złe na pewno nie są, tym bardziej że w tej branży nie pracuje się jakoś na akord i nie ma tyrki jak w kopalni raczej. terazz tego co wiem ta firma się rozwija bardzo, więc może i miejsc pracy będzie więcej i zarobki mogą być wyższe. napiszcie plis czy rację mam
def 2015-03-27 09:34:48
"tym bardziej że w tej branży nie pracuje się jakoś na akord i nie ma tyrki jak w kopalni raczej" jest gorzej ,praca w Chromie jest zbliżona do pracy w kopalni ;] ,ludzie piszą że firma się zmienia ale ja widzę że od nastu lat nie zmienia się nic kompletnie, a jeśli już to na gorsze ;
koles 2015-04-23 16:27:08
Zgadzam się z osoba, ktora pisala o pozorowanych rekrutacjach. Byłem na rozmowie i widzialem, jak to wyglada. Te rekrutacje to gry pozorów, a arograncje rekurtujacych czuć na kilometr!
2
Zizuu 2015-04-28 11:05:54
Zwykle znajduję na tym portalu ciekawe informacje o interesującej mnie firmie. Niestety. Tutaj widzę dziesiątki postów ludzi, którzy albo tam nie pracowali, albo bardzo by chcieli, nie dostali się i teraz znajdują w internecie miejsce gdzie mogą się wyżalić. Jeżeli ta firma jest tak źle zarządzana to jakim cudem utrzymuje się tyle lat na rynku, a gry, które tworzy, należą do światowej czołówki? Połowa z Was pewnie jeszcze nigdzie nie pracowała, a już narzeka na niskie zarobki. Zatrudnijcie się w małej firmie "u prywaciarza", gdzie połowę pensji macie płaconą "pod stołem", a właściciel, szef i prezes w jednej osobie, może wszystko i wtedy zobaczycie co to jest kołchoz :). Korporacje mają swoje standardy i, czego by o nich nie mówić, są pewniejszymi pracodawcami niż kilkuosobowe firmy. Ps. Nie pracuję w firmie Techland. Po prostu znam rynek i trochę branżę, o której tutaj piszecie.
2
Zimny Kot 2016-01-21 21:54:42
Jak teraz wygląda sytuacja z płacami dla programistów?
Jak ze stabilnością zatrudnienia?
Zimny Kot 2016-01-23 23:05:05
Zastanawiam się, czy warto rezygnować z dobrej posadki w korpo jako programista. (Da się zarobić 6-8k+ netto? Jako regular/senior dev (gameplay/toole/engine/grafika))
Zimny Kot 2016-02-08 09:27:44
Jak wygląda rozmowa o prace dla gameplay/general programmer? Czego dotyczą pytania? I ile junior moze dostać na uop?
3
hayden 2016-03-29 12:21:18
Cześć, czy ktoś z was ma informacje nt. pracy w oddziale warszawskim? Bo nie za wiele jest tego w sieci.
programmer 2016-04-30 10:31:04
Wymagania mają spore, ale i poziom merytoryczny specjalistów jest wysoki - robią w końcu gry na światowym poziomie (po Dying Light można tak bez przesady powiedzieć). Zarobki są naprawdę dobre - jak jesteś niezły to z pieniędzmi nie ma problemu (oferują też sporo dodatków oprócz pensji). Zresztą zatrudniają czasami jeszcze ludzi na studiach. Atmosfera w zespole (przynajmniej u programistów, nie wiem jak w innych działach) jest super.
Teraz minusy: jest crunch, podobnie jak w innych firmach robiących gry (może nawet nie na taką skalę, ale jest). Kiepsko jest ze szkoleniami - praktycznie ich nie ma. Crunch też powoduje, że jest za mało czasu na naukę. Sytuację łagodzi trochę fakt, że można wiele nauczyć się od innych, ludzie naprawdę chętnie się dzielą wiedzą. Jest też sporo różnych materiałów ze szkoleń, ale ciężko się do nich dokopać. No i czasu na to jest mało.
Podsumowując: ciekawa robota, warunki spoko, ale zapieprz.
bruno 2016-05-07 22:09:41
jak to wygląda w rzeczywistości, @programmer, czy pracuje się po kilkanaście godzin dziennie? Warunki zatrudnienia wyglądają całkiem dobrze i zastanawiam się nad aplikowaniem, może odezwie się jakiś aktualny pracownik
Zostaw swoją opinię o Techland - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Techland