Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o tesco Magazyn glowny

Pracowałeś w firmie tesco Magazyn glowny i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
oba ma 2 jaja - 2014-07-04 21:26:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wypowiedzcie sie na temat pracy w TESCO, a nie ocenianiu ludzi...
zdjecie uzytkownika
luis - 2014-07-06 11:34:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A więc tak....Praca za obecnego menadżera stała się beznadziejna. Zlikwidowano automaty z napojami, zlikwidowano palarnię, zwolniono wielu dobrych ludzi a w ich miejsce przyjęto dzików z agencji. Wprowadzono wiele nie potrzebnych zmian które były bardzo kosztowne a nie pomagają magazynierom w pracy. Liczy się tylko cyfra, nikt nie patrzy na jakość np. zpikowanej palety. Pikerzy pikują na odwal się bez konsekwencji. Praca w tesco to istne niewolnictwo kierowane przez bezczelnych kierowników sekcji podlizującym się przełożonym. Odradzam pracę w tym obozie ze względu na warunki pracy i chamstwo kierowników. Również z powodu głupiego oceniania światełkami.
zdjecie uzytkownika
wiosna - 2014-07-06 13:58:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [luis - 2014-07-06 11:34:46]:
Tak są układy z kierownikami na magazynie T1 wszyscy widzieli jak zajeżdżał do kierownika a za kilka minut był na przyjęciach.
zdjecie uzytkownika
wersona - 2014-07-06 16:42:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wiosna - 2014-07-06 13:58:08]:
Nie zgodzę się z tobą w stu procentach. Listy robią kierownicy zmian i często zapisują na poszczególne odcinki niekompetentne osoby , które mają bardzo mało doświadczenia, osoby z małym stażem pracy którzy nie zaznali jeszcze ciężkiej pracy w pikingu a już się ich zapisuje na odcinki nie mierzalne. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
tajemniczy - 2014-07-07 14:13:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To prawda że listy robią kierownicy poszczególnych zmian, ale co z tego jak pracownicy mają znajomych kierowników sekcji, robią po 1100 punktów, gadaja po 30 min w regałach i dostaja zielone swiatła, i zazwyczaj pracuja na leserskich odcinkach. A ty gonisz za tą normą i musisz mięc 1350 żeby dostać zielone. Gdzie tu sprawiedliwość.
zdjecie uzytkownika
samosia - 2014-07-07 16:55:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co ty luis już nie udawaj że święty jesteś i nie latasz za dobrym wózkiem :) pewnie masz przypisany i się tylko mądrzysz , tak to każdy umie..
zdjecie uzytkownika
Kasztanek - 2014-07-07 17:38:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak to się mówi sąd sądem, ale sprawiedliwość i tak jest po naszej stronie; także albo trzeba się układać z kierownikami albo rozwalić te "związki"
zdjecie uzytkownika
luis - 2014-07-07 21:01:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [samosia - 2014-07-07 16:55:12]:
Niestety w pikingu nikt nie ma przypisanego wózka i biorę co mi się uda znaleźć. Niektórym to poprzednia zmiana przekazuje ja nie mam takich chodów,A agencja nie stoi w kolejce za misjami na korytarzu tylko atakuje z lewej i prawej. mógłby ktoś wreszcie zaprowadzić porządek.
zdjecie uzytkownika
Sprawiedliwy - 2014-07-08 08:13:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktoś kto mógłby zaprowadzić porządek i ukrócić to panoszenie się najwidoczniej wcale sprawą się nie przejmuje - pytanie dlaczego...
zdjecie uzytkownika
Carpe diem - 2014-07-10 07:09:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hehe jest i nasza mała upragniona mini trybyna:) Super TESCO! Jak relaks to relaks my też chcemy jakiś telebim jak ma to tzw. restauracja :D
zdjecie uzytkownika
ormat - 2014-07-10 11:17:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co ty chodzisz do pracy czy telewizje ogladac:)? Zreszta moze lepiej na dzial restauracyjny sie przeniesc?
zdjecie uzytkownika
kiero - 2014-07-10 23:04:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
odczep się od kierownika bez nas ten magazyn by się zawalił. Mamy ciężki kawałek chleba i musimy się borykać z ciągłym leserstwem i niezadowolaniem. a tak naprawdę to my jesteśmy zajebiści i bez jaj mówię poważnie
zdjecie uzytkownika
Kosmita - 2014-07-11 09:47:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szkoda, że tylko jedna osoba na cały dział tak uważa skoro tak jak piszesz reszta jest leserami i to w dodatku niezadowolonymi leserami:)
zdjecie uzytkownika
wiosna - 2014-07-12 09:33:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kierownicy to nieroby tylko telefon do ucha i mobbing na pracownikach na magazynie T1.
zdjecie uzytkownika
Sprawiedliwy - 2014-07-12 12:45:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jakby człowiek spróbował to jednym uchem wpuścić a drugim wypuścić? Jak gada to niech sobie gada... jak musi
zdjecie uzytkownika
frasła olond - 2014-07-12 21:11:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może by wreszcie ktoś zareagował na zachowanie agencji. Liderki mają zawsze najlepsze wózki, chowają po kieszeniach misje dla swoich ludzi, agencja zamiast stać w gęsiego w kolejce po misje to pcha z lewej i prawej na chama. Przydało by się kupić z 10 wózków pikingowych i przypisać je tescowym żeby nie biegali za nimi jak wściekli. Do czego to doszło żeby tescowy nie miał porządnego wózka, przecież jest pracownikiem firmowym. Większość z agencji beznadziejnie układa towar i tragicznie go foliuje nie ponosząc żadnych konsekwencji, wszystko im wolno. w regałach pikują do ostatniej minuty a tesco po nich sprząta. Agencja jest panem a tesco sługusami którzy muszą wszystko poprawić.Tesco utraciło godność kosztem taniej siły roboczej bez kultury i rozumu oraz cyfry która zaślepia naszych przełożonych.
zdjecie uzytkownika
wiosna - 2014-07-13 13:11:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) T1 jedni i ci sami na stanowiskach pracy ,pracownik Tesco to zero a agencji to wół roboczy ,a kierownik sekcyjny to tuman itd.
zdjecie uzytkownika
agencja - 2014-07-13 14:35:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wyższy szczebel na Bojkowskiej w Gliwicach zarządził zmiany dotyczące przekazywania wózków. Od jutra ma się rozpocząć cały ten proceder. A będzie wyglądał on następująco: osoba kończąca pracę zostawia wózek przy regale a osoba, która przejmie skaner odbiera wózek i nie będzie możliwości wyboru danego pojazdu. Szkoda tylko, że umysłowi założyciele tego procederu dobrze tego nie przemyśleli, zważając na to, że kierownicy pracujący na magazynie będą musieli pracować dłużej o 15 minut, aby rozdać lub przydzielić dany wózek do osoby. Ciekawe jak będzie rozwiązane przydzielanie wózków dla dziewczyn skoro na magazynie nie ma równouprawnienia i wózki ze wspomaganiem są przydzielane zazwyczaj dziewczynom. A co będzie, gdy któryś dostanie starego grata (tak, tego żółtego, którym nikt nie chce jeździć) rozładowanego i pojedzie na punkt wymiany baterii, a tam jak ostatnimi czasy okaże się, że nie ma naładowanych baterii? Wtedy już sam musisz sobie zadbać o warunki pracy i sprzęt, a przecież liczy Ci się pierwsze odbicie kodu kreskowego, prawda? Słyszałem już sprzeciwy kierowników odnośnie dłuższego zajmowania stanowiska przy przydzielaniu wózków i myślę, że ten cały proceder nie przejdzie. Pracownicy zarówno tesco jak i agencji zawsze będą się kręcić po magazynie aby przejąć lepszy wózek, którym lepiej się pracuje. Tesco nie przeszło żadnej rewolucji w postaci systemu Jobcard, który miał powstać w celu ułatwienia władzom Tesco obserwowania poczynań pracowników. To samo się tyczy wszystkich kodów kreskowych: start pracy, koniec pracy, bateria. Po co są te kody kreskowe skoro liczy się pierwsze odbicie kodu kreskowego? Tabliczka z baterią jest też zbędnym wymyślunkiem, bo przecież ona normy nam nie zatrzyma, jak obiecywali userzy przy przeprowadzaniu szkoleń odnośnie nowego systemu. Kolejnym utrudnieniem są ostatnie oczka o których nie chce słyszeć żaden kierownik ani pracownik ds. syetemu. Przy każdej misji zdarzają się oczka 7 alejek dalej typu: AW, AX, AY. Tylko po co? Tesco jest nastawione na oszczędność, w tym przypadku magazynier zbierze towar dal danego sklepu i jeżdżąc po ostatnie kartoniki obniża normę aby Tesco mogło mu zapłacić mniej za wykonywaną pracę(tyczy się tylko pracowników agencji, którzy mają liczony czas pracy i pracują na duży akord). Jestem ciekawy kto wpadł na system drukowania dwóch etykiet, skoro nie pomaga to w szybszym pickowaniu? Takiego zadania mogła podjąć się tylko osoba bez wyobraźni. W tej chwili magazynier musi jeździć 2 razy więcej, do tego przedłużanie etykiet występuje nagminnie. Obiecywano nam zmianę magazynu, ale to nic nie pomoże z tego względu, że toar przypisywany jest do określonego kodu kreskowego a wiadomo, że co chwile adresy się zmieniają a kartony mogą być większe albo mniejsze. Wszyscy odpowiedzialni za ten magazyn zakrywają się syetemem, zamiast wysłać pracownika aby na całym magazynie zmierzył każdy karton specjalnym urządzeniem. Nic nie będzie dobrze dopóki pracownicy ds. systemu nie wezmą się do roboty a osoby inicjujące nowe pomysły w końcu zejdą na dół na magazyn i zaobaczą jak to wszystko wygląda. najpierw zapoznanie odpowiednim stanowiskiem pracy a później inicjowanie sposobu i może w końcu jakaś opinia od prscowników danego odcinka by się przydała? Warto jest porozmawiać z magazynierami o sposobach udoskonalenia danego stanowiska i unormowanego nakładu pracy przy interaktywnych rozwiązaniach.

PS.

Szukanie wózków ze wspomaganiem dalej będzie na topie, dopóki władze Tesco nie zakupią wózków ze wspomaganiem. Gdy wszystkie wózki będą miały wspomaganie, chodzenie między regałami odejdzie w niepamięć. Niestety nikt chyba tego nie przemyślał dalej nikt z wyższego szczebla nie wie dlaczego pracownicy chodzą przed rozpoczęciem zmiany po magazynie. Rozmowa z magazynierami - to jest najlepsze rozwiązanie.
zdjecie uzytkownika
nijaka - 2014-07-14 01:27:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wiosna - 2014-07-13 13:11:18]:
Czepiacie się ludzi z agencji a prawda jest taka że to właśnie ludzie z agencji odwalają najwięcej ciężkiej roboty. Pracuję przez agencje przez 3 lata i wiele się nacierpiałam przez ten czas ale od was tescowych zero wyrozumiałości!!! Nie jestem "ciemnym wieśniakiem" tak jak nas nazywacie bo mam wykształcenie lepsze niż paru naszych kierowniczków i wielu tescowych. Co do wózków to przecież wy tescowi też przekazujecie sobie ze zmiany na zmiane, nikt nie jest ślepy i każdy widzi. Co do układania towaru uważam że nie mam sobie nic do zarzucenia, układam w obrysie i dobrze foliuję, nieraz już usłyszałam pochwały na ten temat od innych pracowników. Przecież to wy tescowi jak pikujecie to beznadziejnie układacie towar i robicie to specjalnie żeby was w piking nie brali bo przecież po co się męczyc jak można isc na przyjęcia lub na jakąś inna lekka fuchę. Co do pikowania do ostatniej minuty- a jakie mamy wyjście skoro jak skończymy wcześniej to zaraz nas wzywają ochrzaniają i nota do podpisania bo przecież wielka strata "bo dobre i z 5 kartonów co byś więcej spikowała". Co do sprzątania kominów itp- skoro każą nam pikowac do ostatniej minuty to niby kiedy mamy sprzątac ? a pozatym ciekawe czy wy tescowi byście sprzątali za te nędzne pieniądze jakie my zarabiamy??? Tania siła robocza? tu się zgodzę bo wy tescowi zarabiacie dużo dużo więcej od nas ale czyż to nasza wina że jesteśmy okradani przez naszego wielmożnego pana K. ??? Czy to moja wina że jak chodzę i proszę żeby mnie przyjęli bezpośrednio, nie przez agencje to ciągle spotykam się z odmową bo nie chcą nawet słyszec jeśli jesteś z agencji??? A co do kultury i rozumu to uważam że nie zależy to od tego czy jesteś tescowy czy z agencji tylko od tego jakim jesteś człowiekiem, wśród was tescowych też jest niestety wielu takich bez kultury... a jak słysze te nasze panie kierowniczki które przechadzając się po magazynie przeklinają to aż mi się słabo robi... Pod drukarką to jesteście bardzo mili bo żeby się na misje zamienic a potem traktujecie nas jak jakieś nędzne robaczki bo według was człowiek z agencji to bydło a nie człowiek i kto tu mówi o kulturze???
zdjecie uzytkownika
nijaka - 2014-07-14 01:33:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [frasła olond - 2014-07-12 21:11:26]:
Czepiacie się ludzi z agencji a prawda jest taka że to właśnie ludzie z agencji odwalają najwięcej ciężkiej roboty. Pracuję przez agencje przez 3 lata i wiele się nacierpiałam przez ten czas ale od was tescowych zero wyrozumiałości!!! Nie jestem "ciemnym wieśniakiem" tak jak nas nazywacie bo mam wykształcenie lepsze niż paru naszych kierowniczków i wielu tescowych. Co do wózków to przecież wy tescowi też przekazujecie sobie ze zmiany na zmiane, nikt nie jest ślepy i każdy widzi. Co do układania towaru uważam że nie mam sobie nic do zarzucenia, układam w obrysie i dobrze foliuję, nieraz już usłyszałam pochwały na ten temat od innych pracowników. Przecież to wy tescowi jak pikujecie to beznadziejnie układacie towar i robicie to specjalnie żeby was w piking nie brali bo przecież po co się męczyc jak można isc na przyjęcia lub na jakąś inna lekka fuchę. Co do pikowania do ostatniej minuty- a jakie mamy wyjście skoro jak skończymy wcześniej to zaraz nas wzywają ochrzaniają i nota do podpisania bo przecież wielka strata "bo dobre i z 5 kartonów co byś więcej spikowała". Co do sprzątania kominów itp- skoro każą nam pikowac do ostatniej minuty to niby kiedy mamy sprzątac ? a pozatym ciekawe czy wy tescowi byście sprzątali za te nędzne pieniądze jakie my zarabiamy??? Tania siła robocza? tu się zgodzę bo wy tescowi zarabiacie dużo dużo więcej od nas ale czyż to nasza wina że jesteśmy okradani przez naszego wielmożnego pana (usunięte przez administratora). ??? Czy to moja wina że jak chodzę i proszę żeby mnie przyjęli bezpośrednio, nie przez agencje to ciągle spotykam się z odmową bo nie chcą nawet słyszec jeśli jesteś z agencji??? A co do kultury i rozumu to uważam że nie zależy to od tego czy jesteś tescowy czy z agencji tylko od tego jakim jesteś człowiekiem, wśród was tescowych też jest niestety wielu takich bez kultury... a jak słysze te nasze panie kierowniczki które przechadzając się po magazynie przeklinają to aż mi się słabo robi... Pod drukarką to jesteście bardzo mili bo żeby się na misje zamienic a potem traktujecie nas jak jakieś nędzne robaczki bo według was człowiek z agencji to bydło a nie człowiek i kto tu mówi o kulturze???
zdjecie uzytkownika
paula - 2014-07-15 11:17:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tylko że to wy nam odbieracie pracę. Ilu naszych zwolniono a przyjęto was. My ciężkiej pracy się nie boimy kiedyś pracowaliśmy sami i dawaliśmy sobie radę. Agencja to oszczędność dla tesco i stójcie uczciwie kolejce po misje. 3 lata pracujesz? Ja prawie 10 i nigdy nie było takiego cyrku jak teraz.
zdjecie uzytkownika
agencja - 2014-07-15 14:46:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [paula - 2014-07-15 11:17:35]:
Teraz jest cyrk bo powstało kilkadziesiąt nowych sklepów od tych 10 lat (co wiąże się z ogromną ilością zamówień) i nie ma takiej możliwości, żeby pracownik zatrudniony na umowę o pracę wyrabiał takie normy jak z agencji, zważając na przepisy kodeksu prawa pracy. Dobry pracownik agencji robi czasami po 1000 oczek w górę oraz ponad 200 kartonów na godzinę (w ciągu jednej zmiany) a Wy czyhacie tylko na misje z przyprawami aby odbębnić swoją normę i trochę pościemniać... W sumie to nie dziwię się Tescowym bo mi też nie chciałby się wyrabiać takiej wysokiej normy dostając taką samą wypłatę miesiąc po miesiącu.
zdjecie uzytkownika
agencja - 2014-07-15 14:49:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [paula - 2014-07-15 11:17:35]:
A poza tym tę waszą normę da się wyrobić czasami po 2,5 h pracy...
zdjecie uzytkownika
uu - 2014-07-18 21:29:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Normę robisz a układasz towar na palecie że się go nie da załadować. Śmiać mi się chce z takich jak ty. Robisz dużo ale na odwal się> Cuchnie od ciebie jak od skunksa, I dobrze foliuj a towar układaj w obrysie palety.
zdjecie uzytkownika
jolan th - 2014-07-27 20:50:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ormat - 2014-07-10 11:17:01]:
k...... jak do tej palarni daleko , już mnie giry bolą. Trzeba w deszczu iść i tak pewnie nie znajdzie się miejsca siedzącego pod tym szałasem. By jakieś ścianki w nim zrobili bo wieje ze wszystkich stron. Tak jest tylko 7 krzesełek a reszta musi stać lub siadać między rowerami jak kury na grzędzie. Tak zostaliśmy potraktowani jak śmiecie. Tesco to firma o niskim standardzie bez palarni i dobrej stołowki z normalnymi cenami i porcjami. Tylko cyfra a jakość w du....
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie tesco Magazyn glowny
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x