logo TESCO

TESCO

Teresin

Opinie o TESCO

Dorota 2017-06-14 20:16
Coraz więcej rolka ge a normy nie poszły w dół. Na tych beznadziejnych nośnikach tragicznie trzyma się towar. Paski nie zastąpią dobrego foliowania. Kierownicy olewa li jakość ułożenia i ofoliowania towaru , to teraz czepiają się poprawnego zapięcia pasków. A co z normą na załadunkach? Trzeba dużo wolniej jechać z takim rolkagem żeby coś z niego nie spadło i oczywiście taki załadunek jest dłuższy bo dużo więcej tych wózków wchodzi na naczepe. Będzie się schodzić jak z platformami drodzy kierownicy. To nie ważne ze zerowka , czy nie. Trochę oleju w głowie! Kierownicy nie mają swojego zdania i nie potrafią powiedzieć ze wprowadzane jakie kolwiek zmiany są złe. Posłuszne baranki wykonujące polecenia góry jak im się widzi. Nigdy nie chciała bym być kierownikiem w tym magazynie bo nie zgadzam się z większością zmian.
3
Kiero 2017-06-14 20:35
Nie masz bladego pojęcia a się wypowiadasz. My jako kierownicy nie mamy NIC do gadania. Co więcej nikt z tego magazynu nie ma nic do gadania w kwestii rollcage,folii. Sklepy likwidują magazyny, towar bedzie rozwozony po półkach prosto z naczepy właśnie na RC. To zmiany wymyślone przez jakies tam mądre głowy wysoko w chmurach. Zresztą szkoda gadac
2
kiero 2017-06-14 23:38
kocham A.B.
Dorota 2017-06-15 10:24
I dlatego nigdy bym nie chciała być kierownikiem w tym magazynie. Po co być kierownikiem skoro nie ma się nic do gadania w sprawie wykonywanej pracy! Mnie bardzo irytuje jak na przykład zmianowy zwraca mi uwagę nie mając nigdy do czynienia z tym zajęciem. Chyba ma rozum w głowie i powinien zrozumieć ze wprowadzane zmiany spowalniają pracę . To po jakiego grzyba podniosiono normy? Gratuluję kierownikom , którzy się sami zwolnili, dziwne jednak ze tak późno. Największe koszty to właśnie te ciągle zmiany, nie dziwne ze zamykają sklepy. Do tych mądrych to nie dociera.
5
Tescowiec 2017-06-15 15:02
Nie musisz tam pracować nikt Cię do tego nie zmusza. Ciekawe dlaczego nie zmieniasz pracy skoro tak źle??? Może jednak dobrze płacą a pracować trzeba. A tam gdzie płacą słabą to i pracować nie trzeba dobrze.
1
tanatloc 2017-06-17 14:55
( usunięte przez administratora ) Na zarobki nie narzekam ,ale nie podoba mi się ze musze pracować za dwóch, lub trzech. Masz jeszcze mleko pod nosem i nie wiesz na czym polega godna praca z szacunkiem. Takich lizusow jak ty co mają jedynie klapki na oczach i są głusi właśnie potrzebują. Dobrze trafiłeś, zrobisz karierę . Gratuluję ci obciachowcu.
5
tanatloc 2017-06-18 10:42
Poprawka do wypowiedzi po wyżej. Miało byc lizusie a nie liże się, błąd pismienny komputera.
Fela 2017-06-19 12:52
Czy ktoś wie jaki jest powód, że Tesco ma tak długą listę ofert pracy? Czyżby nowy obiekt otwierali? Jesli ktoś wie proszę niech podzieli się z innymi?
2
Gtre 2017-06-19 22:14
9 sklepów zamykają. Podobno ogólnie tesco w Polsce tylko do września. Ofert pracy dużo bo nikt nie chce tu pracować.
6
Fela 2017-06-22 20:46
Chyba niemożliwe żeby Tesco wyszło z Polski, może tylko niektóre sklepy zamykają? Skąd taka informacja, to nie szukaliby nowych ludzi i później ich zwalniać?.
kto kolwiek wie. 2017-06-24 21:09
Sklepy po woli zamykają. Tesco nie jest zbyt atrakcyjne pod wieloma względami. Staje się mało atrakcyjne dla starych pracowników, którzy co raz częściej sami odchodzą. Widzą ze tania siła robocza jest lepiej traktowana niż oni. Nowi pracownicy są zachęcani lepszymi pracami niż starzy pracownicy, żeby im żyłka pierdzaca nie pękła. Często wprowadzane nowe procedury zaprowadzą tą firmę na dno. Rolki , nie foliowany towar, niby oszczędności a ile strat w uszkodzeniach i więcej pracy w czasie pikowania , załadunku i rozładunku na sklepie. Pomysły ze kon by się uśmiał. Porażka. Weszły rolki a normy w górę. Gdzie tu sens skoro z rolka mi schodzi się o wiele dłużej.
5
Fela 2017-06-25 21:33
Gdyby mieli zamykać sklepy to nie szukaliby nowych pracowników. Może są rejony w których nie opłaca się trzymać sklepu?
? 2017-06-27 07:36
Ktoś wie dlaczego nie ma kierownika z kas na pojezierskiej w łodzi?
3
jiuyt 2017-06-30 20:20
Jak będziesz siedzieć na kasie to zobacz czy nie siedzi ci między nogami. To jest mistrz patelni złota Wara.
Fela 2017-07-02 22:04
Taka długa lista ofert pracy to ciekawa sytuacja? Jaka jest tego przyczyna, czy ktoś wie i mógłby podzielić się tą wiedzą? Może jakieś nowe obiekty otwierają albo szykują się otwierać! Pewnie firma się rozrasta
1
upadły anioł 2017-07-04 20:19
Idź i nie zamieszczaj takich bzdur. Długa lista ofert? Nie ma żadnych przyjęć. A jak przyjmą to jakichś nieudaczników, bo nikt normalny nie chce tu pracować. Praca niewolnicza w szalonym tempie i z wysokimi normami, weź nie pitol. Firma się rozrasta? Chyba u ciebie grube jelito szwankuje.
3
Fela 2017-07-06 22:00
Teraz mam przykład jak ludzie mijają się z prawdą. Widziałam te oferty i to dużo a niektórzy piszą, że nic nie ma. Nie wmówi mi nikt że mam omamy i piszę bajki.
2
atakitam 2017-07-07 04:28
Na poczatku roku paru swiezych doszlo, a teraz cicho wiec raczej przyjec nie ma.
Praca jak praca, nikt sie chyba nie spodziewal odpoczynku na magazynie chociaz i tak denerwuja mnie priorytety swiezakow, a starzy musza w pbs walic. No ale co zrobic.
1
joachim 2017-07-08 19:39
Praca tak, ale ciągle zmiany. Normy za wysokie i często nie realne. Światełka i różnice premi wobec ciężkiej a lżejszej pracy. Nie spotkałem się jeszcze z takim i częstymi i kosztownymi zmianami. Praca taka sama , ale ciągle w inny sposób. Częsta rotacja ludźmi. Jakby praca była spokojniejsza i godna nikt by się nie zwalnial .
1
? 2017-07-10 18:31
@jiuyt Hehe dobre masz zdanie o koledze bo chyba się znacie, ja poważnie pytam a ten o jakiś patelniach :)
1
WIem 2017-07-10 22:37
Co do tego kierownika to ja wiem czemu go nie ma ale to się nie nadaje na forum chyba, "parę" osób wie czemu ale teraz to już chyba cały sklep nawet :) Generalnie chodzi o jakąś dziewczynę tyle powiem.
3
VIC 2017-07-11 13:09
Pozdrawiam Tesco w Kluczborku a zwłaszcza pracownika Tesco pana Mariusza który bezinteresownie pomógł mi złożyć zakupionego tam grilla.Wcześniej byłem w "Majstrze" gdzie potraktowano mnie w sposób obcesowy i nieuprzejmy gdy zapytałem o możliwość złożenia mi grilla który tam chciałem zakupić. Dobrze że go tam nie kupiłem bo taki sam grill w Tesco był o 50 zł tańszy i jeszcze mi go złożyli za darmo.
1
flet 2017-07-13 20:27
tylko zalic sie potraficie
1
Maniutek 2017-07-14 22:53
Czyżby firma miała otwierać nową placówkę i w związku z tym mają tak długą listę? Może mi ktoś wyjaśnić co się dzieje?
wojtek 2017-07-16 07:03
ludzie uciekaja z tego syfu,dlatego
3
idioci 2017-07-20 22:19
Normy jakie sa takie byly, a komu sie nie chce robic to papa.
Zal niektorym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sciska. Magazyn to magazyn robic trzeba. Pojdzcie do innej firmy to dostaniecie 2000 brutto. Zapraszam na retraki to zarobicie, ale oczywiscie sie do tego nie nadajecie. Slyszalem ze tam bakoma potrzebuje pracownikow do pickingu przez agencje.
Im was mniej tym lepiej dla nas [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nieroby.
d oceniający ciężka pracę 2017-07-21 09:21
Nas tak nazywasz? Sam nim jesteś. Skoro uważasz ze normy są odpowiednie to gratuluję umysłu. Ja zapraszam cię w piking i to nie na jeden dzień , tylko z miesiąc. Przekonasz się czy można wyrobić normę i będziesz inaczej śpiewał. Po takiej pracy oddasz pokłon pikerow i z wrócisz honor. Siedzisz na retraku? To siedź. Praca jest ciężka , jest jej dużo mniej od kiedy ruszył Poznań, misje mizerne. Jak wyrobić normy? Ten nieudacznik podniósł normy żeby firma miała wyższe dochody, kosztem zdrowia magazynierów. Niestety nie ma on pojęcia o pracy fizycznej o czym sam osobiście się przekonałem. Wiele osób to wie w tym nawet kierownicy ale nikt nie odważy się mu tego powiedzieć. Tu nikt nie narzeka tylko stwierdza fakty. Sam idź do bakomy i napis się jogurtu, życzę bolesnej obstrukcji.
2
dzik 2017-07-23 06:20
Skoro ladujesz w pikingu to znaczy ze sie nie nadajesz na danym odcinku i tyle. Kazdy ma priorytet, jestes dobry w zaladunkach to cie biora, jak widza ze sie do tego przykladowo nie nadajesz to lecisz na drugi priorytet czyli PBS.
d oceniający ciężka pracę 2017-07-23 10:01
O tej godzinie zamieszczasz swój wpis? Nie możesz spać? Czy jesteś maniakiem internetowym i nie możesz żyć bez komputerka? Ja staje w obronie pikerow gdyż jest tam najciężej a są najwyższe normy, często nie realne. Piszesz ze normy są adekwatne to idź w piking i się przekonaj. Tu nie ważny jest priorytet , tylko sprawiedliwe ocenianie według wykonywanej pracy. Tu jest na odwrót, im lżejsza praca tym lepiej premiowana. Uważam że powinno sie docenić ciężka pracę a nie tylko myslaca. Uczciwość to podstawa, bo Polacy uciekna i zaleje nas rynek wschodni.
6
Madzia 2017-07-25 22:08
Prawda zawsze jest gdzieś po środku. Gdyby pracownicy nie oszukiwali firm to byłoby zapewne łatwiej z wieloma sprawami. Niestety wiemy, że wiele osób udaje, że pracuje więc firmy dociskają narzuconymi planami. Szczególnie duże firmy gdzie trudno skontrolować ludzi.
alkomat 2017-07-26 19:27
Ochrona w Tesco łapie na alkomat to jest system naprawczy w Polsce ze niedługo sami będą pracować kierowniki dostali po 7% podwyżki ,za co za leżenie jak na T-2 a my dostaniemy po 50 złoty to śmiesznie .System naprawczy trzeba zrobić w kierownictwie co niektórzy dawno nie powinni już pracować co nie którzy zmianowi ale trzymają twardo posadki ,tak jak np. szkoła zawodowa operator wózka sekcyjny itd, a po za tym uwaga mruk ,pracował na T-1 a teraz T-2 tylko nocna zmiana .Jak zmiany to magazyn w Teresinie.
4
odkrywca 2017-07-30 16:08
I co ? Premie miały być dla każdego, a tu figa z makiem? W czerwcu obiecywali a pod koniec lipca postawili warunki. Za zwolnienienia, za urlop na rząd anie, za oddanie krwi sie.nie dostanie. Pa pa premio, ladnie oszukali ludzi.
4
Portofil 2017-08-02 11:34
Fajna praca mi się trafiła w Tesco i nie rozumiem tego biadolenia.
n 2017-08-03 21:17
sami tego tepaki chcieliscie
1
Sfhhfg 2017-08-05 19:35
Hehe to taką ma opinię, w sumie to znam temat a tej koleżanki co tam pracowała to szkoda bo dobrze pracowała.
1
ak 2017-08-06 09:59
Jak się trawiło to pracuj gamoniu .
1
zdradzony i oszukany 2017-08-06 10:50
Czego chcieliśmy? Obiecywano na 100 zł, wszystkim, już na początku czerwca. A pod koniec lipca powiedziano nam ze są ku temu warunki. Choroba nie wybiera, a urlop na żądanie to ustawowy przywilej. Każdemu może się przytrafić nie przewidziana sytuacja. Oddanie krwi to teź słuszny cel. Trzeba być kompletnym hipokjryta żeby tego brać pod uwagę. Postanowiono ukarać tych ,którzy mieli takie sytuacje zabierając im premię. Jest to oszustwo do potęgi. Będę rozpowiadal wszędzie ze firma tesco i jej zarząd to klamcy. Jak firma traktuje ludzi , tak ludzie maja zdanie o niej. Nie biadolimy, tylko piszemy prawdę, a jeśli ktoś pisze ze ma fajną pracę, to musi go nie dotyczyć praca fizyczna.
5
Gavroche 2017-08-07 20:49
Zdradzony i oszukany? Proponuję się następnym razem podpisać "zdradzony o świcie".
Teraz Cię zacytuję: "Trzeba być kompletnym hipokjryta żeby tego brać pod uwagę".
Stary, w jakim to jest języku? Co się potem dziwić, że mają magazynierów za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Co do zasadniczej treści twojej wypowiedzi: nikt nie zakazuje Ci brać UŻ albo iść na L4 czy oddać krew ale
to firma ustala kryteria przyznawania premii. Mogą dać komu chcą i nic na to nie poradzisz.
2
Roy 2017-08-08 12:32
Oczywiste było że najpierw będzie teatrzyk pod View Point. Opowieści co było zrobione itd. A jak już wszyscy napisali to bym! Zabierzemy premie.

Ps. Kobiety nie mogą dźwigać więcej niż 8 kg powyżej obręczy barkowej. Taki przepis jest od maja. A jak tam soki, alkohol, chemia na T1 i obowiązek budowania paley minimum 1,8 metra?
1
wedle zyczenia: zdradzony o świcie!! 2017-08-08 17:39
Możesz mnie pocałować w cztery litery. Ty wielki naukowcu, pouczasz mnie jak pisać. Takich pierdul się nie bierze nawet pod uwagę. To był błąd pismiemienny komputera ,nie mój. Miało być tak:trzeba być kompletnym chipokryta żeby nie brać tego pod uwagę. Trochę wyobraźni komputerowy maniaku. Firma ustala sobie kryteria jakie jej się podobają. Tylko niech nie kłamie i traktuje ludzi z szacunkiem. Inna sprawa takich magazynierów jak ma tesco , inne firmy witają z otwartymi ramionami. Jak ci nie pasujemy to zmień firmę gdzie są tacy inteligenciki jak ty. Karać swoich to potraficie, a na Ukraińców p rzymska się oko.
2
Pilny 2017-08-08 20:21
Najgorsza praca jaka mogła się trafić
Czy kierownictwo niewidzi czy jest ślepe po co 2"liderki z agencji. Do czego one tam potrzebne chyba do plotów. Stoją po alejkach i uprawiają romanse i płacą im takie pieniądze. Niewiem czy wiecie ale zarabiają po 3000 ja się pytam za co Tomek?
4
ula 2017-08-11 16:39
Liderki mają po trzy tysie, retrakarze którzy się nie muszą wysilać i załadunkowe , którym kierownicy dają lepsze załadunki niż tescowym, a my pikerzy musimy się dwoic i troic żeby mieć dwa tysiące. Nie normalne jest to ze mniej zarabiają ci co najciężej pracują.
1
Felek 2017-08-11 17:54
Dlaczego Tesco ma tak dużo ofert pracy? Może ktoś słyszał? Słyszałem sporo dobrego o pracy w firmie i mam zamiar aplikować. Po lekturze opinii jestem zniesmaczony.
patryk 2017-08-12 19:05
Dlatego ze dużo ludzi się pozwalnialo i jest wiele miejsc wolnych. Ktoś ci bajek na opowiadał ze to dobra firma. Jeśli myślisz o jakimś konkretnym stanowisku to nie możesz być pewien czy za jakiś czas te stanowisko nie zostanie zlikwidowane. Tak dzieje się w tesco, bardzo częste zmiany. Prawdą jest to ze znajdujące się negatywne opinie na tym forum to rzeczywistość a jeśli ktoś pisze dobre opinie to zwykle kłamstwo. Dostaliśmy aneksy z podwyżką i obiecano nam 100 zł jednorazowo, a tu okazuje się ze pensje są jeszcze niższe niż miesiąc temu.
3
Pracownik 2017-08-15 10:16
Kupione nowe retraki. Od ponad roku. A skanery do nich gdzie? Ponad rok czasu już kupują i efektów nie ma. Nie powiem bo jestem z agencji na zarobki nie narzekam. Ale te skanery przydało by się kupić. Zwłaszcza że retrakarze zostają dłużej ostatnio w pracy na nadgodziny i nie ma czym robić na rt. A i coś z tymi ukraińcami by się przydało w końcu zrobić. Bo ile to można. Czas wracać do domu i nie przyjeżdżać
2
Krystian 2017-08-15 20:12
Jak ktoś chce to zawsze znajdzie powód, żeby się skarżyć na firmę. Wystarczy poczytać opinie i można stwierdzić, że to sami pracownicy robią sobie na złość . Ustalone zasady przez Tesco byłyby ok dla wszystkich ale co sprytniejsi kombinują jak sobie poprawić.
myślący 2017-08-19 16:28
Szanowny Panie krystianie, a kto z zarządu firmy ustalił żeby oszukać ludzi na pensjach? Kto zarządził żeby nie dawać pasków? Ustalono ze dostaniemy podwyżkę i jednorazowo sto złotych a okazało się ze pensje były niższe niż przed miesiącem. Nawet pierwszoklasista polapal by się został oszukany. jak ludzie zaczęli dowiadywać się i informować o tym w personalnym mówiono ze wszystko jest dobrze, ale udano i zrzucono wszysko na błąd systemowy i zaczęto przelewać na konta brakujące pieniądze. Uważam jednak ze mimo to i tak wszyscy nie dostali tyle ile im się należy. Ustalać ie sobie procedury bez konsultacji z pracownikami a nie macie rzadnego pojęcia o pracy fizycznej. Co za głupi wymyślił ze magazynier operacyjny musi więcej robić od zwykłego magazyniera żeby zarobić na premię? Magazynier opr. ma tak samo dwie ręce i dwie nogi jak magazynier. Magazyniera oper. dawano za wiedzę a nie ilość a teraz go się każe. Czemu w biurach wyrownano pensje a Magazynierzy mają zróżnicowane?
3
Omnik 2017-08-19 21:03
Czy Tesco powiększa swoje placówki, że tak dużo osób potrzebują?
Ma-ryja i Youzef 2017-08-20 16:08
Mi też pensja wydaje się zbyt niska. Szkoda, że nikt nie potrafi nam wytłumaczyć dlaczego nie ma pasków, tylko trzeba iść się o nie prosić a potem czekać nie wiadomo jak długo jak komuś się zachce je przygotować. Jak się ma nocne zmiany to co mamy zrobić? Specjalnie przyjechać po pracy po pasek?
1
Janek 2017-08-20 20:28
Bo pracownik biurowy to jest ten lepszy sort według kierowników. Jak powiedział jeden kierownik zmiany: są ludzie za dobrzy na magazyn których trzeba wziąć do biura albo na opcje . To pokazuje podejście do ludzi którzy wykonują najcięższą pracę - ma się ich w tej firmie za nic. Jak ktoś Cię ukarze niesprawiedliwą decyzją (nagana, obniżenie głupiego światła) to absolutnie nie masz się do kogo odwołać chyba, że do sądu pracy.
1
Zostaw swoją opinię o TESCO - Teresin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TESCO