brak logo

PARTNER TELEKOM SPÓŁKA JAWNA J. KWIATKOWSKI, L.KUSZKA

Kraków

Opinie o PARTNER TELEKOM SPÓŁKA JAWNA J. KWIATKOWSKI, L.KUSZKA

ciapek 2013-01-17 16:29:11
-nie lubiesz sie rozwijac zawodowo i intelektualnie - tak praca jest dla ciebie!
-szukasz pracy na dlugie lata robiac przy tym niewiele? lubisz spedzac czas na fejsbooku?- ta praca jest dla ciebie
-lubisz podpisywac umowe- a pozniej zamiast doplaty za staz- zostaje ci jeszcze zabierana kasa? - ta praca jest dla ciebie, tylko przygotuj sie na wszystkie niespodzianki, tam nie ma zasad na stale
-owszem ta " spolka " prowadzi rekrutacje co jakis czas, szukaj na pracuj pl lub wyslij maila - raczej badz na luzie, nie oczekuje sie tam wybitnego poziomu inteligencji aczkolwiek nie wiele osob je tam posiada.
-na dluzsza mete mozna dobrze zarobic jezeli jestes dobry w sprzedazy
-poziom jezykowy sredni
-na rekrutacji wykazuj sie dobrym poczuciem humoru i nie przygotowywuj sobie niewiadomo jakich kwot podstawy poniewaz z gory kazdy dostaje krocie typu 1800 zl maks 2000, wiec bez szalenstw, najlepiej jezeli to twoja pierwsza praca i nie masz sporych wymagan
9
Simpson 2013-12-09 20:47:13
W firmie chodzi głównie o to aby szefowie mogli się nahapać. Dla handlowca żadnych wyzwań, szkoleń, zrobić wynik i dowidzenia. Za dobrą robotę nikt Ci nie podziękuje a co najwyżej wymyślą jak Ci obniżyć prowizję. Generalnie nie szanuje się pracy innych bo wydaje się wielkim panom że jak dadzą pracę to trzeba ich po rękach całować za to co najmniej albo i po czym innym :) Inna rzecz że nikt nie zarządza tym co się dzieje. Managementu nie ma, robisz wynik i nie siedzisz za często w kuchni to jesteś swój człowiek. Dla mało ambitnych lubiących trzymać glowę nisko świetna robota. jak ktoś pisał wcześniej i facebooka obczaisz i film pooglądasz, napracować się nie napracujesz bo i po co ? Na nowe autko szefa ?Jeśli macie inne propozycje to warto je rozważyć. Opcja dobra może na przezimowanie 3 miesiące.
7
export 2014-01-08 15:44:34
A może ktoś się wypowiedzieć normalnie, jaka panuje sytuacja w pracy? chodzi o sp. ds. exportu, jaka atmosfera między "boxami"? piszecie że to oszusci? dlaczego czym was oszukano? nie piszcie że robicie na nowe auto szefa (to co szef ma jezdzic MPK?)bo to jest żałosny komentarz i wskazuje tylko o waszym podejsciu do pracy.
1
rokoko 2014-01-22 21:03:40
Powiem tak, jak się nie ma przekazu klientów od firmy i trzeba pracowac od podstaw to faktycznie ma sie 1800 i facebooka. Warto poszukać wtedy lepiej płatnej pracy, bo praca od 0 to syzyfowa robota a i do garnka nie ma co wlozyc. Z 2 str. na co komu ambitna praca? Ludzie, ja juz sie z ambicji dawno wyleczyłam/łem, przeciez zbyt ambitni to na ,,wydupcenie" są hehehe. Nie zachwalam, ale tez nie krytuje nadmiernie bo i po co. Czas pokaze co jest ta firma warta.
1
barok 2014-01-24 20:44:25
export - gdzieś ty obaczył oskarżenia o oszustwo:) Ludzie piszą jak jest. Jak max kolanko. Pytasz o atmosferę, a to już kwestie indywidualne, ciężko powiedzieć jak się kto czuje. Coraz więcej ludzi odchodzi, przychodzą nowi ale już nie tak chętnie. Starsza kadra się trzyma i dogaduje chociaż spory o ukradzionych klientów, przejęte rejestracje to norma.(usunięte przez administratora)Popracowe wyjścia na piwo i trzymanie się razem też jest. Imprezy firmowe i fajna zabawa również.
Firma pewnie ani lepsza ani gorsza niż 1 000 innych.
Co do Twojej opini o stosunku do pracy adwersarzy...hmm to jest temat gdzie każdy wyraża swoje opinie i te pozytywne i negatywne. Z czegoś to się bierze. Ja mogę np. poddać w wątpliwość Twoje motywy, które skłaniają Cię do obrony szefostwa PT ? (usunięte przez administratora)
export 2014-01-26 13:30:30
z oszustwem to pomyłka.. w tym sensie że to na innym forum ktoś pisał że go szefowie oszukali itp.., aktualnie pracuje ale mam ofertę iść do PT na export z rumuńskim, pytam bo nie chce się wpakować z deszczu pod rynnę, Nie kolego nie jestem z rodziny szefów ani samym szefem hehe, i nie interesuje mnie czym szef jeździ dla mnie może nawet bentleyem, ważne żeby był dla mnie wporządku, a w pracy był socjal i wypłata jak się należy.
1
MK 2014-02-02 21:06:48
Hej jeśli wam się nie podoba w PT to zapraszam do McDonald's dużo szkoleń i możliwość awansowania od kasy do pieczenia mięsa, napewno lepsza praca niż w PT
1
Ala 2014-02-06 15:56:46
MK - w życiu nie chodzi o to czy pracujesz na kasie w MC, czy jesteś prezesem w korporacji. W życiu chodzi o to aby Twoje wybory i droga jaką wybierasz, również decyzja dot. pracy, była w porządku tak dla Ciebie jak i w stosunku do innych. Żeby się dobrze czuć, robić to co się lubi i na końcu dopiero żeby starczyło do 1. Osobiście wolałabym pracować w MD niż w firmie w której czułabym się źle. Twoja odpowiedź najlepiej świadczy o tym czy traktujesz ludzi jak wyrobników czy widzisz w nich drugiego człowieka, takiego który myśli i czuje i dla którego jest ważne co robi, po co i dla kogo przez większość swojego czasu. Jeżeli ludzie piszą, że praca w Partner Telekom to przechowalnia pewnie ich odczucia nie są pozytywne. Sporo ludzi odchodzi i to jest fakt, z tego co wiem to nie do McD, tylko zakładają własne biznesy albo idą do firm gdzie czują się lepiej i często lepiej zarabiają. Ostatnie dwie osoby na rynek rumuński, o który ktoś wcześniej pytał, odeszły bardzo szybko, stąd wakat. Słyszy się, że w PT kiedyś było inaczej, ostatnio przeżyłam szok jak się dowiedziałam, że nawet starzy pracownicy zaczynają mieć dość tej firmy. To chyba ważne co, po co i przede wszystkim JAK się buduje. Szef który uważa, że jest dobroczyńcą bo daje pracę i to ohoho lepszą niż w McD w którymś momencie zostanie sam na szczycie i pewnie jak spojrzy na swoje życie powodów do dumy za wiele miał nie będzie o ile oczywiście dostrzeże to za kupki pieniędzy, grona 'prawdziwych' fumfli i muru z kolczastym drucikiem, którym się otoczy. Dotyczy to nie tylko PT, na nieszczęście zwykle jest tak, że jest się dobrym biznesmenem albo dobrym człowiekiem :)
9
Mieczysław Trzepiwór 2014-02-10 13:32:34
Witam, miałem przyjemność pracować w owej firmie, źle nie jest.
Szkoda tylko że nie ma karnetów do Aqua Parku.
Pozdrawiam.
(usunięte przez administratora)
1
Paulo 2014-02-10 15:53:18
Witam, widzę że źle w tej Firmie jest ale spróbuje swojego szczęścia :)jak wygląda sytuacja na Włochy ? jest tam ruch ?
MK 2014-02-10 15:57:58
Poważnie tak źle Ala ? dasz radę coś jeszcze napisać o PT
Monika Suchawarga 2014-02-10 16:38:05
Nie gadajcie głupot. Źle nie jest, minus taki że długo sie czeka w kolejce do kibelka i do kuchni :) Poza tym ok.
1
Ala 2014-02-11 17:23:38
Witaj,
czy ja pisałam, że jest źle ? Jestem przekonana wbrew opinii kilku frustratów, którzy tutaj się wypowiedzieli, że jest wiele osób, którym praca w PT odpowiada. Jest to kwestią tego na co się godzimy i jakie kto ma oczekiwania, ambicje. Jeżeli pracę traktuje się czysto zarobkowo to raczej Partner Telekom jako dynamicznie rozwijająca się handlowo firma daje na to spore szanse. Rynek jest młody, dynamiczny ciężko sobie lepszy wymarzyć. Ktoś z innymi aspiracjami zawsze może, że sparafrazuję nieco Twoją wypowiedź, znaleźć coś innego, co mu bardziej odpowiada [niekoniecznie mcD]lub założyć własny biznes gdzie będzie miał wpływ na to co tworzy i mam nadzieję, że jak opisałam w poprzednim poście nie popełni tych samych błędów. Reasumując jeśli jesteś handlowcem szukającym pracy jak Paolo, na pewno warto przyjść na rozmowę, zobaczyć firmę popracować trochę i zobaczyć co i jak. Jeżeli oczekujesz jednak zarządzania partycypacyjnego, partnerskiego podejścia, systemów motywacyjnych, czy czasem zwykłego dziękuję za to, że coś extra wniesiesz do firmy, to Twoje oczekiwania mogą się nieco rozminąć z rzeczywistością PT :) Wydaje mi się jednak, że dla osób startujących na rynku, PT będzie świetnym początkiem. Czy będzie rozwiązaniem na stałe, nie jestem w stanie powiedzieć. Trzeba chyba zadać sobie wtedy pytanie quo vadis i czy z PT będzie Ci po drodze :) Kapitałem firmy i jej atutami są też ludzie zarówno Ci, którzy przychodzą jak i Ci którzy są oraz Ci, którzy z PT odchodzą :)
4
alfa i omega 2014-02-27 18:41:30
Ja bym nie demonizowała partnera, jaka praca taka płaca. Pewien tam rozwój to też jest, używa się jakiegoś języka codziennie (mysle, ze to wiecej niż poznawanie programow ksiegowych, ktore zmieniaja sie jak w kalejdoskopie). Nie wiem też specjalnie gdzie jest cudownie teraz w Polsce. Na awans nie ma co liczyć, ale co z awansów bez znacznych dodatków finansowych?
ewa 2014-05-14 15:21:17
Jasne, PT jest jak wiele innych firm (z wadami i zaletami)... Jedne osoby są tu na swoim miejscu (co słychać codziennie :D), a inne zupełnie nie. Inna sprawa, na ile sobie to uświadamiają i je to frustruje... :D:D(usunięte przez administratora)
mokadnerodek 2014-07-09 18:58:34
Tak narzekacie, ale jak ktoś ma jakiś (czasem nawet mały)przekaz lub dryg do sprzedaży, to płace może mieć lepszą niż w zagranicznych korporacjach o kapitale X(+&) raza większym. Wiadomo, są korpo, w których jest lepiej...ale spójrzcie piąteczki 9-16.00 :). Szefowie są chyba wyluzowani. Fakt faktem, w pewnym momencie człowiek się zastanawia czy bedzie export managerem do grobowej deski, bo szkoleń czy innowacji nie uświadczycie. Zmiany stanowiska też nie.
1
amika 2015-01-09 15:31:01
Mieczysław Trzepiwór w tamtym roku pisał że źle nie jest. A jak jest na chwilę obecną, bo złożyłam cv i pragnę zasięgnąć jak najwięcej informacji dotyczących zatrudnienia. Napiszcie mi jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna, kto ja przeprowadza i o co pytają oraz na co najbardziej zwracają uwage. Interesuje mnie równiez wynagrodzenie, jakie są to kwoty mniej więcej?Pomożecie?
1
słowik 2015-03-12 10:27:19
kilka ostatinch postów dotyczy ogólnego domniemania jak pracuje się w firmie partner telekom sj, tak więc sprawa jest o tyle niejasna, że mnikt nie potrafi lub nie chce odnieść się szczerze do tego w jakis sposób przeprowadzany jest sposób rekrutacji, forma akcesu i przyjęć i ostatnie, warunki na jakich nowa osoba ma zacząć pracę, dlaczego ?
Jacha 2015-03-28 04:01:36
Przydałoby się również i mi informacja od osób działających w Telekomie o pracy od kuchni. Bo tutaj każdy snuje jakieś domysły, a rzeczywistość czasami potrafi bardzo brutalnie zweryfikować wyobrażane sytuacje. Najbardziej istotne dla mnie w pracy jest przestrzeganie kodeksu pracy, czy telekomowi można coś zarzucić przeciwko temu? Jeżeli nie to składam papiery.
BeaTa 2015-04-13 12:21:57
Słyszałam sporo o pracy w partnerze od osób, które tam pracują aktualnie. Krótko mówiąc, jeśli jesteś zaangażowany i pracowity, dość szybko można zarobić fajne pieniądze, jeśli przychodzisz przeczekać i poobijać się, pozostaje potem tylko ponarzekać na forum na nędzną podstawę (patrz wpisy powyżej). Atmosfera przyjazna, multisport, opieka medyczna...
1
Jashin 2015-04-16 11:28:03
Hej Słowik. Pracuję w PT od ponad 4 lat . Od czasu kiedy firma przeprowadziła się do nowej siedziby i troszku już wiem na jej temat. Pytasz o konkrety. Mówisz i masz ;)
Myślę, że dla "nowych" i zapewne dla ponad 100 innych już tu pracujacych osób , Partner jest swego rodzaju trampoliną do niezależności.
Jesteś osobą początkującą ? - masz jak w niebie ,hehe. Składasz CV, oczywiście przechodzisz przez pewne sito,typową rekrutacje. Jak dobrze rokujesz dostajesz szanse na 3 lub 6 m-cy i tyle zachodu. Podstawowe wynagrodzenie w handlu w okresie próbnym 2,5 - 3,0 tyś. brutto + system premiowy . W tym czasie przechodzisz szkolenia. Jeśli się sprawdziłeś , zostajesz i dochodzą Ci benefity w postaci ubezpieczenia, pakietów sportowych i uff wreszcie ,od niedawna są pakiety medyczne.
Jeśli jesteś po korporacji, tu sprawa wygląda nieco inaczej. Wiadomo chodzi o kaskę :)) Na pewno nie na "dzień dobry", ale tak jak w moim przypadku jak jesteś zaangażowany w projekt, możesz w perspektywie 1,5-2 lat roku osiągnąć status z korpo ,a to początek. Powiem tylko tyle: są tu wymiatacze, którzy obecnie nie zaprzątają sobie głowy myślami o przejściu do np. CapGemini , czy HCL.
Aha , i kawę napijesz się tylko musisz odstać swoje w kolejce do ekspresu... ;)
1
ostrawa 2015-07-21 18:01:38
w hclu ponoc o niebo lepiej jest, juz 3 osoby tam odeszly i to byly bardzo dynamiczne dziewczyny.
9
emeno 2015-07-30 09:47:51
w capie tez przeciez jest lepiej, przynajmniej kasa leci niezależnie od widzi mi się klienta
3
król handlu 2015-08-26 22:25:21
Te 3 dziewczyny były dynamiczne? Chyba w robieniu kawy :D
1
misio 2016-05-26 12:35:51
Czy szefostwo dowie się w końcu co dzieje sie na magazynie, dlaczego ludzie musza zostawać ciągle po godzinach ??? mają swoje prywatne życie a jednak czuć presję ze strony kierownictwa i ciagłe zabieranie śmiesznych premii przez kierownictwo. Ludzie tak nie moze być???? Pracuję juz tu kilka lat to co tu się dzieje to masakra !!!! Wyzysk!!!
15
Dany 2016-06-08 11:43:37
Przecież nikt nikogo nie trzyma na siłę. W czym masz problem ,żeby zmienić pracę ? Moja rada- zmień życie na lepsze ;)Pozdro
1
halamadryt 2016-06-09 18:27:22
a teraz z innej beczki co sądzicie o konkurencji ? macie jakieś info ? może tam warto spróbować np. top tel
7
eldorado 2016-06-29 11:10:17
Powiem tak, ze szefostwo obiera zla taktyke. Po pierwsze zwalnia ludzi, ktorzy pracowali moze nie idealnie, ale calkiem przyzwoicie (przynajmniej nie kradli). CI, których obierali za leaderów wydymali ich już dawno (zalozyli konkurencyjne biznesy, pokopiowali dane). Inni, ktorzy choc mieli troche oleju w glowie, dawno odeszli. Nikt kto ma dobre kwalifikacje nie bedzie sie trzymal tego szamba dluzej niz 2 lata - zaraz po studiach. Swoja droga, to trzeba miec kompletny brak wiedzy na temat prowadzenia biznesu zeby zostawic dostep dla wszystkich i do wszystkiego.
10
Mocarz013 2016-06-30 17:47:30
Cześć Eldo Rado ;)
Tak czułem, że prędko się odezwiesz i się nie zawiodłem.
Po tym co napisałeś mogę ci pogratulować, że wreszcie (choć nie z własnej woli) znalazłeś się poza szambem.
Szkoda, że nie miałeś tej odrobiny oleju w głowie, żeby odejść i od dawna już robić karierę gdzie indziej. Strata czasu!
Jak widać, masz wiedzę na temat prowadzenia biznesu, powodzenia zatem!
3
misiak 2016-07-15 19:22:41
TY dany wez sie do roboty a nie sciemniasz cały dzien!!!
1
Nowa w pięknym Krakowie 2016-10-02 23:44:51
W info na stronie piszą o skali europejskiej i pracy rozdzielonej na dwa budynki. To chyba nieźle brzmi ?? :)Tylko czy w dalszym ciągu zatrudniają ? Chcę złożyć tam swoje CV za znajomością j. francuskiego. Nie wiecie czy są wolne miejsca i czy są jakieś szkolenia podnoszące kwalifikacje w handlu ? Czy to jest praca dla kogoś początkującego ?

Dziękuję z góry za odp. :)
1
xxx 2016-10-12 12:33:33
Najważniejsze dla mnie jest to, że każdemu odpowiada bieżąca atmosfera w firmie. A socjale? Dziękuję
2
wemaks 2016-10-25 16:30:18
Macie kilka plusów i minusów pracy w Partner Telekomie:

+ możesz cały dzień siedzieć na fejsie a i film na jutubie spokojnie obejrzysz i nikt ci nic nie powie:P
+ pyszna kawka z ekspresu w kuchni centrum informacji:))
+ brak nadgodzin ale gdyby były to nie dostaniecie ani złotówki
+ Każdy piąteczek wolny od 16p.m. :)))))


no to teraz minusy:

- nieprofesjonalne zarządzanie firmą i pracownikami, właścicieli interesują tylko zyski i jeszcze więcej zysków
- product menadżerowie mający posady za zasiedzenie lub znajomości i którym sodówka uderzyła do główek nie dadzą za dużo zarobić handlowcom, no ale podobno psy sobie poszczekają a karawana jedzie dalej:P
- łut szczęścia- albo dostaniesz pakiet klientów na start albo patrzysz jak inni tzw. wymiatacze mają już największych klientów i potencjalnych klientów w swoich bazach a ty rób z siebie pajaca dzwoń wysyłaj oferty do małych sklepów gsm
- wyścig szczurów niezadowolenie i demotywacja przez zarobki uzależnione od wyników sprzedaży czyli szczęścia fuksa : patrz punkt wyżej
- ciągłe kłótnie o rejestracje nowych klientów sztuczna atmosfera pseudo koledzy tylko czekają aż odejdziesz żeby przejąć twoich klientów
- duża rotacja ludzi
- zero rozwoju czy jakiegokolwiek awansu ale większości osób to chyba pasuje
- zwolnienia bo np. nagle za mało marży wyrabiasz

Podsumowanie :
praca jak wakacje:) dobra na start zaraz po studiach żeby zdobyć doświadczenie.
Ambitniejsi handlowcy znający płynnie języki odchodzą stamtąd po około roku i zawsze są to lepsze prace albo zakładają własne firmy . Już parę grupek tak zrobiło w ciągu ostatnich kilku lat : Comtrading, KGK-Trade, Bransko Polska Telekom, Ama-Europe i są następni chętni.

Generalnie zarobki super na początek: podstawa 2.400-2.500 netto na ręke + premia uznaniowa 500 netto i lepiej od razu na rozmowie wynegocjować sobie jak najwięcej/

Sama rekrutacja luz, nie ma testów na sprawdzenie znajomosci jezyka. ogólnie bardzo niski poziom językowy. Nie ma kadry sprawdzającej jakość korespondencji mejlowej i telefonicznej w dziale eksportu, chodzi tylko o to żeby się jakoś dogadać z klientem z zagranicy.
Atmosfera kijowa ogólnie jak na wsi. żałosne kłótnie. Klienci firmy powinni być wspólni praca zespołowa a nie jeden handlowiec ma wszystko a drugi mało albo nic.

Na chwilę praca ok. ale po pewnym czasie idzie dostać świra jak w "Dniu świra" no bo ile można siedzieć na tym fejsie??:P
7
Nieambitny 2016-10-26 15:41:56
Co za beton napisał poprzedni komentarz.... dzielenie wyniku na wszystkich?! Ty chyba z handlem masz tyle wspólnego co rano w warzywniaku kupujesz kartofle. A co do ambitniejszych handlowców zakładających swoje biznesy masz na myśli tych co kradną bazę danych iklientów i dostawców? Werbują pracowników PT obiecując gruszki na wierzbie a później Ci pracownicy uciekają gdzie się da bo wyżej wymienieni ambitni handlowcy nie ogarniają biznesu i wszystko zaczyna się sypać?
12
satum 2016-11-10 12:39:45
Pracowałem, nie polece znajomym. Ta firma to miejsce spotkań dla starszych pracowników, a nie miejsce pracy ! Wieczny szum na openspace,głośne gadanie o pierdołach. Nie ma perspektyw dla nowych pracowników,trzeba czekać aż ktoś odejdzie żeby dostać przekaz klientów. Stanowisko specjalisty ds exportu jest wielofunkcyjne tzn . każdy jest jednocześnie ------> telemarketerem, specjalistą HR, tłumaczem, spedytorem paczek, specalistą od reklamacji i obsługi posprzedażowej oraz uf.. wreszcie specjalistą ds należności. Dużo za dużo. Najgorsze że nie można ruszać bazy klientów która jest w systemie od wielu lat ! Klient nie robi zakupów u kogoś i nie może zrobic u ciebie/ was bo.. tak. Dziwna polityka i brak managementu, a pracowałem w korpo jak i firmach z polskim kapitałem. Z tego co czytam nic się nie zmieniło.
4
Dociekliwa Jadzia 2016-11-19 22:12:20
Satum.

Wemaks pisze ,ze tylko fejs na łączach , a Ty ,ze duzo za duzo. Ludzie, to zdecydujcie się w końcu . I bądź tu mądry człowieku ?!?
1
Diego 2016-11-21 14:26:16
Jak wygląda praca na magazynie w tej firmie? (ul.siwka)
Gocha 2016-11-22 21:06:16
Nosiłam się z zamiarem aplikowania do tej firmy. Jak czytam opinie na temat tej firmy to odnoszę wrażenie, że nie jest to firma przyszłościowa. Hipokryzja, obłuda, fałsz i zakłamanie - chyba to są cechy najlepiej ją opisujące. Nic dziwnego, że jest taka rotacja. Chyba sobie aplikację daruję.
2
Tarantula 2016-11-29 20:16:56
Jak wygląda praca na magazynie? Pytam, bo też jestem magazynierem w hurtowni gsm. Jak zarobki, jakiś socjal? Około ile paczek dziennie wychodzi i czy są za kwoty powyżej 2 tys?
Zostaw swoją opinię o PARTNER TELEKOM SPÓŁKA JAWNA J. KWIATKOWSKI, L.KUSZKA - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PARTNER TELEKOM SPÓŁKA JAWNA J. KWIATKOWSKI, L.KUSZKA