brak logo

Fenix Group

Warszawa

Opinie o Fenix Group

Magda 2016-06-01 11:47
Witam, a czy ktoś kupował mieszkanie od tego dewelopera? Jak przebiega współpraca z klientem?
znaffca 2016-06-06 16:35
Fenix nie jest deweloperem. Kupują kamienice i rewitalizują.
eliza 2016-09-23 15:34
Czy "dyrektorem" sprzedaży jest jeszcze niejaki nF? Praca z nim - nigdy w życiu!!!!!
Współczuję obecnym współpracownikom.
9
znaffca 2016-10-10 17:08
Na ludziach się nie znasz. Najlepszy profesjonalista z jakim można mieć przyjemność współpracy. Widać ,że życia nie znasz, albo przyzwyczajona do głaskania po główce, ewentualnie klepania po dupeczce.
1
maniek 2016-10-11 16:29
Ja to chętnie bym się załapał na asystenta księgowości. Sam jestem tuż po studiach więc byłaby to dobra opcja, żeby znaleźć zatrudnienie. Dobrze, że są otwarci na młodych ludzi, bo nie każda firma jest w stanie to zapewnić.
eliza 2016-10-25 19:13
No chyba właśnie ktoś cię głaszcze i chol.ra wie co jeszcze robi skoro tak piszesz HAHA Przyjemność współpracy z nim?!, a to dobre, profesjonalista?! jeszcze lepszy żart! Współczuję. A czy ktoś jeszcze kupuje te mieszkania w kamienicach z warszawską aferą reprywatyzacyjną w tle? Trzeba mieć małą świadomość by podejmować teraz ryzyko kupna takich mieszkań, min na Noakowskiego.
8
Magda 2016-11-03 13:33
Hej, czy udało Ci się zakończyć współpracę z tą firmą i kupić wreszcie nieruchomość?
miki 2016-11-29 13:52
nF już poza firmą, ale jeśli miałaś nie miłe wspomnienia ze współpracy z nim, polecam kontakt z osobą, która obecnie kieruje działem sprzedaży w Fenix (Pan mw) nie wiadomo czy płakać czy śmiać się .... ewidentny brak mózgu!
1
dino 2016-12-08 15:58
Co się stało z NF? Dlaczego go zwolnili? To ja już nie wiem czy iść tam teraz do pracy.
Master Yoda 2016-12-21 09:46
@dino - Co się stało z NF? Dlaczego go zwolnili?

MY - Co zgubiło nąbercika?

Chciwość, własna głupota i wazeliniarstwo zgubiły go.

Niech Moc będzie z Wami.
5
nąbercik 2017-01-03 14:14
Kochani,

Podziwiam twórcze umysły osób piszących i fakt, jak wiele można napisać (nie wypowiadam się czy zgodnego, czy też mijającego z prawdą ; ) )
Chciałbym jednak odnieść się do w/w twórczości pod tytułem:
- chciwość
- wazeliniarstwo
- własna głupota

wszak sądzę, że chciwością może być fakt pracy mimo nie chęci do jej wykonywania i ciągłych narzekań, co niestety owocuje brakiem wyników (czego co wiem nąbercikowi zarzucić nie wolno ; )), z tego co sie orientuję świadczą o tym osiągnięte wyniki sprzedażowe ; ) )

sądzę również, że któż z nas nie uprawia wazeliniarstwa, czy opisani powyżej aby móc utrzymać się na swoich stanowiskach, uprawiają, czy też nie uprawiają wazeliniarstwa. Trudno jest raczej zarzucić tę czynność osobie świadomie podejmującej decyzje o odejściu, raczej zastanawiające są czynności pozostających ; )

co do własnej głupoty można postawić pytanie, a któż z nas jest postacią nieomylną? Warto również zastanowić się czy głupota jest: wstąpienie, przebywanie, czy też rezygnacja z tak wspaniałego środowiska grupy ; )

Z najlepszymi życzeniami na 2017 rok
nąbercik
1
The end 2017-01-14 17:54
To już chyba ich koniec po tych przekrętach, o których jest w gazetach.... Ktoś tam jeszcze chce pracować?
malwa 2017-01-22 15:33
Nąbercik skoro z Ciebie taki dobry sprzedawca to rób to co dobrze potrafisz czyli sprzedawaj i nie pchaj się więcej do czegoś czego nie potrafisz - zarządzać sprzedażą. Próbowałeś kilka razy i zawsze kończyło się jak się kończyło - mizerota! Powodzenia!
Życzliwa koleżanka.
13
miazga 2017-03-06 21:35
e tam cienki jest jak te jego prowincjonalne opowiadania, że też ludzie łapią się na takie tandetne opowieści dziwnej treści
4
były współpracownik 2017-03-22 11:59
Pozwolę się nie zgodzić. Działaliśmy razen z Panem NF tylko w fenixie, ale uważam, że doskonale sprawdził się jako dyrektor, o czym świadczyć może stabilność zespołu za jego kadencji i świetne wyniki sprzedaży, które poleciały na łeb na szyję po jego odejściu.
2
nFsERVICES NnF 2017-03-22 12:26
@malwa - Podzielam Twoją opinię :)))
Przeczytał ten chłoptaś kilka razy jakiś poradnik dla akwizytorów i chętnie dzieli się tą "wiedzą". Może tylko liczył na zrozumienie współpracowników? Niestety nF, musisz popracować nad swoją naiwnością, jeśli dalej liczysz na pomoc w zarobieniu swojego pierwszego miliona.
1
nFsERVICES NnF 2017-03-22 12:33
Hej @nąbercik,
Większych bzdur już nie mogłeś napisać w odpowiedzi na - „Chciwość, własna głupota i wazeliniarstwo zgubiły go”. Musisz to wiedzieć! Nieco się przereklamowałeś na swoim profilu w Linkedin, jako były „dyrektor marketingu i sprzedaży” w FG, wymieniając „swoje” umiejętności: handel, negocjacje, dyplomacja, komunikacja, komunikacja kryzysowa, zarządzanie, przemowy motywacyjne, rozwój firmy, coaching. Nie za dużo tam tego? W dzisiejszej promocji moja dobra rada dla Ciebie, gratis, nic nie musisz płacić – z wymienionych zostaw handel, resztę wyrzuć i ciesz się życiem na wiosce. I aż tak bardzo się nie zachwycaj - „Podziwiam twórcze umysły osób piszących i fakt, jak wiele można napisać…”. Zaledwie tym jednym zdaniem potwierdzasz, jak mało książek przeczytałeś. Powodzenia! Piotrze :)
1
chętny do pracy 2017-03-25 23:24
dużo wszystkiego lecz mało konkretów. Opinie słyszę negatywne, a wiem, że szukają pracowników.
Jak tam jest naprawdę?
Podobno nikt nie wytrzymuje relacji z prezesem?
czy warto tam pracować? ile można zarobić jako sprzedawca?
dzieki za info Radek
Weronika 2017-03-31 15:14
@chętny do pracy, jakie stanowisko Cię interesuje? Sprzedawca?
chętny do pracy 2017-04-01 00:38
chciałbym sprzedawać te mieszkania, nie warto?
mona 2017-04-14 19:01
to brzmi jak pozytywna samokreacja samego NF, który dalej się tu udziela :-)
2
Tak 2017-04-15 21:16
Warto.
byku 2017-04-17 19:16
byku ; )))
miłego
miki 2017-04-19 15:20
nie warto!
miki 2017-04-19 15:22
nie warto. szkoda czasu i nerwów
FG 2017-04-27 20:14
oczywiście, że mw jest. wazelina jest w cenie ;)
3
Pracownik 2017-06-04 08:42
"Ci, którzy wyłącznie dzięki szczęściu zostają z prywatnych ludzi książętami, zostają nimi z małym trudem, lecz z dużym utrzymują się; oni na skrzydłach lecą do celu, więc też w drodze nie napotykają żadnych przeszkód, wszystkie one występują dopiero później, gdy się już usadowili na tronie."
Szczescie 2017-06-04 12:41
Jeśli szmalcownictwo jest szczęściem, to faktycznie na tronie może być ciężko się utrzymać.
Heniek 2017-06-04 17:46
A jest ? Samo szczęście bywa ulotne.
Były pracownik. 2017-06-09 12:13
Posiadam bardzo pozytywną opinię nt. firmy Fenix Group. Sam właściciel jest osobą rozsądną z bardzo pozytywnym mindsetem.

Duże zaufanie do pracowników ale równie duże oczekiwania :)
2
Wpisy 2017-06-10 09:59
A to ona jeszcze pracuje ? Buahaha
miki 2017-06-12 15:50
ahahahahahahahaha UBAW PO PACHY!

ZAUFANIA BRAK DO PRACOWNIKA - pracownik wg rM to wróg, którego trzeba mieć na oko non stop, OCZEKIWANIA OGROMNE i często " z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot;
miki 2017-06-12 15:55
no właśnie! gdzie podziały sie moje wypisy HAHAHAHAHAHA
rM oddawaj!! hahahahahahaha
1
goodLook 2017-06-12 16:32
a ja z innej beczki....wygląd handlowców....sprzedają niby produkt premium a wyglądają ja bezdomni...
Panowie wiem, że wygląd żula jest w modzie no ale proszę Was!!! koszula i przechodzone garnitury nie robią z Was eleganckich handlarzy produktów premium!
ostatnio miałam tą nie przyjemność spotkać się z Panem i obrzydzała mnie jego zaniedbana broda - jeśli ją chcesz to o nią zadbaj i tłuste włosy ( lekko przydługie) - i ubranie jakby nie ściągane od miesiąca. Skoro tam pracujecie to chyba Wam płacą?
Zadbajcie o siebie! i wtedy pokazujcie te apartamenty .....
1
Były pracownik. 2017-06-12 16:49
Niezupełnie tak jest. Duże oczekiwania nie są niczym złym pod warunkiem, że inwestuje się w komunikację oraz dobrych pracowników
Firmie niestety brakuje lidera.
2
miki 2017-06-12 19:08
no i tu jest pies pogrzebany - w tej firmie nie ma lidera! nie ma komunikacji !!! za to są fochy prezia - i nie mów mi, że osoba, która jest niekompetentna ma prawo wymagać - rM wymaga tylko jednego - POSŁUSZEŃSTWA ABSOLUTNEGO, bo ma być jak on chce i tyle, choć o wielu rzeczach nie ma pojęcia, przez co traci dobrych pracowników, ludzi z odpowiednim wykształceniem .... a zatrudnia takich jak MW na kierowniczym stanowisku. hahahahaha żart.
3
Były pracownik. 2017-06-13 07:12
To powinieneś przedstawić mu sytuację. rM jest tak i tak, można zrobić zrobić to i to.

A jak nie nie to was " Z E Ż R Ę" :)

Konkurencja czeka z otwartymi ramionami na pracowników Fenixa a ja swoją będę znał.

Co wybierasz ?
1
miki 2017-06-13 10:21
Mówione było.
Jak wspomniałem wcześniej i przekonałem się na własnej skórze - " rM wymaga tylko jednego - POSŁUSZEŃSTWA ABSOLUTNEGO, bo ma być jak on chce i tyle, choć o wielu rzeczach nie ma pojęcia, przez co traci dobrych pracowników, ludzi z odpowiednim wykształceniem .... a zatrudnia takich jak MW na kierowniczym stanowisku. hahahahaha żart. "

potwierdzam, że życie po pracy w Fenix nabiera nowych, fajnych barw !!!! :)
polecam, ludzie, szanujcie się!
szkoda czasu, na życie w takiej chorej atmosferze jaka tam panuje.
2
Heniek 2017-06-13 11:02
Taki z niego Rumcajs ?
miki 2017-06-13 12:48
przecież wiesz :)
Były pracownik. 2017-06-13 15:21
Nie przesadzaj z tym kolonializmem :)
2
Avatar 2017-06-13 18:37
Firma Fenix stawia na wysoki poziom intelektualny pracowników. Pewnie Pani zamiast do biura sprzedaży weszła do Carrefoura. .
goodLook 2017-06-14 13:15
wiem gdzie byłam, wiem co widziałam.
pracownicy nie grzeszą ani urodą ani intelektem ... o czym świadczy chociażby powyższa wypowiedź A.
Zdanie " Pewnie Pani zamiast do biura sprzedaży weszła do Carrefoura. . " potwierdza wszystkie wcześniejsze opinie, że firma nie liczy się z klientem, co w handlu jest strategią tylko głupców.
Po spotkaniu, o którym wspomniałam we wcześniejszej wypowiedzi mieszkanie kupuję gdzie indziej.

Chcecie sprzedać produkty premium - reprezentujcie poziom Premium.

Rada dla A - zanim napiszesz cokolwiek na forum, skontaktuj się z osobą która wie cokolwiek na temat wizerunku firmy i jego kreacji zapoznaj się z PR.

1
Widz 2017-06-14 13:34
Niestety nie ma takich osób !!!!!
Były pracownik. 2017-06-14 19:48
Wielkie mi tam Aj waj !
sherlock holmes 2017-06-15 11:11
Dlaczego odnoszę wrażenie, że "Good look" jesteś osobą zatrudnioną w Fenix i napisujesz bzdurne informacje na temat jednego z niezaprzeczalnie NAJLEPSZYCH handlowców w Warszawie próbując zbudować fikcyjny obraz rzeczywistości ?

Być może jesteś nieodpowiednią osobą na danym stanowisku ?
3
Usuwane Posty 2017-06-20 10:11
uuu
ale postów zostało usuniętych
Nie sprzyjały Fenix-owi i ich obecnej kadrze???
4
Usuwane komentarze 2017-06-24 20:40
Były bardzo sprzyjające. Sami by na to pewnie nie wpadli.
2
jhjdhwjdn 2017-06-25 21:15
Jestem zaniepokojony tym co dzieje się w feniksie. Totalny haos. Nie płacą nam za szkolenie nowych osób.
Niech ich sami szkolą.
2
Gość 2017-06-26 22:03
A jak tam jest z kadrą inżynierską?
Zostaw swoją opinię o Fenix Group - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fenix Group