Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Centrum Eurokontakt

Pracowałeś w firmie Centrum Eurokontakt i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
sebi - 2014-05-29 19:35:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
TO mało powiedziane eurokontakt i epser to jedna banda juz do tej pory a minęło 6 miesiecy kasy za tnie dostalem ale jest dobrze jestesmy umówieni z telewizją i prasą bedzie sie dzialo i bedzie ggłośno odrdzam wszystkim posrednictwo jawet skarbowka sie nimi interesuje
zdjecie uzytkownika
sebi - 2014-05-29 19:54:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
TO mało powiedziane eurokontakt i epser to jedna banda juz do tej pory a minęło 6 miesiecy kasy za tnie dostalem ale jest dobrze jestesmy umówieni z telewizją i prasą bedzie sie dzialo i bedzie ggłośno odrdzam wszystkim posrednictwo jawet skarbowka sie nimi interesuje
zdjecie uzytkownika
klaudia - 2014-05-30 19:06:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ok, dzięki za informacje, rozumiem, że nie warto z pośrednictwem nawet próbować, dobrze, że tu napisałam, bo nadal byłabym w kropce
zdjecie uzytkownika
biuro - 2014-05-31 14:15:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sebi - 2014-05-29 19:35:26]:
czy na pewno piszesz tu o naszej firmie?
Przypomnę ten wątek dotyczy Centrum Eurokontakt Chełm.
Proszę potwierdź lub zaprzecz.
zdjecie uzytkownika
adam - 2014-06-01 08:45:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Różnie w życiu jest. Generalnie posrednictwo pracy nie jest łatwym chlebem.Za tym stoją ludzie- różni ludzie. Polacy. Zapytajcie kogokolwiek żyjącego i pracującego w Europie czy na świecie czy chciałby mieć do czynienia z Polakami. Polak Polakowi wilkiem. W każdej działalności gospodarczej najbardziej trudnym elementem nie jest zbyt, kłopoty materiałowe, technologiczne, marketingowe ale właśnie czynnik ludzki czyli personel. Najbardziej kosztowny i niepewny element.
Jeśli agencja prowadzi działalność to nie może być instytucją charytatywną bo Polak chce pracy i zarobku. Polakowi naprawdę trudno dogodzić.W całym świecie jest bezrobocie. Nie jest łatwo znależć pracę. Spróbujcie sami. Skoro więc ktoś mi ją znajdzie i zorganizuje to powinien za to coś otrzymać.Śmigasz do dentysty prywatnie to mu musisz zapłacić, notariusz za stempelek kosi kasę że hej, idziesz do biura nieruchomości - znajdą Ci chałupę, biorą procent. Tu chcecie aby agencja zaniosła was w lektyce do pracy,zapewniła mieszkanie, dojazd do pracy, i inne cuda. Wygląda na to , że robimy łaskę starając się o pracę ! W Polsce też tak mieliście? Agencje w Niemczech i innych krajach się nie pierniczą. Znajdą Ci pracę - umowa odpowiednia, płacisz za to i koniec , po temacie.Chyba że masz kwit z Job-Center lub Urzędu Pracy jako bezrobotny. Tu natomiast kontrole, wymogi, durne przepisy aby nie urazić ewentualnego pracownika. Paranoja.A jak wygląda praca skierowanego kandydata w np. Niemczech to sami też chyba wiecie.Po przyjeżdzie od razu chce zaliczki , nos na kwintę , week-end cały pijany, poniedziałek chory i nie idzie do pracy. Telefon do agencji bo to agencja winna. Wysłana opiekunka dostaje w piątek wolne od rodziny. Zabierają podopieczną na wycieczkę i wracają wieczorem."Opiekunka" leży koło domu pijana. jeśni pośrednictwo tak wam przeszkadza to skorzystajcie z ofert innych podszywaczy lub bezpośrednio u pracodawców w Anglii. Niemczech, Austrii. Napiszcie CV w ich języku, zadzwońcie do Działu Personalnego, porozmawiajcie z panem Schulze o warunkach zatrudnienia i wymogach, umówcie się na rozmowę kwalifikacyjną bo inaczej nie będzie z wami gadać i pojedżcie do np. Bremen na własny koszt po to aby spalić temat. Powodzenia
zdjecie uzytkownika
klaudia - 2014-06-30 16:54:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no właśnie, to samo słyszałam o zakwaterowaniu, a zależy mi na dobrym pośredniku, więc patrzyłam jeszcze raz na stronę i na innych przewoźników i szczerze mówiąc różnie wypadają.
zdjecie uzytkownika
krzychu - 2014-07-06 07:33:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [klaudia - 2014-06-30 16:54:58]:
przecież bieżecie haracz od każdej wypłacie więc skąd chore "bezprawne " opłaty za jakieś umowy np dostawałem 11e od eurozłodziei a Francuz płacił im 23 netto ja oczywiście na fikcyjnej umowie w Anglii jako sprzedawca zarówek za 12i pół euro miesiąc wypożyczony od Anglika Francuzowi Nie wspomnę już że leżą mi jeszcze 720euro ale wbijam w to i nie chcę mieć z eurozłodziejami nic wspólnego pozdrawiam i ostrzegam szczególnie przed tymi torbami wyszczekanymi w biurach a ci co piszą pochlebstwa to nikt inny jak ichniejsi pomioty
zdjecie uzytkownika
ivonn70 - 2014-07-09 22:12:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.Z firmą z Chełma byłam 3 mce w Niemczech.Kasa wypłacona. Ubezpieczenie.Karta EKUZ. Panie sympatyczne, pomocne.Pracować trzeba. Za darmo nikt nie zapłaci.
zdjecie uzytkownika
chemik - 2014-07-10 09:07:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
odradzam wszystkim przygody z firma EUROKONTAKT.
pierwsza pulapka to jest UMOWA ZLECENIE gdzie po zakonczeniu jej daty nie ma obowiazku wydania sw ppracy do 7 dnio gyz to reguleuje kodeks cywilny ktory nie precyzuje daty wydania dokumentu.efekt jest taki ze czekam z tego powodu prawie miesiac,na papiery i nie moge zarejestrowac sie w u.pracy a potem jeszcze czekac miesiac na poelny swiadczenie zus.
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
anna - 2014-07-10 13:38:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy osoba, która opowiada powyższą historię i podaje swój e-mail kszysztof408@interia.pl pisze o firmie Centrum Eurokontakt Chełm ul. Lwowska, ja jeżdżę z tą firmą od dłuższego czasu i jestem zadowolona
zdjecie uzytkownika
pola - 2014-07-10 17:15:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam się z tym co pisze @ivonn70 mam takie same informacje o firmie. Szukałam trochę po internecie opinii i moja koleżanka też i naprawdę pozytywne wnioski się nasuwają. Zawsze lepiej jest pojechać z zaufaną firmą i pewną pracą za granicę niż samemu i potem w ciemno szukać. Wypłaty są na czas, zarobki w końcu też inne niż Polsce plus zdobywasz doświadczenie, łapiesz dodatkowo język i masz naukę za darmo tak naprawdę. Fajna sprawa na pewno dla młodych ludzi, bo składki są normalnie płacone i na warunki też nie ma co narzekać.
zdjecie uzytkownika
ivonn70 - 2014-07-14 22:01:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pola - 2014-07-10 17:15:23]:
Jakby co to możemy porozmawiać przez telefon.
zdjecie uzytkownika
aśka - 2014-07-15 14:09:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słyszałam o tej firmie, bo sama zastanawiam się nad taką formą pracy, a oni mają całkiem dobre renomy, jedna dziewczyna mówiła, że płacą tak sobie, bo to wychodzi przeważnie 1000 euro, ale, że zawsze pieniądze są na czas,a to dla mnie najważniejsze. Myślę, że jak na warunki jakie oferują i rodzaj pracy, obowiązki, to całkiem spoko jest. Tylko na pewno nie będę chciała wyjechać sama, bo we dwie to zawsze raźniej itd, więc poczekam aż będzie więcej chętnych, może jakaś grupa się utworzy fajna to wyjedziemy.
zdjecie uzytkownika
anna - 2014-07-15 22:44:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
aśka pisze: "na pewno nie będę chciała wyjechać sama .... może jakaś grupa się utworzy ...", nie rozumiem, ale życzę powodzenia
zdjecie uzytkownika
ewa - 2014-08-12 08:33:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie wiem czy o tej samej firmie wszyscy piszemy.Ja w Eurocentrum kontakt nigdy nie dostawałam pieniędzy na czas.Zawsze był poślizg 3-4 dniowy.Swym postępowaniem firma udowadnia,że ma nas-opiekunki w ....Jeżeli jest na umowie 10 każdego miesiąca,to pieniążki 10 powinny na koncie być.Na telefony do firmy,dlaczego nie ma ich jeszcze na moim koncie,dostawałam smieszne odpowiedzi,typu że nie tylko ja jedna ich nie mam(co to za odpowiedź!? ).Jakoś z obecną firmą nie mam problemów.Czyli można moje Panie z Eurokontaktu szanować pracowników,ktorzy na Was pracują.Więcej szacunku!
zdjecie uzytkownika
e.k - 2014-08-14 20:59:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No niestety ja wyjechalam z ta firma pierwszy i ostatni raz -kasy nie mam a juz 14 -ty,15,16,17,wolne to ipredko nie bedzie nie wiem czy wcale beda
zdjecie uzytkownika
ola - 2014-08-25 15:27:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@e.k. i jak tam u Ciebie to teraz wygląda, wszystko już w porządku czy zaległości nadal są? bo w sumie już jest 25 i to poniedziałek w dodatku, więc przelewy chodzą już normalnie na 100% a nawet więcej. Mam nadzieje, że wszystko się wyjaśni, bo bardzo niefajnie firma by się zachowała w przeciwnym wypadku.
zdjecie uzytkownika
e.k - 2014-09-04 07:19:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ok,tłumaczenia były głupie ale wszystko w porządku zobaczymy jak dalej
zdjecie uzytkownika
paweł - 2014-09-09 14:35:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@e.k tłumaczenia zwykle są dosyć głupie, no ale całe szczęście, że sprawa sie wyjasniła - to najważniejsze. Mam nadzieje, że teraz też juz będzie wszystko w porządku, w razie czego napisz jak to wygląda czy sytuacja się powtórzy czy to było tylko jednorazowe. Jednak co jak co, ale kasa musi się zawsze zgadzać
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2014-09-12 10:02:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sebi - 2014-05-29 19:54:31]:
Chyba nie o tej firmie piszesz, Centrum Euroktakt płaci zawsze terminowo, nigdy nie mialam z nimi problemów
zdjecie uzytkownika
klaudia - 2014-09-12 12:55:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dre - 2013-11-26 01:56:15]:
to nie ta firma ta firma wysyła tylko do Niemiec opiekunki
zdjecie uzytkownika
olek09887 - 2014-09-24 13:21:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to czym ta firma się właściwie zajmuje? Tymi opiekunkami do Niemiec? Bo nrie moge ich znaleźć w internecie w ogóle, nie wiecie czy mają jeszcze jakieś ogłoszenia? Byłoby super jakby ktoś jeszcze napisał jakie warunki są jak sie wyjeżdża, czy trafia się losowo do domów czy można wybrać potem u kogo chce się być?
zdjecie uzytkownika
Klaudia - 2014-09-25 10:29:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [olek09887 - 2014-09-24 13:21:10]:
Wysyłają tylko opiekunki do Niemiec, ich strona to www.opiekunki-niemcy.pl,
zdjecie uzytkownika
M. - 2014-09-26 12:10:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja jestem zadowolona, w terminie wszystko zapłacone.
zdjecie uzytkownika
klaudia - 2014-09-30 12:47:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [olek09887 - 2014-09-24 13:21:10]:
www.opiekunki-niemcy.pl - ich strona
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Centrum Eurokontakt
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x