Teleinvention Contact Center, Lockus Sp. Z O.O.

Kraków

Opinie o Teleinvention Contact Center, Lockus Sp. Z O.O.

noitnevnielet 2016-09-28 16:17

"W teleinvention jest coraz gorzej głównie przez zl"

Popieram wypowiedź tej osoby. Mówi Prawdę jest jet jedna taka przełożona co się pnie po drabinie awansów a ma z 50 reklamacji. Tak dla ścisłości ta przełożona( usunięte przez administratora ) chyba za łady uśmiech go dostaje. Ogólnie zapisujesz się na 6 godzin w dany dzień bo ci więcej nie pasuje a tu ci przyjdą podczas pracy i mówią byś zostawał dłużej bo trzeba bo coś bo coś bo coś i ci wpychają te godziny na chama, taki elastyczny grafik !!!!
4
Janusz 2016-09-29 12:47
Fajna praca, fajni ludzie. Polecam
Marta 2016-10-01 12:43
Pracuje w Lockusie od roku i jestem naprawdę zadowolona.Pieniądze zawsze na czas,elastyczny grafik.Od kiedy Joasia przejęła kierownictwo atmosfera jest naprawdę bardzo dobra.Nigdy nie ma problemu z wcześniejszym zwolnieniem ,czy zalatwieniem jakiejś innej sprawy ,każdy stara się iść każdemu na rękę tak żeby dobrze się pracowało.Pracowałam już już nie jednym call center, ale tutaj ludzie naprawdę mają klasę i dbają o swoich pracowników.Negatywne komentarze to chyba komentarze osób,którym pracować się nie chciało i zamiast ruszy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] eby się spiąć i dostać spoko kasę woleli ponarzekać. Ja jaknajbarziej polecam ;)
Justyna 2016-10-10 23:07
Praca dla studenta idealna. Moja koleżanka pracuje tam już jakiś czas. Sama jestem chętna aby podjąć tą pracę. Właśnie przyjechałam na studia do Krakowa. Dam znać jak już będę miała jakieś doświadczenie. Podobno jest bardzo spoko zespół i świetni ludzie a lider u którego pracuje właśnie moja znajoma jest wyrozumiały i bardzo sobie chwali z nim współpracę. Idzie jej na rękę ze studiami bo sam studiuje. Dla mnie to jest najważniejsze wiec mam nadzieję że trafię do tego zespołu. Jest podobno duża presja na wynik ale ocenię to jak już trochę przepracuje. Koleżanka opowiadała że kasa jest ok i zawsze na czas, do tego konkursy w których można zdobyć coś ciekawego. Jeżeli ktoś jeszcze ma doświadczenie z tą firmą to proszę o jakieś konkrety bo czytając powyższe wpisy można mieć inne zdanie. Koleżankę znam zbyt krótko a jej opowieści o tej pracy naprawdę zachęcają mimo że jest to praca na słuchawkach
romkeo 2016-10-11 11:17
Hej, wiecie czy niedługo pokażą się u nich jakieś oferty pracy? Chciałbym się załapać, bo dbają o dobre zarobki, które doliczają do podstawy zarobków, co jest już dobrym znakiem na to co się teraz dzieje. W końcu ważna jest wypłata, co jest dobrym znakiem.
Bylypracownik 2016-11-08 11:50
Powiem tak pracowałem tam jakiś czas ale to co się tam teraz zaczyna wyprawiać to już jest jakaś katastrofa jeśli przekroczy się przerwy spada się na stawkę szkoleniowa . kantują na wszystkim co się da i jak się da obcinają prowizje i robią wszystko aby pogrzebać pracownika i wypłacić mu jak najmniej jeśli ktoś mówi tutaj ze zarabia 3-5k miesięcznie to jest osoba która ma dobre plecy w tej firmie i taka jest prawda. traktują ludzi jak maszyny które maja zapi****** i nic więcej. a co do tej osoby która się tak pnie mowa tu o pani K. i to jest szczera prawda. FIRMA TO JEDNA WIELKA KLIKA KTO MA ZNAJOMOŚCI TEN ZARABIA
8
Aktualnypracownik 2016-11-14 20:52
Hej, jestem Konsultantem który pracuje w tej firmie od okolo 5 miesiecy.
Rzeczywiście duzo się tam pozmieniało od pewnego czasu, moim zdaniem na lepsze. Zatrudniając się projektem kierowała osoba bardzo niekompetentna , odkąd przejęła go J.P zmieniło się wszystko na lepsze.! Rzeczywiście jest presja ale adekwatna do zarobków, są kary za nieprzestrzeganie zasad i ustaleń ale są tez dosyc atrakcyjne nagrody ( chociaz moim zdaniem najlepsze są nagrody pienięzne).
Co do Liderow i starszych hm.. Są to ludzie młodzi, czasami troszke przemądrzali ale nie jest tak tragicznie, uczą się , są życzliwi wymagaja, no ale jak to w pracy nie ma niczego za darmo. Atmosfera jest miła, jak ktos jest fair to i w stosunku do niego są w porządku. Co do awansów ( i troszeczkę aluzja do poprzednika/poprzedniczki) ta dziewczyna zasłuzyla na ten awans jak najbardziej , opinie ktore są tu wystawiane pod jej adresem to zwykla zazdrość. Myśląc racjonalnie projektem kieruje kobieta tak wiec za piekny usmiech i dobra figure tego nie dostala. ( chociaż nalezałoby się :) )
6
AktualnyKonsultant 2016-11-17 14:43
Cześć,

Każdy konsultant posiada dodatkowe 30 min w skali miesiąca na przerwy. Za każda godzinie przysługuję Ci prawo do 5 min przerwy ( 8h=40min etc.). Reasumując jeżeli masz gorszy dzień, źle się czujesz możesz być na przerwie w ciągu 8 godzinnego dnia pracy 70 min na przerwie. Jeżeli chodzi o wcześniejsze wychodzenie z pracy również nigdy nie miałem z tym problemu jeżeli wynikła jakaś sprawa osobista.

Następną rzeczą o której wspominasz są stawki godzinowe. Jeżeli nie prowadzisz rozmowy poprawnie czyli według ustalonych wytycznych, gdzie przedstawiasz szczegółowo oferta, walczysz z obiekcjami, finalizujesz klienta to masz obniżoną jakość. Każdy normalny Konsultant posiada taką jakość na poziomie 80%, która już pozwala wyjść na wyższą stawkę godzinową. Niższa jakość = niższa stawka, czy jest w tym coś dziwnego? Jeżeli prowadziłeś rozmowę beznadziejnie to skutki widziałeś w wypłacie, więc winny jesteś jedynie Ty.

Ostatnia Kwestia to wspominanie o awansach w firmie. Następnym razem nie pisz słów, które nie mają pokrycia w rzeczywistości i nie posiadasz argumentów. Pani K. o której wspominasz na Twoją nie korzyść posiada mnóstwa argumentów i kwalifikacji, aby awansować na wyższe stanowiska. Jest to osoba, która jako Konsultant wyrabiała 2 razy więcej normy niż przeciętny konsultant, posiada ogromną wiedzę na temat swojej pracy, miła i sumienna. Awansowała tak jak to może zrobić każdy konsultant jeżeli potrafi się wykazać tak jak Pani K.

Reasumując moją wypowiedź. Twoje negatywne opinie na temat firmy Teleinvention wynikają jedynie z tego, że jako pracownik, nie spełniałeś swoich obowiązków, a po Twojej wypowiedzi mogę napisać, że wykonywałeś je w sposób naganny. Żaden, powtarzam żaden pracodawca nie chcę pracownika, który nie wykonuję w sposób sumienny swoich obowiązków, przekracza przerwy. Myślałeś, że praca to polega na leżeniu i ładnym pachnieniu? Witam w dorosłym życiu :).

Pozdrawiam!



4
Awans 2016-11-17 22:29
Dlaczego ludzie twierdzą że awans dostaje sie po znajomości? praktycznie każda osoba która awansowała czy to na starszego czy na kierownika projektu zaczynała jak każdy... od słuchawki. To że ktoś tworzy zgraną ekipę nie oznacza że dostał wakat po znajomości. Jak każda firma ma swoje plusy i minusy ale kazdy ma równe szanse
Bylypracownik 2016-11-19 07:56
Twierdzisz ze przesadzam ? sytuacja z przed 3-4 miesięcy jeden z konsultantów dostał praktycznie SAM bazę VIP i tym sposobem za MVNO dostał 3x taką wypłatę jak inni czy to jest normalne? skoro twierdzicie że tyle tam pracujecie to dobrze wiecie o kogo mi chodzi :) pozdrawiam
8
konsultant 2016-11-20 23:43
Pan Ł.K - nieporozumienie, zero szacunku. Reszta ok
2
konsultant 2016-11-27 18:02
Nieporozumieniem jestes ty tak twierdząc. Pisząc takie głupoty obrazasz ludzi, ktorzy maja pojecie o pracy na takim stanowisku. Czytajac to forum mam wrazenie ze komentarze pisane sa przez zdesperowanych ludzi, ktorzy mysleli ze bez wiekszego wykazania sie szybko awansuja. Tam na prawde nie ma niczego za darmo, wiekszosc obsady zaczynala od sluchawek. a co do Pani K. przyklad osoby u ktorej wygląd idzie w parze z inteligencją i wiedzą o tym co robi, pelen szacun. Na temat reszty liderów Pani D., bardzo sympatyczna osoba, pomocna, Pan Ł. spoko typek, Pana S. malo znam . Jestem nowym konsultantem ale na prawde jestem zadowolony z tej pracy, zarowno z atmosfery jak i z zarobków.
6
Konsultant 2016-12-02 21:00
Prywatnie wyżej wymienione osoby są bardzo spoko :) a w pracy wiadomo - wykonują swoje obowiązki. Miałem przyjemność być na imprezach integracyjnych i naprawdę najpierw poznajcie potem oceniajcie :)
A_A 2016-12-28 20:47
Zainteresowanych wymianą dobrych praktyk w cc, rad i wskazówek, opinii co jest najważniejsze i z jaką firmą warto pracować jeśli chodzi o cc i kraków zapraszam do grupy na FB : Praca w call/contact center - Kraków - doświadczenie, które procentuje
annaaa 2016-12-29 17:44
BUHAHAHAH 12 zł??? na umowie 8 brutto!!!!!!!
5
Pokusa 2017-01-06 20:06
Mam takie samo zdanie. Firma może być najlepsza a le znajdzie sie jeden nieudacznik i będzie wszystkich oczerniał
Paweł 2017-02-16 09:20
Mam pytanie czy firma ma jakieś nowe oferty pracy, ja nic nie mogę znaleźć? Wiem że są dobrzy i profesjonalni.
naplus 2017-02-23 19:20
Nie wiem skąd te negatywne opinie. Ja w tej firmie pracowałem kilka miesięcy na infolinii , i nie mogę nic im zarzucić. Oczywiście są plusy i minusy. Plusem jest na pewno zespół - zgrany, widać, że kierownik trzyma to w ryzach, każdy wie co ma robić i elastyczny grafik. Minusem jest brak dodatkowej kasy za prace w np. niedziele. Ogólnie polecam tą prace, szczególnie studentom lub uczniom.
Natalia 2017-02-24 11:35
Mam pracę konsultanta telefonicznego i może to nie jest zbyt ambitna praca ale ja jestem zadowolona z niej oraz z firmy.
Agata 2017-03-01 15:25
@naplus, a co możesz powiedzieć na temat formy zatrudnienia? Czy pracodawca oferuje jakieś benefity?
pracujacy 2017-03-09 19:09
@ncplus dokładnie. Zgadza się w 100%. Świetny, zgrany i kompetentny zespół. Kierownik ugodowy, zawsze można sie dogadać. Duże prowizje, spoko stawki. Polecam prace w tej firmie.
Agata 2017-03-10 09:30
pracujacy, jak długi staż masz w firmie?
mica 2017-03-13 13:30
Witam! Czy na infolinii nc+ dalej jest tak, że pracuje ona od 9-13 oraz od 17-21? Byłem tu na szkoleniu w zeszłym roku i właśnie tak to wyglądało (troche dziwnie moim zdaniem) i dlatego zrezygnowałem z pracy w tej firmie. Czy w tej chwili jest tak samo?
Natalia 2017-03-16 11:04
Teleinvention Sp. Z O.O. jest to fajna firma tylko dla ludzi chcących pracować.
Natali 2017-03-19 14:20
@Rozczarowana Nie zgadzam sie z Tobą, ja nie narzekam a do pracy idę pracować.
Szalonooki Moody 2017-03-21 01:46
@Rozczarowana To że firma od Ciebie czegoś wymaga a Ty się do tego notorycznie nie stosujesz sprawia, że trzeba nałożyć karę ,żeby Cie w inny sposób zmotywować skoro nie wystarczą prośby i dodatkowe szkolenia . Firma dla osób, które przychodzą pracować i spełniają założenia firmy a nie przychodz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w stołek i chcą za to wynagrodzenia . Jeśli ktoś nie może liczyć na to, że spełniasz założenia to nie licz na dobre pieniądze . Normalna kolej rzeczy .

Swoją drogą jeśli jesteś rzetelnym pracownikiem i przychodzisz pracować , można zarobić dobre pieniądze .
Szalonooki Moody 2017-03-21 01:46
@Rozczarowana To że firma od Ciebie czegoś wymaga a Ty się do tego notorycznie nie stosujesz sprawia, że trzeba nałożyć karę ,żeby Cie w inny sposób zmotywować skoro nie wystarczą prośby i dodatkowe szkolenia . Firma dla osób, które przychodzą pracować i spełniają założenia firmy a nie przychodz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w stołek i chcą za to wynagrodzenia . Jeśli ktoś nie może liczyć na to, że spełniasz założenia to nie licz na dobre pieniądze . Normalna kolej rzeczy .

Swoją drogą jeśli jesteś rzetelnym pracownikiem i przychodzisz pracować , można zarobić dobre pieniądze .
Rozczarowana 2017-03-23 15:35
Wyobraź sobie ze ja tez chodziłam pracować..i dlugo pracowałam..bo prawie 2lata wiec to o czymś świadczy.
6
Rozczarowana 2017-03-23 16:09
Wyobraź sobie że ja nie chodziłam i nie pierdziałam w stołek tak jak ty to ująłeś..bo mój staż sam mówi za siebie..bo gdybym nic nie robiła to bym już dawno stamtąd wyleciała..a te szkoleniaa o których mówisz to są żałosne..a przede wszystkim jak są już to bardzo bardzo rzadko..metoda kar weszła z dniem 1 stycznia czyli wtedy kiedy stawki ustawowo poszly w górę wiec jaki morał tego..a taki zeby jak najmniej zapłacić pracownikom..a to nie jest żadna mobilizacja dla pracownika a wręcz demotywacja..wczesniej bylo straszenie 8 zlotych brutto. A ze teraz tak byc nie moze to sa kary i to nie małe. Gdyby było tak super to by ludzie nie odchodzili..i z tego co wiem to wieksza grupa ludzi i to dobrych pracowników chce odejść..wiec sorry ale jednak nie jest tam tak idealnie..czyli to karanie pracowników wyjdzie im bokiem i nie będzie miał kto pracować..a tych nowych co przyjmują to nawet nie informują na rozmowach o karach..miesiac popracują i odchodzą.
11
majkel 2017-03-23 19:38
@Rozczarowana - w 100% się z tobą zgodzę. Jaki Pan (tutaj Pani) taki kram. Liderzy - śmiech na sali. Ich praca polega na tym, że stoją i się śmieją lub wychodzą na papierosa. Nic więcej, a kierownik sie temu przygląda. Potrzebna jest tu osoba, która weżmie to i zacznie konkretnie zarządzać bo z samego wymądrzania nic nie ma. Co do stawek, to jak ktoś chce to może dobrze zarobić.
4
niko 2017-03-27 23:07
Jak masz problem z poprawnym przeczytaniem tekstu, który wyświetla Ci się na monitorze lub z zapamietaniem obowiązku proponowania internetu w każdej rozmowie - to dziwisz się, że wprowadza się kary? Skoro przedsiębiorstwo za brak realizacji celu samo płaci kary?
Potrafisz dużo wymagać od firmy, która Cię zatrudnia, ale w przypadku jakichś wymagań firmy od Ciebie - strzelasz prymitywnego focha :) nikt nie dostaje kary za to, że dobrze sprzedaje i trzyma się wytycznych
4
Luka 2017-03-31 12:24
Teleinvention Contact Center, Lockus potrzebuje pracowników? Nie mogę nigdzie znaleźć nowych ofert, może na tym forum ktoś mógłby podpowiedzieć? Zależy mi dlatego proszę.
Teleinvention Contact Center, Lockus Sp. Z O.O. 2017-03-31 12:37 [pracodawca]
Witam serdecznie,
Obecnie poszukujemy pracowników na projekt utrzymania klienta NC+:

https://www.olx.pl/oferta/swietnie-zarabiaj-jako-doradca-klienta-srednio-16-5zl-h-CID4-IDiSkIR.html#cb6cebb787
Iza 2017-04-08 12:51
Podoba mi się, że firma odpowiada na niektóre pytania ludzi z tego forum, to takie sympatyczne i dobrze świadczy o nich. Szukam pracy i zaczęłam interesować się TELEINVENTION, szczególnie przy podpisywaniu umów nc+. W jakich widełkach mieszczą się zarobki ?
@zadowolonyptysiek 2017-04-11 09:43
Moim zdaniem nikt nikogo do tej pracy nie zmusza, rzeczywiscie są obostrzenia ale to jak w kazdej firmie. Pracowalem w teleinvention przez trroche , bylem u roznych liderow a potem liderek i prawdemowiac tylko z jedna z nich chcialo sie pracowac. Owszem na projekcie byly kary ale zsawsze szlo sie dogadac jak nie mialem tych internetow to staralem sie to nadrobic w inny sposob, liderka byla bardzo wyrozumiala, nie wiem o co chodzi z tymi karami. Jak ty dajesz cos od siebie to i oni na ciebie inaczej patrza. Sam wiem ze na wakacje tam wroce, zarobki sa ok ( patrzac na inne firmy) grafik - w wakacje po to idzie sie do pracy zeby zarobic , wiec nawet to 80 jest ok. Mam nadzieje ze znowu bede w grupie Pani K i praca bedzie przyjemnoscia.
znajoma 2017-04-13 02:45
info 18-22:30 ina rano 8-13 chyba, pracuje na eopie
Leon 2017-04-20 23:10
Czy w firmie jest naprawdę tak źle? A może jednak są tematy pozytywne o których warto rozmawiać? Może cos się dzieje nowego?
kamil_es 2017-04-21 08:11
Nie rozumiem osób które narzekają na zapiernicz... Dla osób które wiedzą po co przychodzą do pracy, jest to idealne miejsce aby rozbudować swoje doświadczenie z CC. Liderzy, starsi konsultanci i trenerzy nad wszystkim panują zachowując przy tym miłą atmosferę pracy. Czasami bywało ciężko ale pojawiało się dużo motywujących konkursów. Kasa zależna od kilku czynników ale zawsze na czas i zgodna z tabelą prowizji, a prowizje wyglądają całkiem przyzwoicie. Osobiście polecam.
Poldek 2017-04-25 15:25
Praca dla Teleinvention jest z pewnością przyjemnością. Szkoda, że kilka osób bardzo aktywnych na forum szpeci wizerunek firmy. Myślę, że jeszcze będą tego żałowali!!
Piotr 2017-05-17 23:04
Mam zamiar złożyć cv do firmy a słyszałem dużo dobrego. Po lekturze wpisów jestem bardzo zniesmaczony, tak skrajnie różne oceny, że gdybym chciał się wesprzeć przy wyborze pracy to nic z tego. Biadolenie jest tak ogólne na takich forach, że nie chce się czytać.
1
Ciekawski 2017-05-24 14:39
Zastanawiam się nad podjęciem pracy w tym miejscu. Czy z tymi karami naprawdę jest tak źle jak piszecie? Na ile msc podpisuje się umowę? Po jakim czasie można zrezygnować/złożyć wypowiedzenie?
Ciekawski 2017-05-24 14:39
Zastanawiam się nad podjęciem pracy w tym miejscu. Czy z tymi karami naprawdę jest tak źle jak piszecie? Na ile msc podpisuje się umowę? Po jakim czasie można zrezygnować/złożyć wypowiedzenie?
Pokusa 2017-05-24 21:52
Czy firma ma jakies nowe oferty pracy, może ktoś wie?
Teleinvention Contact Center, Lockus Sp. Z O.O. 2017-05-25 09:04
Witam serdecznie,
Umowa podpisywana jest na 4 miesiące. Można ją rozwiązać z zachowaniem tygodniowego okresu wypowiedzenia lub za porozumieniem stron, bez zachowania tego okresu.
Teleinvention Contact Center, Lockus Sp. Z O.O. 2017-05-25 09:09 [pracodawca]
Wszystkie oferty można znaleźć m.in. pod poniższym linkiem:
https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/lRXp/
Polak 2017-06-18 15:04
Jednej osobie odpowiada firma innej. To nie jest powód, żeby popisywać sie wulgaryzmami w celu dokopana firmie. Może warto docenić miejsce pracy dokąd jest?
Karol 2017-07-01 13:30
Dla mnie fajna firma i nie dla leni-cwaniaczków!!
Agata 2017-08-11 14:44
Czy ktoś z forumowiczów może podzielić się swoimi doświadczeniami związanymi z pracą w Teleinvention Contact Center, Lockus? Jakie są oferowane warunki zatrudnienia? Czy firma aktualne poszukuje nowych pracowników? Te merytoryczne informacje będą cenne dla osób, które są w trakcie poszukiwania pracy.
Pracownik 2017-08-11 21:32
Obecnie trwa rekrutacja na projekty. Jeżeli chodzi o atmosferę w pracy to jest naprawdę świetnie. Młodzi energiczni ludzie, z którymi zawsze można się dogadać, chętni do pomocy.
Jeżeli ktoś ma chęci do pracy i daje z siebie maksimum swoich możliwości to można naprawdę dobrze zarobić i szybko awansować. Wystarczy chcieć :)
1
Roberto 2017-08-15 15:25
Fajna firma, zdążyłem się już dobrze zaaklimatyzować
Zostaw swoją opinię o Teleinvention Contact Center, Lockus Sp. Z O.O. - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Teleinvention Contact Center, Lockus Sp. Z O.O.