Teleinvention Contact Center, Lockus Sp. Z O.O.

Kraków

Opinie o Teleinvention Contact Center, Lockus Sp. Z O.O.

DyzmaA! 2015-11-18 17:48:44
Brak zastrzeżeń.
Ana 2015-11-19 08:52:19
Polecam pracę w Teleinvention. Wszystko jest tutaj w porządku, a negatywne wpisy umieszcza tutaj tylko jedna sfrustrowana osoba zainteresowana wprowadzaniem przyszłych pracowników w błąd. R{{L
utdd 2015-11-19 20:53:01
A ja chcę tam wrócić zgubiłem się w dużym korpo i chce zarabiać mało na śmieciowej umowie za 120h pracy w miesiącu i bede wylewał potem gorzkie żale na gowork jak to zle i jak nie fajnie. Marze o tym
DoDODo 2015-11-23 11:52:01
A ja powiem tak: Pracuję i nie narzekam. Nie ma się co spodziewać kokosów na takim stanowisku ale płaca i tak dobra jak na nasze warunki. Nikt mnie nie goni do roboty, pracuję ile mogę.

Prawda jest taka że jak chcesz to zarobisz nie chcesz to nie zarobisz. Jeśli chodzi o liderów to raczej mili są, fakt jak zrobisz błąd to Cię upomną ale chyba chodzi o to aby ich nie popełniać, prawda? Fakt szkolenia mogłyby być krótsze (ja miałem 80h) więc kasę za nie dostanę późno, ale faktem jest że dostanę, wiem ile i za ile więc wszystko jest OK. :)
Aganaszka 2015-11-23 17:45:17
Uwielbiam pracę w tej firmie, wspaniali liderzy (zwłaszcza Aneczka, Michaś i Grześ, który już zmienił pozycję). Bardzo wyrozumiali i troskliwi. Bardzo miła atmosfera, nie zawsze jest kolorowo, ale jak wykonujesz swoją pracę sumiennie i się starasz to jest to doceniane. Kokosów nie ma, ale jako zajęcie dodatkowe jest w sam raz.
Janucha 2015-11-24 09:56:34
Są nowe stawki na nc+ - powiem szczerze, że nie spodziewałem się takich rzeczy :) W sensie podwyżek i to jeszcze przed grudniem. Fajnie :>

Co prawda coś kosztem czegoś bo spadły prowizje i są inaczej rozliczane, ale tak czy siak wyjdę znacznie lepiej na nowych stawkach niż na starych.
super 2015-11-24 10:02:35
ja wolę mieć wyższe stawki godzinowe niż prowizje.To jest super, że firma docenia i nagradza osoby które mają staż w firmie wtedy też są wyższe stawki
1
nopoprostunonie 2015-11-24 13:59:23
Szczerze polecam prace w Teleinvention pracuje tutaj od ponad roku. Nigdy, przenigdy nie miałem problemu z kontaktem z liderami, zawsze naprowadzali mnie na cel aby stać się jeszcze lepszym sprzedawcą. Przyniosło to efekt w wygranych konkursach, podwyżkach.Podsumowując jeżeli nie umiesz się zaangażować to będziesz narzekać ze firma zła płaca żła, gdziekolwiek nie będziesz pracować zawsze przełożeni będą od Ciebie wymagać, nawet w zamiataniu liści.
1
anita 2015-11-24 16:35:41
Co za dno... totalna porażka, ani jednej kompetentnej osoby na stanowisku kierowniczym. "rozgwiazda szefowa " bije wszelkie rekordy niekompetencji. Zajmuje się wszystkim tylko nie pracą. Reszta kadry to dosłownie jakieś osoby z łapanki bez podstawowej wiedzy o zarządzaniu. Atmosfera nerwowa. Pracowałam w innym call center i totalnie nie ma porównania. Jestem zła na siebie, że nie sprawdziłam wcześniej gdzie idę... Stanowczo odradzam!
1
zygii 2015-11-24 16:54:54
zgadzam się z koleżanką Anitą w 100% niedawno zrezygnowałem i była to jedna z lepszych decyzji jakie podjąłem. Ogromna presja i stres ale nie taka jak wszędzie na sprzedaży tylko coś znacznie gorszego na zasadzie wyżywania się za swoją własną nieudolność, w kilku firmach sprzedażowych już pracowałem, w niektórych po 2/3 lata więc wiem co piszę. Liderzy wprost obrażają pracowników i "wielka Pani szefowa" z zarządzaniem niewiele ma wspólnego. Reszta pseudo liderów / kierowników powinna przejść gruntowne szkolenia z szefowania komukolwiek bo do bycia prawdziwym liderem wiele im brakuje, widać nikt ich nie nauczył i wątpię aby się coś zmieniło.
1
szakalownik 2015-11-24 18:19:03
Nie wiem kiedy to było w każdym razie dawno. Ja mam normalną zleceniówke ze składkami i żadnych kombinacji nie było.
Natalia Van'dass 2015-12-05 21:28:16
A ja nadal przystaje przy moich poprzednich opiniach . Bardzo polecam prace jezeli tylko chcesz sie starac sprzedawać( bo wiadomo każdy ma gorsze dni) i pokazac ze to potrafisz to na pewno zostaniesz doceniony i narzekać nie bedziesz. Pracuje w tej firmie juz chwile czasu i nigdy nie narzekalam . Atmisfera + ludzie = chęć do pracy . Natomiast jak sie komuś tylko komentarze na go work chce pisac bo ma zbyt wiele wolnego czasu to może polecę dziennikarstwo bo to specjaliści w KLAMSTWACH I OCZERNIANIU LUDZI
unknown 2015-12-28 21:17:33
nie polecam, obgadywanie za plecami,trudno znaleźć kompetentną osobę, która pomoże nowemu pracownikowi, po 2 miesiącach zrezygnowałem
1
Sianowgłowie 2016-01-06 12:21:08
Jesteś pewien?
http://innpoland.pl/120989,wielka-korporacja-wlasnie-przestala-pytac-kandydatow-do-pracy-o-studia-zobacz-dlaczego

Jak dla mnie to właśnie takie schematy, które powielasz pewnie wzorem swoich rodziców, że bez wykształcenia wyższego nie znajdziesz dobrej pracy, są rodem z lat 70 i 80. To właśnie dlatego mamy tak wielu absolwentów uczelni humanistycznych, którzy NIGDY nie będą pracować w zawodzie.
Nie warto 2016-01-07 21:24:44
Nie polecam Pracy W teleinvention !!!
jolo 2016-01-14 15:51:09
akie ty masz w tej firmie dni w tygodniu odbierane za prace w sobotę no to to już totalna bzdura
Ciekawy 2016-01-14 16:28:11
Osoby które tak chwalą teleinvention jakoś z opini na przerwach słyszanych to nikt was nie chwali.Jeżeli pozytywne opinie tutaj są to śmiem wątpić że są prawdziwe 50% ludzi na nc+ już szuka nowe pracy bo jest o tym głośno na przerwach . Ostatnia sytuacja zebranie na środku sali i szykanowanie osób którym źle idzie na ławie publicznej no nie tak się ludzi motywuje do pracy panie Ł nie zna się pan na tym jak widzę ,osoba próbująca wyrazić swoją opinie na tym spotkaniu została sprowadzona do parteru słowami które zapewne każdy odebrał w taki sposób ,,Nie jesteś taki dobry jak ci się wydaje więc się zamknij".Cele wyznaczane przez firmę są do zrealizowania ale nie z każdym dniem. Liderzy kpina!!!!!!!!!!!!!!!! kto pracował ten wie a kto nie to pewnie sprawdzi, oczywiście nie wszyscy ale większość. Co 3 dni straszą zwolnimy was zapłacimy wam mniej nie staracie się jesteście do bani.Tekst roku pana Ł cytuje ,,do tej pory udawało się realizować cele a w tym miesiącu się nie udało to niedopuszczalne" tekst powtarzany co miesiąc więc ja się pytam kiedy to się udało zrealizować cele skoro co miesiąc się czegoś nie udaje zrobić????????????, w epoce dinozaurów chyba. Plus że płacą rzetelnie i na czas.Nie ma znaczenia czy się starasz i tak będzie szkolenie tak to się po POLSKU nazywa po co te makaronizmy co trzecie słowo i tak na mądrzejszych nie wychodzicie.Poza tym podsunięcie komuś kartki to nie szkolenie i wałkowanie po 15 razy jedne rzeczy skoro ta rzecz nie przynosi w merytoryczne rozmowie z abonentem efektów??Aż jestem ciekaw odpowiedzi na tą opinie:D ,,liderzy" będą się dwoić i troić żeby nawrzucać pozytywnych opinie a ja się zwracam do całej reszty która tu zagląda jak mówisz że jest źle albo dobrze to podaj przykładny takie jak ja nie da się im zaprzeczyć bo miały miejsce :D
2
yyyy 2016-01-15 20:24:38
ojej, a gdzie się zapodziała moja opinia? Może i nie była zbyt pozytywna, ale mimo wszystko dosyć wyważona a przede wszystkim konkretna.
Totylkoja 2016-01-15 23:20:50
Panie ciekawy, ja chętnie odpowiem na ten komentarz. Jeżeli byłbyś sumiennym pracownikiem ta odprawa nie zabolałaby cie tak bardzo aby pisać komentarz na ten temat. Widocznie masz coś na sumieniu. Jestem konsultantem na nc+ od 6 MC. Żeby nic do ciebie nie mieli wystarczy mieć umowy, dobre sph i jakość. Jeżeli nie puszczasz "wymuszek" tylko pewne, dobre umowy to będzie ok i nikt się nie będzie czepiał. Jeżeli masz jakiś problem, zawsze możesz ze wszystkim podejść do Liderów, to są fajni, zyciowi ludziwe. Ja nigdy nie miałem z tym kłopotu. z Basia i Kasia zawsze można się dogadać z godzinami i grafikiem. Dział jakości spoko, zawsze do dyspozycji. Aśka trochę nerwowa, ale do zniesienia, do Lukasza nic nie mam.
Jest kierownikiem i musi trzymać to w kupie.Do nich trzeba podejść i normalnie pogadać a nie stroić fochy i mieć pretensje.
ANA 2016-02-07 14:18:21
Nie polecam pracy w Teleinvention nikomu
Anna 2016-02-08 08:28:47
Bardzo dobra firma ,można zarobić o ile sie chce pracować .Wyplata zawsze w terminie wszystko jasne i przejrzyste.
Nieudaczniki które tu byly i narzekają, poprostu nigdzie się nie odnajdą i
polecam im zająć się skrecaniem długopisów w domu. WSTYD I ŻENADA
AZ 2016-02-12 16:37:08
Najważniejsze, żeby szanowali pracowników a z tym jest różnie
3
AZ 2016-03-18 14:40:33
Bzdura
M 2016-03-24 19:22:49
Dają 12 brutto czy 12 netto?
1
XYZ 2016-03-29 23:34:29
Kochani, jaki 150 zł? Płacone wszystko za godziny (stawka zależna od jakości, na infolinii w dodatku od czasu rozmów). Wszystkie kworty które Wam podają (czyli np 12 zł) to są kwoty BRUTTO Godziny pracy są elastyczne, to prawda. Ale zeby nikt nie myślał - poniadzłek 8 rano, czy neidziala 15 - stawki godzinowe cały czas te same Na przedłużeniach średnio TRZEBA robić conajmniej 1 umowę na godzinę. (usunięte przez administratora) Ogólnie atmosfera całkiem ok, ale BAAARDZO DUŻY ZAPIER***, szczególnie na infolinii, ale da się do tego przyzwyczaić
1
Szykowny 2016-04-01 09:09:13
To akurat prawda, nie wiem jak na innych projektach ale stawki na przedłużaniu umów mają od 10 do 15 brutto potem dodatek za staż pracy + 2zł/h. Mają też prowizje za umowy i kase za polecenia znajomych do pracy.
Tusia 2016-04-02 00:08:43
Bzdura. Kant.
Kasia 2016-04-02 00:10:51
Nie polecam pracy w Teleinvention
dawid 2016-04-17 04:38:18
nie polecam, dno
1
WYGADANY 2016-05-08 22:13:29
Witam może mi Pani dać namiary na firmę w której Pani pracuje. Pozdrawiam
ZA 2016-08-01 11:57:17
Nie polecam pracy w Teleonvention nikomu, kto jest chce być uczciwie traktowany.
emmmmmm 2016-08-01 17:49:14
nie polecam , na projekcie nc plus pan M. K. rażący brak kultury osobistej
emmmmmm 2016-08-01 17:49:37
nie polecam , na projekcie nc plus pan M. K. rażący brak kultury osobistej
emmm 2016-08-01 17:51:34
nie polecam, na projekcie nc plus uważać na pana M.K - rażący brak kultury osobistej
Konsul 2016-08-24 08:23:36
Mam wrażenie że po zmianie kadry na nc+ jest dużo lepiej. Jestem konsultantem od listopada i z całą pewnością mogę powiedzieć że gdy się starasz, pracujesz po 6, 8h i robisz w tym czasie umowy a nie puste godziny to zarobisz naprawdę dobrą kasę. Narzekają Ci co przychodzą po 4h i mają wszystko głęboko... Byle żeby przesiedziec i zrobić puste godziny... Wiadomo taki konsultant zarobi czystą podstawę bez prowizji. O liderach i starszych dużo nie będę mówić ponieważ z takim stażem jak ja trzymając się wytycznych nie potrzebuje za bardzo ich pomocy. Wiem że zwracają uwagę na młodych stażem konsultantów i są pomocni. Normalni ludzie. Wystarczy popracować i poznać a sam się przekonasz że atmosfera na projekcie gdzie jest masa ludzi jest naprawdę fajna. Oczywiście wszystko zależy od indywidualnego podejścia. To tylko moje zdanie. Jedno jest pewne studia + ta praca są jak najbardziej do pogodzenia. Świadczy o tym ilość studentów na projekcie.
AZ 2016-09-06 23:16:25
Pseudo szkolenia
xxi 2016-09-24 23:16:06
Kasy z prowizji jest coraz mniej bo Nc+ z każdym miesiącem zawyża wymagania, żeby zaoszczędzić na podwykonawcy. Oferty na internet i telefon są słabe, coraz więcej procedur coraz mniej czasu na rozmowy. Jeśli jesteś studentem, który chce dorobić do kieszonkowego, to taka praca może cię satysfakcjonować, ale pracują też osoby, które chcą się z tego utrzymać ale z tym jest coraz gorzej.
2
noitnevnielet 2016-09-28 16:17:08

"W teleinvention jest coraz gorzej głównie przez zl"

Popieram wypowiedź tej osoby. Mówi Prawdę jest jet jedna taka przełożona co się pnie po drabinie awansów a ma z 50 reklamacji. Tak dla ścisłości ta przełożona( usunięte przez administratora ) chyba za łady uśmiech go dostaje. Ogólnie zapisujesz się na 6 godzin w dany dzień bo ci więcej nie pasuje a tu ci przyjdą podczas pracy i mówią byś zostawał dłużej bo trzeba bo coś bo coś bo coś i ci wpychają te godziny na chama, taki elastyczny grafik !!!!
2
Janusz 2016-09-29 12:47:07
Fajna praca, fajni ludzie. Polecam
Marta 2016-10-01 12:43:02
Pracuje w Lockusie od roku i jestem naprawdę zadowolona.Pieniądze zawsze na czas,elastyczny grafik.Od kiedy Joasia przejęła kierownictwo atmosfera jest naprawdę bardzo dobra.Nigdy nie ma problemu z wcześniejszym zwolnieniem ,czy zalatwieniem jakiejś innej sprawy ,każdy stara się iść każdemu na rękę tak żeby dobrze się pracowało.Pracowałam już już nie jednym call center, ale tutaj ludzie naprawdę mają klasę i dbają o swoich pracowników.Negatywne komentarze to chyba komentarze osób,którym pracować się nie chciało i zamiast ruszy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] eby się spiąć i dostać spoko kasę woleli ponarzekać. Ja jaknajbarziej polecam ;)
Justyna 2016-10-10 23:07:13
Praca dla studenta idealna. Moja koleżanka pracuje tam już jakiś czas. Sama jestem chętna aby podjąć tą pracę. Właśnie przyjechałam na studia do Krakowa. Dam znać jak już będę miała jakieś doświadczenie. Podobno jest bardzo spoko zespół i świetni ludzie a lider u którego pracuje właśnie moja znajoma jest wyrozumiały i bardzo sobie chwali z nim współpracę. Idzie jej na rękę ze studiami bo sam studiuje. Dla mnie to jest najważniejsze wiec mam nadzieję że trafię do tego zespołu. Jest podobno duża presja na wynik ale ocenię to jak już trochę przepracuje. Koleżanka opowiadała że kasa jest ok i zawsze na czas, do tego konkursy w których można zdobyć coś ciekawego. Jeżeli ktoś jeszcze ma doświadczenie z tą firmą to proszę o jakieś konkrety bo czytając powyższe wpisy można mieć inne zdanie. Koleżankę znam zbyt krótko a jej opowieści o tej pracy naprawdę zachęcają mimo że jest to praca na słuchawkach
romkeo 2016-10-11 11:17:55
Hej, wiecie czy niedługo pokażą się u nich jakieś oferty pracy? Chciałbym się załapać, bo dbają o dobre zarobki, które doliczają do podstawy zarobków, co jest już dobrym znakiem na to co się teraz dzieje. W końcu ważna jest wypłata, co jest dobrym znakiem.
Bylypracownik 2016-11-08 11:50:21
Powiem tak pracowałem tam jakiś czas ale to co się tam teraz zaczyna wyprawiać to już jest jakaś katastrofa jeśli przekroczy się przerwy spada się na stawkę szkoleniowa . kantują na wszystkim co się da i jak się da obcinają prowizje i robią wszystko aby pogrzebać pracownika i wypłacić mu jak najmniej jeśli ktoś mówi tutaj ze zarabia 3-5k miesięcznie to jest osoba która ma dobre plecy w tej firmie i taka jest prawda. traktują ludzi jak maszyny które maja zapi****** i nic więcej. a co do tej osoby która się tak pnie mowa tu o pani K. i to jest szczera prawda. FIRMA TO JEDNA WIELKA KLIKA KTO MA ZNAJOMOŚCI TEN ZARABIA
2
Aktualnypracownik 2016-11-14 20:52:33
Hej, jestem Konsultantem który pracuje w tej firmie od okolo 5 miesiecy.
Rzeczywiście duzo się tam pozmieniało od pewnego czasu, moim zdaniem na lepsze. Zatrudniając się projektem kierowała osoba bardzo niekompetentna , odkąd przejęła go J.P zmieniło się wszystko na lepsze.! Rzeczywiście jest presja ale adekwatna do zarobków, są kary za nieprzestrzeganie zasad i ustaleń ale są tez dosyc atrakcyjne nagrody ( chociaz moim zdaniem najlepsze są nagrody pienięzne).
Co do Liderow i starszych hm.. Są to ludzie młodzi, czasami troszke przemądrzali ale nie jest tak tragicznie, uczą się , są życzliwi wymagaja, no ale jak to w pracy nie ma niczego za darmo. Atmosfera jest miła, jak ktos jest fair to i w stosunku do niego są w porządku. Co do awansów ( i troszeczkę aluzja do poprzednika/poprzedniczki) ta dziewczyna zasłuzyla na ten awans jak najbardziej , opinie ktore są tu wystawiane pod jej adresem to zwykla zazdrość. Myśląc racjonalnie projektem kieruje kobieta tak wiec za piekny usmiech i dobra figure tego nie dostala. ( chociaż nalezałoby się :) )
4
AktualnyKonsultant 2016-11-17 14:43:09
Cześć,

Każdy konsultant posiada dodatkowe 30 min w skali miesiąca na przerwy. Za każda godzinie przysługuję Ci prawo do 5 min przerwy ( 8h=40min etc.). Reasumując jeżeli masz gorszy dzień, źle się czujesz możesz być na przerwie w ciągu 8 godzinnego dnia pracy 70 min na przerwie. Jeżeli chodzi o wcześniejsze wychodzenie z pracy również nigdy nie miałem z tym problemu jeżeli wynikła jakaś sprawa osobista.

Następną rzeczą o której wspominasz są stawki godzinowe. Jeżeli nie prowadzisz rozmowy poprawnie czyli według ustalonych wytycznych, gdzie przedstawiasz szczegółowo oferta, walczysz z obiekcjami, finalizujesz klienta to masz obniżoną jakość. Każdy normalny Konsultant posiada taką jakość na poziomie 80%, która już pozwala wyjść na wyższą stawkę godzinową. Niższa jakość = niższa stawka, czy jest w tym coś dziwnego? Jeżeli prowadziłeś rozmowę beznadziejnie to skutki widziałeś w wypłacie, więc winny jesteś jedynie Ty.

Ostatnia Kwestia to wspominanie o awansach w firmie. Następnym razem nie pisz słów, które nie mają pokrycia w rzeczywistości i nie posiadasz argumentów. Pani K. o której wspominasz na Twoją nie korzyść posiada mnóstwa argumentów i kwalifikacji, aby awansować na wyższe stanowiska. Jest to osoba, która jako Konsultant wyrabiała 2 razy więcej normy niż przeciętny konsultant, posiada ogromną wiedzę na temat swojej pracy, miła i sumienna. Awansowała tak jak to może zrobić każdy konsultant jeżeli potrafi się wykazać tak jak Pani K.

Reasumując moją wypowiedź. Twoje negatywne opinie na temat firmy Teleinvention wynikają jedynie z tego, że jako pracownik, nie spełniałeś swoich obowiązków, a po Twojej wypowiedzi mogę napisać, że wykonywałeś je w sposób naganny. Żaden, powtarzam żaden pracodawca nie chcę pracownika, który nie wykonuję w sposób sumienny swoich obowiązków, przekracza przerwy. Myślałeś, że praca to polega na leżeniu i ładnym pachnieniu? Witam w dorosłym życiu :).

Pozdrawiam!



3
Awans 2016-11-17 22:29:30
Dlaczego ludzie twierdzą że awans dostaje sie po znajomości? praktycznie każda osoba która awansowała czy to na starszego czy na kierownika projektu zaczynała jak każdy... od słuchawki. To że ktoś tworzy zgraną ekipę nie oznacza że dostał wakat po znajomości. Jak każda firma ma swoje plusy i minusy ale kazdy ma równe szanse
Bylypracownik 2016-11-19 07:56:16
Twierdzisz ze przesadzam ? sytuacja z przed 3-4 miesięcy jeden z konsultantów dostał praktycznie SAM bazę VIP i tym sposobem za MVNO dostał 3x taką wypłatę jak inni czy to jest normalne? skoro twierdzicie że tyle tam pracujecie to dobrze wiecie o kogo mi chodzi :) pozdrawiam
4
konsultant 2016-11-20 23:43:38
Pan Ł.K - nieporozumienie, zero szacunku. Reszta ok
konsultant 2016-11-27 18:02:14
Nieporozumieniem jestes ty tak twierdząc. Pisząc takie głupoty obrazasz ludzi, ktorzy maja pojecie o pracy na takim stanowisku. Czytajac to forum mam wrazenie ze komentarze pisane sa przez zdesperowanych ludzi, ktorzy mysleli ze bez wiekszego wykazania sie szybko awansuja. Tam na prawde nie ma niczego za darmo, wiekszosc obsady zaczynala od sluchawek. a co do Pani K. przyklad osoby u ktorej wygląd idzie w parze z inteligencją i wiedzą o tym co robi, pelen szacun. Na temat reszty liderów Pani D., bardzo sympatyczna osoba, pomocna, Pan Ł. spoko typek, Pana S. malo znam . Jestem nowym konsultantem ale na prawde jestem zadowolony z tej pracy, zarowno z atmosfery jak i z zarobków.
3
Konsultant 2016-12-02 21:00:03
Prywatnie wyżej wymienione osoby są bardzo spoko :) a w pracy wiadomo - wykonują swoje obowiązki. Miałem przyjemność być na imprezach integracyjnych i naprawdę najpierw poznajcie potem oceniajcie :)
Zostaw swoją opinię o Teleinvention Contact Center, Lockus Sp. Z O.O. - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Teleinvention Contact Center, Lockus Sp. Z O.O.