brak logo

Fenix Group

Warszawa

Opinie o Fenix Group

Beata 2015-06-02 05:54
mój wpis - pierwszy wpis - jest następujący (pierwszy wpis zaledwie, bo się wkurzyłam) dyrektor sprzedaży ma romans z pracownicą, a ma żonę i dzieci. Chora firma. Chore relacje.
21
biuro sprzedaży 2015-06-02 20:36
w dopowiedzi na - Właśnie rozważam kupienie mieszkania w jednej z inwestycji. Jeżeli to przeczytasz to odezwij się na a_mnie_nie_ma@wp.pl - jestem ciekawy opinii na temat dewelopera.

Panie Jarku, serdecznie zapraszamy do biura sprzedaży :-) Udzielimy Panu szczegółowych informacji o wszystkich naszych inwestycjach i zaproponujemy najlepsze rozwiązania. Która z inwestycji Fenix Group zainteresowała Pana najbardziej?
4
The Specialist 2015-06-03 09:09
Hej pracusiu to się tak nie uśmiechaj i nie trać czasu na czytanie tych głupot. Prezio rM często tutaj zagląda i możesz mieć zrobioną (jesteś inteligentny to wiesz z czego) jesień średniowiecza. A na biznesie to Ty się zupełnie nie znasz, bo powinieneś wiedzieć, że złe opinie o firmie zniechęcają obecnych i przyszłych kontrahentów do inwestycji, a specjalistów do współpracy. Więc idź się trochę doucz podstaw biznesu. Poza tym ktoś napisał, a potem ktoś przeczytał i tak to działa. Tego też nie pojmujesz. Z umieszczonych w tym miejscu opinii można wysnuć ciekawe wnioski. A teraz pracusiu, go work!
6
były już na szczęście pracownik 2015-06-03 14:18
jakoś jestem spokojny, że rM nie zapłaci goworkowi ani grosza za usunięcie wpisów :)
6
do biuraq sprzedaży 2015-06-03 14:37
witam, jestem ciekaw opinii na temat dewelopera. Jakie są standardowo opóźnienia, ile zgłoszono usterek przy odbiorach, w jakich sprawach deweloper zataja informacje przed klientami, dlaczego na place budowy wzywana jest notorycznie policja, dlaczego nie odbieracie Państwo pism i wezwań do wstrzymania robót z Państwowej inspekcji Nadzoru Budowlanego, dlaczego pracownicy na budowie pracują nietrzeźwi i bez odpowiednich zabezpieczeń BHP? Jaka jest Państwa opinia na ten temat?
10
biuro sprzedaży 2015-06-03 21:03
Proszę Pana, strasznie dużo tych pytań. Z najwiekszą przyjemnością odpowiemy na każde z nich w biurze sprzedaży. Zapraszamy Pana na rozmowę z naszym dyrektorem sprzedaży, on na pewno Panu pomoże. Prosimy o wcześniejszy kontakt telefoniczny.
No! Bercik 2015-06-05 17:33
Beato, jestesmy pod ogromnym wrazeniem Twojej swiadomosci i cywilnej odwagi. Co najwyzej mozemy sie domyslac, jak niemilo zostalas potraktowana przez swojego bylego wspolpracownika. Masz powod do zalu i chcesz odreagowac. Rozumiemy Cie. Twoje spostrzezenia sa wielce intrygujace, jednak patrzac obiektywnie chcielibysmy sie upewnic, czy Ty bedac pod wplywem zbyt silnych stresow doswiadczanych w pracy, nie wyolbrzymiasz przypadkiem zaobserwowanych relacji miedzy tym dwojgiem ludzi, nazywajac to zjawisko romansem? Mozesz przedstawic jakies fakty na potwierdzenie pikantnych słow, bo Twoje zarzuty wydaja sie wprost nieprawdopodobne? Czyz odbiorcom Twojego wpisu nie wyda sie to zbyt dziwne, zeby czlowiek zatrudniony w znakomitej firmie na zaszczytnym stanowisku, posiadajacy niebywala wrecz wrodzona godnosc dyrektorska oraz cieszacy sie nieskazitelna opinia społeczna, prywatnie wzorowy maz wspanialej kobiety i ojciec dwojki radosnych dzieci, etc., mogl byc az takim slepcem by nie dostrzec ile ma do stracenia? Naprawde zaryzykowalby az tak wiele dla romansu z pracownica? Nikt w ten przelotny romansik nie uwierzy, a zwlaszcza Pani dyrektorowa M.M-F.
- It's sheer nonsense! But it's impossible! Physically impossible!
- My husband? My husband is the director of the profession![No! Bercik - chytry, maly podrywaczu... z drzewem do lasu nie jezdzisz swintuszku, prawda? Wiozl wilk razy kilka, ...]
/ - / LEAD
5
hmm 2015-06-08 10:17
gdyby to faktycznie był to człowiek zajmujący Zaszczytne stanowisko w Znakomitej firmie.... :)
7
staff 2015-06-09 17:10
i gdyby z niego faktycznie był taki anioł. krew nie woda :-)
8
dziękuję :-) 2015-06-09 18:10
Falkon. Co chciałeś powiedzieć? Przepraszam, nie do końca można zrozumieć o co Ci chodzi. 3/4 Twojego wpisu to jest fragment czyjejś twórczości, kopia ze strony Fenix Group w zkładce O Nas - trzeci akapit (http://fenixgroup.pl/o-firmie/o-nas). Potem jesteś pod "ogromnym wrażeniem", i niech już tak zostanie... no ale ostatnie zdanie to jest takie jakby - odjechane, oderwane, z sufitu, ..rwa pokręcone takie. Wyjaśnij proszę, o czym myślałeś pisząc "Niestety już raz nie udało mi się dostać"? dziękuję :-)
3
Praca? 2015-06-11 11:32
Mam pytanie odnosnie wolnych stanowisk pracy. Ma ktos z panstwa informacje czy firma szuka nowych wyksztalconych pracownikow, moj jezyk niemiecki prefect. Do kogo konkretnie mozna sie zwrocic? Prosze o wskazowki od osob pracujacych. Pozdr, Kris K.
z_drugiej_strony 2015-06-13 13:44
Czytam to forum i zastanawiam się, skąd taki problem z komunikacją w tej firmie, skoro przy jednym biurku siedzi nawet kilka osób? Jedno biurko na jeden "dział"? Tak wygląda organizacja pracy? Na odpowiedź z działu sprzedaży, który ma zawierać informację z działu technicznego czeka się tygodniami. Jak to możliwe? Ciągły brak informacji, brak odpowiedzi... Moja "współpraca" z Fenixem trwa już kilka miesięcy za długo ze względu na kolejne opóźnienia i końca nie widać. Fenix pokazuje, że kultura w tej firmie niejedno ma imię... Koktajle, wystawy, a w codziennym kontakcie niekompetencja i lekceważenie. Niespotykane połączenie. W tym przypadku aspiracje i rzeczywistość niewiele mają wspólnego.
11
The Specialist 2015-06-18 20:02
Odpowiedz jest prosta - w tej organizacji nie ma już specjalistów. Kiedyś byli, ale szybko poszli po rozum do głowy i zrezygnowali. Kto ma ochotę pracować przez kilka miesięcy bezproduktywnie? Winę za ten stan ponosi zarząd zatrudniający na stanowiskach kierowniczych osoby pozbawione kompetencji, albo osoby którym tylko wydaje się że posiadają jakieś kompetencje. Osobie wspomnianego i romansującego z pracownicą dyrektora sprzedaży, bardzo trudno przypisać jakiekolwiek kompetencje. Proszę się nie dziwić, że oczekiwanie na odpowiedź trwa tygodniami, kiedy "dyrektorowi sprzedaży" tylko amory w głowie. Najlepszą decyzją zarządu byłaby całkowita likwidacja działu sprzedaży i powierzenie tej funkcji zewnętrznym firmom pośredniczącym w obrocie nieruchomościami. Może w ślad za swoimi byłymi specjalistami zarząd Fenixa też pójdzie po rozum do głowy?
7
architekt 2015-06-26 13:30
Miałem wątpliwą przyjemność pracowania w tym przybytku i wszystkie wymienione tutaj fakty a także cechy kierownictwa rzeczywiście miały miejsce. Od razu widać, że osoby piszące tutaj były w środku i doświadczyły histerycznego i psychopatycznego zachowania prezesa :) Natomiast nie mogę zgodzić się z jedną rzeczą. Wskazywanie konkretnej osoby i sugerowanie czy też wprost stwierdzanie, że ma romans to jest czyste [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] shame on you motherfucker!
5
do janek 2015-07-10 13:48
Janku,

nigsdzie nie jest powiedziane że nie są niepłatne ale że są płatne też nie :) i uwierz mi - to marny biznes dla tego co przyjdzie na praktykę - no chyba, że cokolwiek jest zawsze lepsze niż nic. czyli np. pracujesz 10 godzin a zapłacą Ci za 1.
ale co tam - może to faktycznie w sumie dobra opcja dla studentów.
5
do falkon 2015-08-19 16:08
Jestes naiwny. Juz nie raz nie udalo ci sie dostac?
2
kiciuś 2015-09-22 13:13
nie ma sensu przede wszystkim dla Ciebie. To ten typ - zero zatrudnienia. Wszystko na fakturę VAT. A to oszustwo podatkowe.
4
feniks 2015-10-27 14:35
?? to nie jest firma istniejąca 20 lat a rynku i nie jest z branży komputerowej. To startu z zakresu renowacji kaienic - najpierw kupują kamienicę potem pozbywają się lokatorów a potem sprzedają celebrytom.
4
fenika 2015-11-28 07:29
Czy Tobie się nie pomyliły firmy? Jesteś na forum dotyczącym Fenix Group. Mieszkania w starych kamienicach. Z systemow informatych to outlookja mają.
3
arrow 2015-12-07 12:46
@Celebi
Jeżeli uwielbiasz stare kamienice to powinnaś unikać tej firmy, bo może ci się zmienić :)
4
P.e 2016-01-06 15:39
Nie są fair wobec pracowników (a powinno być wobec "współpracowników", bo zatrudniają na podstawie działalności gospodarczej, czyli współpracy dwóch firm). O zapłatę faktur trzeba się przypominać i przypominać. Jeśli nie masz czegoś na piśmie- nie masz w ogóle. A nawet jeśli masz... cóż, wiele rzeczy się zmienia. Olewcze podejście do klientów (bo jak klientom zależy, to przecież poczekają, wszystko zniosą, na wszystko się zgodzą). Szefostwo wiecznie niezadowolone- pracownicy powinni przecież czytać im w myślach. A jak chcesz odejść, to problemów narobią milion. Generalnie nie polecam. Chyba że ktoś ma ogólnie wywalone na wszystko. Kasa średnia, nie jest jakoś bardzo źle.
6
P.e 2016-01-11 18:32
Nie, nie jest to możliwe :)
4
ja 2016-02-22 09:22
człowieku - Ty jesteś na forum innej firmy. sprawdź sobie jeszcze raz. :)
3
Magda 2016-06-01 11:47
Witam, a czy ktoś kupował mieszkanie od tego dewelopera? Jak przebiega współpraca z klientem?
znaffca 2016-06-06 16:35
Fenix nie jest deweloperem. Kupują kamienice i rewitalizują.
eliza 2016-09-23 15:34
Czy "dyrektorem" sprzedaży jest jeszcze niejaki nF? Praca z nim - nigdy w życiu!!!!!
Współczuję obecnym współpracownikom.
8
znaffca 2016-10-10 17:08
Na ludziach się nie znasz. Najlepszy profesjonalista z jakim można mieć przyjemność współpracy. Widać ,że życia nie znasz, albo przyzwyczajona do głaskania po główce, ewentualnie klepania po dupeczce.
1
maniek 2016-10-11 16:29
Ja to chętnie bym się załapał na asystenta księgowości. Sam jestem tuż po studiach więc byłaby to dobra opcja, żeby znaleźć zatrudnienie. Dobrze, że są otwarci na młodych ludzi, bo nie każda firma jest w stanie to zapewnić.
eliza 2016-10-25 19:13
No chyba właśnie ktoś cię głaszcze i chol.ra wie co jeszcze robi skoro tak piszesz HAHA Przyjemność współpracy z nim?!, a to dobre, profesjonalista?! jeszcze lepszy żart! Współczuję. A czy ktoś jeszcze kupuje te mieszkania w kamienicach z warszawską aferą reprywatyzacyjną w tle? Trzeba mieć małą świadomość by podejmować teraz ryzyko kupna takich mieszkań, min na Noakowskiego.
8
Magda 2016-11-03 13:33
Hej, czy udało Ci się zakończyć współpracę z tą firmą i kupić wreszcie nieruchomość?
miki 2016-11-29 13:52
nF już poza firmą, ale jeśli miałaś nie miłe wspomnienia ze współpracy z nim, polecam kontakt z osobą, która obecnie kieruje działem sprzedaży w Fenix (Pan mw) nie wiadomo czy płakać czy śmiać się .... ewidentny brak mózgu!
1
dino 2016-12-08 15:58
Co się stało z NF? Dlaczego go zwolnili? To ja już nie wiem czy iść tam teraz do pracy.
Master Yoda 2016-12-21 09:46
@dino - Co się stało z NF? Dlaczego go zwolnili?

MY - Co zgubiło nąbercika?

Chciwość, własna głupota i wazeliniarstwo zgubiły go.

Niech Moc będzie z Wami.
4
nąbercik 2017-01-03 14:14
Kochani,

Podziwiam twórcze umysły osób piszących i fakt, jak wiele można napisać (nie wypowiadam się czy zgodnego, czy też mijającego z prawdą ; ) )
Chciałbym jednak odnieść się do w/w twórczości pod tytułem:
- chciwość
- wazeliniarstwo
- własna głupota

wszak sądzę, że chciwością może być fakt pracy mimo nie chęci do jej wykonywania i ciągłych narzekań, co niestety owocuje brakiem wyników (czego co wiem nąbercikowi zarzucić nie wolno ; )), z tego co sie orientuję świadczą o tym osiągnięte wyniki sprzedażowe ; ) )

sądzę również, że któż z nas nie uprawia wazeliniarstwa, czy opisani powyżej aby móc utrzymać się na swoich stanowiskach, uprawiają, czy też nie uprawiają wazeliniarstwa. Trudno jest raczej zarzucić tę czynność osobie świadomie podejmującej decyzje o odejściu, raczej zastanawiające są czynności pozostających ; )

co do własnej głupoty można postawić pytanie, a któż z nas jest postacią nieomylną? Warto również zastanowić się czy głupota jest: wstąpienie, przebywanie, czy też rezygnacja z tak wspaniałego środowiska grupy ; )

Z najlepszymi życzeniami na 2017 rok
nąbercik
1
The end 2017-01-14 17:54
To już chyba ich koniec po tych przekrętach, o których jest w gazetach.... Ktoś tam jeszcze chce pracować?
malwa 2017-01-22 15:33
Nąbercik skoro z Ciebie taki dobry sprzedawca to rób to co dobrze potrafisz czyli sprzedawaj i nie pchaj się więcej do czegoś czego nie potrafisz - zarządzać sprzedażą. Próbowałeś kilka razy i zawsze kończyło się jak się kończyło - mizerota! Powodzenia!
Życzliwa koleżanka.
11
miazga 2017-03-06 21:35
e tam cienki jest jak te jego prowincjonalne opowiadania, że też ludzie łapią się na takie tandetne opowieści dziwnej treści
4
były współpracownik 2017-03-22 11:59
Pozwolę się nie zgodzić. Działaliśmy razen z Panem NF tylko w fenixie, ale uważam, że doskonale sprawdził się jako dyrektor, o czym świadczyć może stabilność zespołu za jego kadencji i świetne wyniki sprzedaży, które poleciały na łeb na szyję po jego odejściu.
2
nFsERVICES NnF 2017-03-22 12:26
@malwa - Podzielam Twoją opinię :)))
Przeczytał ten chłoptaś kilka razy jakiś poradnik dla akwizytorów i chętnie dzieli się tą "wiedzą". Może tylko liczył na zrozumienie współpracowników? Niestety nF, musisz popracować nad swoją naiwnością, jeśli dalej liczysz na pomoc w zarobieniu swojego pierwszego miliona.
nFsERVICES NnF 2017-03-22 12:33
Hej @nąbercik,
Większych bzdur już nie mogłeś napisać w odpowiedzi na - „Chciwość, własna głupota i wazeliniarstwo zgubiły go”. Musisz to wiedzieć! Nieco się przereklamowałeś na swoim profilu w Linkedin, jako były „dyrektor marketingu i sprzedaży” w FG, wymieniając „swoje” umiejętności: handel, negocjacje, dyplomacja, komunikacja, komunikacja kryzysowa, zarządzanie, przemowy motywacyjne, rozwój firmy, coaching. Nie za dużo tam tego? W dzisiejszej promocji moja dobra rada dla Ciebie, gratis, nic nie musisz płacić – z wymienionych zostaw handel, resztę wyrzuć i ciesz się życiem na wiosce. I aż tak bardzo się nie zachwycaj - „Podziwiam twórcze umysły osób piszących i fakt, jak wiele można napisać…”. Zaledwie tym jednym zdaniem potwierdzasz, jak mało książek przeczytałeś. Powodzenia! Piotrze :)
chętny do pracy 2017-03-25 23:24
dużo wszystkiego lecz mało konkretów. Opinie słyszę negatywne, a wiem, że szukają pracowników.
Jak tam jest naprawdę?
Podobno nikt nie wytrzymuje relacji z prezesem?
czy warto tam pracować? ile można zarobić jako sprzedawca?
dzieki za info Radek
Weronika 2017-03-31 15:14
@chętny do pracy, jakie stanowisko Cię interesuje? Sprzedawca?
chętny do pracy 2017-04-01 00:38
chciałbym sprzedawać te mieszkania, nie warto?
mona 2017-04-14 19:01
to brzmi jak pozytywna samokreacja samego NF, który dalej się tu udziela :-)
1
Tak 2017-04-15 21:16
Warto.
byku 2017-04-17 19:16
byku ; )))
miłego
miki 2017-04-19 15:20
nie warto!
miki 2017-04-19 15:22
nie warto. szkoda czasu i nerwów
miki 2017-04-19 15:28
dajcie już spokój NF! nikt nie jest aniołem, a jednak w tak chorym środowisku pracy jakim jest Fenix umiał stworzyć zespół, który ze sobą pracuję a nie walczy o uznanie prezesika.

jest nowy dyrektor sprzedaży i niech on zacznie swoją karierę na "goworku" :)

ps. czy ktoś się orientuję czy człowiek-bez-mózgu wciąż ma zaszczyt pracować w fenixie jako kierwonik sprzedazy ( nie jaki mw)?
1
FG 2017-04-27 20:14
oczywiście, że mw jest. wazelina jest w cenie ;)
1
Zostaw swoją opinię o Fenix Group - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fenix Group