brak logo

Fenix Group

Warszawa

Opinie o Fenix Group

Master Yoda 2016-12-21 09:46
@dino - Co się stało z NF? Dlaczego go zwolnili?

MY - Co zgubiło nąbercika?

Chciwość, własna głupota i wazeliniarstwo zgubiły go.

Niech Moc będzie z Wami.
6
nąbercik 2017-01-03 14:14
Kochani,

Podziwiam twórcze umysły osób piszących i fakt, jak wiele można napisać (nie wypowiadam się czy zgodnego, czy też mijającego z prawdą ; ) )
Chciałbym jednak odnieść się do w/w twórczości pod tytułem:
- chciwość
- wazeliniarstwo
- własna głupota

wszak sądzę, że chciwością może być fakt pracy mimo nie chęci do jej wykonywania i ciągłych narzekań, co niestety owocuje brakiem wyników (czego co wiem nąbercikowi zarzucić nie wolno ; )), z tego co sie orientuję świadczą o tym osiągnięte wyniki sprzedażowe ; ) )

sądzę również, że któż z nas nie uprawia wazeliniarstwa, czy opisani powyżej aby móc utrzymać się na swoich stanowiskach, uprawiają, czy też nie uprawiają wazeliniarstwa. Trudno jest raczej zarzucić tę czynność osobie świadomie podejmującej decyzje o odejściu, raczej zastanawiające są czynności pozostających ; )

co do własnej głupoty można postawić pytanie, a któż z nas jest postacią nieomylną? Warto również zastanowić się czy głupota jest: wstąpienie, przebywanie, czy też rezygnacja z tak wspaniałego środowiska grupy ; )

Z najlepszymi życzeniami na 2017 rok
nąbercik
2
The end 2017-01-14 17:54
To już chyba ich koniec po tych przekrętach, o których jest w gazetach.... Ktoś tam jeszcze chce pracować?
malwa 2017-01-22 15:33
Nąbercik skoro z Ciebie taki dobry sprzedawca to rób to co dobrze potrafisz czyli sprzedawaj i nie pchaj się więcej do czegoś czego nie potrafisz - zarządzać sprzedażą. Próbowałeś kilka razy i zawsze kończyło się jak się kończyło - mizerota! Powodzenia!
Życzliwa koleżanka.
13
miazga 2017-03-06 21:35
e tam cienki jest jak te jego prowincjonalne opowiadania, że też ludzie łapią się na takie tandetne opowieści dziwnej treści
4
były współpracownik 2017-03-22 11:59
Pozwolę się nie zgodzić. Działaliśmy razen z Panem NF tylko w fenixie, ale uważam, że doskonale sprawdził się jako dyrektor, o czym świadczyć może stabilność zespołu za jego kadencji i świetne wyniki sprzedaży, które poleciały na łeb na szyję po jego odejściu.
2
nFsERVICES NnF 2017-03-22 12:26
@malwa - Podzielam Twoją opinię :)))
Przeczytał ten chłoptaś kilka razy jakiś poradnik dla akwizytorów i chętnie dzieli się tą "wiedzą". Może tylko liczył na zrozumienie współpracowników? Niestety nF, musisz popracować nad swoją naiwnością, jeśli dalej liczysz na pomoc w zarobieniu swojego pierwszego miliona.
1
nFsERVICES NnF 2017-03-22 12:33
Hej @nąbercik,
Większych bzdur już nie mogłeś napisać w odpowiedzi na - „Chciwość, własna głupota i wazeliniarstwo zgubiły go”. Musisz to wiedzieć! Nieco się przereklamowałeś na swoim profilu w Linkedin, jako były „dyrektor marketingu i sprzedaży” w FG, wymieniając „swoje” umiejętności: handel, negocjacje, dyplomacja, komunikacja, komunikacja kryzysowa, zarządzanie, przemowy motywacyjne, rozwój firmy, coaching. Nie za dużo tam tego? W dzisiejszej promocji moja dobra rada dla Ciebie, gratis, nic nie musisz płacić – z wymienionych zostaw handel, resztę wyrzuć i ciesz się życiem na wiosce. I aż tak bardzo się nie zachwycaj - „Podziwiam twórcze umysły osób piszących i fakt, jak wiele można napisać…”. Zaledwie tym jednym zdaniem potwierdzasz, jak mało książek przeczytałeś. Powodzenia! Piotrze :)
1
chętny do pracy 2017-03-25 23:24
dużo wszystkiego lecz mało konkretów. Opinie słyszę negatywne, a wiem, że szukają pracowników.
Jak tam jest naprawdę?
Podobno nikt nie wytrzymuje relacji z prezesem?
czy warto tam pracować? ile można zarobić jako sprzedawca?
dzieki za info Radek
Weronika 2017-03-31 15:14
@chętny do pracy, jakie stanowisko Cię interesuje? Sprzedawca?
chętny do pracy 2017-04-01 00:38
chciałbym sprzedawać te mieszkania, nie warto?
mona 2017-04-14 19:01
to brzmi jak pozytywna samokreacja samego NF, który dalej się tu udziela :-)
2
Tak 2017-04-15 21:16
Warto.
byku 2017-04-17 19:16
byku ; )))
miłego
miki 2017-04-19 15:20
nie warto!
miki 2017-04-19 15:22
nie warto. szkoda czasu i nerwów
FG 2017-04-27 20:14
oczywiście, że mw jest. wazelina jest w cenie ;)
3
Pracownik 2017-06-04 08:42
"Ci, którzy wyłącznie dzięki szczęściu zostają z prywatnych ludzi książętami, zostają nimi z małym trudem, lecz z dużym utrzymują się; oni na skrzydłach lecą do celu, więc też w drodze nie napotykają żadnych przeszkód, wszystkie one występują dopiero później, gdy się już usadowili na tronie."
Szczescie 2017-06-04 12:41
Jeśli szmalcownictwo jest szczęściem, to faktycznie na tronie może być ciężko się utrzymać.
Heniek 2017-06-04 17:46
A jest ? Samo szczęście bywa ulotne.
Były pracownik. 2017-06-09 12:13
Posiadam bardzo pozytywną opinię nt. firmy Fenix Group. Sam właściciel jest osobą rozsądną z bardzo pozytywnym mindsetem.

Duże zaufanie do pracowników ale równie duże oczekiwania :)
2
Wpisy 2017-06-10 09:59
A to ona jeszcze pracuje ? Buahaha
miki 2017-06-12 15:50
ahahahahahahahaha UBAW PO PACHY!

ZAUFANIA BRAK DO PRACOWNIKA - pracownik wg rM to wróg, którego trzeba mieć na oko non stop, OCZEKIWANIA OGROMNE i często " z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot;
miki 2017-06-12 15:55
no właśnie! gdzie podziały sie moje wypisy HAHAHAHAHAHA
rM oddawaj!! hahahahahahaha
1
goodLook 2017-06-12 16:32
a ja z innej beczki....wygląd handlowców....sprzedają niby produkt premium a wyglądają ja bezdomni...
Panowie wiem, że wygląd żula jest w modzie no ale proszę Was!!! koszula i przechodzone garnitury nie robią z Was eleganckich handlarzy produktów premium!
ostatnio miałam tą nie przyjemność spotkać się z Panem i obrzydzała mnie jego zaniedbana broda - jeśli ją chcesz to o nią zadbaj i tłuste włosy ( lekko przydługie) - i ubranie jakby nie ściągane od miesiąca. Skoro tam pracujecie to chyba Wam płacą?
Zadbajcie o siebie! i wtedy pokazujcie te apartamenty .....
1
Były pracownik. 2017-06-12 16:49
Niezupełnie tak jest. Duże oczekiwania nie są niczym złym pod warunkiem, że inwestuje się w komunikację oraz dobrych pracowników
Firmie niestety brakuje lidera.
2
miki 2017-06-12 19:08
no i tu jest pies pogrzebany - w tej firmie nie ma lidera! nie ma komunikacji !!! za to są fochy prezia - i nie mów mi, że osoba, która jest niekompetentna ma prawo wymagać - rM wymaga tylko jednego - POSŁUSZEŃSTWA ABSOLUTNEGO, bo ma być jak on chce i tyle, choć o wielu rzeczach nie ma pojęcia, przez co traci dobrych pracowników, ludzi z odpowiednim wykształceniem .... a zatrudnia takich jak MW na kierowniczym stanowisku. hahahahaha żart.
3
Były pracownik. 2017-06-13 07:12
To powinieneś przedstawić mu sytuację. rM jest tak i tak, można zrobić zrobić to i to.

A jak nie nie to was " Z E Ż R Ę" :)

Konkurencja czeka z otwartymi ramionami na pracowników Fenixa a ja swoją będę znał.

Co wybierasz ?
1
miki 2017-06-13 10:21
Mówione było.
Jak wspomniałem wcześniej i przekonałem się na własnej skórze - " rM wymaga tylko jednego - POSŁUSZEŃSTWA ABSOLUTNEGO, bo ma być jak on chce i tyle, choć o wielu rzeczach nie ma pojęcia, przez co traci dobrych pracowników, ludzi z odpowiednim wykształceniem .... a zatrudnia takich jak MW na kierowniczym stanowisku. hahahahaha żart. "

potwierdzam, że życie po pracy w Fenix nabiera nowych, fajnych barw !!!! :)
polecam, ludzie, szanujcie się!
szkoda czasu, na życie w takiej chorej atmosferze jaka tam panuje.
3
Heniek 2017-06-13 11:02
Taki z niego Rumcajs ?
miki 2017-06-13 12:48
przecież wiesz :)
Były pracownik. 2017-06-13 15:21
Nie przesadzaj z tym kolonializmem :)
2
Avatar 2017-06-13 18:37
Firma Fenix stawia na wysoki poziom intelektualny pracowników. Pewnie Pani zamiast do biura sprzedaży weszła do Carrefoura. .
goodLook 2017-06-14 13:15
wiem gdzie byłam, wiem co widziałam.
pracownicy nie grzeszą ani urodą ani intelektem ... o czym świadczy chociażby powyższa wypowiedź A.
Zdanie " Pewnie Pani zamiast do biura sprzedaży weszła do Carrefoura. . " potwierdza wszystkie wcześniejsze opinie, że firma nie liczy się z klientem, co w handlu jest strategią tylko głupców.
Po spotkaniu, o którym wspomniałam we wcześniejszej wypowiedzi mieszkanie kupuję gdzie indziej.

Chcecie sprzedać produkty premium - reprezentujcie poziom Premium.

Rada dla A - zanim napiszesz cokolwiek na forum, skontaktuj się z osobą która wie cokolwiek na temat wizerunku firmy i jego kreacji zapoznaj się z PR.

1
Widz 2017-06-14 13:34
Niestety nie ma takich osób !!!!!
Były pracownik. 2017-06-14 19:48
Wielkie mi tam Aj waj !
sherlock holmes 2017-06-15 11:11
Dlaczego odnoszę wrażenie, że "Good look" jesteś osobą zatrudnioną w Fenix i napisujesz bzdurne informacje na temat jednego z niezaprzeczalnie NAJLEPSZYCH handlowców w Warszawie próbując zbudować fikcyjny obraz rzeczywistości ?

Być może jesteś nieodpowiednią osobą na danym stanowisku ?
3
Usuwane Posty 2017-06-20 10:11
uuu
ale postów zostało usuniętych
Nie sprzyjały Fenix-owi i ich obecnej kadrze???
6
Usuwane komentarze 2017-06-24 20:40
Były bardzo sprzyjające. Sami by na to pewnie nie wpadli.
2
jhjdhwjdn 2017-06-25 21:15
Jestem zaniepokojony tym co dzieje się w feniksie. Totalny haos. Nie płacą nam za szkolenie nowych osób.
Niech ich sami szkolą.
2
Gość 2017-06-26 22:03
A jak tam jest z kadrą inżynierską?
Miki 2017-06-29 18:29
Tam nie ma kadry inżynierskiej ????????????????
Nick 2017-06-29 18:40
Sformułowanie zbyt górnolotne :)
Tt 2017-07-03 17:33
Firma nie dba o swoich pracowników.
11
Agent targowek 2017-07-03 23:30
Mam pytanie bo slyszalem na mieście że feniks ucieka z mieszkaniami i podpisują ze wszystkimi umowy. Z kim tam gadać????????
adas 2017-07-04 13:15
pewnie zwijaja sie
1
adas 2017-07-04 13:17
glosno w mediach o GW to pewnie zwijaja sie
1
Ciekawy 2017-07-05 00:04
Cześć, nie jestem byłym pracownikiem tego dewelopera. Reprezentuję inwestorów, którzy chcieliby kupić własnie takie mieszkania. Co prawda trochę się zwiodłem ponieważ miałem dzisiaj dostać informacje mailem i nie dostałem pomimo obietnicy. Może dostanę jutro. Nie wielki problem. Chciałem się od Państwa dowiedzieć co sądzicie o ich inwestycjach i czy warto z nimi współpracować? Czy realizują swoje zobowiązania? Czy nie zależy im na reklamie i normalnej promocji jak u innych deweloperów jak mówili na spotkaniu? Ponieważ i tak się wszystko sprzeda. Interesuje nas głównie Praga. Czy wykończenia budynków są rzeczywiście w tak wysokim standardzie jak mówią?
Dziękuję za odpowiedz i pozdrawiam.
Piotr
Gość 2017-07-05 07:32
Witaj. Firma niestety nie dotrzymuje słowa.
Lekceważą wszystkich.

7
Nick 2017-07-11 08:43
"Kto pragnie oszukać, zawsze spotka takiego, który oszukać w żaden sposób nie pozwoli."
Zostaw swoją opinię o Fenix Group - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fenix Group