brak logo

TESCO

Teresin

Opinie o TESCO

pracownik/ca 2017-02-08 22:46
Beznadzieja, układy i pomówienia z góry.
Odradzam wszystkim
1
Viktor 2017-02-09 05:09
Precz z Jaskółem !!! Tesco sprzedadzą przyjdzie nowy właściciel nowe porządki, nowi menadżerzy. A nas szaraków zostawią i dla nas się wiele nie zmieni. Pzodro
DYZIO 2017-02-11 19:11
Przerwa 30 minut fikcja
ppppppppnn:D 2017-02-11 21:04
siemka a jak tam z Angielskim przy tym pikowaniu ...na jakiej zasadzie to działa z góry dzięki ?? czekam na odp..
prometeusz 2017-02-12 18:29
Można zauważyć że niektorzy ludzie nie nadają się na nie które odcinki. Pchają się tam jednak by mieć lżej. Są to marudy albo niemoty, którym brak piątej klepki. Kierownicy dobierają jednych po złości innych z litości, a doświadczeni w tej dziedzinie muszą pikowac, czy to z tesco czy z agencji. Ja nie pcham się na odcinek na którym nie czuje się mocny i nie mile widziany przez współpracowników.
1
ppppppppnn:D 2017-02-12 19:23
czyli można powiedzieś ze jak ktoś sie pracy nie lęka to da rade ...
do justyny 2017-02-12 19:43
Tak paletki były skomasowane przez agenciaka w razie potrzeby przewieźione pod wskazaną rampę i wtedy był czas na stanie i gadanie a teraz trzeba schylić się po kartonik paletkę zafoliować rączki ubrudzić to straszny ból, po załadunku żaden nie sprzątnie po sobie rampy tylko zostawia bałagan, najlepiej wszystko mieć przygotowane i tylko ładować a później się śmiać z innych że doginają w pikingu i czerwone światło mają a nie niebieskie jak załadunki i premia jest. a za czerwone światło sama jesteś odiowiedzialna widocznie nie sprawdzasz się na danym odcinku i twoje lenistwo ma efekt czerwieni, więc trzeba zakasać rękawy i do pracy.
kanadyjka 2017-02-13 09:28
Nikt się z pikerow nie śmieje, doceniamy ich ciężka pracę a jeżeli cie nie chcą na załadunki to ty najwyraźniej się tam nie sprawdzasz. Marudzisz i narzekasz ze ślisko na naczepie ze nic nie możesz znaleźć, albo palety za szerokie, kierownicy to widzą i za to doginasz w pikingu. Żeby dostać premie trzeba miec dobre załadunki i ostro zasuwac, za nic nie robienie nie dostanie się niebieskiego światła. Od agencji to się odczep, dobrze wykonywali swoją pracę, umieli współpracować. Szkoda ze menadżer to zepsuł. Nie boje się ubrudzić rąk ale wypadałoby dobrze ułożyć towar na palecie I solidnie go ofoliowac to należy do pikera.
4
Tosia b 2017-02-19 16:28
Teraz moi drodzy sprawdza się w tesco powiedzenie ,, świat należy do młodzieży, stary robi, młody leży. " Nowych , młodych , którzy powinni wykazać się fizycznie zapisuje się na lżejsze odcinki żeby im żyłka pierdzaca nie pękła. Starych i doświadczonych magazynierów traktuje się jak zaklej dziurę podaj late.
3
Helga 2017-02-22 22:25
Tesco rozwija się a dla pracowników to dobry znak, firma kwitnie.
Dzieciak 2017-02-23 13:05
Niestety na starość nie zostaje nic poza wykazaniem się fizycznym, bo za postępująca technologią i nowoczesnością szerokopojętą wasz wiek już nie podąża. Za 30 lat to my będziemy dźwigać ciężkie kartony a nasze dzieci i wnuki będą z batami nad nami stać. Tak jest skonstruowany świat i nie zmienicie tego:))
Gavroche 2017-02-24 20:17
Świat, zarówno ten globalny jak i nasz lokalny, będzie tak skonstruowany jak go sobie sami skonstruujemy kolego "Dzieciak". Jak już kiedyś wytrzesz mleko spod nosa i trochę pożyjesz na tym świecie to może zrozumiesz. Trzeba tylko do tego jednostki wybitnej która porwie tłum do zmiany albo solidarności jednostek przeciętnych. "Lawina bieg od tego zmienia, po jakich toczy się kamieniach" - mówi Ci to coś?
Jak matura zdana to powinno mówić.
Aha: kto uważa, że sekcyjni słusznie nie dostali podwyżki za swoją "ciężką siermiężną pracę" - łapa w górę pod moim postem :P

4
Hanka 2017-02-25 17:42
Ja tak uważam. Ciężko to oni nie pracują ale za to mają dużo więcej na głowie niż jeszcze 5 lat temu. Ciągle zmiany systemowe i odpowiedzialność tez jest praca i ta stresująca. Nie chciałbym tych obowiązków co oni . Wole pracować sobie fizycznie . Może na freszu sekcyjnyni to czubki ale na t1 da się z nimi porozumieć. Choć mogą się nie zgadzać z różnymi bezsensownymi zmianami to nie mogą się do tego przyznać.
2
Ania 2017-02-26 17:35
Odpowiedzialność?? Hhahaha.... jedyna odpowiedzialność jaką oni mają to ta którą zganiają za każdym razem na magazynierów
Alicja 2017-02-27 12:49
Ostatnio pojawiły się nowe oferty pracy - Sprzedawca. Macie jakieś doświadczenia związane z tym stanowiskiem?
Viktor 2017-02-27 20:10
W tesco Teresin jest za dużo sprzedawców, walą z ucha sekcyjnym i zmianowym bez opamiętania i wstydu.
2
Alicja 2017-02-28 15:53
@Victor A czy Ty pracujesz właśnie w TESCO w Teresinie?
jacek 2017-02-28 18:19
Przecież to forum dotyczy pracowników magazynu tesco w teresinie, osoby postronne wynocha. Trzeba jakoś żyć z kierownikami i nie płakać ze się ma złą prace. Robić swoje i nie marudzić a jakoś da się wytrzymać. Z takimi marudami i nadgorliwcami ciężko wytrzymać.
1
idzie wiosna 2017-02-28 19:20
ale spokojnie teraz razem współpracujecie ze swoimi kolegami koleżankami z firmy teskowi komasują więc chyba już problemu nie ma?? Paletki skomasowane ułożone w obrysie na 180cm i super zafoliowanie.
1
klakier 2017-02-28 19:28
Jest inna opcja iść przez agencje i być kolejnym liderem tam jest życie w raju tylko żeby szczęka nie wyskoczyła od gadania i plotkowania i palet podpierania, dla naszych kierowników nie było pracy a tu na zmianie po czterech liderów agencji którzy nic nie wnoszą, tylko się panoszą po magazynie jakby nie wiadomo kim byli.
3
Alicja 2017-03-01 09:50
Ile ludzi, tyle opinii :)
Lady Gaga 2017-03-02 17:02
Ile zarabia się na start w Tesco? Jako sprzedawca
Marcin T1 2017-03-03 08:32
Musisz dobrze sprzedawać to sporo. Najwięcej zarobisz jak sprzedajesz kolegów i koleżanki z zespołu wiem coś o tym bo sam non toper na uchu latam
1
patataj 2017-03-03 18:57
To idź do sklepu i się dowiedz. Tu jest magazyn tesco a nie sklep. Nie dociera do ciebie? Chyba pisze ze jest to forum magazynu tesco w teresinie. Co za głąb.
2
Hycel 2017-03-04 18:19
Niuniek uspokój się konfidencie !!!
1
Alicja 2017-03-06 10:07
Proszę o publikowanie merytorycznych komentarzy.
sroda 2017-03-06 19:45
Najlepszą fuche mają w tesco liderki agencji. Nic nie robią, nie zarządzają swoimi ludźmi a biorą za to niezle pieniądze. Chodzą lub jeżdżą w koło magazynu mieszając powietrze, a jak im się znudzi wchodzą na gniazdo przyjęć i gapia się w komputer. Przychodzą co dziennie do pracy obijajac się a ludzie 8 dni w miesiącu. Czy ktoś wreszcie zauważy ze tesco wyrzuca pieniądze w błoto, płacąc im za nic nie robienie? Liderzy z Ukrainy nie są lepsi. Dziwne ze im się jeszcze nie zakrecilo w głowach od chodzenia w kółko. Od czasu do czasu powiedzą coś w ojczystym języku przez szczekaczke i na tym ich praca się kończy. Cha cha. Na fajkę to wychodzą ze dwa razy. Można? Można!
9
Alicja 2017-03-07 09:36
@sroda ciekawa uwaga. Wy też macie takie spostrzeżenia?
4
XYZ 2017-03-09 00:27
Wiecie moze dlaczego nie dziala forum na praca do kitu? Od 2 dni mam probemy by tam wejsc.. tzn wejsc sie da ale komentarzy i poczytac juz sie nie da...
6
Alicja 2017-03-09 08:58
@XYZ tutaj na forum GoWork.pl jest mnóstwo opinii. Może zapoznaj się również z nimi ;)
2
Tilok 2017-03-09 13:45
Też nie mogę pisać komentarzy
3
Alicja 2017-03-09 14:08
Chcecie być na bieżąco ze wszystkimi 'newsami' TESCO? :) Zachęcam do zapoznania się https://www.tesco.pl/katalog-nowosci/ Niektóre artykuły naprawdę mnie zaciekawiły.
xyz 2017-03-09 18:42
07.03.17 00:12 ostatni komentarz ci sie wyswietla?
1
Alicja 2017-03-10 09:51
@xyz, @Tilok proszę o zamieszczanie komentarzy na temat pracy/przebiegu rekrutacji w TESCO. Powyższe komentarze odbiegają od tych tematów.
www.pracawtesco.fora.pl 2017-03-10 16:38
tescowy ze stazem 2017-03-11 11:18
Jeśli chodzi o zatrudnianie w tesco w teresinie to przyjęli kilka osób. Przez co najmniej miesiąc nie daje się im uprawnień na wózki , przez co muszą pracować na odcinkach nie mierzalnych ze starymi magazynierami. Tak na prawdę nie nazwał bym to pracą, tylko plataniem się pod nogami. Przez cały miesiąc swierzak chodzi bez celu, niby ucząc się na danym odcinku. Zamiast nauczyć się podstawowych zajęć , uczy ich się pracy bardziej odpowiedzialnej. Po miesiącu gdy już dostaną uprawnienia, pisze się ich na załadunki lub rozladunki a doświadczony magazynier spada na dno i idzie w piking lub ponizajace zadanie komasacji palet. Tak się traktuje doświadczonych magazynierów. W żadnej FIRMIE TAK NIE MA.
2
Alicja 2017-03-14 11:00
@tescowy ze stazem dziękuję za informację. Pracujesz tam?
tescowy ze stazem 2017-03-14 19:14
Tak 13 lat. Odradzam ta firmę. Więcej się nie wypowiadam.
1
Alicja 2017-03-15 09:05
@tescowy ze stazem, dziękuję za Twój komentarz. A co Ci się w firmie najbardziej podoba?
Vgn 2017-03-15 21:45
Czy całą ochronę wywalili z Tesco Teresin?
Mika 2017-03-17 08:51
A nasze Tesco w Gubinie zamkną. Nie ma chętnych na przejecie sklepu. Pracownicy niebawem na bruk. Żeby sie wszystkich legalnie i szybko pozbyć będą proponować etaty w drugim końcu Polski. Pozdrawiam moja zaloge z Gubina.
1
Natalia 2017-03-18 10:14
Czy dowiem czegoś więcej na temat pracy dla asystenta ds.standardów sklepowych w Warszawie? Czy do tej pracy trzeba spełniać jakieś konkretne warunki?
magazynier93 2017-03-20 22:22
nie widze tam przyszlosci tesco to jakas pomylka kierownictwo banda leni stoja grzebia w jajach nie dlugo tam nikt nie bedze pracowal
1
magazynier93 2017-03-20 22:23
nie widze tam przyszlosci tesco to jakas pomylka kierownictwo banda leni stoja grzebia w jajach nie dlugo tam nikt nie bedze pracowal
1
Iza 2017-03-21 18:33
Witam, widziałam nowe oferty pracy i jest etat dla zastępcy kierownika sklepu w Warszawie. Mam chęć złożyć swoje cv ale chciałabym dowiedzieć się czegoś więcej. Chociaż słyszałam dobre opinie ale więcej informacji nie zaszkodzi. Jakie maja wymagania?
baska zdenerwowana 2017-03-21 19:13
Nie rozumiesz głupia cipo ze tu jest forum magazynu tesco w teresinie? Tu nie warszawa i nie żaden sklep. Jedź do warszawy I się dowiedz. Tu takich głupich wpisów nie zamieszczaj! JASNE?
1
adam 2017-03-23 14:57
witam teraz najlepsze zarobki maja pracownicy agenci wychodzi pow 20 zl netto na godzine a ratrakarze nawet 30 zl ile pnktow tyle kasy fantastyczne
miki 2017-03-23 19:50
A MNIE NAJBARDZIEJ DENERWUJE beatka i ta druga co chodzi jako kierowniczka no zal na was patrzec chodza jak swiete krowy i nic nie robia
2
miki 2017-03-23 19:53
a i chorda kochanka powraca na jego zmiane umia ladnie lizac mu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
2
bihtforh 2017-03-24 18:52
Przyjmują jak leci i na sztukę. Popatrzeć na nie których to można stwierdzić że są to osoby specjalnej troski. My mamy z nich zrobić fachowców a potem idziemy do od strzału. Menadżer chce wymienić obsadę. Tylko czy ci swierzaki będą chcieli zasuwac jak stara kadra? Na dziesięciolecie to dają najtańszy i pospolity obiad, schabowy, surówka i kartofle. Obciach tam iść ale dla nie poznaki, trzeba iść.
Zostaw swoją opinię o TESCO - Teresin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TESCO