brak logo

"Goldener Herbst"

Köln

Opinie o "Goldener Herbst"

juljanna 2015-01-13 15:30:56
Witam , pragne wszystkich ostrzec co ta firma wyrabia .Czym dluzej na rynku tym wiesi zlodzieje , biora lapiwki od swoich pracownikow Zawsze dawalam , a ostatnio jak nic nie dalam to sami zabrali A pisze o Goldener Herbst z Koloni
8
juljanna 2015-01-13 15:42:19
Jak chcesz wyjechac , to wszystko milo , a jak jeszcze dasz w lape to hoho Ajak potrzebujesz pomocy w pracy , to jestes nikim to wazniejsza jest niemiecka rodzna A ty dzisiaj jestes , a jutro innego naiwniaka znajdziemy Tak jest , my polki jestesmy naiwni , bo potrzebujemy pracy i uciekamy za granice , a dla nich zawsze nimcy wazniejsi beda , bylam swiadkiem jak niemka dawala kase pani ani , joasi i wiele moge wymieniac , ja tez dawalam i tez bralu Ale ja dalam pi 50€ , dlatego w du...e to maja a niemiec zuci 200 do 500€ taka jest firma goldener herbst prowadzona przez p.Krolikowska
6
ania 2015-02-04 11:02:18
Nigdy w zyciu z Goldener Herbst oszukuja i zbieraja coraz wiecej pieniedzy a wogole co to za gewerbe oni decyduja i warunki stawiaja.Jezeli jestem na swietach Wielkanocnch to z jakiej racji musze byc na Boze Narodzeniu.Poza tym jak przyjezdzaja po pieniadze to trzeba dodatkowo zaplacic 9euro jak sie niezgodzisz na swieta placisz znowu i to nie male pieniadze a co do umowy to dostajesz ja na miejscu lub jak jedzisz na sztele od pana kierowcy ktory ci mowi ze masz to w samochodzie przeczytac i mu oddac smiechu warte nic dodac nic ujac.Moze ktos wie o dobrej firmie,ktora jest naprawde firma.Pozdrawiam cieplo wszystkie opiekunki nie dajcie sie!!!!!!!!!!!!!
5
people care 24 2015-03-05 20:35:02
obiecali odprowadzać składki od 3745 zł -odprowadzili od 1771-jednego m-ca , innego od 1860 itd itp obiecanki cacanki
3
re 2015-09-30 13:24:51
napisałam wczoraj ,wkeiłam linka a DZIŚ ZNIKNĄŁ !!!!!no jak
ewa 2015-10-02 16:41:54
Witam wszystkie Panie Opiekunki jak i również Panów
Chciałam napisać słów kilka o TEJ FIRMIE mianowicie pojechałam do DE po raz pierwszy z TĄ FIRMĄ i jestem bardzo ale to bardzo zniesmaczona postępowaniem Pań które pracują w TEJ FIRMIE oddzywki w stylu nie będę z panią dyskutować i nie mamy o czym ze sobą rozmawiać to delikatne okreslenia na początku wszystko bardzo miło tak nie ma problemu lecz....zaczyna się od dworca gdzie trzeba czekać na kierowce co najmniej godzine (inne panie pracujące w TEJ FIRMIE )i czekające też to potwierdzają mówiąc ,że za każdym razem jest to samo dalej,Kierowca daje umowę do podpisania w SAMOCHODZIE którym zawozi Cię na miejsce,zaczęłam czytać a on do mnie żebym podpisała ja mu mówię że chce najpierw przeczytać a on mi na to że się spieszy, stawka z początku atrakcyjna ale.... ok 155 eu za prowadzenie tzn za wystawienie rachunku na miesiąc i tu następne, kwota wolna od podatku to ok.8000eu później podatek więc z np.1500 eu - 155 FIRMA -OBOWIĄZKOWE ubezpieczenie robi się ok 1300 na miesiąc rozliczenie raz w roku 35 eu a do tego jak byście Panie chciały pracować mając tylko np.6 tyg.urlopu to tak naprawde wychodzi to ok.1000 na czysto WIĘC .....ale pomijając kwestie finansowe jednemu pasuje innemu nie niestety z przykrością ale w TEJ FIRMIE mają okropny bałagan potwiedziło to kilka osób współpracujących z TĄ FIRMĄ mnie zameldowali po 2 miesiącach a jak się zapytałam czemu dopiero teraz to on mi mówią że nie mieli moich wszystkich papierów (gdzie wszystko dostarczyłam na czas) o spóźnienie (tydzień)w zapłaceniu rachunku do FIRMY P.Królikowska(polska pielęgniarka ) potrafiła zadzwonić z pretensjami, ja na to ze czekam na przelew od rodziny a ona do mnie cyt." [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mnie to obchodzi,ma pani mi zapłacić" więc... ,FIRMA nie mówi o faktycznym stanie Pacjentów, przy rejestracji FIRMA mówi cyt "tylko proszę nie mówić że pani sprząta i gotuje "a dla Niemców jest to wyszczególnione w umowie ze mam to robić więc... ocenę zostawiam dla Pań i Panów pozdrawiam
4
bassken 2015-10-11 11:04:17
Skoro jest tak zla .to dlaczego nadal tam pracujecie.ja od 2 lat pracuje w niemieckiej firmie w Dortmundzie jako opiekunka .i stwierdzam ze nic nie musze firmie placic zadnych kosztow.firma zaklada gewerbe i nie pobiera zadnych oplat.mozna zatrudnic sie na polska dzialalnosc gospodarcza.zawsze stan faktyczny pacjeta zgadza sie z oferta.a jesli z roznych wzgledow nie podoba sie sztela to zmienia.wynagrodzenie za prace wyplaca niemiecka rodzina opiekunce na konto lub do reki wszystko zalezy od wczesniejszego uzgodnienia.jesli ktoras z pan chcialaby dowiedziec sie wiecej sluze pomoca to moj tel.739618406.to polski tel jestem w polsce.lub user806@wp.pl.pozdrowienia dla wszystkich opiekunek
5
ewula 2015-10-20 12:52:22
Po raz pierwszy pojechałam do Niemiec z tą Firmą i jestem zadowolona.Panie z biura zawsze do dyspozycji,kompetentne i miłe.Właśnie mam zamiar dzwonic z prośbą o kolejne zlecenie.Naprawdę nie rozumię utyskiwań na tym forum.Ja ze swego punktu widzenia Goldener Herbst polecam.
23
Beata R 2015-12-09 14:34:59
Tez polecam tę firmę na chwilę obecną nie mogę złego słowa powiedzieć
8
pracownica 2015-12-14 12:13:29
Pracowałam w tej firmie to oszusci mówią ze ubezpieczenie w de jest dobrowolne [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] prawda jest obowiązkowe z chwila meldunku nie interesują sie pracownikiem wogóle a kase biorą i chcieli aby ich chwalić na rachunek przed wyjazdem do Pl czekałam az do ostatniego dnia i to ma być solidna firma............
1
Opiekunka 2015-12-16 19:02:09
Firma Goldener Herbst bardzo mnie upokorzyła, szczególnie Pani pracownica nazwisko jej się zaczyna na W. Powiedziała mi,że skoro jestem z zawodu magistrem to jak ja mogła kompetetnie pracować w szpitalu w Polsce skoro tutaj nie wiedziałam, że jeśli się nie ma aktu małżeńskiego po niemiecku to mnie nie zameldują a potem wystawili mi rachunek na ponad 140 euro kosztów dodatkowych, a ja nie byłam poinformowana przez nich ubezpieczenia mają prywatne a nie w AOK czyli w państwowej niemieckiej służbie zdrowia, płaci się za wizyty u lekarzy mając ich prywatne, rozliczenia z podatku są kolosalne 35 euro opłata za biuro i 110 rozliczenia gewerby, która się nie wlicza do lat pracy bo nie mamy płaconej składki emerytalno retowej bo to nasza firma i mamy sami sobie dobrze ale nie za 1350 na ręke po składkach zostało by nam 850 euro i trzeba im płacic 156 euro co ms za koszt biura, ale jak prosiłam aby interweniowali z interetem bo mnie się rodzina słuchać nie chciała to powiedzieli ze nie sa od tego. Zamldowali mnie po 7 tygodniach kazali się nazywać pośrednikiem a nie szefem niby ze stoją po środku miedzy rodziną a nami a działają na zasadzie zwykłych agencji takich jak w Polsce. Meldował mnie Włoch, od października z nimi nie współpracuje po prostu upokorzyła mnie pracownica mają młyn w papierach i nigdy nie wiedzą o sprawach z dokumentami
4
Pracownica 2016-01-07 01:31:02
najwięcej problemów, spraw nie wyjaśnionych jest ze 'współpracą' z gewerbą. Przypomnę gewerba jest jednoosobową firmą my sami jesteśmy szefami, Goldener Herbst jest tylko zleceniodawcą naszym, daje nam zlecenie, nie zatrudnia o umowie o prace tylko daje nam zlecenie, w informatorze od nich jest to wspomniane, czyli skoro jesteśmy szefami dlaczego oni piszą nakazują jak mamy się opiekować, co mamy na szteli robić??? Piszą godzina po godzinie, jak ma wyglądać dzień podopiecznego i tylko 2 h przerwy TO JEST NIEZGODNE z prawem pracy. Nie można pracować 22 h dziennie. Podczas kontroli mamy mówić o meldunku, że zameldowali jesteśmy. Goldener nie pomyślało o tym, że to my jesteśmy szefami a za ich znalezienie podopiecznego płacimy im co ms niecałe 160euro. Dlaczego oni nam dyktują plan dnia. Ja mam firmę i ja ustalam zasady a oni tylko dają mi zlecenia. Na tym koniec. Współpracuję z tą firmą od 4 lat jestem zawiedziona zarówno ich porządkiem w dokuentacji jak i stawianiem warunków typu załącznik do umowy na swieta deklaruje się Pani być 2 ms pracy pod rygorem 200 euro zerwanie umowy. To jest niewyobrażalne ja jestem szefem ja decyduje kiedy zrywam zlecenie a starszymi Niemcami niech się w tym czasie rodziny opiekują lub Heim świąteczny. Tyle co przeszłam przez tą firmę to szok, oprócz świąt pracująch mam za sobą rozwód bo zawsze wypadały mi swięta, chociaż w umowie jest co drugi rok wolne
3
opiekun 2016-01-07 01:42:43
poczas kontroli mamy mówić ,że nie sprzątamy i nie gotujemy, aby wszystko było zgodne z niemieckim prawem pracy, pracuję z ta firmą od 2 lat, płacą rodziny stawka jest dobra ale nie ma składek emerytalnych i zdrowotnych to dla mnie duży problem mam 59 lat pieniądze się rozchodzą a składek nie ma 1340 to zbyt mało aby opłacać emerytalne, musiałbym zarabiać 1900 euro co ms. czuję się wykorzystany przez system, gewerba to praca niewolnicza pracuje 24 h ale nie mam składek emerytalno rentowych. Dziewczyny rozwińmy temat jak sobie dajecie rade, oszukujecie polski urząd pracy? jestescie w nim zameldowane? Opłacacie śmieszny Krus i dostaniecie po 800 zł emerytury z Krusu czy macie zamiar sprzedać domy na emeryturze?
4
d@z 2016-02-03 20:33:16
zakończyłam współpracę z tymi oszustkami po 5 latach nie polecam za wszystko trzeba im płacić i jeszcze prezenty dawać to czasem dobrą sztele załatwią ale tylko na jeden wyjazd. wiem co mówię poznałam goldener herbst w koll od tz. podszewki.uczciwym opiekunkom nie polecam
4
z@d 2016-02-16 10:08:50
Jak twój facet pięć lat idzie w długą, to mu pewnie też prezenty dajesz, żeby chociaż raz załatwił ci jeden wyjazd?
Bzdura. Pięć lat doić krówkę i po pięciu latach poskarżyć się jak to było źle. To podejrzane.

Ta firma jest uczciwa i daje możliwość dobrego zarobku. Polecam.
17
nick 2016-02-18 22:17:53
Wpisujesz nie do tematu i nie o tej firmie, co sugeruje twój nick.
GH z Kolonii nie odprowadza składek...
6
Lenka 2016-04-22 10:38:33
Długo pracowałam z Goldener Herbst,ale juz wystarczy.Nie wiedzą jaki jest stan podopiecznych do których nas delegują,co miesiąc trzeba im płacić ok 155 euro.Jesli potrzebuje pomocy to nigdy od nich nie otrzymam.Panie mało profesjonalne i miłe dopóki nie ma problemu.W razie trudności agresywne,nastawione tylko na zysk.Tam za wszystko trzeba płacić dodatkowo,pomimo miesięcznej opłaty.Zdecydowanie nie polecam.Czasami lepiej jest zarobić 100 euro mniej ale spokojnie pracować bez stresu przed potrzebną pomocą.
6
Kania 2016-04-23 11:19:15 [użytkownik zarejestrowany]
Byłam już z Gh 3 razy (płaca więcej niż w promedice, gdzie tylko gadają że umowa o prace, a tak naprawdę to zwykła śmieciówka) raz jechałam z Panią co narzekała całą drogę w busie, po czym była bardzo miła dla Pana kierowcy z Goldener Herbst, fajnie jest wywalić frustrację bo się nie kuma co jest 5...jak ja nie cierpię marudnych bab. Jak tak źle to niech jadą z inną firmą albo sobie same organizują wyjazd i dogadują się z Niemcami, rozliczają, etc.
4
MagdaB 2016-04-23 11:30:33
Ja lube Bardzo Panią Anię z Goldener Herbst, jest cierpliwa i zawsze mogę się do niej zwrócić, zależy kto po was przyjedzie, na kogo się trafi. Tak samo z rodziną, są lepsze i gorsze miejsca. Jeśli idzie o rozliczenia to firma jeszcze nigdy mnie nie oszukała, było tak jak mówili.
2
MagdaB 2016-04-23 12:20:18
a za co musiała Pani płacić dodatkowo?
1
MagdaB 2016-04-23 12:23:05
Za co dokładnie musiała Pani płacić dodatkowo???
ELŻBIETA 2016-06-30 17:18:03
NIE ZNAM LEPSZEJ FIRMY OD GOLDENER HERBST....WIELE ZAWDZIĘCZAM ZESPOŁOWI KTÓRY POMAGA PRACOWNIKOM W TRUDNYCH SYTUACJACH.... I NIE ZGODZĘ SIĘ Z OPLUWANIEM TEGO POŚREDNIKA...
4
Basia 2016-09-25 20:36:25
Wieczne problemy liczy się niemiecki klient, teraz podwyżke za biuro zrobili rodziny niemieckie muszą im płacić ze na 380 e
1
Goldener Herbst 2016-09-29 14:49:03
Podwyżka opłat dla niemieckiego klienta nie wpływa na wysokość, opłaty za biuro dla Opiekunek. Na ten moment mogę zagwarantować, że ani w tym roku ani w kolejnym 2017 ta opłata nie ulegnie zmianie. Ponadto firma oferuje bonus dla wszystkich osób pozostających na jednej Stelli przez pełne 3 miesiące. Oraz wszystkie osoby, które podejmą z nami współpracę na podstawie polskiej działalności gospodarczej ponoszą niższą opłatę za nasze usługi.
Wszystkie osoby zainteresowane informacjami na temat ewentualnej współpracy zachęcam do kontaktu z naszym biurem rekrutacyjnym w PL lub z biurem w Koln.
Pozdrawiam.
1
Jakub 2016-10-21 11:29:36
Kurcze dzięki za ostrzeżenia.
Miałem jechać z tą firmą.
Już nie pojadę!
1
Wdzięczna 2016-11-14 12:51:11
Szanowni Państwo ,
Zaczynałam pracę w firmie GOLDENER HERBST dwa lata temu z bardzo słabym niemiecki, pomimo tego otrzymałam pracę tego samego dnia, w którym przeszłam rozmowę wstępną , pracowałam wcześniej przez polską agencję gdzie moje wynagrodzenie wynosiło 750 Euro , jakie są zarobki w GH od 50 Euro za dzień w górę ,
dodatkowo firma ta płaci za dobrą znajomość języka , posiadanie prawa jazdy , czy opieką nad zwierzętami, nigdy nie płaciłam żadnych łapówek ( opiekunki dają łapówki samo za siebie mówi..... proszę sobie dokończyć moją myśl) Zawsze szanuję i opiekuję się moimi podopiecznymi najlepiej jak potrafię , dostawałam trudne sztele , ale radziłam sobie , wiedziałam ,że to ja wchodzę do domu mojego podopiecznego i to ja muszę się podporządkować , moi podopieczni zawsze byli zadowoleni z mojej pracy . Firma GOLDENEREN HERBST docenia pracę opiekunki, dziś otrzymałam propozycję pracy za 70 Euro/dzień. Nigdy żadna z pracujących tam dziewczyn nie potraktowała mnie w sposób niegrzeczny , fakt nie oddzwaniają , ja to rozumie , to duża firma i nawał pracy , próbuję do skutku aż się dodzwonię . Reasumując krótko wszystkie tu negatywne wpisy o firmie GOLDENER HERBST
DROGIE OPIEKUNKI i OPIEKUNOWIE JEŚLI CHCECIE PRACOWAĆ ZACHĘCAM DO WSPÓŁPRACY Z GOLDENER HERBST i tu na forum dziękuję firmie SENIORENSERVICE GOLDENEREN HERBST za miłą współpracę i przede wszystkim, że przez cały rok mam pracę, szczególne podziękowania dla Pani Oli Marzyńskiej i kierowcy przemiłego Włocha Antonio Timineri .
Pozdrawiam Panią Królikowską i cały zespół robicie kawał ciężkiej dobrej roboty
5
Zostaw swoją opinię o "Goldener Herbst" - Köln
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie "Goldener Herbst"