brak logo

TESCO

Teresin

Opinie o TESCO

tomko 2016-07-07 15:53:52
no to ciężko chyba podać średnie wynagrodzenie skoro na każdym stanowisku jest inne.. ale jako doradca klienta ma się spore premie z tego co wiem na pewno.
frania 2016-07-07 18:26:58
Przecież nie miałam na myśli ze kradną! Chodzi o to ze niedbale traktują towar. Nie układają towaru w obrysie palety, kładą płyny na leżąco, co sprawia że butelki pękają. Palety krzywe których załadowanie na naczepe wymaga nie lada wyzwania. Kierownicy na to nie reagują. Jedynie załadunkowi starają się w nich wpoic. Druga sprawa to wykorzystuje się ich na maksa. Przy przepracowaniu przez ukrainca 260 godzin i płaci mu się 2500 zł to chyba kpina. Pośrednicy wstydź cie się.
micka 2016-07-07 19:13:41
@frania a skąd wiesz, ze to jest taka płaca za tyle godzin? Faktycznie nie wydaje się być to w porządku, pytanie tylko, czy takie rzeczy faktycznie mają miejsce. Widzę, że pojawiło się sporo ofert dla doradców klienta (kasy), ciężka praca?
Polki 2016-07-07 19:14:32
Jako doradca klienta = kasjer. Pisz po ludzku naganiaczu zachwalaczu. Pensja żenująco niska. Strasznie duży ruch tu robicie ostatnio, w firmie musi być panika jakaś.
g 2016-07-07 21:01:00
@Polki jesli faktycznie doradcsa kienta to kasjer to jakiś ogromne nieporozumienie jak dla mnie. Powinni przeciez pisać wprost ze chodzi o posade kasjerki
Polki 2016-07-07 22:07:17
Pojawia się tu masa osób piszących jakieś bzdury wyssane z palca, wychwalajacych firmę Tesco, używających właśnie takich zmylek jak z doradcą klienta. Albo to jedna osoba która taką ma po prostu pracę, rozmawia sama ze sobą, licząc że osoby z zewnątrz szukające opinii na temat Tesco wezmą ich brednie pod uwagę. Zresztą, na forum różnych firm jest masa takich naganiaczy. Zygac się chce.
1
bhk 2016-07-07 23:25:40
@ Polski tylko sprawa wygląda tak, że mimo że możesz mieć racje, ale to tak naprawde jest twoje zdanie. Może ktoś ma inne? No i ma do tego prawo czy ci sie to podoba czy też nie. A co do tego nazewnictwa stanowiska to faktycznie jakieś nieporozumienie
Polki 2016-07-08 09:19:54
Ależ oczywiście. Każdy ma swoje zdanie. Mam na myśli bzdety typu :
"Ojej!! Pojawiły się oferty na stanowisko doradcy klienta w Siemianowicach!! Słyszałam że to bardzo ciekawa i rozwojowa praca, super płatna. Pędzę aplikować!! "


I to wszystko na forum Dc Teresin.
To tylko pokazuje że jakakolwiek merytoryczna dyskusja z przedstawicielami firmy nie jest możliwa. Uciekają się do takich wyglupów.
maciek 2016-07-08 09:25:33
Doradca Klienta - Artykuły Przemysłowe jest taka oferta, nie wiem tylko jak naprawde u nich wygląda praca, macie może o tym jakieś konkretne informacje i coś wiecie czy nie za bardzo? jestem bardzo ciekawy opinii.
Likop 2016-07-08 09:31:43
Tak.
Ciagniesz paleciakiem palety na ten dział i wykładasz towar na półki. A w międzyczasie jak ktoś Ciebie spyta gdzie jest papier toaletowy to "doradzasz" temu klientowi. Taki to doradca.

A tak na marginesie to takie właśnie zapytania jak Pan powyżej są pisane na zlecenie.
lenkla 2016-07-08 12:26:06
ja na niczyje zlecenie nie piszę, chciałabym objąć u was stanowisko piekarz, tylko nie wiem czemu osoby z orzeczeniem są bardziej preferowane
Anty 2016-07-08 22:16:56
Po prostu znalazłaś forum Centrum dystrybucji Tesco i ciekawi cię jak tam stanowisko piekarz w jakimś sklepie i zamiast spytać tam to piszesz tutaj tak? Mimo że takiego stanowiska u nas nie ma.

I o tym mówię. Ci prawdziwi którzy szukają informacji na temat pracodawcy powinni wiedzieć i odróżniać durne i sztuczne posty od tych pisanych przez pracowników. Na powyższym przykładzie macie czarno na białym jak działają tacy "naganiacze".
Marek 2016-07-08 22:26:23
doradca klienta jest tutaj traktowany jakoś w miarę godnie? Byłoby fajnie, gdyby rzecz układała się po mojej myśli, bo przyznam, że szukam pracy na dłużej, na nie tylko wakacje, tylko na lata, byłoby super, gdyby coś dłuższego dało się tutaj ugrać, prosze odpo
Justyna 2016-07-09 21:11:54
Tak. Jest traktowany jak król. Menager całuje mu buty, ma dziesięć przerw w pracy, a zarabia grube tysiące. Zamiast bonów na święta dostają wycieczki na Hawaje. Dla całej rodziny!!! Na dwa miesiące!!
milena 2016-07-09 21:13:17
Marek' moim zdaniem na równoprawne traktowanie zasługują wszyscy nie ci wyższym stanwosikiem tylko
frania 2016-07-10 12:23:28
Jak to skąd wiem? Przecież pracuję razem z tymi ludźmi na magazynie w teresinie. 260 godzin grubo poniżej 10 zł na godzinę to chyba nie trudno policzyć. Oni mają setek za nadgodziny ja Polacy. Nie wiem skąd ty w ogóle jesteś ze o tym nie wiesz i jeszcze w to watpisz. Na pewno nie pracujesz u nas. Wypisujesz o jakiś ofertach pracy na doradcę klienta a to jest forum magazynu w teresinie. Nie rozumiem po co tu umieszczają wpisy ludzie ze sklepów skoro to forum nie należy do nich. Niech każdy urzenduje u siebie i nie zasmieca czyjegoś podwórka swoimi problemami
milena 2016-07-10 13:40:36
ale pełny etat ile wynosi na umowie o pracę 168godzin? bo ty robisz ponad 200godzin w miesiacu masz za to jakos extra placone?
frania 2016-07-10 14:12:25
Ponad 200 godzin pracują Ukraińcy, czytaj ze zrozumieniem. Pracownicy tesco tacy jak ja mają do ręki 2300 do 2600netto. Mówię o magazynierach. Agencja ma stawki akordowe. Jak bym miała ponad 200 godzin to bym miała kolo 4 tys bo nadgodziny są liczone podwójnie. Jednak Tescowych nie chcą zostawiać po godzinach bo są za drodzy, chyba ze juz nie mają wyjścia i takie nadgodziny nam proponują. Dlatego tez Ukraińcy pracują po 12 godzin dziennie za zwykła stawkę bo nie mają na umowie setek. Polska agencja ma niby setki ale i taki ich roluja na stawkach akordowych.
mirka 2016-07-10 17:36:17
@frania w sumie w takim razie na te nadgodziny dla pracowników tesco nie brakuje chętnych, jeśli takie się zdarzają. Wynagrodzenie 4 tys. to naprawdę byłoby coś. W sumie nie jest to pewnie tak zupełnie nierealne, no ale faktycznie raczej nie ma co się nastawiać na takie wypłaty.
karol 2016-07-12 07:25:28
Taka wypłata zdarza się tylko raz w roku. I to dla nielicznych bo są limity w liczbie zapotrzebowania na takie nadgodziny. Okresy przedświąteczne, po za tym jest cienko, a przede wszystkim obecnie. Az się boje pomyśleć co będzie jak ruszy magazyn w poznaniu. Pójdziemy z torbami,pozwalniają nas jak psów.
ghj 2016-07-12 09:12:30
@ karol a czemu by tak miało być, chyba właśnie beda wiecej osób potrzebować, nie sądzisz ze tak to działa?
Gyt 2016-07-13 08:34:15
Mniej pracy, a więcej będzie potrzebnych ludzi?
Ot logika naganiacza.
Rrf 2016-07-13 09:28:04
No właśnie widzę ze teraz to oni wielu osób potrzebują
karol 2016-07-13 12:59:12
Miałem na myśli magazyn w teresinie. Skoro otworzą magazyn w poznaniu to cześć sklepów nam zabierze, co sprawi że będzie mniej pracy u nas. Obecnie są dwa magazyny w polsce ,w teresinie ,który obejmuje sklepy północne polski i w Gliwicach kory obejmuje południe Polski. Jeśli otworzy się magazyn w ponad to na pewno przejmie cześć sklepów od teresin a i od Gliwic. Wiece ludzi potrzebują? To czemu cześć agencji siedzi w domu , lub wysyła się ich do domu przed czasem? Nawet Ukraińcy często schodzą po ośmiu godzinach a nie po dwunastu. Tak w ogóle to nie polecam pracy przez agencje w tesco. Nigdy nie wiadomo o której się zejdzie,nic nie można zaplanować, a tak na prawdę przez firmę tez odradzam. Głupie światełka ,brak palarni ,stres ,praca w pośpiechu, porażka.
2
micka 2016-07-13 13:27:03
Agencję tesco @karol? O co dokładnie chodzi, wiem, że są zatrudnienia przez agencję tutaj ale skoro piszesz, że zatrudnia Cię tesco to firma a nie agencja
Kamil91 2016-07-13 14:18:41
Witajcie, orientujecie się kiedy będzie, lub kiedy było szkolenie w Tesco Teresin T1? Z góry dzięki za odpowiedź :-)
gfbj 2016-07-13 15:13:36
neistety nie orientuje sie kiedy to szkolenie, ponieważ teraz szukam i widze wiele ciekawych stanwosik jak Inspektor kontroli Jakości do Gliwic - ile można zarobić na takim stanowisku? I czy są przewidziane ewentualne premie? Bede wdzieczna za info
karol 2016-07-14 16:07:58
Ciężko trybie. Ja pracuję w tesco przez firmę, czyli jestem pracownikiem tescowym. Nawet przez firmę nie mają chętnych by się tu zatrudnili. Ludzi tesco nie mogą odwołać bo mają umowę o pracę i muszą wypracować auta wow godziny czy jest praca czy nie. W tesco są zatrudnione agencje i ich można odesłać do domu jeśli tej pracy jest mniej. Oni mają umowy o dzieło i można ich zostawić po godzinach czy im się to podoba to czy nie. Jeśli nie przyjdą w dodatkowy dzień ich pracodawca potrafi obniżyć im stawkę godzinową. Może być kilka set złotych mniej. Czyli robią za popychla. Przykre to jest ale taka jest prawda. Rotacja w agencjach jest niesamowicie dużo, wielu ucieka i pojawiają się nowi. Trzymają się za to zawzięcie starsze panie którym coś tam brakuje do emerytury.
3
micka 2016-07-14 16:10:16
@karol myślę, że nie w każdej agencji tak traktuje się pracowników. Ale samo tesco ma sporo nowych fajnych ofert pracy, więc jeśli ktoś zatrudniony przez agencję to czyta - próbujcie swoich sił w rekrutacjach, dlaczego nie spróbować. Szczególnie z doświadczeniem w pracy w tesco ;)
don't fuck 2016-07-16 07:31:20
Ojjjjj naganiaczu ojjjjj. Pozdrawiam Naganiacza. buhaahhaah
2
milena 2016-07-16 08:47:29
Podjerzewam,ze jak masz dosiwadczenie nawet troche to cie zatrudnią
Lukii 2016-07-19 13:03:48
Są przyjecia w tym Tesco Teresin przez agencje na T1?
kowal 2016-07-19 13:04:47
a tam przypadkiem nie ma magazynów i centrum dystrybucji?
Lukii 2016-07-19 14:09:25
A no tak, wiesz coś na ten temat?
gość 2016-07-19 14:10:29
A jaka panuje teraz atmosfera w Krakowie? Pozdrawiam
bb 2016-07-19 23:02:06
to chodzi o pilnowanie terminów ważności
tomko 2016-07-19 23:02:20
Znajomość angielskiego nie jest dużym wymogiem, a wypłata jaka?
irena 2016-07-20 08:06:26
Są. Hablaszek czeka na tanią siłę roboczą.
2
maciek 2016-07-20 09:06:16
słuchajcie, jest taka praca jako KOORDYNATOR DS. WDROŻENIA STORELINE i tutaj potrzebne jest doświadczenie w operacjach sklepowych: wiedza o procesach oraz procedurach (min. 1 rok doświadczenia) lub doświadczenie i wiedza w zakresie procedur kontroli zapasu lub obsługi klienta.
Luis 2016-07-22 08:41:17
Super! O boże jak się cieszę! Wspaniałe stanowiska! Rewelacja..! Och jaka radość mnie ogarnęła!
A słuchajcie! W Niepołomicach szukają asystentki do spraw miotly i mopa.! Podobno chętnych jest masa! Wspaniale warunki, socjal, pieniądze rewelacyjne!
Wiecie coś na ten temat?

Stado baranów (naganiaczy)
2
Walk 2016-07-22 10:32:36
Jak tam praca w tesco jest bardzo dobra atmosfera?
Luis 2016-07-22 12:58:50
O. Następny..
Taj jak to tobie podobni napisali albo sam ze sobą tu piszesz.
ATMOSFERA JEST GENIALNA, KRAINA MLEKIEM I MIODEM PŁYNĄCA. JAK W RAJU
3
Piotr 2016-07-22 13:24:21
Mi się wydaje, że to jedna z lepszych firm, generalnie praca w tesco, gdy byłem młody była super, na noce, ale zawsze mi się naprawdę podobował, w nocy było trochę ciężko, bo spać sie chciało, ale płacili na czas i zawsze, więc polecam np. na wakacje
Pepco 2016-07-22 13:28:02
To bardzo mało wiarygodne forum gdyby ktoś naprawdę chciał wiedzieć coś o firmie. Płatne opinie itp.
Tak dla informacji
2
gość 2016-07-22 14:16:29
Kierownik zespołu piekarnii może pewnie liczyć na dwuskładnikowe wynagrodzenie, w końcu pojawienie się premii to dobry znak, ale skoro jest opieka medyczna i szkolenia menadżerskie to dobrze o nich świadczy. Najważniejsze że jest zawierana z nimi umowa o pracę.
work 2016-07-23 10:23:31
Witam
ASYSTENT DS. STANDARDÓW SKLEPOWYCH w jakich godzinach pracuje? na czym ta praca polega?
czy ktoś coś mi napisze?????
Pol 2016-07-23 10:49:05
Pracowałem w Tesco i powiem Wam, że warto próbować właśnie w tesco, inne wielkie hale są dośc małe i niezbyt znaczące, a Tesco daje naprawdę dobre pensje i całkiem przyjemne umowy o pracę, a to chyba dość wazne w tym świecie, gdzie emerytura taka niepewna
Pepco 2016-07-23 12:24:13
To bardzo mało wiarygodne forum gdyby ktoś naprawdę chciał wiedzieć coś o firmie. Płatne opinie itp.
Tak dla informacji
3
milena 2016-07-23 15:46:49
a na jakim stanwosiku prcowales i byles zatrudniony, ze tak chwalisz? na kasjera czy wyższe jakieś to bylo?
Pol 2016-07-25 23:14:47
Na stanowisku naganiacza piszącego odplatnie pozytywne opinie na forach internetowych.
Polecam. Fajna fucha.
Zostaw swoją opinię o TESCO - Teresin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TESCO