logo TESCO

TESCO

Teresin

Opinie o TESCO

mądry po szkodzie 2017-05-04 20:46
Alicjo zachwalasz za bardzo tą firmę. Tak samo tesco ma umowę z wartą na ubezpieczenie domu lub samochodu, niby to dla pracowników o 20 procent taniej. Prawda jest taka ze beztak zwanego certyfikatu umowy warty z tesco śmiało można ubezpieczyć taniej u innych ubezpieczycieli. Ja juz z warty uciekłem , bo nie mam zamiaru dalej w to oszustwo się angażować. To że tesco ma umowę z jakims ubezpieczycielem, nie znaczy ze jest ono dla nas korzystne. Przekonałem się na własnej skórze. Odradzam wszystkim te propozycje. Ktoś wymyślił sposób żeby na ludzkiej krzywdzie zarobić.
5
Gavroche 2017-05-06 12:10
Tesco zaproponowało związkom zawodowym walczącym o podwyżki dla pracowników sklepów uwaga... 49zł brutto. Umarłem. Alicja co Ty na to, cieszyłabyś się z tak hojnej podwyżki? Angielska firma.... całe 10 funtów. Ludzki Pan, nie ma co ludzki pan.
6
Solidarność 80 2017-05-07 11:07
42.97 złotych podwyżki i zamykanie sklepów i zwolnienie ponad 700 pracowników Tesco a zastąpią Ukrainą .
5
aaa 2017-05-07 22:06
Witam za chwile tylko ukraincy będą pracować w tesco........ ale pracowników mają gdzieś........
3
mata 2017-05-07 22:11
?
kiero rawicz 2017-05-09 21:11
a dlaczego? sama jestem kierowniczką jednego punktu, i widzę jak zachowuje sie zwykłe pospólstwo czyli tacy jak ty aaa, wynosicie co się w kieszeń zmieści. raz nawet miałam pracownika co zjadł batona i zrzucił winę na stróża, żenujące. ukraińcy to alternatywa dla głupich Polaków.
1
nick 2017-05-09 22:56
mata 2 to Ty sie nie znasz
Alicja 2017-05-10 08:27
Proszę o zamieszczanie merytorycznych komentarzy na temat TESCO. @mata 2, @nick a Wy jakie macie doświadczenia z pracą w tym miejscu? Czekamy na Wasze opinie.
rambo 2017-05-10 10:59
Alicjo co sadzisz o wypowiedzi kierownika z rawicza?
krzysiek 2017-05-13 20:29
To jest forum magazynu tesco w teresinie ! Nie obchodzi nas co się dzieje w hipermarketach tesco. Osoby nie pracujący w magazynie tesco niech nie zamieszczaja tu swoich zbędnych opinii.
6
Fela 2017-05-16 20:28
Czy firma przymierza się do otarcia nowego sklepu? Tak duża lista ofert pracy daje dużo do myślenia. Myślę jednak o pracownikach magazynu w Teresinie jak oni sobie poradzą? Już bardzo narzekają a co będzie dalej.
doktor pajchiwo 2017-05-18 15:14
Nie. Firma planuje zwolnić 700 osób i przywiesc tania siłę roboczą z Ukrainy. Zamierza też rzucić głodowy ochłap, czym nazywają podwyżką w wysokości 40 zł brutto żeby się chwalić swoim zaangażowaniem w nasz dobrobyt. Firma bezczelnie oszukuje ze pomaga chorym pracownikom, a wiemy doskonale jak zwolnili chorych na nowotwór lub białaczkę. Liczy się zdrowy robol nie podnoszący głosu. Swoje oferty i fałszywe obietnice mogą sobie wsadzić.
7
ogotaj 2017-05-21 13:00
Magazyn tesco w teresinie obchodził trzynaste urodziny. Z tej okazji menadżer podniósł normy w górę. Ludziom juz wychodzą żyły na wierzch i maja problemy z kręgosłupem czy z nogami, nie przeszkadzało to jednak narzucić więcej pracy by ludzie nie mieli szans na premie. Przypomina to współczesne niewolnictwo. Namawiam wszystkich do szukania innej pracy gdzie mają świadomość że pracownicy to nie maszyny.
3
tanatloc 2017-05-22 18:25
Ludzie jednak nie mają honoru i pójdą na imprezę tescowa podlizac się przełożonym a także pójdą na dzień dziecka który ma być organizowany na magazynie. Zamiast unieść się honorem i zbojkotowac te farse to z podkulonym ogonem wezmą udział w tym dziadostwie. Wstyd się przyznać ze się tam pracuje. Nie przyznaje się nikomu lecz musze tam pracować bo mam duży kredyt i dzieci na utrzymaniu.
4
Alicja 2017-05-23 09:21
@ogotaj piszesz, że niedawno TESCO podniósł normy w górę, przez co trudniej osiągnąć pożądany przez firmę wynik. Czy taka sytuacja zdarzała się już wcześniej? Jak myślisz, co może być jej powodem?
ogotaj 2017-05-23 15:45
Oczywiście ze taka sytuacja się już zdarzala. Normy juz wielokrotnie były podnoszone. Powodem tego jest zachlannosc firmy, żeby jak najmniejszą liczbą pracowników zrobić jak najwięcej. Celem tego jest osiągnięcie jak najwyższych zysków. Pracownicy nie jedno krotnie muszą poruszać się biegiem lub zkracać sobie przerwę żeby zrobić normę, w przeciwnym razie otrzymają żółte lub czerwone światło. Dziwię się jednak ze behapowcy godzą się na tak wygórowane normy , skoro pośpiech może skutkować wypadkiem w pracy. Najgorsze jest jednak to ze zawsze winę próbują zwalić na magazyniera, że to najprawdopodobniej nie był ostrożny .
7
krystyna 2017-05-25 09:10
PACA W TESCO = KAMIENIOŁOMY -mój znajomy pracuje jako dostawca. Codziennie dźwiga ok. 1,5-2 TON| towaru i często jest tak, że trzeba zatargać 300 kg. na 3 albo 4 piętro BEZ WINDY-do jednego klienta. Nie wiem, kto przyjmuje te zamówienia, ale powinien sam to wnosić POD DRZWI i to za zwykły kosz dostawy, bez żadnej dopłaty za wagę i brak windy. Chłopaki się zwalniają, rehabilitują, po pół roku są na zwolnieniach bo im siadają kręgosłupy, ręce, barki i tak wszyscy skończą na ortopedii, albo na chirurgii.
2
Alicja 2017-05-25 09:40
@ogotaj dziękujemy za Twoją ocenę.
Wiecie, że Tesco i Booker mają się połączyć do końca 2017 r.? Więcej informacji możecie przeczytać pod poniższym linkiem:
https://www.wiadomoscihandlowe.pl/artykuly/tesco-i-booker-maja-sie-polaczyc-do-konca-2017-r,40061
normatywny 2017-05-25 15:24
Jakie normy zostały podniesione??? Nic o tym nie wiem...
Robool 2017-05-25 19:39
Jestem zjednoczony zwami nie dajcie sie nie dajcie zniszczyć sobie zdrowie Nie bedziemy robić jak murzyny Ja straciłem zdrowie to jest dramat co sie dzieje wtych marketach Niech cała polska sie dowie prawdy
1
Alicja 2017-05-26 09:32
@Robool wnioskuję, że jesteś byłym pracownikiem TESCO. Co możesz napisać więcej o swoich doświadczeniach? Na jakim stanowisku byłeś zatrudniony? Co jest konkretnie powodem Twojej niechęci do firmy?
magistrantka 2017-05-27 14:44
Cześć wszystkim!
Jestem studentką 5-go roku psychologii na Uniwersytecie w Gdańsku i właśnie kończę psychologię w zakresie organizacji i zarządzania.
Na zakończenie, jak wiadomo, jest do napisania praca magisterska. Moja dotyczy badań zależności stażu pracy od własnego poczucia kompetencji. Prościej mówiąc; czy osoby, które pracują dwa miesiące mogą w niektórych przypadkach czuć, że potrafią tyle, co osoby pracujące rok na danym stanowisku. Sama też pracuję jako kasjerka, dlatego przyszedł mi pomysł na taki właśnie temat badania :P
Jest praca magisterska do napisania, są też badania, które niestety muszę zrobić, badając sporą ilość osób.
Bardzo proszę o pomoc w tym badaniu! Nie ma ŻADNYCH DANYCH PERSONALNYCH I INFORMACJI O ZAROBKACH. Pytania są proste, ale całość testu zajmuje ok 20 min., chociaż wydaje się być sporo tych pytań.
Bardzo proszę, dla Was to 20 min. A dla mnie dokończona magisterka! :))


Dodaję link do testu:

https://goo.gl/forms/k3kmxqaXmBbfWopU2


Z góry serdecznie dziękuję za pomoc osobom, które wypełnią test i życzę pomyślności wszystkim :)
nick 2017-05-27 21:58
cieszcie się macie uprawnienia na wózki,bo u nas rozładunki robią tylko z-c , a uprawnień to nikt nie ma,odzieży też nie ma para spodni i 1 bluzka z dł. rękawem butów brak .grafik się zmienia kilkanaście razy w miesiącu ,nic nie można zaplanować ,wekendów całych to nikt nie ma ( sobota i niedziela).Palety tak załadowane ,że nawet nie chcą wejść przez drzwi,co druga to sie rozwala,jak zostaniesz na popołudniu tylko z kasjerem to Ci się odechce.
pozdrawiam
pracownik
2
Gosc 2017-05-28 19:54
Niedziela rano, godz po dziesiatej, oczywiscie nikogo w zadnej kasie. Kolejka do kas samoobslugowych. Jakis pracownik obslugujacy wozek ze szczotkami do mycia odpowiada "nie ma kasjerki zadnej w zadnej kasie". Niedziela 28.05.2017 r. Tesco Krakow - Prokocim, trzeba bylo stac do kas samoobslugowych, nie dosc ze nie bylo kasjerek to jeszcze nieciekawi klienci, pijaki. Dopiero kolo wpoldojedenastej pojawila sie jedna kasjerka w kasie. SKANDAL.
2
wysokion95 2017-05-29 13:13
witam szukam koleżanki która 29.05 o godzinie 11 siedziała na kasie w Chełmży koło Torunia jesteś tak piękna że mógłbym wykupić cały towar ze sklepu byle byś jeszcze raz się uśmiechneła
1
nietakt 2017-05-30 20:54
Te kasy potrzebne są jak dziura w moście. Bez pomocy kasjerki zapomnij ze wszystko się uda. Jak jest więcej ludzi do tych kas samoobslugowych to kasjerka biega od jednej do drugiej by pomóc jak wariatka. Nie ma to jak kasy tradycyjne.
5
Cichy 2017-05-31 01:06
To jest temat o tesco magazyn w teresinie, a nie sklepach.
Normy poszly o 10% do gory. Ja juz chyba nigdy premii nie uswiadcze :D
1
nietakt 2017-05-31 10:48
Wy powiedziałem się jako klient. Jestem pracownikiem magazynu w teresinie. Normy? Ja nie maglem w pikingu wyrobić dotychczasowej normy a o nowej to nawet nie marzę. Idiotą podniósł normy według widzimisię, nie mając pojęcia o robocie fizycznej. Jak mnie zwolnią za normy to pójdę do sądu, niech menadżer spróbuje wyrobić normy przez miesiąc dzień w dzień to oddam mu pokłon. Te normy spowodują więcej wypadków bo ludzie nie patrząc na innych będą szaleć.
1
Alicja 2017-05-31 11:00
@Cichy, @nietakt piszecie, że normy w TESCO poszły w górę. Czy naprawdę uważacie, że niemożliwe jest ich osiągnięcie, czy jednak komuś się to udaje? Jak to wygląda w praktyce?
1
czas na zmiane 2017-06-03 20:30
HELLOŁ! Może czas najwyższy wyłączyć ten świąteczny podkład muzyczny z reklamy w tv, dzwoneczki?
Wytatuowany 2017-06-04 18:35
Dzień dziecka w teresinie.
"Przyszłem", zobaczyłem, wystraszylem dzieci. I "poszłem"
czysta jak natura 2017-06-04 18:53
To dobrze ze ja nie poszłam i cie nie widziałam razem z dziećmi. Nie chciały by zjeść obiadu i przez całą niedziele trzeslyby się ze strachu pod kołdrą.
1
coktajl 2017-06-05 20:55
Alicjo zadajesz takie głupie pytania jakbyś rzeczywiście była kimś z górnej półki administracji czy zarządu. Odpowiadam ze normy powinny być ustalone ze średniego pułapu , a nie z tego górnego , który komuś udało się osiągnąć z powodu dobrych misji czy zaladunkow. Warunki tej pracy są bardzo zróżnicowane i często są to tak zwane przez magazynierów śmieci , z których wyrobienie normy graniczy z cudem. Trzeba pracować w śmiertelnym tempie, nie jedno krotnie biegnac i wymuszanie pierszenstwa lub skracanie przerwy tylko po to by dostać zielone światło czy też w przypadku agencji więcej zarobić. Praca w takim tempie sprawia wiele niebezpieczeństw i niskiej jakości pracy. Proszę tych co podnoszą normy niech zastanowić się nad swymi głupimi pomysłami bo o pracy fizycznej nie mają zielonego pojęcia.
7
Alicja 2017-06-06 11:33
@coktajl dziękujemy za Twoją opinię. Nie współpracuję z TESCO. Jestem pracownikiem Serwisu GoWork.pl Więcej o moim zadaniu możesz dowiedzieć się klikając w ikonkę mikrofonu zamieszczoną obok mojego nicka. Chętnie również poznaję Wasze opinie na temat pracy w tym miejscu.
ja 2017-06-09 11:13
ALICJA mam prace i chce odejść ale jest problem 3 miesięcznie wypowiedzenie mam już dość tej firmy Tesco zmianowi i sekcji kierownicy to mafia ,nieroby w nocy leżą w biurze grają na komputerach itd.A zmianowemu to się głowa kiwa i nawet na oczach pracownika śpi .około godziny 4,00 wychodzą wszystkie wyspanie jak koty.
5
Alicja 2017-06-09 11:30
@ja, czy każdy pracownik posiadający umowę o pracę ma okres wypowiedzenia równy 3 miesiącom? Napisz nam więcej na ten temat.
1
Stary pracownik T1 2017-06-09 16:18
Nie polecam tam pracy nikomu. Podnieśli nam normy jakbyśmy byli jakimiś robotami. Nowo poprzyjmowani mają lżejsza pracę i większe względy niż pracownik z kilkuletnim stażem. "Kierownictwo" jeśli tak można ich nazwać robi co im się żywnie podoba. Mają swoich przydupasow i daj im najlepsze odcinki. Wróciła księżniczka wielmoznego kierownika zaladunkow Kamila K to już się rządzi panienka na zaladunkach. Nikt nie wypasany ale pani Milenka musi być i oczywiście zeeóweczka za zeróweczką, do kompletu wzięła braciszka. Doszło do tego że sam kochaś podwozi księżniczce palety do zaladunkow żeby przypadkiem nie musiała się przemęczyć. Same najlepsze zaladunki już obstwione przez Mikenke a Ty dostajesz śmieci których musisz szukać lub pozostałości po jaśnie pani. Starzy pracownicy w pikingu a ta się wozi jakby nie wiadomo kim była. Pracowała przez agencję to przeszła do Tesco bo na innej zmianie nie miała by takich układów. Ktoś załaduje 3 fury max a księżniczka z 5 jadąc na zerówach. Poznan-Gliwice? To już też obstwione, Pani A.B. też musi mieć to co najlepsze lub koledzy z którymi w ping ponga sie gra. To nic że pracujesz kilka pięknych lat ale jak nie potrafisz lizać dupy to nie będziesz miał dobrze. Tyle lat człowiek się męczy ale chyba najwyższa pora coś zmienić. Nie masz dobrych pleców to sobie nie poradzisz. Agencja już chyba ma lepiej bo robią co mają robić a przynajmniej mniej nerw.
12
Szeregowiec 2017-06-11 17:49
Co prawda to prawda. Stać firmę na to aby zorganizować dzień dziecka z prawdziwego zdarzenia w jakimś fajnym miejscu a nie w obskurnym zakurzonym magazynie. Raczej wiele od siebie nie dali a już o napojach nie chce nawet wspominać. No ale za to jaka cudowna galeria teraz wisi na stołówce, zachwycają się co niektórzy jakby nie wiem jak wielkie wydarzenie to było. Co Kamilka to racja, wiedział gdzie ścieżki deptać żeby żółtą kamizelkę nosić, jeszcze Mikenke niech wciagnie, po co ma się wysilać. Księżniczka na włościach. Wiedziała jak się zakręcić żeby mieć lżej, a teraz pokazuje że jest kimś lepszy niz my. Wywyższa się jakby już kierownikiem była. Coraz gorzej, stary doświadczony pracownik znaczy mniej niż taka lalunia ktora jest pierwszy miesiąc i pracą w pikingu jeszcze się nie schanbila.
3
adam 2017-06-12 20:28
przejzyjcie na oczy i uciekajcie
Marek T1 2017-06-14 16:47
Najgorsza to Olga zmianowa jest. Niby się do ciebie uśmiecha zagaduje, a tak naprawdę to tylko świnie potrafi podłożyć i nic więcej. Mam nadzieję że w końcu porządek zrobią z tym kierownictwem , bo tu nie da się robić. Jeszcze miesiąc takiej jazdy i zwalniam się z tego kołchozu!
3
Dorota 2017-06-14 20:16
Coraz więcej rolka ge a normy nie poszły w dół. Na tych beznadziejnych nośnikach tragicznie trzyma się towar. Paski nie zastąpią dobrego foliowania. Kierownicy olewa li jakość ułożenia i ofoliowania towaru , to teraz czepiają się poprawnego zapięcia pasków. A co z normą na załadunkach? Trzeba dużo wolniej jechać z takim rolkagem żeby coś z niego nie spadło i oczywiście taki załadunek jest dłuższy bo dużo więcej tych wózków wchodzi na naczepe. Będzie się schodzić jak z platformami drodzy kierownicy. To nie ważne ze zerowka , czy nie. Trochę oleju w głowie! Kierownicy nie mają swojego zdania i nie potrafią powiedzieć ze wprowadzane jakie kolwiek zmiany są złe. Posłuszne baranki wykonujące polecenia góry jak im się widzi. Nigdy nie chciała bym być kierownikiem w tym magazynie bo nie zgadzam się z większością zmian.
2
Kiero 2017-06-14 20:35
Nie masz bladego pojęcia a się wypowiadasz. My jako kierownicy nie mamy NIC do gadania. Co więcej nikt z tego magazynu nie ma nic do gadania w kwestii rollcage,folii. Sklepy likwidują magazyny, towar bedzie rozwozony po półkach prosto z naczepy właśnie na RC. To zmiany wymyślone przez jakies tam mądre głowy wysoko w chmurach. Zresztą szkoda gadac
kiero 2017-06-14 23:38
kocham A.B.
Dorota 2017-06-15 10:24
I dlatego nigdy bym nie chciała być kierownikiem w tym magazynie. Po co być kierownikiem skoro nie ma się nic do gadania w sprawie wykonywanej pracy! Mnie bardzo irytuje jak na przykład zmianowy zwraca mi uwagę nie mając nigdy do czynienia z tym zajęciem. Chyba ma rozum w głowie i powinien zrozumieć ze wprowadzane zmiany spowalniają pracę . To po jakiego grzyba podniosiono normy? Gratuluję kierownikom , którzy się sami zwolnili, dziwne jednak ze tak późno. Największe koszty to właśnie te ciągle zmiany, nie dziwne ze zamykają sklepy. Do tych mądrych to nie dociera.
2
Tescowiec 2017-06-15 15:02
Nie musisz tam pracować nikt Cię do tego nie zmusza. Ciekawe dlaczego nie zmieniasz pracy skoro tak źle??? Może jednak dobrze płacą a pracować trzeba. A tam gdzie płacą słabą to i pracować nie trzeba dobrze.
tanatloc 2017-06-17 14:55
( usunięte przez administratora ) Na zarobki nie narzekam ,ale nie podoba mi się ze musze pracować za dwóch, lub trzech. Masz jeszcze mleko pod nosem i nie wiesz na czym polega godna praca z szacunkiem. Takich lizusow jak ty co mają jedynie klapki na oczach i są głusi właśnie potrzebują. Dobrze trafiłeś, zrobisz karierę . Gratuluję ci obciachowcu.
3
tanatloc 2017-06-18 10:42
Poprawka do wypowiedzi po wyżej. Miało byc lizusie a nie liże się, błąd pismienny komputera.
Fela 2017-06-19 12:52
Czy ktoś wie jaki jest powód, że Tesco ma tak długą listę ofert pracy? Czyżby nowy obiekt otwierali? Jesli ktoś wie proszę niech podzieli się z innymi?
1
Gtre 2017-06-19 22:14
9 sklepów zamykają. Podobno ogólnie tesco w Polsce tylko do września. Ofert pracy dużo bo nikt nie chce tu pracować.
3
Fela 2017-06-22 20:46
Chyba niemożliwe żeby Tesco wyszło z Polski, może tylko niektóre sklepy zamykają? Skąd taka informacja, to nie szukaliby nowych ludzi i później ich zwalniać?.
Zostaw swoją opinię o TESCO - Teresin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TESCO