brak logo

TESCO

Teresin

Opinie o TESCO

sasinka 2017-01-05 17:47
Tak , chyba tylko tesco tak dobrze płaci nierobom z administracji. W innych magazynach podobno nie mają nawet dwóch tysięcy. Dlatego jak były zwolnienia grupowe to łzy im płynęły z oczu. W szczególności te z biura przyjęć , tam jest eldorado. Zero nadzoru i podwyzka była ponad 500 zlotych. Teraz chodzą dumne jak pawie kręcąc upasionym cielskiem . Nie przejdę do biura bo nie cierpię gapiów się w monitor.
1
kierownik. 2017-01-06 10:03
Mam pytanie czy da rade złożyć wypowiedzenie od razu czy 3 miesięcznie mam już dość pracy niewolnika na magazynie T-2 cały czas pikowanie ,niema zmian tylko mają ci co tam pracują a których po zamieniali z magazynu T-1 na T-2 cały czas w pikowanie tylko jak druga zmiana to załadunek to można sobie odpocząć .A co do premii to dostają jednie i te same osoby wytypowanie przez kierownika zmiany nawet nie pokazano jakie procenty były za miesiąc grudzień i prawdopodobnie na biurku u kierownika zmiany gdzie mogły zobaczyć tylko osoby wytypowanie do premii a pozostałe nie bo dla nas którzy pracują nie wolno bo trzeba pikować bo cyfra spada zobaczycie dopiero na wypłatę .Grafik układany to porażka na T-2 na początek dużo wolnego a potem pod koniec miesiąca maratony zero świadomości od kierownika Grzegorza .Pani personalna jak pani to czyta to tylko fragment listu dalszym czasie może historia potoczy się w innym czasie to zobaczymy ,a tak przydało bysie jeszcze gniazdo na plus 1 bo kierownicy leżą jak łanie w biurze po dwie a nawet trzy osoby i miejsce dla administracji by było bliżej po lota wydrukować itd miłego dnia życzę
Zdzichu 2017-01-06 17:52
Wal wypowiedzenie ziom i na L- Qatro na 3 miechy i masz z głowy, a i co odpoczniesz to twoje.
6
Gavroche 2017-01-07 20:28
Z jednym się zgodzę w 100% - od czasu kiedy sekcyjni nie dostali podwyżki, są obrażeni na cały świat i kompletnie olewają robotę (oczywiście nie wszyscy). Grafiki zdecydowanie lepiej Janusz W. układał. Jak chodzisz cały czas w pickingu i nie masz premii to prawdopodobnie jesteś cienki jak barszcz kolego. W pickingu można niezłą premię wykręcić jak się zagęszcza ruchy. Pozdrawiam.
barabasz 2017-01-08 14:57
Chyba u was na freszu. U nas na jedynce misję dają drukarki i często idą bardzo liche a ciężkie. Z cudem graniczy żeby wyrobić ponad normę by dostać za ciężki picking premię. Za ciężką pracę nie ma premiera ale za prace nie mierzalne jest z automatu zielone lub niebieski światełko. Tego człowieka co się czepiasz nie ma z pewnością dwudziestu lat, więc trochę wyrozumiałości. A co so tyczy kierowników to ja nie chciałbym nawet obsikac ich roboty za te pieniądze. Po zwolnieniach dołożyli im tylko więcej obowiązków ze nie maja nawet czasu na kibel.
2
mariusz t1 2017-01-09 18:10
Kible to oni czyścić powinni do tego się tylko nadają
6
tescowa .uk 2017-01-10 00:40
ja pracuje w Tesco w Anglii na magazynie 9,35 na godzinę
mejsi 2017-01-12 14:11
w sklepach CHM nowe zasady .. uwaga ... kierownicy nie zamykają sklepu.. zmowa 4 menagerów.. zgadnijcie kto pełni dyżur...Koordynator i kasjerka ..a czy ma na piśmie ? nie !!!! ale musi.... Zmowa 4 menagerów ze sklepów. ciekawe czy to wie nasz regionalny.. lub personalna regionu..
Zwalaja obowiązki kierownika dyzurnego na szaraków i kończa o 21 lub 22 prace a ty latasz sklep zamykasz .. pomóżcie nam co mamy robic.. pracowac chcemy ale nie w takich warunkach...
Odezwac sie nie możesz bo nawet na przerwe nie pójdziesz i wszystko co robisz stoja i obserwója... a jak niedajboże zawołasz na POK to pier.. lą i nie przychodzą a klient czeka... Jak u was jest z dyżurami bo wg procedury chyba musi byc kierownik do zamknięci sklepu???
POMÓŻCIE NAM nagłościc sprawe
1
lichotka 2017-01-12 18:28
Zadzwoń anonimowo na infolinię tescowa do Krakowa i zgłoś problem w jakim cipermakiecie i w jakim mieście dzieje się taka sytuacja. To jedyny sposób żeby ktoś na najwyższym szczeblu przyjrzał się sprawie. Nagłośnienie tego nic nie da a tylko zaszkodzi sieci tesco. Trzeba to załatwić po cichu . Tu jest forum magazynu z teresin a więc nie tu takie żale i problemy. My mamy swoje problemy.
3
Xx 2017-01-17 16:35
Ktoś wie jakie warunki finansowe na magazynie w Tesco w komornikach ?
Racjonalista 2017-01-18 20:09
Na pewno lepsze jak w Teresinie
irys 2017-01-19 18:59
Wychodzi na to ze Magazynierzy muszą zarobić na tych z biura co dostali podwyżki ponad 500 zl brutto za friko w tamtym roku co nie musieli robić operacyjnego. Muszą też zarobić na młodych Retrakarzy co dostali operatora po dwóch miesiącach jazdy retrakiem. Magazyniera traktuje się jak białego murzyna co musi najciężej pracować i najmniej zarabiać , jeśli chce zarobić więcej to musi pracować ponad swoje możliwości aż żyły wyjdą na wierzch. Czy te osoby którym wyrownano pensje z operacyjnymi robią więcej? Nie sądzę. W tej firmie żeby zarabiać więcej trzeba pracować w biurze albo wsiąść na retrakiem. Reszta to odpad. Odradzam zatrudnienie sie w tej firmie, bo zmiany są częste nie adekwatne do wynagrodzenia.
5
Star foods 2017-01-21 16:10
Ty mlocie. Ile starzy Retrakarze musieli czasu taka normę robić żeby dostać taka pensję jak ty. Masz jeszcze mleko pod nosem damski bokserze. Dla nas jesteś kotem a koty powinni jechać na szczocie. Szacunku dla starszych rodzice cie nie nauczyli?
1
Siwy 2017-01-22 00:42
Już znowu wymyślają wysyłają ludzi z T1 na fresza. Ciekawe kiedy na mnie przyjdzie pora. To jet chore co ten menadżer z ludźmi wyprawia. Zamiast ułatwiać i czynić pracę łatwiejszą i wydajniejszą. Tylko utrudnia i czyni ja coraz gorszą. A i wydajność coraz trudniej wyrobić.
3
Ona fresz 2017-01-22 00:45
A ja tam chętnie spróbuje na T1 mam już dość tego fresza. Może Jaskółka dobrze pomyślał z tym akurat. Czasem coś zrobią dobrze ale to rzadkość.
Bogdan 2017-01-22 12:03
Siedź tam na freszu i ani piśnij słówka. Oddajcie nam naszych kolegów co poszli na fresza. A weźcie sobie tych swoich. Przychodzą tutaj nic nie umieją, a nauka idzie im jak po grudzie. Chyba mózgi im po przymarzały na tym freszu i nie mogą odtajać !!!
2
elf z t1 2017-01-22 14:32
Popieram. Nikt was tu z fresza nie chce. Przyszli tacy chętni na retrak od was a nasi musieli tam iść na przymus. Nie lubimy was kołki. Oddajcie naszych kolegów. Przyszliście na t1 i zaczeliscie w pychac się na nasze odcinki. Jak was nie było mieliśmy swoje odcinki macierzyste i praca była znosna Teraz przez was są roszady i misimy pracować z ludźmi których nie lubimy. Jak mi będą kazać iść na fresza to się zwolnie. Menadżer nie ma pojęcia o pracy fizycznej, czepia się rzeczy nie istotnych. Widać że nie miał praktyki w tej dziedzinie. Teraz skończą te studia i myślą że są najmodrzejsi. Jednak prawda jest taka ze tylko praktyka czyni dobrym pracownikiem , który zna się na swojej pracy.
4
Rychu z Fresha 2017-01-22 20:41
Bogdan i Elf wy to jesteście obaj ciołki. Każdy chce grać swoje 4 litery w cieple. A wy najmądrzejsi i jedziecie na nas tych którzy muszą pracować w warunkach temperatury +1 za te same pieniądze lub mniejsze nawet od np. retrakarzy którzy mają dość lekką pracę. Powinna być rotacja między magazynami i wtedy było by sprawiedliwie. Pół miesiąca na freszu, pół na T1. Składam taką propozycję do Jaskóła i niech coś się w końcu zadzieje z tym fantem trzymam kciuki. A taki ciołkom jak Bogdan i elf to trzeba całkiem podziękować.
3
elf z t1 2017-01-23 11:00
To zmień sobie pracę w innym zakładzie jak ci zimno. Jak mało zarabiasz to se dorob [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Retrakarze może mają lżejsza prace , ale najbardziej odpowiedzialna i wysoką normę. Nawet za to co mamy brutto nie zgodził bym się pracować na freszu. Wara od naszego magazynu i zepsuliscie atmosferę miedzy pracownikami od kad zaczeliscie się panoszyc na t1.
1
Rychu z Fresha 2017-01-23 11:08
Zmienię już niedługo na twoją ciulu. Ty będziesz dymał na freszu. A ja będę śmigał na retraku na T1 w ciepełku i zarabiał więcej niż ty koński pomiocie. +1 już na ciebie czeka zapraszamy
4
Gavroche 2017-01-24 01:04
Pax, pax między chrześcijany.... a może raczej tumany :P
Świetnie ci z góry prowadzą wobec was politykę "dziel i rządź" a wy się dajecie w to wrabiać jak małe dzieci. Te wszystkie premie, wyróżnianie jednych kosztem drugich, rotowanie między magazynami - wszystko to ma na celu skłócenie was żeby nie było jedności (co jak widać świetnie się sprawdza).
Zrozumcie wreszcie ludzie, że jedynie trzymając się razem coś możecie wywalczyć...
Wprowadzili premię i teraz się "kierownicy" śmieją i szydzą z tych co na nią tyrają bo sami mają wiele więcej za stokroć lżejszą pracę. Taki mamy klimat i poziom kadry kierowniczej.
7
kamil 2017-01-25 11:11
Najlepiej żeby z nieśli tzw premie bo nie wszyscy mają możliwość ich wyrobiena. To głupota do potęgi ze magazynier zasługuje na większą premię od magazyniera operacyjnego. Najlepiej by było wyrównać wszystkim pensje bo i tak wszyscy pracujmy tam gdzie nas zapisza.
1
Fela 2017-01-25 19:49
Tesco jako pracodawca jest firmą spoko. Oby tak dalej.
1
luk 2017-01-26 11:12
Jakbyś była zwykłym robolem inaczej byś śpiewała. Nie mac ludziom w głowie. wszyscy wiemy ze pracownicy fizyczni mają przerabane.
6
Julek 2017-01-26 11:27
To trzeba się było uczyć i studiować, a nie tylko piwko z kolesiami pod sklepem pić, zaczepiać przechodniów i HWDP! Kara musi być, teraz będziesz zapinkalał do końca swoich dni na innych za marne 1200 pln.
No ale robić musi ktoś, aby nie robić musiał ktoś :D.
1
Kierowniki od roweru bez pedałów 2017-01-27 19:54
Myślisz, że Ci co tam w stołki pierdzą albo np. zmianowi (już nawet nie będę się pastwił nad sekcyjnymi) studiowali? Baardzo byś się kolego zdziwił jacy to "wykształceni" ludzie są :P
2
luk 2017-01-28 17:20
Posłuchaj baranie po studiach. Ja w odróżnieniu od ciebie mam zawód z tytulem mistrzoskim. Znam się się na swoim fachu bo przepracowałem w nim 10 lat. Wy po tych szkołach przychodzić ie do pracy i zaraz chcecie rządzić nie mając pojęcia o pracy fizycznej. Musi być praktyka żeby wymagać czego kolwiek bo inaczej można tylko się ośmieszyć swoimi pomysłami. 1200 zł mówisz? Tyle to zarabialem 18 lat temu. Piszesz ze piłem piwo? Ależ oczywiście! Z kolegami kulturalnie , po pracy . Ty jak nie pijesz nawet z korka to zapewne wachasz klej lub zarzywac z inne paskudztwo , bo papierosem to tez na pewno gardzisz. Dla mnie jesteś c..i..o..t.,a...
4
Gavroche 2017-01-30 19:42
Byłoby lepiej gdybyś jednak miał tytuł "mistrzowski" :P Ale masz rację, nie ma nic gorszego niż młody chłyst który ma jeszcze mleko pod nosem a już się pcha do żłoba... cytując klasyka: "rządzić to by każden jeden chciał tylko robić nie ma komu".
1
Sasza i Masza 2017-01-31 20:18
U ukraińców stan wyjątkowy a oni sobie z uśmiechem na gębach spacerują w pickingu. Co za ludzie bez honoru, godności, tożsamości narodowej. Sami mają swój kraj za nic to co się Putinowi dziwić, że sięga jak po swoje. Dobrze, że PO nie rządzi bo jeszcze by tam naszych żołnierzy wysłali bezmózgi.
Natasza 2017-02-01 06:09
Po reklamują i oferują pracę.Jak trzymają samych nierobów a kadra jest ciągle. na urlopie ( chyba. z przedszkola ) . Zwalnia młodych ludzi. a zostawia. 50 +
juras 2017-02-01 17:18
Po prostu zrozumieli ze ukraina nigdy nie istniała na mapie. Jest to tylko obszar jakiejś społeczności której nie potrzebnie dali niepodległość i nakreślić na mapie. Cześć Ukrainy powinna należeć do polski, kto zna historie nie powinien się temu dziwić,. Co do platformy to zdrajcy i powinno się ich usunąć z polityki.
2
fresh men 2017-02-01 17:51
niedługo będzie więcej liderów niż ludzi do pracy, żeby coś jeszcze potrafiły załatwić, ale nigdy nic nie wiedzą są zielone jak szczypiorek na wiosnę. Za to wiedza wszystko o wszystkich i z ochotą dzielą się życiem prywatnym innych. Nie dobrze się robi jak się patrzy na takie nie róbstwo ale ludzi to ganiają za wszystko brawo pomysłowości jeszcze może ze trzech bo dwoje liderów to za mało
3
julek 2017-02-03 12:12
Hah :D
No to po kolei panie "mistrzoski": ja mam zawód z tytułem magistra inżyniera, w zawodzie ponad 15 lat. Praktyka do pracy fizycznej? A i owszem, to szalowania, ankrowania, wykończeniówki, ale chyba nie bardzo jest potrzebna do wykładania towar na półki? 1200? No a ile dostaje się na start? Tyle to ja nigdy nie zarabiałem, bo pierwszą pracę, tak, zaraz po studiach podjąłem za 2800 net. Papierosami gardzę, owszem, nie palę, szkoda kasy i zdrowia. Kleje są do tapet. Piwko każdy lubi, wiadomo. I nie, pracownicy fizyczni nie mają przerąbane. Jak się nie opinkalają, są fachowcami i wiedzą co do nich należy, to całkiem nieźle potrafią wyjść.
leszek 2017-02-05 12:03
Jakie wykładanie towaru na półki? Jeśli nawet to 1200 zł? Jak za to przeżyć? Wszyscy maja taki sam żołądek. Magister inżynier? Inżynierów szanuje i podziwiam jeśli coś zaprojektują, stworzą a nie wymyślają bzdury i wdrażają w procedury zakładu czy się komu to podoba czy nie. Po co w tesco inżynier jeśli nie ma pojęcia o pracy fizycznej pracowników. Rzemieślnik z tytółulem mistrzowskim wie natomiast jak praca ma być wykonana i ile czasu ona mu zajmie. A taki po studiach twierdzi ze wie lepiej bo ma teorie w główce.
3
Jawiem 2017-02-07 07:08
Tesco sprzedane!!! górę wymieniają.
2
Cycu 2017-02-07 22:26
Kto kupił? Kogo wymienili? Kto sprzedał i kto na tym stracił?
1
zdrada 2017-02-08 13:36
Gdzie są nasze wszystkie Związki Zawodowe?
Gdzie obrona pracownika i norm w wykonywanej pracy? Dlaczego nikt nie przyjedzie na sklep i nie sprawdzi obowiązków przypadających na jednego pracownik , dlaczego nikt nie sprawdza ilu pracowników przypada na 1000m kwadratowych molocha'
Czy jeden kierownik jest w stanie zarządzać połową sklepu która ma 2500 do 5000m2 i na tym obszarze od jednego w porywach do trzech lub czterech pracowników do wszystkiego co jest do wykonania w ciągu 16 godzin pracy? To woła o pomstę do nieba. My ludzie Tesco wołamy o wsparcie i RATUNEK Związków Zawodowych zarejestrowanych w Tesco bo ludzie nie wytrzymują psychicznie tej nagonki.
1
Hhehe 2017-02-08 13:53
Wołaj głośniej, bo nie słychać!!!
1
justyna 2017-02-08 18:57
Od pierwszego lutego menadżer zrezygnował z osób komasujacych na ramach pracujacych przez polska agencje żeby zaoszczędzić 2 złote na godzinę. W ich miejsce mieli przyjść tansi Ukraińcy. Jednak nie widać żadnego. Teraz wszystkie niskie palety i lejtpiki muszą ko masować załadunkowi co wydłuża znacznie załadunki. Nie ma co się więc dziwić że załadunki mają czerwone światło na telebimie. Odpowiedzialny za to jest obecny menadżer który świetnie utrudnia tę pracę. Jak agencja była przydzielona do tego typu pracy bardzo ułatwiało nam pracę a w razie potrzeby liderka chętnie przydzielala osobę do pomocy nap. przełożenia palety czy komasacji. Po co to było psuć? Oj menadżer, menadżer.
2
pracownik/ca 2017-02-08 22:46
Beznadzieja, układy i pomówienia z góry.
Odradzam wszystkim
Viktor 2017-02-09 05:09
Precz z Jaskółem !!! Tesco sprzedadzą przyjdzie nowy właściciel nowe porządki, nowi menadżerzy. A nas szaraków zostawią i dla nas się wiele nie zmieni. Pzodro
DYZIO 2017-02-11 19:11
Przerwa 30 minut fikcja
ppppppppnn:D 2017-02-11 21:04
siemka a jak tam z Angielskim przy tym pikowaniu ...na jakiej zasadzie to działa z góry dzięki ?? czekam na odp..
prometeusz 2017-02-12 18:29
Można zauważyć że niektorzy ludzie nie nadają się na nie które odcinki. Pchają się tam jednak by mieć lżej. Są to marudy albo niemoty, którym brak piątej klepki. Kierownicy dobierają jednych po złości innych z litości, a doświadczeni w tej dziedzinie muszą pikowac, czy to z tesco czy z agencji. Ja nie pcham się na odcinek na którym nie czuje się mocny i nie mile widziany przez współpracowników.
1
ppppppppnn:D 2017-02-12 19:23
czyli można powiedzieś ze jak ktoś sie pracy nie lęka to da rade ...
do justyny 2017-02-12 19:43
Tak paletki były skomasowane przez agenciaka w razie potrzeby przewieźione pod wskazaną rampę i wtedy był czas na stanie i gadanie a teraz trzeba schylić się po kartonik paletkę zafoliować rączki ubrudzić to straszny ból, po załadunku żaden nie sprzątnie po sobie rampy tylko zostawia bałagan, najlepiej wszystko mieć przygotowane i tylko ładować a później się śmiać z innych że doginają w pikingu i czerwone światło mają a nie niebieskie jak załadunki i premia jest. a za czerwone światło sama jesteś odiowiedzialna widocznie nie sprawdzasz się na danym odcinku i twoje lenistwo ma efekt czerwieni, więc trzeba zakasać rękawy i do pracy.
kanadyjka 2017-02-13 09:28
Nikt się z pikerow nie śmieje, doceniamy ich ciężka pracę a jeżeli cie nie chcą na załadunki to ty najwyraźniej się tam nie sprawdzasz. Marudzisz i narzekasz ze ślisko na naczepie ze nic nie możesz znaleźć, albo palety za szerokie, kierownicy to widzą i za to doginasz w pikingu. Żeby dostać premie trzeba miec dobre załadunki i ostro zasuwac, za nic nie robienie nie dostanie się niebieskiego światła. Od agencji to się odczep, dobrze wykonywali swoją pracę, umieli współpracować. Szkoda ze menadżer to zepsuł. Nie boje się ubrudzić rąk ale wypadałoby dobrze ułożyć towar na palecie I solidnie go ofoliowac to należy do pikera.
4
Tosia b 2017-02-19 16:28
Teraz moi drodzy sprawdza się w tesco powiedzenie ,, świat należy do młodzieży, stary robi, młody leży. " Nowych , młodych , którzy powinni wykazać się fizycznie zapisuje się na lżejsze odcinki żeby im żyłka pierdzaca nie pękła. Starych i doświadczonych magazynierów traktuje się jak zaklej dziurę podaj late.
3
Helga 2017-02-22 22:25
Tesco rozwija się a dla pracowników to dobry znak, firma kwitnie.
Dzieciak 2017-02-23 13:05
Niestety na starość nie zostaje nic poza wykazaniem się fizycznym, bo za postępująca technologią i nowoczesnością szerokopojętą wasz wiek już nie podąża. Za 30 lat to my będziemy dźwigać ciężkie kartony a nasze dzieci i wnuki będą z batami nad nami stać. Tak jest skonstruowany świat i nie zmienicie tego:))
Zostaw swoją opinię o TESCO - Teresin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TESCO