logo TESCO

TESCO

Teresin

Opinie o TESCO

Alicja 2017-03-09 08:58
@XYZ tutaj na forum GoWork.pl jest mnóstwo opinii. Może zapoznaj się również z nimi ;)
3
Tilok 2017-03-09 13:45
Też nie mogę pisać komentarzy
4
Alicja 2017-03-09 14:08
Chcecie być na bieżąco ze wszystkimi 'newsami' TESCO? :) Zachęcam do zapoznania się https://www.tesco.pl/katalog-nowosci/ Niektóre artykuły naprawdę mnie zaciekawiły.
xyz 2017-03-09 18:42
07.03.17 00:12 ostatni komentarz ci sie wyswietla?
1
Alicja 2017-03-10 09:51
@xyz, @Tilok proszę o zamieszczanie komentarzy na temat pracy/przebiegu rekrutacji w TESCO. Powyższe komentarze odbiegają od tych tematów.
www.pracawtesco.fora.pl 2017-03-10 16:38
tescowy ze stazem 2017-03-11 11:18
Jeśli chodzi o zatrudnianie w tesco w teresinie to przyjęli kilka osób. Przez co najmniej miesiąc nie daje się im uprawnień na wózki , przez co muszą pracować na odcinkach nie mierzalnych ze starymi magazynierami. Tak na prawdę nie nazwał bym to pracą, tylko plataniem się pod nogami. Przez cały miesiąc swierzak chodzi bez celu, niby ucząc się na danym odcinku. Zamiast nauczyć się podstawowych zajęć , uczy ich się pracy bardziej odpowiedzialnej. Po miesiącu gdy już dostaną uprawnienia, pisze się ich na załadunki lub rozladunki a doświadczony magazynier spada na dno i idzie w piking lub ponizajace zadanie komasacji palet. Tak się traktuje doświadczonych magazynierów. W żadnej FIRMIE TAK NIE MA.
2
Alicja 2017-03-14 11:00
@tescowy ze stazem dziękuję za informację. Pracujesz tam?
tescowy ze stazem 2017-03-14 19:14
Tak 13 lat. Odradzam ta firmę. Więcej się nie wypowiadam.
2
Alicja 2017-03-15 09:05
@tescowy ze stazem, dziękuję za Twój komentarz. A co Ci się w firmie najbardziej podoba?
Vgn 2017-03-15 21:45
Czy całą ochronę wywalili z Tesco Teresin?
Mika 2017-03-17 08:51
A nasze Tesco w Gubinie zamkną. Nie ma chętnych na przejecie sklepu. Pracownicy niebawem na bruk. Żeby sie wszystkich legalnie i szybko pozbyć będą proponować etaty w drugim końcu Polski. Pozdrawiam moja zaloge z Gubina.
2
Natalia 2017-03-18 10:14
Czy dowiem czegoś więcej na temat pracy dla asystenta ds.standardów sklepowych w Warszawie? Czy do tej pracy trzeba spełniać jakieś konkretne warunki?
magazynier93 2017-03-20 22:22
nie widze tam przyszlosci tesco to jakas pomylka kierownictwo banda leni stoja grzebia w jajach nie dlugo tam nikt nie bedze pracowal
4
magazynier93 2017-03-20 22:23
nie widze tam przyszlosci tesco to jakas pomylka kierownictwo banda leni stoja grzebia w jajach nie dlugo tam nikt nie bedze pracowal
3
Iza 2017-03-21 18:33
Witam, widziałam nowe oferty pracy i jest etat dla zastępcy kierownika sklepu w Warszawie. Mam chęć złożyć swoje cv ale chciałabym dowiedzieć się czegoś więcej. Chociaż słyszałam dobre opinie ale więcej informacji nie zaszkodzi. Jakie maja wymagania?
adam 2017-03-23 14:57
witam teraz najlepsze zarobki maja pracownicy agenci wychodzi pow 20 zl netto na godzine a ratrakarze nawet 30 zl ile pnktow tyle kasy fantastyczne
1
miki 2017-03-23 19:50
A MNIE NAJBARDZIEJ DENERWUJE beatka i ta druga co chodzi jako kierowniczka no zal na was patrzec chodza jak swiete krowy i nic nie robia
9
miki 2017-03-23 19:53
a i chorda kochanka powraca na jego zmiane umia ladnie lizac mu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
6
bihtforh 2017-03-24 18:52
Przyjmują jak leci i na sztukę. Popatrzeć na nie których to można stwierdzić że są to osoby specjalnej troski. My mamy z nich zrobić fachowców a potem idziemy do od strzału. Menadżer chce wymienić obsadę. Tylko czy ci swierzaki będą chcieli zasuwac jak stara kadra? Na dziesięciolecie to dają najtańszy i pospolity obiad, schabowy, surówka i kartofle. Obciach tam iść ale dla nie poznaki, trzeba iść.
4
Smakosz 2017-03-28 09:03
Wypowiada się ten, co nie umie odróżnić schabu od cielęciny...
Jak nie pasował Ci obiad to idź i powiedz to prosto w oczy, a nie tu się uzewnętrzniasz.
Może prezent, który sam sobie wybrałeś też Ci nie pasuje???
123bb 2017-03-28 10:24
ostatnio do nas przyjechało cos z magazynu z naklejką Auchan Gliwice
WORK0295 POZDRO SIUSIAK POZDRO WĄŻ 2017-03-28 10:36
POZDRÓWKA Z KOMORNIK CD. UWIELBIAM PIOTRA GOŁĘBIA DOBRY CZŁOWIEK . POZDRO DLA WĘŻA I SIUSIAKA !. POZDRÓWKA WARIOTY.
WORK0295 POZDRO SIUSIAK POZDRO WĄŻ 2017-03-28 10:39
DAJ SOBIE SPOKOJ Z TA FIRMA. UWIELBIAM PIOTRA GOŁĘBIA DOBRY CZŁOWIEK. POZDRO DLA WĘŻA I SIUSIAKA !. POZDRÓWKA Z KOMORNIK
Alicja 2017-03-28 10:45
Proszę o zamieszczanie merytorycznych komentarzy na temat pracy w TESCO.
bihtforh 2017-03-28 12:22
Ty smakoszu zapewne zadowolony byś był jakby Ci dano konine albo baranine. Cieszy cie wszystko co firma ci da. Na dziesięciolecie , za te lata ciężkiej pracy wdzięczność powinna być bardziej adekwatna. Ty jak nie zaznales potu na plecach nie wypowiadaj się w ogóle. Merytoryczną wypowiedzią będzie to ze negatywne wypowiedzi na tym forum o tej firmie są prawdą, wiec również odradzam ten obóz. Przypomnijcie sobie jak przebiegała wigilia . Miernej jakości pożywienie o ilości nie wspomnę w dodatku w jakim otoczeniu. Ciekawe jak odbędzie się dzień dziecka? Jeśli tak jak w tamtym roku, to nie wezmę w tym udziału i zabiorę dzieci na lody.
3
Zadowolony 2017-03-28 13:09
Najlepszym rozwiązaniem dla Ciebie będzie zwolnienie się z tej firmy. Po co masz się męczyć. Jest tyle firm dookoła. Ale Tobie w następnych też na pewno będzie źle i nic Ci nie będzie odpowiadało. Najlepiej jakby płacili za nic. Firma jest zła a Ty taki wspaniały!
bihtforh 2017-03-29 16:30
Po prostu mam swoją godność i nie lubię jak mi się ktoś wtrąca do roboty nie mając o niej zielonego pojęcia. Pewnie siedzisz przed komputerkiem i nawet nie wiesz na czym polega ciężka pracy w diabelskim tepie i stresie. Głupie zmiany a robota ta sama. Potrzebna jest stabilizacja a nie w kolko wyrzucanie pieniędzy w błoto.
8
Andrzej 2017-04-11 18:07
Pracuję w TESCO od dawna i nie narzekam ale znam takich co przychodzą do pracy poobijać się. Przychodzi wypłata a tu cienko i dalej kłócić się z kierownikiem. Ciągle pokrzywdzeni przez los pisarze hejtów.
różnica a różnica 2017-04-12 20:43
UWAGA. OPINIA zamieszczona powyżej to same bzdury. Napisała ją osoba która po znajomości wykonuje lekkie prace i ma za to jeszcze premie. Kłótnie z kierownikiem mogą tylko zaszkodzic. Oczywiście są osoby , które marudza i są nawet skłonne do przekleństw i płaczu , ale nie znam nikogo z magazynierów kto by chwalił politykę tej firmy. Negatywne opinie na tym forum to zeczywistosc tesco w teresinie, a opinie chwalebne to zamydlanie oczu tym , którzy nie mieli do czynienia jeszcze z tym ....( zakładem pracy.)
4
Alicja 2017-04-13 08:43
Jak przedstawiają się warunki pracy w TESCO?
Gavroche 2017-04-13 10:46
"Rzeczpospolita": Tesco będzie zamykać sklepy w Polsce
"Spadające przychody, kurcząca się liczba sklepów i mniejsza powierzchnia sprzedaży – taki obraz Tesco w Polsce wyłania się z ogłoszonych właśnie wyników za ostatni rok finansowy [...]
Według "Rzeczpospolitej" powierzchnia sprzedaży w naszym kraju w kolejnym roku finansowym ma się skurczyć o ok. 33,2 tys. mkw. Chodzi zarówno o zamykanie sklepów, jak i ograniczanie powierzchni hipermarketów, które będą nadal działały. Firma nie podaje, o ile w związku z tym spadnie jej zatrudnienie"

Ano tak się przedstawia obraz Tesco Alicjo, a jeżeli chodzi stricte o same warunki: pracujesz w święta po kilka lat z rzędu jak masz pecha, wolny jeden weekend w miesiącu a czasami wcale bo kierownik ma ciężko ułożyć grafik i czasem coś pójdzie nie tak, norma do zrobienia w kompletacji 13 ton - to tak w skrócie... jeżeli jesteś zainteresowana to zapraszamy, pytaj śmiało :-)
6
Sałata 2017-04-13 13:24
Niech dają odprawę i wióruje stamtąd. Mam dosyć tego mobbingowania w pracy. Wszędzie tylko cię śledzą, prześladują .
4
Alicja 2017-04-13 13:36
@Sałata, czy naprawdę spotkałeś się w pracy z mobbingiem? To bardzo poważna sprawa. Jaka spotkała Cię konkretnie sytuacja?
Pracownik 2017-04-13 22:09
Jeśli chodzi o ta Rzeczpospolita to klituś bajduś... najwięcej wiedzą,żart.
Pracownik 2017-04-13 22:12
Czytałem wyniki finansowe firmy za rok 2016/2017 i zarząd Tesco nawet w jednym słowie nie wspomina o tym co gazeta pisze bo o czymś pisać musi,sensacja musi być.
Pracownik 2017-04-13 22:13
Czytałem wyniki finansowe firmy za rok 2016/2017 i zarząd Tesco nawet w jednym słowie nie wspomina o tym co gazeta pisze bo o czymś pisać musi,sensacja musi być.
Gavroche 2017-04-14 12:19
To poczytaj te wyniki finansowe jeszcze raz a potem porównaj je z wynikami finansowymi z poprzedniego roku oraz z wynikami finansowymi Tesco w innych krajach europy środkowej to może zauważysz, że nasze polskie Tesco jako jedyne w tej części Europy notuje spadek sprzedaży. Między czytaniem a czytaniem ze zrozumieniem jest taka różnica kolego jak między świnką a świnką morską :-)
Aha: Alicjo jakoś już nie dopytujesz o warunki pracy... czyżby Ci ochota minęła dołączyć do naszego zespołu? Pozdrawiam.
3
Pracownik 2017-04-14 14:22
Ale gdzie jest napisane że będzie zamykać sklepy?się pytam?to jakieś insynuacje,spowoduje spadku sprzedaży?Jeśli będą je zamykać to przecież sprzedaż jeszcze spadnie.Widzę nie ktoś osoby mają większą wiedzę niż prezes Tesco,myślę że powinieneś go zastąpić
Wiesław 2017-04-14 20:18
A ja myślę, że jesteś kasztanem bez rozumu i lepiej zamknij się.
Pracownik 2017-04-14 22:41
Żeby myśleć kolego Wiesławie to musiał byś posiadać odrobinę mózgu....,sądząc wypowiedzi niestety ci go brak ..Amen
Pracownik 2017-04-14 22:44
Najgorzej jak ktoś pracuje i narzeka,trzeba się zwolnić jak nie pasuje...stokrotka za płotem A nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] we własne gniazdo
2
Gavroche 2017-04-15 11:01
Jest to napisane w czwartkowym wydaniu gazety "Rzeczpospolita". Według Ciebie podawanie ogólnodostępnych informacji z ogólnopolskiej gazety (bo nie jest to jakiś brukowiec) to robienie we własne gniazdo? To co, może cytujmy tylko te wygodne dla nas fakty jak za komuny... to by Ci pasowało? Jesteś jeszcze mentalnie w tamtym okresie? Nie wiem czy to jest prawda i nie wiem co wie zarząd albo prezes ale wiem jedno:
"Są prawdy, które mędrzec wszystkim ludziom mówi,
Są takie, które szepce swemu narodowi;
Są takie, które zwierza przyjaciołom domu;
Są takie, których odkryć nie może nikomu."
Jakbyś znowu czegoś nie zrozumiał: chce Ci prze to powiedzieć, że jeżeli ktoś coś wie to nie znaczy, że podzieli się tą wiedzą z szeregowym pracownikiem.
W Tesco nie jest źle a nawet jest coraz lepiej (np. jest to w tej chwili sklep tańszy nawet od Biedry, dostaliśmy podwyżki etc.) ale to nie zwalnia nas z wytykania tego co nie jest ok albo może nas niepokoić.
Pozdrawiam i najlepszego na Święta Wielkiej Nocy.
3
Pracownik 2017-04-15 12:57
Wszystko wyjdzie w praniu ,jakoś to będzie.Również pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt
cewoxxx 2017-04-15 19:22
Najglupsi to są w tesco w Teresin ie zmianowi. Fałszywi, dwulicowi karierowicze, którzy nie potrafią się sprzeciwić menadzerowi. Kryjąc swój zadek podkładają człowiekowi świnie.
4
Alicja 2017-04-19 12:25
@Wiesław, @Pracownik przypominam o zamieszczaniu merytorycznych komentarzy na temat TESCO. Forum nie jest miejscem do obrażania się nawzajem.
ja 92 2017-04-21 10:50
To jest strona gdzie opisuje sie warunki pracy i płace a nie o kotletach i innych glupotach każdy z was taki fafarafa ale tylko w gębie i prosto w oczy to dupowlaz kazdy z was. Chciałem się dowiedzieć jakie są w Tesco warunki pracy.
Alicja 2017-04-21 10:55
@ja 92 czy możesz skonkretyzować swoje pytanie? Piszesz, że chciałbyś się dowiedzieć więcej o warunkach pracy w TESCO. Informacje na temat jakiego stanowiska chciałbyś poznać? Co dokładnie Cię interesuje?
1
zonk il 2017-04-22 12:27
A ty co matka Teresa z Kalkuty jesteś? Na magazynie świeże osoby mają często lepiej niż starzy pracownicy. Przez miesiąc nie daje im się uprawnień na wózki, przez co chodzą Przyuczac się na załadunki lub przyjęcia. Jak juz mają uprawnienia to zmienia im się priorytet na wyżej wymienione odcinki a starzy Magazynierzy chodzą ko masować palety lub w piking. Ponizajaca praca. Tak zachęcają nowych a wiedza ze ci ze stazem godzą się na to bo mają umowy na stałe. Poniżenie starych pracowników w tesco to norma.
3
Luka 2017-04-25 14:55
Czy TESCO otwiera jakiś nowy sklep? Tak duża oferta pracy to chyba jest coś na rzeczy, może ktoś słyszał?
Zostaw swoją opinię o TESCO - Teresin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TESCO