Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o TESCO

Pracowałeś w firmie TESCO i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
aricjano - 2014-08-10 22:20:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podobno ma byc mala podwyzka. Slyszalem ze menadzer bedzie staral sie zeby byla jak najnizsza zeby sie przypodobac angolom. Ywalil tyle kasy na te glupoty, pimpong i stolowke. Lepiej by dokupil wozkow. Zakupili nowe naczepy a starych duzo sprzedali, wniosek taki ze wiecznie ich brakuje. Wprowadzaja glupie procedury ze glowa boli. Podwyzka jest mile widziana, ale mogli by mniej laladowac w system, to sie nie zwraca.
zdjecie uzytkownika
Kolimpos - 2014-08-11 10:14:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@aricjano Skąd takie informacje czerpiesz? Nie wiem czy Tesco byłoby skłonne dać jakąś podwyżkę, bo mam wrażenie że zyski, które obecnie osiąga firma nie są większe z miesiąca na miesiąc. Oczywiście jako pracownicy byśmy na tym zyskali, ale obawiam się, że podwyżka rozbiegałaby się o 20-30 zł. Niestety supermarkety ostatnio mocno ze sobą rywalizują o miano najtańszego, a cięcie cen na pewno może mieć odbicie w wysokości wynagrodzeń pracowniczych. Inni w innych marketach na pewno dużo pewniejszej sytuacji nie mają. Mimo wszystko Tesco jest jak dla mnie jednym z bardziej ludzkich supermarketów poprzez warunki pracy właśnie.
zdjecie uzytkownika
arcjano - 2014-08-11 18:10:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kolimpos - 2014-08-11 10:14:35]:
Bylo czytane przez zmianowego ze trwaja rozmowy nad wysokoscia podwyzkii ile procent. Z palca sobie tego nie wyssalem. Do konca wrzesnia ma byc wiadomo, chyba ze przeszkadza ci ze pisze o tym na forum, to sory. Dochody tesco nas nie obchodza, wiemy ze wydaja pieniadze na bzdury i to duze pieniadzel
zdjecie uzytkownika
mój login xD - 2014-08-13 00:28:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pytanie z innej beczki :) Kiedy, nowe wózki wysokiego składu (retrak) ruszą pełna mocą :D? I kto na nich będzie pomykał? A co ze starymi? co mają obrót o 90°?? :D
zdjecie uzytkownika
alonzo - 2014-08-14 00:05:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na bojkowskiej juz maja 2 nowe retraki, z 15 piesków i 5dlugich rozzal. Baterii oczywiście nowych brak. Bodwyzek brak. Wszyscy magazynierzy zarabiają do roku 1.9 a po roku 2.1
zdjecie uzytkownika
eldo - 2014-08-16 15:28:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeśli ktoś szuka pracy w Tesco to często ogłaszają się oni choćby na ( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
Thorgal - 2014-08-17 12:02:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nawet jeśli zakupią jakieś nowe wózki typu retrak lub rozłdunkowo- załadunkowe to niech je przypiszą magazynierom pracującym na tych odcinkach żeby byle kto nie używał tego wózka gdyż nie będzie o niego dbał. Tylko osoby przypisane z poszczególnych zmian mogą zapewnić prawidłowe użytkowanie pojazdu, tak jak to było za poprzedniego dyrektora.
zdjecie uzytkownika
Aneta - 2014-08-19 20:18:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [wiosna - 2014-08-01 15:13:11]:
Co znowu nie uznali kolejnego wypadku na t1 behapowcy? Chłopaczyna się pościerał podobno i jeszcze grozi mu nota. Tak poświęcaj się dla firmy narażając zdrowie to jeszcze ci powiedzą że twoja wina. Tak behapowcy w (usunięte przez administratora) wchodzą menadżerowi że wszystko dla niego zrobią. Na szkoleniu agencji założą okulary na łeb i strugają mafiozów. a jak idą po magazynie to włączają żółwi bieg. Za ich decyzją zrezygnowano z letnich kurtek że trzeba nosić własne. Pozwolili na wprowadzenie wysokich norm i zlikwidowanie automatów z napojami, a ludzie muszą pić zimną wodę z baniaków po której boli żołądek. Pozwolili likwidować palarnie przenosząc je po za bramę. Ludzie muszą biegać na przerwę rezygnując z odpoczynku , jedząc w pośpiechu. Tak będzie do póki będzie rządzić ta sitwa. Nikt na to nic nie poradzi. Teraz zrobisz normę a przypadkowo źle się odbijesz to dostaniesz czerwone światło. Czy to nie jest mobbing/ znęcanie się nad człowiekiem psychicznie? Spróbuj tylko powiedzieć coś o mobbingu to zaraz straszą przeniesieniem na drugi magazyn lub znajdą haka żeby się ciebie pozbyć. Nie ma komu się poskarżyć. Jeden się poskarżył to już nie robi.
zdjecie uzytkownika
jw - 2014-08-20 22:03:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [jw i tyle - 2014-08-04 20:23:21]:
a co powiecie na temat tego ich systemu job??? i oceniania?? bo po mojemu jest to wielka porazka i sie bardzo myli ten system
zdjecie uzytkownika
job - 2014-08-27 17:08:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
super system ,mi sie bardzo podoba i sprawdzanie tych procentow tez
zdjecie uzytkownika
wiosna - 2014-08-30 11:18:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [job - 2014-08-27 17:08:49]:
System to kosmos jak w Tesco .Na magazynie jest słonina jak byk leży na XD i ściema całe 8 godzin .
zdjecie uzytkownika
Roman - 2014-08-31 09:31:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
System z procentami dobry jest chyba tylko dla agencji. Wprowadzono nowe ocenianie , którym pokrzywdzono pracowników etatowych. Obniżane maja być światła za byle przewinienia. Np. gdy retrakarz pomyli się i wstawi paletę w nie właściwą lokalizację, gdy na przyjęciach osoba przyjęciowa wbije inną datę lub czegoś nie przyjmie lub inną pomyłkę popełni, załadunkowym gdy pod czas transportu przewróci się paleta lub nie załaduje gazetek. Moje pytanie brzmi .. czy osoby z agencji to święte krowy? Czy wolno będzie im nadal partolić robotę? lepić krowy na paletach , słabo i nie starannie je foliując? Czy my tescowi mamy zbierać za nich kary? Robią dużo , czym się chwalą, a jakościowo jest bebo nikt ich w tym nie szkolił i nie informował , tylko norma? ich się nie karze a odpowiedzialność spada na tescowych. Robią do ostatniej minuty a potem tesco w regały , posprzątać po świętych krowach , chociaż nawet nie pracowało się na tym odcinku. Na tescowych ciąży wielka odpowiedzialność a agencja czuje się jak na wczasach. To nie sprawiedliwe. Tescowy powinien być dumny ze swej pracy a jest odwrotnie?
zdjecie uzytkownika
kaśka - 2014-08-31 09:37:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wiosna - 2014-08-30 11:18:57]:
To czemu ty pójdziesz na xd? pewnie nikt cię tam chce bo nie potrafisz współpracować z ludźmi i nie umiesz myśleć.
zdjecie uzytkownika
strzałeczka - 2014-09-02 00:46:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
to co sie dzieje teraz na magazynie to naprawde jakiś koszmar... wzywaja na rampe 73 po to aby autograf dać za nieproduktywność. hmm jaki to ma sens jak oni sami wiedzą że jest brak pustych oczek pickingowych i za nic nie zrobisz 100% w ciagu godziny. Komus sie w głowie poprzewracało i nie wie co to jest praca. Chciałbym chociaż tak na 1 dzień zobaczyć zmianowego albo sekcyjnego który zapiernicza w pickingu i może by zrozumial jak jest bardzo, duzo oczek pustych. Szczerze to nie polacem tam pracy dla nowo przyjetych.
zdjecie uzytkownika
ANATOL - 2014-09-04 20:46:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [strzałeczka - 2014-09-02 00:46:08]:
Ja pójdę dalej. ostrzegam NIE ZATRUDNIAJCIE SIĘ W TESCO. TU PANUJE RYGOR JAK W (usunięte przez administratora) Z TĄ RÓŻNICĄ ŻE NAS NIE BIJĄ I NIE STRZELAJĄ DO NAS. a OBECNYM PRACOWNIKOM ŻYCZĘ ZNALEZIENIE INNEJ, LEPSZEJ PRACY.
zdjecie uzytkownika
Korka - 2014-09-04 23:57:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Anatol Trochę to zaskakujące dla mnie bo sporo ludzi w zasadzie jest zadowolonych, albo nie narzeka na pracę w TESCO. Może zarobki a co za tym idzie zadowolenie zależy od stanowiska jakie się zajmuje, albo od marketu w którym się pracuje. Nie jestem pewien czy w każdym jest taka sama wisielcza atmosfera.
zdjecie uzytkownika
xx - 2014-09-05 14:13:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Korka - 2014-09-04 23:57:45]:
my mowimy o magazynie..nie o markecie

ANATOL ma stu procentową rację,to nieludzkie co się tu wyrabia,moze jeszcze będziemy się skanować chodząc do łazienki? chociaz odkad weszly procenty to nie wiem czy ktoś wogole chodzi do łazienek
zdjecie uzytkownika
Wiosna - 2014-09-06 15:18:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xx - 2014-09-05 14:13:58]:
Na magazynie T1 już chodzą w pampersach bo jest promocja i zniżka 1O% .Ale jaja .
zdjecie uzytkownika
on - 2014-09-14 00:33:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rafal to najlepszy zmianowy...Dziekujemy za zielone swiatlo...


zdjecie uzytkownika
p..... - 2014-09-14 11:54:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [on - 2014-09-14 00:33:02]:
Nie prawda , bo Olga. Dziękujemy za nią koledzy z fresza.
zdjecie uzytkownika
Wiosna - 2014-09-15 14:04:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [p..... - 2014-09-14 11:54:55]:
Olga to nie kierownik zmianowy ,za pomnieli jak kiedyś się znęcała na pracownikach .Na Gliwice.
zdjecie uzytkownika
xyz - 2014-09-17 07:16:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Masz rację.Tylko to nie sprawiedliwe,że flirtuje z magazynierkami po kilkadziesiąt minut i nikt nie zwraca na to uwagi.
zdjecie uzytkownika
Anka - 2014-09-17 20:13:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xyz - 2014-09-17 07:16:36]:
Bez przesady. Zamieni słowo ale w sprawie słóżbowej. Jest wyrozumiała i przyjemna.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-10
Żródło: Gowork.pl
Opole
(opolskie)
Miejscem wykonywania pracy będzie hipermarket w OpoluTwoje zadania:Realizacja zamówień internetowych w zakresie dostarczania towaru do klientów przy zachowaniu wysokich standardów, jakości i przechowywania towaru oraz zapewnienie obsługi klienta ta najwyższym poziomie.Wymagania:    Prawo jazdy kat. B z minimum rocznym doświadczeniem w prowadzeniu pojazdów,    Komunikatywność i zorientowani
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
Konrad - 2014-09-17 20:59:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Znowu wprowadzili nowe procedury. Chcą nas wykończyć. Uśmiać się idzie czego wymagają od ludzi. Szukajmy innej pracy lub olewajm...y tą. Tego się nie da traktować poważnie. ludzie wykształceni , takie utrudnienia wprowadzają. A ci sekcyjni jeszcze bronią tych nowości. Żeby teraz starać się na opcje trzeba mieć nie po kolei w głowie. Kary za byle co a jak nagroda to poklepanie po plecach i karteczka. Obrzydzenie. PALARNIO WRÓĆ! ZARZĄDZIE TEGO MAGAZYNU, PODAJ SIĘ DO DYMISJI!
zdjecie uzytkownika
hehe - 2014-09-20 22:38:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ten syf jeszcze funkcjonuje?Olga dalej kierownikiem zmiany w Tesco? Dziewczyna jest niesamowita pod KAŻDYM WZGLĘDEM;))... Kierownictwo z Fresha to totalna pomyłka ludzie z przypadku i to dosłownego. Proponuje zmianę pracy albo własną działalność.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TESCO
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x