brak logo

TESCO

Teresin

Opinie o TESCO

bONIORZ 2016-11-10 11:38:44
a potem sypnął ci w ryło po pijaku za to mądralowanie śmieciu !
2
wy 2016-11-13 14:19:30
Debile
1
bONIORZ 2016-11-13 16:50:02
idioci
1
asdf 2016-11-17 18:20:33
najlepsza to bedzie zmiana grup ktora sobie wymyslil pewien zmianowy, dltego zeby jeden kierownik mial z kim dojezdzac to zamieni dwie grupy
3
Marcin T1 2016-11-18 19:31:59
który to fajfus ten kierofnik? Zaraz go się skapiszonuje na parkingu razem z tymi lizusami przykrymi co ma z nimi jeździć do roboty. I fura będzie leżała do góry kołami na parkingu.
5
aniel 2016-11-20 11:07:13
Brawo dyrekcja. Brawo kierownictwo na najwyższym szczeblu miękkim członkiem robiona. Najwyższe bony daje się świeżo przyjętym do pracy, a pracownikom z dziesiecioletnim stażem 50 złotych. Wstyd. Dlaczego? Bo przekroczyli pułap zarobków. Wypadało by podnieść ten pułap , bo nikt nie zarabia poniżej trzech tysięcy brutto. 4 tysiące było by na miejscu. Śmieją się z nas w twarz. Tak nam dziękujcie za tyle lat pracy. Wiemy ze liczy się dla was sztuka , ale wypadałoby zachować pozory. W żadnej firmie tak nie ma by brano pod uwagę dochody. Nie wmawiają ie nam ze jest taka ustawa. To też się dotyczy palarnii. W żadnej firmie nie ma palarnii na parkingu i nie zabrania się palenia kierowcom na terenie firmy. Tylko w tesco jest taka głupia polityka. Sprawdziłem to.
5
Do widzenia 2016-11-20 17:02:41
Bony, nowy system oceniania który premiuje pupilków kierowników, podniesione normy - brawo wy. Tesco to jest jedyna firma w kraju w której nie wystarczy uczciwie i rzetelnie pracować żeby mieć święty spokój. Nie polecam tej firmy nikomu. Takie pieniądze jak tu ,są już na co drugim magazynie a zdrowie ma się jedno. Szukam innej pracy i wszystkim radzę to samo.

4
Kierowniki od roweru bez pedałów 2016-11-21 15:39:59
A jeszcze lepszy ten zmianowy który chce pozamieniać grupy żeby jeden kierownik miał z kim jeździć.
To pokazuje podejście tego pana do magazynierów, których ma jak widać za nic. Sam sobie woź kolegę panie zmianowy jak jest sierota a nie życie układasz kilkunastu pracownikom pod jego dyktando. Zresztą co tu dużo gadać - jacy zmianowi takie decyzje. A ciekawe co zrobi jak pozamienia te grupy a oni nie będą i tak tego sekcyjnego zabierać bo nie chcą pracować na innych zmianach, pozwalnia ich wszystkich?
4
tarman 2016-11-22 10:55:46
Po prostu go nie wozcie, niech daje z buta.
2
Marian Jajeczko 2016-11-22 19:00:18
Ile zarabia magazynier w Tesco w Anglii wie ktoś? Jakie mają normy?
1
chal@poczta.fm 2016-11-25 15:35:42
Któryś raz z rzędu zostałem oszukany w tym molochu.W dniu 25 list. po reklamie w ich gazetce sledzi a.la matias 12.99 w kasie zapłaciłem 14.99.kasjerka potwierdziła tą niską cenę ale odesłała mnie do działu reklamacji w którym była kolejka na godzinę.Dziwię się ,że tak duża bogata firma ucieka się do tak niskich oszustw.To nie pierwszy raz ,że cena na sklepike jest inna w kasie.Liczą na to ,że kupujący w pośpiechu nie zwrócą uwagi na te drobne oszustwa.Zakupy robiłem w TESKO kraków kapelanka.
1
beata 2016-12-02 20:26:07
Pozbyli się najlepszych wózków rozladunkowo załadunkowych zostały te ze wspomaganiem, które się zacinają i nie jedna paleta się już przez nie wywrocilo. Tak te stare wózki były najlepsze , najwygodniejsze i na bardziej zwrotne. Nowe wózki, tzw. tramwaje stanowią zagrożenie. Jadąc tyłem i przy gwałtownym ruchem kierownicy rzuca ze można wypaść z niego lub w kogoś uderzyć. Przy rozładowaniu w nim baterii i obniżeniu wideł do samego dołu powoduje ślimczy napęd i jadąc z końca magazynu do akumulatorowni zajmuje kupę czasu. Praca nim jest wolniejsza, zajmuje on dużo miejsca i trudniej nim dojechać w ciasne miejsca. Porażka, cóż jak chcieli tak będą mieli.
1
ewr 2016-12-04 12:15:55
Niedługo poczęstunek i głupie życzenia ,zielone uszka,pirogi ,wyliczone dla każdej osoby.
3
lena 2016-12-04 18:24:47
Tak, za Podsiadlo było najlepiej. Dostaliśmy kartkę na obiad świąteczny i każdy sobie zjadł kiedy chciał i z kim chciał. Można by powrócić do tamtego zwyczaju. Nie musieliśmy siedzieć w towarzystwie osób ,których nie da się tolerować. . Tak samo z bonami świątecznymi, od stażu pracy. To było sprawiedliwe. A teraz byle łach co pracuje kilka dni ma więcej od tego co pracuje 12 lat. Kogo obchodzi dochód?
1
ola 2016-12-04 19:32:03
Gardze wytatuowanymi ludźmi. Brzydzę się nimi.
2
anna1 2016-12-05 17:37:43
Wy się procesujecie a ludzie z agencji zapieprzają też od 10 lat za 8 zł na godzinę bez premii bez bonów i nie maja prawa narzekać i to jest ok według was?
1
techniczny 2016-12-06 17:28:01
Nie jest w porządku, ale widocznie jesteś mało zaradna skoro od dziesięciu lat pracujesz przez agencję. Szukaj pracy na umowę o pracę a nie o dzieło lub zlecenie w dodatku na akord. Chyba nie spodziewasz się ze tesco da ci bony na święta! Roluje was ten wasz pracodawca i do kogo masz pretensje?
3
Al Bundy 2016-12-06 22:50:33
Przez agencję pracują tylko emeryci co sobie dorabiają (to jest akurat ok) i bardzo mało zaradni życiowo - taka prawda. Kto normalny dałby się tak okradać? Tym bardziej teraz kiedy wszędzie jest tyle pracy z normalną umową. Mają ich za nic a oni się cieszą jak głupi do sera.
3
anna1 2016-12-09 21:05:49
Gdzie masz tyle pracy na umowę o pracę???? Może w dużych miastach jak Wa-wa. Wszyscy teraz zatrudniają przez agencje i dają śmieciówki i zaradność nie ma tu nic do rzeczy bo jak ci nie pasuje to Ukraińcy chętnie cie zastąpią.
1
karina 2016-12-10 17:05:29
Swierzaki przyjmują ,rozladowuja, ladują a starzy pracownicy pikuja. Nie ma czasu by zrobić i dać uprawnienia na wózki nowym tescowym ale ukraincom daje się po krutkim instruktazu na temat jazdy wózkiem. Porażka. Nowi Tescowi boją się pickingu! Maja znajomości.
3
znajomy 2016-12-10 18:55:54
Oj boli picing żal wielkie dupsko ściska ?? Koniec plotkowania i obrabiania wszystkim dupy tylko zakasać rękawy i do roboty. Może mają może nie ale Ty najwyraźniej ich nie masz znajomości skoro taki ból dla Ciebie wykazać się w picingu, masz okazję pokaż wszystkim jak się pracuje ile wart jest doświadczony (stary) pracownik TESCOWY.
1
Gavroche 2016-12-11 12:21:44
Mam Ci pracy szukać? I co jeszcze, może podetrzeć? Wystarczy się trochę rozejrzeć, poskładać podań... tylko uprzedzam nie wszędzie Ci cztery litery zawiozą autobusem jak przez agencję - praca na umowę to przywileje ale i odpowiedzialność. Jak nie ma pracy tam gdzie mieszkasz to może czas dorosnąć wyprowadzić się od mamusi i zamieszkać tam gdzie jest praca? Trochę odwagi. Czego Ci na nowy rok życzę.
5
tranportowiec 2016-12-13 18:19:03
UWAGA!!! OMIJAĆ Z DALEKA ZENTRUM DYSTRYBUCYJNE TERESIN GAJ!!! KTO WJEDZIE TO WYJEDZIE NIE ROZŁADOWANE Z BYLE JAKIEGO POWODU. KIEROWNICY TEGO MIEJSCA ZACHOWUJĄ SIĘ WULGARNIE!!!!
1
kierowca 2016-12-15 20:28:28
Tak I nawet nie ma palarnii na terenie tego obozu. Trzeba iść na aż na parking. W żadnej firmie tak nie ma.
2
mnio 2016-12-16 10:49:04
agencja tam jeszcze jest? jakie warunki szczegolnie na freshu? i czy jest dojazd z okolic zychlina


2
han 2016-12-18 13:40:54
Zdrajcy mają dobrze w tych czasach. Tak ci z platformy, kodu i nowoczesnej. Wychodzą na ulicę i robią rabat obrażając rząd i naszego prezydenta. Dlaczego policja ich nie paluje? Koryto im się przykrocilo i nie mogą się z tym pogodzić.
2
Wściekły pies z fresha 2016-12-20 04:40:18
W Tesco bardzo maja dobre pomysły jak np dwóch liderów w każdej agencji tylko ja się pytam po co jeśli te osoby nic nie robią cala zmianę tylko spacerują trzymając dłonie w spodniach i więcej przestają z sekcyjnym i niż pracują.... Takie osoby maja umowę o prace i dostają kolo 12 zł za nic robienie a taki pracownik który naprawdę chce zarobić musi się na charowac i na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] eby cos zarobić taka jest sprawiedliwość w Tesco oraz rządy p. Tomka i p.Renaty którzy zwykłych ludzi maja gdzieś i potrafią tylko kraść pieniądze tymi niby absencjami których w kodeksie pracy nie ma !!!!!
5
Przemysław 2016-12-21 07:13:35
Agencja musi doginać żeby ten śmieć i wazeliniarz T. Hałałaszek zarobił na ratę swojego nowego merca. A w wolnym czasie wozi chłopców mercem i łapie ich za gałki .
4
jyjy 2016-12-21 17:14:06
Ciocia by czerwonego światła nie dostała.
2
b uuuu uuuu 2016-12-23 19:05:38
W dhl-u wszyscy dostali karty podarunkowe o wartości 400 zł. Powtarzam WSZYSCY. Nigdzie ,w żadnej firmie nie ma by bony wydawano na podstawie dochodów na członka rodziny. A tesco tak się chwali ze ma tak dobre warunki socjalne. To samo tyczy się palarnii. W żadnej innej firmie nie trzeba wychodzić na palarnie na parking. Takową palarnie każda firma ma na terenie budynku. Sami Ukraińcy nawet mówią ze warunki w tym obozie są beznadziejne.
3
Nick 2016-12-24 09:50:17
ZDELEGALIZOWAĆ PiS [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Polska nie ma prezydenta tylko to jest marionetka Kaczora.
2
felicjanin 2016-12-25 11:33:39
Masz chyba wyprany mózg bo nie wiesz co piszesz. To chyba normalne że ma taką samą wizję i program jak prezes przecież pochodzi z tego samego zaplecza politycznego. Podoba mi się ze jest katolikiem i z podniesiona głową przemawia do narodu. To patriota. Nie widzę nic złego ze bierze przykład od starszego. Nie całuje w zad unii europejskiej. Mamy najlepszy rząd od komuny, rząd prospoleczny, a ci co wychodzą na ulicę to grube koty , którym skrócono Koryto. Nie obrażaj głowy państwa.
4
kierownik. 2016-12-25 13:33:18
Personalnym są karty w tekach wiedzą czy jesteś żonaty ,lub samotnym ,itd wszystko wiedza jak za czasów PRL-SB,tak pisze historia Tesco .Ja,już dawno postawiłem krzyżyk na tą firmę .Przepracowałem 10 lat tej firmie dostałem 200 zł a są takie osoby które nie mają ślubu do stali po 800 złoty +500 plus od państwa .Tak rozdaje kartę pani personalna.Jak będziesz się zwalniał to nic niemów .Bo te czarne teczki co mają pójdą za tobą do nowego pracodawcy .Dlatego składamy do działu kadr danie czy masz związek czy samotny ,a jednym w pokoju mają archiwum tek jak IPN,a całą pielęgnacje ma Głowna osoba Kadrowa pełni taką funkcje co Kiszczak kiedyś .Na magazynie T-2 są wybrani liderzy z agencji którzy chodzą jak ZOMO pilnują żeby palety się nie przewróciły jedna esesmanka tak się oparła że odchodził chichot zer reakcji w strefie ze waliły się palety z mięsem itd ,za co im płacą .Wesołych świat.
6
dred 4 2016-12-31 19:05:00
Wszelkiej pomyślności w Nowym Roku wszystkie kolegom i koleżankom z tesco a także polakom z agencji fast serwis życzy kolega z tesco.
2
katalizator 2017-01-01 19:25:31
Jak budowano gniazdo na crosach to zmianowy powiedział ze skończy się eldorado tym co tam pracują. Obecnie mamy zwrot akcji. Osoby tam pracujące z automatu mają niebieskie światło,a ci co najciężej pracują w pickingu maja cieżko wyrobić na żółte. Taki mamy cudowny system oceniania. Ci co mają multiskiling muszą dużo wiecej zrobić żeby dostać premię. Ci co nie mają multiskilingu mają wyższe premie od multiskilerów. Gdzie tu sprawiedliwość? Multiskilerzy mają jak wszyscy dwie nogi i dwie ręce. System oceniania to porażka. Po kilku dniach sekcyjni wzywają i pytają czemu mamy czerwone światła i co tego dnia robiliśmy? Śmiechu warte. na domiar złego zmianowa mówi że taki system powstał żeby nic nie poprawiać. Jednak system liczy tylko cyferki, a bywa że w ciągu dnia robi się kilka prac i system tego nie liczy a sekcyjni nas nie opisują. I taki tego skutek. w dodatku menadżer nie ma pojecia o pracy fizycznej
5
Agencja górą 2017-01-02 03:24:54
stawki agencji ostro w górę 13 zł brutto /h czyli jakieś 9,50 na łapę teraz to można szaleć i nie przychodzić do roboty kiedy mi się podoba bo i tak dostanę te 9,50 na godzinę.Nie będę się teraz prosił o urlopy tylko wolne i całujcie mnie gdzie słońce nie dochodzi. Ten szmaciarz Tomeczek i jego pan kowal mi teraz łaski nie robią. A jak coś będą chcieli zakombinować to będą mieli PiP na głowie już ja się o to postaram.
4
kierownik. 2017-01-03 16:33:29
Ta zmianowa mówi sobie że musi być norma a jak nie to rozwój na T-2 ,bo są darmowe obiadki.
1
On 2017-01-04 11:38:55
A kto Ci broni zatrudnić się na etacie w biurze?
1
sasinka 2017-01-05 17:47:11
Tak , chyba tylko tesco tak dobrze płaci nierobom z administracji. W innych magazynach podobno nie mają nawet dwóch tysięcy. Dlatego jak były zwolnienia grupowe to łzy im płynęły z oczu. W szczególności te z biura przyjęć , tam jest eldorado. Zero nadzoru i podwyzka była ponad 500 zlotych. Teraz chodzą dumne jak pawie kręcąc upasionym cielskiem . Nie przejdę do biura bo nie cierpię gapiów się w monitor.
1
kierownik. 2017-01-06 10:03:26
Mam pytanie czy da rade złożyć wypowiedzenie od razu czy 3 miesięcznie mam już dość pracy niewolnika na magazynie T-2 cały czas pikowanie ,niema zmian tylko mają ci co tam pracują a których po zamieniali z magazynu T-1 na T-2 cały czas w pikowanie tylko jak druga zmiana to załadunek to można sobie odpocząć .A co do premii to dostają jednie i te same osoby wytypowanie przez kierownika zmiany nawet nie pokazano jakie procenty były za miesiąc grudzień i prawdopodobnie na biurku u kierownika zmiany gdzie mogły zobaczyć tylko osoby wytypowanie do premii a pozostałe nie bo dla nas którzy pracują nie wolno bo trzeba pikować bo cyfra spada zobaczycie dopiero na wypłatę .Grafik układany to porażka na T-2 na początek dużo wolnego a potem pod koniec miesiąca maratony zero świadomości od kierownika Grzegorza .Pani personalna jak pani to czyta to tylko fragment listu dalszym czasie może historia potoczy się w innym czasie to zobaczymy ,a tak przydało bysie jeszcze gniazdo na plus 1 bo kierownicy leżą jak łanie w biurze po dwie a nawet trzy osoby i miejsce dla administracji by było bliżej po lota wydrukować itd miłego dnia życzę
Zdzichu 2017-01-06 17:52:58
Wal wypowiedzenie ziom i na L- Qatro na 3 miechy i masz z głowy, a i co odpoczniesz to twoje.
3
Gavroche 2017-01-07 20:28:49
Z jednym się zgodzę w 100% - od czasu kiedy sekcyjni nie dostali podwyżki, są obrażeni na cały świat i kompletnie olewają robotę (oczywiście nie wszyscy). Grafiki zdecydowanie lepiej Janusz W. układał. Jak chodzisz cały czas w pickingu i nie masz premii to prawdopodobnie jesteś cienki jak barszcz kolego. W pickingu można niezłą premię wykręcić jak się zagęszcza ruchy. Pozdrawiam.
barabasz 2017-01-08 14:57:56
Chyba u was na freszu. U nas na jedynce misję dają drukarki i często idą bardzo liche a ciężkie. Z cudem graniczy żeby wyrobić ponad normę by dostać za ciężki picking premię. Za ciężką pracę nie ma premiera ale za prace nie mierzalne jest z automatu zielone lub niebieski światełko. Tego człowieka co się czepiasz nie ma z pewnością dwudziestu lat, więc trochę wyrozumiałości. A co so tyczy kierowników to ja nie chciałbym nawet obsikac ich roboty za te pieniądze. Po zwolnieniach dołożyli im tylko więcej obowiązków ze nie maja nawet czasu na kibel.
1
mariusz t1 2017-01-09 18:10:40
Kible to oni czyścić powinni do tego się tylko nadają
4
tescowa .uk 2017-01-10 00:40:42
ja pracuje w Tesco w Anglii na magazynie 9,35 na godzinę
mejsi 2017-01-12 14:11:15
w sklepach CHM nowe zasady .. uwaga ... kierownicy nie zamykają sklepu.. zmowa 4 menagerów.. zgadnijcie kto pełni dyżur...Koordynator i kasjerka ..a czy ma na piśmie ? nie !!!! ale musi.... Zmowa 4 menagerów ze sklepów. ciekawe czy to wie nasz regionalny.. lub personalna regionu..
Zwalaja obowiązki kierownika dyzurnego na szaraków i kończa o 21 lub 22 prace a ty latasz sklep zamykasz .. pomóżcie nam co mamy robic.. pracowac chcemy ale nie w takich warunkach...
Odezwac sie nie możesz bo nawet na przerwe nie pójdziesz i wszystko co robisz stoja i obserwója... a jak niedajboże zawołasz na POK to pier.. lą i nie przychodzą a klient czeka... Jak u was jest z dyżurami bo wg procedury chyba musi byc kierownik do zamknięci sklepu???
POMÓŻCIE NAM nagłościc sprawe
lichotka 2017-01-12 18:28:11
Zadzwoń anonimowo na infolinię tescowa do Krakowa i zgłoś problem w jakim cipermakiecie i w jakim mieście dzieje się taka sytuacja. To jedyny sposób żeby ktoś na najwyższym szczeblu przyjrzał się sprawie. Nagłośnienie tego nic nie da a tylko zaszkodzi sieci tesco. Trzeba to załatwić po cichu . Tu jest forum magazynu z teresin a więc nie tu takie żale i problemy. My mamy swoje problemy.
2
Xx 2017-01-17 16:35:55
Ktoś wie jakie warunki finansowe na magazynie w Tesco w komornikach ?
Racjonalista 2017-01-18 20:09:27
Na pewno lepsze jak w Teresinie
irys 2017-01-19 18:59:49
Wychodzi na to ze Magazynierzy muszą zarobić na tych z biura co dostali podwyżki ponad 500 zl brutto za friko w tamtym roku co nie musieli robić operacyjnego. Muszą też zarobić na młodych Retrakarzy co dostali operatora po dwóch miesiącach jazdy retrakiem. Magazyniera traktuje się jak białego murzyna co musi najciężej pracować i najmniej zarabiać , jeśli chce zarobić więcej to musi pracować ponad swoje możliwości aż żyły wyjdą na wierzch. Czy te osoby którym wyrownano pensje z operacyjnymi robią więcej? Nie sądzę. W tej firmie żeby zarabiać więcej trzeba pracować w biurze albo wsiąść na retrakiem. Reszta to odpad. Odradzam zatrudnienie sie w tej firmie, bo zmiany są częste nie adekwatne do wynagrodzenia.
2
Zostaw swoją opinię o TESCO - Teresin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TESCO