brak logo

TESCO

Teresin

Opinie o TESCO

gori 2016-08-31 10:36:19
co to dokładnie znaczy że wynagrodzenie jest dwuskładnikowe wynagrodzenie proszę przyjacielu napisz i ewentualnie daj też znać na jakie konkretnie stawki w jego ramach można liczyć, ewentualnie jakieś ciasne widełki
magazynier 2016-09-02 18:04:55
Najlepiej omijać ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z daleka. Nie można być pewnym jutra bo zmiany wprowadzane nagminnie są nieprzewidywalne. Nie ważny jest staż pracy w tej firmie ani doświadczenie. Człowiek to tylko sztuka. Po tylu latach pracy przerzucaja ludzi na drugi magazyn , a przecież to inna praca inni ludzie, inna atmosfera , która jest najważniejsza. Ci co nie mają kredytów wola bramę. Za nic nie dam się przenieść. Z bólem za kolegami odejdę. To porażka być tak potraktowany , ponizajace i potraktowanie człowieka jak psa. Omijajcie magazyn tesco w Teresinie z daleka. Palarnia jest na parkingu, to daleko, nikt nie może tego zmienić żeby była bliżej w budynku w ciszy a nie jak teraz w pobliżu szlabanu przez który przejeżdża non stop jakiś tir.
2
Dawid 2016-09-02 18:13:18
Jakiej stawki za godzinne netto może spodziewać się piekarz w Tesco w Bielanach Wrocławskich? Mam doświadczenie w tym fachu, ale chciałbym zatrudnić się w stabilnej dużej firmie, bo z małymi bywa różnie
Nagły atak Spawacza 2016-09-02 21:21:04
Tesco nie ma nic wspólnego ze stabilną firmą kolego Dawidku. Poza tym , spytaj w bielanach - to jest forum Teresina.
2
654 2016-09-02 21:29:03
@Dawid no to powiem Ci ze tego wszystkiego możesz się raczej dowiedzieć podczas rozmowy kwalifkacyjnjej
aaaaaaaaaaa 2016-09-02 23:10:47
Napiszcie jak się pracuje z więźniami i Ukraińcami??? Miałem iść do robty do Teresina ale raczej podziękuje.. Wy się czujecie w takim towarzystwie bezpiecznie??
1
wedfv 2016-09-02 23:12:26
widze ze w Tesco caly czas rektuacja trwa widzieliście na wiele stanowisk..i w wielu miastach jestem ciekaw czy ejst tutaj oferowana można umowa o prace
Pan Kleks 2016-09-02 23:34:14
Dajemy radę, dużo gorzej znieść towarzystwo zawistnych babo-plociuchów których życie ogranicza się do siedzenia w garach i pijanych mężów.
Lucky luke 2016-09-03 00:42:28
Do Teresina to odradzam, ja odszedłem do Sochaczewa na magazyn. Bez chorych Ukraińców, którzy gadają sami do siebie non stop, bez tępych liderów... Zobaczymy co zrobią jak Ukraińcy odejdą, bo pewnie tak się stanie. Jak nie będzie kogo to Imigrantów pewnie sprowadzą... xD
5
see 2016-09-03 08:23:19
Na stabilne zatrudnienie zawsze można liczyć, bo dbają o to, żeby pracownicy mieli stabilizację w życiu, a jak jeszcze do tego dochodzą odpowiednie bony to jeszcze lepiej o nich świadczy. A wypłata terminowa?
Mysz 2016-09-03 12:49:15
Człowieku, przepracowałeś jeden dzień w magazynie Tesco w Teresinie albo gdziekolwiek w Tesco jako tzw. pracownik podstawowy? Łatwo jest pisać te wszystkie propagandowe bzdury jak się siedzi w klimatyzowanym biurze. Ciekawe co byś powiedział jakby, po wielu latach twojej pracy, ktoś Ci przyprowadził do biura ukraińca który nie rozumie co do niego mówisz albo więźnia z Łowicza i dawał Ci każdego dnia do zrozumienia, że on jest ważniejszy od Ciebie bo mniej kosztuje.
Stabilne zatrudnienie w firmie która robi wszystko żeby wyjść z europejskiego rynku? Stabilizacja w firmie w której rzucają Cię między magazynami jak jakiegoś śmiecia?
Człowieku powiem Ci tak: co Ty możesz wiedzieć o życiu seksualnym pszczół jak Ty wacka w ulu nie trzymałeś.
Nie chodzi mi tutaj o krytykę Tesco bo nie jest tak źle ale te naganianie do pracy przez kogoś kto nie ma o niej pojęcia jest żałosne.
Rozumiesz co mam na myśli?
6
654 2016-09-03 14:55:10
a o oni na każdym stanowisku daja umowę o prace ??
1
ola 2016-09-03 18:35:25
Nie przychodzie do Tesco to jest niewolnictwo .
1
bray 2016-09-03 18:44:57
Benefity socjalne normalnie się trafiają, więc jeszcze lepiej opłaca się załapać.
karolina 2016-09-04 08:53:32
W tej firmie zatrudniają więźniów z Łowicza, Ukraińców i wielu wytatuowanych aż wymontowac się chce. To nie dla mnie. Jak ci ludzie mogą się tatuowac? Przecież wstyd się pokazać tak w kościele. To chyba nie są katolicy! Omijaj my ich z daleka. Podobno już tatuaże wychodzą z mody, wiec te salony tatuaży powinniśmy spalić. Obraza boska.
2
micka 2016-09-04 09:50:37
@karolina mamy XXI wiek, a nie średniowiecze. Tatuaże nie oznaczają jeszcze posiadanie diabła za skórą, a czy są katolikami - jakie to ma znaczenie dla pracodawcy? :)
2
kkk 2016-09-04 18:53:37
@ Jurek2325 - wniosek z tego tylko taki, że nalezy nie tylko słuchać pracowników, ale przede wszytskim czytać etykiety, bo zwyczajnie można być wprowadzonym w błąd. Jeśli chodzi o Tesco, to jest teraz naprawde sporo ofert pracy do tego marketu.
NIEWOLNIK 2016-09-05 09:12:56
Grafik jest tak układany że trzeba cały czas pracować nawet jak masz noc soboty na niedziele to poniedziałek na rano i 6-dni podrząd takie głowy układają grafik na magazynie ff .Teraz wymyślili zmianę na 16 godzinie dla pracownika a sam kierownik będzie o godzinie 22 .00 .Zero szacunku na tym magazynie ,dwa razy byłem na innym stanowisku pracy tak cały czas te same osoby i te same nazwiska na ff-a pracownicy z M-1 którzy tam pracują tylko pbl+1 lub mrożnia i tak cały miesiąc a pracownicy z dużą literą tylko koniec miesiąc ale tylko pbl+12 lub P1.
mekk 2016-09-05 09:27:02
a doradca klienta do żywności to jak z prowizjami stoi?
p aparat ci 2016-09-06 20:19:14
Chodzenie do kościoła jest nie modne. Teraz modne są tatuaże , być gejem wyglądać jak idiota, przepraszam odlotowo i nowocześnie. Jeśli ktoś nie spełnia tych kryteriów musi być zacofanym wieśniakiem.
1
654 2016-09-06 21:43:29
hej hej no akurt w tesco to i tak chyba caly czas praktycznie rekrtuacja mam racje? w sumie to nie ma się co dziwic no bo oni maja na prawde wiele sklepow w wielu miejsach w Polsce to i dużo stanwosik maja tez do obsadzenia i tak to wlwsnie wygląda :P
tak 2016-09-09 17:01:34
A wiecie jakich benefitów może się spodziewać koordynator ds. obsługi klienta?
1
non profit 2016-09-09 20:38:27
Żadnych.
1
Mirek 2016-09-09 20:57:45
Ale no po co ludzi straszysz, jak to możesz powiedzieć, że żadnych, przecież chociażby karty na siłownie są czy opieka lekarska, już takie coś masz napisane w sklepie na ogłozeniach przecież, więc czemu nie?
Brutus 2016-09-09 21:48:49
Niezły z ciebie jajcarz.... czemu się zatrudniłeś w Tesco w Teresinie? Bo dają kartę na siłkę.... heheheh. Dalej tyrajcie ma brytoli za psie pieniądze i wpisujcie anonimowo źale.i tak was kopsną w 4 litery nieudacznicy.
5
Mirek 2016-09-09 22:24:31
To może nam wytłumaczysz co robisz tutaj na forum Tesco skoro nie podoba Ci się że my pracujemy i cieszymy się z dodatków, kktóre mamy jak karta na siłownie czy coś takiego, co w tm niewłaściwego jest?
Brutus 2016-09-10 16:19:54
Dalej haruj na pana jak nie pojmujesz słowa pisanego...
1
maja 2016-09-10 16:54:45
mirek ale powiedz mi szczerze przyjacielu czy ta karta na siłownię o której wspominasz, to jest całkowiecie za darmo ci dana czy jednak za ten cudny podarek musisz coś dopłacac pracodawcy? czekam na odpowiedź
Monia Gonia i Aldonia 2016-09-10 19:34:04
Trzeba gałe zrobić, jeśli wiesz co mam na myśli :-) Ja to się tylko dla tej karty zatrudniłam. Co tam pensja, co tam poszanowanie dla pracownika - karta na siłkę jest.
2
ldfh 2016-09-10 23:07:56
@ Monia Gonia i Aldonia - może po prostu powiedz konkretnie co zarszucasza nie tak miedzy słowami i nie do konca wiadomo op co ci chodzi. Tak więc ???
Pejo 2016-09-18 10:00:57
Na temat Tesco mogę powiedzieć Wiele. Pracowałem już w nieistniejącym pionie ochrony na stanowisku kierownik zmiany. Fakt byłem na 2k więc pewnie od 10k praca się różni. Byłem zatrudniany przez agencję ochrony, dlatego warunki miałem inne (min. zlecenie i 7,2 netto na h). Jeśli chodzi o pracowników Tescowych nie mają w większości powodów do narzekań- w mojej opinii oczywiście. Pakiety socjalne, bony na święta (nie małe), zniżka 10% itp. Atmosfera w pracy to istna porażka. Pracownicy dzielą się na dobrych i dobrych w opinii kierowników- kadra kierownicza na obiekcie, w którym byłem to istna porażka. 70% do wymiany- brak znajomości procedur, pewne odmiany nepotyzmu i wiele więcej. Jeśli trzymasz równo palec to możesz zbijać bąki, a jeżeli dobrze pracujesz i nie wdajesz się w śmietankowe grono to i tak najmniejszy błąd będzie zauważony. Kierownicy głowni (menager sklepu przykładowo) to jakieś nieporozumienie. Podczas mojego okresu było ich trzech- każdy inny wiadomo, lecz łączy ich jedna cecha- dwulicowość. O personalnych powiem tyle (dalej mówię o obiekcie, na którym pracowałem) tępe sztuki, błądzące w swoim idealnym świecie, które nie wiedzą co dzieje się między pracownikami, a jak Ci się nie podoba to kadra uweźmie się na Ciebie i masz przerąbane. Najlepszy powód zwolnienia jaki usłyszałem na Ditlo: " doprowadziła poprzez niedokładne sprawdzanie terminu do przeterminowania 3x5kg worków marchwi ( 99gr/kg)" . Szary pracownik zwolniony natychmiastowo, a jak padło 500kg karpia, bo kierowniczka wyłączyła pompkę co by "oszczędzać energię" na noc ( gg !) nie poniosła żadnych konsekwencji- żadnej rp200, nagany dosłownie nic. Nawet nie poruszano tego tematu, bo tak wieloletni pracownik ma prawo się pomylić- słowa personalnej. Równi i równiejsi- Witamy w Tesco. Nic dziwnego, iż sieć leci na dno. Art. 306 kk jest na porządku dziennym. Teraz na 2k wolą zatrudniać dwóch pracowników na 1/2 etatu lub inną odmianę niż jednego. Jeśli nie jesteś odporny na stres, nie masz gadanego co by obracać się w gronie śmietanki to ta praca nie jest dla Ciebie. Bez kitu tęsknię za tym :D Historii nieprawidłowości było tyle, iż napisałbym książkę. Pozdrawiam
1
micka 2016-09-18 10:57:00
@Pejo zgodzę się z tym, że powodów do narzekań nie jest tak wiele oprócz tego co napisałeś to zawsze jeszcze dają umowę o pracę nawet magazynier ją dostaje więc nie wiem czy to prawda z tym równym i równiejszym.. a co do zaniedbań jak na ochroniarza to widzę, że na sklepie byłeś mega zorientowany :)
baska 2016-09-18 13:15:00
Co ma umowa wspólnego z atmosferą w pracy? Co mają do rzeczy pakiety socjalne skoro stoją od kilku lat w miejscu i są zależne od dochodu na członka rodziny. W pracy najważniejsza jest atmosfera między ludźmi, sprzęt na którym się pracuje a w tesco w teresinie jest w opłakanym stanie po ostatnich zakupach. Najważniejszy jest szacunek dla pracownika. A tu mieszają nas po odcinkach, po magazynach i po zmianach. Czy to wpływa dodatnio na atmosferę w pracy? Juz nawet starzy pracownicy odchodzą. Nie rozumiem jednak po co się wypowiadacie na temat tej firmy skoro tu nie pracujecie? To jest forum magazynu w teresinie a nie jakiegoś sklepu.
3
milena 2016-09-18 13:51:37
Zalezy chyba wszytko od tego na jakim jestes stanowisku, może też zalezy od miejsca w któym pracujesz i ludzi jacy pracują tak, w każdym tesco ale i nie tylko tam jest inaczej, to duże sieci marketów gdzie nie tylko zmieniaja sie czesto pracownicy ale warunki
Żaneta 2016-09-20 11:33:03
Jakie stanowiska na litość boską? Mowa jest o pracownikach podstawowych na magazynie. Jest jeden zmianowy i czterech kierowników odcinków. Magazynierów średnio jest koło setki i ich dotyczy to forum. Nie piszemy o pracy żadnych kierowników czy specjalistów bo mają oni całkiem inne zadania i siedzą tylko przed komputerem. Nie dotyczy również osób pracujących w administracji , bo nie są oceniani codziennie światełkami i nie mają żadnych norm. Piszemy o pracy magazynierów , im bowiem cały czas serwuje się zmiany , nowe wymagania i najgorzej się ich traktuje. Wykonują oni najcięższe prace a płaci im się najmniej. Miesza się ich po odcinkach, zmianach i po magazynach. Jak nie wiesz o co chodzi to po co komentujesz? Wara do siebie.

3
inka 2016-09-20 11:47:46
milena nie ma co narzekać na stanowisko na którym jesteś, jak masz większe ambicje to przecież są też rekrutacje obecnie przykładowo na stanowiska zastępców kierowników sklepów, firma daje możliwości
Bronek 2016-09-20 16:09:57
Z tego co widzę płatni wybielacze tesco mają nową taktykę. Nie wdają się w dyskusję, bo mogą szybko zostać sprowadzeni do parteru, tylko prowadzą rozmowę między sobą, tak jest bezpieczniej. A może to jedna i ta sama paniusia z działu HR prowadzi ze sobą rozmowę z różnych komputerów?
3
Mieszko 2016-09-20 18:04:51
Ogólnie to Tesco jest świetną firmą, duża i płacąca na czas
s007 2016-09-21 13:15:39
to on jeszcze pracuje?? :D
maciek 2016-09-21 13:17:10
Chyba jest na czas @ft, bo zobacz, że nikt na ten temat nic nie wspominał, ale jaka jest teraz atmosfera? Sam chętnie podjąłbym u nich pracę nawet na tego specjalistę ds. obsługi klienta. Szkoda, że w ofercie nie napisali jakiego rodzaju jest zawierana umowa.
Mija 2016-09-22 10:15:53
To są też ludzie
Mija 2016-09-22 10:19:58
Jakie prowizje
Doradca klienta to to samo co kasjer sprzedawca.zmieniono tylko nazwę.doradca to zwykły szeregowy pracownik
oi 2016-09-22 10:27:19
to niby w jakim celu zmienioną tą nazwę ktoś może mi wyjaśnić? faktycznie z samego ogłoszeniA WYNIKA że jako doradca to odpowiadasz za sprzedaż i ekspozycję towarów, towarowanie stoiska, czy więcej niż sam kasjer
Kali1920 2016-09-22 11:25:33
Doszły mnie słuchy, że w Teresinie zmienili system, na który wszyscy narzekają, bo normy się nie wyrobi. Czy od teraz większość pracowników będzie miała 7zł/h. Ja się pytam... Co to ma być...? Ja to dobrze, że mnie tam już nie ma. Czekam na jakąś opinie nt. tego systemu. Pozdrawiam
1
maciek 2016-09-22 11:30:19
W sumie na takiego przyjmującego zakłady wzajemne sam bym się chętnie załapał, zwłaszcza, że zapewnione są odpowiednie zarobki, a umowa jest w pełni respektowana u nich. Może wiecie czy sa oferty pracy?
aaa1 2016-09-23 22:23:58
De...lu fora pomyliłeś....
alfo 2016-09-23 22:25:58
czy sądziecie że warto zatrudnić się u was na stanowisku KIEROWNIK ZESPOŁU DS. SPRZEDAŻY INTERNETOWEJ w Warszawie? chodzi mi o to czy jakaś kariera będzie stała otworem
eti 2016-09-24 19:39:30
To jedz do warszawy i się dowiedz. To forum magazynu z teresin. Albo sobie zadzwoń, albo zapytaj się jakiegoś bezdomnego na dworcu w warszawie. Ci ludzie są ślepi? Nie widzą ze tu nie ma żadnego sklepu? Może dowiedz się w posredniaku w tej warszawie.
1
Bob 2016-09-24 20:51:13
Otworem to będzie stało tam coś innego co będziesz musiał wylizać razem z rodzynami. To jest forum Teresina kolego, ogarniasz?
hgih 2016-09-24 21:28:25
@ Bob - no właśnie ja nie ogarniam. Nie jestem stad i nie wiem o co ci chodzi. Chce si tu zatrudnic i po prtostu dowiedzieć czegoś wiecej o pracy tutaj
Zostaw swoją opinię o TESCO - Teresin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TESCO