brak logo

EKO INŻYNIERIA

Ostrów Wielkopolski

Opinie o EKO INŻYNIERIA

pracownik 2010-05-31 12:55:01
Firma rodzinna, sitwa jakich mało. Pracownika traktują jak śmiecia. Oferta pracy na operatora koparki ale nie zaznaczają, że chodzi o łopatę a nie koparkę. Robota w niezabezpieczonych wykopach.
... 2010-08-07 15:50:14
To Fakt wręcz nawet gorzej!!! To samo jest z kierowcami więcej czasu spędzają przy sipie a niżeli w aucie a na temat prezesa szkoda gadać wulgarny, prymitywny, i tylko czeka na okazje żeby komuś premie przyciąć
mieszkaniec powiatu ostrowskiego 2010-08-30 19:24:05
niestety to prawda obserwując firme tą na jednej z robót jeden kierownik lub majster traktował tam ludzi gorzej niż zwierzęta a onsam wyglądał jak nieudacznik wyzywał ich od lompów kazał wchodzić do dołu bez zabezpieczenia mówił na nich takie słowa że najchętniej bym szedł mu przywalić. Stary siwy i twarz przepita widocznie za młodego pił i grał w karty a teraz doszedł do pieniędzy to żądzi.
joł 2010-08-30 19:27:45
to jest firma przekrętów i tyle a prezesik to wogóle lepiej się nie wypowiadać na ten temat jest jeszcze stary kierownik który powinień siedzieć w domu bo co do traktowania ludzi to musi się dużo nauczyć ale tak go wychowano.
anonim 2010-08-31 21:11:42
potwierdzam..choc tam nie robie ale słysze od znajomych..
kierowca hwdp 2010-08-31 21:19:52
pracuje się tam 10 do 13 godzin a liczą i odprowadzają składki za 8 godzin czyli praca niby na umowie jest do 15 a reszta godzin idzie w las odradzam tam pracy kierownicy i prezes to (usunięte przez administratora)
operator koparki 2010-08-31 21:24:35
ja też słyszałem dużo na temat tej firmy obiecanki cacanki a za prace płacą grosze robiłem tam kiedyś jako operator z ludzi robią robali i płacą im grosze chociaż na umowie jest więcej to prezes obcina i zabiera całość nadgodzin to jest tak zwany (usunięte przez administratora) z biura to (usunięte przez administratora) ble ble nie przyjmujcie się tam bo was (usunięte przez administratora)
200 2010-09-04 16:57:54
ta firma bardzo żle traktuje pracowników wiem to od kolegi bo tam pracuje za zdany kurs musiał podpisać umowe na 3 lata na 8 godzin pracy dziennie a robi 11 godzin reszta w zapomnienie idzie
agnieszka 2010-09-10 12:35:54
Witam zainteresowanych.
Firma rodzinna???? hm... może tu o (usunięte przez administratora) chodzi ??? Najwięcej ich u nas pracuje i fajne są z nich chłopaki !!!! ;-))))))) Tym, którzy w tak ,,przemiły" sposób nas opisali życzymy powodzenia w dalszej karierze zawodowej najlepiej na wiecznie zielonych łąkach, za co najmniej 10 tys. / mies. ;-) Firmy budowlane działają w określonej specyfice robót i zastanawiam się co taki kierowca chciałby robić podczas normalnego czasu pracy, kiedy to jego pojazd jest np. ładowywany na budowie... ??? Propozycje kierowców przyjmowane będą w sekretariacie firmy. Z góry informujemy, że picie, spanie, opalanie i haftowanie serwetek nie jest możliwe ;-) Pozdrawiam wszystkich pracowników EKO, którzy otrzymują swoje pensje zawsze na czas, mają opłacane ZUS-y, maja udzielane pożyczki z ZFŚS, otrzymują ubranie robocze, wodę, dodatki za posiłki regeneracyjne, ręczniki, mydła, pasty BHP, talony i ryby świąteczne, itd... Pozdrawiam także dzieci naszych pracowników, o których Prezes zawsze pamięta w Dniu Dziecka i z którymi miło spędziłam czas na wycieczkach i festynie rodzinnym. Cieszę się, że oprócz zwolnionych, wypowiadajacych sie na tej stronie pracowników jest jeszcze w tej firmie wielu ludzi, którzy swoim doświadczeniem dzielą się z młodszymi kolegami, a ich pracowitość zasługuje na wyrazy uznania. Szczególnie chylę czoło w stronę naszego Kochanego Pana Józefa ! A co do ucinania premii, to hm... za bezmyślne zrywanie kabli widniejących na mapach, głowy bez kasków ochronnych, dewastowanie sprzętu firmy, notoryczne kradzieże paliwa i materiałów budowlanych, picie alkoholu w pracy i robienie innych ciekawych rzeczy... może należy przyznawać nagrody w formie niezobowiązujących, darmowych szkoleń za 2-3 tys. od osoby ????
budowlaniec 2010-09-10 21:04:44
firmy budowlane w wiekszości jeśli nie wszystkie to prywatne branże. w jednej z nich pracuje ja , jako walcowy, a zaczynałem od łopaty. mój kumpel natomiast robi właśnie w Eko.muszę przyznać , że nie rozumiem wypowiedzi w/w. U nas nikt nie mówi w firmie o kokosach na wypłaty, niestety mimo stałej pracy w delegacji moja pensja jest taka sama jak kumpla. ale w mojej firmie nikt nie mówi o jakiś formach rekompensaty poza płacą. więc jeśli chcecie dostawać żarcie na czas jesienno zimowy, paczki dla dzieciaków na święta i talony pod choinkę, a do tego jak wiem inne gratyfikacje sezonowo to zatrudnijcie się w eko inzynieri. najłatwiej jak napisała wyżej (usunięte przez administratora) szargać imię firmy jesli chce się opieprzać i wołać o premie. firma jak mało która prywatna traktuje ludzi. he he -moim dzieciakom nawet cos skapło z tych ich wypasionych przyznaje paczek na 01 czerwca! . aha, a od łopaty nikt jeszcze nie ucierpiał , czasem trzeba ja wziąc w łapy chłopaki! pozdrawiam !!!
PRACOWNIK EKO 2010-09-12 09:41:56
Witam. Przyglądam się tym opiniom, zaczynało się negatywnie, czego nie rozumiem do końca ale jak widać odezwały się też osoby mający o firmie pozytywna opinię. pracuje w Eko już nie pierwszy rok. wiadomo, w każdej firmie i tej są lepsze i gorsze chwile, jak to w życiu. Jeżeli ktoś przyjmuje się do pracy z nastawieniem na NIE to zawsze tak będzie dla niego. mało kasy a duzo roboty. Ale tak wcale nie jest. Firma płaci jak na nasze tereny dobre pieniążki, zawsze wpłacone na konto na czas. nie możemy narzekać. Wiadomo jeśli jest robota do sfinalizowania albo coś się skrzani to i po godzinach trzeba zostać, takie życie . Duże słowa uznania dla prezesa, opanować taka grupę ludzi, wiedzieć co gdzie i jak, prowadzenie tych rozmów , wygrywanie przetargów...itd...jest w związku z tym wiele problemów, i kłopotów, my nawet nie mamy bladego pojęcia o tym. Trzeba mieć głowę na karku żeby mieć to opanowane. Przyznać też trzeba, że sprawy socjalne są zapewniane, co niestety w innych firmach różnie wygląda.Jednakowe traktowanie dzieci wszystkich pracowników i bony świąteczne też wiele znaczą dla nas, przyznajmy to uczciwie. Pozdrawiam wszystkich kolegów z firmy. A i czekamy na kolejny festyn rodzinny albo wycieczkę, dzieci do dobrego się przyzwyczaiły i pytają o kolejne. Pozdrawiam prezesa i zarząd. do zobaczenia w pracy!
anonim 2010-09-13 20:45:14
Co wy chcecie o tej firmy jest najlepszą w Polsce.
świr 2010-09-13 21:11:43
hmm żal mi tej osoby podstawione opisy o tak wspaniałej firmie to bzdura ale idzcie tam to sie okaże te ostatnie wypowiedzi to bzdura paczki są bony też ale z naszej kasy pracowników. prezes hmm jakie przetargi przecież w biurze są od tego inni ludzie jest księgowa no i osoba od przetargów.A ci ludzie co robią tam pare lat to lizusy i pupilki bo jak ich inaczej nazwać skoro donoszą.Skoro tam tak fajnie niby jest to po co te dobre wypowiedzi winny zawsze siE tłumaczy.
a 2010-09-14 16:13:21
Nic dodać nic ująć
ANONIM 2010-09-14 19:15:03
Odpowiedz dla świra NIE KAŻDY KTO TAM PRACUJE DŁUŻEJ JEST LIZUSEM I MUSI DONOSIĆ BO SĄ LUDZIE KTÓRZY LUBIĄ ROBIĆ TO CO ROBIĄ
Robotnik budowlany 2010-09-16 19:14:24
Powiem krótko racja jest po obu stronach. To rzeczywiście dziwne, że znikają wpisy, widocznie tak jak pisze GONZO prawda w oczy kole. Jako wieloletni pracownik EKO mam o firmie mieszane uczucia. Fakt, że co niektórzy kierownicy strasznie traktują pracowników.(usunięte przez administratora)Jeśli, któryś z nich to czyta to niech wie, że lepsze rezultaty daje życie na w miarę równym poziomie i odnoszenie się do podwładnych z należytym szacunkiem ponieważ my też jesteśmy takimi samymi ludźmi jak Wy. Niestety co niektórzy kierownicy nie znają się w ogóle na tym co robią zrzucając swoją odpowiedzialność na pracowników, którzy mają duuuuuuuużo większe doświadczenie (niestety). Bardzo często się zdarza, że kierownicy przez kilka dni nie zaglądają nawet na budowę. Moim zdaniem kadra kierownicza powinna uzyskiwać te stanowiska albo po naprawdę solidnej praktyce przy łopacie (nieraz wiedzieli by co mówią, a nie później sami musimy ich wymysły poprawiać), albo też po studiach, które nie tylko dają papierek, ale również zmieniają spojrzenie na co niektóre sprawy, a ponad to udowadniają że taki kierownik na prawdę potrafi myśleć :-/. Zarobki poniżej przeciętnych jak za tyle godzin. Co do pracowników co najmniej 1/3 naprawdę się obija i kibicuje innym biorą się za robotę jak już jest prawie koniec albo jak znienacka nadjedzie kierownik. Najgorsi są jednak ci, którzy nie dość, że się opieprzają to jeszcze później chwalą kierownictwu co to razem z grupą zrobili (żałosne- naprawdę bardzo). Niestety przez takich obiboków cierpią solidni i sumienni pracownicy. To na tyle. Pozdrawiam.
jazda 2010-09-16 20:16:10
zgadzam się z wypowiedzią wyżej ci co się obijają i tak dalej ci są najlepsi bo kierownicy ich nie widzą lub przymykają oko a ci kturzy robią i chcą robić tych już nie ma bo odchodzą bo kto by chciał robić na drugiego
... 2010-09-17 17:34:26
Ja myślę też to jest super firma. Płacą dobrze bo jetsem pracownikiem i pracuję tam już od kilku lat. Nie rozumiem kometnarzy niektórych pracowników jeśli coś nie pasuję to won, złożyć tylko wypowiedzenie i Arrivederci. Pozdrawiam pracowników i cały zarząd Eko ;)))
Robotnik budowlany 2010-09-17 18:49:32
Drogi GONZO nie mówię tutaj o normalnych zachowaniach w pracy jakimi są te 30-to minutówki są osoby (pasożyty- na pewno jest ich przynajmniej kilkunastu), które całymi dniami nic niestety nie robią. To że ktoś nawet godzinę w ciągu dnia odpocznie (oprócz oczywiście przerw) to nic się wielkiego nie dzieje (pod warunkiem że przyłożył się jednak trochę wcześniej czy później do pracy). Nie chcę być narcyzem ale jestem jednak jednym z tych, którzy nie lubią się obijać, a niestety baaaaaaaaaardzo często inni za mnie otrzymują pochwały lub jakieś dodatkowe premie, a mnie nieraz traktuje się jak powietrze. Z resztą mniejsza z tym mam przynajmniej mam satysfakcje, że dobrze wykonałem robotę i to się dla mnie liczy. A co do innych to naprawdę (i na szczęście) jest więcej takich, którzy też się do pracy przykładają ;). Wielu też niestety nie znam i ciężko mi o nich coś powiedzieć a nie chciałbym wydawać pochopnych osądów.
GONZO 2010-09-17 19:10:51
Drogi kolego budowlancu ;) powiem ci jedno po co ci nagroda czy pochwała chcesz poczuć gniewne spojrzenie kolegów zadrosc w nich wzbudzić czy jak ja osobiście nie chciałbym dostać nagrody bo wiem ze innym bardziej by się przydała taka nagroda skoro jesteś w temacie to co roku widujesz liste nagrodzonych takimi nagrodami od naszego pana a znam takie osoby co naprawdę powinny dostać a nie dostali pewnie nie byłeś jeszcze ani razu nominowany moim skromnym zdaniem każdy powinien dostać jakiś kąsek i niebyło by żadnej zazdrości czy jakiś pogaduszek taka jest prawda nie oszukujmy się widzę ze jesteś rozgarnięty i wiesz co w trawie piszczy powiem ci jedno reguły gry są jasne ;)
xxx 2010-09-17 21:26:56
i co roku prawie ci sami na liście i po co tu się starać skoro ci sami pare lat już są na liście
Robotnik budowlany 2010-09-18 12:21:17
Pisałem przecież, że wystarcz mi satysfakcja z dobrze wykonanej roboty. A pieniądze jak mówią szczęścia nie dają ;). (P.S. pozdrawiam Mateusza :P)
żona jednego pracownika 2010-09-21 10:51:21
Słowa uznania dla pani (usunięte przez administratora). To z jej inicjatywy i pana prezesa były organizowane wycieczki i festyn dla dzieci i żon pracowników, gdzie bardzo miło spędzało się czas. Niewiele jest firm na terenie Ostrowa Wlkp. gdzie pracownicy dostają pakiet socjalny. Sama pracuję zawodowo to wiem jak to wygląda - płaca na poziomie minimum socjalnego, brak funduszu socjalnego, o paczkach czy wycieczkach dla dzieci nie wspomnę. Dlatego nie rozumiem niektórych przedmówców, którzy tak narzekają. Jak im się nie podoba to niech się zwolnią, ślubu z firmą chyba nie brali. Ale niech wiedzą , że wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma. Pozdrawiam Panią i cały zarząd oraz czekamy z dziećmi na kolejną wycieczkę lub festyn.
żona pracownika 2010-09-21 16:30:18
witam. Zgadzam sie w całości i podpisuję pod wypowiedzią poprzedniczki. miałam okazje uczestniczyć w imprezach organizowanych przez Eko Inzynierię. Sama również pracuję zawodowo, powiem tak, zapewnień socjalnych żadnych, imprez dla pracowników czy ich dzieci żadnych, paczki owszem są ale ich zawartość odbiega duuuuużo od zawartości paczek z Eko. dodatkowym zaskoczeniem dla naszych dzieci były paczki na Dzień Dziecka. Co do płac..nie narzekajmy, często słyszę jak to jedno czy drugie zostało urwane a to kable telef. a to pękła rura od wody, nikt za to nie ma obciążeń finansowych a i pensje nie sa takie najniższe. pewnie zawsze mogłoby byc lepiej, ale po co narzekać, nie lepiej cieszyć się z tego co nam zycie ofiarowało w końcu jesteśmy tu tylko chwilkę i nikt nie wie kiedy go zabraknie. Dziwi mnie to wieczne narzekanie ludzi wokół. pozdrawiam serdecznie żonki wszystkich pracowników z którymi miałam okazję poznać sie na wycieczce. czekamy na kolejne spotkanie>!!! pozdrówki więc dla organizatorów....
Robotnik budowlany 2010-09-25 19:30:19
Tak tak bardzo łatwo zachwalać firmę z zewnątrz. Panie przyjmą się na parę dni jako pracownice budowlana ;) to inaczej będą śpiewać :P
ja 2010-10-08 07:16:21
Ludzie dajcie spokój, i weźcie się wreszczcie do pracy a nie głupoty wypisujecie. Jak ktoś uważa że w EKO jest źle to niech idzie pracować np. do AMI lub com40 lub wogóle gdzie chce.
Eko to nie obóz pracy i nikogo na siłę nie trzyma.

Pozdro dla obiboków którym wszystko nie pasuje!!!
Hoho 2010-12-16 17:04:58
żal mi was ludzie jak wam cos nie pasuje no to macie problem to po co sie zatrudniacie w tej firmie jak dajecie takie negatywne opinie jak cos nie pastuje to wypier....no i wszystkow temacie
GONZO 2012-04-29 15:20:40
SIEMANO COSIK NAM WPISY ZAMILKŁY NIKT NIE PISZE CO JEST KRYZYS POZDRAWIAM WSZYSTKICH
goryl 2014-12-09 17:06:20
też się bardzo interesuję pracą w Eko inż., natomiast jeśli są nadgodziny to prosze napiszcie kochani ile są płatne za godzinę netto i ogólnie ile wynosi podstawa netto, okej? atmosfera akurat w pracy mnie nie interesuje bo ja tam chcę iść do pracy a nie na ploty i podryw, wam też to tak przy okazji radzę
1213 2015-01-26 17:17:10
hej wszystko ładnie tylko szkoda jest sie starac skoro póżniej sie słyszy ze człowiek i tak nic nie robi.pracuje w eko 9 lat i szkoda ze nikt nie docenia tego co sie dla tej firmy robilo no ale chyba czas na zmiany bo nie widać przyszłosci
Izover 2015-03-25 02:05:02
Na pracę w Ostrowie Wielkopolskim raczej mają większą szansę osoby, które mogą poszczycić się już jakimś doświadczeniem w inżynierii. Z drugiej jednak strony osoby młode, często po studiach również powinny mieć możliwość zdobycia gdzieś doświadczenia. Zastanawiam się czy Eko Inżynieria nie przyjmuje i takich na jakieś staże etc.
walo 2016-05-14 20:56:35
Wykształcenie i tak trzeba mieć wyższe techniczne @werf, tego nie ominiesz. Tam się wszystkiego człowiek uczy, tutaj są szkolenia jeszcze no ale podstawy trzeba znać
Zostaw swoją opinię o EKO INŻYNIERIA - Ostrów Wielkopolski
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EKO INŻYNIERIA