brak logo

TESCO

Teresin

Opinie o TESCO

baska 2016-09-18 13:15:00
Co ma umowa wspólnego z atmosferą w pracy? Co mają do rzeczy pakiety socjalne skoro stoją od kilku lat w miejscu i są zależne od dochodu na członka rodziny. W pracy najważniejsza jest atmosfera między ludźmi, sprzęt na którym się pracuje a w tesco w teresinie jest w opłakanym stanie po ostatnich zakupach. Najważniejszy jest szacunek dla pracownika. A tu mieszają nas po odcinkach, po magazynach i po zmianach. Czy to wpływa dodatnio na atmosferę w pracy? Juz nawet starzy pracownicy odchodzą. Nie rozumiem jednak po co się wypowiadacie na temat tej firmy skoro tu nie pracujecie? To jest forum magazynu w teresinie a nie jakiegoś sklepu.
3
Żaneta 2016-09-20 11:33:03
Jakie stanowiska na litość boską? Mowa jest o pracownikach podstawowych na magazynie. Jest jeden zmianowy i czterech kierowników odcinków. Magazynierów średnio jest koło setki i ich dotyczy to forum. Nie piszemy o pracy żadnych kierowników czy specjalistów bo mają oni całkiem inne zadania i siedzą tylko przed komputerem. Nie dotyczy również osób pracujących w administracji , bo nie są oceniani codziennie światełkami i nie mają żadnych norm. Piszemy o pracy magazynierów , im bowiem cały czas serwuje się zmiany , nowe wymagania i najgorzej się ich traktuje. Wykonują oni najcięższe prace a płaci im się najmniej. Miesza się ich po odcinkach, zmianach i po magazynach. Jak nie wiesz o co chodzi to po co komentujesz? Wara do siebie.

4
Bronek 2016-09-20 16:09:57
Z tego co widzę płatni wybielacze tesco mają nową taktykę. Nie wdają się w dyskusję, bo mogą szybko zostać sprowadzeni do parteru, tylko prowadzą rozmowę między sobą, tak jest bezpieczniej. A może to jedna i ta sama paniusia z działu HR prowadzi ze sobą rozmowę z różnych komputerów?
4
s007 2016-09-21 13:15:39
to on jeszcze pracuje?? :D
Mija 2016-09-22 10:15:53
To są też ludzie
Mija 2016-09-22 10:19:58
Jakie prowizje
Doradca klienta to to samo co kasjer sprzedawca.zmieniono tylko nazwę.doradca to zwykły szeregowy pracownik
Kali1920 2016-09-22 11:25:33
Doszły mnie słuchy, że w Teresinie zmienili system, na który wszyscy narzekają, bo normy się nie wyrobi. Czy od teraz większość pracowników będzie miała 7zł/h. Ja się pytam... Co to ma być...? Ja to dobrze, że mnie tam już nie ma. Czekam na jakąś opinie nt. tego systemu. Pozdrawiam
5
eti 2016-09-24 19:39:30
To jedz do warszawy i się dowiedz. To forum magazynu z teresin. Albo sobie zadzwoń, albo zapytaj się jakiegoś bezdomnego na dworcu w warszawie. Ci ludzie są ślepi? Nie widzą ze tu nie ma żadnego sklepu? Może dowiedz się w posredniaku w tej warszawie.
4
Bob 2016-09-24 20:51:13
Otworem to będzie stało tam coś innego co będziesz musiał wylizać razem z rodzynami. To jest forum Teresina kolego, ogarniasz?
1
Aniołek z sekcji 2016-09-25 13:13:18
Na magazynie T-2 pani personalna zakupić łózka polowe dla kierowników sekcji i jasie pod główki ,bo panowie śpią między 1.30 a 2.30 a jeden z nich który się przebudzi to bełkocze przez telefon coś tam.I znowu cisza .Po małej chwili przespania wizyta na magazynie przemarsz w jedną stronie mrożnia i na plus 12 gdzie zostają do godziny 5.40 pożegnanie pracowników agencji itd.Tacy są zaspanie że lista nie jest wywieszana na czas tylko przed godziną 5 .59 gdzie pracownik powinien być na magazynie .Teraz pytamy gdzie jest osoba która kontroluje ich stanowiska pracy co mają napisanie na liście gdzie pracuje.Panowie sekcji życzymy dobrych snów i miłego chrapania z soboty na niedziele i dobrej nocy.Pa,pa kociaki z Tesco /?.
4
tomek 2016-09-30 20:48:27
Harem Kochanka idzie na inną zmianę. Wreszcie zwolnią miejsce na załadunkach. W pierwszych grupach agencja rządziła na załadunkach, a teskowi zasuwali w pikingu. W żadnej firmie tak nie ma. Brawo zmianowi, zdrajcy. Starzy Tescowi zaczynają się zwalniać. Mają dość ciągłych zmian i być na drugim miejscu za agencją,. Praca w tesco przestała się atrakcyjna juz dawno , wiec Tescowi szukają innej pracy. Jedynie stare babki nie pubu ja takiego ryzyka. Nowy system to porażka.
6
ewelina 2016-10-05 20:35:47
Powiększenie gniazda na rampie 73 i w sadzenie tam kierownika zaladunkow i dwóch osób z administracji pracujących na jednym komputerze jest wielkim niewypałem. Kto wpadł na tak idiotyczny pomysł? Jak Ci ludzie maja pracować w takich warunkach? Przebywa tam wielu pracowników w jednym czasie, jest ciasno i przede wszystkim głośno. Nie można w spokoju załatwić jakiejś sprawy bo nie można się ruszyć. Dobrze było do tej pory to ktoś musiał to zepsuć. Na tych krzesłach to można dostać wady kręgosłupa. Proszę o rozebranie tego gniazda i nie cofać firmy w rozwoju i wrócić do poprzedniego systemu bo to co się dzieje w pikingu to porażka. Jak ci ludzie na gnieździe mają się skupić?
3
Sasza i Masza 2016-10-06 12:41:13
Jaki socjal człowieku, co ty bredzisz? Socjal jest fatalny w tej firmie: kiedyś były imprezy raz na rok - zabrali i nie ma nic w zamian (gdzie są te pieniądze???) Bony na święta z każdym rokiem są coraz mniejsze. Jeżeli nie masz dzieci to nie dostaniesz prawie nic mimo że tyrasz dla tej firmy z 10 lat. Tak sobie zmieniają definicję wspólnego gospodarstwa domowego żeby jak najwięcej osób pozbawić tych bonów. Wczasy pod gruszą raz na dwa lata a są to takie pieniądze, że nawet nie będę pisać ile bo to powinien być wstyd dla tak dużej europejskiej firmy (oczywiście tylko dla tych co mają dzieci które zaniżą ich zarobki - inaczej możecie zapomnieć). Uciekają już z tej firmy wszyscy od kierowników i administracji po magazynierów.
8
Gavroche 2016-10-08 15:39:55
Hmmm "kraojwoego" powiadasz? Zaiste ciekawe stanowisko pracy, nie spotkałem się nigdy.
Z pisaniem na forach kolego jest jak z jazdą samochodem - po pijanemu jest to niewskazane.
Przemyśl to i wyciągnij wnioski.
Aniołek z sekcji 2016-10-09 10:12:28
Jak nie dostaniemy bonów wysokości 200 zł to zobaczą co zrobimy to ze złożymy wypowiedzenia i będą sami pracować .Było spotkanie co nas boli forum pracownicze ale ja miałem zadać pytanie osobie która nas reprezentuje ,dlaczego niema darmowych szczepionek przeciw grypie na koniec Sierpnia a jestem chory i nie mogłem tego zgłosić tej osobie .A ze kierownicy odchodzą to dobrze mała kadra to słaba kasa ale na ff to ich i tak za dużo .
zaneta 2016-10-09 17:41:42
Aneksy to już dawno nam dali. Z choinki się urwałas ? Kto dostał 200 złotych to dostał. W biurach to niektórzy dostali nawet 500 bo im wyrównał z tymi co zrobili multi. Teraz my Magazynierzy musimy na nich zrobić. Magazynierom nie wyrownano a pracują dużo ciężej. To dyskryminacja. Wyrównać pensje za friko a magazynierów się czepiać ze maja pensje nie adekwatne do wykonywanej pracy? To potwarz!
2
DOMINIKA 2016-10-09 19:55:11
Problemem tej firmy jest obecny menadżer, który wprowadza idiotyczne zmiany powodujące cofanie sie firmy w rozwoju. Panie menadżer podaj się pan do dymisji i nie rób z siebie pośmiewiska ze swoimi pomysłami a od naszych pensji wara.
4
Redzina ochara 2016-10-11 11:13:36
To nic nie da . Juz jeden z naszych zmianowych powiedział ze nikt nie jest nie zastąpiony. Miał oczywiście na myśli magazynierów. Magazyniera można zastąpić byle ukraincem a w biurze trzeba dobrze znać język polski i umieć pisać po polsku. Magazynierzy polscy traktowani jak gorszy sort. Choć znamy pracę na każdym odcinku to i tak według kierownictwa nie dorownujemy osobom z administracji zajmującymi się tylko jedna pracą.
4
Lodziara z biura przyjęć 2016-10-11 11:37:43
To zależy ile gałek natrzaskamy kierownikom i menadżerom. Tylko musi być z połykiem albo spustem na twarz
4
ola 2016-10-13 10:59:06
Tylko żeby jeszcze te pensje były równe dla magazynierów a nie tylko w administracji było by sprawiedliwie. Żeby sprzęt był jednakowy i dobry a także ,żeby ludzi traktowali z szacunkiem. Obecnie to Ukraińcy są nie tykalni a Tescowych się gani. Generalnie odradzam ta firmę bo wieczne i chore zmiany przyprawiają o ból głowy.
2
Gavroche 2016-10-15 20:30:40
A można spytać po ilu blantach jesteś? Czy coś innego było wciągane?
Tak tylko pytam :-)
4
Aniołek z sekcji 2016-10-18 14:55:52
Cześć kiedy bony będą .
Rrd 2016-10-18 17:35:27
Kij wie....
1
Gavroche 2016-10-18 19:06:07
Nie będzie bonów bo za dużo zarabiamy i nam się nie należy . Słyszałem, że w tym roku dochód nie będzie mógł przekroczyć 100 zł na osobę.. także wiesz sam sobie policz ile jeszcze musisz dzieci dorobić albo dopisać innych członków (bez skojarzeń zboczeńcy) :P
Acha: proponuję również porcję obiadu świątecznego uzależnić od dochodów... np. dla tych co nie mają dzieci dajcie tylko kompot z suszu., tym biedniejszym niech podaje do stołu pan kierownik przebrany za samego mikołaja a tym "bogatym" co najwyżej za elfa.
Absurd goni absurd ale co zrobić... ktoś mądry kiedyś powiedział, cytuję:
"Zajrzeli do toreb, zajrzeli do waliz.... nie zajrzeli do du.y - tam miałem socjalizm"
Amen

Pedro 2016-10-18 21:35:31
Powinno być odwrotnie. Ci co mają więcej dzieci dostają mniej bonów z uwagi na 500+ hyhy
3
patryk 2016-10-19 19:14:07
Jak ktoś pamiętam to za socjalizmu robotnik nie miał tak źle. Będąc dzieckiem zakład mojego ojca organizował imprezy , dawał paczki dzieciom pracowników a ci co ich nie mieli dostawali premie . Teraz rządzi prywaciarz i robi co chce a ludzi traktuje ją śmieci.
2
xargos 2016-10-27 18:25:11
Musimy pożegnać się ze starymi dobrymi wózkami. Nie dotarło ze są one najbardziej zwrotne i najbardziej wygodne. Na siłę wymieniają je na tramwaje. Te nowe wózki rozladunkowo załadunkowe to porażka. Nimi się stanowczo wolniej pracuje i można z nich wypaść bo rzucają.
2
Racjonalista 2016-10-27 23:17:12
Nie becz lamusie tylko się bierz do roboty bo naczepy czekają ! A jak nie pasuje to w piking głowę spuść i cichutko tam dochrzaniać lapsie skończony
xargos 2016-10-28 17:08:58
A co gardzisz tymi co pracują w pickingu? Nie boje się pickingu, a nawet zaskocze cię, ja lubię pikowac. Tam może jest ciężko ale są lepsze wózki i jest spokój. Ty najwyraźniej obijasz się w pracy , może nawet przed komputerem skoro tak ponizasz magazynierów. My lepiej znamy się na sprzęcie na którym pracujemy. Brak mi na ciebie słów, więc mam cię gdzieś.
3
Racjonalista 2016-11-01 04:54:47
Gardze tobą pupolizie i forumowy napinaczu za 2 grosze śmieciu
1
bartek 2016-11-01 16:39:58
Normy w górę. Odległe jak gwiazdy na niebie. Menadżer chce żebyśmy się pozwalniali i znalazł na to sposób. System dwa razy wolniejszy a normy o 20 procent w górę. A nygusy z biura co dostali 500 zlotych podwyżki nabijają się z magazynierów. Szukajmy innej pracy, uciekamy przed szalencem.
10
Gavroche 2016-11-03 14:09:21
Jakim prawem ktoś podnosi nam normę do niewykonalnego pułapu???
Na Freshu ponad 3 auta można załadować tylko i wyłącznie jeśli dostaniesz naprawdę dobre zlecenia i obecnie robi to garstka ludzi albo nikt jak są dni z gorszym wolumenem i załadunki po 5-6 miast.
Norma powinna być ustalona na takim poziomie, żeby była możliwa do zrobienia niezależnie od wolumenu albo "łaskawości" kierownika.
Zapraszamy tego "specjaliste" systemowca od norm na 8h na magazyn niech zobaczy jak wygląda i ile trwa przeciętny (a nie zerówka) załadunek w rzeczywistości a nie w tabelkach w Excelu.
Wiedzą to świetnie wszyscy kierownicy ale żaden nie podniesie ręki w obronie magazynierów.
To samo na PT - jak dostaniesz dobre noty zrobisz normę, jak dostaniesz złe - możesz wyjść z siebie i latać z wywieszonym jęzorem a i tak nic z tego nie będzie. Zrobi połowa a drugiej połowie będą próbować przypiąć łatkę nieproduktywnych.
Chcemy być sprawiedliwie oceniani za uczciwą pracę a nie traktowani jak banda idiotów z którymi można zrobić wszystko. Nie dość, że magazynier robi tu najgorszą robotę to jeszcze traktuje się go jak śmiecia.
Potem są jeszcze zdziwieni, że ludzie nie chcą tu pracować albo, że viewpoint źle wypadł - ignorancja w najczystszej postaci.

7
Jorund byk 2016-11-05 11:45:55
A pracownikom administracji wyrownano pensje za friko z tymi co zrobili operacyjnego. Ba nawet młodym Retrakarzom dali operatora choć pracują kilka miesięcy. Za to najciężej pracującym magazynierom nie wyrownano z pozostałymi . Uważa się ich za coś gorszego, choć znają prace na każdym odcinku. Te z biura nie zasłużyli na taką podwyżkę bo mają pracę lajtowa i robią sobie często pogaduszki. Magazyniera porównuje się do ciemnego ukrainca który nie potrafi dobrze pikowac i układać towaru. Magazynierzy polscy pracują od nawet dziesięciu lat i nie można ich dyskryminowac, trzeba im wyrównać pensje i przeprosić.
2
Gavroche 2016-11-05 14:30:31
Bo prawda jest taka, że powinni tak samo podnieść pensję wszystkim magazynierom do operacyjnego skoro pracują na wszystkich odcinkach na zielone światło. Czyż nie takie było kryterium na magazyniera operacyjnego?? Ale nie, lepiej bezpodstawnie podnieść normę operacyjnym a reszcie rzucić ochłap w postaci szansy na premię - niech się ciemniaki pozabijają.
Pozdrowienia dla administracji PT i skanerowni - super macie "pracę", tylko pozazdrościć. Nie musicie się martwić czy starczy wam dziś sił, żeby przerzucić 14 ton albo czy jakiś kierowniczyna nie ma gorszego dnia i nie będzie się na was odgrywał. Pensyjka ta sama, a żadnego stresu, żadnego ciśnienia na normy... pogadać można sobie z koleżanką do woli, kawusie z szuflady wyciągnąć i sobie zrobić.
Byku, kto Cię tu przeprosi nie bądź śmieszny. Żeby rękę podać i przeprosić to trzeba mieć chociaż jedną rękę wolną a u nich obie zajęte bo muszą stołka się trzymać.

4
Jorund byk 2016-11-06 14:02:01
Nie zamierzam być śmieszny. Uważam że powinni uderzyć się w piersi za to jak nie sprawiedliwie potraktowali magazynierów z podwyżkami. Druga sprawa to tegoroczne bony są znów niższe i każdy na pewno zauważył ze kawaler dostanie na waciki. Wstyd, tylko w tesco tak jest.
1
Ja 2016-11-07 19:14:02
Jak wygląda sprawa z bonami w tym roku? Jestem na urlopie wychowawczym i niewiem nic w tym temacie? Proszę o informację
2
Viktor 2016-11-08 14:28:48
do 1500 zł brutto- 740, 1500-1800 - 670 zł, 1800-2200- 640, 2200-2800- 550,od 3200-3800- 200 zł, od 3800-5000- 50 zł. Tyle pamiętam jeśli coś pomyliłem to sorry
1
hi hi 2016-11-08 17:03:03
Czyli jak ktoś nie ma dzieci i pracuje tylko na siebie dostanie na litr gorzaly i zakaske. Najlepiej żeby spożył ja sam patrząc w lustro.
4
bONIORZ 2016-11-10 11:38:44
a potem sypnął ci w ryło po pijaku za to mądralowanie śmieciu !
1
wy 2016-11-13 14:19:30
Debile
bONIORZ 2016-11-13 16:50:02
idioci
1
asdf 2016-11-17 18:20:33
najlepsza to bedzie zmiana grup ktora sobie wymyslil pewien zmianowy, dltego zeby jeden kierownik mial z kim dojezdzac to zamieni dwie grupy
1
Marcin T1 2016-11-18 19:31:59
który to fajfus ten kierofnik? Zaraz go się skapiszonuje na parkingu razem z tymi lizusami przykrymi co ma z nimi jeździć do roboty. I fura będzie leżała do góry kołami na parkingu.
3
aniel 2016-11-20 11:07:13
Brawo dyrekcja. Brawo kierownictwo na najwyższym szczeblu miękkim członkiem robiona. Najwyższe bony daje się świeżo przyjętym do pracy, a pracownikom z dziesiecioletnim stażem 50 złotych. Wstyd. Dlaczego? Bo przekroczyli pułap zarobków. Wypadało by podnieść ten pułap , bo nikt nie zarabia poniżej trzech tysięcy brutto. 4 tysiące było by na miejscu. Śmieją się z nas w twarz. Tak nam dziękujcie za tyle lat pracy. Wiemy ze liczy się dla was sztuka , ale wypadałoby zachować pozory. W żadnej firmie tak nie ma by brano pod uwagę dochody. Nie wmawiają ie nam ze jest taka ustawa. To też się dotyczy palarnii. W żadnej firmie nie ma palarnii na parkingu i nie zabrania się palenia kierowcom na terenie firmy. Tylko w tesco jest taka głupia polityka. Sprawdziłem to.
3
Do widzenia 2016-11-20 17:02:41
Bony, nowy system oceniania który premiuje pupilków kierowników, podniesione normy - brawo wy. Tesco to jest jedyna firma w kraju w której nie wystarczy uczciwie i rzetelnie pracować żeby mieć święty spokój. Nie polecam tej firmy nikomu. Takie pieniądze jak tu ,są już na co drugim magazynie a zdrowie ma się jedno. Szukam innej pracy i wszystkim radzę to samo.

2
Kierowniki od roweru bez pedałów 2016-11-21 15:39:59
A jeszcze lepszy ten zmianowy który chce pozamieniać grupy żeby jeden kierownik miał z kim jeździć.
To pokazuje podejście tego pana do magazynierów, których ma jak widać za nic. Sam sobie woź kolegę panie zmianowy jak jest sierota a nie życie układasz kilkunastu pracownikom pod jego dyktando. Zresztą co tu dużo gadać - jacy zmianowi takie decyzje. A ciekawe co zrobi jak pozamienia te grupy a oni nie będą i tak tego sekcyjnego zabierać bo nie chcą pracować na innych zmianach, pozwalnia ich wszystkich?
1
tarman 2016-11-22 10:55:46
Po prostu go nie wozcie, niech daje z buta.
1
Marian Jajeczko 2016-11-22 19:00:18
Ile zarabia magazynier w Tesco w Anglii wie ktoś? Jakie mają normy?
chal@poczta.fm 2016-11-25 15:35:42
Któryś raz z rzędu zostałem oszukany w tym molochu.W dniu 25 list. po reklamie w ich gazetce sledzi a.la matias 12.99 w kasie zapłaciłem 14.99.kasjerka potwierdziła tą niską cenę ale odesłała mnie do działu reklamacji w którym była kolejka na godzinę.Dziwię się ,że tak duża bogata firma ucieka się do tak niskich oszustw.To nie pierwszy raz ,że cena na sklepike jest inna w kasie.Liczą na to ,że kupujący w pośpiechu nie zwrócą uwagi na te drobne oszustwa.Zakupy robiłem w TESKO kraków kapelanka.
beata 2016-12-02 20:26:07
Pozbyli się najlepszych wózków rozladunkowo załadunkowych zostały te ze wspomaganiem, które się zacinają i nie jedna paleta się już przez nie wywrocilo. Tak te stare wózki były najlepsze , najwygodniejsze i na bardziej zwrotne. Nowe wózki, tzw. tramwaje stanowią zagrożenie. Jadąc tyłem i przy gwałtownym ruchem kierownicy rzuca ze można wypaść z niego lub w kogoś uderzyć. Przy rozładowaniu w nim baterii i obniżeniu wideł do samego dołu powoduje ślimczy napęd i jadąc z końca magazynu do akumulatorowni zajmuje kupę czasu. Praca nim jest wolniejsza, zajmuje on dużo miejsca i trudniej nim dojechać w ciasne miejsca. Porażka, cóż jak chcieli tak będą mieli.
Zostaw swoją opinię o TESCO - Teresin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TESCO